Полковник Путин свирна, генералите Радев и Борисов хукнаха да се строяват

Строителят на мостове между Изтока и Запада, между Анадола и Европа, както и между неинтегрираните в западните съюзи Западни Балкани Бойко Борисов се сдоби с нов говорител. Казва се Владимир Владимирович Путин.Unknown-1
618x346Unknown-2

 

 

 

Именно Владимир Владимирович съобщи днес, че Бойко Борисов ( със сигурност) заминава  по най-бързия начин до броени дни за Москва. За това намекна вече вчера премиерът Медведев, но е друго самият Путин да оповести новината. Той гарантира, че тя не е фалшива ( този път).

Това се случва в деня, в който руският самодържец благосклоно приема българския президент Румен Радев. Този факт прави още по-релефна истината, че парадът на българското дефилиране по килима на постколониалната владетелка се командва от самия Путин.

Да, други държавни ръководители също прииждат за подобни срещи. Русия може да е сакнционирана и символично изолирана от демократичния свят, но на никого не му минава през ума да бъде игнорирана. Напротив, здравият разум изисква контактите с такъв рецидивист в нарушаването на международните правила да бъде държан под око.

Готов съм да се басирам, че трудно ще се намери аналог една държава да бъде представена от двамата си най-високопоставени управника поотделно в рамките на около седмица. При това без предварително оповестяване на такъв дневен ред за подобни решения, вземани по нощите, т.е. на тъмно от някакви си граждани, парламенти и медии. 

Да поразсъждаваме малко какво ни казва фактът, че отявленият русофил Румен Радев, който обаче не разполага с кой знае каква реална власт в България, се оказва недостатъчен за Путин за постигане на онова, което иска от България, че се налага спешно да привиква “силния човек” Борисов. Както и да го погледнем, не изглежда като жест на уважение към страната, с която Путин точно преди година се подигра по въпроса за азбуката “от македонските земи” , а пратеникът му Гундяев наруга на 5 март в София с обвинения, че не зачитала достатъчно руските жертви в Руско-турската война през 1878 – 78 г. след като били споменавани и жертвите, дадени от други народи. 

Тандемът Радев – Борисов, както вече е ставало дума, не е обидчив на принципа “шамар да е, руски да е”. Въпросът е какво конкретно налага толкова спешно сваляне на маските от тяхна страна по линия на руската им зависимост. Свирне ли полковник Путин сбор, двамата  натовски генерали от запаса тичат презглава към владетеля от Москва.

Остава да видим даровете на задунайците, с които ще се завърнат и как ще си ги поделят пред собствения електорат.

Силно се надявам една друга аналогия да не се повтори в българския случай по какъвто и да било начин. Защото си спомняме, че Путин е в състояние да развърже кесията за целите на руското противопоставяне срещу европейския път на една държава. Именно така постъпи той през ноември 2013 г. , предлагайки на украинският президент Янукович да се откаже да подпише предприсъединителния договор на Украйна с ЕС  във Вилнюс срещу публично оповестен за целта руски подкуп от 10 милиарда долара. С това той взриви гражанския мир в Украйна, където започнаха масови протести – мирни в началото, но окървавени от побойниците на Янукович, за да се стигне до положението на гражданска война, от което в крайна сметка Путин се възползва, за да заграби Крим.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: http://idvassilev1.blogspot.bg/2018/05/blog-post_22.html

45 мнения за “Полковник Путин свирна, генералите Радев и Борисов хукнаха да се строяват”

 1. Подобен е подхода на Хитлер към министър председателя на Австрия ,като го кани във вилата си в Бергхоф през 1938 и после -аншлус.
  Тук Бойко трябва да си прави сметката ,че след аншлуса малодущния австрийски премиер буквално е принуден с месеци да чисти нацистките тоалетни на немските завоеватели.

 2. Апетитът идва с яденето.
  Отхапаха черноморието ни , парк Пирин е подготвен, повечето курорти са техни, централната част на градовете са техни, построиха си вилни селища, държат икономиката ни а сега пак Белене ,пак южен поток. Не знам какво следва. Затова довечера на улицата срещу руската власт. Протест срещу властта (русия) организиран от Демократична България (ДСБ, ДА България, Зелените и др) Началото -18,30 часа пред Министерския съвет, днес.

