Не двуглав орел, а двулик Янус трябва да има на руския герб

Следвайки вековната традиция на Русия никога да не си признава без многогодишно протакане отговорността за очевидните убийства, масови или поединично извършени, руският външен министър Сергей Лавров задейства този автопилот и катапултира отново в света на руските лъжи. Не е вярно, че Русия е виновна за свалянето на малайзийския самолет ( с 298 души на борда) над Украйна през юли 2015 г., зааяви той след публично оповестените резлтати от международното раследване, довели вече и до официалното обвинение срещу Русия от страна на Холандия и Австралия, двете държави с най-много свои градани, жертви на масовото убийство.

На Лавров това обвинение му приличало на случая “Скрипал” поради същата, според него, липса на доказателства. Нека конспективно, ей така , по памет, припомня на какво всъщност прилича поредната порция руско нахалство на принципа на автоматичното отричане на вина. 

Митът за освободителния по отношение на българите мотив за Руско-турската война 1878 г. е опроверган още преди тя да избухне ( след огромни усилия от страна на руската дипломация на я избегне на всяка цена) е основополагащата лъжа, върху която и днес се гради руското влияние в България. Читетелите ще могат да се уверят в това в рамките на стотиците страници цитати от руски дипломати и други меродавни източници в новата ми книга “Измамата Сан-Стефано”. Казано с думите на руския посланик в Лондон граф Шуваловблизо половин година, преди Бисмарк да убеди Русия все пак да воюва с Турция , “пет пари не даваме за българите…, нашата цел са проливите”. 

Договорът от Сан-Стефано е еманацията на руските лъжи, събрани в невъзможен по дефиниция за осъществяване документ, обречен на ревизия поради тайните руски договорки с Австро-Унгария и Англия да не бъде допусната голяма България. Ръководителят на руската дипломация княз Горчаков го одобрява с подписа си с пълното съзнание, че така поставя основите на интригата българите, измамени преднамерено от Русия, да вярват, че европейците ще са виновни за несъстоялия се данайски подарък. В тази съзнателно скроена измама се намират корените и на съвременното българско русофилство, което отказва да “забележи” фактите, които признават вече и някои български историци с дълбоки корени в комунистическата историография.

Днешна Русия продължава да отрича гневно каквато и да било вина за подпалването на Втората световна война чрез съглашателството с нацистка Германия, което я тласка към прегазване на половин Европа. С особен цинизъм Русия продължава да твърди чрез Путин, че този сговор от 1939 г. се наложил с цел да се отложи германското нападение над СССР, макар цял свят да знае, че Русия се възползва от него именно, за да нападне и окупира от своя страна трите балтийски страни, част от Финландия и половин Полша. Т.е. Русия била “отложила” германската агресия срещу себе си на цената на поощрената по този начин германска агресия срещу останалата част от Европа, която Хитлер и Сталин се споразумели да си поделят. И на цената на свободата на други народи, поробени от Русия.

В частта за България в рамките на лъжите от онзи исторически период, в днешна Русия масово и вдъхновено лъжат, че ни били освободили от фашизма и дори, че е тяхна заслугата за спасяването на българските евреи, а не на българския народ. Защото българският народ, както излиза, се е повлиял от победите на Червената армия и се изплашил от наближаващото руско възмездие. С други думи българите целокупно са страхливци и не може да са спасили своите евреи по собствени благородни подбуди, а само от страх пред Русия. Ето защо българите са били спасени дори от собственото си демократично правителство на Муравиев, което вече е скъсало с Германия от страх пред Русия и на практика й обявява война, докато Русия окупира освободително царството.

Нито дума никога не сте чули от страна на Русия за факта, че тя окупира България без повод за война дори след като през цялата Втора световна поддържа пълни димопломатически отношения с една “фашистка България”, т.е. Русия си дружи дипломатически с “фашистка държава” по изключение само за България сред германските сателите, но решава да скъса тези отношения тъкмо, когато България ги скъсва с Германия, която не е окупирала България, а си изтегля частите от българска територия преди нахлуването на Червената армия. За капак на тази лъжа България , която е изключение от правилото сред съюзниците на Германия и не е воювала срещу СССР с изпращане на свои войници срещу него, нито е убила поне един червеноармеец на своя земя, е осеяна с огромни, построени по време на руската окупация паметници на благодорност за лъжата.

