Тръмп доказа, че няма (руска) леля и вече може да играе Чичо Сам на лична среща с Путин

 

Ударите на западната тройка държави срещу военни обекти на режима в Сирия отминаха и не задействаха апаколиптичните сценарии, но фалшивите “пророци” се правят на ударени все едно, че не се опитваха да плашат лековерната публика с избухването на Трета световна война по вина на САЩ. Изпокриха се, макар че би трябвало, ако са толкова загрижение за здравето на сирийския режим, да си хвърлят ушанките от радост. Защото не само Третата световна война, но и свалянето на режима на Асад очевидно се отлага.

Лъжата, че Вашингтон замисля акция по свалянето на сирийския режим беше промотирана лично от руския външен министър Лавров. Неговото ведомство разпространи за по-зрелищо списък с държави, в които американците са се намесвали в миналото. Внушението беше, че ако някога американски военни са арестували например латиноамериканския диктатор Нориега, забъркан в кокаиновия бизнес, то се подразбира, че искат да сторят същата злина и на сирийския диктатор Асад.

Асад обаче не само оцеля, но и взе да парадира с оцеляването си до степен на глупаво перчне. Държи се като хлапе, което предизвиква на бой по-големите в квартала, защото батко му е зад гърба му. Дамаск се похвали, че от 110 изстреляни ракети цели 71 една били свалени от сирийската противозъдшну отбрана. И понеже тази небивалица не му стигна, заяви, че неговите военни използвали за целта съветски оръжия, произведени през седемесетте години на миналия век, с което доказали, колко изостанали били американците дори спрямо тези съветски реликви.

Не е смешно. Мирише на отчаяние. Защото целият свят видя как се беше изпокрил сирийският режим, а Москва се оказа безсилна да го защити. И се онаглледи фактът също, че е въпрос на политическа воля, проявена от страна на напълно уверените в собствените военно-технически възможности, превъзхождащи категорично руските системи за възпиране на подобни удари – какво остава за пълномащабен военен конфликт, ако до такъв някога се стигне.

Всичко това се случи на фона да голямото руско военно унижение от първата седмица на февруари, когато американски професионални военни се разправиха с руски униформени крепители на режима на Асад с демонстрация на превъзходство спрямо противника, която по този показател напомня на военното неравенство между огнестрелните оръжия на испанските конкистадори срещу лъковете на индианците. След дълго увъртане и опити за прикриване на унижението, най-високопоставеното потвърждение дойде от неуравновесения, но явно добре информиран краен руски шовинист Жириновски, вечен кандидат за президент в рамките на шоуто на Путин. “Позволихме 300 руски жени да станат вдовици”, възкликна той, зачерквайки опитите на властите да омаловажат мащаба на катастрофата, сполетяла руските наемници в пряк сблъсък с превъзхождащите ги американски военни.

Какво следва в резултат на случилото се за американско – руските отношения? Разни коментатори твърдят различни неща. Сред тях има и такива, които не се предават, въпреки че станаха за посмешище със съветите си веднага да се скрием вече в бункерите, защото ядрените ракети всеки момент щели да полетят. Ноо най-вероятният сценарий, който се очертава сега,  е следният: среща между Путин и Тръмп.

Руският президент , както се казва, се “пренада” за такава среща, която смяташе за в кърпа вързана от момента на избирането на Тръмп. Обаче американска котка му мина път. Оказа се, че колкото и да е могъщ най-могъщият политик в света, той не може да не се съобразява с истинските центрове на власта в САЩ, свързани с Конгреса и многобройните институции, които за разлика от руските не са на повикване при едно подсвирване от стопанина на голямата правителствена къща. Тръмп изпадна в обяснителен режим и трябваше да се докаже с решителен жест, че не е кукла на конци на Путин, забъркана в колаборация с него от времето на предизборната кампания.

Тръмп  се похвали, че никой не е гонил повече руски дипломати от САЩ от него. Иначе казано, вече е доказал, че няма ( руска) леля, както го обвинаваха, карайки го да даде доказателства. От тази позиция той вече може да изиграе своя ход на “господаря на света”, колкото и условно да звучи тази претенция.

