За българските путинофили св. Путин не може да е виновен

За съжаление в българските телевизии действа безотказно системния отказ от ползването на телевизионната памет за опресняване на зрителските спомени и познания по актуалните теми, каквато е невижданият дори по време на съветската епоха текущ скандал с масовия мор по противници на Путин и западната реакция срещу последната капка ( отрова), преляла чашата на търпението. Само един пример от многото случаи на “загубена памет”:  фактът, че преди две години руската пропаганда и нейнините български резоньори “обърнаха” палачинката в отношението си към Великобритания.

След юни 2016 г. в българските телевизии избухна рядък по нашите земи феноме. В техните среди изригна гейзер от бурна любов към омразната преди това Великобритания. Решението на британците да напуснат ЕС мигом зачеркна традиционите лоши чувства към нея на нивата на българските слънчогледи, ориентирани към сибирското слънце. Щом в Москва се радват на “гордия Албиион”, който решил да се отцепи от Европа и така да навреди на европейското единство, значи и путинофилите трябваше да реагират по същия начин.

Ако имаше телевизионна памет, зрителите трябваше да се “наслаждават” сега на радостта на Сидеров, изразена в парламента през 2016 г. от гласуването на британците за напускане на ЕС. Вместо това гледаме как този път Сидеров е строг съдник на британската политика и още по-твърд противник на противопоставянето на Москва. За да циментира без това твърдото впечатление Сидеров интригантски поздрави коалиционния си партньор Бойко Борисов за отказа му да присъедини България към съюзническите страни, решили да проявят солидарност с Лондон в колективната акция по прогонване на руски шпиони.

Маркирах онзи противоестествен изблик на внезапни пробритански чувства в България с ироничен коментар, който озаглавих преди близо две години “Здравствуйте, британушки”. https://ivo.bg/2016/06/27/здравствуйте-британушки/

Сега нещата си дойдоха на мястото. Великобритания отново е във фокса на омразата на путинофилите. За Тереза Мей по форумите в интернет се леят напоителни гадости, а от телевизионните екрани, от които напълно отсъства споменът за това каква любов към нея засвидетелстваха роболюбивите българи само преди две години, валят путинофилски обобщения за това как британците винаги правели всичко, за да й зле на матушката им ( под винаги се има предвид  винаги, но не и по отношение на брекзита).

От Георги Първанов, който препоръча да не “козируваме на Тереза Мей”, до другарите му от БСП един през друг се надпреварват говорителите на московската пета колона да искат доказателства за руското отровителство и да се чудят какви биха могли да бъдат мотивите на Путин да си причинява такова главоболие.

Независимо от официалните заявления на Лондон, че разполога с неопровержими доказателства за употребеното бойно отровно вещество новичок, създадено и произвеждано само в Русия, адвокатите на Путин у нас твърдят, че той трябва да се ползва от презумпцията за невинност. “Логика”, по която могат да бъдат оневинени побратимите Хитлер и Сталин, защото не са разстрелвали и горили в концлагерите си лично своите милиони жертви. Впрочем, оневиняването на Сталин при режима Путин вече е в доста напреднал стадий.

Чудят се путинофилите какви могат да са мотивите на самодържеца защото за тях е кощунствено да признаят, че св. Путин може да преследва и избива враговете си. Та той за тях е такъв добър, справедлив, грижовен баща на народите ( ни)! А и не искат да допуснат, че шефът е прекалил и подценил западното единство, което така неистово се опитва да разбива, вкл. чрез тараните на своята пета колона навсякъде, където тя вирее поради съглашателството на местната админстрация, мотивирана за тази престъпна търпимост срещу националната сигурност от желанието си “да не дразни Путин”.images

 

 

 

Техният кумир отдавна е доказал, че не преследва печалба, а отмъщение и цели да постигне по този начин ефекта на сплашването. Да, за нормалните демократични държави с нормални демократични лидер това е тъп мотив. Но за Русия на Путин е напълно в реда на нещата всяка опозиция да бъде мачкана , “давена в клозета”, както злобно се изрази по друг повод Путин.

Сред разлюбилите отново Великобритания, която обираше овациите им заради брекзита, у нас “блесна” ненадминатиият български еквивалент на руския Жириновски по бълване на омраза срещу врага, какъвто е Румен Петков. Според неговото определение Великобритания си била изцапала гащите, но обвинявала Русия защото не можела да опази гражданите си. И това го заявява не друг, а човекът, който беше министър на вътрешните работи в период, когато български граждани се избиваха помежду си, а ролята на МВР се свеждаше до това да брои безпомощно ( за да не кажа съучастнически) гилзите!

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров, настоящ висш функционер в партия “Атака”,  успя да се прояви най-екстремно не напорището на обидите, а на заплахите. В интервю за партийната телевизия “Алхфа”, той се закани, че нищо добро не чака правителството на България, ако си позволи да прогони и един руски дипломат. Който иска да го разбира като заявка за развалянето на коалиционното управление, а който желае да го схваща и като послание от името на московската пета колона в по-широк смисъл ( нямам предвид “широката руска душа”).

