Власт и т.н. опозиция дружно се мазнят на Путин, а той им благодари с опакото на ръката, която целуват

Управляващите и опозицията за поредн път се прегърнаха в общия си поклон към Москва по повод своето единомислие, изразено в предизвестената новина за решението на правителството да присъедини България към шепата евратлантически съюзници, решили да обслужат руския интерес като откажат солидарност на Великобритания в общата акция по прогонване на руски “дипломати”.

Борисов обслужи не просто руския интерес, той постигна много повече: консолидира позицията си на лидер на проруското статукво едновременно като шеф на кабинета и на опозицията, която го аплодира. За да бъде полезен за Кремъл Борисов трябва преди всичко да държи българския тронски кон вързан на яслата в НАТО и ЕС. Не да изрита със своите копита руски шпиони, а да шпионира в полза на Москва.

Ето защо Борисов посрещна подобаващо почтително началника си Бойко Коцев, изпратен от Москва, за да бъде инструктиран от първа ръка как да постъпи. И постъпи правилно, както веднага радостно заяви и руската пропагандна с мълниеносно препредаване на новината, че братушката Борисов е изпълнил дълга си към Матушката. Какво точно й е обещал на четири очи, ние не знаем, но резултатът е виден. Включително във връзка с това, че при отзоваване на посланик, ако е автентично, той обикновено преседява месец в родината си.

Родината на Бойко Коцев обаче е явно Русия и тя си го иска обратно. Веднага. На което Борисов, разбира се, също не може да откаже и козирува с безумния аргумент, че това се налагало, защото трябвало да организира “много важна изложба” на художника Светлин Русиев ( още един прононсиран русофил, естествено). Така уредникът на изложби Бойко нарежда от София уредникът на изложби в Москва Бойко светкавично и победоносно се завръща в страната си. ( НА СНИМКАТА  Охранителите на руските интереси Бойко Борисов и Красимир Каракачанов  охраняват началника си Бойко Коцев , слизайки надолу по стъпалата на националното унижение)zx620y349_3155457

 

 

 

Има ли още някой, който да се съмнява, че разломът между българите минава по линията на отношението към Русия, срещу чиято ( “освободителна”) практически всички велики български възрожденци и революционери са се обявили още през 19 век?

Има, разбира се. Това са самите русофили, които тръбят, че българите вкупом си падат страшно по Русия и поради тази причина няма никакъв разло. Има, според тях, някакви маргинални русофиби ( т.е. такива, които се боят от Русия, изпитващи страх, фобия от нея).

Днес русофилите днес празнуват своя пореден 3 март, празник на русофилщината в България, обявен за национален по същата логика, по която руските националисти у нас се обявяват за български патриоти заради любовта си към Русия и дори си имат Национално движение “Русофили”, за което генерал-губернаторът на русофилщината у нас Решетников не смогва да ги нахвали в интервютата си.

Дребен детайл от пейзажа е, че дребният – голям злобар Александър Симов изпаднал в такова умиление от решението на своя другар по русофилщина Борисов, че си е пожелал тази сутрин в интервю за ТВ “Европа” лично аз да получа инсулт по този повод. Ето поне един от онези, които ми желаят да пукна, който дори не се крие. “Храбрец”!

Острието на БСП за мръсни медийни поръчки Александър Симов, което от години се опитва да ме уязви, не е дорасло до сващането, че човек като мен не може да пукне от яд заради предизвестени новини – колкото и да му се ще.

Инсулт, но в английския смисъл на думата, а не в медицинския би трябвало да получи България от обидата, която отново й нанася самият Путин. В свое поредно презрително изказване по български адрес той се отнася с България като със страхливо джудже, което винаги може да смачка, ако пожелае. И трябва да се признае, че в случая е прав – точно като такова раболепно джудже изглежда Борисов пред него.

Ето и обидата ( insult), изречена от Путин, който едновременно с това обаче хвърля предизвикателство към НАТО, доколкото България все още се числи към този западен съюз, в чиито рамките всяка членуваща държава може да разчита на колективна защита в случай на външна агресия, с каквато Путин плаши.

При нов опит за погром над сърбите в Косово, Руската федерация ще изпрати своевременно значителна военна помощ на Сърбия. Това обещал Владимир Путин на сръбския си колега Александър Вучич в телефонен разговор, твърди белградското електронно издание Srbija Danas, цитирано от “Фокус”.

Сайтът се позовава на източник от Москва, който разкрива детайли за дискусията между двамата президенти.

Сърбия, която Путин официално определи като “най-важния партньор и съюзник в Европа” на Русия, може да разчита на максимална помощ и защита от страна на Москва, твърди източникът на изданието.

Според него още преди време Путин лично наредил на генералите и други военни експерти да разработят подробни планове за спешна военна помощ за Сърбия в случай на крайна необходимост. В тях е посочено, че руските самолети може да достигнат до Косово в рамките на два часа и да действат, за да защитят сръбските държавни и национални интереси.

Също така е разработен подробен план за прехвърлянето на най-известните руски специални сили в Сърбия. Оценката е, че те може да бъдат дислоцирани в Сърбия, т.е. в Косово, за най-малко 24 часа.

