// Защо Бойко вика в София Бойко от Москва

В БЕСЕДКАТА

Защо Бойко вика в София Бойко от Москва

Премиерът Бойко Борисов извика посланик Бойко Коцев от Москва за консултации.

Защо Бойко вика в София Бойко от Москва?

Защото Бойко иска се увери от Бойко, че никой от бойкопомазаните ни дипломати в Москва не шпионира за България. Ако някой прави изключение, трябва да бъде изгонен от Путин немедлено в името на мира в Черноморския регион, Балканите ( особено  западните), Босфора, Дарданелите, Одринска Тракия, Близкия изток, Афганистан и други горещи точки по света, приоритетни за Бойк(ов)ата ни дипломация. Важното е мир да има. ( НА СНИМКАТА : Путин връчва инструкции на Бойко Коцев за неговия подчинен Бойко Борисов)b_1348675802Kocev-dd981b3e32

 

 

 

 

Ако Путин не пожелае да изгони никой българин без да е провокиран ( защото българското покорство е направо обезоръжаващо за него), Бойко винаги е готов да се застрахова за успеха на операцията и лично да изхвърли изменника на Русия от посолството. Опит не му липсва в застрахователните дейности. Така ще се превърне в гръмоотвод за намаляване на напрежението по трасето Изток – Запад, т.е. в нещо повече от мечтания мост между Изтока и Запада. Защото мостът го тъпчат, а от гръмоотвода се боят като от конкурентен български енергиен хъб.

Успее ли, Бойко може да включи натрупаната по този начин енергия, пренасочена от конфронтацията между Изтока и Запада, в националната електрическа мрежа за компенсиране на подлежащите на закриване вредни американски централи до пълното тържество на руския мирен атом: досега само в АЕЦ “Козлодуй”, а след някое друго десетилетие – не по-късно от края на века-  и в АЕЦ “Белене”.

Иначе казано Бойко вика Бойко, за да се консултира кой от работещите за руските интереси български дипломати най – малко ще липсва на каузата по укрепването на руско – българската дружба  в случай, че Путин реши да го прогони, за да отмъсти на онези съюзници на България, които гонят руски дипломати – че да знае България следващия път с кого да се съюзява!

 

Иначе, ако пак ще го удрям на стари вицове, този прилича на онзи за шпионина, който викал по радиостанцията ( понеже нямаше мобилни телефони на времето) : “ало, 6 -ти, тук 7 -ми, онзи дето го следя, ме следи, какво да правя”?

 

П.С. И Молдова се реши на солидарна стъпка срещу руското отровителство. Това е особено унищожителна аналогия с аргументацията на София, че причината да сме въздържани е фактът, че сме много уязвими ( малки, бедни, застрашени от русофилщина). Такива намеци вече започнаха да правят коментатори, мобилизирани да оправдават страхливостта на Борисов.  Защото ако има наистина незащитена, граничеща с Русия чрез завзетия от нея анклав в Приднестровието, пряко застрашена от руска брутална намеса ( външна и военна или вътрешна чрез активиране на агентура), далеч по-бедна и малка държава от България в Европа, това е тъкмо Молдова. https://www.actualno.com/europe/i-moldova-goni-ruski-diplomati-news_666756.html

Discussion

29 коментара for “Защо Бойко вика в София Бойко от Москва”

  1. Господин Инджев, смях се от сърце, четейки статията ви, а после се замислих по-сериозно, и установих, че не откривам никаква друга логика в действията на Борисов и Коцев, освен тази, която споменавате! Не виждам какво друго би предизвикало “консултациите” на двамата Боковци.

    И смехът ми се изпари…

    Posted by sir sven | март 27, 2018, 17:31
  2. Гатанка: Какво е общото между всички споменати в статията? Отговор: генерал Решетников.
    Ако това е общото, значи никога няма да изгоним руски шпионин.

