“Златната жабка” Борисов

Ако някой не е забелязал, нашият премиер Борисов (почти напълно) абдикира от капитанския мостик на регулировчик по всичси въпроси на държавното кръстовище. Но само по отношение на досадната вътрешна политика, която е оставил на онези, които се боричкат за спасителните лодки. Обещавам да не припомням за кой ли път знаменитата му реплика в моето предавене “В десетката” за вътрешната политика като “екскремент в целофан”. 

Нашият капитан на кораба, генерал от постмилицията, се е прицелил във външната политика, която по примера на Путин ( и други императори още от най-дълбока древност) генерира вътрешна популярност. Борисов, за разлика от Путин, не може да окупира нищо подобно на Крим- дори и Кричим да беше, пак нямаше да може да си го позволи. Но да превземе популистката територия, на която се бори да запази лидерството си, това го умее. 

Този път воюва с демонстрация на миролюбие. Толкова пъти обясни, че няма нищо по – лошо от войната, че и най – големите войнолюбци у нас, които непрекъснато кроят планове за война, притихнаха. Това за войнолюбците беше шега, с извинение към онези, които разраха това от първия път. Макар Борисов наистина да обяви за войнолюбци свои министри от предишния му кабинет, че и президента Плевнелиев, когато ги заплаши, че ще ги прати да носят служба на корабите в Черно море, щом толкова много им се иска да дразнят Путин, одобрявайки румънското предложение за общи натовски военноморски сили в района. 

И как да не си замълчат “войнолбците” , чиито виртуален образ гради Борисов, за да изпъкне като негов антипод? Самият премиер час по час мрачно вещае, че светът върви на зле. Струвало му се, че се задава война. Или поне така твърди със загрижен вид. Плаши гаргите по изпитаната формула да може да каже, че е познал, ако не дай си боже се окаже прав или, че е предупредил навреме и благодарение на това най-лошото не се е случило. 

Истинската храброст изисква като водач да поемеш отговорност за сигурността на хората, на държавата, а не да си играеш със страхове на “населението” ( както се изразява военният му министър Каракачанов).

Едно е коментатор, публицист или пенсиониран военен да плаши с война ( по същата формула, спомената по-горе), друго е най-информираният по презумпция в дъжавата човек да въси вежди и да ръси пророчества, че “светът отива на зле”. 

На зле отива държавата му, която в критичен за съюзническото единство се нареди сред адвокатите на Путин, вместо да направи нещо за българската сигурност в рамките на военния съюз, в който членува. Но за това си е виновен лично той, а не “влошаването на международното положение”. 

И ето, че според актуално социологическо проучване 65 на сто от българите, бомбардирани от проруска пропаганда в държвата му, подкрепяли решението му да не дразним Путин. Вероятно Борисов аплодира този успех сред аплодиращите го у нас и в Русия. За пореден път побеждава ( в собствените си очи), заставайки на страната на мнозинството, макар работа на лидера е да формира мнение от висотата на своята информираност, а не вечно да се присъединява към преобладаващите тежнения на неинформираните.  

Казано обобщаващо, битките на Борисов прераснаха от махленски конфликти на ниво Банкя, Бистрица и прочее азимут(р)и,  вече на висотата на Балканите , Европа и света. А ласкателите му лъскат ореола на спасител на мира насред конфронтацията между Изтока и Запада. 

В ролята на Кольо Фичето идейният проект Борисов да се превърне в мост на това помирение лансира коалиционният му партньор Сидеров. Шефът на “Атака” се надявал  Путин да се възползва от България като мост, по който да минат руснаци и западняци и да се разберат. Под бащинския поглед на Борисов.

Това напомня за жабата, но не онази от притчата, която видяла, че подковават коня и вдигнала крак, а “златната жабка”, която един рибар хванал. Тя му се примолила да я пусне, срещу което ще му изпълни едно желание – само едно, защото не е чак пък златната рибка. Рибарят я пуснал и си пожелал мост през реката. Жабата изпълнила обещанието си: направила му ( заден) мост с чупка в кръста. 

