Бившите русофили от македонската опозиция засрамиха София с прозападната си позиция срещу Москва

 

Nikoloski: Moscow is not our partner and the Government’s decision was a right one

Skopje, 29 March, 2018 – 13:52 (META) 

Vice President of the VMRO-DPMNE party, Aleksandar Nikoloski, in an interview for the “200” TV show on Alsat TV, said that the government’s move to expel a Russian diplomat is fine and that “Moscow is not our partner, our partners are Brussels, London and Washington”.

“Both the Foreign Minister and the Government made the mistake of excluding the opposition from this process of information sharing and consultations with the opposition. We condemn what happened in the UK, we think it is a direct attack on the country, to which we have strong sympathies. Our partners are Brussels, London and Washington. Macedonia’s place is in the EU and NATO. And that’s why we believe that what the Government has done is fine”, said Nikoloski.aleksandar-nikolovski

 

 

 

When asked to comment on the position of President Gjorge Ivanov, who said the government had been hasty in their decision, Nikoloski said that he too does not consult with the opposition.

“Ivanov too, does not consult with the opposition. Both the president and the government continue to make decisions without consulting VMRO-DPMNE, which I think is a huge mistake. Macedonia must be a member of the EU and NATO. Moscow is not our partner, our partners are Brussels, London and Washington”, said Nikoloski.

The Russian Embassy in Skopje reacted through its Twitter account and shared Nikoloski’s comments and under him wrote a “remarkable attitude”.

 

Посольство России МК

@Russian_Emb_MKD

Според @AlexandarMKD #Москва не била партнер за @VMRO_DPMNE – за разлика од Лондон, Брисел и Вашингтон. Забележителен став

https://

twitter.com/infomaxmk/stat

us/978951541439827968 

4:35 PM – Mar 28, 2018

Дори опозицията в Македония е убедена, че трябва да бъде покрепена Великобритания срещу руското отровителство на нейна територия.

Нещо повече, опозиционната ВМРО -ДПМНЕ, която дълго водеше проруска политика, направо се сърди вече, че партийната й солидарност с Великобритания и Запада не е отчетена като част от (о)позицията на Македония срещу Путин.

Заместник-председателят на партията Александър Николски се изказва ясно както никой от управляващите в натовска България:

“Москва не ни е партньар, партньори са ни Брюксел,  Лондон и Вашингтон”.

Горният цитат от Македонската информационна агенция показва, че и Скопие изпреварва България в демонстрацията си на солидарност с държави, с които дори не е в съюзнически отношения ( но се оказва по – близо до тях от проруска България).

В коментарната част  на този текст добавям онова, което не успях да кажа тази вечер в БНТ в предаването “Още от деня”: Лондон не предоставя на София подробна информация за руското отровителство на реципрочна основа. Борисов не иска да дразни Путин и това му е по-важно. И Лондон не иска да рискува с откровеност в отношенията с такъв “полупроводник” на натовска политика, като Борисов и неговата управляващо- опозиционна компания в София.

Когато НАТО иска от Борисов да разположи в България част от своя съюзнически антиракетен щит, получава отказ. Борисов не иска дразни Путин и това му е по-важно.

Когато стане дума за укрепване на военноморското сътрудничество чрез  общи действия на черморските натовски държави, Борисов не иска да дразни Путин. Това му е по-важно.

Борисов в очите на натовските съюзници е полупроводник на натовската политика и проводник на “балансирания подход” към руския противник. Етозащо и доверието към него в споделянето на чувствителна информация е реципрочно. Никой не вярва на полупроводници.

 

29 мнения за “Бившите русофили от македонската опозиция засрамиха София с прозападната си позиция срещу Москва”

 1. Другата България избра правилната позиция: ЕС-НАТО-солидарност, а тукашната България се надявам да я последва за да не ставаме за смях!

 2. А ако другата България се раздели и със сърбоманите, наистина я чака европейско бъдеще!

 3. За нащ срам!Дори опозицията в Македония подкрепя страната си.У нас дори партньорите на ББ ,а и самият “смелчага” ,шикалкавят.Явно здраво ги държат на къса каишка.

 4. От солидарните европейски фондове може да се възползваме и да усвояваме милиарди, а политическа и съюзническа солидарност не можем да проявим към тези, които пълнят фондовете?!
  Срам и позор!

