Петреотични игри – кауза подута

Зарибих се от тезата, че за всичко трябват доказателства, толкова популярна у нас във връзка с основанията да смятаме Путин за невинен до доказване на противното ( му деяние).

Вече ще търся доказателства за всичко, макар да ми струва очевидно като натрупване на следи които водят към престъпника. Ще го смятам за невинен винаги, ако не си е оставил на местопрестъплението егенето, днк проби ( надлежно взети, съхранени и описани в обезопасен контейнер), отпечатъци от средния пръст, снимка в профил и анфас ( от затворническото му досие на рецидивист) и писмени свидетелства на най-малко двама независими съучастници.

Имаме ли например доказателства, че нашият министър на отбраната е с всичкия си? Питам, защото сподели с нас какво му говорят звездите. Явно са го посъветвали да ни инструктура чрез медиите, заявявайки строго, че не бива да пипаме парчетата от китайския орбитален модул “Тянгун – 1”., която от днес чакаме да ни падне в България. Ако ни падне обаче, населението в никакъв случай не бива да докосва парчетата, заявил строго Каракачанов. За тази цел армията му била в готовност да реагира.

От една страна е успокоително, че поне за космическите парчета армията ни е готова. Защото кой ли не я ожали, че е разпарчетосана и за нищо не става.

В същото време реакцията на Каракачанов във връзка с евентуалното реагиране на армията на още по-евентуалното сгромолясване на китайската космическа лаборатория върху нашите евроатлантически глави не дава доказателста за нормалност. Защото самият Каракачанов е пресметнал, че вероятността да се прочуем като гробище на злополучното китайско чудо е равна на 0,01 процента.

Във връзка с това възниква въпросът: един нормален министър на отбраната трябва ли да занимава себе си и “населението” с подобна хипотеза? Няма ли си други грижи, като обслужването на съветските самолети и прочее вечни родилни петна на нашата т.н. отбрана, която по същото време стана обект на подигравки от страна на Путин, изказал с имперско презрение към вероятността България да свали руски военни самолети ако му скимне да ги изпрати през главите ни към Косово?

Каракачанов обаче не коментира началника си.

На края оставям най-интересното. А то е във факта, че военният ни министър, преди да се обърне към населението с публичния си инструктаж да се пази от китайски космически боклук, е поставил този въпрос на Консултативния съвет по сигурността, свикан от премера Борисов с цел да бъде обсъден най-добрият начин, по който да се харесаме отново на сърдития по рождение самодържец в Кремъл. Ние си мислихме, че на съвета на мъдреците е настанала една демократична препирня, пък са извадили едни секретни данни и са ги обсъдили, след което са претеглили онова решение за баланса, с което си подмиваме … да не кажа какво ( изразът за изцапаните гащи, приписвани на Великобритания, е на др. Румен Петков, той ги разбира тези работи).

Оказва се, че нашите мъдреци са мъдрили не опасността да се окажем сателит на Сърбия в разделението на Европа и евроатлантическия свят по въпроса за руските “дипломати”, а какво да правим с отломките от китайския сателит. При това в първия случай дори не става дума за хипотеза, а за 100 процента очевидност: присъединихме се към Сърбия, днешната любимка на Путин, заради която той плаши с военни действия на Балканите. В същото време Борисов адвокатства на същата Съърбия за присъединяване към ЕС. Повтарям: не Сърбия се присъединява кам нас, евроатлантиците, а ние към нея. Това е резултатът от усилията на Обединителя на Западните балкани.

Единстветото обстоятелство, което оневинява лудостта на лудия в този случай е известната максима, че не е луд онзи, който яде зелника, а онзи, който му го тика в устата. Каракачанов е възпитан жентлемен и не би говорил с пълна уста. Затова премълча заплахата на Путин и презрителното му подмятане, че Болгария никогда не би свалила руски смолети, ако решат да прелетят над българска територия без разрешение.

Пък и медиите ни са любезни. Няма да го притесняват министъра с неудобни въпроси докато се храни, я!

В интерес на истината, историята помни случаи на голяма изнанада за Русия, убедена, че българите няма да стрелят срещу онези, които идват да освободят Добруджа от България. Но през 1916 г. българите не само са стреляли, не само са атакували с щикове – очи в очи- освободителите на Добруджа от България, но и са ги прогонили в крайна сметка в рамките на пълномащабна тримесечна война с Русия.

Ама да сравняваш патриотите на генерал Иван Колев от 1916 г. с патреотите, като Каракачанов, е кауза подута ( до пръсване от преяждане с руски национализъм).

