“Винаги с Германия, никога срещу Русия” е хибридна услуга за Русия на българска почва

 

Адвокатите на Путин у нас мобилизираха тези дни още повече старите стереотипи на омразата срещу Запада с акцент срещу Англия. Те твърдят, че тя никога не е била солидарна с България и поради това не бива да очаква българска солиданост в наше време. Освен исторчески некоректна в частта “никога”, тя е още повече манипулативна по отношение на внушението, че антиподът на винаги лошата спрямо нас Англия е едва ли не винаги солидарната с България Русия.

Има достатъчно историческите факти, които оборват обобщението за Англия като държава, която “никога” не е подкрепяла България. Тя е например първата държава, която разбива сибирския лед около българското съединение от 6 септември 1885 г. и буквално принуждава Русия да се откаже от замислената година по-късно окупация на България по море от руския цар Александър III, за което той дори заплашва на си отмъсти на Албиона с руско наказателно нахлуване в британската колония Индия. Но какъвто и факт да спомене човек срещу горното обобщение за Англия, която не заслужавала нашето благородство днес заради миналото, тя ще бъде изкривена от вярващите в правата русофилска вяра.

Да се запитаме обаче какви принципи в политиката е изповядвала ВИНАГИ  Великобритания , за да се превърне за векове в най-влиятелната сила на света. Фомрулирани са от лорд Палмерстон, един от най-дълго управлявалите политици в Лондон ( и в световната история), който заявява в своя знаменита реч в Камарата на общините на 1 март 1848 г.

“Ние нямаме вечни съюзници и нямаме постоянни врагове. Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интереси са наши задължения, които трябва да следваме. — из реч в Палатата на общините, 1 март 1848 г.

(Therefore I say that it is a narrow policy to suppose that this country or that is to be marked out as the eternal ally or the perpetual enemy of England. We have no eternal allies, and we have no perpetual enemies. Our interests are eternal and perpetual, and those interests it is our duty to follow.)

Сега да видим на какъв принцип стъпва българската политика в наш дни, имитирайки уж успешната формула, предложена от цар Борисо III : “ Винаги с Германия, никога срещу Русия”. Според нея излиза, че България не е трябвало да се защитава срещу руската агресия през 1916 г. и съвсем правилно се е присъединила  към пакта с Германия през 1941 г. ( в който СССР на практика по онова време участва чрез своя договор за дружба с Германия, подпомагайки военната машина на Хитлер с огромни колечества суровини, материали, селскостопанска продукция и т.н.).

Ако за времето си този принцип, оповестен от българския монарх, е отразявал в определена степен специфичната българска ситуция, да се пренася той сляпо в наши дни е също толкова тъпо, колкото да се обосновава липсата на българска солидарност с Лонон с отсътвието на такава от английска страна спрямо България в миналато. 

Докато англичаните постигат величие чрез гъвкавост в реакциите в зависимост от интересите си, от нас се иска да не се променяме и да си стоим разкрачени между Русия и Германия, да не взимаме страна, макар да сме съюзници с Великобритания, така ли?

Казано на по-разбираем език за любителите на ориенталските сентенции, “логиката” на израза “Винаги с Германия, никога срещу Русия” е перифраза на “магаретата страдат, когато атовете се ритат”. 

Когато сам се обявяваш за магаре, рано или късно започват да те подритват. И да те превръщат в троянско магаре на Русия, която – за разлика от Германия, десетилетия наред култивира на българска земя своето влияние именно на терена на историята, на който Германия се чувства толкова гузна, че дори не реагира на лъжите, според които България била освободена от Червената армия от “фашизма”, под което домораслите ни антифашисти, ограничавани от  Москва да атакуват Хитлер в периода на разцвета на германско-съветското сътрудничество ( от август 1939 до юни 1941 г., а след това окуражавани от Кремъл да правят обратното)  подразбират геманското влияние в царска България.  

Както знаем, реинкарнацията на принципа “Винаги с България, никога срещу Русия” ( в който в днешното време акцентът пада върху непротивопоставянето на каквата и да било руска намеса в България), дължим на сина на Борис III. На Симеон Сакскобурогготски в това отношение трудно можем да придиряме – все пак става дума за бащин завет. Когато обаче други започнаха папагалски да повтарят тези думи, сякаш България им е бащиния, абсурдът да бъдем приковани към подобна флософия от времето на Втората световна война стана нетърпим. Особено поради обстоятелството, че не става дума само за празни приказки, а за реални действия, продиктувани от твърде съмнителната платформа на задължителната дружба с Германия и още по-задължителното покорство пред Русия. 