 3. ПАРАДЪТ беше подкаран от СИДЕРОВ, после се пресъедени МАРЕШКИ – сега пРЕЗИДЕНТА а УТРЕ МУТРОПИТЕКА! ТРОЯНСКИЯТ КОН стана МНОГОГЛАВАТА ЛАМЯ. Последваха примера на предшествинника си (КАСКЕТА ТАТО) TОДОР ЖИВКОВ преди 1989година. Блазе на НРБ, МЕКЕРЕТАТА на СЛУЖБИТЕ се разшаваха – не ги интересува ЕС НАТО или народа ни. Има една поговорка ( ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА ) предстои след тези посещения тотално ОГРАБВАНЕ – да му е здрава ГЪРБИНАТА на Българина, години след това децата ни внуците ни и правнуците ни ще изплащат КРАЖБИТЕ на тези ГОВЕДА! Поздрав на всички от блога. Поздрави и на господин Инджев.IIC…..oIL.

 4. Мисля,че нещата са уредени отдавна от кликата на Путин.Още преди избора на Радев.Затова и Плевнелиев се подигра с нас ,десните хора.Заговорът е дълбок и са посветени много.Бързат,защото времето е походящо,българинът все още не е наясно какво става.ЕС ,НАТО,Западни Балкани Европейски лидери и Путин нарежда Борисов незабавно да се яви в Москва.
  Господарят вика губернатора от окупираната зона да се яви.Само за една седмица двамата управници на България да застанат пред Путин.
  Съобщава го Путин ,а не български институции.Вече под руско командване ли сме ?
  ДА НЕ СА НИ ОБЯВИЛИ ВОЙНА?
  Путин да осребри сметките?
  Абсурд.Той гледа каквото може да окраде от нас.
  А за тези малоумници Борисов и Радев не би похарчил и една девалвирана рубла.
  Те ще му свършат работа без пари и ще бъдат изметени както другите слуги Г.Димитров,Луканов и много ,знайни и незнайни.

 5. Кво да кажа, ако Путин каже че, Бойко Борисов ще дойде/трябва/ в Москва и оня хукне за там, без да опонира, то е ясно всичко, чак очевадно.

 6. За българската публика би трябвало малко да е обидно, дето сефте научава за руското посещение на Б.Б. от самия Император всерусийски. От друга страна, трябва да е доволна, че визитата на Б. до днеска е държана в пълно радиомълчание – ще рече, притеснява се човекът да ни съобщи едно толкова позорно обстоятелство. Президентът Хвърчилков изобщо не го обсъждам. Този съм го отписала още от самата му поява на небосклона и нямам повод да си променям мнението. Човекът с нищо не ми съдейства, очевидно го устройва да ми е ненавистен. Като гледам, и Таско Ерменков е много доволен – стана медийна звезда от нищото. Корнелата е в изчаквателна позиция- ако не язди кон и не друса хоро, все ще организира някоя “Копринка”. Наистина няма кой да й попречи.

 7. ДГД на геометрична прогресия за майцепродавците пРЕЗИДЕНТ Фърчилков и триждий премиеринът баце-банкянското слънце от една долна, мръсна гад!
  И това ако не взриви “матРияла”, пишете я България бегала към еас. Явно, сценариото е написано от кураторът им решетников, ролите са определени, решетников им суфлира репликите и те така, до не знам кога… Народе????????????????

