Русофилите ни маршируват в крак с поредната московска мода

Както е известно, метаморфозите на българското русофилство следват линията на Москва и се нагаждат към нея по всички стратегически и тактически въпроси. Имаме актуален повод да си припомним криволиците им в крак с правата московска линия.

По време на гражданската война в Испания, когато съветска Русия и нацистка Германия на практика воюват помежду си на чужд терен и изпробват своите оръжия на чужд гръб в подготовка за назряващата голяма война, разпалена наистина от самите тях само три години по-късно, българските русофили се изживяват като антифашисти. Сталин вече е наложил италианското обозначение на националсоциализма, за да не звучи толкова кощунствено споменаването на социализма като основна съставна част от тази разновидност на тоталитаризма.

Прегръдката между Сталин и Хитлер през август 1939 г., която детонира мира в Европа и отприщва агресията на двете тоталитарни държави в договорените между тях направления, кара веднага българските русофили да забравят антифашизма си. В съветска Русия описват цели две години германския режим като власт на германските работници и селяни, побратими на съветските руснаци. Българските русофили козируват и мируват на “антифашисткия фронт”.

Нападението на Германия над съветска Русия през юни 1941 г. отменя двугодишния мораториум и българските русофили отново се чувстват длъжни да бъдат антифашисти. 

През септември 1945 г. българските русофили не само славят руските окупатори като освободители на България от фашизма ( защото от нацизма няма как да са освободители – германците напускат преди нахлуването на руснаците бившата съюзническа България, в която не са играли в ролята на окупатор), но в угода на руската мода се обявяват и за борци срещу капитализма. 

През 1989 г. капитализмът ( казано схематично отново) побеждава руския комунизъм и той изостява антикапиталистическата реторика. Българските русофили изчегъртват послушно от табелките си антикапиталистическата част от своята идентификация. 

В перода на възродения руския капитализъм, див и варварски отново в днешното му инкарнация, в килията на българското русофилство никой не говори за въжето на Ленин, с което той обещава Русия да обеси капиталистите. 

Днес българските русофили дефилират като борци срещу несъществущия, отдавна разгромен до основи ( италиански) фашизъм, но дума не обелват за борбата срещу капитализма, за да не дразнят Путин, построил държавен капитализъм от евразийски тип, според който разни овластени руски типове грабят с милиарди от трудовия народ, готвещ се да празнува своя празник на 1 май.  Ако лицемерните защитници на работническите права не бяха толкова подли съглашатели с Кремъл, трябваше да развеят червените си знамена на Празника на труда срещу Капиталист номер едно в тяхната любима Русия. Казва се Владимир Владимирович Путин. Българските русофили го обожават.

Владимир Владимирович обаче измисли начин да го обичат всички руснаци: с паради, шествия и безброй чествания изстисква нови и нови емоции от огромната руска травма от времето на същата онази война, разпалена от побратимите Сталин и Хитлер, за да поддържа усещането за общоруска солидарност поне по един въпрос. 

Българските русофили се включиха с ентусиазъм и в тази пропагандна мода, която Путин възроди, изкарвайки на показ последните живи участници във война, от чийто гняв в тяхната младост в съветската Русия режимът се боеше толкова, че ги беше осъдил да забрава. Днес те вече не са милиони ядосани ветерани, с които Родината се е отнесла като с ненужна, амортизирана човешка маса. Накичени с медали, те кретат в челото на иницитивата “Безсмъртен полк” – наистина са останали колкото за един полк и Путин ги командва за целите на помпания от неговия режим помпозен национализъм, единственото убещище на имперската гордост. С какво друго да се изпъчи пред строя на народите – с висок жизнен стандрат ( като на победените Германия и Япония), постигнат в ролята на суровинна база на развития западен свят ли?

Българските русофили веднага се подредиха и под тази наредба. Тази година се заканват да организират подобни шествия в близо 50 града в България в чест на 9 май, който отчита руската победа над Германия в Европа, но не и края на самата Втора световна война, сложен с подписа на Япония под нейната капитулация на американския кораб Мисури в Токийския залив на 2 септември 1945 г. 

