Атакистът Илиан Тодоров се опитва да се гаври с мен с предложение да му се извинявам

Днес приключи поредното заседание по първото дело за обида и клевета срещу мен на атакиста Илиан Тодоров, награден миналата година за екстремистката му политическа дейност в най-близкото обкръжение на партинйия му шеф Сидеров с поста управител на област София. 

Ако Тодоров беше изпълнил обещанието си, дадено в телефонен разговор по негова инициатива на 16 март 2018 г. да изтегли тъжбите си, въпросът вече щеше да бъде решен.https://ivo.bg/2018/03/16/атакистът-който-ме-съди-за-120-000-лева-ми-се/

Вместо това днес Тодоров излъгал пред съда, а след това излъга и в нов телефонен разговор с мен, че ми бил поставил условието да му се извиня публично. Понеже не съм бил изпълнил това негово искане, той не си оттеглил тъжбите, както обеща.

Във всички случаи обаче атакистът поне е потвърдил, че ми е звънял по свое желание и е обмислял отстъплението си, макар да фалшифицира сега част от същината на разговора ни в полза на опитите си да изкопчи поне някаква морална победа. Един вид, помилва ме, но само ако имам “добро поведение” спрямо него. Каквото и да значи това според човек, чиито най-близки партийни началници и другари Сидеров и Чукалов бяха осъдени за хулиганство.

Няма да преразказвам как е протекло днешното заседание, на което Тодоров беше задължен от съда да се яви и да отговори на въпроси на адвокатите на подсъдимия, в какъвто ме е превърнал по силата на закона, чиито разпоредби използва чрез дело от частен характер, за да не може да му бъде отказан подобен опит за разправа чрез прокуратурата с мен в качеството на властник, обиден от мои критични статии. 

Ще припомня само, че Тодоров се засили да ме унищожава финансово с иск за 60 000 лева и за още толкова във второ дело, заведено от него по повод нови мои критични статии. Опита дори да ме сплаши с искане за закрит процес, което съдът отхвърли на 28 февруари.

Сега вече твърди, че очаквал да му се извиня след онзи телефонен разговор от 16 март, в който изобщо не е ставало дума за мое извинение. Той може да е очаквал каквото си иска от мен, но такова условие не ми е поставял и няма как да съм “виновен”, че не съм го изпълнил.

Щях да изчакам писмено копие от протокола на лъжливите му свидетелски показания, за да реагирам, но преди минути чух по телефона от него същото предложение: да му се извиня публично, както едва ли не съм му бил обещал.IMG_8460

 

 

 

Това негово искане и твърдение със задна дата е “две в едно”:

1. Лъжа е, защото не съм му обещавал нищо подобно.

2. Нахалство е, защото иска от мен на практика да се призная за виновен, щом има за какво да му се извинявам. Вече явно му стига “моралната победа”.

Ако Тодоров е искал такава, защо не ми заведе дела за 1 лев, а вместо това ми обяви “война на унищожение” за 120 000 лева? Какво се е променило междувременно, че лъже не само мен, но и съда, само и само да изкопчи “морална победа” ?

Това са въпроси, които ще се наложи да се изясняват в нови съдебни заседания, а не по телефона. След като лъже дори и съда, нямам намерение да разговарям с него “сепаративно”, за да не му давам храна за нови лъжи – включително от мое име! 

Само някой, които изобщо не ме познава, може да повярва, че съм дискутирал хипотезата, камо ли да съм обещавал да се извинявам за това, че си върша работата.

Заявих му да си говори с адвокатите ми без да изслушвам докрай твърденията му, според които не искал да се кара с мен. 

Тодоров явно си въобразява, че може да изтръгне от мен извинение и да дефилира като морален победител – от него да мине и без онези десетки хиляди левове ( което също не е сигурно, защото няма гаранция, че не би завел нови искове за баснословни суми след мое извинение, използвано в съда като “признание” за вина), с които се надяваше да се обогати за моя сметка. Едва ли не сега ми прави услуга, понеже вече не иска да ме смачка финансово, а само морално. Но си е избрал погрешна боксова круша за избиване на атакистките си комплекси.