 8. Да припомня!
  На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 9. Путлер е толкова полковник, колкото мутровождь винету е “генерал”. Същото важи и за решетниковата ()резидентска летяща ушанка.
  Защото Путлер има само чин майор. Майор от “тиловата” чекистка част.
  А колкото до АЕЦ-белене, то трябва да се припомним ,че НЕК има дълг от над 4 милиарда. А сега нека си припомним колко са заровени в беленският гьол…. ДОСЕГА???
  Ясно се вижда ,че ВСИЧКИ заеми на НЕК се ДЪЛЖАТ само на гьола в Белене. Без АЕЦ-белене, НЕК нямаше да има НИКАКВИ заеми и задължения, и НЕК щеше да е на печалба, най-малкото…..
  А сега нека си припомним ,че на 1 май 2018г. в Германия ПОЛОВИНАТА електроенергия е била от ВЕИ-та.
  Да повторим ,че на 1 май 2018г. в Германия 50% от еленергията е произведена от слънчеви и вятърни централи. Ето това е истината.
  А реално погледнато АЕЦ-белене ще конкурира със своята излишна електроенергия дори АЕЦ-Козлодуй , ТЕЦ-Марица-Изток1,2,3. Вместо да се вложат тези 30 милиарда в българската икономика мутровождь винету ,и неговите мутрокалинки и мутрошамани от ГЕРБ иска да ги дадат на путеристките бандити и олигарси?!?!?
  Да припомним ,че НРБ досега е получила от ЕС ,за последните 10(ДЕСЕТ!!!) години, точно 30 милиарда. А сега муровождь винету иска да ги даде ВСИЧКИТЕ тези пари от еврофондовете , получени за последните 10 години, на Путлер, който да ги открадне ,или да ги даде за военните агресии в Украйна и Сирия.
  Още повече ,че трябва да се дадат допълнителни 1-2 милиарда и за свързването на АЕЦ-белене към енергийната мрежа на НРБ.
  А като се вземе предвид ,че АЕЦ-белене ще строи 5-10 години, а освен това и за изплащането на ръждивите руски ламарини ще отидат най-малкото още 20 години, то се получава ,че НРБ НЯМА да получи НИКАКЪВ приход АЕЦ-белене през следващите над 30 години. А досега са прахосани вече над 4 милиарда, колкото са ВСИЧКИ задължения на НЕК, и за това НЕК е пред фалит. А ако се започне АЕЦ-белене , това окончателно ще фалира НЕК.
  Освен това за да може АЕЦ-белене да си връща задълженията през първите 20 години , тя трябва да има приходи, ЧИСТИ приходи , близо 2 милиарда лева, всяка година.
  А днешният пазар на електроенергията в НРБ е 4-5 милиарда лева., което показва АЕЦ-белене трябва да получи 40-50% от целият пазар на електроенергията в НРБ ,за да може да си връща заемите, лихвите към тях , свързването към електромрежата и за ежегодните ремонти ,за гориво и консумативи………
  Т.е. със ЛИХВИТЕ и допълнителните разходи АЕЦ-белене ще струва 40-50 милиарда , през първите 30 години , докато се строи , и се изплати.
  А това означава, че всички други електроцентрали трябва да разчитат само на ПОЛОВИНАТА от сегашните си приходи, за следващите 30 години.
  А през тези 30 години ще има много нови и десетки пъти по-ЕВТИНИ алтернативи от беленският гьол. Ще се почиши много по-бързо и енергийната ефективност. Но мутровождь винету и порционните му коалиции ще обрекат НЕК и останалите електроцентрали на фалит ,за да може да “усвоят” милиардите от непотребният и корупционен АЕЦ-белене.
  Защото НРБ няма нужда от никакви централи за следващите 15-20години, още по-малко пък от ядрени централи. А след това може да се дострои и развие АЕЦ-Козлодуй, Но сега няма нужда нито от 7 блок в АЕЦ-Козлодуй, нито от АЕЦ-белене. Нито от руски , нито от китайски, американски и френски реактори, през следващите 15-20 години.
  А сега да повторим , пак, че на 1 май 2018г. 50% от електроенергията в Германия е била генерирана от ВЕИ-та……….

 10. Чухте ли, че банкянското слънце вкарва голове за бистришките тигри?
  И гледайте още колко голове ще вкара на страната ни при посещението в масква.

 11. След като не се поучихме от украинците, явно ние сме следващите. Нищо. Нека. Не се гаси туй, що не гасне. След два Гладомора, фалшификации и кражба на история и присвояване на територия, пак не можаха да превърнат украинците в руснаци. И нас няма да ни превърнат, колкото и да опитват чрез отделни продажници като фъко, боко, долен и доган, и вся остальная.

  Явно не ни е достатъчно. Трябва ни още, но, както са казали още древните китайци, всяко нещо, доведено до крайност, се обръща. В Украйна махалото безмилостно обърна своя ход. И у нас ще бъде! И не само. Армения, Беларус, Грузия…и по азбучен ред до Чечня и Якутия. Защото само с репресии и мракобесие не става.

