Путин прегази международното право с “Камаз”

Unknown

 

 

 

Когато видях кадрите от откриването на руския мост над Керченския провлак, в които Путин се прави на Гагарин с фразата “ да тръгваме”, сякаш излита в космоса, веднаха забелязах иронията “космическият кораб” в случая да бъде именно камион с марката “Камаз”. Защото заводите “Камаз” бяха построени на гола поляна от американците по време на т.н. разведряване при управлението на Брежнев.

Тази символика за пореден път илюстрира циничното подхърляне на Ленин, според когото Западът не разбира, че продава на Русия въжето, с което да бъде обесен. Обсебеният от главното си шовинистично завоевание “Кримнаш” Путин в този смисъл може да бъде доволен като продължител на заветите на Ленин.

Недоволни са всички останали, които демонстрацията с построяването на това незаконно от международно-правна гледна точка съоръжение поставя в положение на безгласни наблюдатели на кремълското нахалство. Да не говорим за самите украинци, които на практика попадат от вътрешната страна на моста в нещо като руски капан, тъй като сега от пропускателната способност на точно определено място под моста ще зависи силно ограниченото корабоплаване към украинския бряг на Азовско море.

Този мост не е първият руски проект с привидно икономическо обосноваване, който цели налагане на руската политика по стратегическите параметри на Кремъл. “Южен поток” беше замислен да зарибява лакоми европейци с още руски газ, но всъщност основната му идея беше да заобоколи украинската територия и да лиши страната от транизитната й роля във финансово и стратегическо отношение. 

На международна конференция на 14 ноември 2014 г. в София поставих въпроса за истинската цел на “Южен поток” като бесило за Украйна на присъстващия президент на Унгария Янош Адер. Попитах го дали смята за редно в днешно време Унгария и други държави от ЕС да предадат Украйна заради егоистичните си интереси ( във връзка със споменатия в речта на Адер факт, че Западът е оставил СССР да се саморазправи с унгарската революция през 1956 г.).  Унгарският гост се опита да се измъкне с отговор, че …няма време за отговор.

С приказки за икономически изгоди в момента и българските власти правят опити да реанимират проекта АЕЦ “Белене”. Той би увеличил и увековечил руското влияние у нас и в региона, което и без това е прекомерно в нашата постколониална икономика. Само че явно няма кой да им зададе въпроса защо така настървено обслужват руската стратегия на проникването и окопаването в същите тази Балкани, които натовският ни премиер вдъхновено иска да помирява, вкарвайки вълка в кошарата. Кой да пита Борисов в парламента- “опозицията” БСП ли, която аплодира бурно всеки негов реверанс към Москва?

Да рече човек, че американци и европейци доминират в енергийния ни сектор, че да има нужда малко за баланс да бъде вкаран руски ресурс в енергетиката ни, но е точно обратното: прекалената ни зависимост от Русия се предлага да бъде лекувана с още по-голяма обвързаност с руските ядрени технологии – при това в сеизмично опасен район, за чиято непригодност за подобен проект са се произнесили самите руски учени в началото на 90-те години на миналия век.

Можем само да си представим какви “мостове” още би хвърлил Путин към стратегически апетитната за него България, ако не бяхме подслонени в ЕС и НАТО. Но дори и от тази защитена позиция българското общество трябва да бъде нащрек с рушителя на международните мостове към Русия Владимир Путин, който гази с “Камаз” международното право.

30 мнения за “Путин прегази международното право с “Камаз””

 1. Колкото до АЕЦ-Белене, би трябвало всеки здравомислещ българин вече да е наясно, ИГНОРИРАЙКИ ВСЯКАКВИ ПОЛИТИЧЕСКИ И ГЕОСТРАТЕГИЧЕСКИ СЪОБРАЖЕНИЯ – СТРОИТЕЛСТВОТО И ЕКСПЛОАТАЦИЯТА НА ТАЗИ ЦЕНТРАЛА Е БЕЗУМНО СКЪПО, ВРЕДНО И ОПАСНО за хората и националната ни сигурност!!! Днес и за идните поколения!
  България разполага със световно признати специалисти в лицето на д-р Георги КАСЧИЕВ и инж. Георги КОТЕВ. Четете ги, и застанете зад тяхната обективна експертна позиция!
  Не се подвеждайте по лъжите и простотиите на доморасли политици, корумпирани “академични” плъхове и полуграмотни по темата въжеиграчи!
  Ако допуснем реализацията на този идиотски проект, децата ни, внуците и правнуците ще заплатят жестока цена! Ще бъдем трижди проклети за овчедушието си!

