Пореден путинофилски абсурд: обслужили сме Кремъл защото сме в ЕС, а не в евразийския съюз

Красимир Каракачанов пак се изяви телевизионно днес. Обясни, че правителството не е пожелало да гони руски дипомати не само поради липса на доказателства за вината на Русия, но и поради факта, че сме в европейския, а не в евразийския съюз. Никой не ни натискал за това решение, т.е. слагаме се на Путин доброволно, по собствено желание. Дали е по-любов или по сметка, платена от Кремъл на онези, кито взимат изгодни за него решения в България, тази подборност около мотивацията за консумираната руска връзка Каракачанов не обясни. 

Нанси Маккълдауни, посланик на САЩ в София, беше обяснила естеството на тази връзка в един доклад до Вашингтон, изтекъл в Уикилийкс. България е полегнала между Газпром и Лукойл, иронизираше тя в качеството на експерт по енергийните въпроси, изтеглена от Барак Обама в неговия екип след като спечели президентските изборите в САЩ.  

Трябва да се признае, че Каракачанов наистина постига нов връх в демагогията, овластена у нас. 

Кой е Каракачанов, че пак ни занимават с него, ще рече някой. Как кой – цял вицепремиер и министър на отбраната е и не само това. Това е политикът, който най – добре от всички свои подобия осребри търговията с хорските страхове от мигрантска вълна. Когато балонът с тази измама се спука, той остана да се рее във висините на политическите рейтинги като китайски фенер, който за разлика от китайския спътник, с чиито отломки обеща да се пребори, не пада лесно.

От тази висота Какарачанов днес се скара на евроатлантиците у нас, които си позволяват да са повече евроатлантици, отколкото русофили. Защото не са се съгласни с решението на правителството да приседини България към Сърбия, както на практика стана по въпроса за отношението към Русия във връзка с отравянето на Скрипал в Солсбъри. 

Сякаш самият той произхожда от някаква антикомунистическа съпротива, а не от съглашателското котило на конформизма с комунизма, военният министър се подигра на онези, които до неотдавна си връзвали гордо пионерските връзки, а сега се правели на големи атлантици. Типичен “аргумент” на БСП срещу всеки, който си позволява да не се гордее като продължител на традициите на БКП. По тази логика трябваше да си кротуваме и до днес в комунистическата пещера, щом сме избрали(?) да се родим в нея. Това ни предлагат говорителите на пещерния (пост)комунизъм.

Иска се голямо нахалство да обясниш обслужването на евразийския интерес с факта, че не си в евразийския съюз, възползвйки се от демократичната същност на членството в една международна организация, в която различните мнения са допустими. Това е сюжет, заимстван изцяло от вица за мъжа, който на призивите на жена си да излезне изпод кревата, за да го набие, отвърнал храбро: “няма да излезна, за да се знае кой е мъжът в тази къща”.

Нахалството на Каракачанов щеше да бъде част от обичайното хулиганско перчене на русофилите ( понеже батко им стои зад гърба), ако не беше подкрепено с реални действия в полза на евразийството. Защото Какарачанов го уважи официално с лобирането си за нов договор с Русия за поддръжка на съветските ни самолети. Ако беше толкова щастлив да е повече член на европейския, а не на евразийския съюз, защо тогава не взе решение в полза на евроатлантизма, а пак обслужи постколониалната политика на Кремъл, който и без това дере от България стотици милиони чрез монополни договори за снабдяване с енергийни източници, съдебни дела срещу България и прочее “братски” изнудвания?

Най-тривиалната част от поредната телевизионна проповед на Каракачанов обаче е най – показателна за банализирането на проблема в отношенията с Русия с цел заблуда на противника ( т.е. на българския народ). Чуете ли някой ( българин по паспорт) да обяснява, че Русия си има своите интереси и е естествено да си ги защитава, това е сигнал за безусловна капитулация пред Кремъл. Защото мечката може си има всякакви интереси, но да й се предложиш за закуска като заек, вцепенен от страх, щеше да бъде личен проблем на страхливците, ако не ставаше дума за колективната сигурност на българите.

