“Демократична България” отговори на двете най-важни условия в търсенето на подкрепа от демократичните българи

Вчера се състоя обединение на формации, които бяха разделени и оставиха  без представителство своите избиратели в настоящия парламент. Нима това обеденинение под формата на “Демократична България” не беше нещото, което изискваха разочаваните избиратели от “ДСБ”, “Да, България” и “Зелените” ( споменавам само реално обединилите се)?

Отгоре на всичко говорителите на новата формация, които отговориха на настоятелните изисквания на симпатизантите да загърбят партийния егоизъм, демонстрираха в своите учредителни изказвания подкрепа за двете най-важни условия като заявката за своята политика, която ги прави различни и автентични на политическата сцена: обявиха се против статуквото на зле прикритото съглашателство между управляващите от ГЕРБ и тяхната формална опозиция БСП, включително по най-важния признак, свързан с отношението към разклатената геополитическа ориентация на България, теглена от московската пета колона обратно в еразийските прегръдки.  

Години наред съм поставял тези две условия за припознаване на промяната в обосноваването на нов политически проект като автентично демократичен и проевропейски. Повтарям: без ясно разграничаване от ГЕРБ и БСП не може да има тяхна алтернатива в българската политика. Опитите за съюзяване  Борисов, защото бил по-малкото зло и така се пречело на БСП да се завърне във властта се провалиха катастрофално и поради факта, че ГЕРБ и БСП заедно олицетворяват статуквото. Проруското. 

Да припомня най-бегло и най-конспективно поредните и последните засега доказателства за това проруско статукво ( някои от които бяха споменати вчера и от лицата на проекта “Демократична България”). Тези факти ми дават правото да твърдя, че когато кажеш Нинова, подразбираш Борисов. И обратното. 

Нинова се изяви като лидер в тандема с Борисов в бягствотото му от проевропейската ориентация по ориенталския казус с отношението към Истанбулската конвенция. Даде му тон за песен и той я запя.

Борисов обаче амбициозно й го върна. Изпревари я в подмазването на Путин покрай аферата с отравянето на отношенията между Запада с Русия. Той взе страната на Кремъл и Нинова беше принудена да му признае лидерството под акомпанимента на комплимента, отправен от руския посланик Макаров. 

Борисов води на Нинова и по поклони към Путин по въпроса за борбата за мир в Черно море. И на суша – чрез отказа на българска земя да бъдат разположени части от натовския противоракетен щит. В случая тя е невнна. Той има техническо предимство по документи в разпределението на ролите: това, за което тя си мечтае, Борисов е овластен да извърши. Включително в обслужването на руския стратегически интерес България да продължава да агонизира като постколониална проекция на непоклатимото постсъветско статукво в областта въоръженията и в разоръжаването на страната ни пред лицето на руския енергиен диктат напук на всичките му собствени приказки за диверсификация на енергийните доставки.

Кой от двамата е споменавал по – често необходимостта от сваляне на санкциите срещу списък от лица от обкръжението на Путин, това  знаят само московските им арбитри в това състезание, които със сигурност си водят бележки от разговори, за които не знаем. 

Нинова изравнява резултата в надпревата с Борисов кой ще направи повече за руското влияние в България, действайки чрез своя главен властови коз Румен Радев. Борисов оставя Сидеров и други негови коалиционни другари  да говорят за мечтания от тях български мост между Русия и Запада, докато президентът Радев направо действа с изграждането на паралена путинофилска пътека до Кремъл. Отива на посещение там да му се кара този път лично самодържецът Путин. Радев обосновава мазохистичното си усилие с необходимостта да открие българска изложба – вероятно същата (на Светлин Русев, но дори и да е друга, сходството в аргументацията между Борисов и Радев е поразително), заради която премиерът обяви, че набързо привиканият в София любимец на Кремъл посланик Бойко Коцев трябва също така бързо трябва да се завърне в неговата Москва. Какво единодушие между уредниците на българското излагане пред света!