На въпрос как руските самолети ще достигнат до Косово, след като е малко вероятно страните от НАТО, които заобикалят Сърбия в обръч, да разрешат преминаването им, официалното лице от Москва, чието име не се разкрива, отговаря по следния начин:

“Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да свалят руските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна сила в света и имаме начини ефективно да неутрализираме всяка опасност. Затова не вярвам, че те биха се осмелили заради Косово и албанците да рискуват една голяма европейска и може би световна война”.

В документа “стратегия за защита на Сърбия” се споменава и възможността да се действа в Косово и от далечни разстояния.

“Русия има ракетна система в Черно море, но и от други места може да действа срещу вражески цели в Косово. Няма сила, която да ни попречи да защитим сърбите”, категоричен е източникът.

https://www.dnes.bg/balkani/2018/03/30/srybski-medii-nov-pogrom-v-kosovo-i-putin-prashta-samoleti.372249

57 мнения за “Власт и т.н. опозиция дружно се мазнят на Путин, а той им благодари с опакото на ръката, която целуват”

 1. Можем ли само да си представим, за секунда, до какво би довел отказ от “българското” ни “правителство” по време на комунизма да подкрепи направени като общи действия, подстрекани от Москва (не, че сегашната кампания е подсртекана от САЩ – ПО НИКАКЪВ НАЧИН!), независимо дали “по линия на” Варшавския договор или неговия икономически гръбнак, Съвета за экономическа “взаимо””помощ”, насочени срещу “империалистическите” САЩ???? Или Англия???
  Колко глави щяха да отфърчат незабавно. Какво чудо и суматоха щеше да настане. И прочее и прочее…
  Можем ли, товага, да си представям – по-скоро дали милионното ни русоблизие може да си го представи – какво означава толерантност, демократичност, свобода, права, човеци, и какво означава тяхната ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ!?!? КАКВО ОЗНАЧАВА НОРМАЛНИЯ СВЯТ, към когото се кълнем да сме част от него, а ВСЪЩНОСТ ГО ЛЪЖЕМ и ОТРИТВАМЕ, И ЛЪЖЕМ И САМИТЕ СЕБЕ СИ, ПРОДЪЛЖАВАЙКИ ДА ПОДДЪРЖАМЕ ТАШАЦИТЕ И ЛИЖЕМ ТОЯГИТЕ НА ОБРАТНИЯ НА НЕГО СВЯТ, САМИЧКИ ДОРИ ЗАВИРАЙКИ СИ ГИ ОТЗАД!?!?!?

 2. И БОКО ТЪПОТО в момента е “началник” на половината от този Европейско – Американски свят, на ЕС.
  ….

 3. Аз бих получил инсулт по сашасимавская терминология стига баце да беше изгонил от кумова срама сал един раззийски “дипломатин”. Как пък хич не съм изненадан.
  Такива боклуци са и баце-тата и апологетите МУ по всички политазимути, че най-малкото което е: ДГД от една долна, мръсна гад!
  Те не могат да се усетят, че след като смяташ, че доказателствата представени от UK са малко, недостатъчни, ерго, се доверяваш на троленето на кремъл. За сетен път се видя, формално се водим в НАТО и ЕС, фактически поддакване на мах на матушката.

 4. По темата.

  В края на 30-те дядо ми изпратил една моя леля да завърши фармация в Грац, Австрия, защото е било по-евтино да я издържа там, от колкото в София.

  След болшевишката власт сега се мъчим да си си стигнем стандарта от преди сто години.

  От преди Альошата и паметника на Сталин.

 5. Гледам как т.нар. ТВ Европа (всъщност Эвропа – извън всякакво съмнение!) излъчва водещата новина днес, и честно казано, приятели, МИ СЕ ПОВРЪЩА!

  И как удобно, по лакейски, бяха поканили всъщност двама събеседници на еднакви позиции – Антоанета Незнамкояси от БАН и тов.Симов!

  А щомо това е по ТВ Эвропа, смятайте какво е по Альфа, СКОТ, бнт, нова,….

 6. При добри отношения с Русия, тя ни се подиграва че ни е изкупила, краде история – спасяване на евреите и др., , преиначава история ( Кирил и Методии).
  При добрите отношения които искаме да запазим, тя ни ограбва, с Нефтохим, със делата за Белене (присъда станала възможна поради бездействието на техните подлоги у нас.), с ремонта на МИГ и др.
  Да запазим добрите отношения по икономически причини – Руски инвестиции – те не са в производството (нямат такова, имат само суровини), а в жилища и създаване на изолирани руски колонии и забрана за българи до “техните ” плажове и квартали. Да запазим туристите които са на 5 място по численост. Да запазим търговията която е изгодна само за Русия , износ около 70-90 милиона евро и внос милиарди.
  Да бъдем единствените техни васали в Европа и света, безгръбначни, безпринципни, неблагодарни към света и обърнати към лошото образование, корупцията, престъпността, рекета, слаба икономика, нисък стандарт, алкохолизъм и деградация (поради добрите отношения вече се усеща все по силно)
  Всичко това ще се промени ако си развалим добрите отношения и се присъединим към цивилизования свят.
  “Нашите” политици държат на добрите отношения и искат доказателства. Пред думата на Великобритания (условно наш съюзник) и Русия ние търсим доказателства на вината на Русия, защото тя отрича. Но моля спомнете си историята да помни случай Русия да е казала истината и коло често се е завъртала на 180 градуса.