Съждението, което би прилягало на български патриот, би трябвало да се позовава на българския интерес, а не на това какъв бил руският приоритет, към което трябва да се отнесем с разбиране. Какарачанов обаче, както и останалите по веригата ( на руските зависимости, с която са обвързани) изповядва заешкото правило на хипнотизирания от хищника трево(о)пасен: “ ела, мечко, изяж ме”.

barzo-li-bqga-mechkata

27 мнения за “Пореден путинофилски абсурд: обслужили сме Кремъл защото сме в ЕС, а не в евразийския съюз”

 1. Чудя се и се мая няма ли да се намери един “храбрец”-репортер който да зададе невинният въпрос на свинеподобний каракачанов: “Гордеете ли се, че сте не само най-шишкавият натовски министър на войната а може би, едва ли не, горе-долу, с приближение и на планетата ни”.
  Мизерник, абсолютно нищожество, на всяка манджа мерудия и има “обяснения” на всичко за което се “осмелят” да го питат. Готов е да взема отношение по целият дневен ред на страната, НАТО и ЕС и най-паче раззия. И напоително да каканиже по въпроси по които нивото му е на кръчмарски политик. Той и друго равнище няма.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. ванЮ каракачански винаги е бил лакей на “симбиоза” между ченгесарско-братушковите българо-савецки олигархии.
  И той ,като сидеров, който по същото време се “изявяваше” по БНТ, а пък по откровено рублофилската бТВ беше “на гости” – бриго аспарухов. Три в едно!
  И както казахме ,и тримцата са преминали от Мутригруп, през различните “братушкови” олигархични обръчи, до КТБ, където ванЮ каракачански беше влязъл в порционна коалиция с бареков. От КТБ ваню каракачански “получи” и “евродупетата”- жамбаски.
  Ето такива са рублофреничните патрЕоти на НРБ!
  И интересите на НРБ са да е енергийно независима, а не са личните “интереси” на Путлер и на неговите рублофилски патрЕоти. Защото НРБ има приходи от над 30 милиарда и има ПОЛОЖИТЕЛНО търговско салдо от ЕС , плюс 5-6 милиарда от еврофондовете, отделно и няколко десетки милиарда , които получават българските мигранти и гастарбайтери в ЕС, а…………а за сметка на това Путлер всяка година получава над 10 милиарда от ОТРИЦАТЕЛНОТО “търговско” салдо с НРБ. Нека всеки да си направи елементарни сметки и да прецени какви са българските интереси, същото важи и за “патриота” ванЮ каракачански!
  Но онзи ден и неговият заместник във МВРО – жамбаски, каза същото ,като каракачански, че НРБ не била “велика сила” и трябвало да “съобразява” със “интересите” на Путлер?!?!!?
  Чудно какви “доказателства” са получили “великите сили” – Македония,Молдова,Албания, Хърватия и Черна гора ,за да изгонят путлеристките “дипломати”?!? Уж са по-малки от НРБ,и са балкански държави, а някои не са нито в ЕС , нито в НАТО, и въпреки това показаха , че принадлежат към демократичната европейска общност.
  А тук седнал ванЮ каракачански и жамбаски да ми обясняват ,че “нямали доказателства”?!?!?
  И щом като нямат – да се хванат “под ръка” с “евроразвитият вождь”- винету , и да отидат във Скопие и да получат “доказателствата” от македонците!!!!!!!!! А не да чакат “доказателства” от калинките в ОПГ-ДАНС, ПГУ,УБО, и РУМНО! Те са доказали през последните 74 години, че НИКОГА и НИКЪДЕ не са имали “доказателства” срещу “братушковите” им – СССР и путлеристкият райХ!
  Или пък да се обадят на македонците да им ги пратят по пощата , пак щяха да са пристигнали до НРБ!