Русия лъжеше за свалянето на южнокореския пътнически самолет на своя територия през есента на 1983 г. После постепенно призна, но с уговорката, че това било наложително заради предполагаема шпионска мисия на боинга. Т.е. за Русия е напълно в реда на нещата да убие стотици невинни ( чужди) граждани, ако сред тях има поне един виновен ( по руските стадарти). 

Десетилетия наред болшевишка Русия лъжеше вдъхновено, че нацистите са избили цвета на полското офицерство в Катин. Чак при управлението на Елцин Москва си призна за масовото зверство. В днешно време Путин прави опити да ревизира и това крайно необичайно за руските традиции признание, белязано от смъртта на полския президент Качински в поредна “мистериозна” самолетна катастрофа на руска територия. Полските следователи твърдят, че става дума за взрив на борда, но Русия не признава.

Като става дума за удобни катастрофи във въздуха, вероятният наследник на Елцин, изключително популярният през 90-те години на миналия век сред руското население армейски генерал Лебед, също загина удобно в паднал хеликоптер. Удобно за онзи, който всъщност наследи Елцин след това от позицията на шеф на службата, наследник на КГБ.

Борис Немцов, другият възможен наследник на Елцин, който дори не му беше конкурент по влияние ( като генерал Лебед), а се радваше на одобрението му като приемник, също загина, но не във въздуха. Беше разстрелян на мост в Москва пред прозорците на Путин. Обвинение получиха някакви жалки чеченски изпълнители, а не онзи, когото екзекуцията  освободи от страховете от най – големия му критик сред оцеляващите остатъци от руската опозиция, отказал да избяга от Русия. Случи се дни преди Немцов да изпълни обещанието си да съобщи скандални истини за властта на Путин.

Лично Путин лъжеше без да му трепнат трите букви КГБ в окото, че “вежливите хора”, окупиращи Крим, били някакви доброволци без опознавателни знаци на униформите, които сами си купили ( както самолетите, корабите и прочее руски атрибути на окупацията, мобилизирални за целта?). Само месец по-късно, когато операцията по окупирането на Крим приключи успешно за окупаторите, Путин гордо пое отговорността за превземането на Крим. Той надмина в това отношение своите предшественици в болшевишка Русия, които поне се опитваха да излъжат, че руските войски били поканени във Финландия, балтийските държави, Афганистан, Унгария или Чехославакия да спасяват съответните народи от “реакцията” и “контрареволюцията”. От същото руснаците се бяха опитали да “спасят” и Полша през 1919 г., но този първи опит за износ на руска революция се натъкна на полския военен отпор под командването на генерал Пилсудски. Отмъстителтият Сталин, лично ръководещ от дистанция похода на Червените ескадрони към Варшава, трайно позиционира на водещо място Полша и поляците в списъка на бъдещите си жертви. Заедно с българите, които през 1916- 1917 -та разбиват руските агресори на своя земя и подписват капитулацията на Русия в Брест – Литовск на 3 март 1918г. , за което си получават за наказанието под формата окупация през 1944 г.

Ами ядрената лъжа на Русия, която убеди Украйна да й предаде ядрените си оръжия срещу обещанията да защитава националния й суверенитет, след което окупира Крим с пълното съзнание, че Украйна е достътъчно разоръжена, за да окаже опасна съпротива?

Ако за Лавров днес нямало доказателства за руската вина по “случая Скрипал” или за свалянето на малайзийския пътнически самолет, то за всичко споменато по – горе доказателствата са отдавна известни на целия свят.  Което прави също така реакцията на Москва предизвестена: след като са били в състояние толкова дълго и наедро да лъжат, защо да не продължат и днес за “някакви си” 298 жертви в небето над Украйна. Да не говорим за онзи “човечец”  в Солсбъри ( по израза на видния български русофил Любомир Коларов) и дъщеря му. Те отгоре на всичко се измъкват живи от опита за убийство. Ето това вече е “доказателство”, че Русия не била виновна.  Изтъква го днес отново лично Путин. Иска да каже, че неговите убийци не са замесени, тъй като те не биха допуснали подобен неуспех ( доказателство за което вероятно е отравянето на Литвиненко, мъждукал също в мъки между живота и смъртта, но все пак умрял накрая). 

Не случайно от византийската традиция Русия е избрала да наследи символиката на двуглавия орел. Отиват й “византийските номера”. Но щеше да й подхожда още повече да си сложи на герба двуликия Янус. 

