Произвеждаме полудемокрация за износ

Мерителите на нивото на демокрацията от “Фрийдъм хаус” установяват продължаващо влошаване на медийната свобода в България и констатират, че по този показател и по отношение на корупцията страната ни е сред “оставачите” в зоната на бившите социалистически държави.

Тези данни едва ли изненадват някого у нас и в чужбина, което е най-лошата характеристика за статуквото в България. То просто не вълнува ни най-малко властта и не е достатъчно значим дразнител за т.н. опозиция, достатъчно гузна за своята колаборация с управляващите по тези и по други теми ( като ласкавото отношение към отровната политика на Путин).

България, заедно с Румъния, Унгария, Сърбия и Хърватия, е определена за “полуконсолидирана демокрация” (с индекс от 3 до 3,99). Това са страни, в които се спазват сравнително високи стандарти при провеждането на избори, но срещат трудности в гарантирането на гражданските свободи и политическите права на гражданите си, се обобщава в доклада, цитиран от Клуб Z.

Идилията, която цари в самооценките на управляващите насред българското председателство на ЕС, ни най-малко не страда от някакво си продължаващо влошаване на медийната свобода, а за корупцията се говори по-зле, отколкото за умрял. Нали за умрелия се говори или добро, или нищо. За корупцията у нас просто няма разговор, макар ни най-малко да не е мъртва. 

Липсата на загриженост по двата най-болни въпроса на българската демокрация се компенсира от жизнерадостната ни власт с все по-голям ентусиазъм на външнополитическия фронт. Борисов така се е развихрил в ролята на балканска совалка, че не му остава време да спасява лично някой закъсал в планината турист и едва смогва да подхвърли остроумна реплика за това колко нормално е чужди мигранти да прескачат любимата му ограда по границата на сравнителна основа с историческите факти, според които няма непроодолими огради нийде по света. 

Както се вижда, дефицитът на демокрация у нас не пречи на търговския пътник Борисов да претендира, че можем да изнасяме такава под формата на стабилност, генерирана в поверената му държава на базата на утложилата се апатия в примиреното с неговото управление гражданско общество. Медиите му се отплащат подобаващо – не само го следят безкритично в новото му аплоа на балкански посредник, но и започнаха да организират анкети сред гражданите, от които се очаква да го похвалят в отговор на въпроса “добър дипломат ли е Бойко Борисов”.

Как да не е! Направо е супер! Други държавни глави търсят с кого да се сбият в чужбина по класическата формула за консолидиране на нацията, докато нашият премиер е заложил на миролюбието. Не че има друг избор с армия, зависима от моралното и материалното наследство на покойния съветски колониализъм. Какво друго му остава, освен да се бори за мир и да гледа да нахрани руската мечка с нови договори за военно сътрудничество, за да не я гневи. Така постига ефекта на “ и мечката сита, и властта цяла”, пък и т.н. опозиция ръкопляска.

Всички са доволни. Освен някакви “либералчета” в България и “Фрийдъм хаус” в чужбина, май. 

50 мнения за “Произвеждаме полудемокрация за износ”

 1. По темата, по-после.
  Сега, на 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  НО, голямо НО. Преди това, на 17 април, пак там, но повече подробности от ИВО е насрочено заседание на ново дело на атакиста илиан тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ. В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Имам обосновани подозрения, че в основата на геополитическите напъни, засега главно на Балканите, единственото което движа баце е лайтмотивата на цялостната МУ осъзната дейност откак запазвайки партийният си билет напусна системата на меверето: “Когато не става въпрос за пари, иде реч за много пари”.
  Нали нашите еврофондове ги спират от 2020. А бб е свикнал да “дава” само, след като прибере “полагащата” МУ се “комисиона” и сака да продължи в същият дух и темпо и да делка после И със “колегите” от Западните Балкани. Колкото повече-толкова повече. Каквото-такова.

 3. “Любимата” ми, меката, пропутинска медия газета.ру (тия там са го измислили-за ввп не само, че е изведен от зоната на критиката но са се изхитрили даже, само в краен косвено да коментират действията му) Западът до часове почва войната в Сирия.
  https://www.gazeta.ru/politics/2018/04/12_a_11714701.shtml

 4. Свободата на словото/медиите е основното човешко право. След него идват всички останали права – на частна собственост, на придвижване, на сдружаване, на неприкосновеност на жилището, на личен живот и т.н от Хартата за Правата на човека.

  Без свобода на словото и на медиите /и без справедливо правосъдие!/ всичко останало е имитация на демокрация!

  Имат много здраве от мен всички европейски чиновници, които десет години се скъсаха да хвалят и поощряват тази имитация и нищожеството, което я осъществява и олицетворява.

 5. Звъни Лавров на Шойгу след обръщението на Президента към Фед.събрание:
  –Слушай, Кожугетович, не удряй по Ню Йорк, там е щерката.
  Шойгу:
  –Да знам. Фурсенко също звъни по същият повод за САЩ. Мизулина моли по Белгиия да не целим, Жириновски по Швейцариа, а Железняк по Лондон. И други наши хора звъняха, списъка е много голям……Пауза. Слушай Лавров, ако се наложи, къде да пуцаме?
  — Ммм, е джаскай по Воронеж, там няма наши.

 6. Если завтра война, Мордор губи кат при касапницата при Ерфрат в нощта на 7 срещу 8 февруари 2018г. Там резултата бе 300:0. Признат и от вицеспикерът на Дурдумата Жириновски: “Оставихме 300 руски жени вдовици”.
  https://www.actualno.com/analysis/sasht-sreshtu-rusija-kakva-e-voennata-mosht-pri-sblysyk-v-sirija-video-news_669250.html

 7. Нивото на демокрацията е влошено не само у нас, но и в целия бивш социалистически лагер. Лагер си беше, лагер си остана- на СССР, разбира се. Няколко поколения вече израснаха без да бъдат подтискани от от съветската идеология и беше редно да очакваме от тия младежи да внесат някаква качествена промяна в обществения живот. Обаче не се получи. Точно тези уж необременени чеда в момента са основният пълнеж на съвременните несвободни или по-точно корумпирани медии. Удивително е какъв конформизъм разпръскват наоколо именно необлъчените “миленити”, какъвто дори ние едно време не сме допускали. През соца грижливо пазехме мозъците си от промиване. Тия сегашните направо се подложиха на маркуча, доброволно при това. Нямам обяснение, но жалко, много жалко!

 8. Всички констатации в статиятя са поднесени коректно.
  Много други факти могат да се добавят в подкрепа.
  Но ще бъде само хленчене, ако не се покаже какъв и изходът!
  А той е ЕЛЕМЕНТАРЕН!
  Прави ми впечатлиние,че и малкото “десни”, които ронякога имат достъп до
  трибуна, НИКОГА не го посочват!
  Свободата на медиити, словото и мисълта е “гарантирана” в Чл. 37. Чл. 38.
  Чл. 39. Чл.40. и Чл. 41. в Конституцията на РБ.
  Но само НА КНИГА!
  Поради простият факт,че в НК няма превидено наказание, ако си нарушил Чл. 37. Чл. 38.
  Чл. 39. Чл.40. и Чл. 41. в Конституцията на РБ.
  Особено по отношение на ЦЕНЗУРАТА!
  И хич не се чудете и възмущавайте, че България е в ЕС, а е на
  ТОТАЛИТАРНОТО 109-то място по свободата на медиити, словото и мисълта!
  И хич не се чудете и възмущавайте, че както избираха Живков и всички
  Генерални секретари на Изтока,
  така продължават да се избират Костов, Царя,Борисов и…
  Путин!
  Чрез тоталитарния ленински демократичен централизъм!
  ЗАТОВА, независимо от пристрастията ви, гласувате за онзи,
  който още първият ден ще предложи в НС промяна на НК!
  Да се налагат сурови наказания за нарушаване на Чл. 37. Чл. 38.
  Чл. 39. Чл.40. и Чл. 41. в Конституцията на РБ.
  ЗАЩОТО!
  ЕВАНГЕЛИЕ от ИОАНА

  1:1. В НАЧАЛОТО бе Словото;.