Unknown

48 мнения за “Петреотични игри – кауза подута”

 1. Поздравления на ИВО.
  Много добър, концентриран Анализ.
  Караканчето – ПРАСЕ, растящо на пари и мас.
  По-важно, офицер на ДС, на каишка и ясла на КГБ, направено да командва армията на НАТО-вска България като подвластна на Кремъл.

  Междувременно:
  Тайната кампания на Русия да подпали Източна Европа
  (и за това май няма доказателства… за нашето “правителство”… търсене на причина му викат на това, като няма желание и се държи линията на Москва, начело с посланик Боко, син на генерал коцев, шеф на първо на ДС, възпитал сина си в любов към русия и омраза към Америка, Европа и всичко западно)
  https://amp.thedailybeast.com/russias-covert-campaign-inflaming-east-europe?__twitter_impression=true

  Преди 85 години е построен Беломор канал. НЕНУЖЕН, И ДНЕС.
  Нали трябва да се убива не само с куршуми, не само с брадвичка в главата, не само с щикове, с путьоний или путьичокци.
  Нали и трябва жертвите да бъдат безплатно експлоатирани, затривани жестоко.
  Маркс говори за АРМИИ НА ТРУДА. КАКВО Е ТОВА???
  Желю Желев беше “марксист”, сещам се, сам се хвалеше с това, като да се разграничи от “ленинец” – смях в залата на знаещите…

 2. ДГД на баце, каракачанов и вся остальная петоколонная сволочь от една долна, мръсна гад!
  Тия пухльовци нямат и грам капацитет, че “съюзниците” ни от НАТО и “партньорите” в ЕС този път, не само ми се иска но и имам обосновани предположения, че са решили да карат по максимата: “По-добре край с ужас, отколкото ужас безкрай”.
  Каквото и да означава това в условията на разпалената от кремъл хибридна война.

 3. А сега сериозно. Едва ли някой разумен може да повярва на руската простотия, че щели да изпратят ракети и самолети към Косово в подкрепа на Сърбия.
  Единствено могат да изпращат “зелени човечета” като туристи или по-скоро терористи на чужда територия.
  Путин никак не е луд да заповяда десант преминаващ над натовски държави пък били те и “троянски”.
  Това ще го докара до такива финансови и икономически санкции, че ще му фалира империята на глинени крака.
  Хубаво е, че това го знаят всички, освен хибридно-хипнотизираните.

 4. Комунистическия функционер и агент на ДС е бил амбициозно момче когато е бил войник. Служил е в Зенитно-ракетни войски към ПВО и ВВС. Поделението се намира съвсем близо до пътя София-Видин, над селцето Беледие хан. Това е Зенитноракетния комплекс С-200. Служил е в “Първи канал”. Информацията е предназначена за най-прецизните читатели на блога.

 5. Пускам и го тук с надеждата, че КОЙто трябва, ембасита и “опозиционери” в герб, тия които го играят “лошите ченгета” дето наужким правят “сечено” на баце ще им уврат главите, че са разкрити изцяло с политиката си: “Не искате война, получавате и война и позор”. Туй по Великият Чърчил.
  Eто и видният украински блогър Виталий Портников със страшна сила квалифицира баце с определения които няма как да не бъдат приети за всеки който има малце от малце мозък между ушите си. Защото са обосновани кратично и ясно с хирургическа точност.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5ABF14DBE4B57

 6. И пак: Густооо!

  И кратко пояснение за слухтящите и четящи руски милиционери от ДАНС и ГДБОП:

  Gusto, gustarae на стар латински и днешен италиански означава удоволствие. Но – душевно удоволствие! Не е като да нагъваш краден суджук или да пазиш който го нагъва от въпроси. С излизаща от ухото навита жица, смешници!

 7. И какво стана сега.Изоставихме Западните Балкани,те сами си тръгнаха към ЕС ,а ние под мъдрото ръководство на борисов се присъединихме към Сърбия и заедно потеглихме към Москва.
  Борисов не го ли е срам сега да влезе в залата с европейските лидери.
  Малодушният борисов не е само национален предател но предаде и другите страни от Балканите.Историята няма да му го прости.
  А СЕГА ПАК ДА СЕ СРАВНЯВА С КОСТОВ.НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ Е ДАЛЕЧЕ.

 8. Тези с жиците в ушите ще умрат без жици. Толкова са тъпи, че не могат да направят една стъпка без заповед от Кремъл. Подписвали са декларации за верност към СССР. Поне бащите им. Днес тези вероятно подписват в руската легация декларации за вярност към Русия. Потомствен национален отпадък.