И къде ще бъде демонстрирано символичното начало на шествията на “Безсмъртия полк” от българските русофили? Не, не познахте. Няма да е пред Монумента на окупационната червена армия МОЧА, издигнат в София в прослава на руснаци, никой от които не загинал от българска ръка на българска територия. Русофилите са избрали Паметника на незнайния войн за отправна точка на своята демонстрация на привързаност към всичко руско без оглед дали е царско, болшевишко или капиталистическо по своя мимикриращ генезис. 

Правилно са решили! Истинските български антифашисти, избити от германци и от  руско-български политкомисари с десетки хиляди в края на Втората световна война по фронтовете на Европа нямат паметник. Имат само една паметна плоча в София, сбутана в дъното на “Такевата градинка” на ул. “Солунска” ( наречена допреди 30 години “Васил Коларов” на името на втория по важност български слуга на Сталин в Коминтерна, който обаче през 1935 г. громи по заповед на Сталин в предговора си към книгата “Авантюрите на руския царизъм в България” русофилството на българите и българофобията на царските руснаци). Плочата е надписана по руски маниер в памет на загиналите в Отечествената война, както в Русия наричат своята си част от Втората световна. Изписани са само няколко десетки български имена. Предполагаемо това са били “правилни” за споменаване по времето на комунизма жертви, щом все пак са ги почели. 

Понеже загиналите за освобождаването на Европа от националсоциализма десетки хиляди българи на практика нямат свои паметник, поклоните към тях се извършват анонимно на паметника на незнайния войн. 

Незнайно защо българите не протестират срещу тази продължаваща с десетилетия подигравка.  

ЗАБЕЛЕЖКА ( във връзка с моя дългогодишна грешка): отказвам повече да разделям обитателите на империята на злото на руснаци и на съветски граждани. Това е подвеждащо. Основна мантра на днешните български русофили, особено на онези с уж “десни виждания”, е твърдението, че Русия не е СССР и не трябва да се слага знак на равенство между тях. 

Трябва, трябва…Че и по-зле става в наше време, когато руският шовинизъм не само не признава международните граници, но и ги гази без дори да си прави труда да изисква “покана” от местнана си проруска агентура, както правеше обичайно съветска Русия във Финландия през 1939 г., в Унгария през 1956 г.,  Чехословакия през 1968 г. и в Афганистан през 1979 г.

Пък и самите руснаци днес се изживяват все повече като продължители на политиката на Съветския съюз. Защо да им противоречим, като им отказваме тази ( срамна ) самоидентификация?

 

НА СНИМКАТА ( направена от автора): Тази плоча в памет на няколко десетки, от общо хиляда пъти повече загинали за освобождението на Европа от националсоциализма българи, е единствената почит, изразена монументално в столицата София към истинските български освободители на Европа от кафявята чума.  Сравнете мащаба й с този на МОЧА и ще разберете до каква степен България продължава да бъде производна величина на руската политика, налагаща  своите интерпретации на историята чрез покорното българско русофилство като основно оръжие за поддържане на своето влияние тук.

Снимка на това място, свърталище на клошари, няма да намерите в интернет. Тайната е прекалено срамна, за да бъде “забелязана”.

 

IMG_7714

13 мнения за “Русофилите ни маршируват в крак с поредната московска мода”

 1. Уточнение!
  Бившата Такева градинка (площад Такев) в момента е площад “Д-р Райко Даскалов”.

 2. Трудно е да се добави нещо ново към безродието и предателството на българските русофили от поне век и половина насам. И бедите, които са донесли на България – особено след като бяха овластени на 9 9 1944 от окупационната Червена армия.

  Авторът на блога е отбелязвал, че русофилите у нас са първо невежите и необразованите и второ – платените. Като вторите са по-опасни. Лошото като цяло е, че русофилите са етнически българи с руско самосъзнание. Които винаги поставят интересите на Русия над интересите на България.

  А исторически няма случай тези интереси да са съвпадали – просто тривековният руски стремеж за завладяването на Босфора и Дарданелите е несъвместим със самото съществуване на България като свободна и независима държава.

  Изходът е един – скъсване с Русия! Защото Русия по-скоро ще се разпадне и изчезне като заплаха за света, от колкото да стане цивилизована държава. И това скъсване може да стане след скорошното сваляне на Путин от власт. Когато по обясними причини ще спре финансирането на десетките предателски русофилски организации у нас – и по-важното – поне за няколко години ще спре намесата на Русия чрез тях в българския политически живот и най-вече в изборите.

