Русофилите тачат днес руските жертви, а българофилите – Деня на Европа

Защо в България се налага руската новост да се дефилира със снимки на загинали в една война руски близки и роднини, а няма нищо подобно за десетките хиляди българи, паднали в същата война под командването на същата Червена армия за същата тази антинацистка международна кауза?

НА СНИМКАТА ( Клуб Z) : Почитателите на руската окупация на България от ръководството на БСП, рамо до рамо с “Атака” и нейния лидер Сидеров, отново са в първите редици на поклонението пред Монумента на окупационната червена армия ( МОЧА) в София, главният символ на руското влияние у нас.корнелия нинова съветската армия 9 май 1

 

 

 

 

 

Отговорът е очевиден: защото както в случая с пълното подчинение на окупираната от СССР България, така и в днешната ни постколониална действителност Русия не само дава тон и посока за историческите интерпретации и аналогии, но направо командва парада у нас. Чисто руският парад със съответните знамена и портрети на чужденци, чиято кончина заслужава почитта на онези, в името на чиято свобода са загинали, но е превърната в заместител на заслужената почит към българските жертви под командването на окупационна спрямо България армия.

Това би трябвало да бъде  малко объркващо за мислещите българи и повод за размисъл, ако не за нещо повече – като проява на достойнство, например. 

Русия се възползва от българското раболепие и продължава да командва парада на премълчаването на истината за българските жертви, за които дори няма паметник, на който да се сложат цветя. Вместо това тук се полагат венци на признателонст към съветските окупатори, които не са дали нито една жертва при окупирането на България.  

И защо да не се разпорежда Русия у нас, след като на българските власти не им идва на ум да обявят за неуместно да се благодари на окупационната червена армия, която е дала жертви навсякъде другаде, но не и в България, превърната в нейна жертва без нито един изстрел на съпротива?

В своето безсилие да обяснят защо българите трябва да копират руснаците, днешните русофили се опитват да се обосноват с косвени аргументи: червеноармейците са загинали за българската свобода някъде другаде в Европа, казват те. 

Ако приемем това за основание да се тачат от нас специално руските жертви в същата тази война, пита се тогава къде е почитта към българските, американските, британските, индийските, полските, френските, автралийските и прочее убити мъже и жени, воювали срещу нацистката военна машина в същата война? Вместо това се съгласяваме с московската претенция за изключителност само в онази част от истината, която изнася на кремълската пропаганда по простата причина, че тя има своята пета колона у нас и я употребява за целите на своето влияние. 

Порусначването на историческата истина вече е подразнило дори най-близкия съюзник на Москва Лукашенко, който забрани тази година похода на “Безсмъртния полк” в Минск. Това се случва в Беларус, най-пострадалата по броя на жертвите на глава от населението отделно взета република в Европа през Втората световна война. Дори на белорусите им идва в повече руското узурпиране на историята за съвременните цели на руския шовинизъм.

Не и в България. В София имаме кметска управа, оглавявана от откровена русофилска персона, участник в русофилски “мероприятия” , каквато е Йорданка Фандъкова. Начело на държавата са също двама русофили – прононсиран, като президентът Румен Радев и такъв, на когото “душата е в Русия” ( според един американски дипломатически доклад), какъвто е Бойко Борисов. В Народното събрание кипи истинска надпревара между русофилите да се харесат на Путин, гордо съставящи най-голяма група  за приятелство с чужда държава, каквато е групата за дружба с Русия, оглавявана съвместно от съперниците за шефския пост от БСП Антон Кутев и от ГЕРБ Красимир Велчев. 

Капитулацията на фронта на националното достойнство пред руските приоритети у нас днес е пълна. Дефилирането в чест на чуждите жертви, придружена с поклонение под символите на чуждата окупация, показва още веднъж, че Русия продължава да държи България да има статут на победена държава, съгласна с всичко, което й диктуват от Москва.

В деня на Европа тази демонстрация е особено тъжна илюстрация за националната шизофрения в нашата държава. Тя и без това има за национален празник руска дата, която не е свързана с българско участие или инициатива, но се кълне във вярност на богатата Европа от кревата, в който е вкарана насила от Черената армия като булка, която отдавна е престанала да се дърпа и едновременно с това смята, че европейците са длъжни да плащат за извратеното шоу, доставящо кеф на Кремъл.

Още от края на 19 век русофилите разделят България със своето преклонение пред една чужда държава. Това кара Симеон Радев да напише в своя знаменит труд “Строители на съвременна България”, че българите се делят на русофили и националисти.

Днес е станало по-зле. И националистите са русофили.

Честит ден на Европа, лицемери, които смятате, че робуването на евразийството може да бъде част от европейския път на България!

36 мнения за “Русофилите тачат днес руските жертви, а българофилите – Деня на Европа”

 1. Иво много точно и обосновано,няма друга държава по света да се кланя така, като нашата мила родна СТРАНА-на своя ОКУПАТОР.То бива Гъзомийност от нашите-родни-АТАКИСТИ-БСП-ПАТРИОТАРИ-ГРОБАРИ и останалата русофилщина,то БОКЛУК до Смет,няма граници тая ИЗМЕТ.

