Борисов се закани да оправи и медиите – изнасилвачите са в пълна готовност

На партиен форум в Стара Загора премиерът Борисов анимира още един виц от времето на СССР – онзи за чукчата, който не четял книги, защото не бил читател, а само пишел книги и поради това се имал за писател.

И Борисов така: не четял новини, а само им се ядосва защото ( вкупом явно) са фалшиви. В качеството си нечитател на новини обаче Борисов има план как да ги вкара в правия път: никакви държавни субсидии и\ или да бъдат разпределени чрез томбола, т.е. на който каквото му се падне от държавната трапеза ( а не както е сега да се дават средства от еврофондовете за реклама на европейски проекти само на послушните от тях – как да се оправи държавата с тази селекция, като всички слушкат, за да папкат!).

Без да споменава Пеевски като монополист в разпространението на вестници ( доколкото изобщо са останали такива на пазара), Борисов предложил рецепта как да се оправи и този проблем: като държавата се намеси и започне да разпространява печатните издания чрез пощите.

Изобщо трите препоръчани от Борисов мерки за справяне с медийната ситуация напомнят на вица за Бай Ганьо, който обясил, че е постигнал феноменалния ефект със своето куче – шампион, което излапало конкурецията на един конкурс, чрез “бой, стриганье, глад”. Така от лъв го направил куче.

Проскубаните и без това български медии вече не нашега са обект на височайшето внимание на човека, който отговаря за успехите в тази държава от 10 години насам, но е яростно убеден, че няма нищо с неуспехите. За тях, например в журналистиката, са си виновни журналистите, според него. Каза го миналата седмица. Сега повтаря и безадресните обвинения към някакви неясни ( само за него) собственици, с които имитира управленска битка от години,. Най – смешната от всички беше комедийният сюжет с онази негова седянка с издатели точно преди 8 години ( на 13 май 2010 г.), на която те го помолиха да им каже истината за медийната собственост в България. https://arhiv.marica.bg/среща-на-бойко-борисов-с-издатели-news24666.html

Добрта новина  за него е, че фалшивите герои”в борбата за истински медии в България отдавна са се заели да му помагат. Маститият депутат Пеевски, чието име Борисов дори не смее да спомене, готви медиен проект в парламента, а комисията, която ще го одобрява, се води от най-културниятприятел на премиера,  скулпторът Вежди Рашидов, любител на попържните по адрес на журналистите.

Картинката е като във филм на ужаса, в които родителите наемат за бавачка най-известния в квартала изнасилвач. Най – добре е човек изобщо да не го гледа, но проблемът е там, че не всеки е Борисов и не всеки може да избяга от реалността, за да претендира след това да я формира по свой вкус. В този филм участваме всички и дори да си затворим очите пред изнасилвачите това ни най-малко не им пречи да продължат с изнасилването.

4 мнения за “Борисов се закани да оправи и медиите – изнасилвачите са в пълна готовност”

 1. Боко е рядка простотия.
  Има ли една реч той, едно изказване, в което да върже две думи на смисъл, да не говорим две изречения, и да не говорим за по свободите на печата, и да не говорим по вънкъшни политически въпроси.
  Има ли такъв по европа и по света??
  Началник на държава от НАТО и ЕС, да не знае две думи на кръст на английски. Но руската пропаганда я е попил добре, и колчем полковник макаров го доблжи ухилен, а и му стисне ръка, Москва знае, че боко ще се подчини по този и този въпрос. Защото боко (и останалите там) еусвоил каквото требе още от учебниците от даскалото и от улиците в Банкя. Включително и за 9-и май, а и за медии ли са там, с някакви си свободи.
  Но боко го избират – и пак той ще ни управлява.
  ПАК ще го изберат – харесван.
  Достатъчното мнозинство у нас.

  Междувременно:

  Малко деветомайски, но не по руски образец.
  И не “по винету”.
  Но за харесващите “бойните филми”.

  Израелски фърчащ дрон фърга ракетка и унищожава руско-производство ракетна-постановка (установка ли беше) на камион панцир в Сирия:
  https://theaviationist.com/2018/05/10/the-israeli-air-force-has-just-released-a-video-of-a-pantsir-s1-air-defense-system-being-struck-in-last-night-attack-in-syria/

  Израелски самолети унищожават руска ураган-ракетна система на Иран в Сирия:
  https://en.censor.net.ua/video_news/3065567/israel_defense_forces_destroy_irans_russianmade_uragan_mlrs_based_in_syria_video

  И т.н.

  Да живе червената армия, ли беше, и руското оръжие…

 2. В. Рашидов, носител на титлата „Главен Мултак“, пред БНТ:

  „Помните добре, не сте забраили бех казал, че ше пеят и Борис Христов и Гяуров, Кабаиванска, бех упрекнат от идни доста интелигентни журналисти, ама как ши пей кат е умрела, ами ши пей….“

  Призова Гена и закопа Райна. Думи нямам…

  Учебно помагало за факултета по журналистика в СУ. „Чепове за зеле“ са онези медии, които пропуснат този пореден скандал.

  Интервю в национална медия /БНТ/ водено от командирования за целта журналист Георги Любенов в Москва с бившия министър на културата, главен Мултак и председател на парламентарната комисия за култура и медии В. Рашидов /Веждю Радишев/.

