Путин ви е цар и още как!

“Путин не ни цар”, скандираха на 5 май т.г. руснаци, искайки да кажат, че лично те не го признават за такъв.

Извинявайте, но Путин не ви е цар само в едно отношение: той е нещо повече извън  дребната за него подробност дали това ви харесва. Това е истината и фактът, че едно руско малцинство я оспорва, не го променя с нищо.

Наличието на гражданска опозиция ( без достатъчно тежест на наклони везните към нормална демокрация), уви, не може да предифинира монархическата действителност в Русия, където няма политическа опозиция точно както в абсолютните монархии. Тази “липса” е пряка последица от факта, че Путин се държи като цар, който не търпи възражения на институионално ниво, а позволява само дозирано мърморене на отделни критици, които може да бие, затваря и пренебрегва в името на безоблачното си царуване винаги, когато пожелае. 

И най-мракобесните монарси са позволявали на своите шутове да мърморят ( в Русия са ги наричали “убогие”, т.е. луди, обидени от бога). Докато не решат да им бият шута, ако досаждат прекалено.

В периода на класическата руска монархия също е имало подобно мърморене, но  са виреели цели опозиционни структури, а недоволните от монархията са я оспорвали шумно и революционно дори ( например през 1905 г.). Поданиците са принудили царя да се съгласява с реформи под натиск, какъвто в днешно време е немислим в империята на Путин.

В този смисъл Путин наистина не ви е цар, той е нещо по-лошо. Ползва целия инструментариум на царизма  дори на символично ниво. С какво церемонията по неговата инагурация се отличва по своята снобска имперска пищност, предназначена да смайва придворните, строени да му ръкопляскат в шпалир, от шоуто на руските царе от 19 век? Ако Луи ХIV, нарицателно за монархическия абсолютизъм, можеше да види лукса, блясъка и раболепие сред имитацията на версайското великолепие в Кремъл, щеше да остане доволен, че не е останал без последователи.Unknown-1

 

Путин не ви е цар само дотолкова, доколкото ви позволява да го обичате повече от цар. За тази цел е готов на царски номера от арсенала на Петър Първи, но не за да променя Русия в европейска посока, а за да бъде възприеман като мачо, истински мъж, готов да покаже гол до кръста, че може всичо: да плува в стил делфин, да лови риба и да язди понита в този вид ( изглеждайки велик почти като Петър Велики върху специално подбраното за целта дребно животинче).

Путин ви е яхнал по-здраво от цар и най-лошото е, че мнозинството  от поданиците му приемат това за комплимент, един вид уважава ви. Единствено така може да се обясни ширещото се убеждение сред руските коментатори, базирано на неписания договор на Путин с поданиците, че само така може  да се управлява Русия. 

Неговата е лесна- нали е цар, язди. Ами вие, яздените, не се ли засягате поне малко от царствената му безцеремонност?

В едно отношение обаче Путин наистина е цар- цар е да объне истината с хастара навън така, че да му ръкопляскате и да го поощрявате. Когато смачка Грозни, както само Иван Грозни е унищожавал градове от царството му ( като залитащия по европейските нрави Новгород), вие го злюбихте толкова, че от никому неизвестен хрантутник на КГБ и нейното пръвъплъщения ФСБ го направихте свой кумир. Така започна вашата любовна афера с цар Путин, който прие вашите аплодисменти като мандат да продължи да бие малките съседи. Приложи същата асимтрична военна сила към миниатюрната Грузия , а след това и към голямото джудже ( във военно отношение ) Украйна, чиято отбранителна способност беше  систематично подкопована не на последно място от руски министри в Киев.

Тъй че Путин е избран с мнозинство по законите на демокрацията ваш цар. Той руши царствено демокрацията приблизително така, както болшевиките са разрушавали църквите като убежище на вярващите в царството небесно. Unknown-2

 

Това, че царят ви е гол само до кръста, не го прави половин цар, а го превръща в цар и половина по вашите мерки: великан е в очите на джуджетата, които не само го търпят, но и харесват този мутант, кръстоска между монарх, генерален секретар на партията – суверен и модерен руски господар на пропагандата.

20 мнения за “Путин ви е цар и още как!”

 1. Руския Национал социализъм – стъпка към руски национал монархизъм.

 2. Точна!!! Зловещо правилна и точна диагноза! А след нея каква да бъде нашата (като индивиди, личности ,общество ,народ,държавно образование, международен субект и произтичащи от това ангажименти) ???

