Рашидов е на път да засенчи премиера-слънце в състезанието за най-голям гаф в плямпането

Колкото пъти дава пореден повод, толкова пъти ще напиша същото: за управлението на Борисов най-меродавният със своята неадекватност на високия властови пост в екипа на премиера – слънце е ненадминатият с блестящите си гафове Вежди Рашидов. Направо е като близнак на началника си.

Толкова от мен този път. Останалото е написала Диляна Димитрова

Диляна ДИМИТРОВА

14.05.2018

Софийската опера и балет е на гастрол в Болшой театър и БНТ в пряко предаване през уикенда даде думата на Вежди Рашидов, бивш министър на българската култура и настоящ председател на Комисията по култура и медии в парламента, да анонсира значимото събитие. Алтернативните факти отново дойдоха от Москва, но този път източникът е български.

В свой стил Рашидов веднага обърна темата към себе си и върна лентата назад, за да оправи един свой прочут, но непризнат гаф от 2012-а, когато планираше „концерт в Болшой театър на големите български оперни певци като Гена Димитрова“ (починала през 2005 г.). Тогава го каза пак в ефира на БНТ, после се опита да тушира грешката си с уточнението, че говорел за мултимедия, а не за концерт на живо. Вместо да замаже стария гаф, сега той произведе нов. Още по-зловещ. Защото предишния път „възкреси“ Гена Димитрова, а сега „погреба“ Райна Кабаиванска.

„Помните, бях казал, че тук ще пеят и Борис Христов, и Гяуров, и Кабаиванска. Бях упрекнат от едни много интелигентни журналисти: „Как ще пее, като е умряла?“. Ми ще пей. И пяха на мултимедия. И то прекрасно. Това беше една заря от гласове. България е много талантлива страна, но за съжаление комплексирана…“, заяви Вежди Рашидов пред възторжения Георги Любенов.

Журналистът въобще не забеляза „убийството“ на голямата оперна певица, която има концерт след броени дни в зала „България“ – „Тенорите на Райна Кабаиванска“. Не на мултимедия, а на живо. За разлика от „много интелигентните журналисти“, упрекнали Рашидов, че мъртвите не пеят, в този случай имаме един журналист, който явно не спада в тази категория – защото не упрекна в нищо бившия министър.

Ако Нина Чилова успя за краткото си управленско битие в културата да остави незаличим белег с признанието си, че любимият ѝ композитор е Златю Бояджиев, то за почти десетте си години във властта Вежди Рашидов вече си е осигурил безсмъртие. Той ще остане в историята с истински шедьоври на гафа и скандала. Чилова поне не „уби“ никого.

http://www.ploshtadslaveikov.com/vazkresi-gena-pogreba-kabaivanska/Stopkadar-645x405

12 мнения за “Рашидов е на път да засенчи премиера-слънце в състезанието за най-голям гаф в плямпането”

 1. В това правителство има само един вицепремиер който действа по собствена инициатива и говори нецелесъобразно.
  Странно защо точно неговата оставка беше искана по различни поводи от парламентарни и извънпарламентарни партии.
  Общо взето министрите които са избрани лично от Борисов са подбрани така че да не изпъкват посредствеността и зависимоститe нa Борисов.Aко се хвалят с нещо да споменaт името му, в случай на неуспехи да го забравят.По тоя параметър Рашидов беше и е номер едно.

 2. Какви величави мозъци ни управляват! УЖАС и ПОТРЕС!

 3. Тази снимка е ерзац на държавта България,слугинаж и простотия

 4. Невероятен екип е във ВЛАСТА на МУТРОПИТЕКА. Този така наречен министър на културата феса веждата – защо не си гледа ПРОИЗВЕДЕНИЯТА и ГРЪНЦИТЕ а е седнал да бълва БИСЕР след БИСЕР. Решил е да стигне господаря си по ПРОСТОТИЯ. Този е на всяка МАНДЖА МЕРУДИЯ!IIC…..oIL.

