Социопатията на социологията ни връща към соцлогиката и апатията

Да сте прочели т.н. социологическо проучване, според което Борисов не е  прав за което и да било негово ( малодушно) решение със задна дата? И за мигрантите, и за бягството от собствената си позиция по Истанбулската конвения в нишата на “консерваторите” ( където в тази дядоиванова ръкавичка пребивава уютно с Нинова, Сидеров и прочее по – откровени от него путинофили), и за отказа му да постъпи солидарно с Великобритания в угода на Русия светкавично се появяват проучвания на т.н. обществено мнение, което с бурни аплодисменти потвърждва колко е прав вождът.

В този смисъл българската т.н. социология е на път да ни освободи и от последните илюзии относно нейната обслужваща роля. Щом се появи някакво изклчение от “правилната линия” в здаването на въпросите към ловко изнасилваните рецепиенти на социологията, от което се разбира, че има спад на руското влияние у нас ( особено след скандала , който Гундяев произведе в София), “здравите социологически сили” веднага се хвърлят да запушват пробойната. При това не просто с констатации за преобладаваща подкрепа за проруското решение на Брисов по случая с отравянето на Скрипал, а направо с твърдение за резултат от над 80 на сто одобрение за вожда Борисов. Почти като на конгрес на КПСС.

Българите постепенно бяха отвратени от вестниците заради продажността на техните издатели и началници, които без срам продават фалшиви новини. Омерзението пълзи масово и по отношение на средствата за масово заблждаване изобщо, чиято несвобода удари историческо дъно в класациите на международните мерители на свободата на словото в България. Това обаче явно не тревожи Борисов и компания в поверената му държава. Важно му е Юнкер да го потупва по гърба и да го гали по главата ( подигравателно, но бащински) , за да не спира потокът от еврофондовете към България както пресъхна още на чертожната дъска “Южен поток”, край който Борисов беше клекнал да утоли жаждата си на поредния нашенски рублопой.

Наред е омерзението от лъжемедиите да се пренесе и спрямо придворната социология, за да направим още една крачка назад към времето, когато тази наука беше обявена за “буржоазна измислица”. Не бива да се чудим на констатациите, че българите вярват вдъхновено на алтернативните шарлатани – магове, врачки и прочее “трационни футуролози”, чиито “порочества” пълнят не само странците на морално фалиралите вестници, но и телевизионите предавания, претендиращи да формират отношението на милиони зрители към ставащото около нас. 

Картинката с престараването на придворните социолози стана твърде повтаряща се и системна. Тя ги издава като слуги на статуквото пред онези българи, които предпочитат скептичния прочит  на известните реалности, свързани със собственото им мнение: казват им, че обичат Русия на всяка цена, макар да заят, че това не е вярно за самите тях, за познатите им и за хората със здрав разум изобщо, които не подкрепят и не употребяват в живота и в бита си абсолютно нищо руско. Абсолютно нищо , обаче излиза, че въпреки това подкрепят подмазването на Борисов на Путин, истинските причини за което са най-голямата държавна тайна на България.

Ключовият въпрос за доверието в социологичските проучвания  е профанизиран до безумие в сервирания ни отговор на “Галъп интернешънъл” чрез въпросните 80 процента, които подкрепяли Борисов в решението му да не дразни Путин със солидарна позиция с Лондон и Запада в рамките на аферата с отравянето на Скрипал. Защо излиза, че българите се доверяват на преценката на Борисов за невинността на Путин до доказване на противното повече, отколкото на колективния разум на водещите западни демокрации, запознати с вината на Кремъл чрез споделяне на  доказателства, отказани едва ли не само на Борисов. Защо ли? Ами тъкмо защото не може да му се има доверие. 

На британската версия вярват лидерите на най-развитите демократични държави в света и моя милост предпочита да има доверие на тяхната преценка, а не да пригласяме на руските претенции за невинност за нещо, което може никога да не бъде разкрито докрай като механизъм в завършващата фаза на престъплението , т.е. за начина и конкретната лична вина при опита за екзекуция на Скрипал и дъщеря му. Натрупванията на следи към режима в Кремъл са толкова големи, че твърдението за западна конспирация за ликвидиране на противници на Путин ( с цел да дискредитират добрия човечец) е толкова абсурдно ( вкл. при повтарянето и натрупването на екзекуиции на бегълци от Путин), че не виждам защо трябва да се присъединяваме към путинската претенция за презумпция за невинност. 