 5. Майка му мечка, цял живот съм мислел, че македонците са българи, а те ще се окажат по-добри.

 6. Опналият до отмала шпагат баце се ръководи от другият си политгуру, първият е бай Тошо-за царичокът Мони, мадридският шмекер който га ставаше напечено и трябваше да се изрази позиция мънкаше “мъдро”: “Не му е дошло времето”. Ама то-времето за истинското, фактическото, стратегическото позициониране отдавна изтече. И сега, ни душата в рая, ни туй в онуй.
  И този се е самозназначил за политпастир на Западните Балакани.
  Българио, едничка за теб, те умряха!

 7. Ако някога у нас има осъдени политици, първият ще бъде ББ. В стремежа си да угоди на силните, той ще бъде презрян от всички.

 8. Хайййде г-н Борисовввв , хайййде ,че смъртта дойде , да му се не види ! На чий полог мътите ? Жалък сте , г-не , мизерен сте !

 9. – Хайде сега да видим – казва бай Ганьо. – Сега е зорът! Не знаем, дявол да го вземе, сегашните как ще я подкарат с Московията. Да знай човек, че искат да се мирят – лесна работа, може сума неща да напишем: “Цар освободител; цар покровител; едноутробни братя; немските келяви чифути” и прочее; ама не знаем какъв вятър ще повее… Добре: “братя славяни”, ами ако и днешните са против славяните, па току виж… хоп! – бай Ганьо предател! Не, знаете ли какво? По-добре онуй там за “миризливия ботуш” да го изхвърлим…

  – Е, ами какво да турим!…

  – Сто-ой! Недей бърза! Ще помислим… Знаете ли какво? Сега ний, като не знаем още какъв вятър вее, да турим и тъй, и тъй, па те нека го тълкуват, както им уйдиса.

 10. По темата си позволявам да публикувам статия от преди 2-3год..!!Но си заслужава прочитането!
  Атлантизмът на Борисов – тънък, че чак прозрачен
  Русия и Европа са необратимо разделени – идеята, че ние ще минем между капките, ще ни остави в изолация и незащитени

  ИЛИЯН ВАСИЛЕВ
  Цялата сага около “флотилията” бе разиграна от премиера. Той реши да озвучи своята интерпретация на предложение на президента на Румъния, което е било направено в същия вид и на срещата с Плевнелиев. Но президентът не счете за необходимо да свиква пресконференции и да разгласява нещо което е в процес на обсъждане между съюзници. Докато не стане формалност и докато не се обсъди в рамките на НАТО. Но премиерът реши да бие тревога. Имал въпроси, и вместо да вдигне телефона и да се разбере с президента и министрите на отбраната и външните работи, веднага свика пресконференция.

  ВЛАСТТА В ЕДИН ГЛАС: ОБЩ ФЛОТ В ЧЕРНО МОРЕ? САМО В РАМКИТЕ НА НАТО

  Борисов не е наивник – той много добре знае, че в неговия прочит (непотвърден от никой друг) инициативата на ключов наш съюзник – Румъния, особено в интерпретацията “срещу Русия” ще получи незабавна негативна реакция от Москва, което ще му послужи да изпъкне като противник на твърдата политика на НАТО и ЕС и да натрупа “червени” точки. Те са му необходими не само, защото го е страх да не му спретнат нов „февруари 2013-а“ (това е тривиалното обяснение), а най-вече защото има много бизнес с руснаците, който обаче все не става, защото не зависи само от тях.

  Предварително отработена сцена
  Мога да предположа само, че всичко което стана тези дни “с флотилията” и театъра “не искам война” е предварително отработена сцена, предвестник на това което ще се случи у нас на президентските избори. Дали самият премиер ще участва в тях е второстепенен въпрос. Важното е, че се готви мащабна промяна в стратегическата ориентация и най-вече смяна на профила на президента от подчертано евроатлантически, към достатъчно проруски – толкова, че да може да превърне в България в стоп бутон на действия на НАТО срещу Русия. Дори Кремъл да предприема агресия срещу страна членка на НАТО – ние ще пасуваме.

