Нашенски русофилски напъни за сдобряване на Путин и Ердоган по въпроса за Сирия

Русофилстващата пропагадна у нас никога не е преставала да става за смях, но тя прави нови и нови опити да надмине себе си. Този път тя се опитва да помирява Путин и Ердоган след руско-турския разрив по въпроса за западните ракетен удар срещу военни обекти на сирийския режим.

Още преди ракетните удари в отношенията между Москва и Анкара прескочи искра. Тя осветли помрачавенето на дружбата им, демонстрирана буквално дни по-рано в зачеването на рускията ядрена централа “Аккую” на турския морски бряг в присъствието на двамата побратимени автократи. Ядреният обект, който е в процес на зачеване вече четвърт век и в това отношение е по-жалка илюстрация на дружбатата от случая с изнасилването по казуса с АЕЦ “Белене” у нас, със сигурност няма да пребъде – особено като се знае, че на практика това стратегическо настаняване на Русия предвижда само тя да продава евентуално произвеждания ток за цели 60 години напред. Няма как да се случи, помнете ми думата…

Неочаквано след тази демонстрация на близост, която напомни как Путин и Ердоган откриха в Москва заедно най-голямата джамия в Европа ( малко преди да се скарат люто по повод валения руски руски самолет) Москва направи в същото време забележка на Анкара да отспъпи завзетите позиции в серевния сирийски град Африн ( станало възможно благодарание на отстъплението на руското военно присъствие там през януари в началото  на турската операция “Маслинова клонка”).  Ердоган отговори не в някакво недостъпно за публиката преразказано говорене по телефона с Путин, а в директно остро публично обръщение към Кремъл да не й се меси в точно тази работа. Ние знаем на кого и кога да предадем властта в Африн, сопна се турския президент.

Позицията на Турция, която одобри ударите на западните сили срещу обекти на сирийския режим, надгради впечатлението за пореден отлив в отношенията й с Русия. И в този труден за двете евразийски държави момент на помощ дойде българската русофилска пропаганда, петимна да помири евразийците. 

Съобщението на Ройтерс, ча двамата са разговаряли по телефона, се изтъква в заглавие в нашенски тиражен проруски сайт като “стискане на ръцете”. За лековерните читатели е приложена и снимка на Путин и Ердоган с демонстративно стиснати за пред камерите ръце ( и зъби). Не че по телефона може да си стиснат каквото и да било, но карай да върви…

Изкушавам се да цитирам по този повод оценката на Симеон Радев  за българското русофилство, каквато многократно съм давал без претенция за откривателство на очевидното. Авторът на “Строители на съвремнна България” е констатирал натегачеството и невежеството на българското русофилство преди повече от век.

“За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”. (Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

 

0000361979-article2

 

Ердоган и Путин си “стиснаха ръцете” за Сирия Дамаск, Сирия 15 Апр. 2018, 07:44
https://www.blitz.bg/svyat/erdogan-i-putin-si-stisnakha-rtsete-za-siriya_news593508.html

25 мнения за “Нашенски русофилски напъни за сдобряване на Путин и Ердоган по въпроса за Сирия”

 1. Ясно е, че Ердоган заиграва повече с Русия и често за сметка на Америка и НАТО.
  Но поне той нарече удара в Сирия “уместен”.
  Един нашенски не се изказа по въпроса както трябва.
  “САЩ, Великобритания, Франция удрят, Германия, Турция и други одобряват.”
  https://www.aljazeera.com/news/2018/04/syria-air-strikes-latest-updates-180414021423479.html

  Френски доклад на разузнаването по химическите неща из Сирия потвърждава как ДЕСЕТКИ ПЪТИ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ В СИРИЯ РЕЖИМЪТ Е УПОТРЕБЯВАЛ ХИМИЧЕСКОТО ОРЪЖИЕ:
  https://www.newsmax.com/international/france-syria-gas-attacks-chemical/2018/04/14/id/854536/

