“Неoспоримите фактове” за падението на туземната ни журналистика

За да не заприличам на главните герои от долния сюжет, ще възприема необичайната за моя милост неутрална позиция. Пък и ПИК ми е  “баджанак” по формален признак: мен също ме съдят, само че тъжителят Илиан Тодоров от “Атака” е от страната на управляващите. Т.е. е обект на обожанието спрямо властта от страна на ПИК.

Не взимам страна в спора дали съдът правилно е осъдил сайта ПИК по казус, който не желая да преразказвам. Щом четете тези редове, можете сами да намерите базисната информация.

Щях автоматично да съм на страната на осъдените. Заради едната журналистическа солидарност, която мога да практикувам предимно индивидуално поради липса на реципрочност в моя случай. Но само ако наистина ставаше дума за журналистика, а не за сайт, който няма равен по френетично преклонение през всичките три десетилетия  на позволеното ни свободно слово, избрал да хвали  лично Бойко Борисов с такива суперлативи, каквито беше срамно да бъдат произнасяни публично дори и по адрес на диктатора Тодор Живков. https://ivo.bg/2017/09/30/култов-пример-за-култа-към-личността-н/

Питам се само дали това е еманацията на българската ”журналистика”, чието пропадане не се признава ( също реципрочно ) от самата власт? И отговорът е положителен в частта, че ПИК явно е представителен сегмент от каруцата на управлението.

Информацията, която ползвам за този кратък коментар, е предоставена за публично ползване изцяло от засегнатата страна. И ни най-малко не я изкривявам, а я онагледявам с “техните камъни, по тяхната глава”.

Изгледайте репортажа от мястото на събитието на “телевизия ПИК” във връзка с протеста и ще научите, че “десетките протестиращи журналисти” защитават Левски ( а не ЦСКА, чийто виден дългогодишен лидер на фенклуба  на ЦСКА Дучето – на снимката- е сред скандиращите “Левски, Левски” на събитието) .

IMG_8536

 

 

 

 

Репортерката ще ви информира (някъде от четвъртата минута нататък) ,че съдът е опорочил не само Левски, но и десетки национални светини. И че това са “неоспорими фактове” ( честна дума, вЕрвайте ми, така говори).http://pik.bg/екшън-в-пик-tv-народът-и-пик-на-протест-в-защита-на-левски-и-националните-ценности-срещу-р-news750418.html

IMG_8538

 

 

 

 

 

А как точно престарелият Сорос трябва да бъде изваден от Темида, както призовава един от лозунгите, не си представям. Освен чрез секцио на полегналата на властта родилка на очакваната от нормалните хора съдебна реформа. Дано поне го направят с упойка, а не с Новичок.

3e1f4af0e58cc70859e84a6ab3789edb 13fcd718d1e1b46dc6150fa31592c67b

10 мнения за ““Неoспоримите фактове” за падението на туземната ни журналистика”

 1. Tрябва да сме обективни. Изроди кат описаните и тези от снимките е имало, има и скоро, поне в обозримото бъдеще няма да свършат ни по света, ни у нас. Разликата е, че в България те са на почит и уважение, каквото и да означава това и най-паче държат нащрек Фниманието на сайтове кат пик-льовците и близаджиите. Тяхното изобличаване тук означава, че БЛОГА НИ си остава едно от малкото острови на свободното, цивилизовано слово.

 2. Бившият военен министър Ненчев заяви преди няколко дни, че ще съди медия на пеевски.

 3. Aко някой вижда Борисов като полубог cи e негова работа.
  Ако някой определя Левски като —заради негови си лични причини?
  De gustibus non est disputandum –
  За вкусовете не трябва да се спори.
  Ако обаче въпросния издател или въпросния преподавател са платени с цел да заблуждават бедните ни души, има думата закона.Ако иска думата.Понеже доста често мълчанието е предпочитано като изразителен способ.Hали е златно…

 4. Любопитно ми е “неспорими” или “неоспорими” е казала.

 5. Ха ха ха… каква кухина.
  “Информационна агенция”, та дори “телевизия”. Да ти се припикае от такива пикове. Не ми идва да им изпиша името дори.
  Нов тип ентелектуалност властва над Българията.

  Междувременно:

  Четиво, като за бланкетните близнак-боко интиликтуалци. Антистратези. По-точно, “анти” на НАТО и ЕС. Но не така на Русия.
  Самите руснаци си знаят по-добре. Как КРЕМЪЛСКАТА КУХНЯ “сготвя” нещата в големия си КАЗАН. За външна политика, за народа, за глупашки външни приятели като боко, близнак, с/а/идер. А и за други, готови УХИЛЕНИ пред полковник макаров.
  Хибридна ли беше, или информационна война, водена вече от един век. Срещу Америка, срещу Европа, ЕС и НАТО. Не знам още към кои принадлежим като цяло.

  Руският аналитик Александър Голц, имащ акъл три пъти повече от на тия нашите от по-горе, взети заедно:

  КАК СЕ СГОТВЯ НОВАТА КОНФРОНТАЦИЯ НА РУСИЯ СРЕЩУ ЗАПАДА СЛЕД СТУДЕНАТА ВОЙНА
  Русия продълава да работи по стратегията си Студена война 2.0.
  Как схемата работи.
  Кремъл подшушва на Генералния щаб, и този щаб през 2014-а излиза с “теория”, че “цветните революции” са нова форма на война срещу русия. Т.е., новите демократични правителства и демокрации покрай “чувствителната руска граница” стават заплаха, защото естествено си се свързват със свободния и демократичен свят, но не с КИРЛИВА РУСИЯ.
  “Заплахата” става идеология и част от нова военна доктрина.
  Въз основа на “заплахата” и “доктрината”, скоро се пръква Националната Гвардия – верни на Кремъл човечета, да смажат по руската територия всякакъв порив за промяна, не дай си боже революция за демокрация, още в зародиш.
  Изработват се “съответни” документи, доктрини.
  Появява се и идея за борба срещу еднополюсния свят, т.е. срещу Америка и НАТО, та да може да се намери място за още полюси, т.е. за великата русия (В КАКВО, С КАКВО, Е ВЕЛИКА – освен с пушкала и /бъдещи/ трупове, дето ги пренасят??)
  Умовете на русия са принуждавани ила да са “с властта” и срещу Запада, или да си мълчат – иначе (падане от високия етаж)…
  Официални лица организирано започват да оплюват НАТО и ЕС.
  Русия трябва да започне да изглежда “лидер на останалия свят”.
  И т.н.

  https://newtimes.ru/articles/detail/157100/

 6. @Georgi Nikolov
  Действително е интересно. А това за мадригалите на спънатия романтик Лавров звучи и достоверно (lol)

 7. Моля да ми бъде простено, че се отклонявам от темата, но смятам “новината” за особено актуална.
  И по това си приличаме с путландия. И този проблем, отлаган у нас с десетилетия, дебне своето време и цъка като бомба с часовников механизъм!
  https://www.faktor.bg/bg/articles/moskva-sbadva-predskazanieto-na-fizika-nils-bor

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.