 2. Не се кланя българина! Не се кланя българския народ ! Кланят се децата и внуците на най-мизерни (по логика ,методология
  и проведена еничарска русификация от Сталин) отрепки !Съзнателно подбрани по земите ни от измет която за нищо, ама нищичко не става !!!

 3. Г-н Инджев , май за втори път в кратък период от време отбелязвате липсата на паметници на българските жертви във втората световна война .
  И може би за столицата и по – големите градове сте прав .

  Обаче в центъра на всяко българско село има паметник , най – често скромна пирамида , на която са гравирани имената и воинските звания на падналите във всички войни негови жители , включително и в последната . Нейните жертви отдавна са обявени за “антифашисти” и затова цветя днес ще има на страната на пирамидата с техните имена .
  Така че има къде да се оставят цветя , има и кога но за съжаление русофилците на 9 май са най – упорити .

  В софийския център таранът в борбата за заличаване на националната памет е друго московско копие – така нареченият “паметник на незнайния воин” , по – опасен според мен и от самия МОЧА .

  Знаем добре , че няма “незнаен” български войник – всички са знайни поне от двеста , ако не и повече години когато кметовете а преди тях поповете са имали на хартия имената и дата на раждане и смърт на всичко де се е родило и умряло в района на отговорността им .

  Само че дори и на “прозападните” ни държавници не им хрумна да го изхвърлят от тържествените протоколи , като начало . Явно МОЧА трябва да повлече крак .

  Благодаря на организаторите , участниците и гостите на вчерашното миниевротържество . Да си пожелаем догодина да е поне два пъти по – многолюдно !

 4. https://www.facebook.com/events/1619873124793414/

  Приятели, заповядайте в 19:00 на Паметника на жертвите на комунизма пред НДК да почетем Деня на Европа, да потвърдим, че България е част от Единна Европа, надживяла нацизма и комунизма и да се противопоставим на всяка диктатура и опит България да бъде отклонена от своя европейски път.

  Мотото – “Обединена Европа: надживяхме двата агресора – 1945-1989”

 5. Изобщо не мога да разбера, как нормален човек ще участва в този цирк! Руски знамена, знамена със сърп и чук, съветски униформи…
  Какво по дяволите е това?

 6. Antichen : ) Моли се да благослови всички! Дори най-низшите, защото мира и спокойствието на всички зависи от всички.

 7. По повод “деня на победата” Татьяна Росс е припомнила съдбата на единственото успешно въстание в хитлеристкият концлагер – Собибор:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5AF1DF83435E1
  Може би трудно би да се намери толкова подробна информация,както в тази статия на Татьяна Росс, особено за националността на самите концлагеристи, и на техните надзиратели-убийци. Както и за тяхната съдба в след войната в сталинисткият СССР, където “бащицата на народите” – Сталин е подготвял следвоенното си “ОКОНЧАТЕЛНО решение” на еврейският въпрос, следвайки Холокостът на неговият ПРЕДвоенен сОюзник – Хитлер!
  Статията в особено препоръчителна за задунайските колониални изроди от БК/С/П, и на техните еврейски “членове на партията” им. Както и на всичките им КЛОНИНГИ – герб,дпс, путлериотите, сидерав ……и т.н……..

 8. ВЕЧНА СЛАВА НА БЪЛГАРСКИТЕ ГЕРОИ!

  На 9-ти май 1917 г. на завоя на река Черна славната българска армия разбива три атаки на френско-италианско-руските войски.
  Вечна слава на нашите герои!

 9. Още от сутринта започнах да получавам покани от колеги след работа да ходим да пийнем по водка за “День папедъй”. Любезно отказвам с обяснението, че ще съм ангажирана самосиндикално да поднасям цветя пред паметника на Трети УКРАИНСКИ фронт. Само да им видите физиономиите! “Ма защо украински”? Еми щото “Трети украински” ни е прегазил едно време, надявам се това поне да го знаете. Аз “трети УКРАИНСКИ” много го уважавам, от него ми почва летоброенето. И “Смуглянка МОЛДОВАНКА” слушам с удоволствие. Нямате представа колко бързо се мият прозорци с тоя съпровод. На “БЕЛОРУСКАТА гара” затварям буркани, просто защото сама съм си омерзителна от заниманието. Вярно, че Украйна, Молдова, па нещеш ли и Беларус нещо се изколцатиха напоследък в отношенията с Магучаята и Непабедимаята, но ще се поправят. Царь Путин бди, 20-30 години напред са му гарантирани и аз лично много му вервам. През това време Йосиф Кобзон, Муслим Магомаев и Белта Златка ще дадат всичко от себе си. Пред микрофона, имам предвид…

 10. ПИСМО ДО ВАНКАТА С ТАНКА
  автор Хаджи Бойко Бочев
  /учител по китара в кв. Слатина/

  Пиша ти от Плевен, драги Ванка.
  Помниш ли кагда пришол със танка?
  Беше млад, но се държеше мъжки.
  Зарази семейството ми с въшки…

  Взе на мама златните пендари
  и дори галошите ми стари.
  Помниш ли, как кушаше картошки?
  Наконец забърса три кокошки.

