Натовският русофил Румен Радев – хибриден двуглав орел

Кой къде е учил и доколко това е определящо за геополитическата му ориентация е фалшив ориентир за порасналия междувременно бивш студент, включително и за онези днешни фактори на върха на българската държава, които задават тона в туземната ни политика. 

Този път няма да се съсрдоточавам върху истината за милиционерския възпитаник Бойко Борисов, който успя да се наложи в политиката с антимилиционерска реторика като генералски милиционер Номер едно.  

Историята е пълна с примери за “невъзпитани” възпитаници на чужди държави, които се обръщат срещу своите възпитатели. Няма нужда да се връщаме до I в. пр.Хр. и до  обединителя на галските племена срещу Рим, бившия римски легионер Венсенжеторикс, едва не погубил самия Юлий Цезар благодарение на бойните си умения, на които го обучили в римската армия. И сред българските царе е имало бивши “възпитаници” на Византия, като Калоян, които съвсем не останали лоялни на своите бивши византийски ментори, обръщайки оръжието си срещу тях.  

Стефан Стамболов е учил в духовната семирания в Одеса, но го гонят от нея преди да се дипломира заради факта, че е български бунтар срещу султана. Просто не му позволяват да завърши, завръщайки се след провала на Априлското въстание. Остава по принуда недоучил семинарист за зла радост на русофилите, които му се подигравали до края на живата му по този повод.

Разкритието за грозната истина за руското приятелство със султана и за заслугата на Игнатиев бунтарят Стефан Стамболов да прогледне за вредата от русофилството е на руския журналист Василий Немирович- Данченко. Той свидетелства в книгата  “Година на война”, съставена по негови кореспонденции от България  в периода 1877-1878 г. , че посланик Н.Игнатиев се е държал със Стамболов в Константинопол толкова грубо, че го е отказал завинаги да се среща отново с него. 

И Ботев е учил в Одеса. Но и той се превръща в кост в ненаситното гърло на руската имперска политика по пътя към истинската българска независимост. Ботев, бивш руски “възптаник”, доста “невъзпитано” заклеймява Русия като “блудница”, пожелала да подмами българите за целите на имперската си политика. 

Сакскобургготски е учил ( и недоучил)  в американско военно училище. Но това не му попречи да се съюзи с БСП и с другата патерица на Москва в днешна България ДПС в процеса на обуздаването на предишната власт, чийто премиер Иван Костов беше набеден, че е учил в съветска авиаторска школа, но станал “предател”. Като такъв не пуснал руските авиатори през българското небе да провалят кампанията на НАТО в Косово през юни 1999 г.

В резултат на това “предателство” България стана член на НАТО само 5 години по-късно и на ЕС още три години след това през 2007 г.

Румен Радев беше успешно лансиран за президент на България с хибридното твърдение, че е натовски генерал, понеже е учил в САЩ, но същевременно не е изневерил на русофилството си. Проамерикански русофил? Има такова животно. Достойно е за хибридният герб на Русия, “заимствания” от от Византия двуглав орел с претенцията да легитимира евразийската империя като Третия Рим. 

Беше изтекла информация, че Румен Радев се е срещал, както е редно, с американски дипломати в София в качеството си на кандат за президент. Но няма данни Румен Радев да се е срещал предизборно с проамерикански неправителствени организациии. Подкрепен беше публично от Национално движение “Русофили” ( на които гостуваше на предизборен митинг по същия уважителен начин, по който и Бойко Борисов постъпи с тази организация преди изборите миналата плолет).  Срещите на политиците извън задължителната програма говорят за личния  им избор или за избора на кукловодите, на които не могат да откажат.

Няма как Радев да е направил подобен хибриден реверанс към американска неправителствена организация. Дори и да му се е искало  нещо от този род, поради носталгия по американската му младост, такива инструменти на американското влияние в България в държавата на Бойко Борисов просто няма – колкото и да кълнат фондацията с американско име, тя не е аналог на многобройните и многолюднитите откъм българска членска маса русофилски движения, дружества и прочее московски явления, наподобяващи партии по своята дейнос, централизацият и струкура.