“Черешката” на тази промосковска торта сложи най-високопсатвеният говорител на Кремъл измежду многобройните иначе съглашатели с Путин в държавата. Президентът Радев се включи в адвокатските пледоарии за оневиняване на руското отровителство с една от своите сентенции ( говори бавно и натъртено като за бавноразвиващи се), според която солидарността ( със съюзниците) не можела да бъде сляпа, а за обвиненията ( срещу Русия) трябват солидни доказателства.

Изглежда изразът на Бисмарк, според който Русия запряга бавно, но кара бързо, важи и в наше време – дълго чакаха да си сверят часовника с онзи на Червения площад ( и с надежда западните съюзници отново да помилват руската агресивност), но веднъж пуснати на пистата, троянските ни коне препускат презглава по зададената писта.

20 мнения за “За българските путинофили св. Путин не може да е виновен”

 1. “Троянските ни коне” препускат бързо не за друго, а защото са пришпорени с по един фитил в задниците. Носи се мълвата, че от Кремъл ги шантажират със саморъчно подписани касови разписки. Кой грамотен българин се съмнява, че управляващите ни плужеци не са оставили подире си дебели парични кремълски следи – за “Белене”, за “Южен поток”, за самальотите. И за още много, много други неща. Разнобоят в редиците им ясно показва кой е вземал паричките на мига и кой е бил посъветван да поизчака.

 2. Чудя се,чудя се,какви точно доказателства трябва да покаже ОК,за да повярва г-н Вигенин например.Снимка,,на която ясно се вижда как В.Путин обмазва бравата на външната врата на дома на Скрипал.А до него Лавров държи буркан с етикет”Новичок”с нарисавани череп с кости.И,за да няма съмнение,че снимката е скицирана от някой русофоб,то тя трябва да е направена лично от Песков.
  Няма такова доказателство, което Кремъл да уважи.Както арбитражните дела-ако им отърва признават,ако не- …..
  С удоволствие следя нестинарските танци на анализатори и други дежурни специалисти в опитите да оправдаят нашия премиер-плъх.Чуков обра лаврите!!!Русия вече била първа военна сила и по този начин и отмъщавали.Когато целият свят се гаври с Курящият Кузя,докато Вова гледа анимационни самолети и сам си вярва,а в Сирия е затънал до уши,се намират и такива анализатори!!!
  Все пак,може да сме най-тъпия народ,но МУЖИЦИ никога няма да станем.Те са единствени и неповторимо-недостижими!!!!Първанчовци,разберете най-сетне!

 3. ДГД от една долна, мръсна гад за всички споменати петоколонци.
  Спомням си каква реакция извади, га се случи Брекзит, тукашната номер 1 пуделката на лилипут.ин известна кат “нашамаринка” марин льо пен в рускоезичният ресурс. Тя дуеше бузи пред камерите и с приповдигнат глас и блясък в очите определяше случилото, ни повече, ни по-малко: “Най-големият исторически ден на планетата след падането на берлинската стена”.
  Та, първосигнални, късогледи боклуци по света и у нас, колкото ще те.
  Керванът си върви, кучета си лаят и “така преминава световната слава”.

 4. ПОсвещам доланата статия от “Нойе Цюрхер Цайтунг” на ГОЛЕМИЯТ СТАМБО. Той беше пристрастен към темата. Още една левичарска “икона” се срина. И така, един по един, до един.
  http://www.dw.com/bg/%D1%81%D0%BB%D1%83%D1%87%D0%B0%D1%8F%D1%82-%D1%8E-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D1%8A%D0%BC%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0/a-43170396?maca=bul-mediapool_bg-9749-xml-mrss

 5. Баш по темата. баце Фанат в обичайнато си състояние. Опнат до отмала шпагат. Докога бе, тикво. Времето на шикалкавенето, на дущата в рая и на онуй в туй, изтече необратимо.
  http://www.segabg.com/pic/12734/899377-l.jpg

 6. Историята е учителка на народите. Банална, древна мъдрост. Едва ли И един от фактите изложени в статията на този когато аз наричам украинският Иво Инджев-Анти-Колорадос се знае и нещо повече, ако да, е осмислен от пРезидент Фърчилков и от триждий премиеринът ни баце. Но надеждата умирала последна, нъл тъй.
  Да четат и да штудират.

  http://defence-line.org/2018/03/mezhdu-pozorom-i-vojnoj-chast-1/#more-22378

  http://defence-line.org/2018/03/mezhdu-pozorom-i-vojnoj-chast-2/#more-22381

 7. Путинофилството е диагноза или професия на 24 часов работен ден. Първите трябва да се изолират или лекуват, но само ако те пожелаят. Вторите трябва да се разкарат или да почиват ().

 8. Британското правителство не може да предостави преките доказателства на България, защото няма на кого – всички са без секюрити клирънс от съответното ниво защото са под съмнение за шпионаш в полза на Кремъл.

