Санкциите на САЩ срещу Путин смълчаха тръмпетите на нашите обединени “консерватори”

САЩ обявиха нови санкции срещу 38 руски физически и юридически лица, обвинени в участие в “атаките на Русия срещу западните демокрации”, предадоха Франс прес и ДПА, цитирана от БТА.

“Руското правителство действа в диспропорционална облага на олигарси и управляващи елити”, заяви финансовият министър Стивън Мнучин. Той обвини руското правителство в “злонамерени действия по цял свят, включително с продължаващата окупация на Крим и подстрекаване на насилието в Източна Украйна”.

Освен това Русия снабдява правителството на сирийския президент Башар Асад, “което бомбардира собствените си цивилни, с оборудване и въоръжение” Русия също така “се опитва да подкопава западните демокрации и извършва злонамерена кибердейност”, каза Мнучин.

Седем олигарси, представени като близки на Кремъл и 12 фирми, които те притежават или контролират, са сред санкционираните. Сред тях са собственикът на алуминиевия гигант “Русал” Олег Дерипаска, Игор Ротенберг, Виктор Векселберг и Кирил Шамалов, които са важни играчи в енергийния сектор, както и милиардерът и сенатор Сулейман Керимов.

Санкции са наложени и на 17 високопоставени руски правителствени представители, сред които шефът на “Газпром” Алексей Милер, и шефът на втората по големина руска банка ВТБ Андрей Костин. В списъка са и вътрешният министър Владимир Колоколцев, командващият Националната гвардия Виктор Золотов и генералният секретар на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев.

Горната информация има някои косвени бългрски проекции. За начало: русофлите трябва да се успокоят. Ако приложим техните критерии, по които обичат всичко руско, санкциите не могат да са антируски. Те са срещу Ротенберг, Векселберг, Милер… Направо са ударени от “бумеранга на злото” ( по Сидеров) роднините на Ротшилд. Или на Ердоган в лицето на Керимов?

Банално е да се каже, че САЩ не са България – в каквото и да било отношение, а не само заради несравнимите мащаби. И все пак българските патриоти, ако са автентични българи, трябва да благодарят да САЩ ( или направо на Тръмп), че може да си позволи да накаже Русия от името на България, която тя ( в лицето на Борисов) не смее да направи за себе си като се протиповостави на Русия. Защото санкците срещу най-близкото обкръжение на Путин наказват лицата на руския тормоз над България поне в две области: например удрят по изнудвачите от “Газпром”, на които плащаме най-високите цени за внос на газ в Европа.

Сред поводите за новите американски санкции американските власти посочват и кибертерора, практикуван от Русия срещу западните демокрации. Независимо от многократните призиви на президента Плевнелиев, който посвети на тази тема цял Консултативен съвет по националната сигурност, Борисов продължава вче две години да се прави на ударен за руската кибернамеса в българските избори. Сега би трябвло да благодари за американския бумерангов удар – все пак “някой” се е осмелил да защити България, макар и със задна дата, но с превантивна цел.

Или Борисов не признава България за западна демокрация?

Апропо, какво става с превъзбудените от перспективата за американско-руската дружба, породена от избирането на Тръмп за президент нашенски тръмписти? Защо са оклюмали? Никакви ги няма да похвалят своя кумир Тръмп откакто се оказа, че наказва Путин, вместо да го радва с предизборните си комплименти, които превърнаха папагалстващите българските путинисти в тръмписти.

Отговорът на въпроса какво става с домораслите ни тръмписти наподобява заглъхналото до пълно мълчание ехо от неотдавнашните патриотични крясъци срещу всичко турско от страна на обединените по този признак “патриоти”. Те вече са обединени в мълчанието си по темата за лошия Ердоган и би трябвало да бъдат припознати за все по-малко патриоти, след като спряха да истеризрат отношенията с Турция и дори да хвалят своя коалиционен началник Борисов за политиката му на рахатлък с авторитарния си комшия.

Ако за някого този обрат е необясним и не може да се ориентира на кой бог да се кланя в обърканата ( на пръв поглед) картина, нека  не се бои от настъпванто на някакво многобожие в лагера на тръпмистите и патриотарите от всякакви партии. Достатъчно е за целта обединеният консерватор  ( от БСП, ДПС, ГЕРБ, “Атака” и т.н.) да се вгледа в позицията на кремълското божество и ще види, че всичко си идва на мястото.