  1:3. ВСИЧКО това ЧРЕЗ НЕГО СТАНА; и БЕЗ НЕГО не е СТАВАЛО НИЩО от ТОВА,КОЕТО е СТАНАЛО.

  1:4. В Него бе ЖИВОТЪТ и … на ЧОВЕЦИТЕ.

  1:5. И СВЕТЛИНАТА свети в ТЪМНИНАТА; а тъмнината я НЕ СХВАНА.!!!

  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 9. Пак си дойдохме на думата. При отсъствието на свободомислещо (компетентно и дай Боже интелигентно) гражданско общество, икономическата власт води до медийна, а медийната до политическа, а политическата до още повече икономическа и цикълът се затваря. Ако е имало някаква независима съдебна система тя се купува или моделира според полит-икономическите нужди. Ние дори не сме имали независима съдебна система, за каква демокрация говорим ?!
  Хубавата вест от днес е, че “Да България”, ДСБ и Зелените се обединиха в “Демократична България”. Да им помогнем кой с каквото може, тази добра вест да не бъде потулена и затрупана къде от глупост, къде за пари от тролски и говежди тор!
  За по-добра за живеене и демократична България !

 10. Колкото по-близо е евразийската кремълска мафия, толкова по-нестабилна е демокрацията. Зависимостта от Кремъл е обратно пропорционална на нивото на демокрацията.
  Макаров днес ни пожела скорошно посещение на Господаря на русофилите.
  ТОВА ДИРЕКТНО ЩЕ ТОРПИЛИРА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА ЕС, КОЕТО ЩЕ ЗАВЪРШИ С ГРОБОКОПАЧА НА ЕС ПУТИН.
  Русофилите и зависимите агенти ще направят така че това да бъде ГВОЗДЕЯ НА ПРОГРАМАТА на председателството ни. Ще бъдат ангажирани всички рупори на Кремъл – Гоце и компания, нощните вълци и вся остальная СВОЛОЧ.
  НЯМА ЛИ НЕЗАВИСИМИ ДЪРЖАВНИЦИ В ТАЗИ ДЪРЖАВА, които ДА ПРЕДОТВРАТЯТ дериПрасирането на България????

 11. Сеирджия,несравнимо е избирането на Костов,с това на Борисов и Путин.Точно, за да се предотврати повторното му избиране се докара Симеон от Мадрид.Някои си пишат за сеир…

 12. Ако наистина се планира посещение на Радев в Москва около 24 май, това ще бъде МЕГАПРЕДАТЕЛСТВО към делото на Кирил и Методий!!!
  Това ще бъде първо посещение на президент от страна на ЕС и НАТО след коронясването /официалното приемо-предаване на себе на новия президентски мандат/ на Путин – мега Предателство към българските и съюзнически интереси.
  БРАВО НА РЕШЕТНИКОВ! Хората му вършат перфектната работа!
  А България потъва.

 13. Сега чета, че посещението е планирано за 9 май. Радев ЩЕ СЕ ПОКЛОНИ НА ЦАРЯ СИ и ще вземе участие в бойкотирания от Запада парад на Червения площад.
  ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ГЛЕДКАТА – НАТОВСКИЯ ГЕНЕРАЛ-ПРЕЗИДЕНТ гледа от мавзолея на мумията Ленин парада на армията, за която НАТО е враг №1 !!!!!!!!!
  СМЪРДИ ТА СЕ НЕ ТРАЕ.

 14. В момент на жестоко напрежение между нас /НАТО/ и Русия, президента Радев обявява предстоящото си официално посещение в Масква!
  Върховно предателство!
  Страхотна работа на КГБ!

 15. Аз не виждам какво може да “произвежда” и “изнася” за чужбината “вождь” винету?!? Единственото “нещо” е хибридната….порционнаТА……калинковаТА и… номерклатурнаТА демоСкраДция на ГЕРБ и “вождь” им – бойка винетувскиЙ, който през последните 20 години е монтиран във властть!
  С всеки последващ “мандат” би трябвало … ПОВТАРЯМ – би трябвало да се увеличава “управленският опит” на бойка винетувскиЙ и неговите “партийни” и “коалиционни” шамани, гадачи и цялата му калинкова кохорта, …..но както се вижда в третият “мандат” на винету се УВЕЛИЧИХА само гафовете му ,които вече ста , и порционните му задкулисни зависимости.
  Като няма реформи винету може само да си купува “лоялност” от милиционерите , военните, пенсионерите, съдебната власт и т.н., с милиардите от порционният бюджет на НРБ. А пък четвъртата власть под “вещото ръководство” на бойка винетувскиЙ е вече само хибриден рупор на българо-савецката порционна “вечна дружба”, след 20-годишното му “назначение” във “властовият” “елит” на НРБ!

 16. Стана! Те се обединиха. Вече има алтернатива на Политически алианс „44НС“, и тя се казва „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“. Затова предсрочни парламентарни избори още тази година и успех за ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ И ЗА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ. ДА БЪДЕ!

  https://www.dnevnik.bg/politika/2018/04/12/3161803_demokratichna_bulgariia_s_ambiciia_da_e_upravlenska/?ref=home_main_news

 17. Това което наричаме демокрация(в сегашно време) явно иска доста усилия.Например Обединеното кралство имa здрави основи,Магна харта e подписанa от английския крал Джон Безземни на 15 юни 1215 г. и все още се смята за пример.
  Даже в 2018 г. придворните милиардери и кукли на конци в правителството на Путин предпочитат Лондонския въздух.
  В по горни коментари се търси обяснение за различните поколения и всъщност бъдещето на България.Едва ли някой е наясно , но все пак един цитат:
  “Если трусость нынешних отцов называют осторожностью, обязательно наступит время, когда рабство детей назовут преданностью.”-Джохар Дудаев
  Дудаев е същия чието ликвидиране руските спецслужби смятат като свой най голям успех по времето на Първата чеченска война.

 18. ПОТРЕСЕН СЪМ ОТ НЕВЕРНИТЕ НЕЩА, КОИТО ТОЗИ СРЪБСКИ АГЕНТ КАРАКАЧАНОВ Е НАГОВОРИЛ И КАК ЗАЩИТАВА РУСКАТА ПОРЪЧКА НА ИСТРЕБИТЕЛИ! ЕТО ЧАСТ ОТ ГЛУПОСТИТЕ МУ:
  И ситуацията в Сирия ескалира, напрежението в Босна и Херцеговина, нещата в Косово – тези неща ще се обсъдят на КСНС в сряда при президента. Хубаво е подобни теми да се обсъждат, при предишния президент не беше така – КСНС се свикваше много рядко. Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на Би Ти Ви

  В КОСОВО И БОСНА НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ СЪЗДАВА ОТ РУСКАТА ПРОПАГАНДА И НАМЕСА ЧРЕЗ РУСОФИЛИТЕ ЧРЕЗ БЕЛГРАД!
  ТАКИВА ЛЪЖИ ГОВОРИ, ЧЕ ЧАК ЩЕ ПОЛУЧИ НАГРАДАТА НА ИНСТИТУТА РИСИ-РЕШЕТНИКОВ!