Тук цъфтят и се множат безбройните русофилски хибридни бурени на московската пета колона, НАТОрявани и натоварвани с авторитета на “натовци”, като Радев.  Но не вирее нищо подобно с обратен, западен знак. На никого не му идва на ум да харчи пари за подкупване на прозападните българи. Българите нямат нужда от кебапчета на язовир “Копринка” веднъж годишно и от походи с чужди знамена в памет на чужди жертви в чужда война, за да са толкова привлечени от развитите западни държави, че да избират сами без никаква агитация да пътува, учат и работят там. Докато Русия, вярна на корупционната си традиция, си пазарува българска любов с държавни субсидии за петата си колона в България и пак не успява да накара никого да материализира русофилщината си като емигрира в Русия. 

Сега Румен Радев се готви да излети за Москва, в чиято орбита продължава да гравитира въпреки унизителните шамари, които получи публично от руския пратеник Гундяев в София на 5 март т.г. в собствения си президентски  кабинет. От руските патриаршески шамари Радев би трябвало да си извлече ако не патриотична, то поне елементарна човешка поука относно другата буза: пред Путин и неговата прислуга един натовски генерал не би трябвало да кляка ( в позата на вицепрезидента Илияна Йотова)  като изоставено в приют наакано дете, хипнотизирано от страх пред налитаща на бой детегледачка. 

Но съветите към мазохисти да се държат достойно очевидно са излишни. Харесват им шамарите, щом е руска аванта и толкоз.  

Виждаме, че не фактът кой къде е учил е определящ накъде го тегли в живота след това – било по любов ( нали социализмът се бил предавал по полов път, според Антон Кутев, явно и с русофилството е така), било поради зависимости.

Древните мъдрости може да са банални, но са проверени: по делата ще ги познаете ( а не по мястото, където са им връчили дипломите).

 

НА СНИМКАТА: Руският гост Гундяев се кара на българските русофили, че не се стараят достатъчно в обслужването на руските интереси

0810919001520345969_667125_600x458_actualno

26 мнения за “Натовският русофил Румен Радев – хибриден двуглав орел”

 1. В условията на хибридната война, която се води срещу нас, си мисля дали не е време за осъвременяване и приемане на Закона за защита на държавата от 1924-та г. от следващото Народно събрание.

  Ето какво пише за ЗЗД в Уикипедия:

  “Законът за защита на държавата (ЗЗД) е изключителен наказателен закон[1], гласуван от 21 Обикновено Народно събрание на 4 януари 1924 г., влязал в сила с Указ № 2 от 23 януари 1924 г. Изменян и допълван четири пъти чрез Закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД).

  Законът за защита на държавата (ЗЗД) е приет по предложение на правителството на Демократическия сговор (министър-председател Александър Цанков). Правителството идва на власт чрез Деветоюнския преврат (1923) в условията на следвоенната обществена криза. Среща трудности в укрепването и функционирането си. Чрез този закон правителството на Александър Цанков се стреми да узакони разправата с политическите си противници, организирали и осъществили Юнското и Септемврийското въстание от 1923 г.

  С 18 члена на закона са предвидени различни начини за противопоставяне: забрана на организации, постановяване на система на политически престъпления, установяване на строги санкции от 15 г. до доживотен строг тъмничен затвор и смъртна присъда. Системата на политическите престъпления включва: членство в забранени организации, въоръжена форма на борба, действия срущу въоръжените сили на държавата, изповядане на идеология, интернационални връзки и помагачество. Криминализират се користни престъпления по време на метеж или размирици. Чрез членството в забранени организации се въвежда колективната вина, която заменя принципа на личната отговорност.[2]

  На основание на ЗЗД се забранява съществуването на всички видове организации, групи, сдружения и други, които използват нелегални структури и революционни методи за постигане на своите цели. През м. април 1924 година, въз основа на закона, Върховният касационен съд обявява за разтурени БКП, Партията на труда, Комунистическия младежки съюз, Общия работнически синдикален съюз и кооперация „Освобождение“, като имотите им се отнемат в полза на държавата.[3]

  Впоследствие ЗЗД многократно е допълван и променян.

  На 16 март 1925 г. 21 Обикновено Народно събрание допълва ЗЗД чрез Закона за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата (ЗИДЗЗД). Увеличени са съществуващите по ЗЗД състави за много от провиненията. Прибавени са още 6 нови члена, а част от съществуващите са изменени, като целта е увеличаване на присъдите със смъртно наказание. Увеличена е долната и горна граница на наказанието „лишаване от свобода“. Максималният размер на съдебната глоба се увеличава до 500 000 лв. Увеличава се съставът на административното наказание „уволнение“, като то се прилага и за политически идеи. На основание на това изменение, още на 18 март Народното събрание отнема мандатите на 6 народни представители комунисти. Чл. 13, ал. 2 въвежда изискването за доносителство от страна на роднините на извършителите на нарушение по смисъла на закона. Премахва се триинстационната съдебна система и се заменя с двуинстанционна. Апелативното обжалване на присъдите отпада, като се запазва касационното.[4]

