Младежите от Математическата гимназия се изплезиха на настъпващия “консерватизъм”

 

От неочаквано за размножилите се напоследък у нас червени, герберски и прочее патриотарски “консерватори” място изригна либерална закачка с тях. Направо е декадентска, за да не кажа дисидентска спрямо днешното патриотарско статукво.

Младежите от най – престижната гимназия в България, каквато е математическата в София на бул. “Левски”, са провокирали пуританите с дефиле в женски дрехи. Бас държа, че между тях няма нито един травестит, а че става дума за типичен случай на младежка провокация срещу течението. https://offnews.bg/obshtestvo/video-momchetata-ot-smg-s-rokli-i-peruki-na-bala-si-pod-saprovoda-na-680823.htmlphphswdfj_800x*

 

 

Кадрите от събитието предизвикаха лични спомени в пишещия тези редове. Защото това е същото училище, срещу което моя милост живя 18 години прозорец, срещу прозорец и го завърши в далечната 1972 г. – само година, след като 11 -та гимназия беше превърната в Математическата.

В годините, когато Математическата все още беше 11-та ( и Първа гимназия в другата смяна), нашите юношески провокации към статуквото бяха по – скромни. Мъчихме се да си отгледаме малко по-дълги коси от разрешеното. Бойкотирахме униформите ( които разкъсахме в последния учебен ден). Най – много мразехме шапките. Беше въпрос на чест целият клас, ако е възможно, да мине през проверката на входа с една и съща шапка, която първият носеше, след което хвърляше от прозорец откъм ул. “Екзарх Йосиф” на следващия от класа. И така- колкото се може повече от нас да влезнем с една и съща козирка през парадния вход. 

Бяхме “шантав клас”, който извърши колективно бягство от час още в първата есен на своето съществуване през 1969 г. Искаха да ни разпускат. 

Лудориите в час ( като да избутаме чиновете от последния ред в амфитеатрална класна стая така, че да се сринат и да затиснат бюрото на учителката) бяха безчет. Пробвахме и други номера. Например да се наведем в час по даден сигнал и всички да започнем да си връзваме връзките само на десните обувки. След това на левите по същата схема. 

Днешните млади обаче са отишли доста по-далеч в предизвикването на статуквото. Направо “избиват рибата”, за да не кажа “шараните”, които си въобразяват, че могат да озаптят младежката енергия със забрани. 

Не е нужно да харесваш хрумването им мъжете да се направят на жени, но е добре да се огледаме в огледалото на своето минало и да си спомним, че нашият бунт го имаше също, но можем единствено да завиждаме благородно на днешните подрастващи, за които свободата е като водата за рибите.

Дали ще се намери умник сред политиците, който да заклейми това ексцентрично деяние на гимназистите, с чиито успехи на международни олипиади се гордеем все едно, че имаме някакъв личен принос за победите на най-умните ни младежи? Ще дръзне ли някой да ги нарече “глупаци”?

Сещам се за една инстанция, която обикновено реагира по такъв начин: това е нашенският синод. Синодалните ни старци си умират да анатемосат нестандарните и да се скрият страхливо, когато трябва да постъпят стандартно- например, ако трябва да приемат протегнатата македонска ръка, за което от Москва бият през пръсти. Тези слуги на Кремъл толкова прекалиха, че дори и отявленият русофил Каракачанов тази сутрин не можа да преглътне предателството им и обвини Матушката в натиск, под който БПЦ отказа да става майка на макенодската църква. 

Твърде много нашенци не искат или не могат да свикнат със свободата. Младежите от Математическата гимназия в София просто им се изплезиха по почина на Айнщайн – малко неприлично, но как иначе да зашлевиш тесногърдието на настъпващите отвсякъде “консерватизъм”, ако си на 18 години и искаш да шокираш заспалите си сънародници!

19 мнения за “Младежите от Математическата гимназия се изплезиха на настъпващия “консерватизъм””

 1. Браво на младежите!
  Кауза пердута е профанираният анахронизъм с “консерватизма” от врема оно на дЕдо Либен и Хаджи Генчо. Пренесен във време когато след има-няма 10-тина години над 80% от професиите ще бъдат чистак нови и още дори имената им не са измислени е повече от смешно. Това го признават дори експертите, подчинени на вожда на “световната консервативната революция” ввп.
  Процесът е необратим. Всичките тези карикатури които с днешна дата се барат за “силните на деня”, съвсем скоро, до един ще изпаднат от каруцата от която днес гордо въртят глави в сите посоки и ръсят непоискани мозъци. Дежа вю!