За добро поведение пред строя на петата колона на Борисов му беше позволено от Кремъл да поддържа имиджа си пред Запада като полезен за него български идиот ( по Ленин) и да смени в Москва посланик Коцев с друг русофил, чийто избор е още едно доказателство как задружно работи проруското статукво в днешна България. 

Някой може ли да намери съществени разлики в гузния маталитет на ГЕРБ и БСП в препирните им около приватизаторката Генка Върбакова по отношение на ЧЕЗ и нейната посестрима Корнелия Нинова, придобила “Техноимпекс” със също толкова “ясен произход” на първоначално натрупания капитал, както и “Гинка от Пазарджик”? 

По горния казус може да има нюанси в театралното изиграване на уж противоположните позиции, но в сигналите към Русия “ела мечко, изяж ме” във връзка с неувяхващата слава на руско-българския грабеж от вълшебната корупционна трапеза АЕЦ “Белене” тези нюнаси и с микроскоп са трудно забележими. 

Има още много примери, но за краткост ще кажа пак: спойката между власт и опозиция се оществява днес в България чрез обслужването на руските интереси и това застрашава проевропейската ориентация на страната ни насред българското европейското председателство по-контрастно от всякога през последните десетилетия. 

Пиша в лично качество, в каквото бях поканен на официалното обявяване на проекта “Демократична България”, към който иначе имам нулево отношение в партийно-строителния смисъл на думата. И тъкмо в лично качество мога да кажа: моите две условия за подкрепа на подобно обединение са 100 процента изпълнении. Поради тази причина го подкрепям 100 процента. 

Иначе кредит на недоверие у нас най-лесно се дава – причини винаги могат да се намерят. 

А че съм на прав път в оценката си се вижда от истерията на медиите, които обслужват споменатото статукво. Направо се задъхват от злоба срещу учредената алтентатива на своите работодатели. Каква по-добра атестация от тази манифестация!

52 мнения за ““Демократична България” отговори на двете най-важни условия в търсенето на подкрепа от демократичните българи”

 1. Йес! И аз съм на 100% за Демократична България. Без кавички.
  Надявам се, толкова много ми се иска да успеем и първото за което се сетих бяха думите на Великият Чърчил след победата при Ел Аламейн:
  “Това не е краят. Това дори не е началото на края. Но може би е краят на началото.”
  Отнесене към днещното препускащото време, до година-две забравяме, архивираме, пращаме на политбунището, баце, цвъчко, корни, болен лидеров, свинеподобний каракачанов, маГарешки и вся остальная сволоч.
  А пРЕЗИДЕНТ Фърчилков разбирайки безсилието си да прокарва козните на шеф решетников, Фърля оставката.
  Да бъде!

 2. Това изказване на бясното куче, монахът-войн, шефът на Пентагона Джеймс Матис никога няма да го откриети в “обективните” бг медии.
  Което ни най-малко не намаля и с йота неговата валидност.
  С две думи, ДМ не възразява кремълският ГНОМ да се “самозадоволява”, казано с езикът на соцпропагандата ни от 70-те години. Каквито и напъни да правят в Мордор опитвайки се да плашат куче с кокал, никога не само няма да надминат във въоражаването САЩ, няма и да ги настигнат, а просто ще запазят само “почетната” дистанция от поне няколко обиколки изоставане в бягането на 10000 метра.

  Заявления президента России Владимира Путина о создании новых видов вооружений не повлияли на стратегические планы США, сообщил в четверг глава Пентагона Джеймс Мэттис. «Я тщательно изучил все (что сказал Путин) и обсудил со своими специалистами, которые очень хорошо разбираются в этой теме. Ничего из того, что президент Путин сказал в тот день, никак не изменило моих стратегических расчетов. Я желаю ему удачной гонки вооружений с самим собой», — заявил Мэттис в ходе слушаний в Конгрессе США.»В конечном счете, они могут потратить (на оружие) все деньги; это не изменит мою стратегическую оценку. Я только предполагаю, что это будет за счет больших издержек для российского народа. Это ничего не изменит», — отметил он.

