Ликвидаторът на Русия продължава победния си ход

https://newizv.ru/news/society/03-05-2018/opyat-dvoyka-na-plakatah-ko-dnyu-pobedy-ne-nashi-soldaty 

%d0%b4%d0%b5%d0%b4%d1%8b+%282%29

 

 

 

 

 

Днес Путин официално продължава президенския си маратон начело на Русия, която се гордее с най-голямата територия на света, 64 на сто вечно замръзнала и обитаема само в най-южната си полоса, минаваща от Европа през средата на Азия до Владивосток на Тихия океан.

Само за последните 10 години на “възход” в Русия са загубени вътрешно, т.е. “подивели” са територии с обработваема земя, равна на завоювания междувременно полуостров Крим, умножено по 36. Да, загубата на територия по времето на Путин, годна за обитаване, напусната от хората и запустяла с гори, блата и непроходими гъсталаци, се равнява на 36 пъти “възстановения” в рамките на Руската Федарация кримски полуостров, чието анексиране е източник на шовинистично-невежествено умиление в държавата, управлявана по думите на един от най-цитираните по света руски коментатори Константин Егерт чрез контролираната от Москва телевизия. 

Русия обаче е огромна само на географската карта. Това има единствено пропагандно значение за онази част от руската аудитория, която не ползва алтернативни източници на информация извън телевизионния силаж, формиращ нещо като “обща руска култура” ( пак по думите на бившия кореспондент на БиБиСи за Русия Константин Егерт, който още преди 7 години ми каза, че в Русия има реално две партии: на телевизора и на интернет).

На практика тази държава е джудже със своите една четириредесета част от световното население и една петдесета от световната икономика. Но това не пречи на руския шовинистичен елит да съизмерва империята си със страни като САЩ ( в които щатът Калифорния по най-нови данни е изпреварил Великобритания по БВП с цели 2,7 трилиона долара и вече е петата по големина икономика в света). 

Руският “колос” оцелява върху подвижнитие пясъци на лъжата и това се вижда особено релефно от колажа със снимки на пропагандни плакати. В три от четирите случая руската пропаганда буквално копира американски плакати от Втората световна война и ги “порусначва” за целите на възвеличаване на собствената страна. А в четвъртия, още по-скандално, руските пропагандисти са изкопирали нацистска снимка с германски пилоти , обявени за руски герои. 

Малка компенсация за голямото нещастие да си поданик на Империята лъжата е чувството за хумор на осъзнатите руснаци. Иронизиарайки “великата” победа на Путин в Сирия, чред която той се опитва да компенсира изоставането на Русия от модерния свят, руски шегаджии илюстрират неадекватността на сирийския приоритет на Путин със снимка на руска старица , която но фона на очевидно мизерния й бит въздъхва: “Ех, синко, добре живея, но само едно ме тревожи – да не свалят Асад”.russia syria

 

 

10 мнения за “Ликвидаторът на Русия продължава победния си ход”

 1. Да пожелаем успех на “Ликвидаторът на Русия” др.Путин!
  Братушката славянска и североизточно-православна!

  “Само за последните 10 години на “възход” в Русия са загубени вътрешно,
  т.е. “подивели” са територии с обработваема земя, равна на заювания
  междувременно полуострм Крим, умножен по 36.”
  Абсолютно вярно!
  Но днес най-голямата териториална опасност за Русия е…”жълта”!
  По-старите помнят сблъсъкът на р.Усури през 1969г.
  Днес Путин е безсилен пред жълтите скакалци плъзнали в руската тайга!
  Центробежните сили в РФ стават все-по големи!
  Въпреки, че у нас няма нито дума от институции и медии, вече трета република
  в РФ на етнически българи, е поела борба за автономия!

  “невежествено умиление в държавата, управлявана по думите на
  един от най-цитираните по света руски
  коментатор Константин Егерт чрез контролираната от Москва телевизия.”
  Същият е моделът на управление и на Решетникова Боколандия!
  Чрез контролираните от Борисов държавни медии и Чрез контролираните от
  ортака му Пеевски частни медии !
  България е формално между 28-те на ЕС, но със своето 111-то място по свобода
  на медиите, словото и мисълта, прилича на Русия с нейното 143-то място!

 2. Ще си сипя едно шампанско. На здраве и нека Путин бъде за РФ това, което беше Горби за СССР.

 3. “Ликвидаторът на Русия продължава победния си ход”

  Какво по-хубаво от това?

 4. @CVETAN

  Търсили са ефект на ‘зарево’. Разгеле, палма на снимката.

 5. Лошо знамение : По време на церемонията руският флаг не можа да бъде издигнат над големия кремълски дворец и въпреки усилията “заседна” по средата на пилона като по време на траур.

 6. Церемонията бе извършена без традиционното преминаване на кортежа и без тържествен прием вечерта. Цялото пространство около Кремъл бе изолирано и цареше видимо мъртвешка атмосфера. Извън присъстващите в залата номенклатури и обслужващ персонал, никаква проява на “общонародна” радост не се забелязваше, с изключение на шепа наконтени младежи от путлерюгенд, строени за да приветстват вожда в двора на Кремъл. Сцена, която ми напомни срещата на Хитлер с младежите от Хитлерюгенд,дни преди гибелта му.

 7. Някой правил ли си е забава, да събира прякорите на Мистър Путин шестващи в Нета? Днес забелязах още един в Актуално – “Зговнимир Путкин”

 8. Такова кичозно и грандоманско шоу отдавна не бях гледал. А Джуджи вървеше, все едно беше с памперс.

 9. Реално погледнато и “територията” на Крим трябва да се добави към тези 64% вечно замръзнали “територии”. И освен това към останалите СЕГАШНИ “пустеещи” 36 “кримски територии” ТРЯБВА да се добави и БЪДЕЩАТА – 37-та ПУСТЕЕЩА територия на Крим. Защо? – Защото Крим е пустинна територия ,и без водата доставяна от Украйна пак ще се превърна в БЪДЕЩА пустееща територия. Защото и сега ,само след 4 години АНЕКСИЯ, “обработваемите земи” на Крим са паднали 10(ДЕСЕТ!) ПЪТИ, след прекратяването на водните доставки от Украйна. Почвите се засоляват и опустяват. Така че Путлер реално си “анексира” една пясъчна пустиня, която да “добави” към останалите над 64% вечно замръзнали пустини.
  пу(с)тин е пу(с)тинният ликвидатор на пу(с)тлеристкият си рай(Х).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.