 7. От зле към по-зле!Това че при преминаване на руски самолети без разрешение на споменатите държави като нищо може да се случи,най-малкото като тест на НАТО за готовността му за съдействие на заплашен съюзник .Дали отговорните фактори имат подготвен предварителен отговор??!

 8. Пита ме един приятел вчера има ли разлика между БСП и ГЕРБ. Започвам да разсъждавам аз нещо като… както знаем и двете се предвождат от същества от женски пол (нищо че едното прилича по външни белези на мъж)… Той ме прекъсва и ми вика, така е, ама те вика са сестри-близначки, беее ей! Излези са вика от една фабрика – на задните им части и на двете имало щампа ‘Сделано в СССР’ и собственост на КГБ. Те така каза моя приятел, а той е информиран.

 9. Размисли по повод отрепката Путин.

  Основният въпрос е как ще свърши този боклук. Като Чаушеску, като Саддам или ще бъде влачен по Червения площад като Кадафи?

  Както и да е – Путин ще свърши позорно. Вече малко вероятно е да бъде съден в Хага – Русия не е цивилизована държава.

  И малко оптимизъм, момчета! През 1988 никой не вярваше, че СССР ще се скапе и фалира, нали?

  Сега е същото. Скапанякът ще отиде при Ленин и Андропов.

  Горе главата!

 10. Статията е трепач и имам обосновани предположения, че на баце са МУ я резюмирали с едно изречение. (Затуй И върти дирника по сите азимути.) Твоят политгуру ввп е до гроб. И да иска, няма пускане.
  На нас самите нищо друго не ни остава, освен джуджи 1 да се напрегне още малце, да измисли още някое и друго салтомортале наричани от путиноидите с наукообразното “многоходовки” . Не е И случайно, че шефовете на ЦРУ са дали директивата, да не му се пречи за да дръпне шалтера на педерацията в обозримото бъдеще. Много мина, мъничко остана.
  https://publizist.ru/blogs/33/24211/-

 11. Днес, с решението си да не изгони нито един от свидната му многохилядна руска шпионска орда в България, с каквото изобилие не може да се похвали друга европейска държава, Борисов разстреля принадележността на България към Европа и цивилизования свят, разстреля първото и може би последно за българите европредседателство (Австрия спокойно може да застъпва три месеца по-рано своето председателство, щото българските управляващи не издържаха, прекратиха лицемерния си евротеатър и показаха от коя страна на барикадата са.) Днес Борисов разстреля мечтите на младите българи и достойнството на една хилядолетна държава – България. Зачеркна я!
  Дали разбира жалкият страхливец какво точно направи? Едва ли! Те такива си си ги избират руснаците – тъпи, значи оперирани от родолюбие, алчни и страхливи. По всичките ни медии вкупом го хвалят “за мъдростта” инструктираните от Кремъл да му дадат “едно рамо за предателството”: безочливата Корнелия, подлият Сидеров, Каракачанската свиня, пикаещият във фонтани, Гоце с шлемовете, дори болестотоворни бактерии като Симав и Волгин! Страх да те хване от такова невиждано и нечувано единодушие!

 12. Ех, Иво всичко което пишеш е вярно, даже е по-зле отколкото ти го определяш. Този Б. Борисов е такава мишка че, чак ми се повдига че, той ни управлява. И за да замаже ситуацията накара Цв. Цветанов да се изкаже остро в Нар. събрание. Доброто и лошото ченге. И, тогава КлНинова скочи да защитава Борисов от заместника му!!!? Ха ха, каква идиотщина Нинова да защитава уж най- върлия си враг-Борисов. Това говори за голямо падение на този нищожен човечец.

 13. Eдин български(?) сайт публикува нещо със заглавието “Трагедията в Кемерово вероятно се използва и като искра срещу Путин”.
  Оказа се интервю водено от A.C със събеседник И.X.
  Според госта за такива социални трагедии e виновен… “Запада който по западен модел наложил в Русия периферен примитивeн компрадорски капитализъм”….
  Pазговора e между двама охранени самодоволни депутати, които народа(…) на една демократична капиталистическа държава е избрал срещу тлъсти заплатEдин български(?) сайт публикува нещо ки да свършат някаква работа в парламента.Eдин български(?) сайт публикува нещо
  Съмнително е че в друга държава на ЕС пък и на планетата е възможен подобен разговор между подобни лица. Всъщност днешния избор на премиера -лидер на най-голяматa партия в България, EC или Путин Май е предопределен.

  Може би има звучи леко драматично, нo половин век тотално промиване на мозъци и безпрекословно подчинение на Кремъл ще се лекуват поне още две поколения.

 14. Англия балансира мощта на Германия преди първата световна война със съюз с Франция и руската империя.

  Полша балансира близостта на Германия с по-тесни връзки – съюз с Англия преди втората световна война.

  Япония балансира мощта на Китай със съюз със САЩ сега.