  Всички които твърдят, че са изненадани, са неискрени към себе си. Нашият “атлантически премиер” има в арсенала си всичко – и признанието, че Русия има право да анексира Крим, че Русия има право да строи „Южен поток“ и неговия постоянен рефрен, че сме против санкциите срещу Москва. Сега го допълни, че Русия “исторически” не можела да нападне България – с което зачеркна цялата история и примери на нападения срещу нашата страна и битките, които сме водили на бойните и политически полета.

  Като доказателство на своя “атлантизъм” Борисов изтъква, че е спрял енергийните проекти и че напоследък се съгласи (след дълго протакане) да се увеличи военния бюджет и модернизира армията.

  Нито един от проектите не е бил прекратен по начин и по време, по които да сме минимализирали загубите си. По всички продължава задкулисната работа, наливат се средства – или публични, или зад кадър. Това е типичното “двойно” говорене, което цели постоянно да държи вратата отворена за всякакви сделки.

  25 млн. евро срещу… нищо
  Дори проектът „Бургас-Александруполис“ възкръсна и вече не желаем да ликвидираме компанията. Текущата сметка е близо 25 милиона евро дадени без да получим нищо в замяна. За непростветени да кажа, че топ шефовете на „Лукойл“ бяха против проекта „Бургас-Александруполис“ и това изигра ключова роля за неосъществяването му.

  По АЕЦ “Белене” достатъчно е да питате бившия министър Трайков – дълго време Борисов търсеше начин да намери път за реализация на обречен проект. По времето на президента Първанов синхронът между тях, включително по отношение на политическите договорки с Владимир Путин, беше изключителен. Спря го едва тогава, когато видя, че трябва да започнем да наливаме милиарди евро, а това щеше да потопи управлението в дългове. Загубите и днес са огромни и най-лошото, че сагата не е завършила – тепърва ще има загуби и дестабилизация около напъните на същата тази група, която получи стотици милиони долари “ползи”, вместо да бъде в затвора за злоупотреба. Те ще опитат да реанимират проекта под всякакви благовидни предлози, включително като го харижат за доизграждане на „Росатом“. Нетната загуба е над два милиарда лева. Засега, но това далеч не е краят.

  Следователно атлантизмът на Борисов по сделката за „Белене“ е вторичен, производен и в никакъв случай не безспорен. Когато го устройва, той е атлантик, когато не – е националист. Дори да приемем, че има заслуга за спирането на проектите по енергийния шлем, много имаше какво да се желае, за да го направи по начин, по който да не продължаваме да губим.

  Премиерът уволни Трайчо Трайков за да угоди на негодуващите от неговите позиции руски политици и техните български проксита.

  Ако “бръкнем” в сферата на природния газ – нещата също не клонят към бляскави “атлантически” оценки. Премиерът може да си вярва, че се е опълчил на Русия, но фактите говорят за друго. Днес България е по-зависима от всякога от вноса на руски природен газ. Премиерът продължава да не взема мерки за премахване на монопола на „Газекспорт“ върху транзитните капацитети на страната, с което обрича икономиката на всички интерконектори и нови проекти за пренос на газ, включително собствената си идея за газов хъб. Поставете се на мястото на енергийна компания, която иска да пренесе газ и да се възползва от нашия газоразпределителен център. Как да вярвате, че сте желан клиент, след като няма никаква история на пренесен или продаден неруски газ в България?

  Формално Борисов говори, че защитава монопола на „Булгартрансгаз“, но в действителност става реч за монопола на „Газекспорт“. Думи много, прилагателни още повече – фактът е факт – България не внася и не транзитира през своята територия неруски газ. Нула конкуренция на доставчици, нула конкуренция на маршрути, нула диверсификация. Всичко е в бъдеще. Обещаващо, с надежда, но необозримо бъдеще.

  Предстоят интересни развития в българо-руските отношения, които са много важни за българския премиер. И тъй като разчита на добрата воля на Москва по редица сделки, е толкова чувствителен към теми, които могат да провалят “бизнеса”.