Разликата в случая е в това, че на Борисов не му се налага чупка в кръста и заден мост, за да отговори на очакванията на зарибените от него привърженици на българското пасуване и псуване ( под мустак).  Той изпълнява позата партер и по широкия му гръб минават всички, които могат да си платят за услугата ( буквално и в преносния смисъл). 

resize_on_the_fly.php

25 мнения за ““Златната жабка” Борисов”

 1. “АКУ” – Ах Как Управлявам в стил селски хитрец “ала Тодор Живков”. Единият се целуваше уста в уста, другият го галят по главата. Само че времената вече са други. И тези, които с носталгия въздишат по бае Тошо, обикновено гласуват за други. А тези, които се радват на бившия му пазач в чужбина – са същите, които обявиха Путин за най-влиятелният човек на планетата. За да схванеш иронията се иска интелект, който по тези земи отдавна е дефицит. А дефицита е за наша сметка.

 2. Хич няма да се изненадам, стига, дай Боже, да ни се размине горещият вариант на разпалената от кремъл хибридна война, баце да се удари по епилираните си гърди и гръмогласно, на всеуслушание заяви: Добре че “големите началници” ме послушаха и здравият разум победи.
  Искам с думи прости наблюдаващите БЛОГА НИ гербаджии да МУ обяснят, че той е последната дупка на кавала на “напрегнато международно положение”. И неговият любим политгури пут.ин до де не опита всичко за да получи Ялта 2 няма да миряса. От друга страна са налице сериозни признаци, че западняците започнаха да се усещат в какъв капан се набутаха замитайки под килима убийствата на враговете на джуджи1-вътре и вън. !4 са вече за последните 10-тина години само на острова. Плюс намесата в светая светих на амеиканската демокрация-президентските избори, Брекзит, свалянето на малайзийският Боинг, окупацията на Абхазия, Северна Осетия, Крим, разпалването на конфликта в Донбас и още и още.
  Та, бочко да не го играе “мост” между Запада и евразия. Няма да му се получи. Никой не го възприема насериозно по всички азимути. Само се забавляват с екзотичните МУ напъни на кръчмарски геополитик.

 3. Да четат и анализират Ората на баце в БЛОГА НИ. Статията долу е от ватник-патриот който вие на умряло, че “русофила” Доналд Тръмп ги е изтемарил курвенската. На думи: “ребята, давайте жить дружно” в отношенията с рашките а на практика е по-голям ястреб и от Великият Роналд Рейгън с цел да ги съсипе.
  Не случайно по “такова беше времето” експървият партиен и държавен ръководител, дЕдото на Батето, др. тодор живков призоваваше под път и над път: “Дела, дела и пак дела”.
  Явно и на него му беше просветнало, че светът отдавна е сит на думи.
  http://agitpro.su/pochemu-tramp-nachal-otkryto-ugrozhat-putinu/

 4. Не е луд,койт яде баницат ,а онзи който му я дава-българска поговорка.В случая лудият е БГ избирателя,безнадежно оглюпял ,а баницата си похапва Батман Борисов и сюрията лапачи и конформисти около него

 5. Три четвърти от правителствения резервен фонд за 2018 г. вече са изразходвани
  74,7% от резервен фонд на правителството на Руската федерация за тази фискална година са действително изразходвани през първото тримесечие – от 210,7 милиарда рубли. бяха взети решения за разход на 157,3 милиарда рубли.
  Половината от средствата- отпуснати райони, а останалите за различни текущи проекти, субсидии и други.
  Правителство няма да има повече от 53,4 милиарда рубли в резерв за май. Всяко действително решение за спешни случаи ще изисква корекции на бюджета.
  Комерсант

 6. До Георги Николов.
  Да следим курса на рублата , която щеше да измести доларът.