 3. I have a dream!
  саша каракачанава да се запознае с долната дописка в която главното искане на митингуващите е да сакат прошка от пут.ин за това, че руснаците са още живи. И да коментира. Нали е пенкилер.
  Шапо за самарските юнаци позволили си да развалят рахатлъка на слънцепоподобний кремълски гном.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5AC1E7BDCB5C0

 4. Из последнего слова на Борис Стомахин на процессе по третьему делу. Московский окружной военный суд, 20.04.2015
  Что же касается предмета, вокруг которого косвенно вращалось это гнусное судебное действие, – могу сказать только одно. Во-первых, сам этот гнусный процесс доказывает, насколько они боятся любого свободного слова, вырвавшегося из-под их контроля и прорвавшегося в медиасферу или вообще в публичное пространство, и насколько изуверски они карают за любое свободное слово, за любую критику, за любое несогласие. И у меня это уже третий приговор за то же самое.
  […]
  …если русские не хотят, чтобы их взрывали, то им надо каяться. Вот и все. Идти в церковь тем, кто верующий, просто на площадях становиться на колени – и массово публично каяться за все преступления, совершенные властью от их имени; что самое главное – от их имени.
  Знаменитый русский революционер Михаил Бакунин в свое время писал: “Только инстинкт свободы, ненависть к притеснителям и способность восставать против всевозможной эксплуатации и деспотизма служит мерилом человеческого достоинства нации и народа”. Исходя из этого можно смело сказать, что если бы у русских было хотя бы на миллиграмм человеческого достоинства, то они давно бы уже повесили своего Путина на кремлевских воротах, а с ним – и всю остальную чекистскую банду, уже 15 лет правящую Россией. Вместо того чтобы накручивать своему фюреру рейтинги за 80 и за 90 процентов.
  Как известно, не может быть свободен народ, угнетающий другие народы. И не надо обижаться на взрывы в троллейбусах, если вы поддерживаете геноцид другого, соседнего народа. Не бывает зло безответным и безнаказанным.
  […]
  Я хочу прямо и во весь голос спросить: почему и чем именно взрыв на волгоградском вокзале или в троллейбусе в декабре 2013 года хуже и преступнее обстрела грозненского рынка ракетами “земля-земля” 21 октября 1999 года, который упоминается в инкриминируемом мне тексте и при котором была ранена в возрасте 14 лет писательница Полина Жеребцова? (Пользуясь случаем, я передаю Полине привет и горячую благодарность за ее моральную поддержку.) Почему, в самом деле, обстреливать ракетами или устраивать ковровые бомбардировки городов и сел, при которых женщины, дети и старики гибли сотнями и тысячами, не считалось в России чем-то плохим, преступным? Этим бомбежкам население России открыто аплодировало, а их вдохновителя и организатора Путина несколько раз избирало президентом.

 5. Чудят се как на “черното” да кажат “бяло”. Комунягите и останалите иначе престорени управляващи.
  Дори и да не е Русия в Солзбъри, което е почти невероятно, съюзничекското отношене към нея трябва да се демонстрира РЕШИТЕЛНО, като основна заплаха за Европа, за НАТО, още повече за свободата и демокрацията.
  Да, но политическата, обществената култура и “философията” в главите на УПРАВЛЯВАЩАТА ИЗМЕТ може простичко да се приравни към русогъзие, не нещо друго.
  Русия най-напред!
  Въпросът е болезнен, реакцията на такива е ЕДНО ПРЕДАТЕЛСТВО. ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, защото тя просто противоречи на нацоналните интереси и сигурност, които ПРОСТО СЪВПАДАТ С ТЕЗИ НА НАТО И ЕС, НО ПРОТИВОРЕЧАТ, КАКТО ТЕХНИТЕ, НА РУСИЯ. По никакъв начин те не са идентични с руските.
  Никога и не са били такива в историята, ако простичко се замислим.