  Нека му зададем няколко въпроса?
  Да, разбираме ли, съгласно думите му, че нашите ангажименти към НАТО (защото това е солидарна работа) изключват взаимодействието с нашите съседи, включително Турция и Румъния, в случай, че тя или ние бъдем нападнати? Ако има условности в тази базова ценност – по член 5 (той не е автоматичен, а изисква решение на НАТО, което да го активира) е редно да ги информираме, за да се оправят сами? Съответно и ние да се оправяме сами и „снишавайки се“ да се опитаме да изпросим милост от Путин.

  Премиерът ни вкара в едва ли не спиритичен сеанс, като базира действията си на собствената си оценка (тя си е само негова), че Русия не може да ни нападне на “исторически” доводи (!?). Така той с един мах зачеркна цялата история на атаките – открити и прикрити на Кремъл срещу българската държавност и повече от 45 години “доброволно” домакинство на Съветската армия и на съветските режими. Това вече не е шега, а системен риск и проблем от стратегически характер за държавата, тъй като Борисов не е поредния политик, снишил се пред Путин. Той е министър-председател, който взема важните решения относно нашата сигурност и геополитическата ориентация. Ние с вас трябва да му вярваме, че в трудни времена, които могат или не могат да настъпят, той ще вземе правилните, а не емоционалните решения (искам яхти, не искам война).

  Тази моя вяра, а до този момент съм му вярвал, че по-важните теми винаги ще бъде на правилната страна, вчера беше разклатена. Премиерът за пореден път доказа, че под натиск започва се огъва и да действа ирационално. Изречението “ще пратя Ненчев и Митов да воюват срещу Русия” издава не само недопустим управленски стил, но и неуважение към ключови министри, защото те не си правят своя политика, а съгласуват и работят в рамките на екип, което предполага солидарност, нищо, че той е премиер, а те са министри. Популисткото заиграване с тяхната репутация, подкопава тяхната увереност, че имат подкрепата му, за да могат да реализират политики в трудни времена. Само защото някой се е обадил по телефона и е споделил, че Путин е ядосан.

  Така, още през септември 2009 г., му спретнаха една ранна среща с руския лидер във Варшава, на която Борисов усети целия “чар” на компанията на руския президент. Срещата беше уредена именно от сили, които бяха заинтересовани още неопитният нов български премиер да бъде “натиснат” и да получи комплекс, за да се съобразява с “гнева” на Владимир Путин. Помните, от тази среща бе фразата: “Или слушаш, или ще мръзнете през зимата”.

  Сега му пробутват същата схема със смесица от моркови – обещания за бизнес и тояги – заплахи.

  Яхти, сини небеса и всемирна любов
  Той може да иска яхти, сини небеса и всемирна любов – но това не е реалния свят, в който живеем и в който трябва да вземаме трудни решения и да избираме между различни лоши варианти.

  Ако за разлика от НАТО и съюзниците ни не разпознаваме Русия като източник на опасност и заплаха за колективната сигурност, значи сме част от друга координатна система и търсим индивидуално договаряне с Путин. А това означава, че превръщаме страната си в “мека цел” и компрометираме способността си да изпълним ангажименти по договорите, които сме поели. Да не се заблуждаваме – отбраната на една страна е неделим процес и холистична система – не може да имаш сигурност на сушата и в небето (там имаме съвместни операции с нашите съюзници), а в морето да разчитаме на себе си. Ако Борисов не знае какво е съотношението на силите между нашите ВМС и руските, да пита. Несъразмерността е стряскаща и нямаме друг шанс освен да интегрираме отбранителните капацитети с единствено възможните съседи членки. Тази интеграция може да бъде функционална – чрез редовни и системни учения, без да е задължително да правим общи формирования.

  Дори и да имаме резерви спрямо Турция, абсурдно е от това да правим пиар и да злепоставяме страната в очите на партньорите си по НАТО и каним напрежение в двустранните отношения, които могат да ни излязат “солено”. При това не само по темата бежанци, която сама по себе си изисква и дипломация, и доверие.

  Нашите съюзници не са нерационални същества. Ако ние няма да ги подкрепяме и отказваме да си взаимодействаме по съвместна отбрана, включително по време на учения, те също няма да тръгнат да си пращат войниците да умират в изпълнение на член 5, ако бъдем нападнати. Страните членки на НАТО не горят от желание да валидизират гаранциите за сигурността на Турция, ако Ердоган направи някаква глупост. Да си припомним, че веднага след инцидента със свалянето на руския самолет от Турция, НАТО изпрати своя мисия на границата за да не позволи на Турция да развива ситуацията извън контрола на военните структури на алианса. Не за друго, а за да не бъдем зорлем вкарани във война с Русия.