 9. Казва им се всичко на тези многообемни ползватели на зелника. При това културно и деликатно се говори за съвсем не деликатни очевидни неща.
  Така е, но за това трябват доказателства,ще кажат мъдреците с представител този на снимката. Докажете,че англичаните сами не са отровили и избили своите граждани. Докажете за Садам и Кадафи.Как ще докажите,че не биете негрите. Ами луната,докажете,че сте кацали на луната.
  Докато вие доказвате ние ще продължим да създаваме всеунищожаващи нови оръжия,ще продължим да освобождаваме земите на Грузия,Украйна,Сирия и други,които трябва, за да се защитим.И вас ще освободим,за който и да е път,ако се наложи,щом нашите доказателства покажат,че се налага братската помощ.Чуждите шпиони ще бъдат тровени и избивани,а нашите разузнавачи ще разузнават за родината.
  Не мога да го докажа,нямам документ, но според мен,така налагат и нашите и тези от Кремъл,в един глас,своите новоистини.

 10. Как може да се нарича “патриот” човек, който е агент на “държавна сигурност” , която е подразделение на небългарски тайни служби ????

 11. Петреотична игра в матушката след трагедията в Кемерово. Ето с какви формени идиоти за които няма нищо свято иска да “поддържа канал за комуникация” баце. А саният ТОЙ питал ли е някой от съюзниците дали са му възложили тази мисия невъзможна. Питам аз и отговор не чакам.
  https://eduard-456.livejournal.com/867175.html

 12. Слава вам!

  Слава вам, български национални герои! Вечна слава!

  Слава на хан Кубрат!
  На хан Аспарух!
  На хан Тервел, спасил Европа!
  На цар Борис I!
  На цар Симеон!
  На цар Самуил!
  На царете Иван-Асен I и Калоян!
  Слава на Иван-Асен II и Иван-Шишман III!
  Вечна слава на Паисий, на Раковски, на Ботев, Левски, Захари Стоянов и Стефан Стамболов!
  На генерал Иван Колев и на капитан Димитър Списаревски!
  На Георги Търпана и на Георги Марков!

 13. Явно Охранителят на руските наместници Тодор Живков и Симеон Крадливи е наследил и телефончето им за връзка с Кремъл.

  Което телефонче се състои само от слушалка. Червени боклуци.

 14. Заслужено, без кавички, Фалене иде от матушката за “здравият разум” на баце. Щото, нък тъй, останалите съюзници и партньори, плюс необвързаните Албания, Македония и Молдова са изгубили разсъдъка си, май.
  бб, the game is over
  http://focus-news.net/news/2018/03/31/2506176/utroru-balgariya-vleze-v-chelnata-desetka-na-sayuznitsite-na-rusiya.html

 15. Путиновото изхвърляне на “мокър пясък” в подкрепа на Сърбия срещу Косово има една единствена причина и това е ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ на региона, нарушаване на преговорния процес между Прищина и Белград с посредничеството на Брюксел, забавяне на евроинтеграцията на Сърбия и търсене на канали минаващи през сръбски националисти за дестабилизация на Македония.
  Ето това са единствените интереси на Кремъл тук на Балканите. И точно тези руски политики трябва да се обсъждат на важните срещи на европейски и български съвети на “мъдреците”.
  Тази руска политика на дестабилизация на Балканите е в РАЗРЕЗ с българските национални интереси и това БИ ТРЯБВАЛО да го знае всеки прохождащ патриот. Но явно “нашите ходещи” вече патриоти провеждат съзнателно или не ПОЛИТИКА НА ОТВОРЕНИ ВРАТИ НА Кремъл на Балканите. Позор!
  Кремъл има интерес ЗА ВЪЗНИКВАНЕ НА ИНЦИДЕНТИ между Косово и Сърбия за да поддържа и насъсква сръбския войнстващ национализъм, да намери работа на “Руския хуманитарен център” в Ниш, да подрива политиката на ЕС и българската инициатива за Европейско бъдеще на страните от региона. Ето един конкретен ШАМАР към българското председателство.
  Путин НЯМА да изпрати руска войска в Косово, но може да изпраща терористични групи Вагнер и други подобни, като Нощните вълци и т.н. Тоталната енергийна зависимост на Белград от Москва и проруските министри от Сръбската социалистическа партия /сестра на БСП/ правят политиката на Белград зависима от Москва.
  Постигането на определен контрол върху дестабилизационни конфликти на Балканите ще открие пред Путин възможността за по нахални преговори за окупираните територии в Украйна.
  Темата е дълга НО ОСНОВНОТО Е ЧЕ дестабилизацията на Балканите, кризите в региона, които имат пряк интерес от нашето битие СА В ИНТЕРЕС НА РУСКАТА ПОЛИТИКА И ТЕХНИТЕ ПОЛУПРОВОДНИЦИ, да ги изреждаме ли? ……

 16. Радев е абсолютно прав, не може без солидни доказателства.
  По този повод ако реша да се женя, непременно ще искам солидни доказателства за бъдещата ми съпруга, че тя е жена.