 7. винету си търси начальници, така е още от милиционерската “академия”,и до сега. Там на това ги “обучат”!
  И тъй като Путлер е начальник , то винету може само да си го слушка.
  Това не е проява на “миролюбие” от вождь на НРБ, това е милиционерскаТА му същност. По същият начин винету се “отнасяше” и към двамата си “политически” “ментори”, които едновременно с това и “охранваше”!
  Още повече – винету се обгради и със подобни “съветници”, и тем подобни “партийни” шамани и калинки, надолу по цялата му милиционерска начальническофилска герберокожа “партия”!
  винету си избра и коалиционните си путлериотски “партньори”, и във “съдебната” , и особено “законодателната” власть, където юристите са по-малко от броя на пръстите на едната ръка!!! Едва ли някога и някъде в някой парламент по света е имало по-малко юристи от този в третият “мандат” на винту. Но …. може би все пак би подобно е състоянието на юридическата “компетентность” само в путлеристкият “парламент”, северокорейският “парламент” или китайският “парламент”.
  Изобщо винету следва челният социалистически “опит” преди 1989г., както и сегашният путлеристки, азиатски и евразийски “опит”:
  Има парламент – “има” проблем,
  няма парламент -“няма” проблем…
  П.П. А в следващата политическа ретроспекция е проследена “приемствеността” между елцинската и путлеристката империалистическа “външна” “политика”:
  https://bit.ly/2GvlXF8

 8. Драги, ЖОРЖ!
  Благодаря за линка!
  Убийствено есе! Нелицеприятна, но безупречна логика! Нищо чудно изолационизмът, шеметната акселерация и породеният от обратните връзки синергизъм да доведат до възникването на homo-популации с разлики, превъзхождащи тези между отделните биологични видове…
  И напразни ще бъдат лицемерните писъци – “а-у-у, сегрегация, расизъм, фашизъм и пр.” и жалкият опит да се избяга от жестоката истина – последицата от “векевното социално инженерство”/комунизъм в отделно взета страна/!

 9. СТИГА скривани ИСТИНИ!
  СТИГА явни ЛЪЖИ!

  ОСВЕДОМЕН: Понякога Клио е по-голяма шегаджийка и от Амур!

  Тъпият комсомолец Жан Виденов заслужава доживотна присъда за това, че докара
  България до разорение и гражданска война!
  Същевременно същият Виденов е…национален герой!
  Без майтап!
  Той предотврати ЗАКОННАТА окупация на България от Русия!
  И НА СЪЩОТО ОСНОВАНИЕ ,руски автоматчици щяха да се появят не САМО в пристанище “Росенец”,
  където след това ги настани Костов, а в ЦЯЛА България!…

  Всеки Премиер парафира ежедневно, проформа десетки документи!
  За някой подпис обаче, провежда КОНСУЛТАЦИИ с експерти. След което РАЗМИШЛЯВА многодневно,
  преди да поеме отговорност с подписа си.

  По Трансбалканския газопровод, който е на територията ни, транзитираме руската газ на Запад.
  Срещу унизително малка такса!
  Също по него, получаваме газ и го плащаме на НАЙ-ВИСОКАТА кожодерска ЦЕНА в Европа!

  Даже и от това не са доволни руснаците,които от 140г.ръфат майка България,
  а от 9.9.44г. им плащаме и “диш хък”!
  Пожелаха да притежават Трансбалканския газопровод!
  Но Виденов упорито отказваше!
  Поради което, КГБ решиха да го изпързалят чрез топ-агента си Луканов.
  За целта, Луканов постави абсолютен скоростен рекорд!
  За 3 дни регистрира в съда,а за 2 седмици публикува в
  Д.В. регистрацията на “Топенерджи”АД. Видно от решението на СГС от 23 май 1995 г.
  Но… Виденов случайно забелязал папката, пробутана между другите папки за рутинните подписи и
  разгневен я хвърлил на пода !
  Скоро след това Луканов бе убит!
  Дали това е дългата ръка на КГБ, и има ли връзка между двете събития, Клио-
  музата на ИСТОРИЯТА мълчи по въпроса.
  ЗАСЕГА!
  Но очевидци разказват, че Луканов когато разбрал за неполученият жизнено
  важен подпис е…ПРИПАДНАЛ!
  Мдааа…В повечето случаи, хуморът на Клио е черен! Не е като шегите на Амур…

