Ехото от московското човекомразие

“ Виж, убиха един човечец”…

Това не е случайно изпусната реплика в предаването “Лице в лице” по БТВ на 19 март т.г. от страна Любомир Коларов, председателя на “ Сдружението приятелите на Русия “Александър Невски”, което всяка година е организатор на честванията на З март в София – факт, който повече от всичко онагледява и русофилския профил на управлящата столица Йорданка Фандъкова ( ако не броим съпротивата й срещу раздялата със съветската монументална символика).3-ти-МАРТ-ПОКАНА

 

 

 

 

В думите “ убиха един човечец”, изреченени със съответното презрение от видния русофил Коларов, се съдържа цялата философия на русофилския резонанс от московските камбани на човекомразието. Няма проблем, че бил убит някакъв си човечец, отровен от бойно отровно вещество на територията на Англия, покрай когото десетки други “човеченца” също изпаднаха в кома.

Да не говорим, че поне “технически” отровеният с нервнопаларитичен газ руски “човечец” Сергей Скрипал, както и дъщеря му Юлия ( и тя “мошеник”, млад “човечец”, заслужаващ мъките си, като излиза от думите на русофила) не беше умрял към датата на споменаването му от Коларов, а и в този момент, когато пиша тези редове, все още се бори за живота си в британска болница.

Откровението на Коларов е точно отражение на отношението към човешкия живот в Русия – по нечие висше решение и съображение, животът на всеки “човечец” може да бъде отнет заради непослушание. Самият Путин заяви в нощта на еуфорията си от успеха на своето шоу на 18 март т.г., наречено президентски избори, че нямало начин неговите хора да са виновни за отровителството. Ако са били те, Скрипал да беше мъртъв, похвали той косвено своите професионалисти. 

От една страна сме длъжни да вярваме на Путин. Той знае колко си ги бива неговите убийци и се гордее с отличната им подготовка. От историята обаче знаем също, че наемниците на руските владетели не винаги успяват да умъртвят моментално посочените им жертви. 

Стамболов оцелява от куршумите им при атентат в София, при който русофилите застрелват вътрешния му министър Христо Белчев. Поучени от грешката си, Тюфекчиев и шайката му русофили посичат при следващото нападение с касапски ножове вече уволнения от Фердинанд премиер Стамболов ( “спазарен” да бъде прогонен най-сетне след посещение в София на царския пратеник, българомразеца-дипломат Татищев). Убийците целенасочено нанасят зверски удари по главата му, защото са знаели, че носи предпазна жилетка. Въпреки това Стамболов живее в мъки още цели два дни с отсечени ръце, с които се отпитвал да се предпази.

Не по – различна е историята на убийството на Троцки в Мексико. Убиецът Меркадор, изпратен от Сталин да отмъсти на бившия си съратник за “предателството” да избяга от него, стрателно пробива черепа на жертвата си със алпинистки инструмент, но не успява да го убие на място. Троцки умира от раните си по-късно. Меркадор дори бива заловен и тикнат в затвора.

Ами самият Литвиненко, който агонизира в съзнание толкова дълго след като беше отровен с полоний, че дори успя да каже няколко думи за медиите от болничната стая? С агонията на този “ човечец” не пропусна да се изгарви миналата седмица  соченият от британското разследване като негов убиец  днешен руски депутат Луговой. И той, като началника си Путин, отхвърли вероятността Скрипал да е убит от руснаци, изтъквайки като “доказателство” несъответтвието между двата случая по един показател: британците демонстрирали на света агонизиращия Литвиненко, а Скрипал не показват. Доста извратена оправдателна логика, направо рашистка…

Виж, когато използват изстрел в упор от пистолет, любимия инструмент за налагане на “революционна справедливост” , използван от болшевишките екзекутори, грешките са сведени обикновено до минимум ( само Фани Каплан пропуска и успява да рани, но не и да убие Ленин, но това е, защото не е била истински болшевичка,  а само социалистка). На родна руска почва употребата на огнестрелно оръжие е по-лесна от пренасянето му в страна, като Англия. 