  През м. юли 1934 г. след Деветнадесетомайския преврат (1934) ЗЗД е допълнен за пореден път. Приета е от правителството на министър-председателя Кимон Георгиев Наредба-закон за изменение и допълнение на Закона за защита на държавата. С нея се намаляват възможностите за обжалване на произнесените присъди.[5] Едновременно е приет с наредба-закон и успоредния на ЗЗД изключителен наказателен Закон за защита безопасността на държавата (одобрен с указ № 13 от 1 септември 1934 г.).[6]

  Най-големи промени в ЗЗД са направени по време на Втората световна война. Целта е неутрализиране на комунистическите диверсии по време на войната. По предложение на първото правителство на Богдан Филов, 25 Обикновено Народно събрание приема изключителния наказателен Закон за допълнение и изменение на Закона за защита на държавата (3-6 септември 1941 г.). Допълват се 13 члена на ЗЗД, прибавят се 15 нови члена. Санкциите се увеличават и се налагат и за най-малки прояви на неподчинение. Смъртното наказание заляга в почти всички текстове на ЗЗД, като то не се отменя дори когато се отнася до непълнолетни. Класифициращият признак е „във военно време“, като делата по ЗЗД са подсъдни на военно-полевите съдилища. Допуска се публично изпълнение на присъда.[7]”

 2. РУМЕН РАДЕВ – РУСКИЯТ “МАНДЖУРСКИ КАНДИДАТ” В БЪЛГАРИЯ !

  Първата среща на Радев в Младост: “На срещата присъствали представители на Асоциация на военните разузнавачи, Асоциация на разузнавачите от запаса, Движение “Възраждане”, Национален военен университет “Васил Левски”, Национална асоциация “Сигурност”, Национално движение “Русофили”, Национално дружество “Традиция”, Общобългарски комитет “Васил Левски”, Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите, Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюз на парашутистите, Съюз на патриотичните сили “Защита” и Фондация “Тангра”.” и “Председателят на Патриотично общество “3 март” и председател на Общобългарски комитет “Васил Левски” Васил Василев…” – Дневник

 3. Проблемът ни с русофилството и неговото влияние и в МЕДИИТЕ.
  Една шайка от 10 мотора нощни вълци, 10 лизача около Решетников, 20 ченгета около Бригадир Аспарухов и Шаренкова, 20 Гоцета,50 гербера, 10 шишита, 30 догана, 20 комуниста от БСП, 20 атакиста, 10 патриота= това са 200 човека, които въртят държавата на шиш, а останалите 6.000.000 не могат да съберат сили да ги отфутболят за благото на себе и си и децата си. Като например арменците, които смениха премиера си за 15 дена, но не го смениха с комунист.

 4. П.С.
  МЕДИИТЕ правят от тези 200 души мнозинство по-голямо от 6.000.000 българи.

 5. Everyone else, искрено ти завиждам за Премиерът който имаш. За такъв МП, па бил той “ляв”, в огъня влизам. Поставил е ПУТЯ, там където му е мястото с мизерните 1,5% дял в планетарната икономика-до “парашата”.
  Предложил МУ е след като толкова много напъва да се възстанови, предишният формат на сегашният Г-7 и него пак да го признаят за световен фактор, да заповяда. Като истински ватник сигурно може да поднесе чай на “колегите” си. И дотам.
  http://rusjev.net/2018/04/30/tryudo-predlozhil-putinu-na-vstreche-g7-raznosit-chay/
  А за псевдоевроатлантиците-пРЕЗИДЕТ Фърчилков и баце, дежурното: ДГД от една долна, мръсна гад!