На “господаря на света” му отива да се срещне с “най-влиятелния човек на света” , за какъвто списание “Тайм”. за поредн път обяви Путин, имайки предвид, че от личната му воля зависи твърде много в една ядрена държава. Двамата са обречени да се срещнат и да демонстрират – всеки за пред съответната аудитория, че решават въпросите на мира и войната в лично качество по мъжки, очи в очи с “любимия си враг”.

Ако това е Третата световна война, то спокойно можем да си купим билети за първия ред. Патроните ще бъдат халосни, каквито бяха и досега. По няколко причини.

Пълен блъф е от руска страна, че Русия е в състояние да се справи военно със САЩ, камо ли с НАТО. Разликата в потенциала е приблизително като онази, която Путин използва, за да респектира Украйна, даваща си сметка, че трудно може да противодейства срещу руската окупация на Крим. По важно е обаче това, че дори и “леко странният Тръмп” не е достатъчно луд да напада Русия, независимо, че му се вменява незасулежено подно храбро намерение.

Дори и американските строителните предприемачи, които няма ден политически опит преди да станат президенти,  знаят, че най-глупавата политика на света е да се сбиеш с Русия. Изкуството на саможертвата и воденето на война без оглед на собствените жертви е национален специалитет на руснаците, които страшно се гордеят с тази своя особеност. В кратките мирни периоди от своята история те изпадат в унизителна безтегловност, наблюдавайки враждебно шеметната скорост, с която се развива останалият свят и в очакване пак да им се отдаде възможнонст да се прояват в онова, което най-добре умеят: бой до последна капка кръв.

А Тръмп може да е строителен предприемач без никаъв международен опит, но не е глупак и е вкаран вече в коловоза на рутинната американска политика, която едва ли би му позволила военна авантюра тъкмо срещу Русия.

Колкото до Путин, той редува надуването на военни мускули с признания от рода на това, че руският военнен потенциал е безкрайно по – малък от американския и западния изобщо. Ето защо от Путин самоубийствена акция срещу по-силен противник не може да се окачва. Той обича да рита малките и паднали противници, но много внимава да не прекали с предизвикателствата към държави, в които цялата му камарила си крият откраднатите от самата Русия трилиони. Не ядреното сдържане, а преяждането с тези авоари е най-добрата гаранция за световния мир.

 

18 мнения за “Тръмп доказа, че няма (руска) леля и вече може да играе Чичо Сам на лична среща с Путин”

 1. Най-смешното е, че безбрежно… умните български русофили и до днес смятат, че загубите на руснаците край Дейр-ез-Зор били само 6 души, понеже така казала умната Захарова, говорителката на умния Лавров.

 2. НЕ ВЯРВАЙТЕ !!
  НЕ ВЯРВАЙТЕ !!
  НА РУСКИТЕ ЛЪЖИ !!
  “Лъжата е държавна политика!”, казваше А. Солженицин.

  “ДОНАЛД ТРЪМП: ОТХВЪРЛЯ РУСКИТЕ ЛЪЖИ, ЧЕ СИРИЯ БИЛА СВАЛИЛА АМЕРИКАНСКИ РАКЕТИ”: ГЛАСЪТ НА АМЕРИКА
  https://www.voanews.com/a/trump-dismisses-russia-claim-on-syria-missiles/4350410.html

  АМЕРИКАНСКОТО ЕВРОПЕЙСКО КОМАНДВАНЕ EUCOM:
  НЯМА ИНДИКАЦИЯ КАКВАТО И ДА Е РАКЕТА ПО ЦЕЛИТЕ ДА Е БИЛА ПРЕХВАНАТА
  http://www.eucom.mil/media-library/pressrelease/36321/u-s-european-command-supports-joint-strikes-on-syria-chemical-weapons-sites

  Ето го и същото нещо на руски, за тия дето не знаят езици, а си мислят че руския е голяма работа, та и да се изразяват на него, забравяйки, че са БЪЛГАРИ, и КОГО трябва да презират, а и обезличили идентичността си като половин русняци (1300 ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ мнозина заприказваха на руски САМО ОТ 1944-а, НО И ПРОДЪЛЖАВАТ, като че ли останалите всички са длъжни да знаят този КИРЛИВ ЕЗИК)
  http://sprotyv.info/ru/news/kiev/rossiya-i-siriya-ne-sbili-ni-odnoy-iz-vypushchennyh-soyuznikami-raket-vs-ssha