  Ако изключим десетте кораба миночистачи в българските ВМС, защото те не са проактивен елемент на отбраната, имаме цифром и словом три фрегати, един стражеви кораб, два малки противолодъчни кораби и катери. С това ли ще пазим България, господин премиер? При текущата ситуация, случайната поява или присъствието на военни кораби на съюзници в териториалните ни води може само да усили усещането за сигурност на туристите. Плановете за нови кораби са прекрасни, но това няма да стане нито днес, нито утре, а след няколко години. В най-добрия случай. С какво ще се защитаваме от подводници, например?

  Да посоча, че когато се оценяват рисковете за сигурността, няма значение дали са малки или големи – те се дефинират и терапират. Това е работата на военните, а не да ги вкарвате в собствени светоусещания за един възможен, но неслучил се идеален свят на хармония.

  Руската опасност не е абстракция
  Оценките за руската опасност не са абстракция – те са записани в най-важните документи на НАТО и ЕС и стъпват върху споделена и потвърдена от множество различни източници, разузнавателна и аналитична информация, включително реалните факти на анексия на Крим и нахлуването в Източна Украйна, де факто анексирането на части от Молдова(Приднестеровието), Украйна, Грузия (Абхазия и Южна Осетия).

  Ако Борисов не знае, да пита, как сме дефинирани като членове на НАТО във военната доктрина на Русия? Като страна с туристически плажове или като военна цел, включително на стратегическите ядрени ракети.

  Изглежда само премиерът не знае, че у нас под ръководството на руски инструктори се обучават бойни групи със сумарна численост от няколко хиляди души, под шапката на националистически структури и уж с цел борба с бежанци или турската опасност. По темата тактически мълчим, но имаме проблем с общите учения в морето.

  Подобни канали за влияние има и след ултрасите на редица футболни отбори, включителни и любимия на премиера. Слава богу, че в тези клубове имаме и истински фенове, които не са петимни да играят под чужда свирка.
  Не е страшно, че има различни виждания за заплахите за сигурността и начините за тяхното терапиране.
  Страшното, когато те излизат на повърхността в суров вид и вместо да се обсъдят между отговорните фактори излизат наяве, в черно-бял и пиар вид, с което демонстрираме своята слабост. Става дума за сферата на външната политика и сигурността, в която има правила, процедури и отговорност, която изключва импровизации. Ако премиерът има лични страхове, да си ги запази за себе си или да ги сподели дискретно с близките си.
  За един ден вчера се появи цялата двусмисленност на българския преход. Видя се, че атлантизмът на някои наши лидери е толкова тънък, че чак е прозрачен.
  Видяхте какво се задава на изборите за президент и кой към какво ще се стреми на тях?
  Когато предупреждавам, че някои се опитват да флиртуват по живковски с геополитическата карта и да търсят нова договореност със Запада за да продължат модела на Луканов, като предварително се договорят с Кремъл, ме обвиняват, че съм спекулирал.
  Предупредих, за да няма изненади какво ни очаква през есента.

  Русия и Европа са разделени – необратимо и дълбоко, а лидерите не могат да преодолеят тежките противоречия. Идеята, че можем да минем между капките и да балансираме, може да ни остави незащитени и в самоизолация.
  Както много пъти в историята ни.

 11. Тази година – полупроводници, догодина – без проводници!

  Скъсване с Русия и обезвластяване на русофилската измет!

 12. Използвам репортаж на ББС, в който Димитър Песков, прессекретаря на Путин е на среща със студенти, но след срещата забранява разпространението на записа.
  Има един пасаж в който говори как действа руската пропаганда по отношение на Кемерово, но ако заменим смисъла на Кемерово с хибридния модел на пропаганда в България веднага ще си обясним защо Гоцетата, Шаренките и другите зависими агенти веднага излизат от дворците си за да защитават Путин –
  Идеально ли сработала власть в общении с горожанами? Нет, не идеально. Это вопрос коммуникаций, это плохая работа по линии Public Relations. На самом деле все просто – нужно было с самого начала, на месте наладить предельно широкий поток информации, доводить информацию до людей всеми возможными способами. Этого сделано не было. И это стало причиной недоверия к власти, которое потом искусственно стали, естественно, разогревать.
  Г-н Инджев като журналист по-ясно ще направи оценката от мен.

