Тръмп размаха въздушната тояга и вече може да извади моркова за среща с Путин

ОБНОВЕНА В 22.30 на 14 април 2018

 

След като се кри цяла седмица днес сирийският диктатор Башар Асад беше показан от сирийски медии да влиза костюмиран на работното си място в Дамаск сякаш тази нощ три западни държави не са бомбардирали поверената му държава с повече от 100 ракети без нито една от тях да е прихваната от неговите руски покровители. Един вид, Асад демонстрира непукизъм в позата на победител в духа на посткомунистическия лозунг на българските другари “ Ние пак сме тук”. 

Че замисленият военен удар в отговор на химическата атака в градчето Дума ще бъде политическо послание беше ясно. По тази причина си позволих да направя прогноза в този смисъл ( вкл. в телевизия “България он еър” в предаване на запис, осъществен преди въздушните удари на САЩ, Великобритания и Франция и предвиден за излъчване три дни по-късно в неделя. Да се правят прогнози за очевидното не е трудно. Освен ако не става дума за някои български “пророци”, на които отново им се привидя начало на Трета световна война.

Най- известният български коментатор на световните дела, новоизпечен дипломат, междудържавен посредник, обединител на разединените Балкания и направо геополитик Бойко Борисов мрачно предсказа, че светът отива на зле. Така в неговите очи изглежда светът, в който западните ни съюзници изпращат своите послания към Русия, вместо да й се мазнят, както прави той в състезание с конкурента си в умилкването на Кремъл Румен Радев.

Не, Путин не е сразен в Сирия и никой не си е поставял подобна цел, както вдъхновено лъжат разни говорещи глави от екраните на любезните ни телевизии.  Бившият външен министър и неуспял кандидат за главнокомандващ на България Ивайло Калфин се опита да събуди зрителската аудитория тази сутрин в предаването “Събуди се” по Нова тв с дълбокомисленото заключение, че опитите на САЩ да свалят Башар Асад  водели до още тероризъм. Тезата му е напълно в крак с говоренето на официална Москва, която тези дни се опита да сплаши и без това не особено храбрата европейска публика, че в случай на военен удар по обекти в Сирия западните страни ще предизвикат нова бежанска вълна ( към Европа, разбира се). 

Предвещаваният апокалипсис не се състоя. За разлика от ударите на САЩ, Великобритания и Франция, отложени достатъчно дълго, за да накарат сиийските управници да се крият в миша дупка ( руснаците наричат мечката на галено Миша). Бомбардировките се състояха въпреки ръмженето на руската мечка, че едва ли не няма да допусне това да стане. 

Целта беше да се покаже, че Русия не е в състояние да защити небето над главата на Асад, ако превъзхождащите руските възможности за превенция западни оръжия бъдат пуснати в действие. Така и стана. Глупостите, изречени от руски посланици в Либия и Ливан, според които всяка една американска ракета щяла да бъде сваляна, бяха зрелищно опровергани.

Разположението на силите по бойните полета на Сирия с нищо не е променено . Това е утешителната награда за Путин. Наказан е само за ролята му на покровител, отговорен за употребата на химическо оръжие от страна на неговия клиент.

Както каза кореспондент на СиЕнЕн в репортаж от Москва тази сутрин, сирийският режим и руснаците ще продължават да избиват много повече хора с конвенционални оръжия, отколкото с химически. Както и досега.

За радост на едни и за покруса на други се потвърди очакването, че Тръмп не цели свалянето на режима, в каквата дързост несправедливо го заподозряха московските дезинформатори и техните резоньори у нас. И понеже вече писах, че светът е затаил дъх в очакване да види каква въздушна тояга ще извади Тръмп, за да осъществи заканата си да накаже “животното Асад”, трябва да продължа метафората със заключението, че политиката на моркова и тоягата тепърва ще даде преднина на моркова след символичната употреба на бухалката по начин, по който да причини възможно най-малко болка на “животното” и особено на руската мечка.

Тръмп вече  може да осъществи и другата си закана – да си дружи с Путин, както обещаваше предизборно, но вече от позицията на президента, употребил тоягата като доказателство, че не предава интересите на Америка.

Третата световна война се отлага, освен в пророкуванията на българските специалисти по мрачно бръщолевене, любими на процуденти и тв водещи.