  По този начин, правилните гласове НЕ СА ТЕЗИ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПАРЛАМЕНТА, НЕЗАВИСИМО, ЧЕ ТЕ ОТРАЗЯВАТ ЕДНО МНОЗИНСТВО. БОКО, и подбрания екип заедно с него, ГОВОРЯТ САМО ЛЪЖИ, използвайки русоблизки настроения сред мнго хорица от народа, или възпитани петоколонници, и склонност да повярват на такива като тях.
  ЗА СЕТЕН ПЪТ В ТАТКОВИНАТА НИ СЕ ДОКАЗВА, ЧЕ ПО-ТЪПИЧКИТЕ ВИНАГИ СА ГЛЕДАЛИ КЪМ РУСИЯ И СА Я ДЪРЖАЛИ ЗА ТОПКИТЕ С КЕФ, ДОКАТО ПО-ИНТЕЛИГЕНТНИТЕ И СТОЙНОСТНИТЕ ВИНАГИ СА ИДЕНТИФИЦИРАЛИ СЕБЕ СИ И БЪЛГАРИЯ С ЕДНА ЕВРОПА И БУДНИЯ ЗАПАДЕН СВЯТ.

  Илиян Василев, за словесната еквилибристика “руски дипломати” днес, на Боко-Тъпото и на останалите от червено-кафявото котило на власт:
  https://bit.ly/2JcmJ7H

  Методи Андреев, също:

 6. Много добър анализ на ситуацията в тази страна! Ликвидирана беше опозицията и в медиите няма дискусии!
  Изчезнаха предаванията на Люба Кулезич и Хайд парк по BIT, които поне малко напомняха, че сме демократична
  държава, откъснала се от лапите на руската мечка!

 7. Апелирам да погледнете снимките в нета на руското знаме на Шипка. Българската светиня и руския парцал.
  Молбата ми е към автора на статиите, както и към всички пишещи тук.
  Благодаря

 8. Като че ли вече не се стряскаме от подобен род факти. Не мисля, че трябва вече да се прави анализ и търси някаква логика на абсурди и откровени тъпотии.

  Всичките ни парламентарни партии са едновременно и в Европа и в Азия, съчетават без проблеми европейския съюз и евразийския съюз, те са леви, но и десни. Обединяват двете противоположни сили. Те правят баланс – плюс и минус, ин и ян, мъжко и женско. Те са харизматични. Те са стигнали висшата форма на съществуване, великия предел на хармонията. Самодостатъчи!?

  Всъщност Каракачанов е най-сведущ по въпроса за джендърите. Обявявам го за най-велик джендър на републиката. Защото нещото в главата му със сигурност е „трети пол“. Преди време той сам се прецака, че не узакони Истанбулската конвенция. Щеше да „мине метър“.

 9. Тази сутрин включих телевизора и кеф – говореше Бриго Аспарухов,другия канал беше превзет от военния министър Каракачанов,а следващия-о,щастие-от Сидеров.
  Щастлив български народ,щастлива България!
  След тях работата е подеха Корумбашев и Ангел Джамбазки. За плурализъм след тях се говори за най-великото световно шоу “Стани богат” и за златните момичета.
  Щастливи българи,щастлива България!

  А сега по възможност по-сериозно.Никой не знае истинския брой на населението в България.Официално-било 7 милиона. Полуофициално-6-7 милиона.От него 1 милион били турци.По мои впечатления те са работливи и честни хора.Били са жертви на Възродителен процес. Да,вярно,но дали с него не им се направи добро,защото никой от така възродените турци не се върна обратно,което ще рече,че са изгонени на по-хубаво място. Турците останали тук си имат почетен председател,живеещ в сараи със собствено добре платено котило от аргати. Те,начело с почетният председател,са накичени като борци срешу Възродителния процес и борци за права и свободи.Какво друго им остава на турската рая освен да си ги избира.Това е всеобщо заболяване по нашите земи.
  Милион и 200 хиляди са цигани.Това са хора живеещи в тяхен си свят.Дай им музика,софра,да крадат колкото е възможно и да слугуват на силните,което се вижда на избори.Но и те са човеци.Никога няма да забравя,когато една циганка бръкна в кошницата си и ми даде 2 гъби.Знаех до тогава,че циганите само искат,а тя ми даде.(
  Баке ми е приятел.До скоро той ми съобщаваше-“Времето е нащо”! Сега вече казва:”Времето е нащо – кога кога”.Баке не краде,не лъже.Работи когато го потърсиш,но вече попиива.Това му е останало.
  За останалите 4 милиона,които не са от турски и цигански етност не може да се говори кратко. От тях 2 милиона били в чужбина. Част от тях са сменили хубавия си живот при комунизма с още по добър при капиталистическия враг. Те разбират от хубав живот,но и в чужбина си гласуват дисциплинирано за БСП и ГЕРб. Мнозинството там,което не гласува,е запазило отчаянието и отрицанието си,и като няма кой да му разкаже истината-не гласува.
  Според медиите,наши хора в чужбина живеели и работели при лоши условия,и били експлоатирани.Те обаче не се връщат и всяка година само по банков път пращат по 2 милиарда евро на близките си.Не се връщат тук при силно намалената безработица,при големите финансови излишъци,висок вътрешен продукт,магистрали,задаващото се Белене,братската дружба,при Бойко,Каракачанов,Сидеров,Корнелия и др.
  Тези мисли ме споходиха,когато се опитах да гледам тази сутрин телевизия.