 17. С други думи, вчера, ББ ни каза: в България няма руски шпиони.
  ИМА ЛИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО ДА ПОВЯРВА НА ТАЗИ ЛЪЖА?
  Макаров се е пръснал от присмиване, гледайки гънещите се “троянци” по ТВ.

 18. Решението да останем СОЛИДАРНИ С КРЕМЪЛ е пагубно.
  Дойде време разделно, както казва г-н Инджев – русофил или нормален.
  Това решение е равносилно на избора на Пееевски за шеф на Данс, което обърна представите ни за нормалност.

 19. Поздравителен адрес:
  Таз година председатели на ЕС, догодина на Евразийския съюз! Поздрави, ваш Решетников

 20. Потвърждава се сентенцията, че политиците ни умеят да губят и малкото спечелено в битката. Дано този път загубят само постовете си, а народа да продължи по европейския път!

 21. На кой можем да вярваме?
  На демократичната правова британска система или на руския путинов режим?!
  След пожара в Кемерово кагебейците на Путин са обявили само за 60 загинали, а истината е че ново изкопаните гробове в Кемерово и околните места са над 200.
  Имало е пълна медийна блокада за истината за загиналите. Били са заплашвани хора да не публикуват истината, която за пореден път разкрива изгнилата путинова империя.
  На този Кремъл ли да вярваме за Скрипал или на старата британска система, която със всичките си особености се ползва с доверието на цял свят?!
  За Путин геноцида срещу собствения му народ е традиция. Щом може да скрие смъртта на 200 души, какво е за него дребната ЛЪЖА за покушението срещу Скрипал и дъщеря му.

 22. Путин няма с какво уплаши хората, преживели комунизма. Всичко го знаем.
  Помним. Изборът между свободния Том Сойър и Павлик Морозов, предал баща си. Е – някои като Каракачанов и Сидеров – избраха предателството, но това си е за тяхна сметка. “Жалки педалчета с руски медалчета”, както чувам хора от сърце да коментират по магазините.

  Защото по телевизиите не може. 109 място по свобода на словото.

  И това ще го преживеем. Преживяхме комунизма с изпитите по “Научен комунизъм”, та един посткомунизъм ли ще ни се опре?

  Горе главата, народе! Сталинският Путин си отива. С него ще спре и финансирането на тукашните червени боклуци – изменници на Родината. От Резидента и Премиера до цялото Народно събрание. Плюс Службите за сигурност. За руска сигурност.

 23. До “скъсване с Русия”
  Една малка поправка. Нямаме хан – титла на нашите владетели.
  В древната ни история русия постоянно пробутва лъжи. Има милион факти че сме АВТОХОНТЕН НАРОД.(не сме дошли от никъде а поне от 10 хиляди години сме по тези земи) Дали сме първите царе на света.Езикът на всеки народ търпи развитие и се променя. Някакви Юбиги значи княз от Бога. Масква го превежда така: МИЛИЦИОНЕР ИДВА ОТ МИЛ И ЦЕЛУВАМ.
  п.п. Извинявам се на автора за отклонението но най-важното в момента е безкомпромисна борба с всяка лъжа.

 24. Гледам пак снимката. Натовски министър на войната! Боже мой, с какво толкова съгрешихме. Карикатура кат горният и неговият началник и ко да направляват съдбините на страната ни във възможно най-кризисният момент от приключване на Студената война.
  Вижте на какво попаднах. Трите кита на раззийската икономика: Аерофлот, Газпром и Роснефт са компании регистрирани в офшорната Бермуда.
  Знам, каракачанов кат кадър на десето няма достъп до класифицирана информация. Тази която предлагам долу не е от споменатият бранш. Но познаването ѝ може, стига да имаш повече от три гънки на мозъка-при саша каракачанава-за плюскане, отделяне и рублофилство да те накара малце от малце да бъдеш адекватен на натопорченото международно положение.

  https://miss-tramell.livejournal.com/1490212.html

 25. Особено смешен е митът за “руската непобедимост”, Макаров.

  Особено като четем за Кримската война през 1853-56, за Цушима 1905 /когато “косоглазите” ви потапят целия военен флот/, за боя, който ядете от нас в Добруджа през 1916 и от немците в цялата война. Не вярваш ли? Прочети Брест-Литовския Мирен договор от 03. 03. 1918.! А 12-те войни, които губите с османците за превземането на Цариград? А шамарите от Пилсудски и Манерхайм? А? А Афганистан? А в Сирия вчера, “…где их там уже” накичените с путински медали?