 6. “Натовският”генерал На Баба Му Фърчилото Радево е чиста проба комунистически Румен(о)червен запъртък замислен,проектиран,пръкнал се и фалшиво изкудкудякал в Кремълските лаборатории за масова дезинформация на гнома путински.Този миризлив хибрид-мелез между шаячната комунистическа “правда” и ерзац ЕнтЕлЕгентИН завършил Рабфак-а по времето на зрелия,презрелия,втасалия,каталясалия и най-накрая с гръм и трясък провалил се социализъм,натресен ни в Президентството с помощта на московските му господари като кукувиче яйце в чуждо гнездо,е ярко доказателство за посткомунистическото “пиянство”на цял един народ(с много малки изключения).Този,близо 30-годишен махмурлук дето хич биля не му се види края,продължава да цепи здраво,неспасяемо мощно и упорито,безнадеждно безизходно и отчайващо безкрайно дълго главата на Негово Величество Суверена-сиреч българския “мъдър”и “непогрешим”избирател Адрешко Настъпимотиков.Избраният за президент от същия тоз недостижим титан на мисълта(воден в житейския си океан-за титана иде реч,от древни притчи,слугуващ и робуващ на най-великото си и епохално прозрение”Аз акъл не ща,ти пари ми дай!”),”несистемен”(сакън!)политик и играч се оказа играеща по свирката Решетникова надуваема кукла на конци.Не че за достатъчно добре информираните,нормално мислещи и интелигентни българи цялата тази мутрнско-комунистическа предизборно-президентска пошла постановка а ла “Селска вечеринка”не ни беше ясна.
  Сега(понастоящем и в необозримо бъдеще)ще гледаме позорното позорище стъкмено ни безплатно(макар че безплатно е само сиренцето в капана за мишки,да де,ама ти на мен акъл не ми давай и т.н.)в унижяващ истинските българи комунистически гьонсурат стил “Кавал свири на поляна-налапала го Илияна”,ще се дивИм на потния по потник комплексиран руменобузест и руменопетолъчкочелест Радев,ще му броим набиранията му на лоста и раболепното му пълзене,гърчене,скимтене и покорно и безропотно лизане на вмирисания московски ботуш.
  Апропо,”тежко,брате,се живее между глупци неразбрани”-написал го е геният Ботев.Народе-е-е-е!-посланието от Апостола на свободата,което малцина разбрахме,а то ни показваше пътя към собственото ни Освобождение от мръсната азиатска Империя.
  Прости ни,Дяконе!

 7. Цитат от Доктора Тони Филипов който е баш по темата.
  “Колегата Иво Инджев вика за Борисов: „Той няма цел, а оцелява. Бойко Борисов, по неясни причини, които не знаем, се страхува от Путин и от реакциите в Москва…“
  Да, не ги знаем, но се досещаме… Фрог нюз писа преди нещо като месец, че научили от дипломатически източник, че руски дипломати пратили по служител на МВнР хабер на българското правителство – ако изгоните наши дипломати, чакайте компромати. Ставало дума за документи, компрометиращи високопоставени български политици в далавери по „Южен поток“, АЕЦ-Белене и др. Демек, за корупция на най-високо ниво.
  Преди време четох статията на една журналистка от руското издание „Инсайдър“, в която се обясняваше резкият обрат на унгарския премиер Орбан към Русия. До 1998 г. бил яростен еврофил. Но някъде по това време посетил Москва, където му показали един запис, на който руски бизнесмен дава на един млад унгарски политик куфарче с един милион марки. И това променило външнополитическите предпочитания на Орбан. Дали е така, само той и Путин знаят…”
  http://www.reduta.bg/%d0%b8%d0%b7-%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%bb%d1%83%d0%b4-23-27-%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb/

 8. Уникално ПРАВИТЕЛСТВО от ЛЕВИ и ДЕСНИ бивши КОМУНИСТИ – МЕКЕРЕТА на ДС и БКП. БОРИСОВ бивш СИКаджия слуга на ТАТО и на ЦАРЯ КРАДЕЦ. Миротворец на БАЛКАНИТЕ но търсещ абсолятни доказателства по аферата СКРИПАЛ – пазещ задника си да не обиди ПУТЛЕР онзи да не му разкрие ДАЛАВЕРИТЕ ако изгони и един от ХИЛЯДИТЕ внедрени РУСКИ АГЕНТИ у нас. РАДЕВ НАТОвски бивш офицер РУСОФИЛ КОМУНИСТ в оставка който се готви без покана да посети ПУТЛЕР, какво ше търси там. СИДЕРОВ НАЦонаналИсТ МАЙКА СИ ли търси в КРИМ . Днес 1 МАЙ НИНОВА дрънка глупости против КОРУПЦИЯТЯ та тя самата е достатъчно КОРУМПИРАНА – какво обеща на старците и стариците от бившето БКП присъстващи на МАНИФЕСТАЦИЯТА. КАРАКАЧАНА бившо мекере на ДС и КГБ праща МИГовете на ПОПРАВКА къде? Уникално ПРАВИТЕЛСТВО уникални УПРАВЛЯВАЩИ и те са за ЕВРОПЕЙСКАТА ОБЩНОСТ а в същност гледат към ЕВРАЗИЯ – БЛАЗЕ му на Българския народ!IIC…..oIL.