 3. Много се радвам на днешният коментар на Иво Инджев,който трябва да послужи според мен,като ориентир за колебаещите се демократични хора.Честито на всички които милеят за този проект-“Демократична България”.Най добрата политика е чесност, почтенност,смелост.

 4. Да припомня. На 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  НО, голямо НО. Преди това, на 17 април, пак там, но повече подробности от ИВО е насрочено заседание на ново дело на атакиста илиан тодоров срещу Стопанинът на БЛОГА НИ. В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. “Издъних” системата. Втората напомка е за коша.

 6. Поздравления и от мен към Иво за горната статия!

  И успех на “Демократична България” на наближаващите предсрочни парламентарни избори!

  Най-важното: България просто няма как да благоденства и просперира в мечешката прегръдка на няколковековния вековния руски враг! Окрал за 74 години страната ни така, както не успяха да я окрадат османците за 482 години. Докато скъсаме с Русия /това все ще стане след някоя година!/, целта на “Демократична България” трябва да бъде максимално външно и вътрешно политическо дистанциране на страната от руското зло. И възстановяване колкото е възможно повече на доверието на съюзниците ни от НАТО и ЕС!

  Още един път – успех, “Демократична България”!

 7. Разграничаване от ГЕРБ?

  “Оттук нататък, е въпрос на време, търпение и разумни действия, за да стигнем до първото препятствие. А първото препятствие е връщане във властта и то с такава сила, че да можем да променяме процесите в държавата, а не да бъдем патерица на Борисов.”

  А.Атанасов
  http://www.bitelevision.com/za-parvi-pat-hristo-ivanov-i-atanas-atanasov-zaedno-v-televizionno-studio-desnite-lideri-pregovaryat-za-obedinenie-na-sledvashtite-izbori/

 8. Пожелавам успех, а Борисов е селски вариант на Шрьодер!

 9. Този път тръгнаха наясно с избистрените две най важни условия;
  1.Алтернатива на власт Герб и ОП/ и опозиция /бсп/ на завоя към Кремъл и евразия.
  2.Завръщане в центъра на ЕС и НАТО с цялата активност на нацията.За да се гордеем,че сме българи с достойнство и морал.
  Тези два постулата трябва да бъдат като молитвата *Отче наш* за коалицията.С тях да се започва с тях да се завършва.
  Другото ще се нареди.Радвам се,че участвуват експерти и политици по направленията в програмата и то доказани.
  Ние трябва да подкрепим.Ние сме длъжни да подкрепим и който е в състояние да се включи без пред разсъдаци.Защото залогът е голям.Дали ще я има България
  Успех.

 10. Успех,разбира се!Но като чета реакции на хора,които се пишат “десни”във FB,се отчайвам-не одобряват(меко казано)Р,Кънев,Хр,Иванов,зелените.Това ни е трагедията-да се цепим вместо обединяване!

 11. КИЛИЕВА
  Какви *десни* в ФБ Там е пълно с борисовите тролове *а ла А.Тодоров,Сотиров*.На тях все ние им пречим,а не Русия.

 12. Разбира се, УСПЕХ за новата формация! И този път нека веднъж завинаги да се спре с мрънкането, че видите ли, едните били десни, другите червенеели, зеленеели и т.н. и т.н.Щом са се обединили за къртовска работа в името на общото ни демократично бъдеще, нека поне веднъж им се даде доверие в аванс, още повече, че все пак начело са познати лица от БГ политика, доказали се във времето със своята неотклонна политическа позиция! В края на краищата, истински десният човек в България, няма абсолютно никаква друга алтернатива при едни бъдещи избори!