От куршуми загинаха на място в самата Русия двамата най-омразни врагове на Путин ( третият, лежал близо 13 години в затвора Ходорковски, каза онзи ден от чужбина за германското издание “Ди Цай”, че ако Путин пожалие смъртта му, тя е гарантирана). Журналистката Анна Политковская беше застреляна по местоживеене през 2006 г., а опозиционерът, бившият фаворит на Елцин за негов наследник Борис Немцов, беше застигнат от ритуалния разстрел на моста пред прозорците на Путин в Кремъл през 2015 г.

И в двата случая като изпълнители бяха осъдени някакви чеченски камикадзета, които свършиха отлична работа на Путин, макар той да скромничи, че нямал нищо общо и убийствата били провокации срещу прекрасния му образ на човеколюбец ( под чието ръководство руската армия изби хиляди цивилни, включително руснаци, чрез безогледни бомбардировки на жилищни райони по време на т.н. втора война в Чечня през 1999-2000 г., изстреляла популярността на никому неизвестния преди това“завоевател” Путин на президентска висота през март 2000 г.)

Но нито Путин и Луговой, нито резоньорите им у нас, като Коларов, са солови изпълнители в хора на руското човекомразие. То винаги е съществувало. Но в днешна Русия е издигнато в ранг на философия, която стои зад актуалната идеология на руското управление. Ярък неин изразител е Гундяев ( напомня на Данилевски, идеолог на руската имперска завоевателна доктрина от втората половина на 19 век, с тази разлика, че Данилевски наистина е мислел със собствената си глава, а не е бил рупор на държавния глава).

В една своя политическа реч, маскирана като проповед пред православни поданици на Путин, маскираното като патриарх Кирил протеже на Путин заяви в прав текст през миналата 2016 г., че  най-страшната ерес за него ( т.е. и за Кремъл) е “човекопоклоничеството”. Бившият офицер от КГБ, назначен за духовен водач на руските православни, заклейми борбата за човешки права, цащото тя му се вижда ерес срещу църквата му ( и Путин, естествено). 

Съотнесено към скандала, който Гундяев пресметливо сътвори в София преди да напусне България на 5 март т.г. ( избяга, за да избегне “усложениния”, предизвикани от еевентуални реакции сред хора, които се чувстват повече европейци и българи, отколкото евразийци), речта на Гундяев цяло година преди посещението му в България, превърнато в центлано събите на т.н. национален празник, изисква отговор на въпроса: нима онези, които го поканиха, не са знаели какво да очакват след тази реч?IMG_8358

 

 

 

Ако не са знаели, виновните са за уволнение. Само че е трудно да повярвам, че в екипа на президента Румен Радев, където главното условие да бъдеш приет е да си заклет русофил, не са били информирани за нагласите на Гундяев и конкретно за въпросната реч. Това е толкова вероятно, колкото и твърдението на Путин, че научил за отравянето на Скрипал в Англия от медиите. Нима? Тогава неговите шпиони трябва да бъдат наказани за своя провал да осведомят началника си в Москва преди медиите!

 

 

 

С речта на Гундяев срещу “най-страшната ерес”, която издига човека на пиедестал, можете да се запознаето от това видео, разпространето от “Ехото на Москва” – ехо, което така и не достигна до София поради избирателното заглушаване на скандалното предисловие на руския скандал, огранизиран година по-късно в София. https://echo.msk.ru/blog/day_video/1733392-echo/

14 мнения за “Ехото от московското човекомразие”

 1. Може да се види до къде е стигнала робската деградация в путлеристкият бандитустан…..Бащата и брата на Литвиненко са с еОТРЕКЛИ от него, и са го нарекли “прдатель”:
  https://goo.gl/KZBeJt
  От една страна излиза, че според бащата на Литвиненко, той е едновременно и “предатель” ,който си заслужава ядреният атентат в Лондон, но….. но едновременно с това е ликвидиран от англиските служби, сам за да го “припишат” на “милосердният” Путлер?!?
  Само вижте рабската “логика” на ватниците в путлеристкият райХ, след като за близките на Литвиненко се отричат от него, като “враг на народь”, а от друга страна припаяват на путлеристката пропагадност ,че той е убит от англичаните……..
  П.П. И не виждам защо трябва да смятаме руснаците за хора, след като в “собствената” им страна ги смятат за роби , които даже нямат правото да гласуват за “собствената” им власть….. Нека търсят РУСОФОБИТЕ във империалистическата власть на Путлер, която ги смята за роби! ЕДИНСТВЕНИТЕ РУСОФОБИ на Земята се намират – ТАМ!