Unknown-1

Unknown-2

26 мнения за “Не двуглав орел, а двулик Янус трябва да има на руския герб”

 1. Както в случая с гибелта на подводницата “Курск”, когато директно му бе зададен въпроса, Пут.ин смутолеви “Она утанула”, така след време ще признае сконфузено и за самолета – “Мы сбыли”.

 2. Мястото на комунистите – русофили е в затвора. До живот.

 3. Ударен текст разпиляващ на пух и прах всички, до една опорните точки на рублофили-петоколонци, русофили и полезни идиоти.
  Дали пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, баце, Корни, Болен Лидеров, Иван каракачанов, маГарешки и вся остальная рубладжийска сган, взети заедно-сите-общо, първо поназнайват изнесените факти и обстоятелства и въпросът на въпроситем доколко им стига капацитетът да ги анализират и осмислят.
  Надай се вдово на пиян х..

 4. Да припомня!
  На 30 май-сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 5. Справедливо е такъв нечовешки криминален режим да бъде изолиран под карантина от държавите по Света.
  За нещастие путиновият такъв притежава петрол и газ / за ядреното оръжие да не говорим/ с парите,от които купува директно съучастници и примамва полезни идиоти.
  Все пак в историята не се намира пример държава оглавявана от престъпни глупаци да е просъществувала.

 6. По една от съдържащите се теми за спасението. Еврейските общности, където и да са по света, знаят кой им е приятел и кой лъжеприятел. С много тънки изключения, разбира се.

  В тази връзка, историята на високия човек и дипломат БОЯН АТАНАСОВ! –
  https://issuu.com/paxpublishing/docs/book_text_edited_sept6_pdf_4_online

 7. Прибавям към това още един , сравнително пресен случай отпреди няколко години .

  Когато над турска територия беше свален руски су 2..и не знам колко си от турски Ф16 от не знам кога си (това като поздрав към едно тлъсто момче на висок държавен пост) твърде послушните ни (вече) СМИ цял ден услужливо ни будалкаха , че двамата пилоти са катапултирали успешно и били живи , здрави и спасени .
  Дори във вечерните емисии по всички ефирни телевизии се появи изключително странно “интервю” с някакъв човек , на руски език и в гръб , който беше представен като член на оцелелия екипаж . Обясняваше колко подло и несправедливо турците защитили небето си и как ще се върне да отмъщава и още идиотщини от тоя модел , а ние гледаме един остриган врат и се чудим защо крият лицето на героя (I’ll be back – е може ли да кажеш това с гъ…рба си , де).
  В тази част на деня Итернет вече беше отразил обилно световното събитие и в частност съдбата на двамата пилоти , тъй че голяма част от телезрителите знаехме .
  И тия дето го излъчиха знаеха , че знаем .
  Ама , службата си е служба . А сиренето е с пари .

  Инстинкт е !

  В инстинкта за лъжене се е скрил и инстинктът им за самоопазване .

  А когато имат повече време организират по-дебели и опашати , по-гнусни и дори ужасни лъжи , като онази чеченската , дето Милена ни представи по-отдавна (след осем без десет наистина , макар и не много) и до днес още служи като опорна точка при оправданието на руските зверства там .

 8. Написаното от Вас г-н Инджев е блестящо изобличение на руската на практика НЕОПИСУЕМА НАГЛОСТ (считам, че думата нахалство използвана от Вас е твърде слаба). И с нетърпение ще очаквам излизането на новата Ви книга. И все пак продължавам с горчивина да си задавам въпроси – защо водещите в ЕС държави – Германия и Франция (и не само) продължават да не обръщат внимание поне публично на тази наглост поддържайки външно почти безпроблемни връзки с Путин и обкръжението му. Ето и Меркел и Макрон се срещнаха с него, даже последният – на икономически форум от твърде високо равнище, че и май доста сделки са подписали френски фирми с руски (за една от тях се говори, че е за 2,5 милиарда)… А Захарова, Путин и Лавров в очите ги лъжат и мажат колко е невинна Русия (разбирай Путин и кликата му)…
  Нещата много заприличват на периода преди ВСВ и срещите на (ако не се лъжа) Даладие и Чембърлейн с Хитлер…
  Да не стане накрая така, както Чърчил казва след тази среща – ЕС да получи и позора и войната…
  Вярно, че сме в 21 век ама…
  Чак да му стане обидно на човек…

 9. В чест на посещението на баце на 30-ти того на килимчето пред ввп в село Частоозеро, в Курганска област се открива предишният ден паметник на кюбимият му политгуру-ГНОМА. Редно е, банкянското слънце, да отиде на място и да положи китка от името на сите родни петоколонци-рублофили, проЗти русофили и “интелигенти”-полезни идиоти. Джуджи1 ги люби тези метани.
  https://varlamov.ru/2938206.html

 10. Скромното ми мнение: Стефанко е прав.