 3. Радой Ралин си го е казал, човекът :
  “И застоялата вода е по-чиста от застоелия се държавник”

 4. “Путин ви е цар и още как!”
  И всеки избран чрез “ленинският демократичен централизъм”
  Разбира се на марионетните правителства в НРБ и РБ са царе без корона. Но все пак Царе!

  СоциализъмЪт и командно-административната държава се самовъзпроизвеждат, чрез
  “ленинският демократичен централизъм”
  Така се избираха държавниците преди в СССР, соц.лагера и останалите “братски”
  революционни режими.
  Чрез “ленинският демократичен централизъм” се избират и днес Фидел 1 и 2
  в Куба, Асад 1 и 2 в Сирия, Ким 1, 2 и 3 в КНДР!
  Чрез “ленинският демократичен централизъм” се избираха в НРБ Георги Димитров
  Вълко Червенков , Тодо Живков и Петър Младенов .
  Така се избират и в РБ Луканов, Костов,Царя,Станишев,Доган,Борисов,Нинова,
  Сидеров…
  НАЙ-СТРОГО ПАЗЕНАТА ТАЙНА НА НАШИЯТ ПРЕХОД!
  Съхраненият в Избирателният кодекс “ленинският демократичен централизъм”!
  Чрез ГАРАНТИРАНОТО избиране на ВОДАЧИТЕ на листите на влезлите в НС партии и
  коялиции!
  И не случайно Конституционният съд винаги се доминира от ДС!
  За да си затварят очите за очовадното нарушение на Конституцията!
  Неравнопоставеността на кандидатите!
  Това е най-важното за съвременната представителна демокрация!
  Трите основни стълба, от състоянието на които, зависи всичко останало!
  1. Равноправието на кандидатите да ни представляват.
  2. Равната ВЪЗМОЖНОСТ да гласуваме при изборът им.
  3. Свободата на медиите,словото и мисълта.
  Състоянието на тези три простички неща прави разликата !
  Те възпроизвейдат:
  ДЕМОКРАЦИЯ или ТОТАЛИТАРИЗЪМ!
  КАПИТАЛИЗЪМ или СОЦИАЛИЗЪМ!
  БЛАГОДЕНСТВАЩИТЕ САЩ или КОЧИНАТА Русия !
  Клинтън,Обама и Тръмп или Путин,Борисов и Ким!
  Това е НАЙ-СТРОГО ПАЗЕНАТА ТАЙНА НА НАШИЯТ ПРЕХОД!
  Съхраненият в Избирателният кодекс “ленинският демократичен централизъм”!
  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 5. Доживяхме комедията да видим по ТВ как досегашният самодържец пак е канонизиран за нещо като цар и генерален секретар.
  Днес в 21-я век се разигра като езически ритуал новото овластяване на Путин.
  Видяхме едно човече да марширува със ситни крачки към властта по безкран червен червен килим между шпалир от придворни,строени да му ръкоплескат и да му се кланят.
  Какво ли е мислило това човече през тези 1-2-3 минути,когато е марширувало? Какво ли са мислили през това време и придворните.
  На тези въпроси е редно да отговорят психолози,психиатри,пиари,социалози и други умни глави,които ни заливат с компетентни съждения по телевизиите.Такива сърцеведи като Райчевци,проф.Константиновци и д-р Михайловци. Но това не им е изгодно.
  А за началниците остава да съжаляват дето не са били на представлението, заедно с другите придворни, за да се застраховат с любов и преклонение пред височайшата особа.

 6. Както казва Сатана в пустинята на среща с Христос, цялата земна власт е моя. И наистина е така. Земните царе са първата жертва на Падналия. Горките!! Те са най-низшите, защото се поклониха на най-низкия. Падналия ангел поразен от себична злоба!

 7. Самодържеца не просто бие,той хвърля и от петия етаж,застрелвате на моста или пред входа или ти дава полоний за десерт…

 8. “Путин действительно царь и божий помазанник”….——————————————-Хирург сравнил послание Путина с Евангелием от Матфея———————————————————
  Ой и правда хотел написать, что жалко россиян становится, когда читаешь про то как комитетский сексот хвалит своего хозяина да лизоблюдствует. Но как вспомнишь слезы радости, горести да печали которые украинские у них вызывали, да про 86% довольных путинским беспределом, то сразу как то желание пожалеть их унимается. На нет вовсе сходит…

  Но, как понимаешь, что виноваты не сами люди, а те кто их за нос водит, то снова жалко становится.

  Оголтелые пропагандисты топят Россию тонет в болоте дикой смеси отвратительной православного мракобесия с коммунистической утопической заразой.