 2. Това ,че отровените деца тази седмица във Волоколамск не са умрели, дали означава че путиновата мафия не е отговорна за тяхното отравяне?
  Едно дете от обгазения град бе по-смело от всички възрастни там ,за да попита реторично – за какво са воювали и воюват рустаците за да получат мръсен възух от шайката на президента.

 3. Този път Кирил (Гундяев) се опозори.
  Такава проповед може спокойно да се характеризира като ерес и Кирил (Гундяев) да бъде анатемосан от Вселенския Патрирах и отлъчен от Църквата.
  И затова има една простичка причина, която е записана в Библията:
  Битие 26-27
  26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие; и нека владее над морските риби, над небесните птици, над добитъка, над цялата земя и над всяко животно, което пълзи по земята.
  27 И Бог създаде човека по Своя образ; по Божия образ го създаде; мъж и жена ги създаде.
  …..
  Кирил (Гундяев) е тръгнал срещу Създателя!

 4. Според отлично информирани иточници от кухнята на кремъл, пожелали анонимност, има си хас, ввп по “казуси” кат горният, лично и начело, ръководи “оперативките” и негова е последната дума по всичко отностно “острото мероприятие”, вкл. И избора на средството за умъртвяване.
  Още по темата от Илиян Василев.
  http://www.faktor.bg/bg/articles/makata-ermenkov-opus-vigenin-bsp-po-kasi-gashti-za-edriya-plan-na-tragediyata

 5. Приятно вспомнить
  Двеминутен филм на евронюз за касапницата на 7 февруари под река Ефрат. 300 бляда, плюс още 200 съюзника утилизирани. Потвърдено от янки генерал. Повече, по-долу.

 6. Прекомерно високият изборен резултат на Пути не ме учудва. Та нали Ежи Лец е казал: “В ада, дяволът е положителен образ…” Мен ме притесняват публичните изяви на Пути защото това е съдбата на Вожда – през устата си да се изхожда. Пък и цяла школа от последователи е повлякъл подире си.

 7. Много коректно определение за негодниците в Кремъл – човекомразци.

 8. Повече от човекомразие към собствените си хора! ‘ИХ ТАМ НЕТ’ – ритуалният отказ на Кремъл ЕОД да припознае зелените си човечета. Субекти без битие… кремълски парадокс. Труповете изчезват, имената са без значение… до момента в който възникне дидактична необходимост от производство на ‘ветерани от хибридната война’.

 9. “Истината е, че съветската /днес разбирай руската – БМ/ идеология превръща един порок – омразата – в добродетел и след това го възхвалява. Това е едно огромно зло, което е послужило за оправдание на извършените милиони убийства на селяни в Украйна, в началото на 30-те, като мотив за сталиновия терор и за всички останали ужаси в историята на СССР.”
  Ален БЕЗАНСОН – историк

 10. Интересно ми е в коя европейска страна без България биха дали трибуна на комунистически призрак като Коларов и то в контекста на сегашните събития. Къде другаде ще ни пуснат човек, който най-нагло ще се държи като циганка, хваната на местопрестъплението, и ще иска да му вярваме? ” Няма такова нещо”. Ченгето Коларов от най-долнопробен тип по скалата на Валери Симеонов стигна в наглостта си дотам, че да твърди че англичаните са убили не само Скрипал(който още е жив),но и Литвиненко, че и ?!? Георги Марков. И се чудя този комунистически цървул защо още е тук, а не е зачезнал със свръхзвукова към Масква. Но все пак въпросът ми беше в коя друга европейска страна в национален телевизионен ефир биха показали такова животно?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.