 13. Извинявам се, че съвсем не е по темата, но просто не мога да сдържа крайното си учудване от промяната в политическата позиция на един небезизвестен журналист от арабски произход, изразена чрез изключително силното му послание към всички местни безродници и апологети на кремльовската политика в БГ:

  http://dnes.dir.bg/news/siria-chasove-diktatura-nidal-algafari-iztikvane-27042370

 14. кръстин и коцев – стопроцентова рублосуратлъшка тъждественост.

 15. Успех на новата формация! Но предлагам да не сме само странични наблюдатели, а активни участници в спасяването на България. Което ще рече да изискваме от новата формация конкретни действия. Аз например искам да се постави като приоритет СЛОВОТО. Да се задели достатъчно ресурс за противодействие на медийния картел , който направи и прави Българите от нормални хора в русофили, мразещи САЩ, НАТО И ЕС.

 16. За мое лично съжаление така и не видях най-важната част от целия пъзел – Всеобхватна лустрация. От БКП+ДС та до последните им разклонения като ГЕРБ и Воля.
  Нови избория няма да има тази година. Предполагам и догодина няма да има. Освен ако новата формация не успее да органицира 100 000 протестиращи готови да се бият с полицията. Това статукво ще си отиде само по един единствен начин – с МАЙДАН!

 17. “Малка” КОЛОНИАЛНА “статистика” на заграбеното от Сталин след Втората севтовна:
  https://bit.ly/2HvfdEx
  Това са ОФИЦИАЛНИ данни само за официалните “ТРОФЕИ”. И то……само за ОФИЦИАЛНИТЕ “трофеи” от ГДР!!!!!
  Но …. НО да не забравяме ,че Сталин е ОГРАБ……ПАРДОН! – Сталин е “освободиль” НЕ само ГДР , но и Полша,Унгария,Чехословакия и….. разбира се Сталин е АсвАбАдиль по същият “БЕЗкористен” начин и НРБ и Румъния!!!!!!!
  Колко ли десетки хиляди тона ЗЛАТО е “освободиль” Сталин от ЦЯЛА Източна Европа, след като само от ГДР е той “присвоил” , ОФИЦИАЛьНО, над 14-15000 ТОНА злато?!?!?
  А колко още НЕофициално са заграбени от сталинският алкохолизиран башибозук от РККА?!? След като само Жуков се е обзавел с няколко влакови ешалона “лични” “трофеи” , и само от ГДР! То е съвсем вероятно НЕофициално РККА също да е ЗАГРАБИЛА още поне 14-15000 тона злато от ГДР, добавени към ОФИЦИАЛНИТЕ “трофейни” 14-15000 тона злато от ГДР!
  А колко ПЪТИ по толкова злато, “ОФИЦИАЛНО” и ……и “НЕофициално”, е докопал Сталин и от цялаТА Източна Европа, само след Втората световна война?!?!?
  А колко ОЩЕ , допълнително, милиона тона ЗЛАТО е присвоил СССР по времето на СИВ(1944-1992г.), от Източна Европа и колонията НРБ?!?!
  А ,както е всеизвестно и в момента НРБ, и “вождь” винету, продължават “трофейната” КОЛОНИАЛНА “дружба” с путлеристкият райХ, като всяка година ОТРИЦАТЕЛНОТО…. “трофейноТО” търговско салдо на колонията НРБ с Путлер е над 10милиарда евро!!!!!…….

 18. До тук добре, въпроса е някой да не снесе кукувиче яйце тип Пръмова или Лукарски в новата формация.
  НАДЯВАМ СЕ да не са само по хубавите декларации, а да са си осигурили финансиране, медийна подкрепа, екип, който може да достигне НЕ САМО ДО ТВЪРДИТЕ ДЕМОКРАТИ, НО И ДО ПО-ШИРОКИТЕ МАСИ защото популистите-патриоти държат 3-5 процента нормални хора, които са гласували за тях.
  Новата формация трябва да събере минимум 20 % …..