 2. Реанимирането на мъртвия АЕЦ Белени си е чиста проба национално предатеслтво на мутрата-премиер за трети път на България! Същото, каквото беше предателството с предлагането на НРБ-то за 16-та република на СССР-то от страна на единия от “университетите” на мутъра Борисов – любимият им Т.Ж.!

 3. Темата е прелюбопитна. Освен всичко останало, на юнашко доверие, матРияла по света и у нас трябва да приеме, че ввп има шофьорска книжка категория С която би му позволила да търкаля порусеното американско возило по моста по който, не е далеч денят, когато панически ще си изтеглят към матушката зелените човечета и колаборантите. Доколкото се вижда на по-големи кабинкови снимки, тръгнал е и без да си сложи колана. Много важно, нъл тъй. Те, правилата доколкото ги има в Московията са за редовите ватници. Освен това, черешката на тортата е, че датата 15 май никак не с случайна. По времето на РИ, точно на нея дата са открити два значителни обекта от руски царе. Кои точно и от кого, сега ме мързи да ги търся. Тъдява, като дата е и депортирането на непокорните кримски татари при “освобождението” на полуострова през май 1944г.
  Имам обосновани предположения, че при срещата си с Путя на 22 май в Сочи, пРЕЗИДЕНТ Фърчилков ще изясни кат истински “натовски генерал” и горните обстоятелства. Надай се вдово на пиян х.. .

 4. На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. ЕДИН ДЕН, като Украйна свърши с унизителното си състояние, като стане член на ЕС и НАТО, може и да е след 30 или 50 години, и като Русия се провали и пропадне, както се провали в края на комунизма, не само Крим ще си дойде на мястото, пак в Украйна, но и мостът могат да си го вземат обратно от Кремъл.

  Междувременно:

  Мадуро мъдурин Венецуелски купува нефт от чужбина и го доставя по субсидирани цени на братска Куба.
  Социалистическо “взаимодействие”.
  Един ден ще свърши и тяхната.
  Нищо такова като тяхното не е вечно.
  Вечен е стремежът към СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ, и политико-обществено-държавните конструкции, отговарящи на тях най-много.

  https://www.reuters.com/article/us-venezuela-oil-imports-exclusive/exclusive-as-venezuelans-suffer-maduro-buys-foreign-oil-to-subsidize-cuba-idUSKCN1IG1TO

 6. Е как човек да не се замечтае! – ако не бяхме в ЕС и НАТО, какви мостове щяха да са… Поне един ‘плаващ Чернобил’ в черноморските води край Варна, ако няма място за два около яхтите с туристи, който Борисов е планирал. Добруджа и Тракия стават едни великолепни сметилища, има място. Стара планина спира боклука с вятъра като турска армия. Мостта Сочи-Варна даже на ролкови кънки за десетина минути ще се вземе разстоянието. Сибирски тигри, ама не бутафорни, ще го пазят от двете страни. Филип киркорофф в тропическа риза пее на живо, явява се sīməlˈtānēəslē и в Сочи и във Варна. Много може да се мечтае по въпроса.

 7. Мостът над Керченският провлак е дълъг 19 км и струва 3,7 милиарда ам. долара.
  В Китай, м.г. е построен виадукт свързащ Нанкин с Шанхайн с дължина 164,8 км и струва 1,46 милиарда ам. долара.
  Правете му сметка каква нова Олимпиада по крадене са устроили кремльовци, лъвове, титани.