  Можем да твърдим, че журналистът не е на „държавна ясла“ по определението на Рашидов. Същият представя т.н. Главен Мултак като специална личност на този гастрол /софийската опера в Москва/ и „специален гост“ пред политически независимата БНТ с „огромно желание и удоволствие“.

  Цитати от същото „Интервю“, които чувате, но не се замисляте за значението на думите:

  „А сига операта е много серьозно и много колективно изкуство, така че усилията са на сички“.

  „Тази идея започна още докъто когато бех министър на вториа мандат“.

  „Тогава отзад има Балшой театър има един много приятен ресторант, до три сутринта само с предишния директор водехме един тежък творчески разговор“.

  „Че ний докарахми с маестро Карталов едни от най-големите български гласове за дните на българската култура от Виена, Метрополитен иии Скалата“.

  „ Това беше една заря от гласове, това бяха една много талантлива страна, за съжаление упреци.“

  „ Вижте, аз ши ви дам един пример. Вий непрекъснато малко живейме леко примитивно особено в двайспърви век. И това казвам не за да засегна некой. За това, че хора койт не разбират от духовна култура, не бива да съ занимават с него. Ний малко сме специалисти по сичко“

  „ Целата ни културна програма ни може съ изрази в едно хоро на Гранплас.“

  „Хората ни гледат малко като индианци – шарени, хубави, буйни, но индианци“.

  „Вижте, вий не сте съ видели немското прицидателство в тиролски танци на фарплаца или австрийското с валсове или да сте видели мазурка“.

  „Извинявайте, малко по-сериозно трябва съ отнесеми към националната си духовност, защото къто във всичко от „Ролс-Ройс“ до „Шкода“ има неква разлика. Така и от клас големото изкуство от професионалното до самодейността има голема разлика.“

  „Питахте мъ почетен гост ли съм, да поканен съм от специалния съветник на Путин ….“

  „Ако имахме България десетина човека като Карталов, едни двигатели, серьозни монтьори, щехме да говориме малко по-малко за култура, но много по-съдържателно.“

  „Успеха е много голем, ъъъ колега. По една проста причина, че много неколко години, много сериозно работихме за тоя успех и ползвахме сичките сили да докажеме и да им покажеме, че българите не само че са велики и големи, че имат равно място срещу сички равни велики“

  Който има съмнение в транскрипцията, може да сравни текста с оригиналното интервю.

  Интересува ме мнението на родната интелигенция.

  По-смелата част от същата.

  П.П. Преди минути звъня в БТА. Отговаря ми женски глас. „Госпожо, казвам, бих желал да знам имате ли съобщение за съдбата на нашата велика Райна Кабаиванска. Според депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Рашидов тя е покойница. Моля Ви да потвърдите или отречете това негово твърдение. „Липсвала информация от обмена. Събитието не е потвърдено. Изчаква се за допълнителни сведения поради ранния час и невъзможност за контакт с МК и и други държавни институции.“

  Коментара е на Велислав Минеков

  Eдва ли може да се добави нещо.

  https://www.bnt.bg/bg/a/sofiyskata-opera-i-balet-s-gastrol-v-bolshoy-teatr

 3. винету нема нужда да “оправя” “медиите”, защото за 10 години , при неговите 3 “мандата” , НРБ се е смъкнала с 80-100 места, а и за тази година спадането ще продължава.
  И след като и всички околни съседни държави са МНОГО преди НРБ в класацията на Репортери без граници, просто трябва винету да покани своите балкански “колеги”, за да му покажат как да се изкачи в “медийната” класация.
  Още повече винету сега е “председателстващ” на ЕвропЪтЪ , а също така е “всепризнат” “евроразвит” “вождь” на “дипломатическите нАуки”, със тясна “дипломатическа” “специалност” – Западните Балкани.
  И след като дори Западните Балкани са с 30-40 места преди НРБ, то винету може да покани поне “колегите” си от южните части на СФРЮ, да го запознаят със своите медийни практики. Не вярвам някой от Западните Балкани да “откаже” на такъв “дипломат” , като винету. А освен това сега винету е и техен пряк начальник, като “председателстващ” на цялата ЕвропЪ.

 4. изгнаници клети, отломка нищожна:
  https://inforesist.org/pochemu-putin-molchit/
  ….и дано сега арменците успеят да се изкачат в класациите на развитие и свобода ,и демокрация:
  https://inforesist.org/rossiya-uzhe-daleko-ne-ta/
  ……….защото и в задунайският колониален бандитустан – НРБ, рублофилите от петата колона се кланят на същите “братушки” ,както и в Армения. Може би това се дължи на сходни исторически съдби , особено по отношение на “освободителните” войни между двете евразийски империии – руската и османската, през последните 2 века?!?…
  Още повече ,че и НРБ, и Армения преди са били(!?!?!?) и “балкански” провинции на Руската империя. Едната колониална “балканска” провинция е от западната “балканска” страна на Черно(“вътрешно”) мЮре на империята. А другата “балканска” провинция е от източната “балканска” страна на Черно мЮре, в кавказкият “Балкан”……

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.