 19. Новата партия трябва да се пази от инфилтрирането в редиците й на подставени лица на руските служби, пеевски, библиотекарския и БСП. Това е първостепенна задача за гореизброените.

 20. Дали от новата партия имат работещ план как ще стигнат до “леля Пена” от Трън, която гледа само Канал 1 или до “чичо Мюмюн”, който знае основно турски език или до “крепостните” гласоподаватели на в мини Бобов дол или до незаинтересованото и отвратено от мутрите в политиката поколение?
  До мен не е проблем да стигнат, защото аз сам си стигам до тях на изборите.
  Наясно ли са, че всички ресурси ще са срещу тях – Герб, Бсп, ДПС, ПФ, КГБ-ДС? Наясно ли са , че целия държавен ресурс ще е срещу тях?
  Наясно ли са, че следващия провал на подобна хубава, демократична идея за партия ще бетонира статуквото?
  УМНИ ХОРА СА, ДАНО ЯСНО ДА ОСЪЗНАВАТ ЧЕ НЯМА МЯСТО ЗА ПРОВАЛ. БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ЕВРАЗИРА ТОТАЛ СЛЕД ТЯХ.
  Аз лично им желая най-голям успех, но съм притеснен, че идеите им ще останат неразбрани и нечути от мнозина, ако се действа по старата стихийна схема.
  Нали не мислите, че Макаров, Бсп, Доган, Пеевск, Каракачан, Лукойл, ще се дадат без бой

 21. Ако ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ има план как да се справи със следните неща, то безспорно ще успее:
  атаки от цацаратурата, фейк новини от пеевските и русофилски медии, липсата на тв ефир, подставени социологически изследвания, размиването на мероприятията на ДБ с други масовки, измислянето на компромати срещу лидерите на ДБ, внедряването на ДС подставени лица, проверки от НАП, проверки от Данс, нелоялна конкуренция в провинцията, борба срещу милионите на Пеевси и Ко, срещу интересите на АЕЦ Беляне, срещу руските троянски рубли, срещу …….
  Дано да имат свежи идеи!

 22. ULTRA, а прочетохте ли коментарите под написаното от Алгафари?Нямам думи,всички му скачат,не са ли гледали,имаше потресаващи картини от трагедията в Сирия?

 23. Било то и “политически некоректно”, не мисля, че трябва да се пропуска ДПС от схемата. Винаги са били резервния играч, “асото в ръкава”. Червеният октопод е БСП+ГЕРБ+ДПС, останалото се купува с пари, постове, власт, ред в СВ-то, някоя и друга обществена поръчка(все пак трябват и “бушони”, особено на Борисов, предупреждавах за това, когато тръгната РБ да се “коалират” с ГЕРБ). Бламирането на Христо Иванов е показателно!

  @JEEP PATRIOT
  Много точно уцелихте проблема! ДСБ винаги за имали прекрасни управленски програми, но нищо от тях не достига до овчеглавия “материал”, докато националните медии натрапват нонстоп “фаворитите” на БКП_ДС.
  Няколко полуапокрифни блога(с тъга го казвам), две три интернет медии не са достатъчни посланието и съдържанието да стигне до хората! И нека не е много сложно казано, по-първосигнално да е, че народът ни уви е много, ама много прост …
  Пожелавам на Демократична България ако трябва с тъпан насред площада, сред хората, посланията и програмата им да достигнат до избирателите, да ги накарат да повярват, че има смисъл, че има алтернатива, че може да се живее по-добре в правова и демократична България с държавност и работещи институции! И в Брюксел да спрат да се лигавят с кремълските блюдолизци, защото ще им излезе по-скъпо, отколкото предполагат!