 5. Ако някой може да ми обясни ЗАЩО рашид веждиев трябва да се намира все из управленческия връх, все из правителството??
  Дори някой от неговите политически съмишленици, червени ли са какви там из тия кърваво-лайнарски водачески цветове? Да опита да обясни. Смислено. Да каже два верни и основателни довода?
  Защо, освен някаква мисия? Някаква подставеност?. Някаква удобност за мнозина кръгове. Изгодност?
  КАКВО съдържание има той в себе си, освен тонове алкохол и пушек, прекарал през мозъчната си кухина и останалите части? Тъпи лафчета. Старотипно-банкетни маниерчета? НИКАКВИ умеснни визии на интелигентен правителствен деятел от културата на една страна, която също е европейско-съюзна ли там, каква беше?….
  КАКВО??
  Като него – хиляди боклуци, с булдозер да ги ринеш. Едно нищо.
  КАКВА КУЛТУРА СЪДЪРЖА ТОЙ В СЕБЕ СИ НАЙ-НАПРЕД?? КАКЪВ ТИП Е ТЯ?? С КАКВО МОЖЕ ТОЙ ДА БЪДЕ ОЧЕРТАН, КАК И ОТ КАКВО???

  Междувременно:

  Настъпва ли по-“сериозният” държавен контрол над медиите вече у нас??
  Медиите, КОИТО СА ВСЕ ОЩЕ “СМИ”, А НЕ СА МЕДИИ като в цивилизования свят? Оръд/ж/ия в ръцете на управляващите, да разпространяват с тях ЧЕРВЕНО-КАФЯВАТА СИ ПРЪДНЯ СРЕД НАСЕЛЕНИЕТО!!!! (Но и мнозина от него, да я дишат и попиват секи ден с кеф…)

  Журналистът от Червен бряг, доблестният Христо Гешов, бе бит предупредително (“пребит”? както често е “въведено”), и сега за него се застъпва Международният Комитет за защита на журналистите (CPJ), от Ню Йорк.
  Комитетът подканва правителството да се ЗАЕМЕ СЪС СЛУЧАЯ. ДА ПРОВЕДЕ НЕЗАВИСИМО РАЗСЛЕДВАНЕ. ЕС ОТБЛИЗО ДА ПРОСЛЕДЯВА КАК БЪЛГАРИЯ РЕАГИРА НА АТАКАТА СРЕЩУ ГЕШОВ И НА ВСИЧКИ ПОДОБНИ АТАКИ СРЕЩУ ПРЕСАТА В СТРАНАТА.

  Тук, досещаме ли се, не е ли възможно “нещо” да се случи и на ИВО??

  https://cpj.org/2018/05/investigative-reporter-attacked-in-bulgaria.php

 6. Може пък той да е “Началника”… Взима и дава живот…

 7. Задачата на масква изпълнена:
  Изчагъртване на прозападния ( с мисъл) елит и заменянето му с безмозъчен с московски слугинаж “елит” в условията на 111 място по свобода на словото (близко до масква).
  Докога ще си траем за СВОБОДАТА НА СЛОВОТО.
  Ако не беше АМЕРИКА след германо-руската война силово да наложи свободата на словото в западния свят Германия щеше да види просперитет на куково лято.
  Докога ще чакаме свободата на словото да се реши отвътре след безпрецедентната хибридна война на русия срещу България.
  Държавите изправели се срещу окупацията на Крим, са длъжни да се намесят в България за да спрат хибридните окупационни действия на масква.
  Едва тогава може да се говори за свободни избори и да се правят последващи стъпки към нормална независима държава.

 8. Към AWAСS:

  Обяснението не е само в това, че двамата са си сродни души по манталитет- прости, но напористи и със самочувствие до небето. Но политическата причина ББ да наеме Рашидов в началото беше да покаже, че има турчин край себе си, който обаче е противник на Доган. Това беше важно за зарибяване на отвратените от Доган избиратели, вкл. сред част от турците. По-късно Рашидов просто се сля с ББ, стана негово второ аз на принципа ” и аз съм прост, и ти си прост, значи ще си управляваме заедно”. Както се казва, любов от втори поглед…
  След като ББ може да твърди, че България е обявила война на СССР и това изобщо да не му струва нищо в политиката, защо Рашидов да не може да обявява Гена Димитрова за жива, а Райна Кабаиванска за мъртва – да не би да му направят нещо? Кой да се възмути- Борисов ли, който нищо чудно да ги има за “фолк фурии”?!

 9. Да си спомним епиграмата на Радой Ралин, макар да е писана за бай Иван Славков:
  Героите на столичните барове,
  станаха на културата ни фарове.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.