Борисовата България се сближава все повече с Анадола и Сибир по медийна (не)свобода

 

zx620y349_3168795

 

 

 

 

 

Най-новите данни на “Репортери без граница”, придружени с карта, показват правотата на двата водещи външнополитически приоритета на Борисов – да бъде мост между изтока и Запада и да се обединява със Западните Балкани.

Изключително подходящо е тъкмо България да служи като мост между Анадола и Сибир с Европа. Защото сме единствената държава на картата в тази част от Европа на “Репортери без граница”, оцветена в инфарктния червен цвят като държава с твърде застрашена, продължаваща да се влошава свобода на словото. България на практика е в компанията на Русия и Турция, макар формално да е член на ЕС.

Ето защо Борисов има всички основания да се гордее с постижението си да ни постави в изключително изгодното положение на европейска страна с анадолско-сибирско качество на демокрацията, което ни прави много удобен мост за преминаване по него на анадолско-сибирското благоволение в опитите за сближаване между Изтока и Запада.

Що се отнася до Западните Балкани, които Борисов така усърдно обединява напоследък, там въпросът вече не е от нашата компетенция по този показател. Защото ние може много да искаме да се обединяваме с тях, но се пита дали те искат да са като нас. Защото в страните от Западните  Балкани състоянието на свободата на словото е по-скоро европейско, нежели руско-турско, както у нас. Но е правилно да се стремим да се обединим с по-напредналите. Така някой ден ще можем да настигнем Сърбия, която е на 77-мо място по медийна свобода, докато пропадаща България, изоставаща и от Македония, е вече на 111-то!

Добрата новина е най-вече в това, че Борисов постига стратегическата си цел в политиката си спрямо евразийските империи, формулирана в доктрината му “ да не дразним Путин и Ердоган”. Присъединявайки България към техния отбор, Борисов не само не ги дразни, а направо обслужва техния интерес, давайки пример, че дори и да си в Европа по документи, можеш да бъдеш част от сибирско-анадолската действителност що се отнася до толкова омразната на Москва и Анкара западна демокрация, за която свободата на словото е базисна, основна, най-важна ценност. 

 

8 мнения за “Борисовата България се сближава все повече с Анадола и Сибир по медийна (не)свобода”

 1. Много правдива статия на господин Инджев! Защо ли БОРИСОВ пРЕЗИДЕНТА и СИЕ след като са тръгнали към РАЗИЯ не си ОСТАНАТ там за ПО ДОБЪР ЗА ТЯХ ЖИВОТ и не оставят Българския народ сам да определя съдбините си и истинското му членуване към НАТО и ЕС. Стига с ПРОСТАЦИ бивши МУТРИ и МЕКЕРЕТА на ДС и БКП които РЪКОВОДЯТ вече 28 години КРАДЪТ И ЛЪЖАТ народа ни и станаха МИЛИОНЕРИ и МИЛИАРДЕРИ а се правят на СВЕТА ВОДА НЕ НАПИТА. Достатъчно- ЧАМАДАН ВОКЗАЛ СИБИР!IIC…..oIL.

 2. Някои държави произвеждат банани,и за това ги наричат – бананови “републики”….
  НРБ от 20 години произвежда “вождове” и калинки и съвсем точно е да бъде “калинкова” червенокожа “реСпублика”, както и да бъде оцветена в генетичният си ЧЕРВЕН си цвят, дори и на някаква си карта за “медийната” си “свобода”! Калинките по природа са си ЧЕРВЕНИ,но може и да имат по някое кафяво-черно петно , които само подчертават изцяло червеникавият “калинков” “фон”. Сега вече и репортери без граници потвърдиха изцяло червеникавият калинков “цвят” на свобода на словото” в НРБ!
  И какво друго може да се очаква от “вождовете” на НРБ и техните ЧЕРВЕНи калинки?
  Калинките по природа могат само почервеняват все ПОВЕЧЕ,… и повече,…и още повече,… докато достигнат така характерният за тях калинково-червен “цвят”, който е им е заповядан от КРАСНОцветните им кремълски и чекистки гасудари!
  И … да не забравяме също ,че и турският байрак развяван от “султан” Ердоган също е червен.
  И така, единият евразийско-червен началник на винету е КРАСНОцветният чекист Путлер!
  А другият е евразийско-червеният “падишах” Ердоган.
  И, след като и двамата начальници са евразийско-червени, то и каликово-червеният “вождь” винету и НРБ няма как да са “оцветени” в различен “цвят”!

 3. С шпагаджията баце който иска да угоди на всички въртeйки дирника си по сите азимути и държи да бъде отчетен и почетен къде повече, къде по-малко от Вашингтон, Брюксел, Анкара и най-паче масква, РезИлтатът е предрешен. Не е далеч денят когато и от НАТО и от ЕС ще решат, че повече не им трябва опасната баластра произвеждана на мах в made in Bulgaria. Как можа страната ни в най-сложните времена след падане на Берлинската стена да има петоколонец начело при това И абсолютен профан.
  ОСТАВКА и ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Да, а на какво място ще бъдем в класацията за 2018 когато вече има нови “успехи” на мутренския натиск върху медиите, като случая с продажбата на телевизия BIT от месец февруари тази година.