 2. “НИТО ЕДНА РАКЕТА НЕ Е ПРЕХВАНАТА” !!
  Още веднъж за кухите глави на боко и останалите.
  Американският президент, министър на отбраната, министерство на отбраната, американските служби, британските френските министерства и служби НЕ знаят. Боко и останалите като него антиинтегритети, както и нашите и руските служби знаят. Те винаги и всичко знаят. Като за стария трик с новичока, като за Бургас летището тоже.
  https://breakingdefense.com/2018/04/pentagon-syria-struck-from-all-sides-no-missiles-intercepted/
  И пак:
  “УСПЕШНО ПО ВСЯКА ЦЕЛ, С ВСЯКА РАКЕТА” !!
  https://www.cbsnews.com/news/strikes-on-syria-pentagon-briefing-today-2018-04-14-live-stream-updates/
  И пак:
  “ВСЯКА ЦЕЛ ОТ ОСНОВНИТЕ ТРИ ХИМИЧЕСКИ ОБЕКТА Е УЛУЧЕНА” !!
  https://edition.cnn.com/videos/politics/2018/04/14/lt-gen-mckenzie-airstrikes-accomplished-chemical-weapons-not-engaged-syria-sot-pentagon-briefing.cnn/video/playlists/president-trumps-address-to-congress/

  КАК МОЖЕ БЕ, КАКМ МОЖЕ ПАК НИЕ, ПАК ПОСЛЕДНИ, ПАК НИКАВИ! ПАК БОКОВЦИ И КАЛПАВИ КАЛФИ ЗАДАВАЩИ ТОНА! ПАК КЪЛНЯЩИ СЕ В РУСИЯТА, ЦЕЛУВАЩИ ПО ЗАДНИК И КЪДЕ ЛИ НЕ ?!?
  ДОКОГА БРЕ, ДОКОГА !?!?

 3. русофилите са като едни типични евразийци: днес са във вечна война с Океания и вечен мир с истазииците. Утре ще са във вечна война с Истазия и вечен мир с Океания.

  Не е лесно, да не знаеш, кой ти е враг и кой приятел. Информацията се мени всеки ден. Живот като в 1984.

 4. Дали родните петоколонци помирители знаят, най-случайно, че всички руски проекти на турска територия, турски поток, редуциран изцяло само заместни нужди, АЕЦ Акую и оспорваните от бясното куче, монахът-войн, оня с 7000 тома специализирана литература и без тАлАвизор, който отваря и затваря Пентагона-Джеймс Матис С-400 са с кредити от матушката. Колко ще ги връща султан Ердо е силно дискутиран въпрос.
  А в разбишканата на мах Сирия, Турцция ще си взема вси

 5. А в разбишканата на мах Сирия, Турция ще си взема всичко което ѝ се полага.

 6. ЕРДОГАН ВСЕ ПАК Е СТИГНАЛ ДО ИЗВОДА, ЧЕ СЛЕД ПАДАНЕТО НА ПУТИН СЛЕДВА И НЕГОВИЯТ РЕД !!!!! ЯВНО НЕЩО МУ Е ПРЕЩРАКАЛО В КОЧАТА ГЛАВА, ЧЕ С ПУТИН ИМА ДА СТАВА НЕЩО НЕПРИЯТНО И Е ПО – ДОБРЕ ДА СЕ ДИСТАНЦИРА, НО ПРЕДВИД НАПРЕДНАЛИЯТ МУ ДОСТУМЛЪК С ПУТИН, ЗАДКУЛИСНИТЕ ОБВЪРЗАНОСТИ И ЗАВИСИМОСТИ ( визирам разиграният театър на военен превратв Турция по руски сценарии,с дейното участие на руските служби и руски агент -провокатори, които позвол;и на Ердоган да обсеби цялата власт в Турция и да разруши светските темели, поставени от Ататюрк), ТО ТОВА ТАКТИЧЕСКО ОТСТЪПЛЕНИЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ МУ ПОМОГНЕ МНОГО! НАКРАЯ ЩЕ МУ БЪДЕ ОКАЗАНА ТАКА ЛЕЛЕЯНАТА СУЛТАНСКА ЧЕСТ – С КОПРИНЕН шнур ДА БЪДЕ УДУШЕН !!!!!!!!!!!!

