(Ако Путин позволи) Борисов трябва да изгони американския посланик

“Иван из России

Possiia@abv.bg

77.85.10.126

Изпратен на 27.03.2018 в 10:06

Ивчо! Наясно ли си, че ти си български Скрипал? И теб ще ти отровят твоите хазаи-американците за да спретнат поредната мръсотия спрямо Русия. Но, представи си, колко дреме на Русия за това”.

Такова “пожелание” се получи днес в коментарната част на блога ми. Публикувам го, за да се види как фунционират болните рус(офилс)ки мозъци , а и да се изясни отново как (без)действат българските, които би трябвало да противодействат. Поради което болните мозъци на путинистите се разпореждат в България както си искат.

Отказът на Борисов да се присъедини кам санкциите на демократичните държави, които в знак на солидарност с призива на Великобритания решиха да изгонят руски “дипломати”, е тема, която получава в моя частен случай обобщаващо значение.

Във Франция онзи ден арестуваха ляв политик, изразил в мрежата радост от смъртта на националния герой от жандармерията, който си пожертва живота за спасяването на заложници – това щяло да да означава един глас по-малко ца Макров. Но французинът, при цялата свинщина на постъпката си, поне е имал достойнството да се подпише под грухтенето си. Докато нашенските ГРУхтящи анонимници са преди всичко страхливци, свикнали да се крият зад чуждата държава, на която служат ( и поради това не могат да допуснат, съдейки по себе си, че някой може да им опонира без да е огледално зависим от друга държава).

Прасето си е прасе, вселената за него се изчерпва с кочината му. Както в онази басня за прогледналия за миг слепец, зърнал едно магаре, след което до края на живота си смятал , че всичко, за което му разказват – от кораба до влака ( или нещо подобно), е “красиво, като магарето”.

Грозната картинка у нас с въздържането от солидарност с Великобритания изпъква все по-релефно на фона на факта, че дори открито пропутинската Унгария на Орбан се присъедини към санкциите. И Македония се осмели да обяви, че се готви да изгони един руски “дипломат”. А Словакия, която под граждански натиск току- що прогони своя популистки премиер Фицо ( колега на Борисов по мърморене срещу западните санкции срещу приближените до Путин негови сътрапезници на масата на голямо олигархично плюскане), поне се одързости да привика руския посланик за обяснение по темата за отровителството в Солзбъри. ( ( НА СНИМКАТА: Карта на руската секция на БиБиСи на страните, солидарни с Великобритания в прогонването на руски “дипломати“)карта изгонени дипломати

 

 

 

Някой вярва ли, че медии с огромен международен авторитет, като лондонският “Таймс”, “Гардиън” и Си Ен Ен са се договорили конспираторски да си измислят намерение на България да гони също руските “дипломати”, което се оказа “фалшива новина”?

Ето какво се е случило, според мен.

В ситуацията, при която Борисов стискаше палци черна брюселска котка да не му мине път и да получи одобрение за домакинството си на срещата във Варна с Ердоган, нашият герой си е направил сметката без кремълския кръчмар и храбро е обещал своята солидарност. После обаче кръчмарят му е напомнил някои стари сметки и храбростта му се е изпарила. Така Борисов е подвел не само съюзниците, но и някои медии, от които сега може да очаква само онова, от което толкова се бои: повече откровеност в разобличаване на неговата страхливост.

Ще се съглася с коментатор в блога, който се пошегува, че всъщност България пази реномето на Русия, като не иска да гони нейни шпиони, защото Москва ще изпадне в деликатното положение да гони от Москва българи, които всъщност са руски шпиони. Или Борисов иска да каже, че в София няма руски шпиони, противно на изтеклата в световните медии информация, според която от българската столица руският шпионаж е координирал разкрити в Македония и Черна гора операции на руското военно разузнаване ГРУ ( едно от названията от съветско време, което, за разлика от КГБ дори, не беше сменено в днешна Русия)?

Във връзка с абсурдната ситуация България да бъде “заподозряна”, че ще гони руски шпиони(н) – поне един, след което обаче София опроверга сензационните очаквания, Борисов (ре)анимира поредния съветски виц. Постъпва като Брежнев от анекдота за падащия самолет, в който лидерите на западните държави теглили чоп кой да скочи, за да олекне товарът. Всеки скачал поред със съответния патриотичен възглас на уста ( “да живее кралицата”, “ да живее френската република “ и т.н.). А когато дошъл ред на Брежнев, той извикал “ да живее великият Съветски съюз” и бутнал Рейгън. Ха, ха, ха…

В духа на този виц имам предложение: от България да бъде изгонен посланикът на САЩ Джеймс Рубин за несправяне с работата. На идване в България като шеф на мисията той декларира на изслушването пред сенатската комисия по външните работи като свой бъдещ приоритет противодействието на руската намеса в България. Вместо това руската намеса така се засили, че имаме изцяло проруски президент, парламент и премиер, които се изживява като приятел на Ердоган и негов мост към Европа, но най-вече обслужва руският интерес България да бъде разигравана на европейската карта като московски троянски кон.