 10. Тоя ШОПАР е толкоз български патриот колкото съм аз китаец. Патриот е да, но руски такъв. За него – чемодан, вокзал, Сибир!

 11. Уважаеми читатели на Иво.бг
  Забележете, когато Кремъл нещо сгафи или Макаров излезе със становище как ПОСЛЕДОВАТЕЛНО в определени студиа и медии изпълзяват защитниците на руското влияние, зависимите поради агентурна или бизнес принадлежност едни и същи лица: Бриго Аспарухов и Сие агенти, Гоце, Божо-историка, решетникоТиквеничетата Таско, Корнелия, КрасоВМРОто, симеончовците, Волен-Кубата, Унибитковците-ДСари, вербованите бивши бандити-борци-бизнесмени. Всичката агентура е впрегната ВИДИМО да защитава руските интереси. Има и невидима за медиите руска агентура. Примера със Скрипал е обеца на ухото за всеки руски агент в България – предава руснаците и после загива, а тук няма британско правосъдие. Тук ще стане инфекция “Ваньо Танов” или “Мише Биров”. Кремъл действа безнаказано.
  ТУК Е РОЛЯТА НА Западните ни основни партньори да ни помогнат да се бориме с Кремъл на Путин /не с обикновените руснаци/. Западните ни приятели трябва да проумеят, че помагайки на нас СОЛИДАРНО

 12. … ПОМАГАТ НА СЕБЕ СИ в дългосрочен план.

 13. Преди време един възрастен мъж на улицата изказа следното: “На всяко идиотско(добавям от мен русофилско) действие може да се намери философско обяснение. В днешно време освен каракачанов всички медии чрез своите рупори ФИЛОСОФСКИ ни обясняват как всичко е нормално и ние си живеем в една нормална държава член на НАТО и ЕС, ама НАТО и ЕС са лошите, докато росия се бори против лошите. ДОКОГА ще търпим все пповече и повече народа да обича росия и да мрази НАТО и ЕС, внушавано му отвсякъде.

 14. Oт новите членки на НАТО – България е на опашката.Родните cамолети и танкове все още не могат комуникират по подходящ начин с Hатовските. Hе е много ясно как договор с Путинска Русия за постоянна поддръжка на единствените ни МиГ-29 ще подобри положението.Каракачанов изведнъж спря да настоява за нова cамолети.
  Между другото или даже съвсем нарочно Лазаров от Атака директно заяви че “единственият фактор, който може да гарантира стабилност – това е Путин и Русия, на базата на православието”.
  Борисов пък дърпа Еврофондове а иначе вce го тегли към “Mатушката” и напоследък въобще не го крие.
  Сигурно защото ЕC държи на точни сметки и прозрачност.
  Корупцията в Русия се приема като даденост така че най вероятно последното които искат лицата извършващи финансови сделки с Кремъл са реални фактури .Ден година храни,много “русофили” се навъдиха…

 15. Съвсем случайно в събота преди обяд слушах “Дарик” радио.
  Водещият Кирил Вълчев се оказа по-червен и от другаря Вольгин даже!