 9. Repeticia mater studioru est – повторението е майка на знанието

  Ако приемем съпротивата на Русия срещу създаването на Българската Екзархия през 1870 и последвалата Схизма за формално начало на антибългарските ѝ действия, то скоро ще се навърши век и половина непрекъсната война, която Русия води с България.

  После следват:

  1873 – обесването на Левски по руско настояване.
  1878 – неспоменаването на България и българите в Санстефанския предварителен договор за спиране дванадесетата поред война за Проливите и прогонването им от подписването му.
  1885 – непризнаване на Съединението, изтегляне на руските офицери, натиск върху султана да окупира Източна Румелия.
  1886 – детронирането на Княз Александър Батенберг.
  1889 – отравянето на Захари Стоянов.
  1895 – убийството на Стефан Стамболов.
  1908 – непризнаване на обявената Независимост на България.
  1913 – предизвикване на Междусъюзническата война.
  1915 – обявяване на война, бомбардиране на Варна и Балчик.
  1916 – нападение на България от север и от юг.
  1918 – Брест-Литовски мирен договор.
  1923 – организиране на Септемврийския метеж.
  1925 – проектиране, организиране и заплащане на Атентата в “Св. Крал” /”Св. Неделя”/.
  1934 – измислянето на “македонска нация”.
  1944 – непредизвикана с нищо окупация от Червената армия на невоювалата България. Открадване на архивите от Двореца и на златото от подземията на БНБ. Създаване на марионетно правителство на ОФ с последващо избиване без съд на около 50 000 българи и жертване на още 35 000 български офицери и войници в една чужда война, наричана Отечествена. Отечествена е може би за съветските граждани Георги Димитров, Васил Коларов, Вълко Червенков и останалите, но не и за нас. Първи концлагери съветски тип.
  1945 – “Народен съд”, целенасочено унищожил елита на България.
  1947 – в Париж България е обявена за загубила войната страна /иначе какво ще търси тук Червената армия?/, за разлика от колаборационистка Франция, която е победител/???/.

  Следват създаването на Престъпния комунистически режим, лишаването на хората от основните човешки права, тоталното следене и контрол, Национализацията, разрушаването на селското стопанство чрез ТКЗС и тоталното ограбване на България 45 години.

  И днес – Хибридна война.

 10. “Да ЖИВЕЕ 1-ви МАЙ!
  БОЕН ПРАЗНИК на ТРУДА!”
  Най-УЖАСЯВАЩИЯТ празник в човешката история!