Да сравним английския и българския случай с руския. Вечният принцип на руската империя е формулиран от споменатия по-горе руски цар Александър III, според когото Русия …изобщо няма приятели, т.е. съюзници ( най-малко пък България е била такава, с която той скъсва дипломатическите отношения и тормози чрез военен шантаж, дипломатически натиск по всички фронтове и с организирането и финансирането на серия от военни метежи срещу управлението на Стамболов през целия си период на царстване). 

Русия има само двама съюзника: армията и флота, обичал да казва този странен войнолюбец – странен, защото е единственият в руската история самодържец, който не сколасал да обяви нито една война. Тази срещу България, за която наредил на флота си да с придвижи към Варна, щяла да му бъде единственета, но Англия поела лидерството на обдинената във възмущението си от руските наремения Европа и така до войната не се стигнало ( Стамболов дори е разработил план правителстовото да се евакуира във Видин в случай на руски десант, т.е. не се е предвиждала българска капитулация, а въоъжен отпор). 

По отношение на приятелите си – по смисъла на формулата на Александър III- Путин е “забогатял” откъм съюзници, защото разполага с още двама съюзника: с ядрени войски и военновъздушни сили. Главната им стратегическа задача е да плашат света и да изолират колкото се може повече Русия от света под предлог, че всички я мразели и й желаели злото, от което Кремъл вади дивиденти за консолидиране на руския национализъм. 

Ето тази Русия на Путин търси дивиденти в София в рамките на злополучната сентенция, която обявява Германия за непогрешима, а Русия за неприкосновена за българската съпротива срещу натиск, ценови шантаж, вътрешен саботаж и прочее хибридни руски данайски дарове. 

 

9 мнения за ““Винаги с Германия, никога срещу Русия” е хибридна услуга за Русия на българска почва”

 1. ИВО, Молба!
  Както си посочил алфата и омегата на британската политика, с точна дата и място, кога и пред кого, цар Борис III е обявил “култовото”: “Винаги с Германия, никога срещу Русия”.
  Правел съм много опити но все не успявам да стигна до “оригинала”. Де да знам защо е така, но това е положението.
  Благодаря, предварително!

 2. Великобритания е ОСНОВНАТА СТРАНА, която свиква Цариградската конференция. Великобритания е ОСНОВНАТА СТРАНА, която изработва КАРТАТА НА БЪЛГАРИЯ ЗА КОНФЕРЕНЦИЯТА.
  КОНФЕРЕНЦИЯТА и КАРТАТА са основно с цел ДАВАНЕ НА АВТОНОМИЯ НА БЪЛГАРИЯ, НО И С ПРЕДВИДЕНА 30-ИНА ГОДИНИ ПО-КЪСНА ПЪЛНА НЕЗАВИСИМОСТ, ПАК В СЪЩИТЕ ГРАНИЦИ. А границите според картата са тези на БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ, приблизително.

  РУСИЯ Е ОСНОВНАТА СТРАНА, КОЯТО ПРОВАЛЯ КОНФЕРЕНЦИЯТА и заедно с това и КАРТАТА НА БЪДЕЩА БЪЛГАРИЯ. И налага своите решения, взети заедно с Австрия, в РАЙХЩАД И БУДАПЕЩА. САНСТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ и САНСТЕФАНСКАТА КАРТА е само РУСКА ОКУПАЦИОННА ЗОНА НА БАЛКАНИТЕ, доколкото е възможна зарад и след войната от 1877-1878 г., тъй като всеки знае, включително РУСИЯ, БАЛКАНСКИТЕ СТРАНИ и ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРАНИ, че такава карта на такава руска окупация не може да съществува. Русия изрично казва в РАЙХЩАД и БУДАПЕЩА, ДА НЯМА ЕДИННА И НОРМАЛНА БЪЛГАРИЯ.
  КАРТАТА, подкрепява от Великобритания включва тогава НОРМАЛНИТЕ БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ СЕВЕРНА БЪЛГАРИЯ, ЮЖНА БЪЛГАРИЯ, ЗАПАДНИ ПОКРАЙНИНИ, МАКЕДОНИЯ.
  “Картата” на Русия от Райхщад и Будапеща, изместила Цариградската, “предвижда” само част от Северната ни България.