  Борисов балансира своите съюзници с техния враг русия, за да нямаме съюзници.
  Борисов балансира натрупването на оръжия, конвенционални и ядрени в окупирания Крим с отказ да превъоръжи армията ни, за да не окажем съпротива ако ни нападнат.
  Борисов балансира кохезионните фондове, които България получава, за да настигне средноевропейското ниво с рентиерско даване на пари в посока русия, за да не настигаме Европа.
  Борисов балансира борбата, стремежът на Левски, Раковски, Стамболов, Ботев за свободна и независима от Русия България със стремежа да ни зароби максимално икономически.

 15. Борисов нарече правителствата на Германия, Франция, Италия, Унгария и другите държави лековерни, щом те са се съгласили с това, че Путин е отровителя на Скрипал.

  Търсят се ясни доказателства, за това дали Борисов е про-европейски настроен. Досега не сме получили такива.

 16. Пак да припомним кой е Бойко Борисов.
  Да сумираме публично известното.

  1. При деполитизацията на армията и милицията напуска милицията, напуска милицията, за да остане член на БКП.

  2. За да се прехранва отива в бандата на бай Миле за кражби на коли.

  3. Цветелина Бориславова регистрира на свое име в СГС фирмата “Ипон”. И го прави Управител.

  4. Повечето спестени пари /4 млрд и 280 млн лв чрез банката на Цветелина отиват на Кайманите. Публикувано.

  Ало, Компири, къде гледате?

 17. Комунистическо-руските им дирници лъснаха така, че отсега нататък само със слънчеви очила да гледаме борисов и компания, ако не искаме да ослепеем.

 18. Допълнение.

  В СГС /Софийски градски съд/ на името на Цветелина Бориславова има регистирани 3 фирми “Ипон”. “Ипон – 1”, “Ипон – 2” и “Ипон – 3” Който иска – да провери, верно е.
  Голям руски проект е било…

 19. „България, която понастоящем е ротационен председател на ЕС, се ската, позовавайки се на нуждата от неутралност, въпреки че връзките с Москва са очевидни.“

  The New York Times

 20. Всичко в статията е точно. Коментарите също, на места са излишно емоционални.

  Какво бих искал да видя като следваща стъпка. А именно блокиране на достъпа до имоти и сметки на олигарси във Велобритания, Германия и други страни. Иначе на практика екстрадирането на дипломати е нежно пляскане по бузката.

  Кой ще ми обясни как Германия гони 4 т.н. дипломати на края на мандата им, а на другия ден парафира Северен поток 2.

  Защо освен САЩ, Великобритания, Полша, Германия, Украйна, всички останали страни гонят по 1 дипломат на края на мандата им.

  И т.н., и т.н.

  Аман!

 21. Само не ми стана ясно как руската помощ ще дойде за 2 часа при положение, че редовните, граждански полети от Москва до Белград траят поне 2 часа и 40 минути??

  А иначе относно преминаването на руски самолети през българското въздужно пространство… това въобще няма да е прецедент. Това за Правителството “Борисов 3” си е “business as usual”.

 22. Едно време имало “бананови републики”,каквато беше “социалистическаТА” колония НРБ до 1989г.,но ….. но сега калинковият “вождь”- винету, иска да ги надмине, и да прати НРБ направо във “виШата” бананова “лига”, защото винету направи НРБ – КАЛИНКОВА “реСпублика”.
  Но нека да НЕ забравяме, все пак, че всеки следващ “мандат” на винету е все ПО-калинков от предхождащият го. А, тъкмо в НАЙ-малко калинковият – първи “мандат”, на “вождь” винету, той пак НЕ повярва на доказателствата на Великобритания ,Израел и САЩ ,че Хизбуллах е извършила атентатът в Сарафово , което “потвърди” и цацаратурата му преди месец. Така че, НЕ само сега, винету НИКОГА не е “вервал” на доказателстваТА от западните служби, защото е на директнаТА ТРОЯнска “гореща линия” на путлеристките “служби” – ГРУх, КГБ/фсб, СВР и т.н..
  Толкова по въпроса за “верването” на калинковият “вождь” в западните служби.
  А колкото по въпроса за “въздушен коридор” до Косово ,за путлеристките терористи , облечени като “зелени човечета”, то в това отношение винету е заел “позата” – “ДВОЕН” партер, едновременно и пред двамата си начальници – Ердоган и Путлер , ЕДНОВРЕМЕННО!
  винету е във “едновременен троянски партер” пред всичките си възможни начальници…….ЗАЩОТО …. ако Путлер прати самальоти през НРБ до Косово, то във същото време “султан” Ердоган ще прати през НРБ своите самолети със помощ до Косово. И има опасност, докато винету “обслужва” и двамата си “начальници” , путлеристките и “султанските” самолети да се “сблъскат” още над НРБ, преди да достигнат Косово. И така винету ще “опази” въздушното пространство над ТЕРИТОРИЯТА НРБ, защото турските и путлеристките самолети ще се “неутрализират” взаимно, и така нито един самолет НЯМА да достигне до Косово, и калинковият вождь винету ще успее да постигне своето задължение по охраната на въздушните “граници” над НРБ, без да е излетял нито един музеен МиГ-29. Ето това е “миролюбивата” ТРОЯНСКА “стратегия” на винету – докато “обслужва” двамата си източни евразийски начальници , заел разнопосочен едновременен “партер” пред тях, винету ще им “разреши” едновременно да “прелетят” над НРБ с “помощ” за Косово.
  П.П. Освен “помощ” за Косово, “султан” Ердоган може дръпне шалтера на Путлер и към Сирия?!? И тогава на тирана Асад, дори няма да му се наложи да използва путлеристкият “новичок”, за собствено “лично ползване”…….
  И … накрая, тъй като калинково-троянският “вождь” на КАЛИНКОВАТА “реСпублика” НРБ искал “доказателства” за “новичок” от Англия, то бих му “подсказал” само едно име – Хан-Шейхун! Надявам се , че това е ДОСТАТЪЧНО, и няма нужда да стигаме и до “социалистЪт” Садда?!? Има още достатъчно много “доказательства”, неговият ТРОЯНски “начальник” Путлер се е “постарал” в това отношение, особено пък след Крим………