 16. Да опитаме с оня смелия патриот, дето спира автобуси по граници и рита бабички по кокалчетата. Инджев го представи като голям анти-русист, той не може ли да помогне с нещо?

 17. Животни като каракачанов и сидеров ме карат да се срамувам, че съм българин!

 18. Към Колев:

  Колев, посветил съм по въпроса цяла статия, но ти я профанизираш в изречението “Инджев го представи като голям антирусист”.
  Опростяването е признак на простотия.
  Освен това, когато пишеш в блога на Инджев, да пишеш в трето лице за него показва, че най – вероятно си написал под индиго коментара си с цел да става за употреба навсякъде, където са ти наредили да се бориш с Инджев.
  Ака рублодателите ти четат това, трябва да те уволнят. Заради мързел. Все пак трябва да си заслужиш хонорара с малко повече усилия.

 19. а,много са предателите,преди няколко дена гледах при Милен един мръсник-някой си Божилов,който каза,че 90% от българите ще ли да приветствуват руска окупация на България и да посрещат руснаците с цветя.Абе няма го Владо Шофьора…

 20. Днес темата е за уникалното. Последно време сме свидетели на събития, които предизвикаха движението на мисълта ми в тази насока.
  Повечето страни си приличат, но има и уникални между тях.
  България… не може да се отрече нейната уникалност правейки всичко възможно да угоди на някой вървейки против собствените си интереси.
  Радев като президент на една уникална държавата също е уникален. Единствения от цивилизования свят, за който няма такава сила, която да го накара да повярва в нещо без солидни доказателства. Дори да има такива те никога няма да са достатъчни.
  Би трябвало да съм горд, че съм се родил на уникално място

 21. Другари!
  Посолството на Руската Федерация пуска лотария за ЧЕРВЕНА КАРТА. Тя ще се предоставя на български граждани срещу доказателства за проявен руски патриотизъм. Картата дава възможност за легална работа в Русия в избрано от вас място – Сибир, Чукотка, Коми. Не изпадайте в паника, местата са неограничени, желаещите засега клонят към положителна Нула.
  След отправеното покана от руското посолство към партия Атака и БСП от там са отговорили, че много биха искали да участват НО се чувстват по-полезни в борбата със Запада като го подриват отвътре ползвайки благата му за да го изтощят и омаломощят.
  ЕТО ТОВА СА НОВИТЕ ПАРТИЗАНИ в тила на Запада – прикрити в мерцедеси, вили в Испания, сметки в рубли на Запад и източващи солидарните ЕС фондове!

 22. Прави ми огромо впечетление че миистър на отбраната на държава от НАТО и ЕС няма достъп до класифицирана информация то излазя че същият ес принадлежност към ДС и открит шпионин към друга държава Също така шефа на кабинета към президентството Иво Христов също няма достъп до класифицирана информация Не дай си боже да има атака над България ние ще сме със свалени гащи няма дазнаят какво да правят В очите на нашите партньори България изглежда като държава от типа “Шоуто на Бени Хил”

 23. ДО КРАСНОСЕЛСКИ
  Чрез думите на цитираният от вас боклук божилов, лека-полека стигаме да култовото изхождане на ива христава: “80% от народонаселението ни са “дебили”. Интересно е, че тав. бажилава е на едно мнение с наш съмишленик който под статията в каспаров.ру на Виталий Портников “Грещката на бг премиер” посочва същият процент. Давам отделно мнението на Станислав Стойков и отдолу статията.
  мы болгаров находимся на уровне ,таджиков , киргизов ,туркменов и другие подобнае .То что мы в Европе так случилась но не там наше места Мы как всех азиатов хочем свои судар ,,бюлюк -баши ” и сколька он по-боле жестокий и кровавый толка по-боле мы его любим . Ото фон Бисмарк сказал ,,Свободу Болгарии не стоит смертью и одновова померенскава гренадыря ” он был умный человек и знал что сколка стоит … 90 % болгаров до смерт любят Московский улус.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5ABF14DBE4B57

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.