Одата на радостта под одита на давността в глухите ни медии

След няколко дни на толеранс към българските медии, с надежда да са забелязали гражданската инициатива от вечерта на 8 май в чест на Деня на Европа, днес търпението ми се изчерпа. Явно от “умрял писмо” , т.е. проява на интерес от дъното на световната класация по медийна свобода, няма да получим. Ето защо се налага “за протокола” да отбележа с няколко думи събитието.

В центъра на столицата – домакин на европейското председателство по залез слънце на 8 май граждани  се събраха и изпяха “Одата на радостта” от Бетовен, т.е. химна не Европа. Това не се стори интересно нито на прехласните от собствените си невероятни, небивали, уникални успехи председателстващи самия ЕС наши политици, нито на сверяващите си с тях приоритетите български медии. 

Вярно, получи се нестройно в началото ( не беше като редиците на русофилите под строй , маршируващи към Монумента на окупационната червена армия МОЧА на следващия ден). 

От призованите в интернет оперни певци да участват се отзова Росица Павлова – Инджева ( чийто глас звучи отрояващо с в края на видеото). https://web.facebook.com/demokrati.bg/videos/1010100839154090/?_rdc=1&_rdr

7 мнения за “Одата на радостта под одита на давността в глухите ни медии”

 1. Бога ми г-н Иджев,смразяващ е факта,че Вие сте от малцината които напомнят какво е ЕС и НАТО за България,каква би била съдбата ни без това членство.И въпреки него в държавата ни се вихри АНТИ ,през и със мълчаливот и не чак толкова съдействие на БГ институции ,официални и “граждански”….Чудя се на силите Ви да отстоявате позициите си,без които,държавата ни лети в посока,която е пагубна за нея и за всички които си даваме сметка какво ни очаква…От сърце Ви желая успех в тази неравна борова!

 2. За винету , за “евроразвитите” му калинкови “шамани” и КАЗИОНите му “медии” звучи само “одата” на “(евро)порционността”!
  И после “партийните” говорещи глави на винету и ГЕРБ , като биков , казват че не вервали че сме на 111 място в класацията на Репоретри без граници?!?
  И като един парвенюшки номерклатурчик биков се натегна още повече на “вождь” си, като заклейми Репортери без граници като “враг”, от най-опасните за “държавата” му , и за “вождь” му. За тях “вражеските” “соросоидските” НПО-та, са имат за единствена цел да “рушат” “стабилността” на такива “демократични държави”, като путлеристкият райХ и неговото задунайско колониално копие – НРБ.
  Може би биков и винету ще приемат за “меродавни” само тези “класации” , за които са си платили?!? Друго си е да разчиташ на “безпристрастността” на КАЗИОНните си “НПО-та”, защото все пак предварително знаеш на кое място сам си се “класирал”, даже още преди да са започнали началните практически проучвания.
  И точно заради такава “КАЗИОНна “стабилност” в чекисткият путлеристки бандитустан вече няма НПО-та, има само ПроПравитествени “организации”, които са на “издръжка” от бюджетът, макар и да е незаконно и неконституционно. А в задунайският бандитустан “вождь” винету и неговите “партийно”-КАЗИОНни и порционни шамани ,и “евроразвитите” му номерклатурчици не изостават от КАЗИОНната хибридна пропагадность на своят колониален кремълски начальник.
  ….Преди хиляди години е имало хибриден троянски кон, сега Путлер си има КАЗИОНно хибридно задунайско магаре в ЕС и НАТО……

 3. Не трябва да се чудим на г-н Инджев за силите му да отстоява българската позиция,а трябва да застанем до него и да помагаме ,защото това е и наша позиция.
  Срамувам се от себе си ,там ,където не съм могла да отида и да помогна поне с присъствие.Поне това.
  А успехът ще е за България.

 4. Браво за Вас, Росице, за този силен, обединяващ глас, който носи много със себе си. Формула за борба с нихилизма.