  Непобедими… Непобедими сте в лъжите, Макаров.

 26. За разтуха в съботната вечер.
  Виц на екологическа тема.
  Събрание в селсъвет в съвеЦка Украина.
  Председателят:
  — Думата иска бившият бандеровец Панас Головко.
  Викове от място:
  — Не! На бандеровец думата не се дава!
  Председателат:
  — Но той иска да се изкаже по екологическа тема.
  — Тогава нека говори!
  Панас Головко:
  — Момци, пазете горите! Те пак ще ни свършат работа.

 27. Победители…

  Светците и царете им монголски васали и черквите им приличат на Тадж Махал, но “победители”. И гладни като в Индия, но носили прогрес и свобода…

 28. През 2014 бях поканен от румънска страна да участвам в един едноседмичен семинар. Имаше такива като мен от цяла Източна Европа – около 30 души. Темата на докладите беше “По-важните събития във Вашата страна през последната година преди падането на Берлинската стена”. Моя доклад го четох на третия ден по азбучен ред.

  Някой ден ще го публикувам тук, но е доста дълъг – 5 стр. формат А 3. Започва с основаването на НДЗПЧ от Илия Минев на 16. 01. 1988. в Септември и свършва с опулената физиономия на Тодор Живков на 09. 11. 1989.

  Кое е интересното? Интересното беше, че със съвсем непознати хора се разбираш с половин дума. Даже видях как някой започва изречение, млъква и друг го довършва по смисъл. Съмишленици, приятели.

 29. На една вечеря споменах, че като свиря на пианото “Ноктюрно” от Шопен, обикновено си мисля за на баща ми вуйчо Наско с двете му военни академии /1934 – София и Берлин – 1938/ и двете му смъртни присъди от 1950. И за това, че доживя погрома на злото и записах спомените му в две дебели тетрадки. И за това, че като дядо ми се върнал от концлагера, майка ми не го познала.

  Тогава една от румънките на масата скочи, отиде до стаята си в хотела и ми донесе една книга. Надписа ми я и ми я подари. Тази книга я пазя. За нейния баща. Полковник от румънската армия, избягал от руски плен при Сталинград. Пеш се прибрал до Румъния. Създал горянски отряд в Карпатите. Тя самата родена и отгледана в пещера. Снимки. След унищожаването на тези румънски горяни през лятото на 1956 и убийството на майка и и баща и тогава отгледана от лелите си по майчина линия. Завършила Консерваторията в Букурещ.

 30. Рублократите ,които са се били събрали вчера при “вождь” винету , за да извършат само поредният си “ритуален” танц на калинките, преди да бъдат “отзовани” за “консультации” при наместникЪТ и личеният пасоль на Путлер за НРБ – бойка коцевь! И патрЕотите също са били там, за да получат своите патрЕотични инструкции.
  РУБЛакачански от МВРО и без тези “извънредните” и “пълномощите” инструкции от отзоваващият ги путлеристки пратеник – бойка коцевь, вече е подписал “договор” за “поддръжката” на на ръдясалите ламарини на савецките музейни експонати – МиГ-29.
  За сега РУБЛакачански е дал едни предварителни 90 милиона, за да дойдат занаятчиите от музейната “авиационна” манифактура – РСК-МиГ, които да огледат и проверят “документите”, доколко са ръждясали ламарините на музейните експонати МиГ-29. А след като прегледат прашясалите “документации” от времето на соца, ще приберат за това тези 90 милиона, а след това от савецката музейна работилница РСК-МиГ ще дадат и препоръки, и ценоразпис за закупуването на нови ламарини за МиГ-29, с което да заменят ръждивите. И съответно РУБЛакачански да им даде за пребоядисването още 200-300 милиона …кеш… за следващите 4 години, до 2022г.. А след тези 4 години ще има още “договори” за следващите 300-400 милиона за РСК-МиГ. След това още и ….ОЩЕ….и ОЩЕ , докато се стигне общо до няколко милиарда ,за “реставрацията” на “летящите” музейни експонати МиГ-29.
  Това беше преди вчерашните “отзоваващи консултации” на Путлер в НРБ. А след тях може сумата да достигне само някакви си 10 милиарда за путлеристките занятчии, само от РУБЛакачански и МНО.
  Но освен тях, винету сигурно е обещал на путлеристкият “отзоваващ” – бойка коцев, още няколкостотин милиарда …. от “излишъка”……, ей така без да търси никакви “доказательства”, щом е за “общата рублокраДска дружба” с Путлер.
  В НРБ е така…. търсят се доказателства за “новичок”, но не търсят “доказательства” за рублите , които идват от Путлер. Защото тях просто ги “приемат” на “доверие”, и без никакви “доказательства”, в собствените си рублокраДски “сметки” в “вражеските” западни банки, и особено офшори…..

