Другари готвят проруски коментари в свойте соци(де)ологически самовари

Да коментираш фалшиви новини е като да изливаш бетон върху пясък на морския бряг в момент на отлив ( от здравия разум).

Цял ден българските медии се занимаваха вчера да цитират, коментират и циментират в мозъците изследване на соци(де)ологическа агенция, която оповестява мечтани от Кремъл резултати за омразата на българина към Запада и любовта му към Русия. 

Въпреки това ще приема предизвикателството да се съглася, че меренето на температурата на българския постсоциалистически гражданин е адекватно на неговото превъзбуждане в условията на комата, в която беше вкаран още по времето, когато му разбиха “дуполюсния модел” с мадридския таран в полза на московския полюс. 

Не ми се спори доколко е вярно, че повечето българи са срещу това да сме солидарни със съюзниците, на които иначе дължат поне по линия на еврофондовете факта на относителния си просперитет след присъединяването ни към НАТО и ЕС. 

Но нека за момент приемем за верни данните на соци(де)олозите за враждебността на българите спрямо собствения им бит, доминиран 100 процента от принадлежността ни към западния свят в днешно време по една причина: ще ми се да кажа няколко думи относно твърдението в проучването , според което  мнозинството българи вярват, че Западът се стреми към въоръжен конфликт с Русия. 

Изразих ли се достаточно ясно? – решавам в условието на задачата да приема за вярна истиността на соци(де)олигическото твърдение.

Щом приемаме за вярно, че българите вярват в западния стремеж към въоръжен кънфликт с Русия, значи трябва да приемем, че (про)руската пропаганда е регистрирала пълното оглупяване на неинформирния соц( идеол)огически българин. Той щеше да бъде прав да подозира или да вярва, че Западът е лицемерен, страхлив пред вероятноста да си наруши спокойствието, двуличен в анонсите си към Русия или поне “прагматичен” в сметките си какво може да спечели от своята руска суровинна база.

Но да вярва българинът, че същият този лицемерен, мекушав, страхлив и импотентен Запад иска да нападне онази 64 процента замръзнала земя в рамките на една седма от земната суша и да си вкара руския таралеж в луксозните гащи без каквато и да било нужда от подобен мазохизъм е оксиморон, т.е. горещ сняг, сибирска палма или безалкохолен самогон.  Ако ли пък вярва, значи въпросната соци(де)ологическа агенция ни съобщава, че масовото оглупяване е факт, за който трябва да благодирам за пропагадната им, вкл. на соци(де)ологическата.

Така че, другари, въоръжени с руски соци(де)ологичски самовари, лъжете по- адекватно. Или признайте, че имате заслуги за пълното оглупяването на българите, ако изследването ви отразява истината. 

10 мнения за “Другари готвят проруски коментари в свойте соци(де)ологически самовари”

 1. ГЕНИАЛНО!
  Въртим, сучим, плюнчим се и пак стигаме до “сакралните” 80% на тав. ива христова дебили. С или без кавички.
  Истината е, че откак пРезидент Фърчилков беше инсталиран от КОЙ за дър(жа)вен глава петата колона дава всичко от себе си за излизане от НАТО и ЕС и влизане в все по-осиротяващия еас. Всичко останало е шменти-капели по шпагатаджията баце. Той продължава да си играе на и това в онова и душата в рая. Ама, няма как да стане.
  Настъпи време разделно!

