Те плюскат, ние пляскаме ( на Борисов, който щеше да ги наказва)

Само преди броени дни Борисов се провикна ( театрално), че нарежда на своите сервитьори да хранят европейските лидери, пристигнали в София, само с храни, купени от български магазини. Това беше един от най – най –  популистките му изблици, чиято цел беше да покаже, че е готов да накаже ( с туземна българска храна) вероломните европейци, които си позволяват да имат по-високи критерии за качеството на храните в техните държави, докато на нас ни пробутват ядене по по-ниски стандарти. 

Основната идея на Борисов беше да натрие носа на конкуренцията си в състезанието по популизъм от БСП, която, начело с произведената в омбудсман от самия него Мая Манолова, превърна в своя важна политическа тема въпросът за двойните стандарти по отношение на качеството на храните в ЕС, според които ние тук се мъчим с по-малко качествени продукти. 

И ето, че настъпи моментът Борисов да инквизира с ниско качество ( спрямо други страни в ЕС) своите знатни еврогости. 

Но ето как той ги нагости, според меродавния за кухнята на властта сайт ПИК. Явно Борисов се е смилил и се е отказал да мъчи своите благодетели. 

Четем от извора на посветените в кухнята на властта, които гребат с пълни черпаци от казана й информационните дреболийки и щедро ни ги поднасят, за да се възхищаваме на разхищаването. Само ще вметна по отношение на трюфелите, че тях ги откриват обикновено прасетата ( нищо лично спрямо агенция pig) . 

ВИП ВЕЧЕРЯ! Четиристепенно меню за Срещата на върха в София – ето какво ще хапват евролидерите у насhttp://pik.bg/вип-вечеря-четиристепенно-меню-за-срещата-на-върха-в-софия—ето-какво-ще-хапват-евролидер-news750783.html

“радиционни българския ястия от био-продукти очакват ръководителите на 28-те държави членки на Срещата на върха в София тази седмица, въпреки заканата на премиера Бойко Борисов да ги посрещне с храни от хипермаркетите заради двойния стандарт, прилаган от Западна Европа.

Преди минути Лиляна Павлова посрещна в “София тех парк” премиерът Бойко Борисов. Очаква се двамата да посрещат заедно ВИП гостите за вечерята по-късно днес, която е закрита за медии.

Освен официален обяд, на 17-ти май за лидерите е подготвена и специална вечеря.

Традиционна българска кухня с модерен привкус. Четиристепенно меню, приготвено от 15 шеф готвачи, ще опитат европейските лидери. Три вида салати, телешки кюфтенца с различни видове лютеница, гарнирани с чипс от картофи, биволски стек с трюфели.

“Дълго време търсихме продукти, които да са биосертифицирани и примерно месото да е от добър сорт, плодовете, зеленчуците”, обясни Борислав Паунов, главен готвач за Срещата на върха.

Биволското бонфиле е от ферма в Стара планина. То ще бъде поднесено със сос от български черни и бели трюфели. Акцент към ястието са пюре от земна ябълка и пащърнак, гарнирани с бейби моркови. Тази вечеря е предизвикателство за Шеф Паунов. Той признава, че с вълнение ще запретне ръкави в кухнята за нея.

“Това са все пак хора, които обикалят целия свят и опитват всякакви неща и да ги изненадаме от наша страна трябва да сме се подготвили”, добави Борислав Паунов.

Изненада несъмнено ще бъде десертът – класически ореховки, но атрактивно поднесени – с кисело мляко и рози с мус от сезонни плодове. Над 900 журналисти ще отразяват срещата на върха в София. “

Не че завиждаме на заслужилите да хапнят изискани храни европейски лидери, но пък научаваме отново що е то е да си слуга на статуквото: те плюскат, ние пляскаме. 

НА СНИМКАТА: Илюстрация към темата от меродавния източник, цитиран по-горе

IMG_8553

 

14 мнения за “Те плюскат, ние пляскаме ( на Борисов, който щеше да ги наказва)”

 1. Само ще вметна по отношение на трюфелите, че тях ги откриват обикновено прасетата ( нищо лично спрямо агенция pig) .
  Koнгениално! Останалото е “само” гениално!
  Да припомня!
  На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. На медиите и правителството му е ПО-УГОДНО

 3. На медиите и правителството са им ПО-УГОДНИ да коментират софрата, десертите, лукса/с държавна пара/. Естествено, че няма да ги хранят с кайма-народна или замразено от Аржентина.
  Проблема, който медиите и правителството НЕ ИСКАТ ДА коментират защото НЕ ИМ Е УГОДНО е ударът по българо-македонските отношения нанесен от генералите Гундяев и Решетников!
  И за капак Радев ще целуне ръка на руския генерал на 20 май.
  Предател до предателя!