 23. С действията си Бойко Борисов каза:не вярвам на правителството на Великобритания,а вярвам на Кремъл.Кратко и носещо лощи последствия за народа ни.

 24. Поне две са откритията в статията на Г-н Инджев, при това със стойност на диагноза. Те потвърждават че България и Сърбия са все още автентични комунистически държави със задължителната проруска политическа подчиненост. Засега обрат няма и не може да има. Премиерите и на двете страни са със психо-деградиран манталитет и с перманентна комунистическа зависмост от Русия. Но идиотското не е в това, а че България си внушава че е Европейска страна , притежаваща европейски ценности, но най-силната е властването в името на интервите на Руися.

 25. Не може да се хвалиш, че си излъгал целия свят със зелените човечета в Крим и да очакваш след това да не те третират като лъжливото овчарче !

 26. 150 НОВИ ГРОБА В КЕМЕРОВО ЗА ЕДИН ДЕН!!
  САМО ОТ ВЧЕРА.
  64 ли бяха жертвите от оня пожар??… Според Путин – да, според Тас – пак да… и останалите “медии”… (лика прилика, като с на пеевски, разпространяващи гъзокосматите му истини….)
  НО НЕ СПОРЕД МЕН!

 27. БиБиСи: Как семейства на руски “дипломати” стягат кашоните за обратно.
  27 са вече гонещите. Ше има и още.
  България не е сред тях.
  Гърция, Турция, Словения, Словения, също.
  Това е димната завеса, зад която се крият боковци, коалиционни патреоте, курлелии и останалите сидеровци.
  НИКОГА СРЕД ПЪРВИТЕ В КАКВОТО ТРЯБВА. НИКОГА И СРЕД ВТОРИТЕ ДОРИ. Кротко отзад, мълчаливи, свити, не дравнещи, по ниски от тревата, по-тихи от водата, не случайно е казано така….
  Никога пробиващи пътища за останалите. Никога разкъсващи ледове и последвани от други. Никога първи покорители. Никога даващи пример.
  Все с извинения, все с хъка-мъка. Все нещо е трудно. Все другите са виновни. ВСЕ НЕЩО ПРЕЧИ.
  САМИ СИ ПРЕЧИМ – САМИ СМЕ СИ, КАКВИТО СМЕ СИ…
  http://www.bbc.com/news/world-europe-43596812

 28. @ДАНЧО ТАСЕВ

  Поздрав за точния коментар!
  И да, много пъти го писахме – Северен поток 2 е срамното леке върху челото на Меркел.

 29. Напоследък с тези бъркания с клечките за уши в устите на човечеството излезе нещо много интересно. Още не е официално обявено, но предстои да се обяви.

  Малко предистория. Както е известно от антропогенетичните находки и разкопки основно в пещери в Европа, около половин милион години по тези земи са съжителствали и кръстосвали два човешки предвида – неантерталци /от пещерата Неандер/ и кроманьонци /от пещерата Кро Маньон във Франция. Неандерталците са били с обем на черепо средно 1 250 ml, а кроманьонците – с 1 600. В крайна сметка – кроманьонците са победили.

  За сравнение – днешният homo sapiens e с обем 1 450 – 1 500 ml, резултат от кръстоските. И затова имаме изрази “умен” и “по-умен”.

  Интересното от научна гледна точка е, че в изолирания Сибир част от неандерталците са оцелели. Това се доказва от съвременните генетични изследваения, както и от антропологичните измервания на черепите в стари руски гробища. Обемът им средно е 1 280 ml.

 30. Не съм много от срамежливите, но ако бях съвременник на Паисий бих му отговорил на въпроса, “О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин… “
  Същото мога да кажа и сега… Сигурно защото съм българин.

 31. За сравнение.

  Средно обемът на черепите от тракийските погребения е 1 520 ml.
  Такива мерения са правени, въпреки препоръките на московските владетели.

  За сравнение.

  Обемът на черепа на ленинската мърша е 1 180 ml.

 32. Руснаците са зло.

  Винаги руснаците трябва да бъдат коментирани като заплаха.

 33. Информбюро

  И като го порази спирохетата този малък мозък се получава Ленинизъм. И после Сталинизъм се получава, от който се пръква Путинизъм.

  Който Путинизъм съжалява за Сталинизма и го възстановява руския модел в държавата на Гочоолу и Дочоолу. Всичките началници и всеки месец носят суджук на Началника от Банкя, а пък той всеки всеки месец се отчита на началника от Москва с по един милиард.