  Нали помните как за няколко месеца русофилите буквално се бяха изпокрили от страх слез падането на Стената? Е – скоро пак ще е същото.

 3. Великолепна статия на г-н Инджев!
  Виждам,че колелото на историята се върти към …Видов ден!
  Но сега не ми се коментира, за да не изръся нещо пред предните си зъби!
  Обзет съм от ярост и …безсилие!
  Междувременно само ще попитам тарторите на лявата БКП=БСП и дясната БКП=ГЕРБ.
  Българи-родолюбци или фашисти са родословието на Райна Княгиня?
  Защо БКП-предците на Лилянчето Павлова затриха и тримата сина на Райна Княгиня?
  Владимир “изчезва” веднага след 9.9.44г.!
  Иван е пребит до смърт като животно в концлагера “Слънчев бряг” в Ловеч!
  Асен е жив мъртвец след многото години из затвори и концлагери!
  А внучката на Баба Тонка? Каква фашистка е била?
  Борисов-Цацаров-Пеевски,ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
  А съвеЦкият “Безсмъртен полк” нека маршируват най-отпред със снимките на
  героите-орденоносци “самовари”!
  Русия е ЕДИНСТВЕНАТА страна в СВЕТА избила/ИСТИНА Е!/ своите ГЕРОИ-ИНВАЛИДИ
  орденоносци от ВСВ!
  В чест на рожденият ден на Бащицата Сталин, за една нощ ОКОНЧАТЕЛНО е РЕШЕН
  въпроса с десетките хиляди бездомни,дрипави, гладни,просещи
  инвалиди-орденоносци,като са били…избити!
  “Безсмъртен полк” на Путин, ЗАСРАМЕТЕ СЕ!
  /Изпиши в търсачката ВАЛААМ/
  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 4. П.П
  “Бившата Такева градинка (площад Такев) в момента е
  площад “Д-р Райко Даскалов”.???
  Това е гавра, съпоставима с МОЧА и Альоша!
  Д-р Райко Даскалов е родоначалник на метаморфозите на московските мекерета!
  През същата ПСВ, в която ген. Вазов и ген.Колев показват чудеса от храброст,
  същият “Д-р Райко Даскалов” и Стамболийски изоставят позициите си на фронта,
  организират Владайският метеж, за да установят Радомирската съвеЦка Република!
  От тогава, вече 100г., комунисти и червени земеделци воюват
  срещу Майка България!
  Днес начело с Радев и Борисов!
  КГБ-къртиците в ЕС и НАТО!
  СТИГА!

 5. Видният български русофил, пРезидент и фалшификатор на историята в действие:

  http://www.faktor.bg/bg/articles/novini/balgariya/evrodeputatat-andrey-kovachev-pita-rumen-radev-prashtal-li-e-prezidentat-na-vsichki-balgari-privetstvie-do-partizanite-ot-nova

  A propos, някой разбра ли защо във Фактор.БГ липсват коментари под статиите?

 6. До Стига!

  След ВСВ военноинвалидите в СССР са били милиони. Според военно-полевата хирургия от 70-те статистически на всеки убит се падат по трима ранени, от които единият остава инвалид. Ergo съотношението убити към ранени е приблизително 1:1. При 20 млн убити бройте и толкова инвалиди.

  Помня, че когато за първи път разглеждах картата на ГУЛАГ, се учудих на големия брой лагери за инвалиди. Обяснението дойде по-късно от един пациент-руснак, самият той участник във войната. Разказа ми следното:

  “През първата година след войната всички руски градове бяха пълни с инвалиди. Без крак, без ръка, слепи… Още нямаха пенсии. Ходеха с окъсаните си военни униформи с ордените и медалите по тях. През деня стояха основно по пазарите – където хората им даваха по нещо за ядене и по гарите, където им даваха по някоя копейка. Това продължи една година. Всички те изчезнаха за две нощи точно преди 9. май 1946., за да загрозяват прекрасната съветска действителност. Бяха прибрани до един и изпратени в ГУЛАГ. Така им се отблагодари Сталин на военноинвалидите.”