 4. Агент “Иван” Каракачанов ще отговаря за хибридната война на Русия и киберсигурността на България.
  Не, това не са Не!Новините и не, Владо Кузов все пак не бе назначен начело на комисията за закрила на детето.
  Останалото прочетете в Терминал 3

 5. Биволският стек с трюфели е изконно български.Още пра-бабите ни са посрещали изнурените от цял ден бачкане в ранчото пра-дядовци с това просто, селско ястие. Докато чакали пра-баба да цвръкне леко стейка на барбекюто (пра-дедите ни го обичали мидъм-реър ), замезвали с бейби морковчета и закачливо замеряли пра-баба с розови цветчета ( задължилно дамсцена)…

 6. Неприемането от боко на бележките от европейските лидери относно храните всъщност е в синхрон с културата му на неприемане от него на всякакво западно нещо (включително НАТО-вско и ЕС-ско) като лошо, но “по природа” одобряване на всичко руско. Спонтанните му реплики го издават. Те в допълнение са ПРОСТАШКИ, с което отново е потвърдено, че по-тъпичките се хващат по-лесно на пропагандното хоро в живота, да повярват русия да е голямата работа на земята, докато америката са лошите. “Бръкми”, “КГБ е голямата работа, ЦРУ има само да се учи”, “т. живков построи две българии”, “не им щем танковете да ни газят земята”, (принудени сме да ги подкрепяме) “гласуваме с ръчичка в Брюксел”, “Лавров е най-великият дипломат в света” и какво ли не още. Пряка простащина е “шменти-капели” и “и вие сте прости, и аз съм прост”, но пък смятана от него и приятелчетата му за велико изразяване на велик български водач. Но само тези неща са достатъчни на полковник-посланик макаров да е убеден, че като се ухили към боко и го потупа “братски”, в стил “веждата на рашидов”, всякакво руско решение застава на мястото си в България, включително против НАТО и ЕС (без значение, че в Брюксел България вече е “вдигнала ръчичката” или ще я вдигне в полза на западните).

  Същото се получи наскоро по критериите за свободна преса, пренебрегнати по подобен начин. Нали са западни, а не “източни”, т.е. руски. Т.е., и това нещо отново е в полза на Русия.

  Същото се получи и за руския мост в Крим.
  ЕС и сега НАТО осъдиха моста, открит от Путин, ПРЕГАЗИЛ международните договорености, както ТОЧНО ГО КАЗА ИВО.
  Това ще рече, че и България трябва да е на същото мнение, като ЕС и НАТО.
  Но това е само логика…
  https://www.afp.com/en/news/824/nato-condemns-russia-bridge-moscow-annexed-crimea-doc-1508bw3
  Някой у нас да се изкаже официално ПРОТИВ МОСТА??
  А по него русняците ще минат с танковете като трябва. Всеки мост в русията се строи първо със стратегическо значение, иначе казано, най-напред по политическо-военен проект.

  Все пак, коментари от не малко Българи, като тук ПРИ ИВО, или в линка долу, ми дават някаква надежда.
  “Относно “шествието в България” “за втори път” на “безсмъртния полк”, “с руското знаме отгоре”:
  (БЕЗОБРАЗИЕ ОТ НАТОВСКО МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА!!)
  Коментари на БЪЛГАРИ, както ги виждате:
  – засрамете се, на България бе обявена война и бе окупирана през 1944-а!
  – отвратително, Българските военни, убити от комунистите, се обръщат в гроба!
  – само в България може да премине подобна ПРОСТОТИЯ, в Естония, Латвия, Литва, Полша, Чехия ги ВРЪЩАТ ОТ ГРАНИЦАТА ИЛИ ИМ ОБИРАТ ЗНАМЕНАТА, ЗАЩОТО ТАМ ЖИВЕЯТ ХОРА!
  – преминаванията на “шествия”, “мотористи” са ХИБРИДНА ВОЙНА НА РУСИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ, НАТО, ЕС!
  – руски и съветски униформи в НАТО-вска България!
  – тотално падение, как не ви е срам!
  – мракобесието се завръща в окаяната ни родина!
  – съветски прости мекерета, ПИКАЯ ВИ на информационния център на министерството на отбраната!
  – ЧИЕ министерство е това, НА БЪЛГАРИЯ ЛИ!
  – салютът за 23-и февруари, нямаше ли общо със съветската армия!
  ….
  https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=2017233088541321&id=1471069299824372