 31. Макаров,

  Можеш ли малко да осветиш тъмната страна на Луната? Как снабдявахте Хитлер, за да завладее половин Европа? А вие – другата половина. И защо на всички съветски униформи от Отечестваната ВИ война на обратната страна на копчетата с петолъчки пише “Made in USA”? И на коланите същото пише. Що така, Макаров?

 32. Уважаеми Г-н Станев,

  1. “Автохтонен” е гръцка дума и означава местен.

  2. Последните генетични изследвания показват, че имаме ок. 65% местни гени /тракийски = средиземноморски/, 25% български /идентични с тези от района на Казан и Поволжието/ и 5% северни – основно прибалтийски.

  3. Българският език е отделен, самостоятелен език, от който произлизат славянските езици. Траките са романизирани още през II век и говорят латински.

  4. Не забравяйте, че Велика България през II – VI век се простира от Северен Кавказ до Дунав.

  Бъдете здрав!

 33. И какво,пишем си тук,а Бойко ни продаде отново на Русия.Трябва реакция на улицата,той разбира само от това.

 34. Итог политики слона в посудной лавке
  Виталий Портников: Решение о высылке российского дипломата поддержали и власти, и оппозиция Македонии
  update: 30-03-2018 (07:42)
  ! Орфография и стилистика автора сохранены

  Российский посол в. Македонии Олег Щербак предупредил, что в случае конфликта России с НАТО Македония может стать “легитимной целью” Москвы. Это заявление Щербак сделал на пресс-конференции, посвящённой высылке из Скопье российского дипломата – в качестве предупреждения относительно продолжения европейской и евроатлантической интеграции Македонии. Как видим, от поведения российской слона в украинской посудной лавке ничем не отличается – истерики и угрозы.

  При этом результат прямо противоположный. За интеграцию выступает 73 процента македонцев. Арешение о высылке российского дипломата поддержали не только партии власти, но и оппозиция. “Наш партнёр не Москва, наши партнеры Брюссель, Лондон и Вашингтон” – заявил заместитель председателя оппозиционной ВМРО-ДПМНЕ Александар Николовски. А ведь это та самая партия, бывший лидер которой и бывший премьер Никола Груевски свои пресс-конференции в российском посольстве проводил. А в результате утратил и власть, и партийную поддержку.

  Так что несостоявшемуся российскому гауляйтеру Македонии Щербаку остаётся только зубами скрежетать, угрожать, жаловаться на новое руководство оппозиции в твиттере и “активировать” поддержку своих сторонников, таких, как возмутившийся высылкой дипломата президент Македонии Георги Иванов, последний сторонник Груевского во власти. Думаю, это ещё и последний пророссийский президент Македонии. Такого политического недоразумения в этой стране больше не будет.

 35. Важно от сутринта! Четохте ли за изгонените руснаци? Цитирам:
  “Според данни от известна медийна агенция в София, тази сутрин при рутинна проверка на служители на митницата и НАП са били задържани и експулсирани двама руски граждани заловени на КПП Калотина. Задържаните В.П./58 г./ и Д.М. /25 г./ са представили дипломатически паспорти при проверката, според Виенската конфекция. Органите са открили в специално приготвен тайник в автомобила им прахообразно вещество реагиращо на полеви тест за кокаин. На мястото са забелязани служители на ДАНС и Външно министерство. Образувалата се километрична опашка от тирове допълнително усложнява преминаването на границата. В разговор с Орхан Н. един от шофьорите на границата, случаят се е разиграл още снощи, но полицията е реагирала чак тази сутрин към 03.45 ч. българско време. От руското консулство за агенцията съобщиха, че двете задържани лица са служители на консулството на РФ в София и имат дипломатически имунитет. Заповедта за екстрадиране е била наложена след проведено извънредно телефонно заседание на силовите министри и българския посланик в Москва Д. Коцев. В коментара на Агенцията се отбелязва, че случаят е бил решен с получаването на извънредна прокурорска заповед с цел избягване на дипломатически усложнения предвид настъпващия първи април”.