 5. Няма пряка (но има косвена връзка) с темата, но химикът (който живее в Русия) и се е занимавал със синтезиране на химикали от групата Новичок по времето на СССР – Владимир Углев е бил ударен от кола близо до мястото където живее. Няма опасност за живота му. Виновния шофьор се бил замислил и дори предложил парична компенсация.
  Обаче е пореден случай, където се случва нещо на някой. В случая в интервюто на Углев за ББС нямаше нещо кой знае колко бомбастоично, но това може би е предупреждение, че когато даваш интервюта по актуалните теми пред ББС, почват много шофьорите да се разсейват докато си ходиш по пешеходните зони. Може би при някое по-откровено интервю шофьорът ще се замисли по-задълбочено.
  Да не говорим, че самото наличие в Русия, на човек, който е работил нещо, което според тандема Лавров-Захарова не е съществувало си е сериозна опасност за живота!
  Да не говорим, че няма кой да потърси сметка от въпросния тандем за долната лъжа, че не е съществувала изобщо програма,в която са разработвали някакви Новичоци.
  Заедно с вредата, която лично нанесе Лавров на швейцарската лаборатория, като първо я използва и второ и наруши анонимността е пряко нарушение на Конвенцията за Забрана на химическите оръжия. Съчетано с подозренията, че са хаквали компютрите и, съчетано с лъжата, че са откривали нещо друго освен Новичок А242…е меко казано достатъчно за пенсия.
  http://www.monitor.bg/a/view/672-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0%B0-%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87%D0%BE%D0%BA

 6. УЖАС!
  България вече е на 111-ото място по свободата на медиите,словото и мисълта!
  Огласено от “Репортери без граници” .
  Въпреки че в момента е председател на Европейския съвет България
  е по-ниско от всяка държава в тази част на европейския континент.
  Широко разпространени остават корупцията, както и неправомерните отношения
  между медии, власт и олигарси.
  Не само между Борисов и медийният империалист Пеевски,за което запита Радев.
  Цацаров си направи оглушка за въпроса дори на Президента, какъвто и да е той.
  А камо ли да чуе “неправилен” въпрос на някой “извънсистемен” журналист!

  Ортака на Борисов, Делян Пеевски и медийната му
  “Нова българска медийна група холдинг“ ЕАД, с шест издания контролира НАД
  80% от “новините”.

  Борисов разпределя европейски и бюджетни средства за определени медии,
  при пълна липса на прозрачност, с което ефективно ги подкупва да бъдат
  „по-меки” в отразяването си и изцяло да се въздържат от засягане на някои
  теми в командно-административната Му държава.
  Например кражбата на 6 000 000 000,сторнирани от НАП като “несъбираеми”
  Нас за 1лв. ни гонят до дупка!

  Заплахите и атаките срещу журналистите се засилиха през последните месеци и
  е опасно да бъдеш журналист в България.Пребиват ги дори на Орлов мост,
  както Иво Никодимов, например.
  Като цяло, цари климат на омраза и недоверие към медиите.
  Индексът оценява състоянието на свободата на медиите в 180 държави по света
  всяка година.
  Отново в челната десятка са скандинавците.
  Отново 1-ва е Норвегия,следвана от Швеция.
  1. Норвегия
  2. Швеция
  3. Холандия
  4. Финландия
  5. Швейцария
  6. Ямайка
  7. Белгия
  8. Нова Зеландия
  9. Дания
  10. Коста Рика.
  Словакия е 27-ма
  Чехия е 34-та
  САЩ е 45-а
  Малта е 65-а
  Унгария е 73-та
  Сърбия е 77-ма
  България е на 111-о място, дори след Македония!
  Турция е 157-а,
  Русия
  Китай 176-о
  На дъното, 180-та е КНДР/Корейска Народна Демократична Република/
  Срамежливо наричана в медиите ни Северна Корея…

  Днес нито в Русия на Путин, нито в България на Бописов, нито в Корея на Ким
  карат насила и под строй някой да гласува за някого!
  Но невъзможно е да си на ТОТАЛИТАРНОТО 111-то място по свобода на словото и
  мисълта ,а изборите ти да са демократични,дори да си член на ЕС,както България!
  Невъзможно е да си на ТОТАЛИТАРНОТО 148-мо място по свобода на словото и
  мисълта , а изборите ти да са демократични, дори да си член на съвета за
  сигурност , на 5-те големи в ООН, както Русия!
  Ленинският “демократичен” централизъм е “магията” която възпроизвежда
  командно-административната държава!
  Преди при Тато Живков, сега при Тато Борисов!

  СТИГА!
  /Share on Facebook/

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.