 2. Да припомня!
  На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Мога да кажа само БРАВО на (МОМИЧЕТАТА) МОМЧЕТА. Нека да се гаврат с онези там горе които нарекаха ЕВРОПА – ГЕЙРОПА! А в същото време БОРИСОВ МЛЯСКАШЕ западняците като ПЪРВОТО СИ ГАДЖЕ. Господин Инджев поздравления!IIC…..oIL.

 4. Не е по темата.
  Но само на пръв поглед!
  Травестити или не!
  Математици или не!
  ВСИЧКИ ще станат ПЕНСИОНЕРИ!

  В момента се извършва ГЕНОЦИД над ПЕНСИОНЕРИТЕ!
  ПрИ ЛИНИЯТА на БЕДНОСТ в България за 2018г., определена от САМОТО
  ПРАВИТЕЛСТВО, че е 321 лв.!
  При едва 200лв. пенсия , към работилите цял живот с ПЪЛЕН ТРУДОВ СТАЖ!
  ТОВА е ГЕНОЦИД!
  Под наркоза!
  От контролираните от Борисов държавни медии и
  от контролираните от Пеевски частни медии!
  България е формално сред 28-те на ЕС, но е на 111-то място по свобода на
  медиите, словото и мисълта! Дори не на последното 28-мо, а е по-близо до
  тоталитарната КОЧИНА Русия и до “черната дупка” КНДР!

  ТОВА е ГЕНОЦИД под НАРКОЗА !
  Даже не ни “се изплезиха по почина на Айнщайн”

  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 5. Да са живи и здрави тези млади момчета!
  Още повече, да запазват този дух, не да го променят! ДА ГО УСТОЯВАТ!

  Междувременно:

  Боко отново е гениален:
  “Балканите да градят мостове с турция и русия.” !!

  ЗАЩО ЛИ НЕ ГОВОРИМ ПЪРВО ЗА:
  1. България
  2. ЕС
  3. НАТО
  4. Европа, съседи въобще и т.н.
  5. Други с подобни на ценностите на Европа и на цивилизования свят.
  6. И ТОВАВА да “ориентираме” Балканите към някаква турция като важност, и още по-малко някаква си русия.

  НО НЕ, на боко в главата е ПЪРВО ТУРЦИЯ, ВТОРО РУСИЯ,.. КОЕ ЛИ Е ТРЕТО !?!?

  https://www.24chasa.bg/novini/article/6869031

 6. Вижте, Русия е ужасно богата страна и там минималната заплата е 110 евро, а в бедна България е 510 лева, което е около 260 евро. С пенсиите е още по-зле, а цените са по-високи. И в Русия никой не реве, че пенсията или заплатата му е малка, напротив, радват се хората. Само вие се намерихте. Ама преди 21 години забравихте като пенсиите бяха по 2 долара на месец. Вие тогава докарахте на власт тия, които ги направиха толкова. А днес искате пенсии като в Германия. Е няма как да стане.

 7. До: ДО СТИГА

  Елементарен си!
  На приказките ти, малко се връзват дори и по партийните ви събрания!
  Само вече изкуфелите “часовници”, като другарката Цола Драгойчева и
  Тато Живков, когато Тато Борисов му разтриваше ушите и му сменяше памперсите!
  В 5ч. се напикава!
  В 6ч, се Нас.ра!
  В 7ч. се събужда!

  СТИГА ГЕНОЦИД под медийна НАРКОЗА !

  Искаме ПОНЕ 321! В Румъния е 440!

  СТИГА зомбиране! Чуй ГЛАСЪТ на БЪЛГАРИЯ!
  ПрИ ЛИНИЯТА на БЕДНОСТ в България, определена от САМОТО
  ПРАВИТЕЛСТВО, че за 2018г. ще е 321 лв.!
  При едва 200лв. пенсия , към работилите цял живот с ПЪЛЕН ТРУДОВ СТАЖ!
  ТОВА е ГЕНОЦИД!
  Под наркоза!
  От контролираните от Борисов държавни медии и
  от контролираните от Пеевски частни медии!
  България е формално сред 28-те на ЕС, но е на 111-то място по свобода на
  медиите, словото и мисълта! Дори не на последното 28-мо, а е по-близо до
  тоталитарната КОЧИНА Русия и до “черната дупка” КНДР!

  ТОВА е ГЕНОЦИД под медийна НАРКОЗА !