  НЕ ЛЪЖИ!
  НЕ КРАДИ!
  НЕ УБИВАЙ!
  Без тези три морални забрани е НЕВЪЗМОЖНО нормалното съжителство,
  взаимопомощ и ПРОСПЕРИТЕТ на всяка общност!
  Затова родители и институции, веднага след раждането на всеки започват да го
  цивилизоват, втълпявайки му :”Не лъжи! Не кради! Не убивай!”
  Защото в общността хората са осъдени да живеят заедно! Да си разменят стоки
  и услуги! Да се подпомагат ,а не да се избиват помежду си!
  Към това , с променлив успех , се е стремяла всяка личност и всяка общност.
  Докато се появява един гениален лъжец, крадец и убиец!
  На 5 май 1818 г. в Трир се ражда поредният Мордехай. Син на Хершел Леви и
  внук на равина Маркс Леви.
  Станалият известен като Карл Маркс е изключително отвратителна личност!
  Цял живот е лъгал!
  През лятото на 1836 г. излъгва и се сгодява за баронесата
  Жени фон Вестфален. Продължава да лъже вече бременната си съпруга!
  От забавленията с икономката му, Хелене Демут им се ражда незаконно дете…
  Цял живот е крал!
  До срещата му с Енгелс, който поема издръжката му, е живял
  със заеми от познати и непознати, които НИКОГА не е връщал!
  Убиец е на собствените си деца!
  От 7-те му деца, четири умират от ” лошите условия на живот”, т.е. от бавна
  мъчителна, гладна смърт…
  Този лъжец, крадец и убиец поставя на “научни основи” варваризацията!
  Събужда дремещият в подсъзнанието на всеки от нас:лъжец, крадец и убиец!
  Няма да се спирам на ВАРВАРСКИТЕ му теории:исторически,расови, класови
  и т.н. Само две думи за прочутият му “Капитал” и оксиморона Пари-Стока-Пари!
  Та нима не е тафтология Пари/стока/-Стока/стока/-Пари/стока/!
  Та нали “пари” са универсалната СТОКА!
  Та нали “финикийските знаци” са в основата на сътрудничеството на хората при
  все по детайлното разделение на труда!
  Та нали “финикийските знаци” са в основата на сътрудничеството на хората във
  все по глобализиращият се свят!
  Благодарение на лъжите на този варварин, хората в ЕДНА и СЪЩА ОБЩНОСТ се
  РАЗДЕЛЯТ и ПРОТИВОПОСТАВЯТ, а НЕ си СЪТРУДНИЧАТ!
  Благодарение на лъжите на този варварин, НЕДОВОЛНИТЕ не се УСЪВЪРШЕНСТВАТ или
  СМЕНЯТ професията си, а насочват навън злобата от статуса си!
  Благодарение на лъжите на този варварин. комунистите правят от жертвите си,
  съучастници!
  Благодарение на лъжите на този варварин. комунистите където бяха на власт,
  крадяха/експоприираха/,фалираха и накрая строят “капитализъм”,но комунистически!
  У нас Бойковизъм ! Последно откраднали 6 млрд. от НАП!
  Благодарение на лъжите на този варварин Мордехай, комунистите за 100г.
  избиха над 100 млн. от СОБСТВЕНИТЕ си съграждани!
  У нас над 40 000!
  Между които синовете на Райна Княгиня:Владимир, Иван и Асен!
  И внучката Тонка на Баба Тонка!
  Днес е най-УЖАСЯВАЩИЯТ празник в човешката история!
  И все още се чества в цял свят!
  Но винаги под патронажа на варварите-комунисти!
  Чийто варварски морал е: ЛЪЖИ!КРАДИ!УБИВАЙ!

  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 11. Военен парад на 1 май 1941г. на червеният площад в масква в присъствието на бойни другари по оръжие от Германия.

 12. Огромной проблемой России было то, что большинству ее правителей было скучно заниматься своей страной. А величие правителя оценивалось в тысячах квадратных километров завоеванной земли и в миллионах жертв. Мы воевали за чьи угодно интересы вместо того, чтобы строить дома, мосты и дороги. Строить на века, а не на года.

  Когда Пруссия захотела отнять у Австрии Силезию, Россия, разумеется, не смогла стерпеть этого и ввязалась с Семилетнюю войну. Мы послали сто тысяч русских солдат, чтобы разобраться с Пруссией. Взяли Берлин. Потом возникла угроза Ганноверу – владению английского короля в центре Европы. И еще 30 000 солдат прошли пешком через всю Европу воевать за Ганновер.

  Вы никогда не задумывались – за что гибли русские чудо-богатыри Суворова в Альпах? Зачем мы громили французов в Италии?
  А как Наполеон оказался в России? Александр отчаянно завидовал его славе и боялся бациллы революции. А Франция ничем не угрожала России.
  Он участвовал в трех коалициях против Наполеона и всякий раз был бит – и под Фридландом и под Аустерлицем. И каждый раз Наполеон не ставил никаких условий для России – всегда с почетом отпускал пленных. А Александр торжественно обнимал Наполеона, называл его своим братом и тут же собирал народное ополчение для новой войны.

  Мы разорили свою страну, потеряли сотни тысяч солдат, ради маниакальных амбиций Александра I. Но больше всего он боялся, что Наполеон, войдя в Россию, отменит крепостное право. Последствия были бы непредсказуемыми.

  И с чужими революциями мы всегда расправлялись. Россия спасла Австро-Венгрию от распада, подавив венгерскую революцию. А всего спустя четыре года после этого Франц Иосиф отказался поддержать Николая I в Крымской войне.

  А сама причина для начала Крымской войны была просто смехотворной – кому будут принадлежать ключи от церкви Рождества Христова в Вифлееме – православным или католикам. И когда, после долгих колебаний, турки передали ключи французам, Николай счел себя оскорбленным и ввел войска в Молдавию и Валахию. Мы потерпели тяжелейшее поражение в Крыму, потеряли флот и почти 150 000 солдат из-за оскорбленных чувств императора.