  След неуспешният първи опит, Русия направи втори опит чрез ДС/КГБ Гоце Първанов.
  Проектът “Южен поток” целеше демонтаж на участъци от Трансбалканския тръбопровод и построяване на
  други структури, но вече само наполовина наши.
  Нямаше и договорени за нас по-евтини количества газ, като държава-транзитьор…
  При това изграждането щеше да става, със заем от Русия при разорителна годишна лихва от 8%.
  И ПОГАСЯВАНЕТО на заема щеше да става чрез ТРАНЗИТНИТЕ ТАКСИ.
  Но най-прости сметки показват, че” Южен поток” НИКОГА нямаше да се изплати, в срока
  на физическия живот на тръбата.
  Чрез “Южен поток” щяхме да подарим части от територията си на Путин, за да ПЕЧЕЛИ ТОЙ от
  изнасяния по него руски газ за Европа.
  Трябваше и с НАШИ СРЕДСТВА да обезщетим 82 500 собственици на земя по трасето.
  Чрез клаузата,че когато тръбата не е ПЪЛНА до над определен размер,Русия НЕ НИ ДЪЛЖИ транзитна
  такса, заемът НЯМАШЕ ДА МОЖЕ да се погасява. И щяха да са налице основания собствеността и върху
  нашата идеална част от тръбата ДА НИ СЕ ОТНЕМЕ чрез арбитраж и ЦЯЛИЯТ ТРЪБОПРОВОД
  на територията ни, да стане ЗАКОННАТА руска собственост!
  А този процент на напълненост на тръбата, под който не се дължи транзитна такса,
  “братушките” щяха го определят едностранно.Т.е. можеше винаги тръбата да е мЪЪЪничко непълна…
  И тогава хиляди руски автоматчици щяха да охраняват в цяла България ЗАКОННАТА
  руска собственост, както в Росенец!
  Даже нямаше нужда от “кримски” референдум,за да се окупира България!
  Само решителната намеса на ЕС, предотврати вторият опит за национално предателство!

  В момента националното предателство е ХИБРИДНО!
  След ТРИ мандата на КГББорисов, не функционира НИТО ЕДИН реверсивен интерконектор!
  Поради което:
  Германия плаща 160$ за 1000 куб.м.газ!
  Съседна Турция плаща по 180$ за 1000 куб. м. газ!
  Ние плащаме по – 225$ !!!за 1000 куб. м. газ!
  Така ЕЖЕГОДНО плащаме на Русия 4-5 млрд.$ КОЛОНИАЛЕН енергиен данък!
  На 13.03.2017г. ЕК осъди Газпром за монопол в България.
  За да избегне глоба от ЕК , Газпром отправи предложение към България за предоговаряне,
  с което ФОРМАЛНО призна присъдата.
  Но КГББорисов не отговаря на предложението за предоговаряне, с което НА ПРАКТИКА оневинява Газпром…
  И българите продължаваме ЕЖЕГОДНО да плащаме на Империята на Путин, МИЛИАРДИ за
  колониален енергиен ДАНЪК!…

  Какви ли още “ШЕГИ” ще ни поднесе Клио, от които и Амур и Ерато ще продължават да РЕВАТ КАНСКИ…
  А ние безпомощно, както при ВСЯКА диктатура, ще гледаме СОБСТВЕНИЯ си ПОЗОР!
  Опозорявани от диктатурата на българо-руският Триумвират Борисов-Цацаров-Пеевски!
  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 10. На знамето на истинските патриоти пише: “Смърт или Свобода”, на знамето на нашите послушковци продажни : Всичко правя, за Кремълска и собствена изгода!

 11. “”Има ли ЛИЧНОСТИ като Андрей Тараканов, надеждата умира последна.””
  Не всички са московски мекерета, както Нинова и Борисов!
  Не всички са от БСП и ГЕРБ!
  България НЕ Е ЗАГИНАЛА!
  Българийо, за тебе те живяха!
  Българийо, за тебе песни пяха!
  На 20 май 1993 г., Иван Радоев отказва да приеме награда за поезия от Съюза на българските писатели.

  Поетът обяснява решението си с думите:
  “Приятели! Дами и господа!

  Никога не съм си представял този миг – на 66 години да получа награда за поезия от СБП.
  Това значи, че или поезията е съмнителна, или наградата.
  Една награда увенчава едно дело, или е стимул за нови успехи.
  Венецът на славата за моята глава отдавна е изсъхнал. Ако наградата ми е дадена като стимул,
  то на тия години може да се стимулира само, човешката глупост.
  Но аз благодаря!…“

  За изключителния му талант и принос към изкуството Иван Радоев получава извънредна награда
  за цялостно творчество, присъдена му от Международната академия на изкуствата в Париж.