  Знаем ви, руски свини – прекалено нагледни сте всеки ден по новините.

  Ремонт на авиацията при врага, А?
  Ами той ще ти я върне негодна, бе загубен! Той ти е връща развалена.

  Руска свиньо от Банкя, така ли пазиш НАТО?

 34. Русия не е човек а територия, която се управлява от човеци. А несправедливостта между човеците е навсякъде. Във всяка къща, във всяка махала и град. Просто мащаба е различен. Докато ние си позволяваме това, което си позволяваме, винаги ще ни се случва това, което ни се случва. Нашето интелектуално и духовно ниво ни поставя там, където сме. Във свят, който се движи и живее от противоположности. Те няма да изчезнат докато не минем в по-горния клас. Ние не знаем как да живеем в свят без зло и затова то винаги ще съществува, защото ние го създаваме. Затова и Христос дойде при нас. Да ни покаже пътя към израстването ни. Обичайте много и ще минете нивото!!!!

 35. Това, което “учените” в последно време се опитват да открият е че света в който живеем не е точно такъв, какъвто го виждаме. Да, това е част от уроците, които трябва да научим. Вселената е океан в който ние сме поставени точно там, където сме заслужили да ни поставят. Бог е Истина, Справедливост, Мъдрост и Любов. Бог е Творец и Учител! Всичко в неговия свят, който е сътворил е на мястото си там, където си го е заслужил да бъде. Тези, които му повярват ще живеят, тоест ще живеят в друг свят, който отговаря на това, което са заслужили. Тези, които искат зло, смърт, насилие, подчинение и разруха, ще си ги получат!!! Отворете сърцата, душите и умовете и оставете Създателя да ви учи или си умрете като неверници и неблагодарни, егоистични, мразещи се същества, не можещи да преодолеят нивото си!!!

 36. то на какви цени сме си изнасяли продукцията на”братския съветски народ”.И сега продължават някои да твърдят че от санкциите на Русия сме търпели загуби.Излиза че сме на печалба
  Ето какви, например през 1988 г.: За килограм прекрасни български домати – 5 копейки – при световна цена 0.30-0.40 долара. За килограм грозде „Болгар” – 10 копейки- при световна цена 0.80-1.00 долар. Кутия цигари „Стюардеса” – 1 копейка – а у нас кутията струваше 55 стотинки. Бутилка коняк „Слънчев бряг” – 32 копейки – У нас след 1986 г. струваше 3.60 лв. Почивка на съветски туристи в „Слънчев бряг”– т.нар. тогава „храноден” плюс нощувка – т.е. „All Inclusive” – им излиза по профсъюзни съветски цени за 1.45 лв., при реална минимална цена 20-25 лв.
  Нечуван грабеж, за който обаче не се говори. Не се говори и за това, че Русия още не ни е изплатила целия ни износ към нея (бившия СССР) през 1990 г. на стойност с лихвите към 2 милиарда долара. За това свидетелства Григорий Вазов – вицепремиер в правителството на Димитър Попов от 1991 г.

 37. След като прочетох статията, веднага бях провокиран да си излея мнението. Но за моя радост написаното в статията и коментарите към нея ми спестиха размислите. Всичко което исках да кажа вече е казано.
  И хубавото е, че дори и мижитурки-матрьошки като Симов ще изчетат всичко това и няма да получат инсулт, а остър сърбеж около хеморо…те.
  Извинявам се за израза към аудиторията на блога.

 38. И в допълнение да вметна, че русофилите и руската агентура си заслужиха великденските добавки в рубли.
  Също така се радвам, че водещите им офицери ще видят, че агентите им си харчат рублите на Запад, а не при техния патрон Путин.

 39. Добро утро, Макаров!

  Като решихте да се правите на християни, започнете с това да спазвате Десетте Божи заповеди – Не кради, Не лъжи, Не пожелавай чуждото…

  И спрете най-после да се държите като крадливия нагъл побойник в класа, който тероризира всички и отгоре на това държи битите и окрадените от него много да го уважават и да му благодарят, защото имал специална “душевност”.

  Не можете ли да почувствате колко сте отблъскващи, Макаров?

  Или започвайте да живеете по правилата, или ще ви вземат дяволите!

 40. Eто и видният украински блогър Виталий Портников със стращна сила квалифицира баце с определения които няма как да не бъдат приети за всеки който има малце от малце мозък между ушите си. Защото са обосновани кратично и ясно с хирургическа точност.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5ABF14DBE4B57

 41. Макаров,

  Няколко думи за “Гейропата”.

  Не приписвайте собствените си грехове другиму! Нали точно в Женева Ленин приласкава Зиновиев? Нали там Надежда Крупская ги заварва да се съвокупляват, като Ленин бил пасивната страна. Знам, че е гнусно, Макаров, но това излезе от вашите архиви. От архивите на КПСС. Излезе и любовната кореспонденция между двамата – “… целувам твоето марксистко дупенце” и т.н. отврат.

  Голяма душевност, Макаров.