 8. центалата няма да бъде построена никога,но пари ще даваме,докато не изберем нормални,мислещи за българските интерси хора да ни управляват

 9. Освен заради корупция, в крайната цена сигурно са калкулирани и глобите

 10. които ще платят западноевропейските компании, за включването си в този незаконен проект.
  Няма начин Те да не са ги включили в офертите си, които са представили на джуджето. Съответно То ги е включило в крайната цена, която мужикът ще плати.
  Така си мисля аз.

 11. Да оставим темата за моста и да мислим ТЕРОРА БЕЛЕНЕ!
  Сега вече ще успеят да ни извадят на улицата!

 12. към GEORGI NIKOLOV

  Не , просто си клати краката .

 13. Майната му на международното право. По кое международно право Сащ Бомбандираха с ядрени бомби японските градове Хирошима, и Нагасаки. С кое право воюваха във Виетнам, кой им даде право да да бомбандират Сърбия? А след това създадоха държавата Косово сбирщина от наркотрафиканти, терористи, и военнопрестъпници

 14. Към Тодор:

  САЩ “боНбардираха” по правото на защитаваща се, нападната държава, която изпревари останалите в разработването на въпросните бомби, преди те да се стоварят върху американските глави, както стана с японската атака в Пърл Харбър на 7 декември 1941 г.
  Международното право не познаваше казуса с ядреното оръжие към онзи момент. Колкото до логиката, тя беше предизвикана от желанието на САЩ да избегнат война на изтощение с още милиони жертви в един продължаващ конфликт с фанатизираните по онова време японци. Съветските другари по оръжие в разоръжаването на японците ни най-малко не възразиха, а само завидяха.

  САЩ воюваха във Виетнам на терен срещу стотиците хиляди китайски комунисти, маскирани като виетнамци и срещу хилядите руснаци ( “съветници”, пилоти и т.н), претендиращи да наложат своята комунистическа доктрина на целия свят с военна сила.

  Виетнам им беше опит за реванш след като успяха в Корея само частично.

  В последната фаза на войната в разпадащата се Югославия ( на чиято цялост САЩ държаха до последно – до момента, докато не се убедиха, че Милошевич е “луд за връзване”), разпалена в началото на 90-те години на миналия век от сръбските националисти – социалисти, т.е.от националсоциалистите под водачеството на Милошевич, НАТО защити беззащитните косовари, подложени на първия геноцид в Европа след края на Втората световна война. Болшевишките фашизоиди на Милошевич избиваха и изселваха насилствено десетки хиляди косавари, палейки косоварски села с цел да бъдат заличени от картата.
  НАТО се намеси, за да предотвати този геноцид. Русия беше приобщена към операцията по умиротворяване с покана да изпрати умиротворители в Босна. Тези руски “сини каски” се оказаха обичайните червени руски диверсанти. Те се опитаха да превземат с марш от Босна през сръбска територия (с помощта на Милошевич)
  летище Слатина в косоварската столица Прищина и да създадт плацдарм за кацане на руски подкрепления, но не им се отвори вероломния парашут. Изядоха един натовски шут – България, в лицето на правитеслвото на СДС даде своя принос с отказа си да отвори небето си за руски десант. В резултат на което днес сме в НАТО.

  Родителят на Косово е Милошевич. След изстъпленията му срещу косоварите нито един жител на най-репресирана бивша югославска република не би поискал нищо друго, освен независимост от Белград. Каквато получиха всички останали – от Хърватия и Словения до всички останали, бягащи от контрола на сръбския националсоциализъм югорепублики.

  Капиш?

 15. таваришт националпутлерист тодор, щом не искаш международно право, би трябвало да си помислиш за възможността да започнеш да учиш сръбски,гръцки или турски защото България не би съществувала без международното право. Още повече че точно с “братските” ти сърби сме воювали най-много през последните 140 години. А и с “братушките” от руската империя сме воювали повече ,отколкото със САЩ.
  И не повтаряй като развален грамфон руската пропаганда за войните във Виетнам и Косово, информация има навасякъде ,ако си я потърсиш.
  Не търси истина от руските хибридни рупори, защото те бълват само примитивна лъжа и дезинформация…

 16. Хайде де, САЩ защитавали невинните косовари. Ама друг път.
  Невинните косовари не без подкрепата на Запада създадоха АОК-добре обучена и въоръжена 30 000дна армия. До 1998ма тази армия беше в списъка с терористични организации на САЩ, но нали интереса клати феса. Милошевич изпрати армия и полиция да се сражава с тази “армия”.
  Никой никого не защитава заради благородни каузи. Просто в Косово се намира една от най-големите мини за оловна руда и сребро- мина трепча, а в Урошевац, където е американската база “Бондстийл” е едно от големите уранови находища в Европа. Публикувайте това господин Инджев. Но няма да посмеете, защото не ви изнася.