Следващото заседание е на 30 май.

14 мнения за “Атакистът Илиан Тодоров се опитва да се гаври с мен с предложение да му се извинявам”

 1. Каква история ,съмнения,тормоз ,съвест,действия..Това си е за Чехов.

 2. Имам обоснованото предположение, че мачкането дори без успех, на Иво Инджев
  от Илиян Тодоров съвсем не е плод на емоции и обида.
  Прочетете Закона за местното самоуправление и местната администрация.
  Областният управител, в някои отношения има по-големи правомощия и от Министър!
  Той е ” местният Министър Председател”
  Пред него в едномесечен срок по административен ред могат да се обжалват
  ВСИЧКИ решения на ВСИЧКИ Общински съвети в областа.
  Могат да се обжалват ВСИЧКИ актове на ВСИЧКИ Кметове:селски, градски, общински,
  районни…
  могат да се обжалват ВСИЧКИ заповеди на общински и районни структури на ВСИЧКИ
  Министерства:МВР,МНО,МО,Здравно,Транспортни, Строително…НА ВСИЧКИ!
  ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО Е Губернаторът по нареждане на Триумвирата
  Борисов-Цацаров-Пеевски да мачка всичко ИЗВЪНСИСТЕМНО,
  ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО Е Губернаторът по нареждане на Триумвирата
  Борисов-Цацаров-Пеевски да мачка ИЗВЪНСИСТЕМНАТА кметица на Младост.
  Според известните ни до сега “доказателства” никой съд няма да я осъди,
  дори да я защитава начинаещ юрист.
  След години ще ни осъди в Стастбург, заради НАЧИНА НА АРЕСТУВАНЕ!
  Както преди години ни осъди Луканов заради НАЧИНА НА АРЕСТУВАНЕ!
  Предполагам, никой съд няма да осъди и ЖУРНАЛИСТА Иво Инджев, за това,
  че си върши журналистическите задължения.
  Важното е да се мачка ИЗВЪНСИСТЕМНИЯ журналист Иво Инджев.
  Важното е да се мачка ВСИЧКО ИЗВЪН СИСТЕМАТА на Триумвирата
  Борисов-Цацаров-Пеевски!
  Имам обоснованото предположение…
  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 3. Предложение:
  ИВО да си записва всички разговори по телефона с такъв ЛАЙНАР като червено-кафявия “управител”, некой си там.
  Всякакви други детайли по възможност да фиксира. Фотографира също. И тъй нататък.

 4. Присъствах на делото.От тогава ме преследва мисълта на какво разчитат атакистите и тези,които стоят зад тях в опитите да се разправят с истината и свободното слово. Може би на заплахата или на така наречен “независим” съд?
  Пред съда Илиян Тодоров и докараните двама свидетели,активисти от атака,бяха жалки. Той призна,няма на къде,всичките незаконни прояви на Атака и своето участие в тях.
  Двамата му свидетели освен да повтарят колко заедно с актива партията били обидени дето ги сравнявали с фашистите друго не намериха какво да кажат. Даже не знаеха какви са заглавията на двете статии засегнали така дълбоко чуствителните им атакистки души.
  Единият от тях постъпил на работа през месец май 2017 година,а за другия не се разбра,може би на не толкова “престижна”,но добре оценена дейност.
  Свидетелите на г-н Инджев – много известни и уважавани личности – напомниха за срамни събития от дейността на Атака,добре известни на всички. Те са същите,за които се говори в двете статии. Тези свидетели не смея да назова за да не възбудя някаква репресия,известна само на пяната,която днес се носи на гребена на властта.

 5. ПП Пропуск-първият атакистки свидетел постъпил на работа в Военното министерство.Според мен е важно да се знае.