  Поначало, омразата срещу Великобритания в България, да бъде ненавиждана и принципно отхвърляна, е част от Руската комунистическа и въобще политика, ПОПИТА ДОБРЕ от РУСОФИЛИ и други тукашни части от народо-населението, очерняща Авгло-Американския “империализъм” като няй-голямо зло, за да може да се настани в КУХИТЕ ГЛАВИ НА ТАКИВА идеята че “Русия е най-голямото добро”, а и “Винаги с Германия”. Но това последно е тъй като Германия просто не е “англо-американски” тип държава, а и в двете световни войни е против Англия и Америка, откъдето пък идва и като съюзник на Русия (т.е. Русия, може да я “използва” срещу тях, каквото постоянно и днес се опитва да прави).

 3. Путлеристките , троянско-хибридниТЕ рублофили пак са подвластни само на гасударската СИ путлеристкатА пропагадность!
  По тяхната “логика” Гемания НЕ трябва да е солидарна със Англия, СЕГА , защото Англия никога НЕ е била “солидарна” НИТО със Вторият Райх, НИТО със Третият райх?!?! ЗАЩОТО са водили “СОЛИДРНО” ДВЕ световни войни!?!?!?!?
  Или пък със Франция , защото водят МНОГОвековни КОЛОНИАЛНИ войни, през 17-19век, и в началото на 19 век – Наполеоновите войни?!?!?!
  И с още държави е водила “солидарни” войни Англия през последните векове, но след Втората световна война Англия вече НЕ е колониалнаТА метрополия, която е била преди това, и е член на СОЛИДАРНИТЕ демократични икономически и военни съюзи на Европа – ЕС и НАТО.
  И нека пулеристите не забравят че Англия внася повече милиарди ,като членски вноски в ЕС , отколкото получава! А внесените стотици милиарди от Англия в еврофондовете, отиват за СОЛИДАРНИТЕ ЕВРОфондове, които путлеристите и “евроВОЖДОВЕТЕ” в НРБ – “УСВОЯВАТ”! А те не са дали НИЩО на Англия – нито СЕГА, нито преди – НИКОГА!
  Това е “солидарността” на рублофилските хибридно-троянски путлеристи в НРБ!

 4. “По отношение на приятелите си – по смисъла на формулата на Александър III- Путин е “забогатял” откъм съюзници, защото разполага с още двама съюзника: с ядрени войски и военновъздушни сили. Главната им стратегическа задача е да плашат света…”
  Путин плаши гаргите!
  Руския сайт by24.org, цитира следните данни :
  Русия отстъпва на САЩ:
  • по самолетоносачи 12 пъти;
  • по броя на крайцери – 6,5 пъти;
  • по ескадрени миноносци – 5 пъти;
  • по многоцелеви атомни подводници – 4 пъти.

  Във въздушно-космическата област: по брой на изтребители, бомбардировачи и
  щурмови самолети за поддръжка на Сухопътните войски, американските ВВС превъзхождат ВВС и
  руската морска авиация 4 (четири) пъти, като руските самолети са две поколения по-стари от
  американските. Ако бъдат добавени транспортни и други осигуряващи самолети, превъзходството на
  САЩ нараства до 8 пъти!

  Русия КАТАСТРОФАЛНО изостава и по брой на БОЕСПОСОБНИ сухопътни съединения, и по приетите на
  въоръжение ВИСОКОТОЧНИ оръжия.

  Още през 2015 г. Д.Т.Н.проф.Пьотр БЕЛОВ признава пълната несъстоятелност на РФ при хипотетичен
  военен сблъсък със САЩ:
  „Русия вече не притежава „ядрен щит” поради изтичане срока за годност на огромен брой балистични
  ракети. Единствените комплекси, които биха могли да бъдат задействани, са 40 стари ракети „Сатана”
  , чиито ресурс неведнъж е бил удължаван.”

  През март 2014 г. не кой да е, а ВИЦЕПРЕМИЕРЪТ Дмитрий РОГОЗИН, който отговаря за военно-
  промишления комплекс, в мигове на откровение заяви, че „при реален военен конфликт със САЩ Русия
  ще загуби войната САМО за ШЕСТ ЧАСА!”.
  А какво ли ще е при СОЛИДАРНА подкрепа на НАТО? “

 5. Ама вие телевизия не гледате ли ?