 17. Към МИЛЕН:

  Не само, че го публикувам, но направо ще си го сложа в рамка. По две причини: да се види как лъжете от мое име, което е типично за вас и подобните ви.

  Никъде не съм казвал, че косоварите са невинни. Слагате ми два пъти това определение в устата, защото ви изнася да оправдаете всепризнатия факт на сръбския геноцид срещу стотици хиляди цивилни жени, старци и деца, подгонени като добитък не само от армията и полицията на Милошевич, но и от паравоенни главорези.

  АОК беше отговор на десетилетния тормоз на белградския режим над най-бедната република, каквато беше Косово. Именно в Косово Милошевич подпали искрата на сръбски национализъм, каращисан със социализъм, с прословутата си реч- обещание към превърналите се отдавна в малцинство сърби в тази провинция, символ на ( малцинство, но символ на потисничеството обаче за косоварите): ” никой няма да ви бие повече”.
  Така тръгна югославският пожар. Американците наивно се опитваха да го спрат, като приласкават Милошевич. Прокламираха, че стоят зад целостта на Югославия, която обаче самият той взриви.

  Самоотбраната на косоварите беше следствие, а не причина. Архивите са пълни с кадри на огромни тълпи цивилни косовари, бягащи от тактиката на изгорената земя, която им приложиха бандите на Милошевич. Нарича се етническо прочистване.

  Втората причина да се зарадвам да неадекватната ви реплика е признанието, че ” Никой никого не защитава заради благородни каузи”.

  Точно така! Това се отнася с пълна сила за Руско-турската война 1878 – 1879 г.

  А конкретно каузата по спасяването на косоварите от геноцида на Милошевич може и да не е била мотивирана от любов към някакъв си народец на Балканите,но беше ясно дефинирана като усмиряване на един самозабравил се диктатор, който предизвика първата война в Европа от 1945 г. насам, последиците от която можеха да подхванат и нашата черга, ако беше оставен да вилнее.

  Да не говорим, че да се обяснява операцията на НАТО с икономически мотив, свързан с подземните изкопаеми в изоставената от Бога земя Косово, е тъпо по принцип, а от днешна гледна точка, когато въпросните изкопаеми са на разположние вече 19 г. на победителите, но Косово продължава да тъне в бедност ( как пък тъпите американци не осребриха заграбеното, според вас, подземно сребро?!), би трябвало да затвори устите на лъжците и защитниците на разбеснелия се Милошевич.

  За развъдниците на тероризъм и наркотрафик точно русофилите трябва да мълчат гузно. Най-големият приток на терористи в Ислямска държава, създадена от руската агентура на Примаков в Бликия изток на оснавата на разпадналата се иракска армия ( това твърди цитираният в цял свят руски политолог Станислав Белковски), идва тъкмо от Русия. Путин призна този факт, макар да не признава, че те биват насочвани да мрат в Близкия изток от самата руска държава, както и руските наемници от т.н. частни руски армии от другата страна на сирийската барикада. Друго може да няма в Русия, но пушечно меса на заем и под наем винага е имало в излишък и Русия никога не се е колебаела да го употребява за имперските си цели.
  Руската държава,а не някакви банди, упоява за целите на саморекламата чрез спортните си постижения собствените си спортисти в невиждани мащаби. Че руските дипломати се занимават с търговия с наркотици, се видя от онова разкритие за намерени стотици килограми от тази отрова ( отрова ли казах, хайде да не подхващаме и тази тема…) в едно руско посолство наскоро.
  Капиш или не понимаеш ?