  А сколько стоила России идея панславизма? Патриарх Никон задумал унифицировать церковные обряды на греческий манер, чтобы быть ближе к южным славянам и взять их под крыло православной церкви. И царю Алексею Михайловичу понравилась идея распространить власть православного царя «от моря и до моря, и от рек до конца вселенной». В результате – раскол, смута и тысячи сожженых раскольников в России. Даже при Петре I, по сведениям Сената, находилось в бегах более 900 тысяч душ – почти 10% всего населения страны.
  Мы положили десятки тысяч наших солдат за свободу и независимость Болгарии. Во время Первой Мировой, Болгария – союзник Германии, во время Второй Мировой, Болгария – союзник Германии. Сегодня Болгария – член НАТО.

  После революции все пошло еще хуже. Мы поддерживаем коммунистические партии во всех странах мира. Финансируем революции за рубежом и жестоко расправляемся с революционерами внутри соцлагеря. В 1953 наши войска танками подавляют восстание в ГДР, в 1956 – в Венгрии. Маршал Жуков «за подавление венгерского контрреволюционного мятежа» получает четвертую звезду Героя Советского Союза. Наша пресса, разумеется, называет народные восстания «фашистскими вылазками»

  В 1968 году наши танки входят в Чехословакию. В 1979 – в Афганистан. Мы положили там 15 000 наших солдат. Убили около миллиона афганцев. Наша пресса, разумеется, объясняет, что если бы этого не сделали мы – и в ЧССР и в ДРА вошли бы американцы.

  Наши солдаты воевали в Корее, Китае, Бангладеш, Лаосе, Йемене, Египте, Ливане, Сирии, Алжире, Анголе, Эфиопии, Мозамбике, Никарагуа, Гондурасе, Сальвадоре, Боливии, Гренаде на Кубе. Мы поддерживали любого людоеда, стоило ему заявить, что он строит социализм. На XXVIII (последнем) съезде КПСС было объявлено, что наша помощь составила 700 миллиардов рублей за 20 лет. По 35 миллиардов тех еще рублей – официально 1 доллар был равен 63 копейкам.
  Мы высасывали все соки из своей страны. Знаете, в каком году все колхозники в СССР получили паспорта? В 1974
  А до этого их старались не принимать на работу в городе.
  А какая средняя пенсия была у колхозника в 1980 году – знаете? 34 рубля 80 копеек.
  В этом году году обещали построить коммунизм.

  И вот опять наш президент говорит, что Россия не потерпит чего-то там и что Россия заставит себя уважать.
  Может быть уже хватит играть в геополитику?
  Может быть пора заняться своей страной?
  Скучной и неинтересной работой – жкх, дорогами, строительством, налогами, созданием в стране нормального климата?

  А уважать нашу страну начнут когда у нас будет лучшее в мире образование и здравоохранение, когда ученые всего мира будут стремиться работать в России и когда у наших пенсионеров будут самые большие пенсии в мире.

  И личная просьба – Владимир Владимирович, перестаньте, пожалуйста, острить.
  Вы этого никогда не умели делать.

  сайт :https://arman71.livejournal.com/15798.html

 13. “Историята е пълна с примери за “невъзпитани” възпитаници на чужди държави, които се обръщат срещу своите възпитатели.”
  Иво Инджев, себе си ли имаш в предвид?

 14. Към Дойчо Лацканов:

  Каквото съм искал да кажа съм го написал – като за хора, които са в състояние да разберат.
  Но ако искаш да ме дописваш и да ме оприличиш на Ботев, Стамболов, цар Калоян и прочее герои, които са се изправили срещу онези, които са се опитвали да ги направят свои подобия, нямам нищо против.
  Можеш да заклеймиш и Индже войвода.

  Не вярвам да си искал да ми правиш подобен комплимент. Първо мисли ( ако можеш ), после пиши.

 15. Патриарха няма нищо общо със Христовото учение. Слуга на алчни, егоистични интереси а не ученик на Спасителя! Нима Христос се окичи със злато и стана Цар?? Защо руския патриарх се занимава със земната власт? Не трябва ли да е пример за смирение?? Още по-жалки са тези, които целуват змийската му ръка окичена със злато и му се покланят! Жалки суеверни туземци! Дори не можете да си представите, колко велик е Христос. Вие ли ще командвате от негово име???

 16. Дойчо,

  Ти като си кръстен на Германия, защо пишеш на на българо-руски? На български е “имам предвид”. А “имам В предвид” е от руското “имею В виду”.
  Ти руска гнида ли си, Дойчо?

