Сбъднатото пророчество на Симеон Радев за “паразитите на руския престиж” в България

Русия на Путин трови своите “предатели” с плутоний или новичок, но поединично. Видният нашенски русофил Такско Ерменков обаче така се престара в подражанието, че реши да удари от земята своите руски кумири, като обяви за потенциално отровени някой и друг милион българи, които пиели отровена вода в София.

Когато човек е отровен от фанатично русолюбие не бива да се чудим, че ще имитира онова, което е обект на обожанието му. Това се случи в случая с депутата от БСП Таско Ерменков, който се опита да изплаши хората в столицата с твърдение, че пият отровна вода. 

tasko

 

 

 

Ерменков е ентусиазиран посрещач на моторизираните руски “нощни вълци” и редовен приносител на цветя на Монумента на окупационната червена армия МОЧА. Той е в първите редици на т.н. безсмъртен полк, замислен от режима в Москва като средство за поддържане на руския патриотизъм чрез монополизиране на спомена за жертвите във Втората световна война в Европа. Ерменков налита на бой, ако някой, па макар и закичен с кичозната новоизлюпена руска “георгиевска летничка” като него, му застава на пътя към МОЧА. Казано накратко, същият се бори за титлата Най-агресивен русофил и определено има шансове да бъде припознат за такъв дори в съревнование с нейния традиционен носител през последните години Волен Сидеров.

Подражателят на всичко руско Ерменков надмина не само българската си конкуренция в лицето на Любомир Коларов, който се изказа цинично за отравянето на Скрипал – отровили там “един човечец”, голяма работа ако пукне някакъв предател, демек. Но ако руските братушки са отровили “само един човечец” и дъщеря му ( при това без същите да пукнат в крайна сметка), както и онзи предател Литвиненко, Ерменков се опита да отрови с една лъжа съзнанието на близо два милиона свои сънародници, плашейки ги с твърдението за отравянето на водата, която пият. 

В своя труд “Строители на нова България” Симеон Радев твърди за българските русофили пророчески:

“…руските приятели са готови да предадат България на русите и да ги повикат сами да дойдат да ни окупират”. ( стр. 369)

А в книгата си “Русия в началото на 20 век” бележитият български възрожденец, публицист, дипломат и белетрист прави следната характеристика на българското русофилство”

“За забелязване е, че когато се касае за руския престиж в България, нашите русофили са много по-непримирими, нежели самото руско правителство. Това се дължи , разбира се, главно на факта, че те са тук , в България паразити на руския престиж , с който тъй много злоупотребиха за свои користни цели, щото отвратиха самата Русия. Но често пъти тяхната цинична защита на руските интереси се дължи на невежество”.

(Симеон Радев, “Русия в началото на 20 век”, изд. “Свети Климент Охридски”, София, 2010 г., стр. 233, 234)

А вие си мислехте, че живеете в началото на 21 век? Е, някои неща явно не са се променили от времето на Симеон Радев, за което трябва да “благодарим” на отровеното с лъжи съзнание на паразитите на руския престиж, които обичат да плашат сънародниците лъжливо ту с Трета световна война, ту с многомилионни мигрантски вълни и “еврогейски” упадък. Сега вече и с отровена вода!

13 мнения за “Сбъднатото пророчество на Симеон Радев за “паразитите на руския престиж” в България”

 1. таска ерменкава е високопоставена пресечена нула на кремълска хранилка. Класик-рублофил заел своята ниша с безпросветна,мракобесна агресивност сред “силните на деня”.
  ДГД от една долна, мръсна гад.

 2. Да припомня!
  На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 3. Ще дам един много добър съвет на тоя малоумник – Таско, пази си гърба.

 4. В природата, за да се отървеш от паразитите, те се унищожават. Но за съжаление, в нашата действителност, за паразитите се създава хранителна среда и условия да се размножават и да ни управляват! Народе!!!

 5. Съидейници на таска ерменкава, дедивоевали в Конго. Не вЕрвате. Пускайте клипчето и се забавлявайте.

 6. Софиянец по би било добре – ТАСКО, ПАЗИ СИ Г..А!IIC…..oIL.

 7. “Руски паразити” е още едно добро название на русофилстващите кремльовци. Тавариш Решетников /да се сбъдне името му, и той “да стане на него”../ явно е чел Симеон Радев, защото нарича рублоядите на няколко места в интервютата си “русопаразито”. Човекът открито показва чувствата си към “говноядите”, /друга руска думичка за полезен идиот/, но те завалиите, не се обиждат!
  То пък как да стане – “обиден измекяр”! Някак си не върви..

 8. Да не забравяме върховото постижение на другаряТ Таско – той, съвместно с друг отявлен русолюбец Явор Коюмджиев внесоха поправки в закон продиктувани от Газпром! Същият Газпром, който е путинското оръжие за политически шантаж на Европа чрез спиране на газа!
  Та въпроснияТ Таско и другаряТ му Коюмджиев подариха българска зема на Газпром-ЪТ им за да излезе ЮжнияТ (му) поток от водата – това не бива да забравяме. И ако избраният от мутъръТ Бойко Борисов главен прокурор на РБ – ЦацАров си беше на мястото то същият Таско барабар с Коюмджиев трябваше отдавна да търкат наровете в Централния затвор – не змея да кажа Софийски, че оттам затворниците си излизат когато им омръзне да “лежат” в него!