 2. АНОНС!
  Според отлично информиран източник НЕ пожелал анонимност на 25-ти того предстои както редят тук резервните ми компатриоти-атракцион. За тъжителят атакиста-рубофил илиян тодоров неприятни изненади, за приятелите на Иво, с обратният знак.
  Много мина, мъничко остана.
  ВДРУГИДЕН, на 25 април-сряда е третото заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036, от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. За съжаление статията е абсолютно вярна, но крайно неизчерпателна.
  Следейки изменението на русофилската температура се набюдава и друг феномент – “ние сме прави от самосебе си”. Няма никакви признаци (например набюдавайки случая Скрипал) от някакъв помен руската позиция да се потвърждава, но четейки коментари на русофилството, то те са прави, а Велокобритания е олицетворение на злото.
  При това цялата логика на събитията е срещу тебе и ти си неизменно прав без никакво потвърждение.
  – Отначало случая Скрипал беше постановка за изборите. Путин нямал изгода от това. Получи си изгодата от случая Скрипал на фона на приказките как нямал изгода. Изборите минаха и заминаха, полата беше обрана и изконсумирана от другарите в Кремъл, а случая едва сега просветва. Някакво изивинение от всички български и съветоруски дръгари?! НЕ!
  – Останалите доказани неистина по-скоро в кошницата на тандема Лавров-Захарова. Няма смисъл да ги коментирам, оставка не само, че няма кой да подаде, ами даже не се дава зор да се отхвърли. Но иначе:
  1. Нарушаване на конвенцията за хим. оръжия, чрез разкриване на анонимността на лаборатория. Само легалния натиск през twitter е впечатляващ. Нелегалния никой няма да ни го съобщи.
  2. Хакване на лабораторията и обявяване на измислени данни за “намерен” BZ. Оказа се, че е намерен там където задължително трябва да се намери – в стандартизационна пробаизготвена от лабораторията на ОЗХО.
  3. Русия никога не била произвеждала BZ. Не го била произеждала, ама го е използвала в Москва при атентата в Дубровка като е избила около 170 душши с него.
  4. Никога не е произвеждала Новичок. Не била го произвеждала, не била го разработвала, а се появиха поне 3-4 човека, които са го разработвали недйде и някога по руската земя. Сигурно са го правили в някой ЗИП в училище.
  5. Оказа се, че да идентифицирането на новичок5 трябва да благодарим не на кой да е, а на иранските химици, които през 2016-та година го синтезират и допълват базата данни (ако не се лъжа на ОЗХО)с характеристики като спектри.

 4. Едва ли такова “социалогическо” “проучване” се различава от всеобщата пропагадност на власть в НРБ! Още повече ,че е извършено от най-рублофилските среди , близки до станишев, и пряко финансирани , включително и от кремъл.
  От монтирането на кобурга ,през 2001г. , повечето “социолози”, “политолози” и “медии” в НРБ са директни казионни пропагадни рупори на властть в НРБ, които заедно са директно зависими от путлеристките си начальници.
  И при такива “вождове” за “европейско” “развитие” като винету, вече 10 години и еврофондовете предназначени за развитието на медиите се “усвояват” от само от неговите казионни порционни и путлеристките пропагандатори!
  В третият “мандат” винету даже си монтира за “медийни” “начальници” на БНТ дисиденски “журналисти”, като Кошлуков, който следва неотклонно казионната “партийна линия” в БНТ.
  При “социолозите” и “политолозите” е същото ,и ако приемем за вярно казаното от “социолога” ива христавь, то вероятно над 80% от тях са деби…..-ПАРДОН! – рублофили…..РУБЛОФИЛИ са!
  80% са казионни рублофили!
  И едва ли НЯКОГА рублофилите са били “алтруисти”!
  Защото рублофилството ВИНАГИ е КАЗИОННО! Това е неговата единствена цель – КАЗИОННОСТТь!
  И при такива порционни “вождове” ,като винету, ВСИЧКИ видове казионность “процъфтяват”!
  И “социологичната” КАЗИОННОСТь!
  И “политологичната” КАЗИОННОСТь!
  И най-много “МЕДИЙНАТА” казинноСТь….
  И дори “евроРАЗВИТАТА” КАЗИОННОСТь…
  Но…….НО НАЙ-развитаТА, НАЙ-дългогодишата …… по-ПО-НАЙ-казионнаТА КАЗИОННОСТь …винаги е била – рублофилскаТА КАЗИОННОСТь………..
  Рублофилската КАЗИОННОСТь е ВЕЧНИЯТ казионен ШАМПИОН!
  Не само “национален” КАЗИОНЕН шампион на НРБ, рублофилството е ВЕЧНИЯТ , недостижимиЯТ “ИНТЕРнационален” и “олимпийски” казионен шампион във Вселената!