Те са прави. Колко хубав изглежда животът на следващия ден, когато техните малоумни гости отново не познаят и осъмнем живи и ( относително) здрави, доволни, че пак ни се е разминало най-страшното, а за несгодите във всекиневито ни не си струва да се кахърим!

Живеем във вица за оня, който удрял с две тухли по много чувствителна част от тялото си защото е голям кеф понякога да не улучва. В това отношение телевизиите у нас играят ролята на ( рзвенчаната вече) хомеопатия: дават ти да пийнеш чиста водица с внушението, че е е лекарство и ти вече си вярваш, че си здрав. Печалбата прибират продавачите на фалшификати, за които е важно да имат зомбирана аудитория, готова да им вярва и да им гласува. 

33 мнения за “Тръмп размаха въздушната тояга и вече може да извади моркова за среща с Путин”

 1. Велико!
  Случайно или да, нощта на петък 13-ти се оказа кат по поръчка за Тереза Мей. Умница биха казали в матушката. Защо? Защото парламентът е вече в законоустановената си седмична почивка. Няма да пита крайнолевият лейбърист корбин и ко, нито опзицията в Консервативната партия които заедно щяха като нищо да я бламират. Сега, поне това е сигурно и нагледно се доказа мнозинството в кабинета все още я подкрепя, постави критиците си пред свършен факт. Битият-бит, такованият-такован. Малко но от сърце.
  Реакциите и на кремльовци и на поддакващата им в България пета колона и присъдружните им полезни идиоти бе предвидима. Резултат бе предизвестен. Кучета си лаят, керванът си върви. Жълтият картон с много червеникъв оттенък към ввп и асад е изваден. Както скандират агитките при вкаран гол: “Още, още, още!”
  Карта на нанесените удари.

  https://ic.pics.livejournal.com/el_murid/16552936/816489/816489_original.jpg

 2. 100 изстреляни ракети, от които 70+ прихванати и свалени от старите противоракетни системи на Сирия (съветско производство). Голям удар, голяма работа… Ти да видиш! А съвременните руски оръжия дори не са били развърнати…

 3. «По данни на русгрупс в Сирия, от 110 изстреляни ракети, унищожени са 114»
  —————————
  — Докторе, при мен това… е, с булката не мога… онова…
  — На колко години сте?
  — Осемдесет и девет, докторе…
  — Вие какво искате? Егенето…
  — Но комшията е на 98, и казва, че още го бива!
  — Ами, хвалете се и вие тогава.

 4. Да припомня. На 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. ХА хА, сещам се пак за измисления ТЪП руски “тръмпизъм”. Този пореден червено-кафяв екскремент, за международна употреба, включително у нас. Как се обръщат нещата, значи. По-точно, хора ги обръщат, нищо не става само, ей така, особено в политиката.
  Нали американците снощи набухаха сирийските заводи химически и други (при това забележете, заедно с верните, атлантици британци, а и французи – свърши вече с голата де-голова Франция, още от времето на Кольо Саркози свърши – да го духат русняците и за това).
  Та един руснак, заместник-началник на някакъв комитет по някаква отбрана в някква дума в москва, некой си Александър (без “ъ”) Ш. нарекъл “Тръмп бил като Хитлер”
  Ха ха ха …
  Палачинката савсем са обърна, бря бряя яяя…

  http://www.businessinsider.com/trump-russian-politician-compares-us-president-to-adolf-hitler-2018-4

 6. Превъзходна статия!
  Поздравления за г-н Инджев!

  Особено заключителният абзац е не само точен, но и изключително смешен!

 7. Четиво за колев-ци. Имаше един приходящ трол на другият ден след “блестящият изборен триумф” на кремълският ГНОМ. Надписали му на ввп 10-15-20 милиона гласа, много важно. Историята на раззия какво ли е виждала и преживяваля.
  https://censoru.net/26209-mif-o-rossiyskih-sovetskih-tehnologiyah.html

 8. Сред криминалната банда /Путин, Лавров, Шойгу, Песков, Захарова, Чайка и т.н. до ненаситната глутница олигарси/, ограбваща Русия и всички държави, които ѝ се подлагат, особено отблъскваща е фигурата на полк. Говняев. Ако използваме любимата ленинова дума. По съвместителство и патриарх. Защото ако останалите са безбожници по произход и възпитание, то той поне е чел Десетте Божи заповеди.