  После си преспал със какa Сия
  и изпил си всичката ракия.
  А след време чухме и мълвата,
  че си гръмнал тате във главата!

  Длъжен бях да те обичам, Ваня.
  Даже кръстих дъщеря си Маня.
  Залъкът си давахме насила
  на Русия – тая дива сила.

  После цели девет петилетки
  грабихте уран и руди редки.
  Грабихте и жито, папироси…
  Зарад тебе ходим голи-боси!

  Дружбата ни беше “свята”, “чиста”.
  Ние всички хранехме танкиста.
  А пък ти ни пазеше със танка
  и ни взе последната луканка…

  Пазеше и немците, и чехите.
  Ние тук възпявахме успехите.
  С паметник стърчиш ни на главата
  и скверниш небето и земята.

 11. Ако мога да поплагиатствам, тези от горната снимка са децата на лейтенат Шмид организирани първо в една партийка която наричаха Партията.Mного сериозно.Сега са се размножили яко- в първата редица са БСП, ГЕРБ,ДПС и Патриотето и Воля,на втори план са ,няма да повярвате, десетките клонинги чакащи да бъдат активирани за замъгляване на резултатите от изборите.Но за съжаление ще кажа,че го правят съвсем доброволно, за единия мерцедес, за едната тлъста сметка, за едната далаверка с евросредства, за едната им историческа памет- историята на националното предателство.

 12. Какво се случи?
  Със сибирски казаци, руски знамена и песни, без превод:

  Около 500 души отбелязаха 9 май – Денят на победата над хитлеристка Германия, с шествие от Паметника на незнайния войн до Паметника на съветската армия в София.
  Към 9.15 часа сутринта колоната на “Безсмъртния полк” вече беше строена под руски, български и съветски знамена. Много от участниците държаха плакати с портрети на загинали във Втората световна война руснаци, както и на български партизани или фронтоваци. Шествието започна под звуците на песента “Альоша”.
  Колоната беше водена от младежи в сини униформи, ръководени от мъж с офицерски пагони и нашивка на ръкава с надпис “Сибирское казачье войско”. В средата на колоната пък беше разпънат в хоризонтално положение голям руски флаг, носен от българския клуб “Нощните вълци” и предводителя им Денчо Златанов. Имаше и деца и девойки, облечени в съветските летни униформи.
  Под съпровода на “Нам нужна одна победа” на Булат Окуджава колоната блокира движението пред Народното събрание в 9.30 ч. 15 минути по-късно шествието стигна до площада пред Паметника на съветската армия под съпровода на “Имала майка едно ми чедо”. Към 10 ч. пред паметника започна да звучи “Священная война”.
  Посланикът на Русия Анатолий Макаров започна словото си без превод, на руски, защото имаше технически проблем. Според него Втората световна война е показала, че “решаването на проблеми със сила е обречено на провал”. Макаров призова уроците от Втората световна война да не се забравят:
  “Не забравяйте шествието на фашизма из Европа, вероломното нападение на хитлеристка Германия над СССР. Нямало е и няма да има сила, която да победи СССР”, каза Макаров.
  Лидерът на градската организация на БСП Калоян Паргов говори доста повече от Макаров и започна с това, че датата 9 май трябва да остане завинаги в паметта на човечеството.

  След това започна поднасянето на цветя. Венци поднесоха някои от посолствата, депутати от БСП, “Воля” и “Атака”. Акция “Безсмъртният полк” е имало в около 40 български града. Шествието и поднасянето на цветята преминаха без провокации.

  В шествието се развя знамето и на непризнатата от никого сепаратистка Донецка народна република и портрети на загинали в Донбас.

  Пълният текст с фотографии:
  https://www.dnevnik.bg/politika/2018/05/09/3175856_poslanik_makarov_niama_sila_koiato_da_pobedi_sssr/

 13. Ето и „Черешката“
  Защо няма да се допускат символи на Българската армия от Втората световна война?:
  ….
  Организатори са фондация “Безсмъртният полк”, Координационният съвет на руските съотечественици в България, федерация “Съюз на съотечествениците”, Българският антифашистки съюз, Съюзът на ветераните от войните на България, Националното движение “Русофили”, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, фондация “Устойчиво развитие за България”, Сдружение “Александър Невски”, форум “България – Русия”, Национално сдружение “Заедно с Русия”, Движение “Че Гевара” – България.
  ….
  Председател на фондация “Безсмъртният полк” е Павел Иванов, който е лидер на Съюза на комунистите в България. Неговата съпруга Петя Паликрушева е лидер на “Че Гевара”. Тя е и координатор на инициативата за Пловдив…

  Фондация “Безсмъртният полк” обяснява, че на шествието не са позволени други символи освен одобрените от нея – знамето на Червената армия, червената петолъчка, знамената на Русия и България, както и точно определен тип малки табла със снимки на загинали във Втората световна война. Няма да се допускат символи на Българската армия от Втората световна война, защото били фашистки.