 19. Днес се форматира нова дясна коалиция.
  Как да ги познаем?
  Дали ще продължават, както до сега,бутафорни избори!
  За който и да гласуваш-ВСЕ ТАЯ!
  Нахъсани, отиваме да гласуваме.
  През целия преход на избираеми места в дирижираните избори, начело в листите поставяха послушковци!
  А най-отпред СПАСИТЕЛИТЕ: Костов, Царя, Борисов…
  И винаги се оказваха НАЙ-СИГУРНИТЕ избрани!
  И винаги се оказваха НАЙ-СИГУРНИТЕ агенти на ГРУ,КГБ и ДС!
  Как да ги познаем?…
  Единственият ИЗХОД е прекратяване на бутафорните избори!
  Топлата вода ОТДАВНА е открита в ЦИВИЛИЗОВАНИЯТ свят!
  Прекратяване практиката на ленинският тоталитарен “демократичен централизъм”!
  Стига както избираха Живков и всички Генерални секретари на Изтока,
  така да продължаваме да се избират Костов, Царя,Борисов и…
  Путин!
  Стига бутафорни избори!
  Стига ленински тоталитарен “демократичен централизъм”!
  Искаме сами да избираме кой да ни представлява!
  Искаме подреждане на листите на СЛУЧАЕН принцип!
  За това не е необходим НИКАКЪВ закон!
  “ПО ДЕЛАТА ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ!”
  Ако листите се подреждат както до сега, ако не са подредени по азбучен ред,
  НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!
  НЕЗАВИСИМО от ПРИСТРАСТИЯТЯ ВИ!
  Иначе ПАК ще бъдем ИЗМАМЕНИ!
  Както ВИНАГИ до СЕГА!
  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 20. Явно много е пречил и пречи Костов на руската пета колона,та до сега му ядат цървулите.То не беше най богатия човек на България,то не беше,че жена му е ограбила България/ 8 дела/то беше бесене на момченце ,абе едно ли беше и се продължава.

 21. Добре е, че има и сеирджии.Лошото е че те са 80% от населяващите тези географски ширини /по изследване на ..ОФ иво христов/.Зяпат гледат и ” със задоволство наблюдават нещо неприятно за някого”/тълковен речник/Въртят се от лявата кълка на дясната,скачат от КОНСТИТУЦИЯТА/Чл. 39/1-” Всеки има право да изразява мнение”/ на ЕВАНГЕЛИЕ от ИОАНА,защото това са им опорките.”Не стреляйте по пианиста,той толкова си може”.Но не мога да се съглася със СЕИРДЖИИТЕ по Чл.39/2 от нашата КОНСТИТУЦИЯ – ” Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго “.Визирам Иван Костов.Ако не беше той,драги ми СЕИРДЖИЯ,нямаше да си чул за долари и евро.За РУБЛИ – от три дни не говорим. С уважение и благодарност към всички тук, и най-вече към г-н Инджев.

 22. Вие сте против новата дясна коалиция? И предлагате неявяване на избори? За да се запази статуквото ли?

  И още нещо. Когато някой много настойчиво започне да приравнява Иван Костов със Симеон, Борисов и Путин /!/, то този някой започва да става много съмнителен.

  Поне за мен.

 23. Прав сте JEEP PATRIOT.”СМЪРДИ ТА СЕ НЕ ТРАЕ”.И за ” ГВОЗДЕЯ НА ПРОГРАМАТА на председателството ни”.И за ТОЗИ СРЪБСКИ АГЕНТ КАРАКАЧАНОВ”.Прав сте и не мога да не ви подкрепя.Дай ни Боже още малко сили.

 24. КРЕМЪЛ МАЙ ОТНОО НЕ ПОПАДНА НА ДЪРЖАВЕН СЕКРЕТАР. Ето част от изслушването на Помпео:

  Глава ЦРУ также отметил, что причина исторического конфликта между США и Советским Союзом, а теперь Россией – в плохом поведении Москвы.

  Говоря о целях Владимира Путина, номинант на кресло главного дипломата заявил: “Вспомните слова Путина о том, что самым большим событием ХХ века был развал Советского Союза. Я думаю, он искренне в это верит, и вы видите, как он ведет себя, исходя из этого. Попытки восстановить власть и усилить собственную власть и популярность через действия, которые происходят за пределами его страны […] расценивается как супервласть.

  Помпео также пообещал: санкции, в разное время введенные в отношении России из-за ее действий по отношению к Украине, не будут сняты до прекращения аннексии Крыма и полного исполнения Минских соглашений.

  ОТ ТУК НАТАМ ЦЕЛТА НА МОСКВА Е ДА ПОДРИВА ЗАПАДНОТО ЕДИНСТВО С ТРОЯНЦИ КАТО НАС.

 25. Демокрация има там, където нормалните хора се чувстват добре. Когато народа спре да бяга от България, тогава ще приема съвет от нейния министърпредседател – който и да е той.
  До тогава – много поздрави от Германия.

 26. До Иванова,младите не са виновни ,комунистите си слагат свой хора и командват в сянка както в България така и другите страни от соц> лагера.

 27. Поздравления за ИВО за поредното чусесно есе!
  Кой коментира у нас състоянието на СВОБОДАТА, на СВОБОДНОТО СЛОВО И ПЕЧАТ и останалите такива неща, дето са НАЙ-ВАЖНИ ЗА ЕДНО ОБЩЕСТВО. Има ли правителствена и парламентарна политики за ПОСТИГАНЕ на такава цел??
  В главите кухи на боковисти и останалете, има ли гънка за такъв тип мисли, за такъв тип ДУМИ ДОРИ??
  Абе, карай си както са ни учили навремето, русия е най-важното нещо: добро е всичкото идващо от нея, лошо е всичко идващо от американци и западняци, на него просто му обръщаме ГЪРБА СИ.
  Само с такива ОБЩОЧОВЕШКИ ЦЕННОСТИ се постига най-важното, едно ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО.
  А бе, кви ценности и гражданско, бе, карай нататък, нали станахме ЧЛЕНОВЕ, нали идват редовно парички… да закърпим асфалтите и направим магистралите и резнем летвичките и НЕ ИЗГОНИМ русняшки “дипломати”….
  Русия им е ИЗПИЛА ГЛАВИТЕ, ОТДАВНА.
  Но не само на тях, иначе, да ги подмениш просто с други.
  Милиони се кефят на руското, каквото и да е, приказки, кадри, сайтове, история, “герои”…
  Русия все още е изпила главите на милиони.

  Междувременно:
  В БРАТСКА ЕСТОНИЯ, ЧЛЕН НА НАТО, като назе (като назе ли??)за 2,5 години са ЗАЛОВЕНИ 10 РУСКИ ШПИОНИ. Арестувани, дадени под съд, осъдени с присъди.
  Само през миналата година – четирима такива.
  А тука??
  Полковник-посланик Макаров е под мишник и под телефонна слушалка
  с боко и радко. Както си поиска. Той дава указания каква да е “българската” политика… а и давайки после оценки за нея, т.е. и за тях, превърнал ги свои герои, които докладва редовно в Москва слушкат ли го и как…
  https://www.buzzfeed.com/amphtml/holgerroonemaa/russian-spies-estonia

 28. Драги Алекс, дал сте с две изречения чудесна дефиниция на действителноста в родината ни. Hut ab!