 18. Според мен, втората световна беше разпалена от Падналите, за да се произведе ядреното оръжие и да се употреби. Вече е доста известен факта, че Хитлер се е занимавал с черен окултизъм. Което е пряко доказателство, кой стои зад него. В момента, земята и човеците са заложници и се намират под дулото на насочения ядрения пистолет с който Сатана изнудваше Христос. Но той е слаб и беше поразен за Слава Божия! Тече космически период на прочистване на сатанинските слуги и време за оценка на действията на всяка човешка душа. Бъдете Добри, Обичайте се, защото сте създадени от Гения на Пречудесния ни Кристално Бял Татко! Живеете в неговия невероятно красив свят! Обещанията, които Той е дал са закон. Христос е единствения път към живота на душата ви! Христос е Божия син на който е дадена цялата власт на тази Вселена! Четете, какво е казал и го изпълнявайте, защото това ще ви спаси от Смъртта! Дори боси и голи да останете, пак изпълнявайте. Тялото живее 100 години, Духа живее хиляди животи но не се ли подчини на Създателя ще бъде осъден!

 19. Инджев, това не е вярно.
  Албанците в Косово са били толерирани още по времето на идиота Тито, който забранява ма 100 000 сърби да се завърнат в Косово след края на ВСВ. След което дава автономия на Косово.
  Албанците в Косово десетилетия имаха своя полиция, свои училища и свой университет. Масово имаха по 7-8 деца. Това на потискан народ ли прилича?
  Милошевич отиде в Косово и пройзнесе прочутата си фраза, защото положението на сърбите там найстина започна да става нетърпимо от терора на албанските банти. Косовските албанци от след ПСВ са замечтали да се обединят с Албания.
  Сърбите палеха косовски села след масовите етнически чистки извършвани от шиптърските банди.

 20. Към МИЛЕН:
  Кое не е вярно – това което цяла Европа разбра възмутено и гледаше като първи геноцид на континента от В.С. война насам по телевизията ли?
  Митът за тормоза на лошото мнозинство над нещастното малцинство е бил използван и от предшественика на Милошевич в Германия по отношение на германското малцинство в Судетите. Само че на такива митове ( винаги с елементи на съзнателно раздувана истина) се връзват само желаещите да бъдат лъгани.
  Това, че косоварите са се разможили, не ги прави “благоденстващи”. Справка: обвиняваните в многодетие цигани.

  И защо при подземните си богатства са били най-бедните ( и да, дискриминирани също) цели десетилетия? Те ли са били тъпи,че да не вземат да забогатяет или нещо не са им позволили да се разпореждат с изкопаемите си, приходите от които са отивали за мегаломански сръбски проекти ( цели подземни летища, например)?
  Въпросът с измукването на националнто богатство на републиките от страна на Белград беше сред най-активните елементи от вихъра на центробежните сили и Косово не прави изключение, само че Милошевич, повтарям, реши да забрани на косоварите да бягат от от неговия контрол, след като не можа да наложи същото на по-големите и силни републики. Точно както се случи с Чечня, на която не позволиха да се отдели както останалите бегълци от контрола на Москва – от Балтика и Беларус, до Казахстан и Узбекистан.

  И защо на словенци, хървати и пр. бивши югославяни да им е разрешено да се обособяват национално в свои държави, бягайки от контрола на Белград, а на косоварите- не?

  Отговорът е: Милошевич се запъна да направи показно пред сърбите, че няма да приеме статуквото на променената демографска ситуация в Косово по т.н. исторически пиричини. За целта плеяда сръбски професори подгряха атмосферата на националната омраза на основата на “сръбската изключителност”, боравейки с историческата митология по същия начин, по който руснаците успяват да ни пробутат и на нас лъжата за освободителната си любов, която не се сетили иначе да проявят преди,защото не са подкрепили нито едно българско въстнание ( поне през 19-ти век, да речем – като Нишкото, в което изкланите от турците българи са повече, отколкото през следващото, известно като Априлското, но въпреки това руснаците подаряват след това в Сан-Стефано Ниш и околностите му на Сърбия- ето това е наистина “любов”, мотивирана от омраза към перспективата българите да създадат голяма държава, пречка пред руските амбиции в региона!) .