Рубин обаче едва ли ще бъде изгонен. Ако не си е свършил работата, както обеща, това върши работа на Путин. А на Путин Борисов не може да каже “не”.

22 мнения за “(Ако Путин позволи) Борисов трябва да изгони американския посланик”

 1. Има един бесарабски “българин” , който не е съвсем със всичкият си . Уж “българин бг” , уж в България дошъл , ама нещо все към империята на Злото го тегли . Но така е – болни мозъци – бол. Та това е мисля си този мейл ” Поссиия@абв.бг”

 2. Много точно го охаризирахте – мутърът Бойко Борисов си е страхливец! И винаги е бил такъв – страхливец пред “началството” и “смел” със слабите! Или с друга дума – ЛАКЕЙ!

 3. Началото на всяка война започва с изгонването на “дипломати” и от двете страни!
  Дано новата война остане само “студена”!
  Радвам се, че този път сме на вярната страна!

 4. “А БЕ, В БЪЛГАРИЯ ОЩЕ ЛИ ЛИЖЕТЕ РУСКИ ЗАДНИЦИ??”
  Така ме попита вчера един приятел от Беларус, по повод стискането ама стискането с ръце и крака до тялото да не изгоним някого с руски паспорт от нас (пък пак да се пишем евро-атланто солидарни).
  Да, от Беларус, дето й викат най-близката до съветската и руската страна държава. Човек обикновен, продаващ билети и екскурзии в туристическо бюро в Минск. Да, ама ЧОВЕК, и в главата си на страната не на лукавия-лукашенчо, а на онази СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ, с Цинковите ковчези, дето взе Нобелова награда, и по този начин на страната на Независима, Свобдна, а и един ден Европейска и Атлантическа Беларус.
  Какво да му кажа. Потънах от срам. Ако почна да се извинявам само с правителството, то пък нали народа го е избрал, плюс това при наличие на свободен избор и различни кандидати…

  Страните, гонещи русняци, довчера 23, днес стават 25. Както пише британският Телеграф, очакват се още, та да станат 25, но не споменава кои ще са тези до 25, а и над 25.
  Дали пък нашата Блъгария ще попадне и там, сред солидарното семейство на демократичния и свободния свят?? (колкото в подобното семейство на свободата на пресата и словото, май…)
  Къде е нашето рамо, евро-атлантическо, съюзническо и т.н. Къде са олицетворяващото го “правителство” и “парламент”??
  Страх го е боко. Страх го е радко. Страх ги е “парламентьори”. Иначе само се дуят.
  Но, по-важно от “страх” – вътрешният им ветропоказател на обществено-политическата култура и идентичност сочи другаде. Не сочи в посока Европа и Америка. ТЕ СА УБЕДЕНИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА Е ТАКА, ДА НЯМА ГОНЕНЕ. Със или без страх, убедени са. Те ни искат. НЕ ИСКАТ.
  Не само, че може като отидат на удиенция ли е, какво е там, при Полковник Макаров в онова посолства на д. цанков, и той може да им СИПЕ в чашите малко путьоний или путинчок… Не е заради това.
  УБЕДЕНИ СА СИ ВЪТРЕШНО.
  ПАК и ПАК – няма такава страна, няма такова правителство, няма такива началници.
  Чакаме и чакаме.
  СТРАХЛИВЦИ & ЛАЙНАРИ !!
  Страни извън НАТО и ЕС ГОНЯТ. Австралия, Финландия, Швеция.
  Дори Унгария и Чехия, нещо като централноевропейски троянски коне – нали боко зема пример от Орбан.
  https://www.telegraph.co.uk/news/2018/03/26/donald-trump-expels-60-russian-diplomats-response-salisbury/
  И още малко:
  “Дългата история на умрелите руснаци в Англия при загадъчни обстоятелства”
  Индепендънт
  https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/russian-deaths-uk-history-spies-murder-sergei-skripal-alexander-litvinenko-a8242061.html
  “Руският шпионаж и дългата ръка на отмъщенията на Кремъл”
  Вашингнон Таймс
  https://www.washingtontimes.com/news/2018/mar/20/russian-intelligence-and-the-long-arm-of-vengeance/