 9. Той и Е. Макрон поначало искаше Б. Асад да остане на власт, да не бъде свалян, с този удар или по друг начин.
  https://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-syria-france/frances-macron-says-sees-no-legitimate-successor-to-syrias-assad-idUSKBN19C2E7?il=0

  А има и подобни британски коментари за Асад. По-малкото зло и от този род неща.
  https://www.theguardian.com/commentisfree/2018/apr/13/syria-assad-trump-military-action-britain-killing

 10. Абсолютно безсмислено нападение. Тръмп се опитва да отклони критиките и разледването към него. Руснаците го подкрепят като уж протестират. Тази атака не може да спре Асад да използва химическо оръжие колкото пъти иска.Ако някой страда това са обикновените хора които няма къде да скрият. Жалко, че западният свят е напълно безплоден.

 11. @Илия Димитров
  “…западният свят е напълно безплоден”?

  Ще се престоря, че не виждам къде сте кацнали.
  Ще дам само един пример за “напълно безплодния западен свят”. Сирийските бежанци в Канада получават прием, защита, дом, социална и психологическа помощ и т.н. още при пристигането си. Сума ти доброволци се организират човешки около тях, за да направят драматичния период в живота им по-поносим.
  За разлика от евентуалния прием на бежанци в ‘плодната’ ни България, която би трябвало да е част от цивилизования свят, но уви! начело на която са гравирани евразийско-умилени бабаити (президент и премиер). И под тях, производни.
  Кандилнати сме трагично. Твърде много евразийски плод?

 12. Ха ха.. русняшщи говнярски тролове, навсякъде.
  Малко повече за операцията казва, че от 103 РАКЕТИ НИТО ЕДНА НЕ Е СВАЛЕНА.
  НИТО ЕДНА!
  Това “71 от 103” е предварително подготвена измислица!
  НЕ ВЯРВАЙТЕ НА РУСНЯШКИТЕ ФЕЙКОВЕ, КАТО ФЕКАЛИИ СА!!
  ВЯРВАЙТЕ ЕТО ТУК:
  https://americanmilitarynews.com/2018/04/breaking-pentagon-calls-out-russian-disinformation-trolls-gives-details-on-syrian-missile-strike/?utm_source=quayle&utm_campaign=alt&utm_medium=facebook

 13. Путлеристките рупори в задунайската колония НРБ просто “заработват” пропагадните копейки , които получават от гасударите си. Путлер е подпомагал винаги тероризъма , още от чекистката си тилова “специализция” в Дрезден, а след това прилага “ценният опит” и кметството на Ленинград в кооператива “Озеро” и като “президент” на путлеристкият райХ. Ето и малко припомняне на путлеристите , каква “антитерористическа” дейност е извършвал техният начальник Путлер в Дрезден, в “началото” на “антитерористическата” си “кариера”:
  https://putinism.wordpress.com/2018/03/20/dresden/
  А след Дрезден ,следват бандитският путлериски Лениград, а след това и “антитерористическият” рязански сахар, и така до общият “антитерористически” петролен бизнес на Путлер и негова марионетка Асад с ИДИЛ в Сирия.
  През цялата си бандитско-чекистка “кариера” Путлер ВИНАГИ е подкрепял тероризъма, и това се видя и в Сирия, където Путлер е съюзник на “антитерористите” от Хизбуллах и КСИР. И вместо заедно да се борят с ИДИЛ , те си въртяха общ бизнес с тях, и над 99% от бомбардировките на въздушните бандити и военнопрестъпници от путлеристките ВВС бяха срещу опозицията на “антитерориста” Асад.
  П.П. А сега един призив на украинските добровоци от ИнформНапалм , които призовават да се разпространява тяхното ново разширено раследване на РАЗЛИЧНИТЕ военни подразделения и части, както и РАЗЛИЧНИТЕ въоръжения ,които Путлер използва за агресията си в Украйна, но които се използват също и в Сирия:
  https://informnapalm.org/bg/dobrovoltsy-publykuvaha-baza-s-danny-za-ruskata-agresyya/

 14. Интересно, колко внимателно написана декларация – https://bit.ly/2HzyO6L
  Кremlin friendly template! Важно: всяко съвпадение на имена или лица е случайно. Има някаква “коалиция от държави”, и после “усилие на международната общност, част от която сме и ние”.
  Евала, и да живее международното положение!