 5. ХОРА, събудете се! Ние сме си точно толкова окупирани, колкото и Крим, само че това ВСЕ ОЩЕ не е обявено официално!
  На 6 май присъствах без да искам на фарса в център на София, наречен “военен парад”, около което руските знамена се продаваха редом до българското, а веднага след мероприятието пред самият Народен театър гърмеше “Калинка моя…” за всеобща радост.
  На 8-ми пък бях във “родната” Варна, където по улиците руската реч се чува повече от българската…
  Този народ доказа, че си е заслужавал и комунизма и руското робство и абсолютно всичко, което има тепърва да му се случи! БОГ ДА ПАЗИ ИНТЕЛИГЕНЦИЯТА И ПОЧТЕНИТЕ БЪЛГАРИ!!!

 6. Поздравления на ИВО за темата и публикацията!
  Още повече от същото – плюс предложения “по-строг държавен контрол върху “медийното съдържание”, както ИВО писа.
  На кой му пука? Различен управленчески и всякакъв манталитет.
  Имам чувството, че през 1990-те години, да се стигне до победите на изборите на тези, които трябва, Ф. Димитров, И. Костов, са гласували и много червеняци, т.е. са променили червения си бюлетин със син, навярно уплашени, че с разпадането на съветскъ русия и онзи договор, наречен “варшавски”, “Америка идва!”, “капиталистите идат!”, или пък са гласували така много от българите, които после напуснаха родината в западна посока. Но това последното е спорно, понеже принципно и сега българите зад граница гласуват преобладаващо розово-червено, както показват преброявания.

  Какъв руски 9-и май??
  Каква победа??
  Какъв ??
  Та “9-и май Ден на Европа” означава поне две неща: европейски ценности и обединена Европа. Това е ПРОТИВОПОЛОЖНОТО на “9-и май” на русия, чрез който е РАЗКЪСАНА ЕВРОПА, на източна, комунистическа, без нормални ценности, и на ОСТАНАЛАТА като западна, където с помощта на победилата там Америка и Англия те са възстановени, че и направени по по-добър начин. Вземете само Германия, тогава западна. Та Германия бе денацифицирана и превърната в ОБРАЗЕЦ-ДЕМОКРАЦИЯ ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ, досега и за в бъдеще. Включително с всеки елемент от нейната демокрация и свобода.

  КАКВО като радко казва “Аз съм генерал от НАТО”, след като се бори против санкции срещу русия и прави вечеринки-копринки да увлича червените маси след проруската си позиция??
  КАКВО като боко-тъпо се хвали, че Тръмп му бил изпратил “сърдечно писмо” за среща, след като именно боко провали инициативата на НАТО за флот в Черно море (и румънците отново викат на българите “предатели”)
  КАКВО като шкеНбелия-караканче уж се присмива на марешкото дето щял да тика България извън НАТО, след като същия “македонец” от Русе поддържа армията ни по възможност да остане 100% руско-съветска, не само по пушките в нея, но и по поведение и убееждение.

  КАКВО??
  ДОКОГА!?!?

  ЕТО НА ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ по дни като 9-и май, ДЕНЯТ НА ЕВРОПА, а не на руски заробвания и глупашко попити “освобождавания”.
  Такива ценности трябва да се пропагандират, не руски:

  РОНАЛД РЕЙГЪН:

  “Свободата не е “свободна даденост”!
  “Свободата ние не предаваме на децата си по кръвна линия”!
  “Свободата може още следващото поколение след нас да я унищожи”!
  “Политиката на нагаждане (към русия) е само омилостивяване и насърчаванве да продължава (както си знае)”!
  “Ако ние продължаваме да се нагаждаме и отстъпваме, накрая ще ПЛАТИМ ОГРОМНА ЦЕНА”!
  “Свободата непрекъснато се извоюва и се води борба за нея”!

  ДОЛУ РУСИЯ!
  ДОЛУ ГЛУПАВОТО ГЪЗОБЛИЗИЕ!
  ДОЛУ!
  ДА ЖИВЕЕ СВОБОДАТА!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.