  ?сеирджия,
  голямо майсторство се изисква, за да набуташ името на достойният Иван Костов между пачаврата цар Симо и мутрето БоБо. Няма как, ще трябва да ви изтърпим, докато от непредпазливост не настъпите мотиката. Много ми е любопитно да видя списъка от никове, които съпровождат трудния ви житейски път. Не ви е лесно.

 29. @До Сеирджия
  1.”Вие сте против новата дясна коалиция?”
  Никога не съм казвал такова нещо!
  Напротив!
  Даже ни се изчака чакалото на милионите десни избиратели!Вече 29г!
  Винаги съм гласувал за “десните”, но те винаги се оказваха оглавени от
  подставени лица и обезглавяваха милионите надежди!
  2.”И предлагате неявяване на избори?”
  Никога не съм казвал такова нещо!
  Казвам само да се спре с бутафорните избори, провеждани по метода на лининския
  демократичен централизъм!
  ПРЕДИ така в целия соц.лагер.СЕ ГАРАНТИРАШЕ избора на подставени лица
  ДНЕС така СЕ ГАРАНТИРА избора на подставени лицав КНДР,Куба,Русия…България!
  3.”За да се запази статуквото ли?”
  НАПРОТИВ!
  Бутафорните избори, провеждани по метода на лининския
  демократичен централизъм запазват статуквото!
  Ако се подреждат листите на случаен принцип/по азбучен ред/, е НЕВЪЗМОЖНО
  съхрняването на статуквото вече 29г. между партиите, креатури на БКП!
  Нали по Конституция ВСИЧКИ са РАВНИ по права?
  Но според ИК не е така!
  Правилото за преференции НА ПРАКТИКА не важи за водачите на листи и
  НА ПРАКТИКА ГАРАНТИРА избора на подставените лица!
  Което е ЗЛОУПАТРЕБА с ПРАВОТО!
  И не случайно КС се доминира от ДС, за да си затваря очите пред ОЧОВАДНОТО
  нарушаване на Конституциятя!
  4.”Когато някой много настойчиво започне да приравнява
  Иван Костов със Симеон, Борисов и Путин /!/”
  Аз ги приравнявам по начина на избиране.
  Нима не е вярно, че всички се избирани Чрез ТОТАЛИТАРНИЯ ленински
  “демократичен” централизъм?
  А всеки от ПОДСТАВЕНИТЕ “герои на нашето време” си има РАЗЛИЧЕН
  собствен приносл
  Например:
  -Андрей Луканов.
  Архитектът на СДС и на ПЛАВНИЯТ преход !
  Подменил съвеЦкият социализъм с ХИБРИДНАТА ни популистка демокрация.
  Гарантирал руската ни политическа зависимост и
  енергиен пост-съвеЦки колониализъм!
  -Желю Желев.
  Архитектът на БЕЗКРЪВНИЯ преход, ОБЕЗКРЪВИЛ България с над
  2 млн. икономически емигранти!
  -Ахмед Доган.
  Спасилият “възродителите”-НОМЕНКЛАТУРАТА от Политбюро, ЦК на БКП и ДС,
  от справедливото възмездие на гнева на “възродените”!
  -Иван Костов.
  Чрез приватизацията, изпрал червените ОТКРАДНАТИ пари от
  задграничните дружества и Жан-виденовата вакханалия.
  Узаконил номенклатурата на БКП и ДС като “честни” бизнесмени.
  Реализирал на практика СТРАТЕГИЧЕСКАТА цел на БКП, за трансформация на
  политическият монопол в икономически.
  Който днес пак е и политически монопол ,чрез лявата БКП-БСП и
  дясната БКП-ГЕРБ, НДСВ и другите креатури на ВКП и ДС-библиотекари.
  -Константин Тренчев.
  Чрез работническо-ментърджийските дружества, прехвърлил БЕЗПЛАТНО десетки
  милиарди собственост на директорите- средният НОМЕНКЛАТУТЕН ешелон
  от ОК на БКП.
  -КГБ Царят-Премиер.
  ДОУНИЩОЖИЛ “сината” енергия и погребал милиони НАДЕЖДИ.За по-малко от 800 дни,
  успял да ОПОЗОРИ баща си!
  -КГБ Бойко Борисов.
  Установил постсъвеЦка ДИКТАТУРА на триумвирата Борисов-Цацаров-Пеевски.
  Решетникова България е в ЕС, но е на ТОТАЛИТАРНОТО 109-то място по свобода на
  медиите, словото и мисълта!
  И продължава да “спонсорира” империалистическата РФ на Путин ЕЖЕГОДНО с
  милиарди! Спонсорира Газпром като нейна енергийна васална колония!
  Спонсорира МИГ, като ремонтира и експлоатира съвеЦки фърчила,
  несъвместими с НАТО!
  България,вече е на дъното на ЕС,вече далече зад Румъния!
  А при случаят Скрипил, Борисов и Нинова се САМОРАЗОБЛИЧИХА като Троянски коне, подкопаващи
  единството на ЕС и НАТО!
  А Борисов окончателно се разконспирира, като КГБ-къртица, докладваща в Кремъл!
  5.”то този някой започва да става
  много съмнителен.
  Поне за мен.”
  Когато някой започне да ми слага думи в устата, които не съм изричал!
  Когато някой започне да внушава мисли, които не битуват в главата мир
  “то този някой започва да става
  много съмнителен.
  Поне за мен.”
  6.Поздрави!Бъди жив и здрав!

 30. @kirov
  “Не ви е лесно.”
  НАПРОТИВ!
  Много ми е лесно!
  Защото:”САМО ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ!”
  Не е ли вярно, че вече при “победилата” демокрация, Желев заяви, че
  е марксист?
  Не е ли вярно, че разкара по домовете разгневените софиянци пред НС,с
  мегафона от балкона на Студентския дом?
  Не е ли вярно, че Костов при АБСОЛЮТНО мнозинство над 120/240 в НС не направи
  лустрация?
  Не е ли вярно, че Костов нито като финансов министър на Попов и фил, нито като
  Премиер, при АБСОЛЮТНО мнозинство над 120/240 в НС не потърси нито лев от
  откраднатите пари в Задграничните дружества, а ги сторнира чрез ЗУНК?
  Не е ли вярно, че при АБСОЛЮТНО мнозинство над 120/240 в НС , Костов опрости
  Жан-виденовата вакханалия ,докарала ни до гражданска война?
  Не е ли вярно, че при АБСОЛЮТНО мнозинство над 120/240 в НС, чрез
  Приватизацията Костов изпра крадените пари и НОМЕНКЛАТУРАТА на БКП и ДС,
  осъмнаха като “честни бизнесмени”?
  Не е ли вярно, или е измама Работническо-МЕНТЪРДЖИЙСКИТЕ дружества на Тренчев,
  попитай вчерашните работници-акционери, напралили с този “трик”
  “честни бизнесмени” директорите, номенклатура на ОК на БКП!
  Не е ли вярно, че Джуровистите Младенов и Луканов свалиха Живков по сцинарий
  на Кремъл?
  Не е ли вярно, че трети мандат живковистите ГЕРБ, взимат реванш над
  джуровистите БКП?
  Не е ли вярно, че сме под диктатурата на триумвирата Борисо-Цацаров-Пеевски?
  За ШАЙКАТА ИМ не важат никакви закони! Наскоро Борисов изкомандва НАП да
  сторнират 6 млрд. откраднати данъци. Нас за 1лв. ни гонят до дупка!
  Не е ли вярно, че по команда на Решетников, Борисов предложи неизбираемата
  Цачева, от кето се втрещиха дори и герберите?
  Не е ли вярно, че за Скрипил Радев, Нинова и Борисов бяха единодушни, което
  ОКОНЧАТЕЛНО разконспирира Радев и Борисов като КГБ-къртици в НАТО ЕС?
  Не е ли вярно, че… и т.н. и т.н.
  “Не ви е лесно.”
  НАПРОТИВ!
  Много ми е лесно!
  ЗАЩОТО ИСТИНАТА ме НАПРАВИ СВОБОДЕН!
  Поздрави!
  Бъди жив и здрав!