 12. Hе е унизително да има АЕЦ или *Поток или да няма АЕЦ или *Поток.
  Унизителна е неспособността за вземане на собствено решение.
  Унизителнa е тая случка – кой oт нашите е по най в надпреварването пo преданост към Кремъл.
  Hа Pумен Радев не може да се има особено доверие,понеже ако не беше Kорнелия Hинова той едва ли щеше да бъде президент.
  В случая обаче биографията му и политическата наивност са на негова страна.
  Точно обратното e Бойко Борисов който има застрахователно и охранително минало на на най високо ниво и наивните пози не му отиват.
  По интересно защо хората се връзват…

  “Виждаш ли как викам да живей, пък ти си взел да казваш, че съм бил против. Завиждаш ми, да те вземе дявола. Знайш си ти, че ако вземем да се надвикваме, не се знай кой кого ще надвика. Па и за почитание ако дойде думата, аз пак не се давам. Ти ще цалунеш ръка, аз – двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз – краката; ти ще цалунеш на друго място, аз – на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?”

  Цитат oт Бай Ганьо
  Алеко Константинов
  София, 30 октомври 1895 год.

 13. Не би трябвало да е изненада. В геополитическия покер,който налага на Запада,Кремъл разиграва картата ББ и РР. Западът ще трябва да отговори. Неговите карти са по-силни,но това е покер. Има блъфиране,пас,плащане,вдигане на мизата,белязани карти.
  ББ,РР,Сидеров и подобни са слаби карти в ръцете на слабата страна и повече от вероятно е да бъдат бити. Нещастието е,че те разиграват средствата и бъдещето на,като че ли,дрогиран електорат,който си прави пас.

 14. Още не е свършило българското евро председателство и геройкото е привикан от путин! Мале СРАМ, ГОЛЯМ СРАМ и за Европа!

 15. БЕЛЕНЕ
  Kазано много бавно, за да може Борисов да го осмисли:

  НЯМА ДА ПЛАТИМ, НЯМА ДА МЪЛЧИМ, НЯМА ДА СЪУЧАСТВАМЕ.

 16. Явно се готвят нови санкции и нашите продажни политици са се разбързали.Росатом още не е в черният списък,но явно това се очаква

 17. @ IVANKA:
  Само да не се наложи “обръщането” да стане след още един ЧЕРНОБИЛ – ТОЗИ ПЪТ В БЪЛГАРСКИ ВАРИАНТ!!!

 18. Ще бъде чудо,ако не стане така- българинът ще получи още много от същото,докато си научи урока. Само че тогава може да не са достатъчни кръв, пот и сълзи.

 19. Чета коментарите на посетителите в тази статия на блога и общо взето в по-голямата си част са “народа да се събуди … ” и подобни. Нека не се заблуждаваме уважаеми съграждани просто няма да стане! Както много пъти високо уважавания от мен Журналист и блогър Иво Инджев казва: “единствено Путин може да ни освободи от самите руснаци и плановете им за поглъщане на България”. Аз лично не вярвам на нито една българска партия, тъй като във всяка една има внедрени провокатори, които биват активирани от Кремъл в съдбовни моменти за нашата държава.

 20. Здравейте, приятели много бих се радвал и да виждам Нашия Иво ежедневно. Нека използваме съвременните технологии както Навални и Асен Генов тук.

 21. Не може да се откаже “покана” за гостуване, когато канещият те има компромати за теб: я корупционни записи, я бандитски доказателства, я платени пари на шиши, я агентурно влияние чрез Симеончо и други платени агенти на Москва.
  При мъртви служби контролирани отвън така ще е. При прокуратура защитаваща корупцията така ще е. При липса на дясна опозиция така ще е

 22. „Обединеното кралство няма никакво извинение да си затваря очите, докато клептократите на Путин и нарушителите на човешки права използват пари, изпрани в Лондон, за да корумпират приятелите ни, да отслабят съюзите ни и да ерозират вярата в институциите ни“, заяви консервативният депутат Том Тюгендхат

 23. Няма такава държава.
  Има страна в която чрез пуделите си-ввп, самопровъзгласил се за “вожд на световната консервативна революция” иска да взриви НАТО и ЕС. А, после.
  Вижте с какво се е забавлявало банкянското слънце докато под прозорците му будни родолюбци викат:”Оставка!”.
  Мачле в което ТОЙ има решаващ принос за сал една победа. Каквото и да означава това. Направете си труда да прочетете и близо 40-те коментара отдолу. От зор заманн има един полуобясняваш-полуизвиняваш. Тикво-мутро-милицифаят е направен на 5 стинки. И какво от това.

  https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2018/05/22/3183546_boiko_borisov_izvede_bistrishkite_tigri_do_final_v/?ref=home_main_news

 24. И Борисов, и Радев са толкова генерали, колкото е демократ господарят им Путин!