 6. Сестра ми също е била на вчерашното заседание. Оценката ѝ изцяло се препокрива с тази на Стефан. За ит каза, че е смотаняк. С “пъти, пъти повече” надхвърлил нивото си некомпетентност. За двамата МУ свидетели: безлично-първосигнални. Тези, от страната на Иво, до един Личности.
  Каква обществена енергия се хаби за да бъде запушена устата на един от малцината останали будители на свободното слово у нас-111-то място, зад Мавритания сме в планетарната класация. И всичко се случва по време на европредседателството на България с управляваща “партия” която се кичи в наименованието си кат “европейска”. Да, ама не! Докога ще си играят на “опраскване” на изявените публични критици, питам аз и отговор хич и не чакам.
  Народе???????????????????

 7. Този БОКЛУК илиян тодотов се пазари като ДЪРТ ЦИГАНИН какъвто си е. Предусеща че ще загуби и започва с ЦИГАНСКИТЕ си НОМЕРА. Успех господин Инджев!IIC…..oIL.

 8. Цитирам Жоро Николов, който е успял с едно изречение да направи характеристика на страната в която за национални прототипи се считат Бай Ганьо(Тошо Каскета), Хитър Петър(цар Симо) и Андрешко(Бай Ху)!

  “Каква обществена енергия се хаби, за да бъде запушена устата на един от малцината останали будители на свободното слово у нас-111-то място…”

 9. България на 111 място по свобода на словото .Обидно,срамно и жалко.
  Ето вчерашният прецедент,Съдията Славчев пропусна шанса да въздаде навреме справедливост и да защити имиджа на България,като свободна и правова страна.А беше склонен,особено след силните речи на свидетелите на г-н Инджев.
  Но явно се уплаши и се съгласи с Тодоров да се иска извинение от г-н Инджев.
  За какво извинение.Тодоров не отказа ,че е участвувал в всички случаи на скандали,побоища и участие на полиция при потушаване на атаките на групата на Сидеров,но се подразнил ,че са наречени *шпиц команда* /навява на Хитлер/.Сякаш ,ако бяха наречени *остър отбор*нещо ще се промени в скандала и насилието .И за тази дума иска 60 000лева ,или извинение.Е ,няма такова *животно*.Нагло и безочливо при това овластено,без да върши нищо яде нашите пари.Антуражът му от прости и елементарни момчета се оказа ,че са висши служители при Министерски съвет.
  Затова България е най изостаналата страна в ЕС.БЕДНОСТТА ЩЕ Я ПРЕГЛЪТНЕМ,НО НИЩЕТАТА — НИКОГА.
  Останах с впечатлението,че при това дело от частен характер има протекцията от най високо място.Затова и съдията е толкова предпазлив.
  Толкова материали толкова доказателства,че в публикациите на г-н Инждев е казана същото както при другите медии за тези *изяви * на атака,че не може да се каже повече.
  Губят времето и парите на България в ненужни дела,които се протакат до безкрай.
  А дано на 30 май се сложи край на този фарс.Ние пак ще бъдем там.