  Снощи по “господари на ефира” малинко и другия комсомолец , дето имитира бай бойко ги разкриха безпощадно , както винаги – всъщност както когато…абе нали Плевнелиев беше наклеветил нещо Васил Левски , ама неволно както се оказа .

  От бъзикилийкс са го прочели и така им паснало , че веднага повярвали безрезервно , затова звучат толкова убедително .

  А бащиния завет малкият монко получил през една люта зима когато се опитвал да рисува жълти кръгчета в снега , обърнат на североизток . Ядосал се цар Борис като го видял , фанал го за врата (там било най-сухо – знаете откъде духа вятърът зимъс) и рекъл наставнически , бащински назидателно , мъдро и пророчески едновременно :
  “НИКОГА НАТАМ!”

  След време когато монко порасъл и изучил географията , с помощта на още някои североизточни нАуки , успял правилно да вдене дълбочината на бащината мъдрост . И ширината .
  Затова прибавил моабета за Германия . От себе си . Ей така . Да не ги земем хептем за безродници .

  Никой да не посмее да си мисли , че това са измислици – случката в снега е надлежно документирана със стенограма и грамофонен запис .

  Обаче те изгоряха в пожара на парийния дом , който запалихме отвътре , докато зъзнехме отвън .

  Е , опитах се да ви преразкажа “господарите” , ама то кой би успял ?
  Оригиналът само ако видите……!

 6. “Сега да видим на какъв принцип стъпва българската политика в наш дни, имитирайки уж успешната формула, предложена от цар Борисо III : “ Винаги с Германия, никога срещу Русия”. Според нея излиза, че България не е трябвало да се защитава срещу руската агресия през 1916 г. и съвсем правилно се е присъединила към пакта с Германия през 1941 г”-??????

  Преди да се анализира споменатата “формула”,нека да видим какво прави Великобритания по време на Втората Световна Война и особено по време на Германо-Съветската Война.

  1.Обещава помощ на първата жертва на войната Полша,но не изпраща нито един войник да й помага.Нито срещу Германия,нито срещу Съветсия Съюз
  2.Обещава помощ на втората жертва на войната-Финландия,но не ипзраща нито един войник срещу съветските войски.
  3.Обещава помощ на Франция,но не изпраща нито един войник да й помага срещу Герамния.
  4.Обещава помощ на Югославия след провокирания от нея държавен преврат на 27 март 1941г.,но не изпраща нито един войник на помощ срещу Германия.
  5.Обещава помощ на Гърция,но практически тя е капитулирала преди да се придвижат бритаснките войски.
  6.Помага на Югославското правителство и Краля в емиграция(Лондон),подпомага техните войски на Ген. Дража Михаилович в съпротивата им срещу окопационните германски войски и срещу комунистическите бандити на Тито,а в края на краищата ги изоставя и нарежда на Крал Петър да признае комунистическата власт за легитимна в Югославия и се отказва от Равногорската съпротива на Дража.
  7. Помага на Полското правителство в емиграция(Лондон),а накрая признава комунистическ-съветската власт в Полша,наложена от съветските и полските комунисти.
  8.Води сражение с войските на своя “съюзник” Франция в Средиземно море,потапяйки морските им съдове и убивайки стотици французи
  9.За съпричастността на британците към българските и сръбските комунистически бандити няма въобще да отваряме дума.

  10.Нека да игнорираме всичко изброено по-горе като невярно,но нека всеки си отговори на въпроса: ПО КАКВИ МОТИВИ БРИТАНЦИТЕ ЗАСТАВАТ НА СТРАНАТА НА СЪВЕТСКИЯ СЪЮЗ.

  -нима са забравили,че точно СССР започна ВСВ заедно с Германия
  -нима са збравили,че точно СССР започна втората война в периода на ВСВ-тази срещу Финландия
  -нима са забравили,че през почти цялата 1940г. СССР окупира поне пет държави,а в края на годината се готвеше да разположи военни бази в България-близо до Босфора
  -нима са забравили,че Съветския Съюз съвсем официално е обявил многократно че Великобритания е капиталистическа и империалистическа държава и че следва да бъде унищожена и по този начин да възтържествува “световната социалистическа революция”.Както и да бъдат унищожени от Съветския Съюз и другите европейски демократични държави
  -нима са забравили за съветската агресия в Испания през 1936-39г.
  -нима са забрвили за съветската агресия в Азия
  -нима след като Германия напада Съветския Съюз,последния вече не счита Англия за “капиталистическа” и “империалистическа” държава.