 9. @ georgi nikolov | май 22, 2018, 13:58:
  Хубаво е това клипче да се изпрати на Тасчето Серсемков, за да може догодина и той да вземе участие в Конго. Ама на собствени разноски – направо с ИЖ-то да хваща пътя с развяни байряци чак до Африка. 🙂

  Направих си труда да пусна клипчето в Тубата за да видя коментарите към него. Струваше си. Ето кои ме впечатлиха:

  Почему у них диды белые-то?)

  Домбасские шахтёры ? Помыться не успели….

  кацапы нашли братьев по разуму, а позже расиськи ихтамнеты придут к ним защищать рузкаязычнае население…

  Я просто подумал, что это шахтёры новороссии с фотками дедов маршируют…

  И най-паче:
  СПАСИБО! ДЕДОМ ПООБЕДАЛ!

 10. СТЕФАНКО, Благодарство!
  Тъпите ватници не се усещат, че прекаленостите водят до обратен резултат-профанация на мах. Нещо повече, съжалявам, че не съхраних връзката но в украински рускоезичен сайт мернах, че още Херодот е споменал, че персите са имали праобраз на “безсмертний полк”. Както винаги, кацапите са плагиатствали. Дежа вю и никаква изненада.

 11. Херодот ги описва така:
  “A body of picked Persians under the leadership of Hydarnes, the son of Hydarnes. This corps was known as the Immortals, because it was invariably kept up to strength; if a man was killed or fell sick, the vacancy he left was at once filled, so that the total strength of the corps was never less – and never more – than ten thousand.
  Of all the troops in Persian army, the native Persians were not only the best but also the most magnificently equipped; their dress and armor I have mentioned already, but I should add that every man glittered with the gold which he carried about his person in unlimited quantity. They were accompanied, moreover, by covered carriages full of their women and servants, all elaborately fitted out. Special food, separate from that of the rest of the army, was brought along for them on dromedaries and mules.”

 12. Честит 24 Май Иво,
  Тази статия е много вдъхновяваща и отваряща съзнанието.
  Симеон Радев говори много точно за онова, което империята прави преди век, прави и днес.
  Русия, СССР и “наследникът” Русия е само едно- империя на жестоки експлоататори и поробители. Целият им живот е лицемерие, пропагандни лъжи и жестокост в името на империята. Толкова са изкривени от това, че вече са грозни. Зад всяка фасада там има само тролове и зомби.
  Същественото! “Безсмъртният полк” е израз на възстановяване на символите на империята, които бяха окаляни в лъжите на комунизма. Символите на смъртта на милиони и грабежи! Виждате снимки, но на снимките са всички комунистически символи. Отново налагат комунизма- тихо, тихо и упорито. Там се крие безсмъртният полк. По същия начин Виктор Суворов ни лъже колко била могъща Червената армия, която ей сегичка щяла да нагази Румъния и пречука Германия, но само била изпреварена с малко… Великата червена армия по идеология е армията на империята обявила, че ще завладее целия свят, ще направи диктатура на пролетариата и ще вземе всички богатства на победените. Липсата на ясно познание пречи на изобличението на хищната същност на тези убийци. Те са алчни убийци и който им служи трябва да бъде съден, както съдят фашистите днес.
  Тези убийци са убили милиони хора, няма да се посвенят в името на привилегиите си да убиват пак. Понятието “Безсмъртен полк” по своята същност е фиксация в миналото и неспособност за изтласкване на болката от Втората Световна война/ събитие отпреди век/. Защо? Защо държавната власт затормозява народа си? а и тази снимка с червените кретени от Конго буквално ме потресе. Първо писах Ангола, но е все едно и за България- снимка с пет- шест безмозъчни и Таско Ерменков под Альоша или МОЧА… МОЧА е в главите, а не в реалността. Физическото махане е само първата стъпка към свободата.
  Защото на тия ВСВ е нужна за побъркване на народа с цел продължаващото ограбване и ограбването на повярвалите в тази фиксация други народи.. Аз оценявам това като престъпна злоупотреба на руската власт със собствения народ и хората по света.

 13. Плевнелиев ГЕРБ също го държат изкъсо с някакви компромати. Какви, той си знае, но явно са достатъчно основателни, заради поведението му на зависим човек, което е заемал в определени моменти. Спомнете си, как ББ ги привика тримата: Ненчев, Митов и Плевнелиев. Как унизително се оправдаваха на пресконференцията по въпроса с платноходките и мирното Черно море! А позицията на Плевнелиев по последния казус с Пирин и как защитаваше опорните точки на ГЕРБ?! Жалко, много жалко!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.