 15. И последно, от кого научил Борисов за въздушните удари?

 16. Иво, блестящ анализ!!!!
  Ето и моите 2 стотинки по темата с мaлко технически подробности за „въздушната тояга с огрничено действие“.

  1. Първи сигнал, че нещо ще се случи през нощта на 13 срещу 14 април е появата на разузнавателен дрон RQ-4 Global Hawk излетял от базата Sigonella, който лети на височина 56,000 фута (1 фут = 0.32 м) успоредно на бреговата линия на Ливан с насочени сенсори към Сирия. Така провокира Сирийската ПВО и събира информация за реакцията ѝ. Това се случва около 15 часа преди първите удари.

  2. Към 2 през нощта, след като е събрал достатъчно разузнавателна информация RQ-4 Global Hawk се изтегля към Египет за да отвори пространство за пристигащите бомбардировачи. Към него се присъединява един RC-135V, излетял от Souda Bay.

  3. От френската авиобаза Saint Dizier AB, France пристигат French Air Force Dassault Rafale jets придружавани от C-135FR tankers и британски RAF Tornado GR4s с ракети Storm Shadow от базата RAF Akrotiri, Cyprus. Придвижвали са се с изключени транспондери, а радио комуницацията е осъщесвена от центъра за гражданско въздухоплаване в Атина.

  4. Две ескадрили съответно с 4 х F-16C и 4 х F-15C въоръжени с ракети въздух-въздух, с подкрепа от KC-135 танкер с цел въздушна защита на флота и бомбардировачите излитат от Aviano, Italy (ако съм разчела правилно символите).

  5. След първата вълна на атака от бомбардировачи В-1 от Sigonella излита нов дрон RQ-4 Global Hawk за да направи BDA (Battle Damage Assessment).

  6. Над Южна Европа и Средиземно море е имало 7 подсигуряващи танкера КС-135 и КС-10. До сутринта вече са били 13 във въздуха за да приберат обратно всички самолети. Част от тях са препозиционирани от Аviano в Souda Bay, Египет.

  7. В операцията е участвал също Bombardier E-11A базиран в Kandahar Afghanistan. Този самолет изпълнява ролята на BACN (Battlefield Airborne Communications) – комуникационен Gateway между всички самолети на съюзниците, осигуряващ директна връзка между всички несъвместими радио и база-данни-комуникации на самолетите. Във въздуха е имало допълнителен RQ-4 Global Hawk който да осигурява BACN .

  За повече информация и снимки https://theaviationist.com/2018/04/14/everything-we-know-and-no-one-has-said-so-far-about-the-first-waves-of-air-strikes-on-syria/
  Смятам, че источникът е надежден. Замая ми се главата само докато чета за каква координация става въпрос.

 17. Руската тролщина е нараснала 1000% след атаката !!
  Пазете се !! Не вярвайте !!
  Начело тук пак боковци, калфи, всички правителство парламент !! Те са си русняшки. Нито подкрепят гонене на “дипломати”. Нито удара.
  Те са на страната на Русия !! Пряко или косвено. По-важно – в съзнанието си !
  http://www.newsweek.com/russian-trolls-increased-2000-percent-after-syria-attack-pentagon-says-886248

 18. “Третата световна война се отлага, освен в пророкуванията на българските специалисти по мрачно бръщолевене, любими на процуденти и тв водещи.”
  Спомням си как през 1983 година, годината в която България приличаше откъм недостиг на електричество и продукти от първа необходимост, на днешна Северна Корея, в бургаската “Народна опера”където работех, се провеждаха задължителни за всички събрания, в които партийни секретари и инструктори ни предупреждаваха да “затягаме коланите”. Благодарение на ръководството на братският ссср и мъдрото живково управление се избягваше войната, която гадният запад се готвеше да ни натресе! Днес тази роля е поета от Борисов и неговите коалиционни сидеровци и каракачанки. Предлагам линк към мнението на Иван Костов по темата “Война и мир”

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=124&v=v0PlzJ6ShTU

 19. Карта на химическата активност на Сирия през последните години.
  Заводи и удари.
  Колкото щеш.
  ДЕСЕТКИ пъти досега.
  Само да не си между жертвите.
  !! !!
  https://www.armscontrol.org/factsheets/Timeline-of-Syrian-Chemical-Weapons-Activity