  Чувствам се длъжен да напиша това, за да остане. И предварително казвам, че в спорове няма да влизам.

 7. Поправка: Съотношението на убити към инвалиди е приблизително 1:1.

 8. СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!
  Това е описано в много руски произведения включително наскоро даваха руски филм за една манекенка ,която убива баща си при спор за пари.Бащата е е военно инвалид ,пропил се и лежал в лагери.Много тъжна история.

 9. Извинявайте, още една поправка: …за да НЕ загрозяват прекрасната съветска действителност.

 10. До СКЪСВАНЕ С РУСИЯ!
  Няма място за спор!
  Вие само допълвате картинката.
  Който желае може още да си я допълни.
  Има вече публична статистика за БРОЯ на различните видове инвалидност на
  руснаци от ВСВ: без очи, без ръце, без крака, вкл. и на т.н. “самовари”.
  Само за седмица преди рожденият ден на Сталин през 1947 г. всички инвалиди-
  орденоносци с тежки увреждания изчезват загадъчно от съветските градове.
  Тази мистерия остава неразкрита до отварянето на един остров в ладожското
  езеро, Валаам, като туристическа дестинация в края на 80-те години на миналия
  век.Там е била последна дестинация на инвалиди-орденоносци! Естествено на
  МИНИМАЛНА част от тях, поради ограниченият капацитет.
  В Кремъл решават, че място, където да засвидетелстват “грижата” към нелицеприятните
  военноинвалиди е там.
  Минимална част са събрани на острова, но са оставени да умрат бързо
  и тихо от глада и болестите.
  1992 г., за това разказва все още жив “питомец” от Валаам.
  Герой на СССР, пълен кавалер на ордена “Слава” и прочут за времето си пилот
  на изтребител.
  Обозначено гробище на тези хора герои-орденоносци, на острова няма.
  Няма място за спор!
  Русия е ЕДИНСТВЕНАТА страна в СВЕТА избила своите ГЕРОИ-ИНВАЛИДИ
  орденоносци от ВСВ!
  Ако съвеЦкият “Безсмъртен полк” на Путин не са БЕЗСРАМНИЦИ нека маршируват
  на 9-ти май, най-отпред със снимките на героите-орденоносци “самовари”!
  Ако тарторите на БСП и ГЕРБ не са БЕЗСРАМНИЦИ, нека маршируват на
  9-ти септември, най-отпред с портретите на Владимир, Иван и Асен-синовете на
  Райна Княгиня!
  И с портрета на Тонка, внучката на Баба Тонка!
  Няма място за спор!
  Вие само допълвате картинката.

 11. Няма по-големи фашисти от комунистите. Позив от 1941-а година на най-видните комунисти на България, с който те призовават Цар Борис III да се присъедини към Тристранния пакт на Хитлеристка Германия. – https://bg-bg.facebook.com/spravedlivost.net/posts/355945037847681 – “Тук, в София преди години, нещо, за което както БКП, така и БСП упорито мълчат:
  Не е прилично впрочем да се знае и че от лятото на 1939 г. по стените на работническите квартали никнат лозунги: “Да живеят другарят Сталин и другарят Хитлер, вождовете на съветската и немската работническа класа!”

 12. “Безсмъртния полк” е иницииран в памет на загинали в ВСВ роднини на участниците в похода. След вялия първи марш ввПутин нареди за масовост да се раздават портрети зачукани на дървени колчета, които “роднините” за 200 р. да носят. А миналата година излезоха в опозиционните сайтове снимки на захвърлените портрети в кофите за боклук.Уважение и почит по русски.
  Нашите боклуци кого ще разнасят на върлините като нямат роднини загинали във ВСВ.
  А пропо никой не коментира участието на над 1 200 000″съветски граждани” в редовете на Вермахта и СС войските в това число над 60 генерали !

 13. Ценна публикация!
  В тази патология – и на понятия, и на прегръдка между глобалните проекти на Сталин и Хитлер – България (седнала на два стола) е премазана между прегърнатите.
  Но пристигаме при днешните прегръдки на Борисов и Радев… и все по-разколебаната им (през Кремъл) игра на двата стола. Днешните управници са още по-единодушни, по- съюзени, и много по-нескрити в унижението на България.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.