 5. Предложението да изгоним Рубин е право в десетката. Почти съм сигурна, че от Щатите едва ли ще забележат този наш величествен маньовър, но в Кремъл ще гърми шампанско, все едно са Куршевел. Преди да сме ратифицирали Истанбулската конвенция може да изгоним и британския посланик- малко нещо жена пада, русолява и хърбава, блудкаш един вид. Друго нещо са Цеца Величкович, Неда Окраден и Лепа Брена. Задължително трябва да натирим и французина. Мъж, мъж, но току виж се сетил да отмята гнилите ябълки в съдебната кошница. Цацаров и Шиши ще се декомпенсират, да не дава Господ. Не ми е известно как се казва германския посланик, обаче и тоя човвек никак не се е постарал да го знам. Айде у лево и това Превъзходителство. Ако Цецоу не се оправи с фондациите им, Бойко ше се цуне поне веднъж с Меркелката и работата заспива. Виж, за другаря Макаров и дума не отварям. Кой прави резки движения пред насочен пищов. Обаче имам питане – кое бие четворка аса? “Смит и Уесън” ми отговарят отвъд океана. Кой ще пише?

 6. Не е точно така. Не пазим реномето на пРосия, а нашето собствено, защото ако изгоним руски шпиони, ще се окаже, че сме единствената страна, която гони СОБСТВЕНИ граждани!

 7. Освен това, къде по-удобно е за БХ да “изгони” български дипломати от масква…..вместо руски от софия!

  Борисов вика посланика ни в Москва за консултации в София!!! 🙂

 8. – Г-н Борисов, защо изведохте българския посланик от Москва?
  – Ми гледам всички гонят руски агенти…
  :)))

 9. Проявете разбиране към г-н Борисов. Все пак той се надява но хъбче, поточе, БелеНЕ. А това са си пари. Бяха порции по депесарски, сега са суджуци по герберски, но в крайна сметка са си пари.

 10. Според новините по Хоризонт,Борисов е извикал за консултации нашият посланик в Москва.След като ЕС извиква неговият ппредставител там,може би това ще е спасителния ход н Б.Борисов,почти сигурно подсказан му вчера във Варна .

 11. Две неща не са ми ясни, след като прочетох посланието на иванушката: защо не пише на родния си руски език – хем за него лесно, хем и ние ще го разберем? И свършиха ли им се руските проблеми, че не обсъждат тях в рускоезични форуми, а се врат все където не им е работа при нас, и то на език и с правопис, от които би се засрамил всеки петокласник?

 12. По повод “- Г-н Борисов, защо изведохте българския посланик от Москва?
  – Ми гледам всички гонят руски агенти…”

  Това напомня, макар и малко, на вица за онзи който пребил милиционер в трамвая. На въпроса на следователя защо го е направил, той обяснил: Един му удари шамар, пък аз не знаех, че е било спонтанно, защото милиционерът го е пастъпил и си рекох ” почнахме ги”!

 13. Към Тодорова:

  Присетила се Мара да се побара…
  Според мен ББ е повикал БК, за да го пита дали все пак има в посолството някой, който да не шпионира за Путин, за да докладва в Москва и Путин да го изгони като ответна мярка срещу онези, които гонят руски шпиони.

 14. Иво,
  Идеята ти за изгонването на Рубин е направо amazing!!! Отдавна не съм чел нещо, което е едновременно хумористично-актуално, алегорично-реално и най-вече фактологично вярно ! Моите най-искрени почитания и възхищение!

 15. Виц с продължение:
  Дошъл редът на путин да скача, той изпищял екзалтирано “За Империята и нейния Император” и … изблъскал бойко /не Коцев/ от самолета.

 16. Френският политик, поругал паметта на героя, незабавно е бил арестуван и го грози лишаване от свобода до 7 години и глоба до 100 хиляди евро. Какво правим ние, с Боков, който приемаше “Вината с мезетата…” или с пСидеров, който по т.”Алфа” твърдеше, че атентати в Париж не е имало, защото в кадрите на Си Ен Ен не се виждали пострадали хора на носилки…?

 17. Г-н Инджев, това миризливо говняно леке, което Ви е писало, си личи, че е руснак -особено от последното изречение личи руският словоред и граматика. Няма как да припознаем в руснака, българин-така че можем да покажем на идиота руский палец и да му зададем посока : чемадан, вокзал, Мацква

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.