  ДРЕВНА КРЪВ

  Българийо!
  Родино моя! Земьо!
  Последният бедняк да съм на тоя свят,
  да нямам нищо повече да вземам,
  да нямам ни любов, ни верен брат,
  дори нозете ми по пътя да изсъхнат,
  дори ушите ми от старост да заглъхнат,
  дори очите ми да се напълнят с мрак –
  Българийо, аз пак
  ще найда път до твоите балкани,
  по ударите на кръвта си ще открия
  най-хубавия явор в твоите балкани –
  от него звучна гусла ще извия.

  И като древен воин след победи
  ще седна там под старата гора,
  докато струната се скъса и приведен
  от песни се задъхам и умра.

 12. Путиноидът никита михалков в “пълният МУ блясък”
  https://ic.pics.livejournal.com/diver61/77051734/2776807/2776807_600.jpg

  У царя Ивана IV постельничим служил князь Иван Петрович Залупа-Охлябинин, который очень умел потешить грозного царя. Придворные Ивана Грозного любили устроить на потеху царя шуточные бои, в которых они бились не мечами и секирами, а… своими половыми членами. И князь Иван, обладатель крепкого и мощного члена, почти всегда выходил из этих боёв победителем, за что удостаивался похвалы грозного государя.

  Могли постельничии оказать своим господам и ещё один вид услуг, выражаясь современным языком, «нетрадиционные».

 13. Ще се опитам да се изразя ПРОСТО: Солидарност към партньор означава доверие, съпричастност, общност, вяра. Играе се на честна дума!
  А ние се представихме ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ – съседа от първия етаж не го интересува за теча на керемидите, а съседа от последния етаж го интересува, а живеят в един блок и са зависими от общото. България се държи като унищожена посткомунистическа държава, с отчуждени хора и разбито чувство за гостоприемство и общност – така както искат да ни виждат руснаците от Кремъл.

 14. Силно се съмнявам в процента показващ одобрение на Бойковата политика.Почти всички СМИ манипулират обществото и то не може да види действителното поражение на ББ политиката.

 15. СТРАШНАТА диагноза е, че няма истинско дясно, няма десни прозападни лидери, няма демократична прозападна преса, Запада губи влияние, кадрите поливани от БКП и ДС заеха гордо местата си в администрацията под булото на “нови млади модерни професионалисти”, намесата на Кремъл и Анкара е на всяка крачка. Няма независим политик.
  Срамота за истинското дясно, пълно със самовлюбени “интелектуалци”.

 16. Да дадем думата и на Радан Кънев. Който има адекватно, единствено точно предложение какво се прави с мостовете при “влошаващсто се международно положение”.
  “В момента в Анкара се провежда тържествена среща на султаните на двете империи с най-пряко, трайно и пагубно въздействие върху историческата ни съдба през последните няколко века.
  Поредно действие от постановката на сближаване между Путин и Ердоган (която все повече напомня на 30-те и 40-те години на XIX век, но това е донякъде отделна тема).
  На този фон, българското правителство, ротационен председател на Съвета на ЕС, прави непрекъснати демонстрации на близост с двамата султани. Демонстрации, които ни отдалечават от единствения източник на сигурност, сила и самочувствие пред лицето на подобен азиатски съюз – единството на Запада, проектирано като Шенген, обща политика по сигурност на ЕС и скрепяване на съюзническите връзки през Атлантика.
  Това е единствената линия на политическа идентичност, която следва да ни интересува – защита на националната сигурност чрез принадлежност към модерния западен свят и отхвърляне на агресивните попълзновения от изток. Всичко друго – леберали, консерви, досиета на видни интелектуалци, джендъри и други глупости, са куки за шарани. Ченгетата, които ни поднасят тези манджи, са същите, които говорят за България като “мост” между Европа и Азия.
  Тц, единствената смислена национална позиция е да откажем да бъдем мост. Защото при конфликт, първо взривяват мостовете.”