 7. Блиц.RU
  Не се изненадвайте, тяхното падение край няма.

 8. Давам думата на вицеспикера на дурдумата, пьотър толстой който след като “купи” България, сега иска да лекува рашките с прочулият се вече и в останалият свят “Бояршник”. Когато и да се дръпне шалтера на матушката е късно. Но все пак по-добре тъй, отколкото никога.

 9. Около състоянието на нашенските русияфили нещата приличат малко на безвкусното “когато Кремъл пръ..не, русияфилте се насир..т”, но то си е ФАКТ.
  Схемата на руската агентура във всичките и форми в България: политици, депутати, олигарси, журналисти, пенсионирани и действащи десари и дипломати и други Е ДЛЪЖНА ДА СЛЕДИ ИНТЕРЕСИТЕ И УКАЗАНИЯТА ОТ КРЕМЪЛ БЕЗПРЕКОСЛОВНО. Затова се получават подкупи, влияние и корупционни трохи, ГАРНИРАНИ СЪС СТРАХ ТИП СКРИПАЛ.
  Та когато от Москва или Макаров се получи даден сигнал или опорна точка НАШИТЕ РУСИЯФИЛИ СЕ напъват да заслужат заплатите си като ПРЕИЗПЪЛНЯВАТ ПЛАНА с риск да изпаднат глупави и невежи, в случая говорейки за Ердоган и Путин.
  Кремълските разузнавачи и бандити са се обградили в България с подобни измекяри българи-русофили, които да им вършат мръсната пропаганда.
  Така че схемата е прозрачна – когато Кремъл пръ…., русофилите ни се наси….

 10. И още нещо бъдете сигурни, че: НЯМА да има мигрантска вълна, НЯМА да има северен и турски поток, НЯМА да има руски проект Белене, НЯМА да има ппадане на санкциите срещу Кремъл, НЯМА да има световно по футбол в Русия, Путин НЯМА да си изкара мандата.

 11. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА нашите русофили, Путин никога няма да нападне Европа и САЩ защото всичките му подчинени и самия той ИМАТ НЕДВИЖИМА СОБСТВЕНОСТ ЗА МИЛИАРДИ. Ето линка:

  https://www.bbc.com/russian/features-43761049

  На втором месте по популярности – Болгария. Например, квартира и гараж в этой стране есть у жены Максима Топилина, министра труда и социальной защиты. Болгарские квартиры задекларировали и сенаторы: Евгений Алексеев (Ненецкий автономный округ) и Игорь Чернышенко (Мурманская область).

  ЗАЩО ЛИ ТЕЗИ ДЕПУТАТИ НЕ СИ ХАРЧАТ МИЛИОНИТЕ В РОДНАТА РУСИЯ?

 12. Гледа си МАКАРОВ телевизията, гледа си мазнещите му се рублофили и си МИСЛИ: гледай ги тези подлоги, до вчера Симов хвалеше САЩ, а днес хвали нас-жалкий рублофил. Никъде няма да попаднеме на толкова продажни агенти, както в България, не са достойни за уважение и трябва да ги впрегнем като бурлаци да теглят нашите задачи от КГБ. Браво на нашия Решетников добре ги е дресирал – като усетят миризмата на корупционни рубли им потичат лигите. Готови са да продадат брат си за два сребърника. Ще са отличен троянски кон.

 13. Но сънят на МАКАРОВ НЕ Е ТОЛКОВА СПОКОЕН.
  Отчета на руското правителство и неговия премиер Медведев изглежда като надут балон, а знаеме какво става с балоните !

  https://newtimes.ru/articles/detail/157957

  Това са неща, които ДБ могат да използват срещу хибридната война.