  Но хайде всичко да игнорираме,британците са водили една рзумна и принципна политика към всички държави по света,но какви са им били мотивите да бомбардират нашата страна Царство България,която не участва във войната и обявява три неутралитета.Да,обявява война на Великобритания,но съвсем не се е готвила да я напада и да воюва срещу нея.То и Аржентина обявява война на България,но съвсем не се е готвила да изпраща войски срещу нея.

  БЪЛГАРИЯ НЕ ВОДИ НИТО АНТИБРИТАНСКА,НИТО АНТИАМЕРИКАНСКА,НИТО АНТИСЪВЕТСКА ПОЛИТИКА.

  БЪЛГАРИЯ НЕ Е ИСКАЛА И НЕ МОГЛА ДА ВОДИ ТАКАВА ПОЛИТИКА.

  БЪЛГАРИЯ Е ПОДПИСЛА ТРИСТРАННИЯ ПАКТ С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ ГЕРМАНСКИТЕ ВОЙСКИ ДА ПРЕМИНАТ ПРЕЗ НЕЙНА ТЕРИТОРИЯ.

  Политиката на България по време на ВСВ и ГСВ е абсолютно правилна и е уникална.Ако това не е така,защо и днес руските чекисти не искат да чуят да ни върнта откраднатите архиви в края на 1944г.Какво пречеше на Съветския Съюз и Русия днес да покажат архиви на една държава,която е била член на Тристранния пакт и е считана за “враг” на Съветския съюз и Великобритания.Защо е нужно тези две държави да са толерантни и любезни с такава държава,която вече не съществува.Да,Царство България не съществува,на кому е нужно неговите архиви да бъдат строго секретни.Нима съветско-руските и британските власти са пронацистки и про-фашистки????
  И не се очертават никакви надежди за това…

  Някой да е забелязал справедливо отношение на Великобритания към съветската окупация на България и безчинствата на съветските окупационни власти??? Дори обратното,Англия е подведена от болшевиките и изпраща свои представители в окупационната СККомисия.
  Някой да е забелязал обективна позиция към символите на съветската агресия-Альошите и Мочите от страна на Британските власти???
  Някой да е забелязал поне скромно съжаление у британците за бомбардировките и убийстото на хиляди български мирни граждани през 1943-44г.

  Ами къде е тази демократична и справедлива Англия в Българската история и българската кауза……
  Къде е тази справедливост и по отношение на Финландия ,свързана със съветската окупация от 1940г.
  Изброените факти са напълно обективни,документирани са и са достъпни навсякъде…..
  Ако се ползва правилото “за третия път” на гениалния Виктор Суворов ,политиката на Великобритания съвсем не е случайна,а принципна….

 7. Продължаваме с анализа на посочената в статията формула за политиката на България към Германия и Съветския Съюз(Русия).
  Нека да започнем от втора й част-по отношение на Русия и впоследствие на нейния убиец Съветския Съюз.Да,абсолютно справедлива теза-Съветския Съюз е УБИЕЦ на собствената си страна и собствения си народ-В БУКВАЛНИЯ И ИЗВЪНБУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ НА ДУМАТА.Ползвайки за сетен път неотказния “течен способ” за анализ на Съветския Съюз,никой не може да посочи нито един период от неговото съществуване,през който той(Съюза) да се отказал от убиването на своя народ,дори и на своите комунистически кадри.За тези,които са несъгласни с това менние,нека да повторим,че са ликвидаирани за целия период на съществуането му над 22 000 генерали,полковници,по-нисши чинове ,оперативни работници и пр. от НКВД-КГБ.Повтарям-над двадесет две хиляди служители от КГБ.Ликвидиран е и единствени “Маршал Советского Союза” от КГБ-Лаврентий Павлович Берия.Убит е при това от няколко офицери от армията,като само единия от тях изстрелва 15 курушума в мъртвото му тяло.
  Съветския Съюз е ДЪРЖАВА-УБИЕЦ.Убива всеки и всичко,което прецени.Съветският Съюз е и ДЪРЖАВА-БАНДА.Високопоставените функционери от ЦК на КПСС.КГБ,МВР.Армията и др. взаимно се следят,провокират и убиват.Убити са дори офицери през 1958г. по нареждане на Никита Хрушчов,а пък самия той се разминава от същата съдаба през окт. 1964г.