    Posted by JEEP PATRIOT | март 27, 2018, 17:34
  3. Aко Запада се беше солидаризирал така и изгонил всички руски дипломати и прекъснал всички дипломатически отношения с Рисия, когато влязоха в Крим, може би картинката щеше да бъде друга. Но по-добре късно, отколкото никога. А руските агенти няма да ги изгонят от България – Сидеров, Каракачанов…. Между другото, много се кефя от това, което става… нека да им лъснах всички голотии…

    Posted by Сия | март 27, 2018, 17:47
  4. Posted by Йовчо | март 27, 2018, 17:57
  5. Даже Македония гони руските шпиони! Тактиката на БоКой да се снишава и да се прави на мутренски интересен крепител на руското статукво ще му изиграе лоша шега, рано или късно. Или ще се присъедини към свободния свят или ще му теглят шута, дори и брюкселското корупме Юнкер няма да му помогне, нито ЕНП! http://www.kavkazcenter.com/russ/content/2018/03/27/116558/razborka-zapad-massovo-izgonyaet-russkikh-banddiplomatov-iz-svoikh-stran.shtml

    Posted by Йовчо | март 27, 2018, 18:04
  6. Ако Русия извади досиетата с нашите псевдо политици е свършено затова не искат да гонят никой без съгласуване с Русия,жалка картина.

    Posted by krumov | март 27, 2018, 18:13
  7. За щастие на Молдова вече граничи с Русия само по въздух (ако украинската ПВО не внимава). А че е много по-уязвима от нас – определено е така.

    Posted by Караиванов | март 27, 2018, 18:36
  8. Убийствено готино!
    Да добавим, че Молдова е толкова страна-член на НАТО колкото Аржентина на баце.

    Posted by georgi nikolov | март 27, 2018, 18:42
  9. Руснаците явно имат убийствени компрометиращи данни за наши политици. Докато тези зависимости не лъснат няма да се откъснем от КГБ путинизма.
    Надявам се някой българо-руско-американски “Сноуден” да издуха мъглата на лъжата.
    В Русия края на Путин идва. Пожарът в Кемерово , където са изгоряли 500 души и много деца предизвикват протести срещу властта на Кремъл, която скри фактите.
    Путин тръгна надолу по пързалката. Който се еб..ва със Запада и демокрацията рано или късно завършва като кадафи.

    Posted by JEEP PATRIOT | март 27, 2018, 20:05
  10. Оказа се, че никой не е прав.
    Ето, Комарницки е прозрял тънките ходове на постсъвеЦко-бълХарската дружба от векове за векове на баце и “пищова”-пасраник макаров.
    http://www.segabg.com/pic/12733/899211-l.jpg

    Posted by georgi nikolov | март 27, 2018, 20:22
  11. Стана прекрасно.Нещата си идват на място.Светът върви напред,само ние кретаме на опашката с некадърните ни,продажни и безмозъчни управници.
    Лъснаха им голите задници.Срам ме е от тях.

    Posted by d.savova | март 27, 2018, 20:47
  12. БаланЦа дотук е: 151 изгонени раззийски “дипломата” и 1 върнат за инструктаж посланик-петоколонец.

    Posted by georgi nikolov | март 27, 2018, 22:52
  13. Днес беше и хубав ден за нефеновете на раззийският спорт. Моите резервни компатриоти-Франция в Санкт Петерсбург доунищиха започната още в петък от селесао любимата на спортната редакция на БНТ “сборная”, този път с 1:3. По същото време в Берлин завърши турнирът на претендентите за шахмахната корона на Карлсен. Голямата руска надежда, ексукраинеца Карякин завърши трети за всеобща голяма радост на бившите си сънародници. На всичките отгоре, пръв е и ноември т.г. ще играе за титлата американеца Фабиано Карауна.
    И малко лично щастие. Любимата ми Бразилия “отмъсти” на Германия за онова 1:7 на полуфинала на световната купа у дома през 2014г. побеждавайки като гост мандшафта с 0:1.
    Та, при мен приповдигнато настроение е над 100%.

    Posted by georgi nikolov | март 27, 2018, 23:05
  14. доуниЩощиха

    Posted by georgi nikolov | март 27, 2018, 23:06
  15. Дипломатическият мандат на този плъх отдавна изтече. Срам и от протокола нямат.

    Към Georgi Nikolov – НАЗДРАВЕ!

    Posted by everyone else | март 28, 2018, 00:18
  16. Следя поредното реалити, поредния “Биг Брадър” с приповдигнато настроение. Възможно ли е ББ да изгони ББ? Дали след 25 г. опашката отново ще застигне гущера? Но вместо да чакаме поредния епозод, не е ли по-добре да подгоним наш’те страхливци?