  СТИГА!
  /Share on Facebook/

 8. Решението на синода по въпроса за Охридската църква e взето зад гърба на патриарха и против националните интереси.
  Умилителните срещи и снимки на “приятеля на България” Решетников c наши митрополити напоследък, далеч не ca толкова невинни колкото тези от въпросния абитуриентски бал.
  Aрхим. Филип Василцев, Гоце Първанов,Вигенин,Гундяев и подобни личности допринесоха и допринасят така щото, Московската патриаршия (“РПЦ”) да има постоянно влияние върху представители на Синода на БПЦ.
  Далеч не мнозинство, но има определени най вече високопоставени лицa в расо които са настроени антибългарски.Тая част от “петата колона” е далеч по опасна от шумните циркове с развети руски знамена организирани от меркантилни български политици.
  По подробно по въпроса:
  http://bulgariaanalytica.org/2017/04/20/руското-влияние-в-бпц-от-промените-нас/

 9. Това не е просто бунт на младежите, това е плесник в лицето на “консерваторите”, които се опитват да представят тъпотията, невежеството, неграмотността, необразоваността, лакомията, лъжата и всичко каквото се сетите като консерватизъм. Ти да видиш консерватизъм. И нещо важно, за което не знам защо Иво не е споменал. Такова нещо няма как да стане без помощта и с активното участие зад кадър на момичетата от математическата гимназия. Направо ми се прииска да съм абитуриентка там.

 10. Към Сия:

  Рекацията ми беше подсилена от факта, че съм “възпитаник” на същата гимназия.
  Когато видях на кадрите училищният двор, в който съм дефилирал като абитуриент с онова чувства за първа космическа скорост в живота, нямаше как да не реагирам.
  Но ти благодаря за подкрепата на моята реакция, която би могла да бъде оспорена от безбройните кандидати да се карат на младите за това, че си позволяват “налудничави неща”, забравяйки какви сме ги вършили и ние в рамките на собствената си младежка “лудост” .

  Като стана дума: две момичета от по-горните класова в гимназията ги изгониха заради това, че се бяха промъкнали в момчешката съблекалня и бяха изрязали копчетата от дюкяните на панталоните на бедните момчета.

  Носеха се и легенди за две момичета, изчезнали от гимназията заради разпростаняване на позиви срещу съветската окупация на Чехословакия. Но подробности не съм знаел никога ( едното момиче май трябваше да се казва Аглая, а другото Ани).

 11. Щом Иво Инджев подкрепя нещо значи не е чиста работата! Независимо кой стои зад това.

 12. Към Георги Кръстев:

  Благодаря. Значи съм единица мярка за нещо, признат от злобните ми врагове.

  А ти кой си?

  Би ли се представил, за да стане ясно от какви позиции раздаваш подобни оценки?

 13. Едно от тези деца ,Петър е спечелил медал на Олимпиада по химия наречена Менделеева и проведена в гр.Минск.Руснаците са предложили на нашите медалисти ,които са четирима ,но другите са 11 клас да бъдат приети в Московският университет *Ломоносов*.Петър е отказал,тъй като е вече приет в Станфортският университет в Калифорния.Това го знам от пресата ,а и от мои близки,които го познават.Представяте ли си по какви програми със световно значение ще работи това момче.Това прави свободата.Дава полет на мисълта.
  Пожелавам му успех.
  А нашите вампири в НС ,несвободните хора,зависими

  те,дребните душици,без чувство за хумор,застинали още в комунистическите дебри ще си изядат и обувките от злоба.
  Истанбулската конвенция щяла да погуби нацията.Погубват я само те.С предателството си и в угода
  на Русия.
  Милена Фучежиева в своята книга *Сексът по време на комунизма* говори за изключени момичета по време на Чешките събития.

 14. Интелекта на човека е само инструмент за ориентиране в земния свят. Но земния свят е най-ниското ниво във и извън Вселената. Да извън Вселената, защото тя е само един аквариум в който духовете влизат, за да трупат опит. В края на определеното им време, излизат от Вселената и тогава тялото умира. Дали ще си свободен и колко, зависи от много неща, включително плана, който Духът е направил, преди да му се разреши да действа в Материята , създадена от Бог. Затова Той ви казва Не убивай и не кради, защото вие сте в света на Твореца и всяко зло извършвно от вас е обида и огорчение за благия ни Татко!!! Зная колко е трудно да се осмисли това но е Истина!!! Единствения начин да не се върши зло е да не се отказваме да обичаме. В тази връзка плътските прелюбодейства също не са желани, защото пречат за правилното разбиране на думата Любов. А тя означава да обичаш с духа си! Да нямаш желание, да причиняваш омраза и страх в душата на другия а да го стоплиш! Имате ли идея какъв мощен интелект и познания притежават падналите ангели??? Но те не пожелаха да обичат с духа си. Те не останаха чисти а се забавляваха със силата си да заробват човешкия дух и ума му.

 15. Приятно ми стана, защото съм преподавал като заместник в това училище, а и един от синовете ми изкара няколко класа в същото, докато собственоръчно го отстраних заради лудория.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.