Когато в Москва  вдигаха тостове за Тръмп, тук вдигаха “патриотична” врява поникналите като гъби след руско шампанско, изпито по този повод в Руската Дума, “спонтанни” тръмпистки общества. “Гъбите” обаче се спихнаха като изсъхнали мухоморки, когато руското шампанско спря да се лее в чест на Тръмп.

Същият е и случаят със заклеймяването на Ердоган. Докато с  това се занимаваха в Москва, резоньорите в София ставаха и лягаха с имитации на руските пропагандни кампании. Но Путин и Ердоган отново се прегърнаха ( както преди това – нали помните, как заедно откриваха най-голямата джамия в Европа в самата Москва преди временния разрив между тях около аферта със сваления руския изтребител в Сирия?). Следователно за обединените в “консерватизма” си нашенци Ердоган престана да бъде демонът на турската империя, надвиснал над бащно ни огнище. 

Добрата новина се отнася до наблюдателите. Няма нужда да са кой знае колко наблюдателни, за да анализират и прогнозират събитията в България. Просто трябва да следят какво прави Путин и ще им стане ясно какво следва в България на фронта на “консерватизма” и “патриотизма”. 

 

25 мнения за “Санкциите на САЩ срещу Путин смълчаха тръмпетите на нашите обединени “консерватори””

 1. Попитали радио Ереван:
  -Кога Путин крещи, като че ли ще ражда?

  Радио Ереван отговорило:
  -Когато го забременява Тръмп!
  *
  Попитали радио Ереван:
  -Краденето зачита ли се за трудов стаж?

  Радио Ереван отговорило:
  -Разбира се! На Путин и на Борисов целият трудов стаж им е такъв! На Борисов рязането на ленти му е само хоби!

 2. Дерипаска, Ротенберг, Векселберг, Шамалов, Керимов, Милер – какие хорошие, настоящие, автентично-руские, да еще славянские, православные фамилии!
  И как не се намери ни политик, ни журналист, ни телевизионер, който на висок глас да оспори твърдението на властпреяждащите у нас, колко много губи българската икономика от мерките спрямо Русия и да обяви пред природонаселението, че НИКОЙ НЕ НАЛАГА САНКЦИИ НА ДЪРЖАВАТА РУСИЯ?! ЗАЩОТО САНКЦИОНИРАНИ СА ЕДИНСТВЕНО РУСКИ ОЛИГАРСИ-МИЛИАРДЕРИ /РАЗБИРАЙ – ПРЕСТЪПНИЦИ/, ОТ БЛИЗКОТО ОБКРЪЖЕНИЕ НА ПУТИН.

 3. Според гласът на пут.ин-песков, в раззия вече нямало “олигарси”. Малей, в какъв филм са се вкарали кремльовци, просто не е истина.
  Доналд Тръмп, такъв-онакъв, ана мачка на мах високопоставените блядове. А нашите петоколонци и полезни идиоти, набързо около 8 ноември 2016г. самопроизвели се в тръмписти, сега са се спотаили кат пръдня в гащи.
  Много мина,мъничко остана.

 4. Да, наистина – Милер, Дерипаска, Векселберг, Ротенберг… Интересни фамилии имат повечето приятели на Путин, на когото моминската фамилия на майка му е Шеломова, според официалната биография, публикувана на Cremlin.ru

  Руснаците и русофилите открай време мразят две… да кажем две категории хора – много богатите и евреите. Сега Америка налага санкции на много богати руски евреи, които крадат от руската хазна, т.е. от джобовете на руските данъкоплатци. Основната маса руснаци са с две ръце ЗА тези американски санкции. Трябва и нашите русофили да са ЗА. Т.е. – всички трябва да са доволни, нали така. 🙂

 5. ПОДСЕЩАНЕ ЗА ПОСЛАНИК ЕРИК РУБИН !!
  АМЕРИКАНСКИ ПОСЛАНИК в една Балканска Държава, наречена Словения.
  ЧОВЕК НА МЯСТО:
  “СЛОВЕНИЯ ДА РЕШАВА МЕЖДУ АМЕРИКА И РУСИЯ” !!
  “СТРАНАТА НЕ СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ СТРАНИТЕ ОТ ЕС НАТО И НАТО, ГОНЕЩИ РУСКИ “ДИПЛОМАТИ””
  “ВАЖНО Е ДА СЕ ИЗПРАТИ ЯСНО ПОСЛАНИЕ ДО МОСКВА”
  ПОДСЕЩАНЕ: Ерик Рубин да пие по кафе с боко и радко.
  ВЕДНАГА ТЕ ЩЕ СЕ НААКАТ. ДА, НААКАТ В ГАЩИТЕ!!
  И може да се повърнат към правилната посока.
  http://www.total-slovenia-news.com/news/968-us-ambassador-calls-on-slovenia-to-decide-between-russia-and-america