 13. Посланик Макаров,

  Виж си пак гимнастичката – началничка:

  https://www.youtube.com/watch?v=KSe8wqDI–0

  Не те ли е срам? Поне тук – в България – Европа?

  В моя род два пъти сте предизвиквали смях, страх и съжаление, руски боклуци. През 1878, и през 1944. Когото два пъти ни освободихте от свободата, въшлливи Альоши.

  Роб не може да носи свобода, Макаров!
  Освен това, тази “свобода” през 1878 ви е платена, Макаров! С 32,5 тона злато, боклуци. До последния патрон. Руски свини, да ви няма от тук!

  Макаров,

  Като представител на вражеска държава – вън, свиньо!

 14. Даже не е полупроводник ами цял резистор.Голямо съпротивление създава на натовската политика.

 15. MILANOWAK, думата-дума отваря. По повод на сърцераздиращият призив към бб който подкрепям изцяло, моят московски приятел Юрий Шмуклер, ненавиждащ ввп със сърце и разум и който е тъдява моята възраст по повод “заседяването” на гномът в кремъл коментира: “Жора, навремето, от хрущов насам едно ме държеще. Ще ги преживея. Всички. И никита сергеевич и брежнев и андропов и черненко но когато джуджи1 го ръкоположиха за президент почна да ме яде мислата. Животът ми мина в очакване на по-добри, нормални времена. Вече не съм убеден, че И този ще мине по реда си”.
  Дано, дано не е прав. А и ние тук да се осеферим най-сетне без мутро-милиционерската мутра.

 16. А какъв е халът в матушката давам думата на съпругата Татяна Шмуклер:
  “У нас е още зима. Във всяко едно отношение. И няма край…”.

 17. Пак да кажем:

  Изгонване на всички руски свини от България! Като начало – от Руското посолство. После – от българското държавно управление на всички руски мънки – маймунки!

  Лустрация! Не е късно. Даже е актуално!

  С една точка: “Русофилите в България нямат право да се кандидатират за изборни длъжности.

  От селски кмет до президент.

 18. Да да, Македония.
  Черната гора също.
  Отношението им към Русия не е същото. Като нашто. Да не говорим за на другите.

  В Британията и другаде, в нормалните страни, освен това се заемат с русняци-богаташи и въобще с руски мангизи и богатства, натрупали се (някак?) там. Както пише Ню Йорк Таймс.
  Ние тук си ги тачим таквиз хора и нещица. Гушкаме и цункаме. Кметове на градове ги превъзнасят – да ги има повече и повече. Парички, богаташи, собственици. Стотици хиляди. Ако може още да дойдат. МИЛИОНИ. Кой ще им мощно възрази? Да пуснат и с подводници даже. Да направят пак паметници на пуснатите с подводници. Защо не и с парашути отгоре. Защо пък не направо с войската, като в Крим??
  Всъщност, няма нужда от войска. Един по един, хиляди по хиляди. Имот по имот. И един ден….
  Пак ще ни освободят.
  Да де, реакцията на такива като нас е против такова развитие.
  НО КОЛКО СМЕ ТАКИВА (ТУК, И НЕ САМО ТУК) ? Каква част от народо-населението сме, НИЕ ??
  Ако преобладаващата обществана закваска и настройка е ПРОТИВ такива неща, те просто ще са немислими. Няма да се случат, или ще се случват минимално. Просто няма да има глас по телевизия и радио в тяхна защита, в защита на паметници дори. Просто такива неща няма да бъдат възприети, или пък скоростно ще бъдат ИЗРИНАТИ.
  НО НЕ…
  https://www.nytimes.com/2018/03/29/world/europe/uk-britain-russia-russian-wealth-putin.html

 19. Току що прочетох как Курнелия поздравява SICаджията за “мъдрото” и “премерено” решение…СРАМ, Тикво!