  И накрая, омразата към Запада ( и най-вече към САЩ, разбира се) не е причина да взимаш страната на един доказан масов убиец и подпалвач на най-тежкия военен конфликт в Европа. При това, ако става дума за българския ( егоистичен?) интерес, албанският елемент на Балканите е този , който симпатизира най-много на България. Не само по онова време, но и днес, видно от последните социологически проучвания. Този факт се признава най-вече от нашенските националисти в контекста на съпротивата срещу македонизма и сърбоманията.
  Не че това по някакъв начин трябва да влияе на историческите факти, но го споменавам за онези, които се крият зад “българщинАта”, за да обслужват руския стратегически интерес в нещастната ни по този показател държава.

 21. Към МИЛЕН:
  Милошевич е против албанската автономия още преди да го изберат за президент на Сърбия през 1989-90г.. Той е преди всичко великосръбски шовинист , отколкото комунист и социалист ,като “партиен” кадър на Югославската комунистическа партия , преди 1989г..
  И едно от първите неща ,които прави ,когато го избират за президент на Сърбия , след 1989г., е да премахне автономията на Косово.
  Милошевич поддържаше тесни връзки с правешки каскетлия, и искаше да приложи “опита” от “Възродителният процес” в НРБ в Косово, и за това премахна автономният му статут от титовото управление.
  И точно ШОВИНИСТА Милошевич пръв наруши междудържавните граници между бившите югославски републики ,след международното им признаване, в началото на 90-те години.
  Шовинистът Милошевич нападна Словения.
  Шовинистът Милошевич нападна и Хърватска.
  Шовинистът Милошевич нападна и Босна и Херцеговина.
  За три години , до Дейтънското споразумение, шовинистът Милошевич предизвика смъртта и геноцид на стотици хиляди , а освен това и етническото прочистване на милиони бежанци , голяма част от които отидоха в “гадният” Запад. След няколко години ги последваха в западна посока и десетките милиони ИКОНОМИЧЕСКИ гастарбайтери от държавите от Източна Европа, след приемането има ЕС.
  Преди Милошевич СФРЮ имаше реален шанс да стане член на ЕИО , няколко години преди държавите от бившият СИВ. Но вместо това шовинистът Милошевич предизвика етническо прочистване и ембарго всички съседни държави.
  И след като шовинистът Милошевич отне автономията на Косово 10 години преди военните действия в Косово, а и след военната му агресия срещу най-близките народи в бившите югорепублики, едва ли основната вина за косовската криза е върху “шиптърските банди” в Косово.
  Няма как при 90% албанци, с отнета автономия, Милошевич да управлява Косово , без да извърши етническо прочистване и геноцид, както правеше в Босна, Хърватска и Словения.
  НАТО се намеси в само Босна и Косово, едва след като шовинистът Милошевич продължаваше да нарушава постигнатите преди това договорености за спиране на агресията му в Босна и Косово. И след като сръбските башибозушки банди извършваха нападения на миротворците в Босна и геноцида в Сребреница.
  И след като Милошевич започна да извършва същото и в Косово.
  Повечето бежанци от Косово бяха насочени от шовинистът Милошевич към Албания и Македония, където са дестабилизиращ фактор и до днес – 20 години след косовската криза.
  А преди 20 години бежанците бяха много повече – над 1 милион, и щяха да предизвикат разпространение на военните действия и извън границите на бивша СФРЮ, което беше и целта на шовинистът Милошевич, след почти 10 години санкции и военни престъпления, които извършваше в рамките на СФРЮ.
  А през цялото време това време “демократа” Елцин подкрепяше своят “братушка” Милошевич в ООН, докато той извършваше геноцид в СФРЮ, също както сега Путлер подкрепя тиранският диктатор Асад в Сирия.
  Така че едва ли шовинистът Милошевич е проявил повече “хуманност” към “шиптърите” в Косово през 1999г., след като преди това е правил същото спрямо етнически по-близките му хървати ,словенци и босненци , преди 1995г..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.