 3. След 300:0 в единствената досега сухопътна битка САЩ-раззия при касапницата на 7 февруари под р.Ефрат, след като годишният военен бюджет на Пиндостан е 700 000 000 000, а на Мордор няма и 70 000 000 000 и след като при първата официална среща на Тръмп с американски генерали и адмирали им бе казано в прав текст, че за да бъде Америка фърст ще бъдат задоволени всички техни искания, на ввп не му остава нищо друго освен да се кротне.
  Родните говорещи глави ако искат малце от малце да са в час трябва, поне от кумова срама да не игнорират горните факти и обстоятелства. И де да бяха само те. Последният да дръпне шалтера на матушката. Много мина, мъничко остана.

 4. На 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Всичко мога да разбера в тая каша, сал едно не ми е ясно – какъв му е зорът на Изрусения, та да има нужда да си говори и да се “разбира” с Хуйло?

 6. #СИМЕОН В.:
  ИзрУсеният може и да няма зор, но на Ботоксовия зорът му извира и през ушите. Всички забелязаха, че джуджето се направи на още по-голямо джудже пред атаката на съюзниците. Чак му се наложи да активира джуджето на планетата, alias президента Хвърчилков, което да обЯсни с “думи прости” колко са прости ония на Запад. Па било пренебрежимо като резултат, па скъпо било, каканиже нищожеството. ‘Ми не е така, скъпи Радев, защото западните будали постигнаха точно онова, което искаха- яко ви изплашиха. Показаха ви какво могат за един час. За повече време бамбьожка, вие се сещайте. Като ви гледам кривите усмивки, разбирам, че все пак сте “в час”. На Европредседателите западните демокрации показаха още нещо- че ги нямат за нищо. Партньорските служби не им дали информация. Така и трябва да бъде, за да блесне истината кому в действителност сте партньори.

 7. Да, така е. Но Дръмпф (както е истинската му фамилия) си е човек, инсталиран за президент от крайно десен милиардер (скандалът с “Кеймбридж аналитика”) и крайно десни медии (начело с Брайтбар), с неоценимата помощ на Путин.

  Ето затова Дръпмф е побеснял, когато е разбрал за плановете да се изгонят 60 руски дипломати (в солидарност с Великобритания по случая Скрипал). Псувал и обиждал помощниците си в Белия Дом за това, че са го заблудили относно мащаба на отговора на собствената му администрация, според статия в Washington Examiner.

  „Имаше клетви, много ругатни“, е заявил неназован осведомен източник пред The Washington Post, визирайки ситуацията в деня след обявяването на мярката – 26 март.

  Това не е случайно – президентската администрация, Държавният департамент и Пентагонът прокарват деситилетната си политика, която влиза в противоречие със задачите, поставени пред Дръмпф от крайно десните му ментори, свързани по интереси с Путин.

  Дръмпф се чувства безсилен (затова е беснял) да прокарва нарежданията на тези, на чиято каишка е. Ракетният обстрел в Сирия и пасивността на путинците на терен изглежда, че са част от скрити взаимни договорки между Дръмпф и Путин.

  Доказателство за това е най-важната новина от днес – че Дръмпф е решил да спре въвеждането на нови санкции срещу Русия, според американски и британски издания.

  Според “Вашингтон пост” той лично е спрял налагането на санкциите след разговори със съветниците си по националната сигурност, пред които е изразил недоволство от обявяването им, преди да се е убедил, че те са необходими.

  Та така…

 8. Само за протокола да уточня за един всезнайко, изживяващ се и кат модератор в сянка, че руски език- НЯМА. Има съвеЦкий диалект на българският. Това, заобикално го призна и Великият Лингвист Дмитрий Лихачов. “Заобикално” за да не му се случи отново случка. Бил е изпратен още като млад в един от най-страховите лагери-Соловецкият манастир.
  И не ленин е сътворил кирилицата.
  Кой разбрал-разбрал!

 9. до СимеонВ-Само едно изречение и колко интриги!Помислете сериозно, дали не сте нов Шекспир?

 10. Помним как Макрон направи за смях смешника на токчета и ботокс при посещението му в Париж. Пригответе се за нова веселба.