Путин и подобията му са царе .да се възползват от правилата на демокрацията ( като презумпцията за невинност) за нуждите на антидемократичните си деяния. Това сме го виждали в лагера на престъпниците, които чевръсто употребиха свободата на придвижване у нас и по света след отварянето на България към него. Само че Путин прекали в очакването си демокраците да го съдят по демократичните правила , които гази в Русия и в чужбина, но иска да бъдат прилагани спрямо него.

Ето защо се наложи спрямо Путин да бъде приложена извънредна мярка като за извънреден случай на рецидивизъм: виновен е до доказване на невинността си с неоспорими факти. Звучи като по Вишински от времето на съветското “правораздаване”, но точно това си изпроси Путин, чиито врагове мрат в Русия и в чужбина с десетки, а той невъзмутимо настоява всеки път да се доказва връзката между този факт и собстената му отмъстителност. Путин просто си изпроси към него да бъде приложен собствения му принцип “ на зло куче, зъл прът”.

Ама Западът така щял да заприлича на СССР, вият на умряло адвоктите на Путин в Русия и у нас. Така ли? Нима вече не одобряваме съюзяването срещу по-голямото зло , какъвто беше случаят с антинацистската коалиция със Съветския съюз през Втората световна война? 

Днес Путин се превърнал в по-голямото зло и може да се сърди само на себе си, че принуди демокртичните страни да го съдят по  собствените му правила, чрез които се саморазправя с противниците си – при това само в частта за презумпцията за невинност, превърнала се в последно убежище за кремълския цинизъм. На практика от Москва заявяват: “ ние вярваме, че вие не бихте постъпили недократично, за да не заприличате на нас”. 

Ако имаше поне един случай на избягал в Русия британски или американски противник на властта, убит на руска територия “удобно” за Лондон или Вашингтон, приказките за непорочното за Матушката зачатие на серията от убийства на руснаци на Запад и в самата Русия щяха да имат някакво символично макар реципрочно основание.

При резултат от 38: 0 в “полза” на преследването на противници на Путин, завършвщи с уийства, презумпцията за невинност няма как да бъде приложена към Путин без да станеш съучастник в следващото поръчково унищожаване на човешки живот по заявка от Кремъл,  убеден, че може да разчита без край на своята безнаказаност “поради липса на доказателства”.

Както е казал Маркс, количествените натрупвания водят до качествания изменения – в случуая 38 : 0 е достатъчно голямо количествено натрупване на убийства спрямо нито един подобн случай с обратен знак в “отбора” на Запада, за да стигнем до качествения отговор за вината. Щом Путин и компания имат право да се възползват от западните принципи за обосноваване на своята “невинност”, защо на Запада да му е забранено, да употреби принципите на Вишински и Маркс за доказване на противното на базата на правлото “ с твоите камъни, по твоята глава?

 

25 мнения за “Социопатията на социологията ни връща към соцлогиката и апатията”

 1. Тази новина тепърва ще се развива.

  Но тази новина вече нанася тектонични трусове в русия:
  https://www.reuters.com/article/us-usa-russia-sanctions-rusal-stocks/rusal-shares-plunge-over-40-percent-on-u-s-sanctions-idUSKBN1HG04H

  Русал е фирмата на г-н Олег Дерипаска, който от миналата седмица е в лист със санкционирани руснаци. Това беше първи сериозен удар по най-близкия кръг приближени на путин. Г-н Дерипаска е загубил 1,1 милиарда от съобщаването на новината за санкциите върху него и фирмите му досега. Не се знае къде е краят на това нещо.

  Сега ще очакваме следващият отговор. Путин може само да ескалира иначе утре ще има друг олигарх свързан с него и след това ще го свалят.
  Въпросът е къде.