 25. Целият българки истаблишмънт е с комунистически, ерго проруски генезис.
  Няма как децата и внуците на шумкари, убийци и терористи да не се кланят и челобитничат пред благодетелите си.
  Ако не беше 09.09 , СА и руснаците тези семпли хорица сега биха били там където им е мястото, на полето, след овцете, зад струга и така нататък.
  Погледнете им само физиономиите, Ламброзо би се възхитил.

 26. https://www.infograf.bg/article/1461846342000
  А тук може да се види, че при внос от Германия за 3 076 млн. евро имаме търговски дефицит в размер на 182,4 млн. евро.
  А при внос от Русия в размер на 3 193 млн. евро имаме търговски дефицит в размер на 2 796 млн. евро.
  Всяка година към Русия тече пълноводна река от над 4 000 000 000 лева, от нашите в руските джобове.
  Това е главната тема на разговор.
  Кога търговията с Русия ще стане РАВНОПРАВНА, а не да се баламосваме с някакви освобождения, санкции, самолети и тути кванти!?

 27. Харесвам статията. Единствена забележка, която имам е към ” гражданска война”- такава в Украйна не е имало защото войната е организирана от руски спецчасти, кадрови руски военни, изцяло с руско оръжие и с участие на руснаци и украинци живеещи в тази част на Украйна и силно проруски ориентирани.

 28. Eдна от причините у нас да “гостува” главния прокурор Сешънс от отвъд океана.
  Пак американците са надушили добре, че у нас руските ветрове завяват с пълна сила, и по-важно, има кой да опъва платната тук и да ги използва или просташки да се кефи на туй сичко. Сега и боко, засилвайки вълната в същата руска посока, по-точно троянска такава, ще хукне нататък, само първо ще се прави, че уш им се опъвал на русняците.
  Спомняме си, преди време Джон МакКейн кацна тук, пок да ИЗРЪЧКВА нашите управници в подобен момент, когато те пак се бяха ПАК НАГЪЗИЛИ В СЪЩАТА, РУСКА ПОСОКА…
  Да живее европа и цивилизационната ориентация на България… та това го говори по тоя начин и фъстъкова.. фъндъкова ли беше, та дори и сидер понякога..

 29. Повторение на 9-май, стълбите на МОЧА, само че сега – в подножието на император ПУ.

 30. http://terminal3.bg/vechnaja-druzhba/ Два гъза!

  Единият е генерал, ама не на НАТО, а вторият – не е генерал, ама е наТАТО. Лошото е, че не коленичат пред Путин, като обикновенни, частни лица, а като официални предатели на Република България.

 31. Всеки 4-ти “братушка”, официализирано е луд. Всички останали са анонимни психовци. И какво тогава двамата “мон женерали”-ДГД- правят в любимата им матушка. Ако са отишли да ги връзват, да свиркат да помагаме. Ако не, пак и пак и пак, ДГД от една долна, мръсна гад.
  http://rusjev.net/2018/05/23/mediki-25-rossiyan-psihicheski-bolnyie/

 32. Ха ха… даже путин май се пенсионира от кагебето като подполковник, не като полковник.
  А нашите “генерали” само как му тичкат…
  (е, по тайному, той може и да е генерал)

  Междувременно:

  В социалистическа Венецуела рафтовете пак и пак са празни.
  Но народът избира Мъдуро.
  И те латиноси, приятели на куба, католици, южноамериканци.. а бе културни неприятели и те на Америката… сдушващи се помежду си.
  Глупави хора по цял свят колкото щеш.
  Да де.. има и по-умни. Милиони венецуелци бягат в същата тая Америка. Никой не бяга в русията. Милиони кубинци тоже, не в русията…
  Ха ха ха… национални идентичности и характери… минало, бъдеще, ценности, нагласи… и тъй тъй нататък…

  https://qz.com/1282733/venezuela-under-maduro-the-crisis-as-told-by-its-version-of-the-onion/