 36. Триждий премиеринът ни баце: “Мнителен съм, трябват ми още доказателства за Скрипал.”
  Да се Фаща на работа переводчицата от съвеЦкий диалект и да преведе посланието на кремълският гном. Като как се процедира с предателите.
  https://rechi-k-bogu.livejournal.com/261085.html

 37. По принцип, за да изгониш дипломат/и и да скъсаш дипломатични отношения с друга държава наистина не е лесно без доказателства : ) . Понякога, колкото и да е очевидно, че нещо е истина, може в крайна сметка, да не е истина. Друг е въпросът , че наще родни милиционери, нямат никакво желание да изоставят топлата си връзка с “Големия Брат” пък ако ще и десет тома с доказателства да има. Нали те самите отдавна, да са в затвора ако се уважаваше Истината и Правдата. Малко ли усилия са положили, за да повехне родината им и да потъне в мизерия народа им. Да, слугите на дявола са силни и са на власт но те са на власт във всички държави. Цялата власт е тяхна. Когато Христос дойде на земята, Дявола му каза, преклони ми се и ще ти дам цялата власт. Да, щеше да му я даде, защото я имаше. Човеците му се бяха подчинили и затова Христос дойде да ни отвори очите и пробуди духа ни, който беше приспан и не знаеше кой е Създателя му. Сега знаете но отровата на Дявола не ви позволява да приемете чистата, блага енергия, която идва от Твореца Бог! Тя дава друго усещане и друг мироглед и друга мъдрост, непонятни за земния разум. Тя дава всичко от което детето на Бога има нужда, за да бъде щастливо. Нима Бог Великия Творец не знае нуждите ви? Но вие искате отрова, която няма да получите от Него! Нито един баща няма да погуби детето си. Но Бог не е земен Баща. Не можете да го съдите с земния си “кроманьонски” мозък. Неговата любов към вас е разбираема само с духа, който гори в сърцата ви! Това сте вие всъщност а не тялото, което ви е дадено, за да се проявите чрез него във физическата вселена. Затова Христос каза, Не ме следвайте да храня тялото ви с риба и хляб а ме следвайте, за да храня и лекувам духа ви!!! Когато духа ви заспи, остава само компютърната програма на мозъка ви. Тогава ставате слаби и глупави и немощни. Тогава страховете , лъжата и омразата ви подчиняват и загубвате полезността на живота, който ви е даден. Ще чакате нов живот, благодарение милостта на Христос и Бог Отец но докога духа ще спи?? Докога ще се подчиняваме на най-големия си враг и поробител, който желае смъртта ни??

 38. Поправка в увода.
  Бъркам аз в единият джоб-нищо. Бъркам и в другият-пак нищо. И си казвам: “Тук има нещо”.
  Колкото повече-толкова повече.

 39. Днес е началото на благотворен период за западната цивилизация, нейните приятели и съюзници.
  Джон Болтън и Майк Помпео встъпват в длъжности. Ретроградните сили по света и у нас пълнят гащите.
  Обратното броене за Мордор и ко започна.
  http://www.faktor.bg/bg/articles/dzhon-boltan-koyto-sprya-bokova-v-pohoda-y-kam-oon-zastava-do-tramp

  http://defence-line.org/2018/03/sasus-belli/#more-22445

 40. Техниката ми е изиграла шега. Да се чете “Канаус Юбиги” вместо”Някакви Юбиги” в по- горният ми коментар.

 41. Свързано с темата.

  Ето го руският план за България, както бе изречен и от немски депутат от партията на Меркел:

  http://terminal3.bg/imame-njakolko-meseca-da-spasim-blgarija/

  По точки:

  – преход към мажоритарна избирателна система; окончателно овладяване на парламента от открито рублофилскисили
  – организиране на референдум за НАТО
  – официално откъсване в руска орбита

  Напълно възможен сценарии при политическото статукво в България.
  За да не може да се превърне в реалност, е добре да говорим и разпространяваме информацията за кроеният сценарии от рано. Така им шанс да бъде предотвратен.