  А тук, Мартин Димитров за очевидното наговаряне на русия с “българските” европейски граждани и социалисти за ново започване на Белене и неизгодите от това, ОТБЛЪСКВАЩО ВЕЧЕ МНОЗИНА…

 7. Ватата е безнадеждна! Вари ги, печи, ввп нямал алтернатива. И всички, до един, за него Фърлят. Стокхолмският синдром! Живейте кат скотове тогава. Сами се натискате да не напуснете никога кочината която сами сте построили.

 8. Време на нашенска,родна дипломация. Бойко Борисов оправя Западните Балкани. Прегръдки,целувки,софри и иновационни рециклирани картони с лозунги. За баланс-софра на президента по случай Рамазана. Свадбата на века,Ерусалим,Тръмп, Сидеров се произнася за Крим и Иран,две деца с надписи на фанелките,тирове.
  Така оправят нашите български проблеми.
  В това време,ей така,между другото, се решава строителството на АЕЦ Белене. Това е естествено и нема какво много да се обяснява. Нали ще се одобри в парламента.Знае се от кои и от Кой.
  Какво следва? Няма да има софри,поцелуйковщина,прегръдки,свадба на века,Волен Сидеров,Румен Петков.Дори Бойко Борисов.
  Ще ни се облещят АЕЦ Белене,радиоктивни отпадъци и пак братската дружба.
  Хак ни е!

 9. „Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!“
  (Вестник „Знаме“, бр. 4, 5 януари 1875 г.)

 10. Възмутително! “Традиционното българско” меню очевидно не е било съгласувано с Банкянското човекоподобие!
  Къде са шкембе-чорбата, шопската салата, пърцуцата, смилянската боб-яхния и най-паче
  ФИЛИИТЕ СЪС СВИНСКА МАС?!
  Телешки стекове , трюфели и прочие превземки – те затова у Гейропата са само соросоиди и джендъри-меки китки! Къде у тях мъжкари като наш боко и питерския богатир?!

 11. До Павел Тинков

  “Къде са …., шопската салата,…”

  Ей ТОВА е най-големият пропуск!
  Шопската салата!
  Тя вече, не е само шопска!
  Не е дори само българска!
  Вече е Западно-балканска!
  Дори вече е Европейска!
  И най-вече е лидерска!
  С домати и краставици, вече от Македония и Албания!
  Със сирене вече от Гърция и чушле вече от Турция!
  И най-паче с магданоз от … магнолията!
  На Западно-балканския и Европейски лидер!
  Мутрата на Бакя,по съвместителство и Премиер на България!
  Скъпият, НО прежалим БоБО!
  АМИН!

  Поздрави!

 12. Лакеите на властть от PiG се “загрижили” за “двойният” “стандарт” на храните?!?!?
  И то за “двойният стандарт” в хипермаркетите?!?
  И какво разбират PiG под “двоен стандарт”?!? Та те са специалисти САМО по помията, а не са “специалисти” по храните! Нали!
  Още повече че храните в хипермаркетите са предимно от държавите от бившият(???) СИВ , и от Източна Европа ,Турция ,Китай ….и т.н….
  И може би процентно най-много храни в хипермаркетите са произведени в НРБ, но това едва ли интересува помийните “Иксперти” от PiG?!? Te само “обслужват” своите началници във властть по “пълна програма”.
  А освен това най-прекият начин за повишаването на качеството на храните е да се свали ДДС-то върху тях……, но така ще има по-малко бюджетни средства
  за “коалиционните парньори” във властть на “вождь” винету, а също така и за помийните рупори на властть в НРБ от казионната “агенция” – PiG…..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.