    Posted by Венци Ст. | март 28, 2018, 00:59
  17. До тук единствено Австрия е заявила позиция, че 1) подкрепя отзоваването на посланика на ЕС от Москва и 2) твърдо няма да отзове руски дипломати, дори и да е последната държава член на ЕС, която не е отзовала.

    Постепенно натискът се засилва върху баце. 16 от 28 държави. До края на седмицата ще има още сигурно. Но дори и да няма, Западът, включвам и нас отговори подобаващо на агресията на путин. Той вече влезе в историята като диктаторът на русия, чиито дипломати са гонени най-масово и най-всеобхватно от света.

    Posted by европееца | март 28, 2018, 07:05
  18. Поздравления до ИВО за ПАК чудесно поднесеното по ПАК прикривани теми.
    Боковците се съвещават, защото скоро пак може да се окаже България да е ПОСЛЕДНА. Ден след ден, една по една, всички страни от НАТО може да ИЗГОНЯТ руски “дипломати”, т.е. шпиони. Включително и Црна Гора, и останалите.
    И БЪЛГАРИЯ ПАК ДА ОСТАНЕ НАКРАЯ НА ОПАШКАТА.
    На опашката – и отдолу под нея.
    От политическо Лайнарство плюс Страхливост.
    Тогава правителството ще трябва да гони, ПРОТИВИ ЖЕЛАНИЕТО И УБЕЖДЕНИЕТО СИ. И боко ще дава страхливи обяснения на полковник Макаров: “А бе ние не го искаме, не желаем, нали сме вечно признателни, че сте ни освободили, и обичкаме русията, нали вие не сте отровителите и в Англията, ама ония западните, те пак подстрекават и си измислят разни противоречия с вас”.
    ПФУ!!
    ВСЕ НАКРАЯ, ВСЕ ПОСЛЕДНИ!

    Муждувременно:
    САМОЛЕТЧЕТАТА Ф-16 СЕ ЗАДАВАТ ЗА ХЪРВАТИЯ.
    Затова от онзи ден каракачанчето се разприказва пак за купуване на западни самолетчета, от такъв тип.
    Каракачанчето си остава шеф на руската агентурна група в отбраната, дето ако може да ни държи само на съветско-руско оръжие с десетилетия и столетеия. Но и той, не само изпълнява заръки на кремъл, НО И Е ВЪТРЕШНО УБЕДЕН, ВЪТРЕШНО ИСКА, ДА Е ТАКА! И без заръки, без команди.
    ПФУ!!
    И ТУК ВСЕ НАКРАЯ, ВСЕ ПОСЛЕДНИ!!
    АКО МОЖЕ – ФСИЧКО ДА Е РУСКО!!

    Хърватите ще ги навярно гия ефове сигурно от Израел. Израелсксите въздушни сили са едни от най-добрите на земята. Не случайно те търкалят по въздуха само Ф-16 и Ф-15. Знаят какво е най-добро и най-практично. Сражават се редовно, гърмят с тях из въздуха. А и военната им промишленост е СУПЕР, и може да ги поддържа и обновява редовно.
    БРАВО НА ХЪРВАТИТЕ!
    АМАН ОТ УПРАВЛЯВАЩИ ЛАЙНАРИ У НАС!
    https://en.trend.az/world/europe/2877978.html
    http://croatian.cri.cn/1281/2018/03/28/21s119977.htm

    Posted by AWACS | март 28, 2018, 07:06
  19. За Германия ще говорим на световното където отново ще са претендент за титлата,нещастните Англичани и Бразилци ги бива само в контроли.

    Posted by krumov | март 28, 2018, 07:48
  20. Целият ни псевдопреход прилича на вица за социализма, в който Ленин, Сталин, Брежнев, Горбачов и Живков пътували в едно купе по пътя към комунизма. Когато релсите свършили Ленин предложил съботник за полагане на релси; Сталин наредил да бутат за да не ги разстреля; Брежнев дал идея да дръпнат пердетата и да клатят вагона имитирайки движение; Горбачов върнал пердетата обратно, за да видят докъде са стигнали, а бай Тодор попитал – не може ли задните релси да слагат отпред , да преместват вагона и после пак и те така. Рано или късно релсите ще се изтъркат, до комунизма няма да стигнат, но тези, които вече са в купето – ще си поживеят. Та и ние така, колкото и да се възмущаваме и да не искаме – те се наиграха. За наша, на децата и на внуците ни сметка. Сметка, която плащаме всеки ден и псуваме поединично.