 42. СТИГА скривани ИСТИНИ!
  СТИГА явни ЛЪЖИ!
  “Вярата, че комунизмът е най-висшият идеал”!
  Това е пропагандната мантра, зад която се крият безидейни аморални същества!
  Безсрамни лъжци, безкрупулни крадци и хладнокръвни убици.
  За да повярват в ЛЪЖИТЕ на безсрамните лъжци- налагат тотална цензура!
  И в момента България е в ЕС,но е на ТОТАЛИТАРНОТО 109-то място по свпбода на медиите и словото!
  За да узаконят КРАЖБИТЕ си, преди експоприираха, а сега направиха работническо-МЕНТЪРДЖИЙСКА
  приватизация!А чрез безбожните цени на енергоносителите, продължаваме да плащаме колониален данък
  на Русия!
  В името на “висшият идеал”,тези хладнокръвни убици разпалваха граждански войни, наричайки ги
  “революции”. От 1917г. УБИХА по света от СОБСТВЕНИТЕ си СЪГРАЖДАНИ над 100млн.!ПОВЕЧЕ от
  загиналите във ВСИЧКИ ВОЙНИ, в ЦЯЛАТА човешка ИСТОРИЯ!
  САМО у нас, САМО за два месеца след 9.9.44г., “активисти” на БКП, избиват БЕЗ СЪД и ПРИСЪДА над
  40 000 БЪЛГАРИ!
  И какво стана днес с тези безсрамни лъжци, безкрупулни крадци и хладнокръвни убици, и
  техният ИДЕАЛИЗЪМ?
  След като се СРИНА Берлинската стена,РУХНА социалистическият лагер, РАЗПАДНА се СССР и се
  ЗГРОМОЛЯСА СЪТВОРЕНИЯТ от ТЯХ идеал?
  Разпаднаха ли се,рухнаха ли,сринаха ли се, згромолясаха ли се нашите комунисти-идеалисти?
  Да сте чули , комунист да се е самоубил след 89-а защото идеите са били смисъл на живота му?
  Няма такова нещо – съвсем комфортно си се чувстват и без “идеи”!
  И поемат “ВИНАТА с МЕЗЕТА”!
  Особено ШАЙКАТА оТ ПРЕСТЪПНИЯТ Триумвираят на Борисов-Цацаров-Пеевски!
  Банда НЕГОДНИЦИ “идеалисти”!
  СТИГА!

  П.П. Дори и ИЗВЕРГЪТ Хитлер се е самоубил не от идеализъм, а от СТРАХ от ГНЕВЪТ на ВЪЗМЕЗДИЕТО!
  /Share on Facebook/

 43. Към ВЕСЕЛИН СТАНЕВ:

  Прав сте г-н Станев. Ханове имат тюрките и татарите.Недопустимо и непростимо е все още да се използва титлата “хан” за нашите владетели, когато е безспорно установено, че в Българския генетичен фонд почти няма тюркски и монголски гени, а освен това БЪЛГАРИТЕ ги превъзхождат с появата си и с държавността си. КАТЕГОРИЧНО-НАШИТЕ ВЛАДЕТЕЛИ СА НОСИЛИ ТИТЛАТА КАН! И една корекция. Точната титла е „ KANESYBIГI“,която е записана на медальона на ОМУРТАГ и означава „ОТ БОГА ВЛАДЕТЕЛ“.

 44. Тервел -Благодаря. Много точно.
  Сега излезе отговорът на “скъсване с русия”
  Не съм съгласен с голяма част от написаното от вас във връзка с траките. Пак повтарям ние сме местен (автохонен) народ и траки и Българи е едно и също . Ще ви дам и източници. Повтарям има милѝон факти. И ние сме победили Римската империя, възстановявайки предишните си владения. Понякога и аз съм бил жертва на исторически манипулации. Като начало за древна история четете от Павел Серафимов, Асен Чилингиров.

 45. Към TERVEL

  Съгласен съм, титлата на българските владетели преди приемането на християнството е била “кан”.

  Към г-н Веселин Станев

  Уважаеми, да се твърди, че в древността българите и траките са един и същ народ е просто смешно. Все пак има антични автори.
  Лично аз се чувствам повече трак, но не забравяйте, че:

  1. От траките са останали само митологията /днес официално гръцка за пред света/, гробниците с фантастичните фрески, златните и сребърни съкровища и … нищо друго реално. Защото те повече са вярвали в отвъдното. Нищо реално не са постороили, освен светилища.

  2. Докато от българите е останало името ни, държавността, законността /Кан Крум пише Законите си против крадливите, пияни и лъжесвидетелстващи славяни/, строителството – на Плиска, Велики Преслав и Велико Търново и т.н.

  Освен това е нелепо времево да се приравняват траки и българи.
  Защото ако траките са местни /това е така/, то как тогава българите по пътя си насам са създали десетина държави?

  И аз много обичам историята, но не забравяйте, че тя се дели основно на две:

  1. Предистория, стигаща до първите хора. С нея се занимават антрополози и археолози. Тя работи основно с догадки.

  2. Истинска или писана история. Тя започва с откриването на писмеността преди 7 хил. г. да кажем и работи с описани факти.

 46. Уважаеми приятели и неприятели,

  Русия е вековна и днешна заплаха за България.
  Дали ГУЛАГ или ЕС?

  Life или жизнь?

  Жизнь по руски е да ти дойдат руски военни в къщата, да ти я “национаризират” и да си мият суратите в кенефа Като невидяли от Сибир свини..

  И още една поука: “

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.