 31. СЕИРДЖИЯ
  Слаб анализатор.Къде туряш Иван Костов ,който спаси България от глад и изчезване,развити я и откачи от Русия и я прикачи към Европа с полуграмотника Борисов,който върти само в кръг като метилява овца или недоразумението Симеон 2.Те и насреща му да тичат не могат да го стигнат.Реформите ,който направи Костов до днес никой не смее да ги пипне.
  А пътната карта за развитие на България се изпълняваше непокътната три правителства след него.Даже Симеон 2 се оплака ,че Костов е вдигнал много високо летвата на управлението на страната.
  Костов може само да бъде пример и летва за следващите управленци.
  А вие малко се по ограмотете.
  Тези манджи с грозде дето пишете не ползуват българите.
  А сиромахът Борисов е срам за България.Управлява ни мутра по мутрински.Той въобще не управлява,просто само пречи на България.
  УСПЕХ НА НОВАТА ФОРМАЦИЯ *ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИП*

 32. СЕИРДЖИЯ
  А ВЪНШНИ ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА БЯХА ИЗТОЧЕНИ ПРЕДИ 1990 Г ПО УКАЗ 56.ТОЙ ЗА ТОВА БЕШЕ СЪЗДАДЕН. НЯКОЙ ЩЕ ТИ ЧАКА 1997 .
  ОГ Р А М О Т Е ТЕ СЕ.

 33. От време на време в блога се появява позната до сега агентура.Тя ни залива с писания,прави сеир с демокрация и антикомунизъм,затлачва ни със стари и добре известни истини само и само за да прокара гадничката лъжа,с която да покрие всичко друго казано. Гадничката лъжа е премерена и разработена от добре известни среди,които добре си служат с отровата,в това число и отровата на думите.

 34. За съжаление,Костов нямаше мнозинство.Мнозинството беше от внедрени и дълбоко законспирирани агенти на ДС,подкрепени в своите подмолни действия от членове на Конституционния съд.Както Стефан Савов и Филип Димитров бяха незабавно сменени поради неудобни за комуностите действия,така и Костов щеше да бъде заменен или да се случи нещо със семейството му,ако направи много резки действия.

 35. @ d.savova
  Уважаема г-жо d.savova ,
  1.В БЕСЕДКАТА е едно от малкото останали места, където все още може,
  приблизително свободно да се изказва мнение.
  Не поставяйте в неудобно положение, стопанина на блога.
  Ако обичате,
  поделяйте си мнението по темата,
  а не по коментарите ми.
  Иначе В БЕСЕДКАТА ще заприлича на СЕИРДЖИИНИЦА.
  2. Никога не съм оспорвал, че “ВЪНШНИ ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА БЯХА ИЗТОЧЕНИ
  ПРЕДИ 1990 Г ” въпреки, че се източваха и след това.
  3.”ПО УКАЗ 56.ТОЙ ЗА ТОВА БЕШЕ СЪЗДАДЕН.” Не, уважаема г-жо d.savova ,
  той беше създаден за други неща. Основно за източване на предприятията,
  заставайки на входа и изхода им.
  4.Бедна Ви е фантазията колко съм осведомен и ограмотен по въпроса. Бил съм пряк участник
  /волен и неволен/ и свидетел/волен и неволен/, поради простия факт, че съм
  бил на не толкова висока, но и на не толкова скромна позиция на
  държавен служител в правителството на Премиера Костов.
  5.”УСПЕХ НА НОВАТА ФОРМАЦИЯ *ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИП*”
  И аз им желая успех.
  Но отдавна съм минал лозунгаджииския ентусиазъм на “Кой не скача е червен”
  Вместо да се мъча три дни да взривявам Мумиярника, за една седмица щях да
  взривя МОЧА, Альоша и още стотици съвеЦки и шумкарски капища!
  6.НОВАТА ФОРМАЦИЯ *ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИП*” ще познаем дали и тя е КАТО СТАРИТЕ
  още преди изборите. Ако си подредят листите, както досега по ТОТАЛИТАРНИЯ
  ленински “демократичен” централизъм.
  7.Поздрави!Въдете жива и здрава!

 36. ?сеирджия,
  няма да си кореспондираме повече. Виждам че наистина не ви е лесно. При тази суперактивност и несръчно смесване на малки истини с големи лъжи, се получават приятни за ухото на мат’ряла безкрайни фантасмагории. С вас просто не си заслужава да се дискутира. А “свободни” са всички, никой не е вързал никого на каишка. Писането на цели фрази и изречения с главни букви, не прави многословието ви по убедително.

 37. @kirov
  О.К. kirov!
  ПРЕТРЪПНАЛ съм на ПРЪЧОВИНИ!

 38. @Любо Кочев
  Уважаеми г-н Любо Кочев ,
  1. Изминявяйте ако сте се почувствал пренебрегнат, но коментарите ги чета
  “по диагонал”. Чета задълбочено само статията на г-н Инджев.
  2. И към Вас молбата ми е същата.Ако обичате, споделяйте си мнението по темата,
  а не по коментарите ми.Невъзпитано е да превръщаме В БЕСЕДКАТА на СЕИРДЖИИНИЦА.
  Съгласете се, ако са ни допуснали на килима, не трябва да се качваме със
  сапагИ на масата.Нали?
  3.” “.Визирам Иван Костов.Ако не беше той,драги ми СЕИРДЖИЯ,нямаше да си чул
  за долари”
  Драги ми Любо Кочев , за долари съм чувал още по корекомско време, когато
  съм играл мач с Иван Костов в Дървеница между ВМЕИ “В. И. Ленин” – София,
  и ВИИ “Карл Маркс” Понял?
  Но да не визираме Иван Костов. Било, каквото било. Да си гледа теменужките и
  внуците дълги години!АМИН!
  4. за “Чл.39/2 от нашата КОНСТИТУЦИЯ – ” Това право не може да се използва за
  накърняване на правата и доброто име на другиго” също не сте прав.
  Това е само празен лозунг. Затова казвам,че още първият ден в НС
  „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ“трябва да предвидят в НК драстични наказания за
  нарушаване на членовете от Конституцията свързани със СВОБОДАТА на СЛОВОТО!
  Иначе ще си останат празни лозунги!
  Нарушените права, вкючитевно и на доброто име се предявяват в съд,
  а не в сайтове. И когато няма член в НК се получава
  “Ние ги хващаме, те ги пускат” и 109-то място на РБ в ЕС.
  5.Не съм светец! Даже съм атеист.Но съм съгласен с нравствените истини!
  Затова и цитирам.
  ЕВАНГЕЛИЕ от ИОАНА

  1:1. В НАЧАЛОТО бе Словото;.

  1:3. ВСИЧКО това ЧРЕЗ НЕГО СТАНА; и БЕЗ НЕГО не е СТАВАЛО НИЩО от ТОВА,
  КОЕТО е СТАНАЛО.

  1:4. В Него бе ЖИВОТЪТ и … на ЧОВЕЦИТЕ.