  Също така, вие сте арабист. Може ли да направите и коментар върху новите ракетни удари върху сирийски бази. Дали евреите бяха прокси на про-евреиския Тръмп или действаха на своя глава, в контекста на поредната газова атака на “животното” Асад по думите на Тръмп.

 2. https://www.youtube.com/watch?v=sXVH0CaiiE0
  ФАЛШИВАТА ПОПУЛЯРНОСТ НА ПУТИН. ДОКАЗАТЕЛСТВА.
  Така се казва поредното разследване на Алексей Навални за изборната победа и популярност на Путин.
  НЕ ЗНАМ ЗАЩО но настоящата статия на г-н Инджев ме подсети да Ви представя този видео-линк. Това ще е полезно и за социологическата “агенция” докарала правилните проценти за ББ.
  Русофилите стават все ПО-ПРЕДВИДИМИ. Човек трябва само да следи путинската пропаганда и след 5 дни това се повтаря и в русофилската ни пропаганда.

 3. The game is over, mister putin!
  Кой каквото е дробил, ще го сърба.
  As soon, as possible.
  Toзи път, Западът е решил да извърви докрай пътя. Това го разбра дори видният умерен руски аналитик Георгий Бовт. Отдолу, повечето комментари са унищожителни. Въпрос на технологично време е разпадът на Педерацията. Като гледам дори NYT дойде на “моето”. Кремълският ГНОМ с безумията си нанасящи непоправими вреди на матушката изглежда като агент на ЦРУ. Засега във флагмана капмедиите са пропуснали да “забележат”, че с демонстрации от рода на тези на 1 март, с мултики показващи ракети от съветско време с изтекал срок на годност е агент И на янки ВПК. Що шампанско от които трябва се е изпило в денят на първа пролет, бедна ни е фантазията.
  https://www.gazeta.ru/comments/column/bovt/11710147.shtml?p=comments&updated#my_comments

 4. Не бяха ли 88% докараните от ЧЕРВЕН кольо подкрепящи ППП-Партията, правителство и пут.ин, раззийската позиция по казуса Скрипал.
  Цели 8% повече от “дебилите” на пловдивският мизантроп ива христава.
  При следващо, аналогично проучване баце може дда стигне до заветните на кумирът МУ тж 99,99%. Не е пожелал, не го е пожелал.

 5. Малко, но не съвсем оффтопик – стана ми смешно като прочетох, че умната Мария Захарова, говорителката на руско външно министерство, е нарекла морските свинчета и котарака на Скрипал “важни свидетели”. Но ощо по-смешно ми стана като прочетох, че полицаи са написали доклад как безрък инвалид опитвал да удуши техен колега. 🙂 Изглежда драгите братушки са ударили всякакво дъно, включително интелектуалното.

  https://lenta.ru/news/2018/04/06/fingers/

 6. В 13,07 последното изречение да се чете. Не го е пожелал, не го е поръчал.

 7. Ч.В.Хр! Като става дума за 80 процента одобрение на едно или друго произхождащо от Борисов,неволно се сещам за същият процент с който проф.Иво Христов определи българите като дебили(ако не бъркам квалификацията).Тогава множеството се възмути,но може би професора ще се окаже прав ,също когато Мадридският мошеник сложи диагнозата за сбърканият чип на нашето брата…..

 8. Когато тиквата взима страната на русия (империя на злото) няма разумни доводи но има един:В ИМЕТО НА НАРОДА. А за да се получи горното на помощ е социопатията. Скалъпват ни нов НАРОДЕН СЪД за УНИЩОЖЕНИЕТО на България. И да не се заблуждаваме тиквата е в ролята да се прави на пич и никога сериозна дискусия, дебат. Всичко се ръководи от един център в масква, на който му пожелавам по бързо затриване и със наша помощ. Затова утре сме на протест за парк Пирин, България от 17 часа НДК.
  ЧЕСТИТО ВЪЗКРЕСЕНИЕ ХРИСТОВО!!!