  ПАК ЗА РУСКИЯ НОВИЧОК.
  И за руското му използване в Солзбъри.
  ПАК от БРИТАНСКИТЕ СЛУЖБИ.
  Служби, дето според радко и боко и парламенто заедно с британския парламент и останалите ТАКИВА ТАМ страни НИЩО НЕ ЗНАЯТ (както за Бургас, 2012 г., т.е. и израелските).
  А пък радко, боко, парламенто, заедно с Русията и българските тайни служби – ТЕ ЗНАЯТ ВСИЧКО.
  “НОВИЧОК СЕ ПРОИЗВЕЖДА (ЕДИНСТВЕНО В СВЕТА) В ЗАКРИТИЯ ЗАВОД В ЗАКРИТИЯ ГРАД ШИХАНИ, 800 КМ ЮГОИЗТОЧНО ОТ МОСКВА”
  https://www.rferl.org/a/russia-denies-time-newspaper-report-nerve-agent-novichok-used-against-skripal-ex-spy-came-volga-lab-shikhany/29151058.html

 6. Обикновено се разкриват вече ненужните агенти.
  Затова Решетников и Путин дадоха команда “ИЗЛИЗАЙ ОТ КАДИФЕНИТЕ ОКОПИ” и рубладжиите вкупом непотребни запяха “лебедовата си песен” по рубладжийските медии. Всички ги виждаме как изглеждат: доволни, нагли и преяли с рубли. Те разбират, че са вече втора цигулка защото знаят, че руснаците си имат и ТАЙНИ АГЕНТИ извън прожекторите – защото и тези са били някога тайни.
  Гадно им е на пенсионираните руски подметки, че ги подменят, но не смеят да се оплакват за да не ги НАСКРИПАЛЯТ.
  Жалко, че в държавата няма достатъчно политическа и патриотична воля ЗА ДА СТИСНАТ ЗА ТОПКИТЕ РУСКАТА АГЕНТУРА.
  А защо няма такава воля?
  Не искам да си мисля, че и “волята ни” е зависима от КГБ.
  Какво прави Русия в България?
  Източва я с ДДС, разделя нацията, разрушава волята за демокрация, пропива обществото с корупционни практики – РУШИ с една дума.
  А да рушиш и по -евтино и лесно от колкото да ГРАДИШ.
  Добрата новина е, че ДЕРИПАСКА на Настя Рибка тъпкача от въвеждането на санкциите вчера вече е на загуба с 1 000 000 000 долара. Да му е честито.
  Дано и нашите “ДериПраски” изквичат.

 7. За такива пишман консерватори ипродажни птриоти народът е казва: “Преоблякъл се Илия и пак в тия”. Само да си припомним избиването на българския елит по девети септември от тия,които искаха да харижат Пиринския край на чужда държава и цяла България като 16-та република на двойния ни поробител.
  Тия възцариха мракобесието в нещастната ни страна. Всичко това,което се вършеше в името на народна власт,народна демокрация и любов към великата страна в наше време прерасна в престъпна безпринципност удовлетворяваща интересите на Кремъл.
  Сега от тия се играе за сметка на измамения народ играта – едно напред ,две назад. Така,както свири музиката от Москва и водят тия наши обричащи се на позор назначени от чужда държава хороводци.

 8. Солидарность западных государств – явно больная тема для Нарышкина.

  Е ЦИТАТ ОТ СТАТИЯТА НАРЕЧЕНА:
  “ДЕГРАДАЦИЯТА НА РАЗУЗНАВАНЕТО” – става дума за руското разузнаване.

  http://www.ej.ru/?a=note&id=32331

  Статията дава ясни очертания докъде е достигнало падението на руските служби в световен мащаб /за съжаление ние все още сме им играчка/.
  Има интересен момент, където шефа на СВР-КГБ казва, че Солидарността на западните страни по случая Скрипал е тревожна за Кремъл.

  Е за мое съжаление България не попада в тази солидарна сила. Извади ни проруската подлизурщина.
  Прочетете статията – там ще видите че речника и темите използвани от руските силовици е същия, който ежедневно съскат българските им подлоги.

 9. В отговор руснаците ще спрат ТВъРДО износа на валенки и балалайки за американския пазар и ще замразят авоарите на американски знаменитости в Сибирсбербанк. И още ще откажат достъп на американци до руските университети. Молодци.