  1:5. И СВЕТЛИНАТА свети в ТЪМНИНАТА; а тъмнината я НЕ СХВАНА.!!!
  6.” С уважение и благодарност към всички тук,”
  Ако благодарято се отнася и за мен, и аз благодаря!
  Поздрави!
  Бъди жив и здрав!

 39. СЕИРДЖИЯ
  Познавам отлично производствата в България от онова време.Няма област и предприятие което да не съм посетила за ПАВ,миещи средства СОТ,смазки,спомагателни средства,обезмаслители,намаслители,апрети,облагородяващи препарати,козметика,военна промишленост ,електроника,средства за гасене на пожари,агропрепарати и още и още.
  Показателен е примерът с Бисер Иванов,който изнася чрез държавно търговско дружество дискове от ДЗУ ВЪВ фРАНЦИЯ,А ПАРИТЕ ПРИБИРА В ЧАСТНАТА СИ ФИРМА.бЕШЕ ОСЪДЕН ЗА ПРАНЕ НА ПАРИ ВЪВ фРАНЦИЯ,лежа в затвор и в България.А ПОСЛЕ ЗАМИНА ЗА сИЛИКОНОВАТА ДОЛИНА,КЪДЕТО СЕ СМЯТАШЕ ЧЕ ЩЕ ПРЕДАДЕ ТАЙНИТЕ НА ДИСКОВЕТЕ,НО СЕ ВЪРНА В бЪЛГАРИЯ ОБЕДНЯЛ КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА И СЛЕД ВРЕМЕ ПОЧИНА.

 40. Уважаева г-жо d.savova,
  Бях Ви помоли да не обръщаме В БЕСЕДКАТА на СЕИРДЖИЙНИЦА.
  Отговярям Ви само заради думите ” В бЪЛГАРИЯ ОБЕДНЯЛ КАТО ЦЪРКОВНА МИШКА ”
  1.Нямам основание да не Ви вярвам за Вашите професионални знания и
  трудова биография, но те нямат нищо общо с каузата *ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ*
  Както няма нищо общо и това, че съм работил в единствения “завод” подарен
  безвъзмездно на България от ФАО през Соца. Също, че познавам добре
  оръжейната ни индустрия, т.н.специални производства и търговията с тях.
  Влизал съм в секретни обекти , където и Президента и Министъра ще ги гръмнат,
  ако не са с придружител.
  Дори съм гледал дълбоко под земята “звездното небе” над България, където
  Костов щял уж да сваля руски самолети.Колкото ще ги свали и Каракачанов!
  Въпреки че за разлика от тогава,България сега е член на НАТО.
  2.При “завземане” на властта от *ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ* ,трява бързо да
  премахнат стотици държавни разрешителни и измислени регулации!
  Това е “магията на всеки тоталитаризъм!
  Напр.в Н.Зеландия фирма започва веднага да работи, като УВЕДОМЯВА по ПОЩАТА
  съответните институции.
  Фалитът е “ваксината” срещу социализЪма.
  Свободния пазар и лоялната конкуренция са единствените възможни средства за
  благоденствие на една нация!
  И тогава ще фалират измислените и назначени от Луканов и Костов “бизнесмени”!
  А малцината, които оцелеят, халал да им е харизаното! Значи са го заслужавали
  и нацията ще има полза от тях!
  3.Дали ще действат така или не *ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ*, ще го познаем още
  преди изборите.
  Дали или не , ще подредят листите по ленинския “демократичен” централизъм.
  4.Две думи за вечната дъвка “лустрацията”
  “Закон за лустрацията” има пропаганден и психологически ефект.
  Когато си на власт, не ти е необходим никакъв закон за лустрация, ако
  счетеш за необходимо да лустрираш някого.
  Нито на Костов преди, нито на Борисов сега за потомственото ДС Бойко Коцев.
  Не е бил партиен функционер, но все пак е бил Национал-социалист,
  Ото фон Браун създаде Фау-2 (V2)
  Но същият фон Браун, направи възможна една малка крачка на човек на луната,
  но огромен скок на човечеството в космоса!
  А ако беше “лустриран”?
  ” Кой разбрал, разбрал”/georgi nikolov /
  5.Поздрави!Бъдете жива и здрава!
  6.Още веднъж Ви моля, да не обръщаме В БЕСЕДКАТА на СЕИРДЖИЙНИЦА.

 41. Досаднико Сеирджия,

  И в осемте ти предълги постинга водещото е охулването по руски модел на Иван Костов. Нормално – след като успя да измъкне България от руската хватка и да я вкара в НАТО и ЕС.

  Много напомняш за Надежда Михайлова – днес Нейнски, която четири години беше Външен министър в правителството му и след това публично се извини за управлението му. За което беше наградена от Москва с дългогодишна дипломатическа кариера. Между другото, смяната на името ѝ едва ли е решено от нея.

  Чухме те, преценихме те, спри да спамиш!

 42. СЕИРДЖИЯ, както вероятно си спомняш Костов не разреши на руските самолети да достигнат Косово, и това беше една от основните причини за влизането ни в НАТО, което необходимо условие и за влизането в ЕС. Това го направи тъкмо Костов, който не е “наблюдавал” звездното небе ,скрит в подземните савецки бункери, като теб, а е казал простичко на Елцин и Примаков – НЕ, няма да ви пусна в Косово!
  В историята няма условно наклонение , но “ако” Костов беше пуснал руските “десантчици” към Косово,тогава, то сега НРБ щеше да е руска провинция от Евразийският съюз, и и никога нямаше да я допусне до НАТО и ЕС.
  И освен това , сеирджия, Костов имаше само един мандат, по времето на фалит на цялата държава, и за тези по-малко от 4 години се изискваше БЪРЗАТА ликвидация на повечето губещи “държавни” предприятия, в които и ти си “работил”.
  Просто така се получи ,че Костов остана може би най-опитният от политиците на прехода , защото само той извърши най-тежките реформи в НРБ през прехода. За което се изискват и знания, и желание.
  А преди неговият мандат , и след неговият мандат нямаше други ,които да направят такива реформи.
  Ако бяха продължени и доразвити реформите започнати от Костов , сега НРБ щеше да е до Полша и Чехия, аи щеше да запази преднината си пред Румъния.
  След Костов трябваше да се продължи със следприватизационният контрол на вече приватизираните предприятия, и който не изпълнява условията и приватизационните договори трябваше да му се отнемат. Но при цара това не стана , а вместо това Доган се обгради с още повече , и по-нови обръчи, приватизираха се и предприятия които са работещи, и които Костов не приватизира – БТК, Енергото …..
  След Костов започнаха още и “заменките”, започна и “проекта” АЕЦ Белене, от който цялата енергетика е загубила над 4 милиарда лева, и за да се изчистя трябва да се повишава цената на еленергията.
  Но това стана след мандата на Костов, а с “избирането” на Боко за три мандата нивото на цялото държавно управление пада все повече , а още повече спада и нивото на демокрацията в НРБ, защото само нивото на свободата на словото е паднала с 100 места за последните 10 години ,откакто Боко е премиер.
  Костов е най-очерняният политик на прехода, и без нашите коментари. А не е във властта от 20 години. И всяко “оправдаване” с него е нонсенс, защото за последните 20 години дори нашите комшии- румънците, успяха да ни задминат поне два пъти, а по времето на Костов бяхме преди тях.

 43. СЕИРДЖИЯ
  Е ,сега изяснили ти се от толкова много хора за качествата на Костов като държавник.
  Че има волята да изтръгне България от руската хватка. И я направи Европейска държава.За това го и мразят.Но и хиляди го обичат и са му благодарни.Ще биде легенда и мерило за следващи политици и държавници.И ще стават все повече.Можем още дълго да ти разясняваме,но дано си схванал нещо.
  Сега страхът е да не ни върнат отново в руското русло.Ти искаш ли го.Защото Радев и Борисов го искат.Затова се радваме на новосъздадената коалиция .