 24. УСПЕХ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ!!!
  Надявам се това да е първата стъпка в дългия път на излизане от блатото, в което се набутвахме постепенно и методично след 2001г. Тогава се провалихме на изпита за пътя, по който трябва да върви България и в крайна сметка се озовахме тук. Няма да е лесно и ще е дълго, но според мен най-важното е да не стъпчем крехкото цвете още от начало със свръх претенции и непрекъснато търсене на кусури. Да не забравяме, че антикомунизма ни е такъв каквито са ни антикомунистите.
  УСПЕХ!
  Ще помагам с каквото мога.

 25. @IMBLACK
  Уважаеми, прав сте и съм съгласен с Вас освен за едно. Независимо, че за същността на социо-менталното състояние на част от нашите съграждани сте прав не бива да ги наричаме с подобни епитети. Те просто не са имали нашата участ или образование за да мислят със собствените си глави, без да се поддават на недобросъвестно влияние и облъчване.
  Ако ДБ не намери подход към точно тези наши съграждани ще си останат в рамките на 5-8 %. Това е тъжната реалност. Ако искат от ДБ да водят държавата трябва да убедят всички освен нас от блога на Иво, че са правилния избор. С капсулиране само към нас, свободно мислещите няма да стане.
  ДБ трябва да намерят психологията на несвободните ни съграждани и да се опитат да променят тяхното състояние, да достигнат до тях физически и ментално. Нужна е психологическа бомба, която да събуди мнозинството. Мнозинството трябва да припознае своя интерес в ДБ. КАК?

 26. Да се борим за Демократична България,без да подценяваме нито на йота Герб и комунистите.Тотална борба.

 27. Току що завършва Панорама по БНТ.
  Цецка Цачева и “опонента й” Антон Кутев СЕ ОБЕДИНИХА СРЕЩУ позицията на президента Плевнелиев, който се опита да защити солидарността в ЕС и НАТО срещу моментните интереси и страх от цар Путин.
  ЕТО ПОРЕДНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА НЕОБХОДИМОСТТА ОТ ДБ!

 28. Винаги досега съм си давал гласа за истинските десни и съм работил за тях,дано да не се внедряд нови провокатори като Мичковски,Гайтанджиев които разнасяха папки и щяха да съдят и вкарват в затвора покойния Луканов и още много други мижитурки.Дано най после българите започнат да мислят със сивото си вещество,а не с меките си задни части.Успех на ДБ!

 29. В борбата за протестния вот ДБ ще имат сериозен противник, ако ПОПУЛИСТА СЪС СОБСТВЕН ЕФИР Славчо Трифонов бъде изстрелян от космодрума на хората докарали навремето за същата цел Симеончо.

 30. @JEEP PATRIOT
  Е, имам предимството да не се боря за “народната любов”, което ми позволява да казвам истините(както субективно ги виждам естествено) “право куме в очи”.
  Доколкото познавам родната народопсихология, българина от намеци, куртоазия и евфемизми не разбира! Когато му се казва, че е голяма бяла птица, се изпъчва, изпъва шия и си мисли :”То’а балък к’во са пра’й на интересен и ми вика, че съм лебед? Верно съм красив и голям тарикат ама …”

  Затова начинът за въздействие трябва да е брутално разтърсващ, прям, скандално откровен и изобличаващ.

  Гергов и Първанов естествено ще искат да включат протежето си Трифонов. Ако парите не стигнат, Трифонов ще си направи шоуто и ще ритне “кандидат спасителите” на България(най-вероятно така ще стане), както е ритвал всеки друг “победител” в продуцираните от него предавания, просто защото егоцентризмът и скъперничеството му пречат да инвестира в някой друг.
  След като българският избирател настъпва подред “мотиките” Яне Янев, Бареков, Марешки, не е изключено да настъпи и “мотиката” Трифонов ако му се предложи. Контрапунктът е “Къде отиваме ? Европа или Азия?” Придружено със снимки на западноевропейска и руска провинция.