  Характерните за шествията черно-оранжеви георгиевски лентички се раздават от културния център на руското посолство – Россотрудничество.
  ….
  Целият текст:
  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/08/3175260_v_okolo_40_grada_na_bulgariia_shte_ima_akciia/

 14. Не знам каква е тази “държава”, в която национални предатели парадират с предателството си. Жалко, че Стамболов не си свърши работата навремето – трябваше да прочисти и тумора и метастазите, когато бяха тръгнали да правят преврат. Не се пропускат такива златни възможности.

 15. Видяхте ли агресивността на Таско Ерменков,можете ли да видите Скорцени в Германия по такива сборища.А всичко започна слипсата на лустрация.

 16. Если(?) завтра война

  САА или КСИР выпустили ракетный залп из РСЗО одноразового пользования по Израилю.
  В ответ Израиль немедленно обстрелял Хадар в Кунейтре
  Тяжелому артиллерийскому обстрелу подверглись позиции режима в Кунейтре – Город БААС, Тель-Ахмар и Хадар.
  Израильские ВВС были замечены над Ливаном
  По Дамаску был нанесен удар ракетами или управляемыми бомбами
  Удары привели к отключеняим электричества по всему Дамаску
  Разбомблены два военных аэропорта.
  Атакована база 137-й ракетно-артиллерийской бригады
  Повторной атаке подверглись сирийские позиции в Кфар Арнабех
  Мощные взрывы раздались в районе Цфата (запуск ракет-перехватчиков Patriot).
  За этим последовала новая волна израильских ударов по Дамаску.
  Атаке подвергся военный аэропорт Мезза.
  Жители Дамаска сообщали о “мощнейших взрывах” в районе Мидан (возможный запуск зенитных ракет).
  Израильские и сирийские СМИ сообщили об ударах южнее Хомса.
  Израиль нанес удары по военным аэропортам Халхалла и Бали
  ЦАХАЛ предупредил сирийскую армию о том, что он уничтожает иранские цели и любые попытки вмешаться получат жесткий отпор.
  Местные источники сообщили о мощных взрывах на базе “Хизбаллы” в эль-Ксейр.
  Сирийские источники сообщили о потерях среди иранцев в Дамаске.

 17. Последните няколко дни участвах в един форум, т.е. международна говорилня, където участват хиляди хора от над 100 страни.
  Само българи, САМО ЕДИНСТВЕНО БЪЛГАРИ в него, изразяваха радост, загриженост и ЛЮБОФ към 9-и май като ден на руската победа. И ДОРИ СЕ ИЗРАЗЯВАХА НА РУСКИ, поздравявайки се и помежду си на този “език”.
  Е за това няма и няма извинение… Нито боко е виновен, нито никой друг “от властта”…
  ЖАЛКО, МНОГО ЖАЛКО… Не са “все управниците” ни кривите, както си обичкаме да се извиняваме, за сичкото ни сичко…

 18. @AWACS

  Предизвикахте любопитството ми. Бихте ли споделил/а за кой форум става дума, къде се проведе, на каква тема и защо решихте, че българи са говорили помежду си на този български диалект? (Визирам факта, че когато например съм с българи на “говорилня” в немско- или англоезична страна, ние говорим помежду си на съответния език, за да не се изолираме от другите участници). Така че ако форумът, на който вие сте участвал/а, се е провел в русия, не виждам нищо осъдително да се говори на българския диалект, който се говори там.

 19. УРОДИ с ЧЕРВЕНИ БАЙРАЦИ с ЧУК и СЪРП на 9ти МАЙ – и деца с ЕВРАЗИЙСКИ УНИФОРМИ! И никой от тази ПАПЛАЧ не се е замислил как тези (ПОБЕДИТЕЛИ) с каква помощ спечелиха ВСВ. Млади хора кой им изтри мозаците че и те са със тези ДЪРТИ ФОСЕЛИ проповядащи все още КОМУНИЗМА, до кога ще гледаме този ЦИРК стига – съвземете се бе ХОРА!IIC…..oIL.

 20. AWACS,
  Позволете да не съглася с каквото и да е оправдаване на управниците.
  Ние,ако щете наричайте ни народ,сме виновни доколкото издигаме и търпим на власт нечестни и негодни управници. След това има оневиняване.
  След 1944 година започва физическо и морално укищожение,и промиване на мозъци. То продължава и до днес с кратки противопоставяния. Кой народ би издържал на такова тотално насилие? Трябва ли да се изброяват примери?
  Управниците винаги са виновни,защото са длъжни,независимо кои са и как са са се добрали до властта,да правят всичко възможно за съществуването,просперитета,свободата и свободолюбието на подопечния им народ.

 21. почитания господин Инджев.
  Едно важно нещо, което ви е убягнало – “На шествието няма да се допускат символи на Българската армия от Втората световна война, защото били фашистки.”
  За мен това е скандално, в дадена държава една организация да се разпорежда, кое от държавата и миналото и било фашистко, поставяйки се като последна инстанция.