 44. Колко пъти да повтарям, че е просташки да превръщате В БЕСЕДКАТА
  в СЕИРДЖИЙНИЦА?
  Колко пъти да повтарям, че лично познавам Костов и то много отдавна./Между
  другото, също отдавна познавам и Доган./
  Колко пъти да казвам, че съм бил пряк участник и свидетел на събитията,
  та макар и на по-ниско ниво.
  И всичките приказки на Скъсване с Русия!,към СЕИРДЖИЯ ,До Сеирджия,
  Любо Кочев, kirov и др. тролове В БЕСЕДКАТА и извън нея, съм ги слушал!
  И все повече ме убеждават, че служат единствено за легендиране на Костов
  /както беше и легендирането на Сава Доган/
  Додстатъчни са само два ФАКТА
  1. Костов изпра крадените червени пари и след приватизацията НОМЕНКЛАТУРАТА
  на БКП и ДС, осъмнаха “честни бизнесмени,
  2. Костов ИЗЛЪГА, че Нефтохим може да преработва само руски нефт.Хариза го на
  руснаците и плащаме и до днес колониален данък, А НАП нямат свободен достъп
  до Нефтохим и Росенец, все едно, че не са българска територия!
  Правел бил и добри неща Костов!
  Ами то и градушката като изполоми всичко се стопява и става на
  малко полезна вода.
  На една костова кофа с ла.на, една чаена лъжичка с мед не стига!
  Или всичките тролове-червени умряли лисици В БЕСЕДКАТА , заработвате повод на
  пъдаря-стопанин да изгони и “стражарите” , и “апашите”!
  Ще бъде жалко, но Итернет- свят е безкраен!
  Само ще бръмчат в главата ми някакви съмнения…
  Още веднъж УМОЛЯВАМ Скъсване с Русия!,към СЕИРДЖИЯ ,До Сеирджия,
  Любо Кочев, kirov и др. тролове В БЕСЕДКАТА , коментирайте статиите на
  г-н Инджев, а не коментарите ми.

 45. Клюкар по същност, а сеирджия по вънкашност нова!

 46. СЕИРДЖИЯ, а ТИ защо НЕ коментираш статиите на г-н Инджев?
  И, НЕ , Костов НЕ е изпрал червените пари, те са изпрани много преди това , и без него.
  И никой не те пита КОЙ “познаваш”, просто коментирай статиите , и не прави субективните си, и пристрастните излияния в този блог! Ако имаш нещо против Костов – иди и му го кажи лично! Щом като го познаваш!
  И повтарям , само за теб – дори и Антон Тодоров изкопа отнякъде някакви документи за приватизацията на Нефтохима , които показват , че от трите подадени оферти за приватизирането му, тази на Лукойл е била най-добрата. И проблема не е в Лукойл, проблема е в властта и правителствата след Костов ,които оставиха Лукойл да си прави далаверите, и даже му подаряват допълнително концесии за Росенец , и монополизирането на пазара на горивата в НРБ. Всичко това стана след Костов , и особено при Боко , който заедно със Златев си играят белота в Правец.

 47. @ Posted by КЪМ СЕИРДЖИЯ | април 14, 2018, 23:16

  1.”СЕИРДЖИЯ, а ТИ защо НЕ коментираш статиите на г-н Инджев?”
  Анджък същото и вази питам,де?
  Коментирайки именно статиите на Инджев, споменанах Костов, като един от
  героите на нашето време, избран както…и Путин чрез ТОТАЛИТАРНИЯ ,ленински
  “демократичен” централизъм.
  Това е основното средство за запазване статуквото на БКП и креатурите и.
  Чрез гарантираното избиране на подставени лица, като поставени водачи на листи,
  След това, всичките червени тролове,въпреки молбите ми превърнахте В БЕСЕДКАТА
  в СЕИРДЖИЙНИЦА, очевидно с помощта на “бореца за свобода на словото”
  Инджев, имайки предвид финала.
  2.”И, НЕ , Костов НЕ е изпрал червените пари, те са изпрани много преди това ,
  и без него.”
  Не драги, те бяха ОТКРАДНАТИ преди него,а той не ги потърси , а ги сторнира
  чрез ЗУНК.
  А след това от Костов бяха ИЗПРАНИ в приватизацията,чрез която НОМЕНКЛАТУРАТА
  на БКП и ДС,станаха “честни бизнесмени”.
  Каквато беше целта на занятието и КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ е ДНЕС ПРЕД ОЧИТЕ
  на ВСИЧКИ!
  Притискан бил от “бърза приватизаця” и затова всичко отишло в Червената мафия.
  Ами вместо да се мъчи 4 години, да беше харизал за 4 дни всичко на
  италианската мафия или на американската Коза ностра.
  3.”Ако имаш нещо против Костов – иди и му го кажи лично! Щом като го познаваш!
  Казвал съм го многократно.Както и жена ми/лека и пръст/ на неговата.
  Ако си спомняте, имаше синьо Дружество на жените/сега не знам какво стана/
  4.”И никой не те пита КОЙ “познаваш”, просто коментирай статиите , и не прави
  субективните си, и пристрастните излияния в този блог!”
  Не никой не ме пита, точно вие ме питате, въпреки молбите ми да не превръщате
  В БЕСЕДКАТА в СЕИРДЖИЙНИЦА, очевидно с помощта на “бореца за свобода на
  словото”Инджев, имайки предвид финала.
  5.”не прави субективните си, и пристрастните излияния” А на кой човек не са
  субективни и пристрастни? Дори на Джордано Бруно на кладата!
  “в този блог!” Очевидно това е целта на занятието, очевидно с помощта на
  Инджев, имайки предвид финала. в този блог!”
  6. Относно имената и НИК-овете.
  Спокойно! Не съм откачен! Само отбелязвам.
  Да не би името на Васил Иванов Кунчев да е Левски?
  Да не би Левски да е единственият му НИК?
  7.”За един бит, двама небити дават!”
  А за мен , вероятно 200.Имайки предвид не толкова лайковете на коментарите ми
  колкота приятелите и съмишлениците ми, които стават все повече. По простата
  причина, че играейки на “добри и лоши” ченгета, постоянно ме блокират и ме
  принуждават да коментирам от приятели и съмишленици.
  Да записвам коментарите си на чужди компютри и флашки.
  Да правя скрийн-шот.Като на следният, например:

  УСПЕХ на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!
  Но имам обоснованото предположение, че отново нищо няма да се получи.
  Както досега.
  Защото:
  ” 1:1. В НАЧАЛОТО бе Словото;.

  1:3. ВСИЧКО това ЧРЕЗ НЕГО СТАНА; и БЕЗ НЕГО не е СТАВАЛО НИЩО от ТОВА,
  КОЕТО е СТАНАЛО.