 42. Ето още една книга, даваща вярна картина, за времето между Първата световна война и комунизма

  18.Юни(1947)
  “Той бил голям ден, без да го е подозирал до днес българския народ. В този ден бил роден Георги Димитров. И днешната власт го празнува като ден на държавния глава. Разбира се, че народа с прискърбие гледа на пиршеството и разхищението, но има привърженици, за които денят на Г.Димитров е случай за раболепие и идолопоклонничество пред комунистическия идеал. Много добре правят водачите на комунистите , че доказаха както на своите поддръжници, така и на народа, че могат да разхищават народни пари, да се величят, да живеят в лукс и разкош, и се изпари легендата за скромност, почтен труд и равенство, която топлеше душата на искрените привърженици на социализма. Из средата на комунистите имало лица, годни за царе, в потенциално състояние. Кои “буржоазни” министри биха си позволили разкоша на комунистическите? Георги Димитров(и) В.Коларов обитават дворците на цар Фердинанда и Бориса. Те станаха техни заместници. Царският блясък, при който живеят тия комунистически царе, би ослепил и Цар Бориса.”
  Никола Мушанов
  Дневник, спомени, автобиография
  Нина Киселкова и Сузана Хазан, съставителство и бележки,2017
  Издателство “Изток-Запазд”,2017
  стр;468-469

 43. 24 Юни(1947)
  Чуждата преса се занимава оживено с Плана “Маршал…
  Оптимизмът е обхванал световната преса, очакват се благодатни резултати, които ще подобрят материалните условия на народите и ще се обезпечи мир…
  Но то възможно ли е?…
  Спогодят ли се Америка и Франция с Молотов- добре. Не се ли спогодят, ще стане явно кой мисли за разбирателство и кой за раздор, за да се наближава крайната развязка…
  “Като следя развитието на въпроса, не ми е ясно как ще може да се раздели политиката от икономиката.Ясно е, че Русия няма да се съгласи по никой начин чрез доларите си Америка да влияе на суверенитета на държавите, на които ще се помага. Невероятно е пък от друга страна Америка да помага стопански държавите в политическата орбита на Русия, което би значило да влива вода във воденицата на руската политика. Дали въпроса няма да свърши чрез отегляне на Русия и предложението на Маршал да се възприеме само за западните сили.”
  Дневник, спомени, автобиография
  Нина Киселкова и Сузана Хазан, съставителство и бележки,2017
  Издателство “Изток-Запазд”,2017
  стр;476-478

 44. Да разгледаме малко руската психопатология.

  Имали “мисия”. И каква е тази “мисия”, моля? Мисията им била да крадат. Да оставим, че се крадат по между си /”Всичко, което не е здраво заковано изчезва – само да се обърнеш.” – руска пословица/, те искат от останалия свят да им признае правото така да се държат и със съседите си.

  Е – това вече е на път да се спре. Светът стана прекалено малък. И ако до скоро това минаваше /през 1945 им беше подарена половин Европа да ги храни/, то вече никой не иска да ги храни само срещу подкупи и бой и заплахи /милиционерски предупреждения/ спрямо собствения народ. Има последни крепости-хранилки /КНДР, Куба, Венецуела, България 109/, но и те са на път да паднат.

  И тогава? Тогава 130-те поробени народа в Руската педерация ще си вземат земите и ще остане да стърчи един гол Кремъл. От който някой луд наследник на Иван Грозни, Сталин и Путин ще продължава да грачи. Като обект за изучаване на бъдещите студенти-медици.

 45. “Ври навред, дето има свобода и критика.Само в тоталитарните държави, дето мисълта и свободата са потиснати, има мир, но като в гробища.”
  Никола Мушанов
  Дневник, спомени, автобиография
  Нина Киселкова и Сузана Хазан, съставителство и бележки,2017
  Издателство “Изток-Запазд”,2017
  стр;477

 46. Мимикрията

  Цветан Цветанов подготвя публиката на републиката 109, че републиката 109 ще изгони двама руски шпиони, за да се запази статуквото.

  Status quo-то, при което се трият всички въпроси за шестте апартамента от мама-пенсионерката и за откраднатите милиарди от Банкя.

  За да продължи легитимирането от Европа на корупцията. За да продължават да идват пари от фондация “Конрад Аденауер” за правене на семинари с преспиване по скъпи курорти с обилна храна за членския състав на ГЕРБ. На които тъпи милиционери да бъде обяснявана разликата между правото и Вишински.

  Българска народна поговорка – “Помогни си сам, за да ти помогне и Господ!”

 47. Sub soli nihil novi – под слънцето нищо ново.

  Снощи за приспиване четох една книжка с епиграми от Змей Горянин от 1946. И намерих една за Спас Гърневски – като за него е писана:

  “Другарят-господин бай Спас
  стои на сигурна позиция:
  да бъде винаги на власт
  и никога във опозиция!”

 48. Браво на правителството. Няма да се пукна от яд и съм много щастлив. Ами ако бяха изгонили някой неудобен, или пред пенсия или спиртосан брат, щяха да маскират троянските си муцуни. А така лъсна революционния им маймунски задник. Явно инструкциите донесени от посланика са да си умрат на ината. Нека.