 9. ДЕСЕТКИ ВЪСТАНИЯ е имало в съветската русия. Срещу нейната “освободителност”, срещу нейната “мирност”, “не искаща война”. Срещу нейната “народност” и “човек за човечност”. Срещу нейната “широка душа” затрила ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ, в ШИРОКАТА СИ КЪРВАВА БЕЗДНА. Срещу нейната “прогресивност”, червеност, КЪРВАВОСТ, АНТИЧОВЕЧНОСТ.

  НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПЕТ ВЪСТАНИЯ В ИСТОРИЯТА НА т.нар. СССР (който е окупация в червено от Русия на останалите, чрез използване на комунистическа идеология, всичко това наречено най-прогресивното създание в света, ПФУ !!)

 10. ВНИМАНИЕ!
  ХВАНАТО ОТ АНГЛИЙСКИТЕ СЛУЖБИ РУСКО ТАЙНО СЪОБЩЕНИЕ.
  (досещаме се, британците НИЩО НЕ ЗНАЯТ, докато боко и нашенските “служби”, сичко знаят, а и руските знаят, но не американските и останалите нам “съюзнически” такивата)
  Съобщението казвало “ПАКЕТЪТ Е ДОСТАВЕН”.
  Съобщението е било изпратено до върха в Москва скоро след като СЕРГЕЙ И ЮЛИЯ СКРИПАЛ СА БИЛИ АТАКУВАНИ В СОЛСБЪРИ.
  СЪОБЩЕНИЕТО Е БИЛО ЧАСТ ОТ ОЩЕ ТАМ ШПИОНСКИ РАЗНИ БРИТАНСКИ НЕЩА в комплект, които британските служби са предали на съюзнически служби след случая с атаката и преди изгонването на руските “дипломати” от Албиона и от многото други страни, НО НЕ И ОТ БЪЛГАРИЯ, ИМАЩА ВСЕ ОЩЕ ПРЕОБЛАДАВАЩО СЪЮЗНИЧЕСКИ МАНТАЛИТЕТ КЪМ русията.
  И т.н.

  https://www.thetimes.co.uk/article/russian-message-intercepted-after-skripal-attack-6t2mkbx0v

 11. Да се поФаля! Измислих го! Намерих му цаката! Имам критерий!
  Оттук-нататък, доде не разбера ясното и категорично мнение по която и да е тема на баце и любимите му братушки било директно, било с посредничеството на облужващите ги медии и социолози, Трайко се казвам. Произнесат ли се, категорично приемам, че истината е точно обратното на това което се опитват да внушат. И после, пей сърце!

 12. НОВИТЕ САНКЦИИ НА САЩ СРЕЩУ РУСКИТЕ ОЛИГАРСИ, ПРИЯТЕЛЧЕТА НА ПУТьИН, ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ИМАТ ГЛОБАЛЕН РЕЗОНАНС.
  Затяга се примката, и още ще се затяга.
  Примката на янките на врата на казачоците отровители и началници.
  Както пише ИВО за “тръмпистите” у нас, те са вече в повече от небрано лозе.
  И ЕДИН ДЕН ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ЗАВРАТ ОТЗАД ТРЪМПЕТА, ПОДАДЕН ИМ ОТ К Г Б ПРЕЗ НАШЕТО ДС-ДАНС. И ДА ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ МОГАТ ДА “СВИРНАТ” ТОГАВА – С КАКЪВ ЛИ НАПЪН??….
  АКТИВИСТИ-ЧИКИСТИ
  БРАО МАЙНА!
  https://www.ft.com/content/7603106c-3b17-11e8-b7e0-52972418fec4

 13. Доуточняващ въпрос: 38:0 само при царуването на Хуйло или още от времето на убития Троцки от Сталин?

 14. Нашите приятели от СДС-то на Лукавски и те щели да стават “консерватори”, набутани директно в “дядоивановата путинофилска ръкавичка”! То бива падение, ама това ще ги затрие окончателно.
  Божидар Лукарски: Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия
  https://btvnovinite.bg/bulgaria/politika/bozhidar-lukarski-kursat-na-sds-trjabva-da-e-kam-konservativno-patriotichnata-linija.html

 15. Нашите медии и сайтове постоянно се позовават на “Дойче веле”
  ЗЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ… “Дойче веле” /Немска вълнА/ е хибридка, финансирана от Путин?
  Знаете ли че 99% от германците не са чували за “Дойче веле”?
  Обадете се на приятел по Мрежата в Германия и сами се уверете! Ако нямате там приятели, обадете се на случайни!
  Самият аз останах изненадан, че 100% от моите роднини, приятели и “кореняк”-германци не бяха чували за “Дойче веле”!