  Но Съветския Съюз е такъв и преди ВСВ,такъв е и преди 1934г,когато Правителството възстановява дипломатическите отношения със СССР.Такъв е Съюза и преди 1923,както и след нея.Единствената държава,която организира тотален шпионаж,атентати,покушения,убийства и др. на територията на нашата страна Царство България е именно Съветския Съюз.Темата е безкрайна.Така че нека някой да разобличи автора на тази мисъл “…никога против Русия(СССР)”. Съветския Съюз е бил потенциално готов да ни окупира още през и след 19323г.А всеки разумен човек тогава и днес прекрасно знае какво е това “съветска окупация”. Основата на съветската окупация е смърт,кръв,пот и сълзи.Е,може ли да някой разумен човек да не се страхува от този колос на злото,наречен съвсем справедливо от Роналд Рейгън “империя на злото”.Съветския Съюз нападаше,окупираше,убиваше,издевателствуваше,мърсуваше и пр. към всеки и всичко в света…..
  Съветското зло е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО В СВЕТА ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.И защо нормалните хора да не се страхуват и пазят от това зло? Едва ли има причини…..От съветската власт са се пазили дори всички комунисти,включително съветските и българските.Той(Съюза) убива над 700 български комунистически бандити на територията си,коиото са избягали от България след есента ан 1923г.Хем им оказва гостоприемство,хем ги убива и изтезава….
  Анализа продължава….

 8. За репликата във връзка със Руската агресия срещу България през 1916г.,нещата са пак същите.България не води антируска политика и НИКОЙ ПОЛИТИК у нас не е имал такова желание,това просто е било смешно и наивно…Самата Русия като идва да ни напада,съвсем не означава че България е “против” Русия.Точно обратното-Русия е против България.Все пак има голяма разлика някой да бръкне в джоба на някого и да му открадне сто кинта,или пък да му остави толкоз…..
  По отношение на ВСВ,нещата са много елементарни,открити и логични.Никой в този период не се е присмял на българската политика-България бяга от всеки агресор и не иска да се ангажира дори формално с войната,първа в света обявява неутралитет и трепери от ужас едновременно от Съветския Съюз,Германия,Турция и дори от Гърция….Защо ли?-ами няма друг район(Балканите) в Европа,към който апетит да имат толкова други държави,като на първо място Съветския Съюз.И самия Секретар на НКИД Аркадий Соболев се убеждава в правотата на Българската политика при посещението си в края на ноември 1940г.Убеждават се по-късно и британските и американските дипломати и държавници.
  Ако политиката на България е била погрешна и неадекватна,дори антисъветска,какво пречеше на Съветския Съюз и Русия днес да разобличат Царство България и особено нейния Цар Борис-Трети.И упорито не ги разсекретяват,не искат и не искат-повтарят като обезумели папагали,че “България е била на страната на Оста”,но не показват архивите ни където пише защо е подписала Пакта.И тези пропагандатори хич не си задават въпроса-а като България е била на страната на Германия и Оста,защо не воюва срещу Съветския Съюз.Значи тя(България) е подписала Пакта съвсем не с военни цели,или ако не-тогава не е била отговорен и дисциплиниран член на Пакта.А да си зададат чекистите въпроса,а България като е била “на страната на Оста”,защо не скъсва дипломатическите си отношения със Съветския Съюз.И последния въпрос,който чекистите не задават-ами защо и Съветския Съюз не ги скъсва???? Е,отговорът се крие в нашите държавни архиви.Защо ли?-ами защото там са написани разговорите на съветския посланик в Царство България Александър Лаврищев с Българския Цар Борис,както с министър-председателите,от които последен е проф. Филов.Лаврищев не е останал НЕДОВОЛЕН от нито един български държавник,което личи в неговия “Дневник”,но и него са засекретили болшевиките за веки веков…Следва…

 9. @АНТИКОМУНИСТ

  Реакцията ми е към последния коментар. Към първия параграф имам възражения (около 1916 г.)
  Но посочването на А. Лаврищев като ключово име в архива е много на място. Само не пропускайте, че има пътеки не само в арестуваните ни архиви. И ‘парадоксът’ е, че дори невъоръжен с институции човек има достъп до истината. Нищо по-добро от внимателно четене.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.