Елате на 8 май 2018 да изпеем в 20.30 ч. химна на Европа

Добрите новини идват …трудно. Поне в този блог, който не си поставя за цел да рекламира каквото и да било. Особено в политическо отношение. Но не поради авторска липса на политическо пристрастие, анатемосано в днешна България като ерес за публицистиката, скрита зад “равнопоставеността на мненията” с цел да не обиди някой автократ и антидемократ, а поради простата причина, че за целите на политическата реклама си има политангажирани специалисти по публична реклама , т.н. пиари.

И все пак, всяко правило си има изключения и в ivo.bg. Обратното би било проява на фанатизъм от рода на евразийския, с който в този блог се борим според силите си. 

Ето ви две добри новини.

1. Утре, на 8 май 2018 г., пред Народния театър в София, ще се състои кратко, но забележително забелязване на факта, че 9 май е Ден на Европа. Гражданите, които се чувстват европейци, са поканени да изпеем заедно европейския химн. Написал го е Бетовен и поради тази причина ще прозвучи на немски език.

Поканени са и са потвърдили участието си европейски музиканти с …гайди. Не е шега.

Сред пеещите на микрофона ще бъде Росица Павлова.

Top

 

Четири години преди да стане Инджева тя изпя акапелно в присъствието на президента Клинтън химните на България и САЩ на онзи митинг на 22 ноември 1999 г., предаван пряко от София от глобални телевизионни мрежи, като СиЕнЕн, ЕйБиСи, БиБиСи и т.н. ( руските “глобализатори “ в областта на телевизионната пропаганда още не бяха създадени от режима на Путин).

Поканени са всички желащи да участват в този миг на демонстрация на българската привързаност към западната цивилизация, противовес на бруталното настъпление у нас на евразийската. 

2. Български деца от Горна Оряховица  са изтъкали европейското знаме. 

donald-tusk-zname

 

10 мнения за “Елате на 8 май 2018 да изпеем в 20.30 ч. химна на Европа”

 1. Съжалявам, че само духом ще бъда с вас!
  Моят празник е 9-ти май, Денят на Европа. Чувствам се европеец, и ще изпея европейския химн. А децата и внуците ми са граждани на света, прокудени в близки и далечни страни!

  Народо-психологията е марксистко-лининска измишльотина, с който “трик”
  се прехвърля вината от палачите, върху жертвите!
  Всички човеци на земятя се раждат равни и еднакво голи и безпомощни!
  Защо “народо-психологията” в КНДР и Южна Корея е различна, а са все корейци!
  Народът ли е виновен за това, или сатрапите, самовъзпроизвездащи се чрез
  “ленинският демократичен централизъм”?
  Валиден преди при Тато Живков!
  Валиден и сега при Тато Борисов!
  Защо “народо-психологията” в ГФР и ГДР е различна, а са все германци!
  Народът ли е виновен за това, или сатрапите, самовъзпроизвездащи се чрез
  “ленинският демократичен централизъм”!
  Валиден преди при Тато Живков!
  Валиден и сега при Тато Борисов!

  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 2. Здравейте на всички! Току що се връщам от седем дневна разходка с кола из седем европейски държави неорганизирано. Впечатления много и ще ми е трудно да разкажа и една малка част от тях.Затова ще подхвърлям по малко за да е по приятно. Страхотен туристо-поток навсякъде. С джи пи ес системата и интернет резервация на отсядане народът го е ударил на разходки.За жалост София тотално изостава. Голям проблем с шенгенските граници.(Ха..ха)Човек трябва да си купи винетка за Австрия отдалече защото е трудно да се разбере кога влиза в Австрия, например откъм Словения. Или пък когато се мотаеш около Братислава (Словакия) отсам Дунава е много трудно да се ориентираш дали си в Словакия или в Австрия.Но Българите в Европа почваме да цъкаме с език и да си казваме : не е хубаво защото повечето неща са скъпи. Но причината е че нашите доходи падат а на всички европейци вървят нагоре, но колко ли са тези които го осмислят. Приближаваме се към кочината русия. А Европа богатее и големият туристически и транспортен трафик, който носи големи пари, почва да ни заобикаля през Румъния , през Босна и Херцеговина , през Хърватия, Черна Гора , Албания, Гърция.
  Да живее ЕВРОПА!

 3. На 9 май 1917 Българската армия разбива руските окупатори в Македония. Русия е разгромена от България на Южния фронт!

  Вечна слава!

 4. Съжалявам, че нямаше как да присъствам. Просто София ми е твърде далеч. И предвид годините ми също. 🙂
  Иначе с удоволствие бих изслушал химна на Европа по музиката на гениалния Бетовен, с която съм възпитан от малък.
  Няма ли нещо качено в Тубата от събитието (и изпълнението)? Или във Фейсбук (макар, че там влизам 1-2 пъти годишно (с отвращение)?

  @ Raya Petkova | май 8, 2018, 18:08
  Наясно съм с историческия факт, че Българската армия разбива руските окупатори в Македония и Русия е разгромена от България и на Южния фронт, но не знаех, че се е случило точно на 9 май 1917.
  Може ли някакъв линк към исторически документ или публикация?

 5. @everyone else:
  Огромно благодаря, този линк го нямах.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.