 33. ИВАЙЛО АЛЕКСАНДРОВ
  Стига сте манипулирали и обезверявали хората.Този филм вече сме го гледали.Видяхме как може да се управлява България и без зависимост от Русия.И тръгнахме много успешно.Ще кажете *Лукойл*.Но ако искаше държавата много лесно ще се справи с една фирма и ,ако си беше на *място* досега *Лукойл* да се е изнесъл.
  Майцепродавците са българи,българи продават държавата си.Та Борисов и Радев нима не гледат за руският интерес преди всичко..От страх ли е,за рубли ли е или просто са продажници не знам.За Симеон втори и Гоце не говорим .За Станишев също,въпреки ,че той се оказа по свестен от горе изброените,още повече ,че от него се очаква ,защото е половин руснак.

 34. Интересно ББ кога разбра, че трябва да ходи в Русия.

 35. Пу да му се не види!… Тъкмо се почувствах поласкан и значим, задето Шэфа покани Мен на аудиенция в Кремъл… а се оказва, че моето посещение е само увертюра към посещението на Тиквата от Банкя… Започвам леко да се сърдя на кремълските другари за това незачитане на моята особа… Е, поне заведох булката в Болшой, но това не може да заличи обидата… Като се върна в София ще трябва да направя пак някакво ефектно гимнастическо упражнение пред камерите, за да не ме разпитват журналята колко съм огорчен… Уфф, защо ли ми трябваше да послушам Решетников, че ще ми е много лесно да президентствам под неговата диригентска палка…$…€…$…€..

 36. ДИВАНЕТО
  Как ще съм в час,като не съм минала като тебе през школата на ДС.
  Лъсна,лъсна червеното петно.Въпреки,че всички го знаят.

 37. До Г-жа D.Savova и Диването
  Първо към госпожата:
  Кой да обезверявам като сами виждате, че дори и за Пирин не излизат повече от 5000 души, ами за ДДС-то 16 млрд.лв. данни, които изнесоха от Бивол миналия месец къде са протестиращите, ами за депутата от Руската дума Толстой дето сподели, че са ни купили вече къде е протестиращия народ, ами специално за столичани защо ги няма да протестират срещу назначението на губернатора на София Област, който е меко казано противоречива личност. Мога още да давам примери, за липса на вяра, липса на национална кауза(доктрина) за бъдещо развитие, има едно шикалкавене и популизъм на селско ниво. Гласувал съм за ДСБ, бил съм на първите им събрания в УАСГ през 2004г. (тогава бях 5 курс студент) и се усещаше вяра имаше импулс. Ей богу сега къде да я видя вярата, когато най-близките се скараха (голямо разочарование лично за мен е д-р Петър Москов). Хубаво е, че има такива като Вас г-жо Savova, но нека бъдем реалисти сегашното политечско говорене е на ниво селски площад, мнозинството гласоподаватели търкат талончета и вярват, че премиерът ББ е оправил Западните Балкани.
  До Диването:
  по първа точка: Искам да кажа, че “събуждането на народа” вече е клише тъй като според мен дори правителствата на уж десните са длъжници на своите гласоподаватели.
  Защо правителството на Костов не отвори всички досиета и да се приключи веднъж за винаги нали имаха пълно мнозинство.
  по втора точка: Смея да твърдя, че извод не съм правил.
  по трета точка: Путин ще освободи българите от сляпата им любов към всичко руско без значение шамар ли е, подигравка ли е, и т.н. Миналата година когато на Путин писмеността му пристигна от “македонските земи” част от български народ възрази на тези правокации. Именно с такива провокации/шамари българския народ проявява някаква имитация на национално достойнство, което бива за миг потъпкано от действия и бездействия на власт имащите в лицето на Премиер, Президент, Кмет на Столица, Министър на правосъдие, Министър на отбраната и т.н. Този ми пост стои някак си като извинение и обяснение, не исках да е така, но се чувствам някакси като осветен с прожектор като червен провокатор, който цапа дискусията.

 38. От Москва има ли днес друга новина освен, че нащо президентче никой не го бръсне за слива?

 39. Народът се събуди още на 14.06.2013г. Тогава видяхме, че не 5, а 100 хиляди да излязат, управляващите се правят, че не забелязват. Но само първоначално. В действителност забелязват и дори много им пука, особено на нежни души като премиерската. Не е важна бройката на протестиращите, а че ги има и още по-важно: че има кой да ги поведе. Видяхте вече, че нашите противници се подготвят за уличната “битка”, знаейки, че темата АЕЦ Белене винаги е с голям протестен потенциал, като набързо назначиха стария биткаджия шадравань пиклэв за водач на контрапротестите.