 16. ЛОШИ НОВИНИ ЗА дериПраските, удариха ги дълбоко по краденото от руския народ и другите васални народи.
  Хубавото е, че руските дерипаски ще завлечат на дъното и българските праски.
  Началото на края се приближава.
  Кохортата на Путин няма да списпокойно-начало
  РУСОФИЛИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ-СПАСЯВАЙТЕ СЕ!

  По данным СМИ, состояние 50 богатейших людей России сократилось почти на 12 миллиардов долларов

  Сегодняшний обвал на российском рынке из-за введенных в пятницу санкций США уже называют черным понедельником. Индекс московской биржи спикировал более чем на 8 процентов в минус.

  Акции Сбербанка снизились на 16 процентов; почти на столько же упала стоимость акций «Норильского никеля». Ценные бумаги Мечела подешевели на 17 процентов, а «Полюс-золота» – на 26 процентов.

 17. До за сведение
  Обади се моя позната на дъщеря си в Германия и тя и каза че има при тях вестник Дойче веле.

 18. Какво ще правят нашите рублофили?Взятките много ще се обезценят.Всички гледат да се отърват от руските активи.А у нас има ли паника?- ни дума.Както знаем , твърде много руски фирми има тук , и около 30% руска част от икономиката ни – какво следва.ВТБ е в Черния списък.А се канят и още а се набълбукат – АЕЦ, хъбове,МИГ-ве и кой знае още колко.След като не подкрепихме санкциите по случя Скрипал – кой ще ни подкрепи нас.Очаквам проблеми .

 19. http://www.faktor.bg/bg/articles/mneniya/lacheni-tsarvuli/-ruskoto-otmashtenie-kray-smolensk-i-bolshevishkoto-bezumie-v-katin

  Незабравим коментар от г-н Йорданов по повод тъжната годишнина от затриването на полския държавен и политически елит от болшевишките варвари в Мордор!
  Бог да ги прости!
  Интересно, нашите прокагебистки “свободни” и “независими” медии дали ще се сетят да поменат годишнината?
  И с какви ли скверни слова?
  Нищо чудно отговорните им редактори да вмъкнат любимата им напоследък дума “предполагаем”…
  “Предполагаемото” химическо отравяне на Скрипал, “предполагаемата” химическа атака в Сирия…Все “предполагаеми” – сакън, да не подразнят всевиждащите и всечуващи копои на товарищ Тупин!

 20. Извадката, на която се основават твърденията на постоянно печелещите платени поръчки с фиксирани желани резултати стойчев и райчев осигуряващи самочуствието на борисов при защитата му на руската политика у нас и по света, както и на българския гражданин от смесен произход иво христов, вероятно трябва да е правена, или в държавната администрация, или в Политическия алианс „44 НС“. Цитираните от тях проценти единствено показват нивата им на обезличаване в резултат на сервилността им към русия.

 21. Българските “социолози” правят истински сондажи за тесен кръг от “правоимащи” да знаят истината за обществените нагласи и менте-резултати от несъществуващи сондажи, които ни пробутват чрез медиите. Затова малцина знаеха до какво бедствено електорално положение изпадна БСП по времето на станишката и олигархски, та се наложи чак верният й син бойка барысав вече два пъти да я спасява. А фалшивият нисък рейтинг на Плевнелиев? А фалшивият висок стартов рейтинг на румэн хвърчилькав? Край няма. Не са социолози, а манипулози, на които нито едно число не може да им се вярва. Най-вероятно 90% са българите, които са против това, снажният им премиер да стои наведен под прав ъгъл пред когото и да било, включително пред кремълското джудже. Просто такава е логиката след няколко века различни зависимости.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.