  Прочети още : https://www.actualno.com/celebrate/denjat-na-evropa-beljazan-ot-provokacija-na-tema-carska-bylgarija-news_673601.html
  © Actualno.com

  Поздрави

 22. към IGN
  Не е за вярване:
  Как свободна Силистра засрами окупирана София!
  Прегледайте репортажите от двете места -все едно са в различни държави и времена.
  В Силистра се случва на 09.05.2018г., празник „Ден на Европа” и откриване паметник на българските войници, загинали във Втората световна война. Вижте вниманието, с което са обградени малкото останали живи български ветерани, поздравявани лично от Кмета на Силистра. Обърнете внимание и кои присъстват – политици, духовници, гост от съседна Румъния, близки на загиналите, граждани.
  В София се случва на същият ден (коя година?) празнуване на победа на чужда армия, нападнала и окупирала България в 1944г. Празнуването се извършва на паметника на армията окупатор (най-големият паметник в София) , където слово държи посланикът на държава, смятаща се за приемник на държавата окупатор и провеждаща хибридни операции срещу България и нейните съюзници. Словото е на чужд език без превод. Нито дума за нападението и окупацията. Присъстват и военнослужещи на чуждата държава. Развяват се знамена и звучат песни на чуждата държава. Участват граждани на чуждата държава, разнасящи портрети на загинали извън България техни близки. Присъстват и организации, наследили организациите сътрудници на окупатора както и нови такива, сътрудници на чуждата държава.
  Дълъг е пътят до Силистра.

 23. Разбира се, че управляващите са кривите! Дори нямам предвид жалката марионетка бойка барисав, а тези, които го направиха политик и които от 09.09.1944г. управляват България по волята на кремъл. Hародът е само дотолкова виновен, доколкото прагът му на нетърпимост към безобразията е висок. Съжалявам, че аз, дето съм в чужбина, трябва да го кажа, но на такова пошло мероприятие като вчерашното пред МОЧА трябваше да има и мощна агитка, която да освирква, както правехме на всеки митинг на БСП в “зората на демокрацията”. Особено във времената на социалните медии будните българи би трябвало да са по-многобройни, особено будните софиянци. Както през юни 2013г.

 24. Няма смисъл да “очакваме” БКП и нейните клонинги от останалата пета колона да почитат ДРУГИ жертви, защото те НЕ са българи! Те са само колониалните слуги….ТЕ са само колониалната администрация на тиранската руска империя. И няма как да се очаква примитивни лумпени с ЧУЖДО “НАЦИонално” “самоСЪЗНАНИЕ” да почитат българските жертви във Втората световна война….. – НЕ! – НИКОГА!
  Още повече техният “бащица” , ПОВТАРЯМ – техният “бащица” Сталин подписа общият ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ договор за НАПАДЕНИЕ на Европа със своят тирански “социалистически” ТАВАРИШТ – геноссе Хитлер, с който поставиха началото на Втората световна война!
  И поради това не може да се “очаква” от рублофилите в НРБ да отбелязват КРАЯТ на световната война, която е предизвикана от техният “спонсор” и “вождь” – Сталин, те винаги “честват” краят на МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА война между “антифашисткият таваришт” Сталин и “фашисткият” геноссе Хитлер, за тях няма други войни , за тях НЯМА СВЕТОВНА война между 1939-1945г.. В тяхната “партийна” пропагадность съществува само МЕЖДУСЪЮЗНИЧЕСКАТА “велика” “отечествена” “антиФАШИСТКА” война…. САМО!
  Така че БКП и другите рублофилски слуги не могат да почитат ЧУЖДИТЕ за ТЯХ жертви , в други войни….. те почитат само и единствено СОБСТВЕНИТЕ си жертви от РККА и шумкарите в СОБСТВЕНАТА си МЕЖДУсъюзническа “антифашистка” война .
  Всички други войни и жертви просто НЕ са “ТЕХНИ”………..
  За тях няма значение и това ,че няма загинали ТЕХНИ войници от РККА в България, в ТЯХНАТА си война, защото те са само “интернационалсоциалисти”, а още по-правилно “теСни” “интернационалсоциалисти” и НАЙ-правильно…. теХни “интернациональсоциалисти”……….

 25. Будни Българи но повече обичащи човеци, отворили ума и сърцето си за благата енергия и воля на нашия Татко, създал ни с толкова много обич и гениална мисъл. Кои сме ние без него?? Нещастни, зачернени същества, потънали в интриги, злоба, страх, болести и войни. Дори не знаем как да мислим, как да живеем и кого и какво да обичаме, въпреки хилядите животи в които духът ни се проявява. Дори не познахме Спасителя, потънали в ядното си робско ежедневие. Дай на слепеца пари и власт и гледай каква планина от егоизъм , смърт, робство и омраза ще роди. О мили ми нещастници! Преди да искате, дайте смирено! Преди да намразите, простете великодушно! Преди да се заробите, погледнете нагоре! Оставете ядния, сладък но отровен огън, разпален от Сатана, да угасне. Не може да искаме мир, когато не желаем да отворим очите си и да се учим на добро и уважение. Тези уроци искаме или не са задължителни по Воля Божия!