 9. Едва ли можем да припишем наивност на “президента” на България Румен Радев по повод ползването на “Новичок”-а от путинските пратеници в Англия – явно човекът си е на конци и то руски!
  Не знам какво му е (било) натовското на Румен Радев, но той многократно доказа откакто се изявява като политик, че нито е генерал, нито е натовски, а си е баш парче руско мекере!

 10. Да се изкара най накрая списък с лицата на служба към Русия и да се приключи ,не вярвам да са повече от 500 000-800 000 души.

 11. Като една от първите засегнати страни от отровителството на КГБ през миналия век,сега трябваше ние да поведем европейския поход срещу посланниците от КГБ на Путин,но за съжаление това не е възможно в страната на трите ШИШИТА.Жалка картина!

 12. Интересно, ако Радев реши да си купи Ауди дали ще търси “солидни доказателства”, че колата е хубава?

 13. Малко по-независимите проучвания какво сочат?
  http://clubz.bg/66029-rusiq_gubi_doverie_sred_bylgarite_grafiki

  Още едно – две посещения и шикалкавения и съвсем ще ни освободят от тях.

  В прочем, оказа се че радев, е излъгал за стенограмата с патриарха треторазредно ченге.

 14. Поздравления за ИВО за есето!

  И малко четиво за Боко. И за неговия върховен екип. Неговото супер “правителство”. Неговите коалиционни… и тъй нататък.

  За великия дипломат Лавров. Неповторим на земята.
  Наскоро той снесе, че “истината” била силата на Русия, в световните дела.
  Бре бре брееййй, брях. Сега го научих. Няма да спя от вълнение, цяла нощ.
  (като последния изблик руска пропаганда, в която пак са въвлечени руски посолства, включително това в Лондон, че ТЪЩАТА на Скрипал го БИЛА отровила, не друг… Мамма миа…)
  Русия и “истина”.
  ДВЕ НЕСЪВМЕСТИМИ НЕЩА!:
  – Пътническия самолет на Малайзия над Украйна!
  – Крим!
  – Ескалацията в Източна Украйна!
  – Какво стама по-точно с Русия в Сирия!
  – Използваното в Англия руско химическо оръжие!
  – Реакциите на Русия по проблемите!
  – ….
  КОЙ КАЗВА ИСТИНИТЕ ПО ТЕЗИ НЕЩА???
  РУСИЯ ЛИ?
  ИЛИ ДРУГИ??
  https://ru.bellingcat.com/novosti/russia/2018/03/25/russias-strength-in-truth-nope/

 15. Снощи изгледах по-голяма част от интервюто на Адела с английския посланик Ема Томсон в сутрешния блок на НоваТВ. Не съм сигурна дали Адела не я напердаши заради бомбардировките на София от англичаните.Вижте как си я тачим съветската армия -освободителка, какви монументи сме дигнали. Явно 200 доказателства за ангажираността на Русия в отровителството не са достатъчни за Адела и нашите коне. Но така е, в Русию можно только верить….

 16. Орбан се пише приятел на Путин,,но изрита посланика нa Русия без да му мигне окото.
  Колкото до некой си Б.Борисов Алеко Константинов преди 130 години е описал бай Ганьо :

  “И да се прегърнем братски хем с русите, хем с немците… Тю! Да ги порази господ!… – Не, хич не уйдисва така!
  Какво е това “хем-хем”? Пред княз така ли се говори! – заявява адвокатствуващият Гуньо. –
  Ами как се говори бе, келеш! Ти мене ли ще ме учиш! – пламна бай Ганьо. – Ти знаеш ли кой съм аз?
  Ти знаеш ли, че аз цяла Европа съм изходил? Не съм като тебе дърво! Ти знаеш ли, че туй Иречек-Миречек ей тъй – зяпнали са ме слушали, като им заприказвам.
  Мен англичани, мен американци ихтибар са ми правили в Дрезден… че ти ли на ум ще ме учиш?… Ти знаеш ли, че аз…
  Цяла Европа разбра що за стока си избира По “изборите” българския народ.
  “На маймуни ни обърнахте, да ви вземе дявола с маскари…”

 17. Благодарност към Георги Николов и едно дребно припомняне. Преди няколко години сайта ivo.bg беше ПЪРВАТА МЕДИЯ ( в България) , въпреки че е персонална, на която беше обявено че Юлия Кръстев е изпратена от комунистите за агентурна дейност във Франция. Тя е легендирана по общопознат маниер, който бе посочен от моя милост. Схемата е елементарна и е приложена и по отношение на други агенти на ПГУ-ДС. Ще припомня че Цветан Тодоров е легендиран по същия начин дори още по-успешно. Третия факт, който ще припомня само на сериозните читатели е, че моята информация не беше счетена тук за вярна, поради което умолявам всеки който си спомня позицията си да се обърне лично към Г-н Николов. Третия легендиран, който посочих е най-изветстния може би български емигрант, който е все още в активен режим и е познат на публиката. Неговото име сега няма да повтарям по етични причини.
  Още веднъж благодарност към вниманието на Г-н Николов!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.