 17. @Georgi Nikolov
  Жорж, приятелю, сигурно е виц. Тереза Мей се съгласила с Трюдо, но с уговорката: Важно е преди чайната церемония да го претърсим, да не би да е донесъл полоний.
  Живях в един квартал с единия от двамата най-близки съветници на Трюдо, нали все съветниците гледам. Трюдо едва ли е далеч от такава мисъл, но по-вероятно е да го каже в тесен кръг.

 18. Дойчо Люцканов блясва с каузалност на момиченце в лексикон. Само невинността липсва.

 19. EVERYONE ELSE, разбира се, че не е официално протоколирано но за кулоарите и аз имам обосновани предположения, че са се изгаврили с ГНОМА. Тепърва ще преглъща наедро унижения от къде ли не и от кого ли не. ВЕрвай ми!

 20. Не те е срам,жалък предател-соросоид!
  Как си позволяш,безсрамнико,да опетняваш един Достоен Президент,за разлика от пумията Плевнелиев!
  Не сме гласували за Президента Радев,но ако сме живи и здрави,и ако той се кандидатира за Президент,ще гласуваме със 10 пръста за него!
  За първи път от 1989 имаме,един Достоен Държавник,и такива като тебе,национални предатели,почнахте да хвърляте кал по него!
  Заради такива национални предатели като тебе,Великия Христо Ботев казва:И АЗ СЪМ ТРЪГНАЛ ДА ОСВОБОЖДАВАМ,ТОЗИ ИДИОТСКИ НАРОД!
  Следващия път,когато решиш да хвърляш пумия по Президента ни,ти жалък нещастник,си вземи хапчетата,барем се успокоиш малко!

 21. Към uh muh otvrat
  ivan_90@mail.bg

  Вярно е, че не бива да позволявам да се задръства блога с пУмия, но понякога правя изключение за пУмията, за да се види с какви свинщини се налага да се борим…
  Вярно е, че прасетата са на власт, като във “Фермата” на Оуел ( точно ти едва ли вдяваш за какво става дума ), но за да се отвървем от вас е необходимо първо да ви поставим диагнозата и да се ядосаме достатъчно.

 22. “другарьО” UH MUH OTVRAT, такива путлеристки путиноиди от петата колона на рублофилите , не могат да определят кой е “пУмия” ,защото всички пУмии в НРБ са все от редовете ви – на рублофилските лумпени и дегенерати.
  А относно “достойният” ти ()резидент, то можеш да попиташ по този въпрос путлеристкият чекистки “генерал” – решетников. Защото решетников го е НАЗНАЧИЛ , за да защитава путлеристките интереси, а НЕ българските!
  В нормалните държави това се нарича ПРЕДТЕЛСТВО, най-малкото! Което потвърждава ,че НРБ не е нормална независима държава , а е колония! На която чужд “генерал”, от службите на чужда държава , си назначава ()резидент-губернатор!
  И ако търсиш “предатели”, трябва да ги търсиш не сред “соросоидите”, а САМО сред вас, и назначените от решетников!
  Освен това всеки човек си има достойнство, няма спор. Още повече ,ако е офицер от армията. Но един достоен офицер , няма да се кандидатира за най-високият ЦИВИЛЕН пост в НРБ, даже преди да се уволнил. – НЕ!
  Още повече – всеки офицер им специфична квалификация , за която са похарчени милиони, особено за пилотите във ВВС.
  И сега , след като твоят ()резидент е мониран от чуждите путлеристки “генерали” на цивилен пост, военната му квалификация и милионите похарчени за нея са отишли на вятъра. Загубени са! Вместо да предада своят опит на летците след него! И да продължи докрая със своята военна кариера, за която са изразходвани милиони левове и , десетки години!
  Излиза че твоят “достоен” ()резидент е ПРЕДАЛ и своята армия, и милоните хвърлени за обучението му!
  Така че “другарьО” комунистически лумпен, погледни по-добре ,за да видиш – кой е “предателя”, и – кой е “пУмията”?
  Плевнелиев все пак е допринесъл повече за развитието на България , и от двама ви!

 23. @ UH MUH OTVRAT

  На леаныд рьешьетникав протежето може да бъде наречено само по един начин: национален предател. Иначе казано: точно обратното на достоен човек.

  (На твое място бих се въздържал/а да коментирам точно тук. Прекалено наивен и неграмотен си за един от най-интелигентните форуми).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.