 26. Кой попречи на автора и неговите единомишленици да излязат с портретите на американските летци загинали в небето на България през 1943 и 1944 година. Те са бомбардирали нашата Родина,която тогавашните ни управници са направили съюзница на Хитлер.Тези летци също са допринасяли за Победата над нацизма като се опитвали да лишат Германия от един дори незначителен съюзник.
  Разбира се портретите на загиналите британски, индийски, полски, френски, автралийските и прочее убити мъже и жени,също заслужават да бъдат носени на този ден.
  Защото са кървава дан пред олтара на Победата над режим превърнал унищожението на цели раси и народи в политическо верую.
  Само,че с бомбардировките си американската авиация не вади от войната даже военно немощтната България, да не говорим за Германия.България престава да е част от продоволствената база на нацистка Германия с окупирането и от съветсите войски.А войната в Европа свършва, когато съветските пехотинци превземат Берлин.
  Основният фактор за Победата над Хитлер не са бомбите на Западните съюзници,нито практически неограничените им ресурси, а жертвите дадени от народите от бившия СССР в касапницата на Източния фронт. В тази касапница хората,способни да носят оръжие в Германия просто свършват и нацизма е победен.
  За тези унищожили нацизма с цената на живота си,си спомняме на този ден, а не за Путин и комунизма.
  И не само в България,но и в много градове на Европа.
  Меркел и Макрон са лидери от вид доста по различен от Лукашенко и Порошенко.Безсмърният полк не е забранен нито във Франция,нито в Германия и манифестациите му се проведоха в някои градове на тези страни.Никой не видя там сянката на Путин в портретите на загиналите.
  Безсмърният полк беше забранен в страни като Украйна,Белорусия.
  Смесването на почитта към паметта на хората победили нацизма със отношението към следвоенното разпределение на сферите на влияние или с принадлежността на някоя от страните в сегашната политическа конюнктура води до странните изкривявания на който сме свидетели в този ден.
  Като тези в сегашна Украйна,където на почит е СС дивизия Галичина, а не победителите на Хитлер.
  Или като тези недомисляци в България, който забранили да се носят портретите на падналите при Страцин и Драва,защото униформата им била фашистка.
  Слава богу, че движение Че Гевара не е лицето на политическия живот в България.

 27. Към Николай Златанов:

  Явно не можете да схванете смисъла на написаното от мен.
  Повтарям с няколко думи: днешният Путин прекъсна по чисто пропагандни причини ( и по липса на други стимулищи комплексирания патриотизъм на руснаците) традицията на Кремъл да бяга от маршировки на ветерани заради незараслите им рани и свинския начин, по който се отнасят с тях след войната. Десетилетия наред не смееха да призоват ветераните на Червения площад и ги изчакаха да измрат, за да ги използват вече в най-немощния им вид.
  А българските русофили веднага се включиха в руското обсебване на победатата над Германия. Зажалиха и те, но не за десетките хиляди убити и ранени българи в същата война под червените знамена, а за чуждите жертви. Отидоха пак да се кланят на символа на болшевишката окупация, наложена биз нито една червеноармейска жертва в България, т.е. без причина.

  За огромния брой съветски жертви в съотношение 7:1 спрямо германските на бойното поле би трябвало руснаците да си разстрелят собствените човекомразещи собствения народ и войници командири, ама къде ти съветска самокритика…

  Колкото до опорната русофилска точка за американските и британските летци, опитите всичко написано по-горе да бъде замазано като ми ( ни) се вменяват реципрочност на русосвинщините, които се вършат фанатично в България, говорят за безсилие в аргументацията в защита на русофилщината. Нека първо видим нещо поне малко подобно на русофилските шествия на благодарност за съватската окапция и насилствената русификация, но с обратен знак (като жест на преклонение пред британските и американските пилоти). Когато нещо подобно се случи, тогава ще можем да сравняване реална дефилиращата русофилщина с нещо измислено като реципрочност, но несъществващо, “аргумент” на безсилните злобари, обслугжващи русофилщината.
  Несъразмерността между хипотезата за британците и американците и русофилската действителност у нас е като между онази злощастна ( няма и два метра на височина) паметна плоча пред американското посолство ( за реално загинали, за разликаа от несъществаващите руски жертви) в България от една страни и огромният брой гигантски монументи в чест на съветската окупация, доминиращи над София, Пловдив, Бургас, Варна и т.н.
  Капиш?