  Тука из Форума бях мернал някакви оптимистични мнения по отношение на Валери Симеонов, та да ви го кажа – НАДЕЖДА ВСЯКА ОСТАВЕТЕ с този прокремълски състав на БГ Парламента!
  И той е СЪЩИЯТ, кога дойде време за ДЕЛА, а не ДУМИ!

 20. Към караиванов:
  Така е г-н Караиванов, при вас дори един живот няма да ви стигне, за да преминете през катарзиса на ИНДЖЕ.

 21. Страхотна статия в Медиапул , анализ на отношението на Запада към путлерова Русия !!! Преведена е от Едуард Лус от Файненшъл таймс !!!!!

 22. Посланик Макаров,

  Пиша ти като българин.

  Никой не ни е причинявал толкова зло, колкото вие – руснаците. През последните 150 години. Халал да са ви 140-е тона злато, които откраднахте! Просто се махнете от тук!

 23. Чувствам се омерзена и смазана.Може ли България да загуби толкова своето достойнство.Може ли децата й да пълзят толкова ниско.Колко българи избиха руснаците и ние вместо да сме първите,които да кажем на Русия *СТИГА*ние се гънем и шикалкавим.Родителите на този наш посланик са убити от руснаците.Лично познавам случая.От неговата уста чух в деня когато загинаха да казва *убиха ги
  *.*Кой* -*То се знае*.Никой не обича червеите.
  Исторически се знае,че Русия ненавижда българите.Усетила съм го и в личен план.И никога няма да бъдем истински близки страни.
  На Запада не сме потрябвали.Лошото е ,че се отдалечаваме от цивилизациите.Страхливи и ненужни.

 24. Посланик Макаров,

  Обмислили ли сте хубаво колко репарации трябва да платите на РБългария за последните поне 8о години?

  Когато на Моста на Дружбата му казвахме Моста на Кражбата.
  Защото, Макаров, по този мост всичко се изнасяше 45БЕЗПЛАТНО.

 25. Последно да питаме,
  Г-н Посланик.

  Не Ви ли е срам

 26. Здравейте г-н Инджев,

  Съвсем случайно попаднах на този профил във Фейсбук, докато се опитвах да намеря ваша публикация със сърч функцията. Пращам ви го за ваша информация. Би трябвало прокуратурата да се задейства за такива неща, а не само срещу хора, които изразяват мнението си за руския патриарх.

  https://www.facebook.com/profile.php?id=100002332208679

  иво костов
  19 hrs ·
  В МОМЕНТА ИВО ИНДЖЕВ-ТОЗИ ЧЕРВЕЙ,ТОЗИ БОКЛУК.ПЛЮЕ ПО БРАТСКА РУСИЯ-СМЪРТ ЗА ТОЗИ ГЕЙ.
  Like
  Comment
  Share
  3030
  Comments
  Ventsislav Atanasov
  Ventsislav Atanasov
  1
  Manage
  Like · Reply · 19h
  Ventsislav Atanasov
  Ventsislav Atanasov Егати амбриажа!!!!!¡
  1
  Manage
  Like · Reply · 19h
  Ventsislav Atanasov
  Ventsislav Atanasov Ако някой не знае какво е амбриаж.Долен ляв педал
  1
  Manage
  Like · Reply · 19h
  Buba Georgieva
  Buba Georgieva Пиячката му е размътила мозъка
  2
  Manage
  Like · Reply · 19h
  Йордан Мирчев
  Йордан Мирчев Гответе сопите Българи …..иде време разделно
  1
  Manage
  Like · Reply · 18h
  Васко Илиев
  Васко Илиев Иво Минджата всеки ден яде бой от жена му Рускинята та затова и ги мрази тоя съсухрен алкохолен дебил
  Manage
  Like · Reply · 13h

 27. @VVVV

  Много точна препратка към бай Ганьо. Удивително: все едно Алеко е писал за боковата банда. Румянчето снощи дрънкала по телевизора за “нюансираната им позиция”. Така че вече си имаме “50 нюанса сиво” и в политиката – герберастки патент. Не може да им се отрече, че задминаха дори духовния си баща бай тошо с неговото “снишаване”.

 28. Дали традиция е или прецедент,
  Русия си има Новичок президент…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.