 5. “въпросната соци(де)ологическа агенция ни съобщава, че масовото оглупяване е
  факт, за който трябва да благодирам за пропагадната им,
  вкл. на соци(де)ологическата.”

  Според Платон, човек познава само сенките на външният свят,
  в пещерата, в която живее.
  Да беше само “въпросната соци(де)ологическа агенция”, с мед да я храним!
  И с пчелно млечице!
  Независимо от дипломите ни, имотното състояние и обществения статус,
  99% от нас живеем като зомбирани сенки !
  В България от ЕС!
  В България, на зомбиращото ТОТАЛИТАРНО 109-то място по свобода на словото и
  мисълта!
  В България след три мандата на Борисов, вече на дъното на ЕС! Вече
  безнадеждно далече след Румъния!

  Ето един подслушан разговор между Професор Платон и зомбирана
  сянка-данъкоплатец в пещерата Задунайка България!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  -Г-н Професор,
  Какви са тези 6 000 000 000 лв. данъци ,
  откраднати от шайката Борисов-Цацаров-Пеевски?
  Как така Борисов изкомандва НАП да сторнират 6 000 000 000 лв. данъци ,
  като “несъбираеми”?
  Как така нас за 1лв. неплатени данъци ни гонят до дупка,
  а 6 000 000 000 лв. данъци, минават в графа “за Бог да прости”?
  ПРОФЕСОР:
  -“За милион няма закон! За кокошка няма прошка!”
  Така е, когато от 9.9.44г. и до днес, все още са червените бандити на власт!
  35г. ни управляваше Каскета от Правец.
  Трети мандат ни управлява Тиквата от Банкя!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  – Да се откраднат 6 000 000 000 лв. данъци? Не е възможно!
  ПРОФЕСОР:
  Когато са бандити-комунисти на власт, всичко е възможно! Щом вече е станало,
  значи че е възможно!
  Не се дръж , като шоп пред жираф в зоопарк! ” Такова животно нЕма!”