  1:4. В Него бе ЖИВОТЪТ и … на ЧОВЕЦИТЕ.”
  Още в началото ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, влиза в общия тон на МНОГОГОВОРЕНЕТО И
  НИЩОНЕКАЗВАНЕТО!
  Протяжно, лозунгаджийско и нищо конкретно, както от татово време:
  ” Още по-,по-,най-”
  Кратко, ясно и КОНКРЕТНО трябва постояно да се повтарят РАДИКАЛНИТЕ неща,
  които са ФУНДАМЕНТА, без който е НЕВЪЗМОЖНА съвременната
  ПРЕДСТАВИТЕЛНА демокрация.
  Която ” не е съвършенна, но засега няма открита по-добра!”
  1.ПРАКТИЧЕСКИ равното право на всеки да бъде избиран!
  Подреждане на листите за ВСИЧКИ изборни длъжности НА СЛУЧАЕН принцип/по
  азбучен ред/, а не по ТОТАЛИТАРНИЯ ленински “демократичен” централизъм.
  2.ПРАКТИЧЕСКИ равната възможност на всеки да гласува независимо от
  местоположението и обстоятелствата. Да има възможност да се гласува и по
  пощата. И то цял месец преди датата на изборите.
  “Социализмът дойде с опашките и ще си отиде с премахването им!”
  3.Драстични текстове в НК за нарушаване свободата на словото.
  И не само защото ” В НАЧАЛОТО бе Словото;”
  Погленете САЩ и Русия!Погленете ГДР и ГФР! Погленете Севера и Южна Корея!
  Прехвърляне “от болната глава на здравата” и манипулация са всякакви
  народопсихологии,исторически и расови теории.
  Нардите навсякъде си имат своите ежедневни скърби и радости.
  Политическите и юридическипознания на всички народи по света са на битово ниво
  , както във всички останали области на познанието.
  Задължение на политици и медии е “висшата политика”. Но когато медиите ти са
  на тоталитарното 109-то място,няма значение ,че си в ЕС.
  Изборите ти пак ще са тоталитарни!
  Това са трите букви на демократичната АЗБУКА, без които е невъзможно
  всичко останало:
  1. Експресно премахване на стотици разрешителни и измислени регулации!Те са
  жизнеподдържащата кривоносна система на всеки тоталитаризъм!
  Нивото на свободния пазар и лоялната конкуренция, определят
  нивото на благосъстояние на всяка нация!
  2.Премахване на социалистическото здравеопазване!
  Възкресиха отровените с новичок Скрипрл, а у нас ежегодно умират
  отровени с гъби.
  В Германия има над 200 ЗОК.Искаме у нас възможност за избор поне между 20 ЗОК.
  Свободата не е литературно понятие, а математическа детирминираност!
  СТЕПЕНТА на СВОБОДА е ВЪЗМОЖНОСТТА за ИЗБОР!
  3.Съвременно образование, с преустановяване втълпяването на славянството,
  което е руска имперска доктрина за предателско самосъзнание.Еманация на която
  са пРезидента и КГБ Борисов-къртиците в ЕС и НАТО.
  Вече трета република от етнически българи в РФ тръгва към автономия,
  а тук ни вопъл ни стон. Ни от пРезидента, ни от КГБ Борисов, ни в медиите.
  4.Ситуиране на НЕЗАВИСИМ прокурор за борба с корупцията по високите етажи
  на властта.Право на жури на всеки ощетен с над 20 лв.И веднага ще изчезне
  всякаква корупция. И делата ще се решават до дни, а не да се влачат с години!
  И в България да има Американско ЖУРИ, което е всъщност стара немска традиция.
  5.Драстично съкращаване на администрация и полиция според европейските
  стандарти

  Важни особености на българо-руския съветизъм:
  1.Веднага осигуряване на БЕЗПРЕПЯТСТВЕН достъп на НАП до Росенец и Нефтохим.
  2.В рамките на година изграждане на реверсивни интерконектори до всички съседи
  3.В рамките на месеци , нарязване на съвеЦката военна техника, несъвместима
  с НАТО
  4.В рамките на месеци демонтиране на МОЧА,Альоша и още стотици съвецки и
  шумкарски капища. Евразийска Беларусия, въпреки че е била част от съсеЦката
  армия ги премахва. А у нас са още сборища на червени вампири!
  И т.н., и т.н.
  Трябва да се формурат кратко, ясно и КОНКРЕТНО!
  А не с МНОГОГОВОРЕНЕ И лозунгаджийско НИЩОНЕКАЗВАНЕТО!
  Иначе всички минали, сегашни и бъдещи “десни”ще продъжават да се кипрят
  на конференции и студиа.Въпреки че преди при КОстов имахме абсолютно
  мнозинство в НС- над 120 от 240. Въпреки,че сега Няколко от тях може да се
  кипрят и в НС. Много важно!След като България ще е да дъното на ЕС,
  все по-далече от Румъния!
  Народопсихологията? Дрън-дрън!
  И детето пищи и дращи майката си. И на нея и се къса сърцето, когато му
  бият животоспасяваща инжекция! Ножът е опрял до кокъла…
  УСПЕХ на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!

 48. КЛЮКАР/СЕИРДЖИЯ,аз не знам ти откъде падаш?!?
  При хилядите предприятия за ЛИКВИДАЦИЯ, повтарям – за ЛИКВИДАЦИЯ , а не за “приватизация”, няма ниКОЙ да даде някаква реална цена за тях. Първо защото са МНОГО – ХИЛЯДИ, и става пренассищане и дъмпинг между тях,второ защото НРБ е фалирала и няма достатъчно платежоспособни потребители ,за да се възвърнат инвестициите в приемлив период от време. Но и самите синдикати ,тогава , го принуждаваха да приватизира, чрез работническо-мениджърските дружества , вместо да – ликвидира, тези губещи предприятия. МВФ също изискваше безусловна приватизация на комунистическите “гиганти”, които бяха губещи , за да даде заеми за стабилизирането на финансите на НРБ, в противен случай – няма заеми и следва окончателен фалит, както по времето на лукановите зими.
  Парите са изнесени отдавна от червената номенклатура и ДС, а след това и от “кредитните милионери” от ДС и от “групировките”, като Мутригруп. Чрез офшорните зони и през чуждестранните банки. И тези ограбени пари не са точно “черни пари” , според международните банкови практики , за да се “изпират”. По същият начин Путлер изнесе 2-4 трилиона долара от Русия, а и много от източноевропейските олигарси – също.
  Всички диктаторски режими изнасят парите и имотите си в западни банки и държави , и в офшори.
  Освен това при цара , след Костов, приеха поправки ,които оневиняват банкерите ,които са дали необезпечените кредити , до този момент. И както виждаш 10 години след същото се повтори и с КТБ.
  И преди 1997г. над 90% от предприятията бяха държавни, които взеха голямата част от “необезпечените кредити” , по ЗУНК. И когато не можаха да си върнат кредитите, и заради ограбването им по схемата – “на входа , и на изхода” , тогава Костов трябваше да ги ЛИКВИДИРА и приватизира. Защото по-голямата част задълженията по ЗУНК бяха на “държавните предприятия”.
  И няма смисъл да повтаряме едни и същи неща КЛЮКАР/СЕИРДЖИЯ! По-голямата част от сегашните далавери са свързани с “правителствата” след Костов, особено при всяко следващо “правителство” на Боко, при положение че при Костов не бяхме нито в НАТО , нито в ЕС, нито имаше еврофондове и европейски пазар!
  Виж какво успява да постигне Румъния, за тези 20 години след Костов, дори изгони техният Лукойл, заради далаверите му.
  Коментирай само статиите на г-н Инджев! И ако имаш някакви НОВИ сведения против Костов – само тогава ги “споделяй” ТУК!
  Няма смисъл само да повтаряш старата, претоплена, комунистическа пропаганда , срещу Костов от 2001г..
  Ако имаш някаква и допълнителна информация и за цара , тройната коалиция и Боко,можеш да я споделяш тук.
  И ти сам си натякваш с КОЙ? се “познаваш”, ние не знаем за твоите “височайши познанства”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.