 17. “Мостът” ми напомня за един полузабравен виц от соца:”Другари, дайте да се разберем, този мост напречно или надлъжно на реката ще строим?” или тримата глупаци на Доньо Донев, които строят мост.

 18. “досадната вътрешна политика, която е оставил на онези, които се боричкат за спасителните лодки”

  Ако след ГЕРБ дойдат БСП плюс ДПС (а то няма кой друг да дойде), тогава спокойно може да “затворим” държавата и последния да гаси осветлението.

 19. Благодаря на Георги Николов. Радан Кънев абсолютно ясно казва това,което трябва да се знае.

 20. Страхотен анализ на “политическото животно” (по райчэв) бойка барьйсав и неговия шпагат между евроатлантическото политическо говорене и пропутлерските действия.
  Наскоро някой от старото СДС каза по една телевизия, че у нас е извършена обратна лустрация. Много вярна констатация. От партиите, социологията и медиите беше изгонен евроатлантизмът. Единственото място, откъдето той може отново да тръгне, е УЛИЦАТА.

 21. Каквото и да се каже за Бойко Борисов,винаги ще е недостатъчно.Но днес ще обърна внимание на фактора “Америка-Запада”.В държавите от ЕС и НАТО вероятно има правителствени служби,които анализират всяка една държава ,която е член на тези организации,както и всяко едно тяхно държавно ръководство.Все пак човешкия фактор оформя и презентира държавта пред другите държави.В посткомунистическа България имахме няколко президента,които не можаха да установят коректни отношения с Русия,каквото и да правеха,винаги на нея се подчиняваха.Но хайде нека да ги прескочим казно малко недодялано,все пак те не са властта в страната.Но посочената по-горе личност вече несъмнено е станала легенда както за България,така и за Европа.Българските президенти се сменят,но Българския Министър-председател все си е един и същи. Следователно държавите от НАТО и ЕС го познават много добре,или би трябвало съвсем справедливо да се предположи че го познават добре.Нашия блог е давал и дава постоянно информация за тази легенда,при твоа напълно обективна и безпристрастна.В България има много посолства,в които работят всевъзможни служители,които анализират политиката на Правителството под лидерството на Бойко Борисов.Няма да е вярно ако се допусне,че тези служители нямат точна оценка за него и че не знаят какво пишат медиите за него.Не може да се допусне,че нито една западна държава,както и Съединените Щати не знаят че Г-н Борисов е комунист.Това е фактор,който определя неговата про-руска политика.Събитята я доказват категорично.Толкова ли е трудно на американците ,британците,германците,испанците,французите и др. да стигнат до този извод.Абсолютно доказуемо,че споменатите им служители в София са запознати с медиите,включително и този сайт.Това също се доказва без затруднения.Е,след като Запада и Америка вижда под микроскоп личността на тази легенда,откъде взимат сила да го лансират като политическо-държавен фактор на “Европейско ниво”.Какво “европейско” може да има в един напълно необразован,недодялан,неинтелигентен и неговорещ нито един език комунистически функционер.И не само това,Запада и Америка не изразяват абсолютно никакво незадоволство към него,с всяко нещо те са доволни от него,канят го,ръкостискат се с него,правят му комплимети и пр.Що за “европейски подход”,що за “европейски политически ценности” дявол да го вземе виждат разумните западни държавници.Досега нито един западен политик или дори журналист не е обяснил на какво се дължи тази харизма на Бойко Борисов пред тези държави.Дефинитивно те казват пряко и косвено-ДОВОЛНИ СМЕ от Г-н Борисов.А изгледи нашата държава да се освободи от комунистическия манталитет и про-руската политика не съществуват. Българската държава демонстрира че и в бъдеще ТЯ-ДЪРЖАВАТА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ПРОРУСКА. Българските комунисти ще са довлни от комунистическата държава че е слуга на Русия и са недоволни,че държавата е член на ЕС и НАТО,докато антикомунистите са недоволни,че властта слугва на Русия и са доволни че дъражвта е член на тези организации. Това стаукво засега не може да се промени-нито пък има сили,които биха поискали да го променят.Извода е елементарен-България е обречена на Русия.И това ли не може да бъде разбрано от Запада…???Ами да четат повече,особено този блог,ползата ще бъде неизбежна за тях.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.