 28. НИКОЛАЙ ЗЛАТАНОВ, нека първо си разясним КАКВО е правил “антифашиста” Сталин, заедно с “антифашистката” РККА в периода между 23 август 1939г. и 22 юни 1941г.! Не са ли поделили Полша между “фашисткият” Вермахт и “освободителката” РККА, и не са ли правили съвместен парад в Брест-Литовск?
  Не окупира ли Сталин – Литва, Латвия и Естония през лятото на 1940г.?
  Също така Сталин НАПАДА Финландия. Да не би и във Финландия да е имало “фашисти” през 1939-40г.?
  Сталин напада и Румъния през лятото на 1940г.,като анексира договорената с геносе Хитлер Бесарабия , но също така анексира и Буковина , която не е договорена!
  Ето такава “антифашистка” борба е водила РККА 1939-41г.!
  Също така Сталин праща бомбардировачи да бомбардират Североизточна България още през 1941г., след нахлуването на Вермахта в СССР, след 22юни 1941г..
  Така че България е бомбардирана от съветски самолети 2 години преди американските самолети.
  Сталин изпраща и подводници ,които потопяват български кораби. На един такъв кораб “Струма” загиват близо 1000 евреи ,тръгнали към Светите земи.
  С подводници Сталин изпраща и диверсанти-терористи в царство България.
  Макар в същото време между “монархофашистка” България и “антифашисткият” СССР да има нормални дипломатически отношения, през цялата война.
  И ,да, точно следвоенният геноцид и грабежи на РККА в Източна Европа , показва каква “ОСВОБОДИТЕЛКА” е червената армия и Сталин.
  Точно в Източна Европа червената армия окупира, а НЕ “освобождава” и Чехословакия и Полша ,които не са участвали в Тристранният пакт.
  П.П. И не , пехотинците на Сталин никога нямаше да стигнат до Берлин без ленд-лийза и другите помощи от САЩ и Англия. Защото червената армия няма необходимите ресурси и транспорт да достигне до Берлин, след разгромът през 1941г.. Защото Втората световна война е механизирана война, и без достатъчно авиация ,танкове , артилерия и особено без ТРАНСПОРТ, който БЪРЗО да превозва горивото , снарядите и продоволствие, РККА и Сталин трябваше да пренасят всичко на ръце.
  В края на войната цялата РККА е снабдена с 500 000 американски камиона и джипове, освен това са доставени и американски 2000 локомотива и десет пъти повече вагони , по ленд-лийз. Без това РККА никога нямаше да стигне до Берлин…………
  Можеш по-подробно да се запознаеш и с хранителните доставки, доставките на стомана и алуминий по ленд-лийз. С тях се произвеждат самолети и танкове в в самият СССР.
  Доставени са и половината взриватели и взривни вещества за патроните и снарядите, използвани през цялата война….
  И още много друго, без което червената армия никога нямаше да достигне до Берлин.
  Още повече ,че кадровата армия на Сталин е разгромена или се ПРЕДАВА още през лятото на 1941г.. И през цялата останала война Сталин разчита основно на резервисти с ниска военна подготовка. Сравнима с нивото на милициите и други паравоенни “опълченски” съединения. И което е една от основните причини за много по-големите загуби на червената армия , спрямо тези на Вермахта.

 29. Аз мога да кажа, какво се е случило с Дядо Влайчо, (светец от космическа величина) наричан още Безсребърния, когато го пратили войник. Просто хвърлил пушката. Зачислили му едно магаре с големи дисаги да го пасе. Като се връщат, гледат дядо Влайчо мъкне дисагите а Марко пасе на поляната. Та да попитам, защо да тача убийци и роби служещи на убийци, които са убивали други убийци като тях??? Били герои?? Дали герои или просто нещастни роби, нарязани до козирката с водка и пратени, да се застрелват един друг, наместо надъханите с омраза джуджета сталин и хитлер??? Защо да им нося снимката? Това е идолопоклонничество пред роби. Целта е ние винаги да бъдем роби. Роба сляп и бос да носи снимката на други роби и да им се кланя!! Същата тази робска маса сега осигурява богатство на други егоистични джуджета като путин и им реализира безсрамните , жестоки мании.

 30. Победата над Хитлер е и огромна ЗАГУБА: Сталин се катапултира в копринени чехли. Нюрнбергският процес е провал, за който впрочем плащаме днес. И да, путинова Русия е ‘гениален продукт’ на тази история.
  Битийно опростено за баба Пена, ситацията е следната: Двама авери-бабаити яли, пили, и се веселили цяла нощ, на зазоряване се скарали за мезето и извадили сатърите. Малко по-късно селският полицай запънал единия от тях в ареста.
  Подробности за тази нощ – в архивите.

  Апропо, г-н Златанов (“Защото са кървава дан пред олтара на Победата над режим превърнал унищожението на цели раси и народи в политическо верую.”) РЕЖИМИТЕ СА ДВА! Нали разбирате? ДВА!