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  -Но как на практика става това?
  ПРОФЕСОР:
  -За бандити-комунисти на власт е елементарно!
  Спомняте ли си Костов?
  Той не само вписа в графа “за Бог да прости” изнесеното в задграничните
  дружества и откраднатото в Жан-виденовата вакханалия!
  Той не само изпра червените пари! И БКП и ДС номенклатурата
  осъмнаха “честни бизнесмени”!
  Спомнете си, че той продаваше и дружества за 1лв.
  Червени “частници” стояха на входа и на изхода на предприятията и ги източваха.
  Вместо да прекрати тази практика, тъй като дружествата бяха все още държавни!
  Вместо да фалира юридически, вече фактически фалиралите дружества, Костов ги
  продаваше за 1лв.,заедно със задълженията им. Но ЗАЕДНО и с МАТЕРИАЛНИТЕ
  им АКТИВИ!
  За парлама имаше някакъв следприватизационен контрол, който да доузакони
  беззаконието!
  Практически новите “бизнесмени” не изплатиха задълженията, а много предприятия
  бяха нарязани за скрап.
  Невъзможно е дори полит-икономист като Костов на не знае, че фалитът е
  единственият “антибиотик” срещу социализъм!
  Умишлени са кражбите-дотации и днес, с които Борисов субсидира “правилните”
  частни и държавни фирми и дружества!
  Този социалистически “трик” на субсидиране и сторниране, продължава и при
  хибридната ни демокрация.
  Чрез него, продължава съучастието на ограбваните “редови’ данъкоплатци
  с грабителите от върхушката!
  Зомбираните жертви стават помагачи на собствените си тирани!
  Това е магията на всеки социализъм-тоталитаризъм!
  България е в ЕС, но е на ТОТАЛИТАРНОТО 109-то място по свобода на
  словото и мисълта!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  – Ай, стига бе! Шашнат съм!
  ПРОФЕСОР:
  -Тази практика на източване на хазната с кражби на ДДС, продължи и след
  приемането ни в ЕС!
  И при Царя, и при Станишев, И при Доган,И при Местан И при Орешарски!
  И вече трети мандат при Борисов!
  Обръчите от фирми, просто източват определено собствено дружество!
  Прехвърлят му задълженията си, и го продават на
  неграмотен и безимотен циганин или българин , за 1 лв.
  Но заедно с милиони задължения към НАП!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:- Ай, стига бе! Шашнат съм! И какво е решението?
  ПРОФЕСОР: Елементарно ! Топлата вода отдавна е открита!
  Спомнете си случая ЕОН, като най-известен, защото въвлече след себе си
  целия свят! Всички от върхушката на ЕОН, получиха многогодишни присъди.
  За въвеждане в заблуждение и злоупотреба с правото.
  На Запад , за УМИШЛЕН фалит, въвеждане в заблуждение и злоупотреба с правото,
  те вкарват в затвора! Нещо повече! След излизането си, нямаш право
  да откриваш фирма и да заемаш длъжност на държавен служител!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  Добре де, а тук защо не е така?
  ПРОФЕСОР:
  Защото, както казах, от 9.9.44г. и все още са червените бандити на власт!
  По геостратегически съображения ни приеха в ЕС на юнашко доверие!
  Приеха ни срещу “честна комунистическа дума”, че в последствие ще извършим
  реформи, включително и съдебна!
  Нищо подобно! Никакви реформи не се извършват!
  Дори няма свестен НК! Караме още с формално
  закърпеният тук- там социалистически НК от Татово време!
  Дори няма независим прокурор за борба с корупция и злоупотреби с власт
  по високите етажи на властта!
  И до днес Борисов и Цацаров си бършат дебелите червени
  московски задници с критичните доклади от ЕС и настоятелните препоръки
  за реформи!
  Не им увряха главите на западняците! НИКОГА НЕ ВЯРВАЙ НА КОМУНИСТ!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  И какъв е изхода?
  ПРОФЕСОР:
  Изходът? “Спасението на давещите се е в ръцете на давещите се!”
  Изходът е в ръцете на “редовите” данъкоплатци!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  А не може ли нещо да направи ЕС и НАТО!
  ПРОФЕСОР:
  Който и Каквото да направи, ВАШАТА работа НИКОЙ не може да СВЪРШИ!

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  Ама…
  ПРОФЕСОР:
  Няма ама!
  Докато има “ама”, шайката Борисов-Цацаров-Пеевски ще крадат НЕ САМО
  6 000 000 000 лв. данъци, сторнирайки ги като “несъбираеми”!
  Докато има “ама”, само вас, и единствено вас за 1лв. неплатени данъци ще
  ви гонят до дупка!
  Докато има “ама”, ще властва законът на червените бандити:
  -“За милион няма закон! За кокошка няма прошка!”

  ДАНЪКОПЛАТЕЦ:
  БАХ МАА МУ!
  И все пак, благодаря ви за отговорите…

 6. Важно е какво се случва в Армения в момента. Ако путин не се намеси там, проблем за тях, ако се намеси пак проблем.