 10. Какъвто е “вождь” винету – такива са и всичките МУ калинки………такива са и “губернаторските” му КАЛИНКИ , включително,…….
  А най-много се проявява калинковата първенющина на калинките на винету , когато са заедно със калинковият си “вождь” във власть и “усвояват” калинковите си “порции”….
  А пък следващата година НРБ ще падне още повече в класацията на Репортери без граници, заради калинковите дела срещу г-н Инджев. Само заради този путлериотски “губернатор” на винету , НРБ ще се срине още с 5-10 места – НАДОЛУ, за тази година! А има и още други казионни и порционни случаи , които допълнително сриват “свободата на словото” в НРБ, само от началото на тази година. Назначаването на “журналиста” кошлуков за “политкомисар” в БНТ допълнително ще срине НРБ с още 5-10 места , а и казионните лакеи на “вождь” винету от КОНПИ ,които блокират вестниците около И.Прокопиев ще сринат НРБ с още 5-10 места. А към тях още и продажбата на BiT,а и още , и още , …. и всичко това е само за текущата година , и в края на 2018г. НРБ ще се срине в класацията, дори след “ортака” на винету – султан Ердоган.
  П.П. А пък и сутринта в НТВ беше – данчо МЕНТАТА, и той там започна да говори за “свободата на словото”, и още и за положението с десните партии?!? Точно данчо МЕНТАТА има наглостта да говори за дясното….. Все едно почетният председател на МЕНТАТА – доган, да започне да говори за “либерализъм”, и по точно да говори за за ОБРЪЧният си “либерализъм”.
  МЕНТАТА сам показа и,че ДПС не е “опозиция”,и НИКОГА не е било, след като той оправда всичките гафове и далавери изпълнителната власт на винету, след това МЕНТАТА защити и парламентарното “мнозинство” в което участва и той с ДПС, заедно с “противниците” си от путлериотичният фронт, след това МЕНТАТА защити и “съдебната” власт и цацаратурата, и накрая се изказа, че и четвъртата власт не е на 111 място ,защото според МЕНТАТА в НРБ имало “свобода” на “словото”?!?!
  Аз не съм чувал НЯКЪДЕ и НЯКОГА “ОПОЗИЦИОННА” “партия”, като ДПС и данчо МЕНТАТА да защитават изцяло всичките власти! ВСИЧКИТЕ! И, напротив – ВСЯКА опозиция винаги се държи опозиционно спрямо властта, и спрямо всичките власти! Защото когато “опозицията” защитава властта , то тя не е НИКАКВА “опозиция”, тя е – КАЗИОННА “опозиция”!
  Освен това липсата на “медийнаТА свобода” в НРБ е ПОТВЪРДЕНО от Репортери без граници , които са “класирали” НРБ на 111-то място в тяхната класация. А пък от друга страна – ЕС и ЕК няма да допуснат НРБ в Шенген и еврозоната , защото е НРБ е под “КРИВОсъден мониторинг”, защото НРБ НЕ е изпълнила ПРЕДприсъединителните си договори, ….защото НРБ е ЕДИНСТВЕНАТА “територия” в ЕС ,която НЕ е изпълнила дори ПРЕДприсъединителните си договори, докато през тези 13 години данчо МЕНТАТА е бил в “опозиция” на винету……….
  Но , но какъвто е порционният “вождь” винету- такава е и порционната му “опозиционност” от данчо МЕНТАТА……..

 11. Към d.savova:

  Апропо, една подробност: терминът “шпиц команда”, който така 100 процентова звучи като да е от немски произход, е всъщност с български корени. Отнася се до едни хора, на които били раздавани еднотипни обувки ( “шпиц” по тогавашната мода) и това ги отличавало като еднородна група, когато биели едни други хора в началото на 20-те години на миналия век.

 12. От първия ден на създаването си Атака започнаха с тежки черни послания срещу турците. Явно е че експлоатират страха у хората и се хранят с неговите плодове. Оттогава изпитвам неприязън и презрение към тази Партия. Не може да градиш Бъдеще на основата на страха и омразата! Това може да го направи само жадния за власт тиранин Русия, която очевидно е инициирала създаването на тази партия. Атака се възползва и от друг страх. От циганската експанзия но тази експанзия е желана от Тиранина русия и нейните подлоги в България, въпреки, че твърдят обратното.

 13. Да ,чувала съм за тези обувки с които се нанасят лесно ритници.По мое време имаше и мода на *шпиц обувки.Аз го знам ,но дали и Тодоров го знае.Нещо като България е обявила война на СССР /това по Борисов/.
  Прости хора,неуки.

 14. Моля за извинение, изобщо не ми е до смях, но докато четях написаното от Иво ми изплува картинката, на която едно кротко агънце пие вода на едно поточе и дошъл един вълк да му търси сметка защо така му мъти водата.. според Езоп..

  http://www.bglibrary.net/klas-ezop/en-bg-ezop-vulk_agne_potok.htm

  Иво, съвсем не искам да кажа, че приличаш на кротко, вакло агънце.
  Да ти е яка клавиатурата!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.