 11. Имам обаче едно възражение относно тезата, че Запада унужил Питин и това нямало как да се преглътне, както заявил руския прдеставител в ООН. Аз мисля точно обратното, че Путин го дундуркат прекалено дълго за да не го притискат много силно до стената, ама той не разбира. Путин сам се унижи като влезе в Крим. В случая унизените САЩ и Великобритания, които се подписаха заедно с русия като гаранти на Украйна за да си предаде атомното въоръжение. И вместо да го дръпнат за ушите, те си играят на дипломация. Как смятате, дали ще се подпишат пак някога американци и англичани заедно с Путин под някакви споразумения след като и на слепите стана ясно, че не си струва да се хаби хартията за договори с Русия.
  Руснаците се унижиха сами като излъгаха, че няма техни хора и са загинали около 300 руснака там къде беше. Да сте чули американците да парадират с това? Напротив, казват ние предупредихме руснаците и не вярваме под огъня да е имало такива.
  И как точно го унижиха Путин като им чалнаха 3 празни бараки. Дали не можеха да пратят ракети в мраморното палатче на Ассад да не можем да видим как си носи на сутринта куфарчето и лачените трандафори като отива “на работа” все едно нищо не е станало. А за ефективността на сирийската ПВО вижте интервюто с фрнския посланик, което даде преди два дни в “Здравей България” Нова ТВ. каза го човека, че по време на операцията се е задействала една установка и тя не е била ефективна.
  Ами да ги бяха попилели там на място американци, англичани и французи, на крака им отидоха. А то какво стана, само с един туит на Тръмп и всички кораби от Тартус се изнесоха.
  Нямам идея как ще се развият от тук нататък нещата, но ако американци и англичани от тук нататък подпишат нещо с Путин, те ще бъдат унизените.
  Иначе съюзниците си проведоха операцията по план и сега си правят анализите кое и как да направят още по-добре.
  Още веднъж подчертавам, че хората действаха максимално деликатно за да не притискат и унижават Путин, оставиха му пространство за маневри. Хайде сега да си представим, че ситуацията беше обратната – американски ПВО=та на територията, а руснаците провеждат операцията. Дали само бараки щяха да бъдат ударени и на другия ден дали Ассад щеше да се разхожда по мраморните плочки? Или пък ако американци/англичани/французи бяха окупирали Крим, как ли щяха да станат нещата. а?

 12. Кремълският ГНОМ го работят по доктрината Макнамара. Не трябва отраз да го натикат в ъгъла за да не вземе да превърти окончателно и натисне копчето. То не се знае, ракетите му дето са от съвеЦко време, с няколкократно продължен срок на годност няма ли на място да се самовзривят но всеки път трябва да се допускат всякакви сценарии, вкл. и най-лошият. Това с нощта на 13-ти беше само едно намигане. Въпрос на технологично време е Педерцията да бъде утилизирана. След като NYT извежда в заглавие: “Е и ли пут.ин агент на ЦРУ” за останалото грижата е само негова.
  Ще да видим.

 13. Насладете се как Некъпаната Маша Захарова обяснява, че “зад фашистките листовки, разпространявани по време на Втората световна война стояли американските спецслужби”!!! – 4:55 мин. от началото на клипа.

  https://www.youtube.com/watch?v=KSe8wqDI–0

  Как се преговаря с такива?

 14. Извинете, поправка: 3:55 мин. от началото на клипа.

 15. Днес медиите съобщиха, че русолюбът Калфин, който преди време излъчи публично твърдението си, че “който не обичал Русия, значи не обичал България” и който изобрети по време на вице премиерстването си т.н. “синя карта”, даваща специални привилегии на руските постоянно пребиваващи у нас, е един от двамата кандидати за поста шеф на ОЛАФ ????
  Дано да не изберат нашия широкоханшов продажник!
  Другият кандидат бил финландец!
  Желая му най-искрено успех!
  До тук ни докараха мършите на власт!

 16. До сега да не се сетя!
  Тръмп бил избран с неоценимата помощ на Путин, за да ги томахавчи .
  А според “Вашингтон пост” той лично е бил спрял налагането на санкциите, които лично ТОЙ ПРЕДЛОЖИ!
  Отиди проверявай дали е вярно, ако си нямаш работа, и да ловиш вятъра!
  Червеният вятър който духа в медиите ПО СВЕТА и У НАС!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.