 31. ЗАЩО ВЪОБЩЕ при възникването си трябваше да са на парчета, а не като едно ЦЯЛО??
  “Да”, “Демократична” и т.н.
  Всички политически противници са достатъчно големи, многобройни и силно руско-подкрепени, та да се играе на дребно. Трябва ОБЕДИНЯВАНЕ на демократичните, пробългарски, евроанталтически сили, а не фрагментиране. Когато България бъде един ден надделяна от такива сили, и останала червено-бозова ИЗМЕТ избледнее в малцинство, ТОГАВА би трябвало да се допуска капризът на раздробяването.

  Междувременно:
  ПАК ЗА БОКО и неговите служби, дето знаят, заедно с русняшките. А пък онези, британски и американски служби, нищо не знаят (бръкмари, по боко-тъпото)
  Пак за СЕРГЕЙ СКРИПАЛ И НОВИЧОК.
  Пак разкрития от разни британски МИ-та (не хеликоптери):

  “Русия е хаквала електронните пощи на Юлия Скрипал от 2013 г. досега и е тествала новичока върху дръжки на врати (а си пипнал там) преди да го “приложи” върху СЕРГЕЙ и ДЪЩЕРЯ му”.
  “Основна е ролята на ГРУ, военното разузнаване на Русия.”

  https://www.telegraph.co.uk/politics/2018/04/12/russia-has-blurred-lines-state-criminal-activity-head-gchq-has/

 32. За да няма пак провал на обединението, трябва ние да сме по-активни. Помните ли какво стана през декември 2015-та? Христо Иванов подаде оставка като правосъден министър, Радан Кънев и още неколцина от ДСБ се солидаризираха с него и дотук. Никаква подкрепа отникъде – бяха оставени сами, въпреки че правото беше на тяхна страна.
  Cега виждаме как например срещу екстрадирането на този Желяз Андреев се вдигнаха да протестират толкова хора с плакатите си. Това е начинът, по който трябва да си отстояваме каузите и подкрепяме лидерите, няма друг. Особено когато противникът ни разполага с медии, социологически агенции за масова манипулация и всякакви други средства да ни смачка, ние нямаме друг коз освен улицата, уви! На рубладжиите трябва да се покаже нагледно, че в България има и друга гледна точка освен тяхната.

 33. Пожелавам успех на новата формация!
  Надявам се и хората на БЗНС на г-н Ненчев да се присъединят, а защо не и ДОСТ! (Наясно съм, че заради последното има риск да бъда заклеймен публично, но си поемам риска…;))

 34. Следя по Ютуб руския опозиционер Алексей Навалнм още когато извади шокиращото си разследване за крадеца Медведев – “Он вам не Димон”. Във заснетото видео той разобличава майсторски в полеви условия и само с един дрон и ровене в официални документи, достъпни по интернет, корупционерската същност на Кремъл.
  От тогава Навални създаде един доста интересен начин на комуникация с аудиторията си: той лично обеснява в кратки клипове от 5-10 мин свои важни разкрития за откраднатите пари, схемите, апартаментите, яхтите, вилите и др. на Путин и компания.
  Съветвам от ДБ да последват този пример на комуникация с хората. С вестници, с тв участия за 2 минути с други хибридни опоненти нищо няма да постигнат. Дано сред лидерите на ДБ има хора, които следят успешната схема на Навални, чрез нея той спечели много МЛАДИ хора за каузата си, затова му предвиждам успешно бъдеще освен ако не го скрипалнат.

 35. Пути пак е в шах. Ударихме съзаклятниците му в Сирия, а Кремъл даже не е разбрал за да “вдигне самолета”.
  Путя е в почети мат: ако се опъне на нас-Запада ще му изгори не само смешната Вагнерова банда в Сирия, но и световното по футбол!
  Путя рискува, ако се направи на мъж да докара нови санкции срещу себе си и олигарсите си, които след още някой милиард загуби ще го свитнат като Литвиненко.
  Може да очакваме вой на кучката Захарова и подкрепа от глутницата русофили.
  ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ИЗГОНИМ РУСКАТА РЕЗИДЕНТУРА ОТ БЪЛГАРИЯ.