  САЩ разполагат с кръвни проби от жертвите на последната химическа атака в Сирия, ДОКАЗВАЩИ употреба на местното производство. !! !!
  https://aa.com.tr/en/americas/us-has-blood-samples-verifying-chemical-attack-report/1116637

 20. Гони ме спомен, че преди точно месец, началник-щаба на ВС на раззия, генерал герасимов се закани яко. Предупреждението му бе категорично. Няма да позволим и една чужда муха да бръмне в Сирия. Не само ракетите на враговете ще унищожат но и носителите им. Сега се оказа, че не са се хабили напразно, защото, ти да видиш, странично, извън обсега на защитаваните от тях локации били и едните и другите. На всичкото отгоре ги унижиха докрай. Предварително, Ващингтон, Лондон и Париж уведомиха кремъл какво и кога ще бомбят. Само за протокола. Реакцията на блядовете бе в смисъл-бля-бля-бля. Светът е сит на думи. РезИлтат. Осветиха за пореден път и всичките си пудели по света и у нас. Сигурно дясната ръха на ввп по раззийският ВПК-Рогозин е бил почерпен, но тогава си най-искрен, е прав когато ппрез 2014г. заяви, че НАТО за 6 часа при евентуална война вижда сметката на матушката. И оттук-нататък, какво следва. Питам аз и отговор не чакам.

 21. Кой каза на Каракачанов за ударите?

  Сега ОЗХО като излезна с декларация, че потвърждава изводите на англия за ппроизход и вид на веществото, Борисов има ли нужда от доказателства?

 22. Съпътстващи щети.
  Както си му е реда, класика в жанра, през миналата нощ, ЦАХАЛ, който е много сериозен солов играч в Близкият изток, има си хас-те най-добре си знаят защо е така, е ударил много силно рамо. Разбомбил е иранска военна база в Сирия. Естествено, при тях “мълчанието е злато”. Подробности, след 10-тина години. Дежа вю!
  http://rusjev.net/2018/04/15/razbomblena-iranskaya-baza-v-sirii-otvetstvennost-nikto-ne-vzyal/

 23. Към EVERYONE ELSE:

  Каракачанов заявява: „Информацията не е от партньорските държави, информацията е от източници на нашето разузнаване,“

  Разбира се, че не е! И няма как да бъде източниците на „нашето“ разузнаване да са сред партньорските държави, но със сигурност те са там, където се произвеждат и ремонтират миг-ове. И това ще бъде дотогава, докато Българското небе не започне да се охранява от F-16 или друг негов НАТОВСКИ СЪБРАТ. Едва тогава ще разберем какво е да си партньор и какво означава партньорска отзивчивост. А за тези, които използват, но никога не са се замисляли за значението на думата партньор виж: POSTED BY СИЯ | АПРИЛ 15, 2018, 06:35

 24. САЩ:
  “УДАРИТЕ ИЗПОТРОШИХА СИРИЙСКАТА ХИМИЧЕСКА ПРОМИШЛЕНОСТ”
  “ОТНОВО СМЕ ЗАРЕДИЛИ РАКЕТКИ И СМЕ ПАК В ГОТОВНОСТ, ПРИ НОВА ХИМИЧЕСКА АТАКА В СИРИЯ, НАНАСЯМЕ ПАК УДАР”
  https://www.cbc.ca/amp/1.4620005

  LE POINT:
  МАКРОН: РАЖДАНЕТО НА ЕДИН ВОЕНЕН “НАЧАЛНИК”
  (за хора знаещи още един език, не руски, и не висящи по руските сайтове денонощно..)
  http://www.lepoint.fr/monde/macron-naissance-d-un-chef-de-guerre-14-04-2018-2210616_24.php?utm_medium=social&utm_source=linkedin

 25. Някой тук, отново, за н-ти път, въпреки нееднократните предупреждения на който трябва се опитва да се изживява кат модератор в “сянка”.
  Тролът менка виртпрякорите си, но нравът-никога.

 26. @TERVEL

  Аха… А нашето разузнаване получило информацията от служител на Хермес Нарышкин, който им се явил като костенурка?

 27. Башар Садиста отрича да е използвал БОВ. Ми, да го поставят на международния Детектор на лъжата! И от там на електрическия стол.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.