    Posted by valchev | март 28, 2018, 07:57
  21. “Хиляди протестират след пожара в руския град Кемерово. Искат оставката на президента Владимир Путин и на представителите на местната власт”

    “Решението на над 20 държави да изгонят руски дипломати е най-важната новина днес в света и най-сериозният удар за политиката на Путин през последните месеци”

    …само ние не вървим В Крак С времето… срамно!

    Posted by Jordan | март 28, 2018, 08:01
  22. Обаче пък “сборная” постави абсолютен световен рекорд в дисциплината “синхронно изритване на”дипломати”! И то – без мельдоний(е, само с малко кокаин, но WADA едва ли ще придиря толкова)! Мо-лод-цы!

    Posted by П.С. | март 28, 2018, 08:32
  23. За мене действието на Борисов с отзоваването на Бойко Коцев е аналогично на отзоваването на посланика на ЕС в Москва.Този ход ,почти сигурно,му е бил подсказан във Варна,щадейки го от действията предприети от останалите държави,демонстрирали солидарност с Великобритания.Съюзниците ни знаят що за птица е Б.Борисов….Тъй като напоследък се тиражира заплахата на Москва,че при радикални действия на Борисов ще бъдат огласени компромати за днес управляващите,ясно е,че тях,в частност Борисов,започва да ги тресе страх.В края на краищата,мъжеството на един политик се определя не от повратливостта му,а от способността да поема отговорност за действията (бездейтвията) своите и на управляващите.Май нашият Батман не попада в тази категория…

    Posted by инж.Лазар амаджаров | март 28, 2018, 09:42
  24. До Крумов
    Ама много буквално схващате фриволните ми напъни да коментирам игриво спортни събития. Не ми се иска да се разпрострирам с дуплика към репликата ви. Само да отбележа, че вчера и по време на двата споменати мача ми беше хубаво. Нещо лошо да намирате в това.
    Колкото до, кой-какво щял да покаже и да докаже на световното, първо, да видим дали въобще ще го има в раззия и ако да-къде и кога ще бъде то.
    Всичко добро и съм удолетворен поне, че спортните ми дописки не увисват в БЛОГА НИ.

    Posted by georgi nikolov | март 28, 2018, 09:45
  25. До Николов,извинявайте ако нещо съм Ви обидил но съм запален фен на Германия и не понясам английският футбол но поне са гледаме класика в футбола.За съжаление Италия отпадна и нещо се загуби поне за мен,ФИФА е голяма мафия и няма да отстъпят от решението си.

    Posted by krumov | март 28, 2018, 10:25
  26. До Крумов, да съм обиден ни най-малко. Нещо повече. С удоволствие чета мненията ви. За съжаление може да сте далеч по-активен. Само леко се засегнах защо не сте схванали закачката ми. Но това може на всекиго да се случи. За всичко съм съгласен с вас. Аз съм бивш голям фен и на английският футбол заради световното което спечелиха, бях дете тогава, през 1966 год. Но 40год. по-късно по време на мача с Ямайка на световното в Германия си скъсах нервите и ги “разлюбих”. Германия я уважавам, а за класиката в двубоите между големите футболни сили съм с две ръце-за. И мен ми е терсене, че Италия, не ми са слабост, пропускат световното, правейки ни компания. Това е положението обаче.

    Posted by georgi nikolov | март 28, 2018, 13:01
  27. Докато всички държави отзовават руските шпиони Бг товарищите ги призовават обратно в България…

    Posted by :( | март 28, 2018, 20:04
  28. Аз пък съм фен/ка на англичаните и ги чакам откакто съм се родил/а да спечелят някаква чиния. Трагично, не ли?
    След всичко, което става с пут.ин, би трябвало обаче Световното да бъде масово бойкотирано. Докато цивилизованият свят лицемерно гледа провокациите му с широко затворени очи, кремълският недорасляк ще ни върти все по-нагло на малкия си пръст.

    Posted by cимпaтизaнт/кa нa ДCБ | март 29, 2018, 15:20
  29. Въпросът в заглавието има прост отговор, който съвпада (случайно?) с отговора на риторичния въпрос – “Ако България изгони руски дипломати, Русия кого ще изгони??”

    Posted by Явор | март 30, 2018, 09:59

Post a comment

Иво Инджев още във

Архив