 40. Протестът има значение.Беше многоброен.Прииждаха до късно хора.Видях много от изявените анализатори,политици,напуснали политиката,бивши министри,приближени даже до Герб.Като тръгнеш от Ал.Йорданов,Боздуганов,Михайлов та стигнеш до Делчев,За изявените десни не говоря.Те си бяха там.
  Не напразно Борисов проплака *ма защо срещу мене*.
  ТОЙ СИ МИСЛИ ,ЧЕ КАТО СМАЧКА ДЕСНИТЕ ЛИДЕРИ,БИВШИ МИНИСТРИ,ЖУРНАЛИСТИ ПЪТЯ Е ОТВОРЕН И ЗАПОЧНА С БЕЛЕНЕ.
  С тях се справи,но с нас няма как.
  Прочетете *кървавото писмо *на Ил.Василев.
  Няма да му позволим да подари България на руснаците.Кой знае какво ги е лъготил.И те като виждат как го мляскат европейските лидери си мислят ,че вече ги е надиграл.Сигурно е обещал на руснаците целите Балкани.
  Ще му се стъжни срещата в Москва.
  Чака го голям отпор.Изненадахме го. Мислеше ,че е приключил с нас.А то и неговите хора се надигат.

 41. ДИВАНЕТО
  Ама си много глупав.
  Това е мафиотизирана България бе човече.Започна се от *царя* и ченгетата,да не ги изреждзм.Тук закони не важат.Те важат само за противниците на мафията.Инструмент за омаскаряване на честните хора.Като гласува правителството на Костов,че комун.режим е престъпен Борисов съобразява ли се с този закон.Не разбира се.Неговите хора искаха да отпадне.
  В твоите писания виждам двойният аршин на враговете на България затова и токова ме дразниш.Просто прозира нещо много мръсно.Ти не каза една хубава дума за онези четири години през който България се държа достойно към цивилизованият свят и спечели от това.Това е примерът за подържание.Това е нашият път.Винаги ще имаш моя отпор.Защото искам да бъдем достоен народ.

 42. “антикомунисте”, няма нужда да се фиксираш само върху “демокраДичният СИ централизъм”!!!
  Ако си “забравил”, все пак сме хора и забравяме, особено със напредването на възрастта, но ОСНОВНИЯТ проблем в избирателната система са ….. МЪРТВИТЕ души!
  Около 1 милион ФИКТИВНИ гласове служат за фалшификациите на всички избори след 1990г.. Това е най-големият ПРОБЛЕМ , а едва след това са другите проблеми.
  И към тези 1 милион “мъртви души” се наслагва и липсата на електронно гласуване ,което да намали фалшификациите от контролираният купен вот.
  Докато няма реална възможност възможно НАЙ-много гласоподаватели в НРБ и чужбина да ГЛАСУВАТ, това ОБЕЗСМИСЛЯ всякакви “мажоритарни системи” и твоят “демокраДически централизъм”.
  По същество и ти предлагаш някаква форма на “мажоритарна система”, също както при “референдума” на Сл.Трифонов. Подобна “мажоритарна система” предлага и божо димитриев, под фомата на ()резидентска реСпублика….
  И ти предлагаш нещо подобно. Но не “мажоритарността” е НАЙ-големиЯТ “проблем” в избирателната система на НРБ. Първо трябва да се знае РЕАЛНИЯТ брой гласоподаватели, за да не могат да се фалшифицират изборите. И след това трябва да се даде ВЪЗМОЖНОСТТА на ВЪЗМОЖНО НАЙ-голям брой от РЕАЛНИТЕ гласоподаватели в НРБ, и в чужбина, да ГЛАСУВАТ…..
  П.П. А колкото до Костов , то пак ти припомням ,че всички властници преди и след неговият ЕДИНСТВЕН мандат се “постараха” ,така че той да е най-опитният и успешен премиер на НРБ , през “прехода” в НРБ…….

 43. Много ми се иска Плевенлиев да се изкаже за посещението на тиквата в масква, ама на, скрил се е ….

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.