  Отличным примером всего выше описанного могут служить слова кремлевского сексота, пропагандиста и агитатора Александра Хирурга Залдостанова, который назвал послание президента России Владимира Путина Федеральному собранию подобием первой книгой Нового Завета — Евангелием от Матфея:

  “Когда он говорил о сплоченности и единстве страны, мне почему-то пришло на ум Евангелие от Матфея, глава 12, где сказано, что всякое царство, разделившееся само в себе, опустеет”!

  Кремль судорожно хватается за трещащую по швам расползающуяся, рвущуюся изнутри Православно-Коммунистическую Империю”Тюрьму народов”, и понимая, что здравых доводов и рассуждений доказывающих необходимость существования и дальше этой раковой опухоли нет, прибегает к мракобесной риторике, обосновывая путь в бездну, божьим проведением! Называя при этом Путина – Мессией!

  “Такое ощущение, что он действительно “русский” царь, помазанник”, — признался Хирург. — “Его речь пронизана заботой о людях. А где Бог — там любовь. От него любовь исходит — к людям, к стране”!

  В общем и смешно и страшно, особенно в свете слов заботы о людях которую проявляет московский самозванец.

  Да и слова про любовь – это как-то вообще кощунственно звучит по отношению к России.

  Путин – насильник, при чем извращенный насильник, и не любит он Россию, а цинично использует для удоволетворения своих далеко не нормальных фантазий.

  Хотя, с точки зрения профессиональных сексотов – может это и есть любовь?

 9. https://www.youtube.com/watch?v=7CQ2FnG9Ldg

  Хубава статия.Но за да има баланс-нещо от кухнята на Америка.В човешката история този Свят се е управлявал от престъпници.И се управлява от такива.

 10. Из руски форум: “При Сталин был култ личности. При Путин – култ наличности.”

 11. Блестящо, г-н Инджев! Просто великолепно!
  И се питам – няма ли как този перфектен текст да се преведе на руски и предложи за публикация в kasparov.ru например или в някой подобен руски блог,че поне малцината руснаци посещаващи го редовно да видят как изглежда едно такова “събитие” в очите на европейска България (и не само)?

  @georgi nikolov | май 8, 2018, 22:49
  Снимката от линка ви (от Москва) е покъртителна! Унизително коленопреклонничество в 21 век!

 12. А знаете ли какви чудеса има във Вселената?? За светове, успели да преодолеят черните страсти. Разумни същества, приели с радост Христос, Спасителя и по Божия воля, Цар на Вселената. Болници, колкото цяла планета. Лекуват болните за няколко секунди от всяка болест. Защо човека не може да бъде себе си??? Божие чедо, което не иска да обича, да бъде добро, да бъде това с което е създадено? Защо прие лъжата в сърцето си и и даде подслон? Защо намрази брат си? Защо не искаш да обичаш Създателя си, твоя Светъл Баща??

 13. Речта на Путя онзи ден и колхозното куче Шарик. Абсолютна прилика в най-важното-ПЕРСПЕКТИВАТА.
  Загнивающий колхоз. Собрались животные на скотном дворе и обсуждают свою судьбу. Коровы говорят: уходить отсюда надо, пока целы. Крыша у коровника худая, дождём так и заливает. Лошади: корма нормального нет, солома вся гнила. Невозможно так дальше жить, сматываться нужно. Остальные животные: да, да, уходим, сколько можно терпеть? ! Собрались и пошли. Шарик сидит на месте. У него все спрашивают: ты чего сидишь? Пошли с нами. Шарик: да нет, у меня тут перспектива есть! Животные: Какая перспектива?? ? С голоду здесь сдохнешь. Шарик: неееееее, у меня тут перспектива есть! Животные: ну какая перспектива? Ничего здесь нет! Заболеешь и помрёшь… . Шарик: не пойду. сказал же, у меня тут перспектива есть! Животные: да что за перспектива? Шарик: я тут слышал как хозяйка хояину говорила: «…если так дела и дальше пойдут, то всю зиму у Шарика сосать будем… »

 14. Колкото и да се дуе, при това приземяване на рублата Путин ще си остане един Гангстер без портфейл.

 15. С напредването на оплешивяването на диктаторите неизбежно им идва идеята за корона – какво по-добро прикритие. В някакво интервю Решетников беше казал, че се обсъжда и варианта за възстановяане на монархията. Съвсем навреме. И кандидатът вече е напълно готов. Мина многократен практически курс по неформален царизъм.

 16. Гротеската ще е пълна – внукът на готвача на Сталин на престола на Романови. Цирк по чекистски.

 17. Страхотно есе и много точни коментари (освен дежурния копи-пейст на “СТИГА!”). Хубав ден на всички!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.