 36. Случайно или не, не беше обърнато внимание на изявлението на Плевнелиев в частта му за чуждите инвеститори. Той каза, че “8 от 10 инвеститора избират Румъния пред България”. ТОВА БИ ТРЯБВАЛО ДА Е ШОКИРАЩО ЗА ИКОНОМИЧЕСКИЯ ЕКИП НА ПРАВИТЕЛСТВОТО, освен ако не е планирано по руска поръчка за да потъваме и оскотяваме.
  Румъния се солидаризира със Запада и получава инвестиции, РЕАЛНО повишение на доходите. А ние получаваме руски патриарх, Гергов, нощни вълци, Макаров, ДС$КГБ.
  ДБ трябва да бъде активна!

 37. Вече може да се наслаждаваме на разкрачената стойка на Путин и Захарова. Обявяват, че е нарушено международното право – а за Крим и Донбас няма ли да добавят нещо?
  Дали ще обявят САЩ, Франция и Великобритания за гадове?
  Няма.
  Защото там са им децата, вилите, банковите сметки и яхтите.
  Тръмп ясно каза – има две държави, които подкрепят криминалния режим на Асад това са Русия и Иран. Това значи, че и Русия и Иран са криминални държави.
  Сега искам да видя как ще се измъкнат Радев и другите в изявленията си! Искам да видя как Радев ще отиде в Кремъл в тази обстановка!

 38. Хибридния МВРО Каракачанов изпълзя и защити руската политика и военна сила в Сирия в предаването “Събуди се”.
  СЪБУДЕТЕ СЕ БЕ.

 39. Успех-от сърце-на новата формация от мен!

 40. От 4.00 до 4.50 американците са изстреляли 106 ракети “Томахоук” по военни цели в Дамаск и около него. Не е свалена нито една.

  По този случай поздравявам Некъпаната Маша Захарова с подходяща за случая честушка:

  “Забалела наша Маша, захатела малака.
  Не папала под карову, а папала пад бика.”
  /Заболяла наша Маша, поискала мляко. Не попаднала под кравата, а попаднала под бика/.

  Честито, руски гниди, четящи блога!

 41. Към един:
  Проблемът е един и той е във вас, защото искате да видите само „Всеобхватна лустрация“ и „МАЙДАН!“. Ако искате наистина да видите ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ то тогава е задължително да си махнете наочниците. Ако не го направите рискувате да си останете вечно на собствения си „майдан“ съвсем „един“, бленувайки за „всеобхватна лустрация“.

 42. Към българин:
  “Надявам се и хората на БЗНС на г-н Ненчев да се присъединят, а защо не и ДОСТ!”

  Това, ако беше казано от Настрадин Ходжа щеше да е естествено и нямаше да бъде необичайно, но да го каже човек носещ ник „българин“ предизвиква снизходително съчувствие. И все пак, ако искате наистина надеждата ви да получи отзвук сред хората, които ви четат, струва ми се, че най-напред ще трябва да ги уверите, че в кризисни ситуации лидерът на дост този път ще потърси помощта на посолство на държава от ЕС (най-добре от ядрото ), а не от посолството на Турция.

 43. Подкрепям TERVEL .Да не се занимаваме с глупости,а да вървим напред с Демократична България.Вглеждането в стари рани като лустрация само ще ни забави и отклони от от Европейският път.Вече имаме изострени сетива .за да познаем кой,кой е.Свърши се със заблудите.

 44. Да се мисли за ДОСТ в този контекст е несериозно, защото основаването му беше имитация на разцепление в ДПС, целяща да прикрие на последните парламентарни избори факта, че ДПС е станала втора политическа сила у нас, изпреварвайки БСП. Понятието ДОСТ ще просъществува само толкова дълго, колкото ще върши работа на стратезите от сарайско-библиотекарската шайка, която го измисли.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.