 31. Уважаеми господин Инджев. Благодаря, че сте прочели коментара ми.Поласкан съм,че сте счели за необходимо да отговорите само на него.Лаская се,че може даже да Ви е бил интересен.Мнението Ви разбирам и уважавам.
  Не знам откъде решихте,че Путин си присвоява победата.9май е бил празник в СССР.Неработен ден е от 1965.Бил е празник в Русия след разпада на СССР през 90-те преди Путин. Откъде решихте,че е празник измислен от Путин.
  Бихте ли процитирали източник от последните години,в който се отрича приноса на украинците, белорусите, грузинците към общата победа.
  Или за огромното значение на материалната помощ от САЩ, без която победата на Изток би била невъзможна.
  Всъщност напротив,особено се подчертава,че победата е извоювана от всички народи на бившия СССР и от цялата антихитлеристка коалиция.
  В светлината на борбата с тероризма особено се припомня как СССР,САЩ и Великобритания заедно са счупили гръбнака на нацизма.
  Затова акцията безмъртен полк има привърженици и в Европа и в САЩ и в страните от бившия СССР.
  Интересно е все пак, че дори най скептично настоените към Путин на Запад, не нарекоха безмъртния полк негова идеологическа диверсия.
  Това се случва само в някои страни неофити в демокрациятар така както тя се разбира по наште ширини.
  Но в нашия регион в областта на идеологията, винаги е имало по-католици от папата.
  Така беше и при тъмния социализъм. Даровити журналисти пламенно изобличаваха западния империализъм как не спи да планира да нападне социалистическата ни строй.
  И само всемогъщия СССР ни пазеше.
  Разбира се, тогава зад всеки такъв журналист-международник стоеше по един озъбен КГБист и също и по един КДСар с пистолет като гарнитура.
  Сега, когато настъпи свободата горе долу същото, с горе долу същите думи ни се разправя, че така прави Русия.
  PS
  Именно, че въпреки съоношението на жертвите 7 към 1 войната завършва в Белин,а не в Москва или Лондон трябва да се уважава приноса на народите на бившия СССР към победата над кафявата чума. Но това е друга тема, пък и за това се иска друга ценностна система.

 32. Към Николай Златанов:

  Явно имаме дарбата да не разбирате смисъла на думите: Путин изкара ветераните на показ, което се бояха да направят генералните секратари, знаейки какъв гняв има сред масата ветерани. Виждал съм ги с десетки да просят колективно ( във влака в подмосковието например) с разтворени военни кнежка, за да докажат , че са ветерани и не могат да оцелят с жалките си пенсии.
  Путин е подлец, който се възползва от старческата немощ на малцинта все още живи ветерани и се опитва да русифицира напълно 9 май. Не случайна двете най-пострадали бивши съветски републики Беларус и Украйна са против въпросния поход именно заради опита да на Путин да монополизира въпроса за жертвите във войната. Този марш съществува от около 7 години ( може да греша в точната сметка по памет) , както георгиевските лентички, както измисленият по същото време празник на руската дипломация ( на който се поднасят от десетина години цветя на граф Игнатиев в София).
  И не вкарвайте в разговора привърженици от САЩ и Европа, защото там има привърженици и на Хитлер. Изобщо не става дума дали трябва да бъде признат 9 май, а дали трябва да бъде оставен Путин да го употребява за шовинистични цели във вакуума от причини за руска гордост днес. Морална уродливост е се криеш зад гърба на мъртвите, огромна част от които са загнали по неволя, а не със Сталин на уста, гонени от заградителните отряди с картечниците зад гърба им. И е нахално, след като си предизвикал Втората световна война, възползвал си се от нея да грабиш чужди територии и да поробваш чужди народи, след това да я наречеш “елика отечествена” сякаш не е имало Втора световна, а само ти си пострдал в рамките на част от нея.
  Когато човек причини катастроф в пияно състоние и загиват в резултат на това много хора, жертвите л трябва да превъзнасяме на първо място или преди всичко да осдим причинителя на катастрофата, за да ясен въпросът за вината?
  Но щом ще става дума за отношението на Запада, той също е бил потресен от своя съветски съюзник, макар и без да е в сстояние да му попречи нито за жертва стотици хиляди свои войници като живи торпили в гоненето на политичската цел Русия първа да завладее Берлин, нито в поголовния геноцид, извършен от Червената армия в Източна Прусия. Гледката на хилядите трупове на изнасилени жени и момичета, обезобразявани, заковавани по вратит на къщите и пр. звесрства е накарала едн американски генерал да възкликне, че САЩ изглежда са избрали неправилен съюзник. Същият загива в автомобилна катастрофа при неизяснени ( необявени) и до днес обстоятелства.
  Генерал Айзенхуеер паше в спорхните си, че е бил на път да зугуби съзнание, когато Жуков му обяснил на Парада на победата, че минните полета на подстъпите към Берлин са бил взрвети от руската пехота, подгонена да мине през тях.
  Колкото и да ги крият, мнозина ветерани са успели да разкажат, че с никакъв Стален не са вървели напред на уста, а са бягали напред с опреди в гърба им дула на касапите, които са обещавали по-сигурна смърт от идващата откъм германските окопи.
  Ето за такива “подвизи” става дума- за тях никога в Русия виновниците за прахосването на човешки живот в гигантски количества не е понесъл отговоронст.
  А пияният от болшевишки фанатизм шофьор на тази съветска месомелачка и днес се радва на обожествяване, както и неговото подобие Путин, приложил същите методи в Чечня в името на победата чрез геноцидна асиметрия в употребата на сила.

 33. “И все-таки остается надежда на то, что 9 мая в России когда-нибудь станет не только Днем долгожданного мира, наступившего после кровопролитной войны, Днем памяти о 27 млн. погибших в этой войне, но и напоминанием о нашей слепоте, о том, как не должны строиться отношения власти и общества.” И. Павлова

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.