 49. Призивът “Скъсване с Русия” е нещо като неадекватна наивност. Безцелна и като че ли има и провокативна стойност. Тази държава е вписана толкоз стабилно в българската държава и българския народ, че едва ли някой разумен човек може да счете призива за евентуален факт. Комунистическата пропаганда след Девети и след Десети е вменила в българския “организъм” водеща роля на Русия. Този път няма да припомням кой и как е разкрил този факт и как е нарекъл Българо-Съветско-Руските отношения, просто няма смисъл, народа не е достигнал като цяло да приеме названието и да го прилага в анализите си. Това е непосилно за българчето, то живее всеки ден и всяка нощ със съветския Альош и не дава никакви признаци, че спането с него ще прекъсне. Как може някой да реализира “скъсване с Русия” при посчената масова държавна и обществена помия….

 50. Чингьо “Антикомунист” /a la Magnolia de Bankia/, четох те до “Тази държава е вписана толкоз стабилно…”.

  Много си прост, другарю старшина, разрешете да доложа! Такъв речник не бях чувал от БНА преди 45 години. В едно изречение – една правописна и две стилни грешки. Направо настигаш Тодор Живков и Цола Драгойчева по говор!

 51. Най големият враг на България от новата ни история е Русия.Ето събитията в които
  е забивала нож в гърба
  Съединението на България и последващото нападение на Сърбия
  -Балканската война и последващата междусъюзническа
  -Първата световна война
  -Септемврийското въстание
  -Атентатът в Света Неделя
  -Терористични акции в градовете и избиване на политици и военни
  -Окупирането на България 1944
  Ограбването на България -архиви,злато тютюн,банки предприятия
  налагане участие на България във войната и загуби на 30 000 души в тази чужда война
  -избиване елитът на България
  -налагане на репарации на България като победена
  установяване тоталитарна власт в България под ръководство на русия.Ежегодно ограбване на България,което продължава идо днес
  -възлагане на България убийството на папа Йоан Павел втори и след това русия я оставя сама да се пържи пред света,все едно те са непричьом.Заради това убиват и човекът на когото са възложили тази задача. Няма човек ,няма проблем.Българският народ няма нищо общо с тази работа.Това го знае целият свят,само някои наши боклуци предатели намесват и народа ни.Това са си отношения между КГБ и ДС.
  -делото срещу българските сестри в Либия.Само русия не помогна въпреки,че бяха най близки с Кадафи.
  -и още и още
  Борисов ,продължавайте да служите на русия,но не карайте за това българският народ.Той не е малоумен.
  Само ,когато сме се опълчвали срещу русия сме имали успех.Да не изреждам примерите.

  АНТИКОМУНИСТ РУСКА ПОДЛОГА НЕ МИ КЪСАЙ НЕРВИТЕ.МАРШ КЪМ СИБИР.така се разбират твоите писания.А НИЕ СМЕ СКЪСВАЛИ С РУСИЯ И ТОГАВА СМЕ БИЛИ НАЙ ДОБРЕ.
  И ПАК ЩЕ СКЪСАМЕ С РУСИЯ ПОМНИ ГО.

 52. Хубаво че сме ги разкрили русофилите и не можем да ги траем, ама пак ще дойдат избори и те пак ще са навсякъде. А десни кандидати и партии – няма или поне не са толкова силни, че да се преборят с червенодупестите орангутани. И като как да стане да скъсаме с Русия тогава? Откъде да внесем политици с интелект – истински българи и патриоти? Точно си е – кауза пердута отвсякъде…

 53. @AWACS

  Това с големите букви защо го пишеш в първо лице, единствено число? В България евразийската карта никога не е печелила избори.

 54. Oт кога някой който има различно мнение и не пише като Xемингуей e “прост старшина” и трябва спешнооo да замине за Сибир?
  Докога с тия Сталински методи?АНТИКОМУНИСТ e прав съзнанието не се променя за ден..поне не съзнателно…

 55. @AWACS

  Това с големите букви защо го пишеш в първо лице, МНОЖЕСТВЕНО число? В България евразийската карта никога не е печелила избори.

 56. Г-н Христов,Вие също сте прав,но не се ядосвайте на Г-жа Савова,тя е много възпитана дама и винаги се държи много любезно…
  Но това не е чак толкова важно…Съзнание в България няма,но и ако го има ,то е в изключително скромни количества.Както много пъти съм казвал,държавата е дълбоко комунистическа и про-руска,но това се разбира,когато се замисли човек по-задълбочено.Нека да повторя за милионен път-Държавата,наречена Република България проявява,демонстрира,рекламира и на всички навира нуждата й от Съветския Съюз и днешна Русия.Държавата има нужда от символа на съветско-руската окупация-Альошът е покрил навред територията на страната,дътржавата съвсем дисциплинирано се грижи за Него и събратята му по абсолютно същия начин както предишната Българска държава,наречена Народна Република България.Има ли разлика между отношението на двете държави към съветския Альош???-няма разбира се. Е,щом като към символа на най-голямото зло(ВОЙНАТА) двете държави имат едно и също култово-подчинено отношение,значи по всички други критерии Ръ.Бъ. ще има същото отношение ,каквото имаше и Нъ.Ръ.Бъ. Следователно очакванията на някои че днешната Държава на Българчето ще е по-различна към русначето са определно наивнички…Как може някой разумен човек да очаква,че под светлините на ослепитлните държавни прожектори на измамата,може тази държава да има равнопоставено отношение към Русия-тя априори се е подчинила на нейната мърсотия.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.