 10. Съдете сами. Колко е бил прав легендарният съвеЦки диктор Левитан:
  “В масква, ясно, слънчево време, в Лондон-мъгла”.

 11. След като учените не откриха човешки геном в ДНК-то на неандерталците, значи той отсъства и при путикантропите.

 12. Може би не е уместно на Великден да се започва така, но се застраховам – Храмът не е виновен, че вътре влизат неверници.

  Снощи в Св Ал. Невски имаше много хора, вярващи в традицията.
  Между тях обаче се открояваха малко като не на място – Данчо ментата, Стоян Денчев мултака-библиотекар, агентът на агент Румянцев Симеон, разбира се тук беше и Патриарха:

  Характеристика:

  „Демонстрира безпределна вярност и любов към Съветския съюз, съветския народ, към работата и линията, която провежда Руската православна църква. Архимандрит Неофит е интелигентен, с много добра обща и богословска подготовка. очертава се като перспективен духовник”, Шесто управление на ДС, октомври 1983 г.

  Силно религиозен, привързан към църквата, епископ Неофит се оформя като един от консервативно настроените млади висши духовници, радетели за запазване на старите традиции в православната църква. Особена активност в разширяване на религиозната дейност прояви след започналите в социалистическите страни процеси на преустройство и демократизация и най-вече след проведеното в СССР честване на 1000-годишнината на Руската православна църква. Започна открито да поддържа тезата за пълна самостоятелност и ненамеса на държавата в религиозната дейност и църковното управление”, Национална служба за защита на конституцията, март 1990 г

  ПИША ТОВА НА ВЕЛИКДЕН НЕ ЗА ДА СЕ ЗАЯЖДАМ, но някак си ми стана криво, че пред Бога и миряните ТЕЗИ ЛИЦА нямаха никакъв срам да играят ролите си под прожекторите. Никой разбира се не ги освирка и никой НЕ ги поздрави /дори и Симеончо, все пак 800 дни минаха/, хората в храма са интелигентни.
  Може още да се разсъждава, но нека се починем от тези поне днес. Христос Васкресе

 13. http://cao.bg/%d1%80%d0%b5%d1%87-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d1%80%d0%bb%d0%b8-%d1%87%d0%b0%d0%bf%d0%bb%d0%b8%d0%bd-%d0%be%d1%82-%d1%84%d0%b8%d0%bb%d0%bc%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d0%ba%d0%b8%d1%8f/

  “ВЕЛИКИЯ ДИКТАТОР”!
  Е тук става дума не за някой, за който биха се сетили мнозина на секундата, а за великия Чарли Чаплин, който отдавна е казал истини важащи и днес.
  Препоръчвам Ви тази реч защото звучи по-истински от великденската.

 14. Христос Възкресе! НАистина Възкресе!
  “Христос ВОзкресе! ВОистина ВОзкресе!” е по-руското североизточно кривославие!
  По българското, още от цар Борис Покръстителя е ” Христос ВЪзкресе! НАистина ВЪзкресе! То ни е
  крепяло вярата и през Османско, и през Комунистическата орупация от СССР! То ни е крепяло
  надеждата и през социализъма на Живков и през лъжедемокрацията на Борисов!АНАТЕМА за вчерашната
  БКП ! АНАТЕМА за днешните лявата БКП-БСП и дясната БКП-ГЕРБ!

 15. Да се чете:”По българското Православие, още…”

 16. Христос Воскресе. Честит Великден на домакина на блога и на всички коментиращи съмишленици и доброжелатели чийто постове чета ежедневно от години. Да сте живи и здрави.

 17. ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!
  НА СТОПАНИНА НА БЛОГА И ПРЕКРАСНОТО МУ СЕМЕЙСТВО, НА ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ ЖЕЛАЕМ ЗДРАВЕ, ОБИЧ И КЪСМЕТ!
  НЕКА СВЕТЛИНАТА И РАДОСТТА НИКОГА НЕ НАПУСКАТ ВАШИЯ ДОМ!
  сем. Тинкови
  Видин

 18. Даа ,малка забележка за Тръмп!От него за путягин лоша дума не се е чувала!Напротив!А санкциите които бяха приети още миналата година от конгреса ,Тръмп не ги подписа.Сега Стивън Мнучин подкрепен от няколко други конгресмени че наложи санкции на олигарсите ,да.Но кредит на путиновата марионетка Т, въобще не бива да се дава!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.