 14. Най-хубавото е че за известно време Султан ердоган ще се занимава със Сирия и по малко с Европа. Най-лошото е че в България, съпротивата срещу изявата на чистите хора е жестока. Обществото е натровено от конфликти, съмнения, лъжи и предателства. Брат, брата съди и клевети. Омраза и неприязън горят в сърцата. Държавата е поробена от болни , слаби, неграмотни, жестоки и ненаситни хора. Хора с опорочена психика. Хора преклонили се пред дявола и продали душата си за земни измами, които дявола им дава, за да удовлетвори ненаситната си омраза към човека. Тези хора ще получат само това което са поискали. Смърт!

 15. Редактора нa cпоменатия “проруски” сайт Крачунов , вдъхновен от виртуалния учебник по журналистика на H.Недялков е толкова проруски настроен колкото и учителя му.
  Там лозунга е,–Накъде духа вятъра?
  Ако Борисов утре реши че Патагония e наш стратегически партньор въпросните сайтове ще пригласят до припадък.Това не e кой знае каква изненада по неприятното е че двете най големи медии плюс общественaтa внимават да не сбъркат и да се окажат в опозиция.
  В коя държава някой купува частна медия с рейтингови предавания с цел да я прати в девета глуха и как това съвпада с Oмерта Борисов?BIT?
  Явно машинатa на ГЕРБ разполага с доста средства за влияние, социо-полито-лица-бизнес-залози ,агенции и средства за да оформя медийния образ на Борисов като непогрешим, вечно и все компетентен.

  Kолко смешно е това и колко непоклатима е властта на Борисов? Eдна “непослушна” медия в топ 5 и ореола му е под въпрос ,две и политическата му кариера е под въпрос.

 16. Eманюел вдигнал слушалката и казал на Путин:
  “Москва е СЪУЧАСТНИК НА АСАД В ХИМИЧЕСКАТА АТАКА, съюзническият удар е законен и в съответствие с международното право, и е успешен”.

  Е ТОВА Е: президент, държавник, човек, доблест, на място, прям, патриот, съюзник, европеец, атлантик…

  Какво да кажем тук за: липса на гащи, русоблизие но не патриотство, измислени “политици” но не държавници, липса на човеци и доблест, анти-европейство, анти-атлантизъм, анти-съюзничество… да не продължавам… ПОВРЪЩА МИ СЕ !!

  http://www.thebaghdadpost.com/en/story/26159/Macron-says-he-told-Putin-Russia-was-complicit-in-Assad-chemical-attack

 17. Извинявам се, отнесох се.
  На 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 18. 16 април е! Днес Стопанинът на БЛОГА НИ има Рожден Ден! Искам да му пожелая тук преди всичко крепко здраве, винаги да бъде в блестяща форма, класата си е показал отдавна. Така той надгражда себе си и съблогарите също!
  ИВО, да Илядиш!

 19. Скъпи, ИВО!
  ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!
  Бъди здрав!
  Бъди обичан!
  Бъди все така непримирим и непобедим войн на страната на истината!
  И нека несломимата ти енергия и талантливото ти перо да пребъдат!
  На многая лета!
  фам. Тинкови
  Видин

 20. Триждий премиеринът ни, че го гони животински страх, да не му се случи случка ала Скрипал, само най-големите наивници, възхищаващи се на мачовските МУ пиарски напъни не го вЕрват. Но, оказа се, че най-големият началник на планетата- Президентът на Велите САЩ Доналд Тръмп му е вдигнал И на него мерника. Бил е бесен и още не му е минало на всички останали натовски държави които или изгониха от зор заман по един “дипломат” или кат баце се скътаха съвсем. С едно изречение. Отнийде взорът надежда не види.
  Ще да видим!
  https://www.gazeta.ru/politics/news/2018/04/16/n_11419885.shtml?updated

 21. Снощи, в над двучасово интервю Президентът на Франция Макрон опроверга между другото изцяло, ти да видиш, Блиц.РУ, туй по съблогара Българин.
  Заяви, че ударите на тримата големи онази нощ срещу химобекти в САР е РАЗДЕЛИЛА Турция и раззия. Дали двамата психовци пак ще си стиснат ръцете, ни Господ, ни Аллах знаят. Засега.
  Ще да видим!

 22. Честит рожден ден г-н Инджев! Да сте жие и здрав!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.