 7. ГЛАС ОТ ЧЕРНАТА ДУПКА
  Отворено писмо до Стивън Хокинг
  Драги Стивън,
  Физиката вече не е същата! Струнната теория на паралелната вселена триумфира. Привеждам емпирично доказателство за това: Република България, но си имаме и цар. Едновременно сме и граждани. и поданици. Паралелно с това сме и част от рая, управлявана от Сараите, където либерален султан се държи като генерален секретар на една задунайска губерния, в която никнат американски военни бази. Ако има в космоса място, където всички измерения се случват накуп, това е България. Затова ли ние, българите , сме като в черна дупка? Питам се реторично, разбира се. В страната на паралелните светове това никак не е трудно – тук всички си говорим сами. Голям дебат пада. Ще ти дам пример.
  Снощи се запитах: “Къде живеем?” и сам си отговорих: “Живеем там, където мутрите са VIP, царят е републиканец, комунистите са милионери, националистите са русофили, малцинството е повече от мнозинството, медиите лъжат наистина, силиконът е повече от сивото вещество, а халтурата определя културата като нещо тъпо с ДДС. Там живеем!”
  Това си отговорих, драги Стивън, и се допълних:
  “Лично аз си живея в София. Вчера минах покрай Руската църква, забързах по бул. “Руски”, завъртях се около паметника на Цар Освободител, отбих се до “Ал. Невски”, после се разходих по “Дондуков”, пресякох “Московска”, после и “Алабин”, стигнах до “Граф Игнатиев” и тъкмо мислех дали да завия по “Скобелев”, си избрах друг генерал и по “Гурко” тръгнах към Паметника на Съветската армия… Хубава е българската столица, хубава, българска! Като ракия с етикет “Столичная”, панимаеш…
  Драги Стивън, предполагам, че дори ти – с огромния си мозък- трудно можеш да проумееш цитираните емпирични последствия от фундаменталната наука. За нас те са начин на живот. Подозирам, че пространството по тези ширини се е нагънало като смачкан лист от нашата конституция поради гравитационните влияния на такива свръхмощни центрове на физико- политическа енергия, като Русия, Европейски съюз, САЩ, Турция и други.
  Дали пък и ЦЕРН няма пръст в тази работа? Ако адронният колайдер все пак е създал някаква черна дупка, тя е тук. Моля те да го докажеш математически.
  Драги Стивън, надявам се да ми пишеш. Живо се интересувам кога пак се очаква Големия Взрив. Той е нашата Голяма Надежда. Само Големият Взрив ще разбие оковите на Тъмната Материя и ще ни даде известни шансове да попаднем в една по-светла и по-нормална Вселена.
  Поздрави от черната дупка- отвъд хоризонта на събитията!
  С уважение: Петър Краевски – всъщност съвкупност от всичките си същности.
  (препечатано от в. “Стършел”)

 8. ОЛЕГ
  Или си наивен или манипулираш.
  Само че ние помним и други неща и много точно.Путин даде обещание на избирателите си ,че ще наказва предателите ,където и да се намират те.Жертви са Скрипал и журналиста съобщил за жертвите в Сирия.Убийствата ще продължат,независимо къде и кога.Така Путин демонстрира мощ,че е велик.Велик,ама убиец.За всички е ясно това и няма защо да се носи вода от девет кладенеца,за да се доказва ,че руснаците на са злото.И тези иранци,кой им даде технологиите – руснаците разбира се .Стига сме повтаряли руските пропагандни опорки.
  Много им се иска на Руснаците да има война,но някои друг да я запали.На никого обаче не му трябва бедна и изостанала Русия.Само сравнете самолетоносача им *Кузнецов* с атомният самолетоносач с 90 самолета на САЩ в Средиземно море.Жалки са.

 9. СТИГА!
  Спри да месиш като в свинска помия истини и лъжи.Олекваш.Когато се прави нещо се гледа глобалният държавен интерес.В противен случай си оставаме Задунайка.Тъпчем на едно място да сме честни но бедни и пропаднали/виж управлението на Виденов/.
  Кога се отвориха европейските хоризонти за България,Кога?
  Хайде сам се сети и не пиши глупости.Защото ние дебнем.

 10. Явно другарите с идеологическият самовар бързат, прибързват да изпреварят руските си началници, и да приравнят и изобразят българският дебил като руски дебил /като проценти и влияние/. Обаче забравят старият съветски лозунг-клетва “съветските джуджета са най-високите джуджета на света, а съветските дебили са най-големите дебили във вселената”. Колкото и ива хрьiстав и сие да се надат за 80% дебили, няма как да чуем за актуален български дебил забегнал в Челябинск, да речем. Това показва дълбок дебилски разрив м/у българският и великоруският дебил и полуидиот.
  А “русо-паразитите” социолози /по Решетников/ ще успят само да раздразнят нормалната част от българското общество. Но и това е нещо, де. Все ще земат некоя рубличка /зелена/…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.