  Русия е зло. Което ще преживее санкциите. Те са свикнали на глад.

  Унищожение трябва! Това е дива орда, с която преговорите водят само до нови окупации и искане на още и още.

  С бандити не се преговаря! Те се унищожават!

  Много ми е интересно какво ще стане, ако Русия посегне на Аляска, каквито клипове се въртят. Ще преговарят ли?

  Само бой по муцуната на вечно гладната сибирска мечка!

 11. Светът ще стане по-богат, когато злото Русия бъде унищожено.

  Защото няма да харчи пари за защита, а ще ги влага в наука.

  В момента основната пречка за просперитета на човечеството е изостаналият Кремъл. Диваци. Искат всичко, но не могат да дадат нищо. Освен нефт и газ. Затова Хитлер казваше на Сталин, че е суровинен придатък на на цивилизацията и го ползваше като такъв.

  Това и днес се вижда.

  Общо взето, идеологиите нямат значение. Важното е хората да живеят добре. Свободата е важна.

 12. Да ви светна. Император Тиквоний Банкянски не случайно точно днес е на “посещение” в Киев. Главна, единствена цел е да го вкарат домакиините на аванта на стадиона за да подкрепя, нали се бара фен на Реал, мадридчани. Малей, пак огромна излагация за страната ни.

 13. Мястото на комунистите – русофили е в затвора. До живот.
  Posted by Скъсване с Русия! | май 26, 2018, 11:39

  Общо взето, идеологиите нямат значение. Важното е хората да живеят добре. Свободата е важна.
  Posted by Скъсване с Русия! | май 26, 2018, 20:02

  Кое от двете е вярно?

 14. Порошенко как елегантно “изтемари курвенската” баце. Преписа му думи които той официално, де го този кураж, не посмя да произнесе. Нашият триждий премиерин заявил, че бил за териториалната цялост на Украина. Оня злопаметен злобар Путя какъв ли унизителен номер ще извърти вдругиден на банкянското слънце. Запасете се с пуканки, сеирът, то и друго едва ли ще има, ни е в кърпа вързан.

 15. Мога ли само една стилистична забележка. Руската реакция на въпросите за малайзийски самолет може да се определи по-точно с НАГЛОСТ.”Нахалство” е много меко…

 16. Така се прави.
  Баце, преди да си отвори голямата уста при ввп за да иска за н-ти път превръщането на “гьола” БЯлене в АЕЦ да се запознае с долното.
  “Йордания прекратява съвместният проект с Русия за изграждане на АЕЦ поради оскъпяване, съобщава РИА Новости.
  Съвместният проект предвиждал изграждането на два енергоблока с мощност 2000 мегавата на обща стойност 10 милиарда долара.”

 17. Според един от най-информираните хора на планетата-чарз сноудън, няма друг по света и у нас който така да “люби, тачи и милее” за ввп както Президентът на САЩ.
  НЕ КОМЕНТИРАМ.
  Само “превеждам” от съвеЦкий диалект същността на долното инфо.
  https://www.gazeta.ru/politics/news/2018/05/27/n_11585479.shtml

 18. Ей туй, съм го пропущил. Излиза, ти да видиш, ама що ни съм хич изненадан, ватниците не само са уникално тъпи ами броят и всички останали за глупаци. Визирам казуса с бастисаният от тях малайзийски Бойнг над Донбас през лятото на 2014. Да, ама НЕ!
  През 2017 година откриха, че “Алмаз Антей” били иззели данните от трасовият локатор в Ростов от злополучният ден. НА тях се виждал самолета, но не се виждала ракетата.
  След като холандците поискаха данните, руснаците им дали някакъв файл, в някакъв неизвестен руски формат.
  На въпросът на холандците “какво е туй?!?”, руснаците им казаали, “ние така работим. Ако искате ще ви пратим конвертор, за да се преобразува до познат за вас формат”.
  След с такава лекота могат да преобразуват тия първични данни, за какво могат да послужат?!?

 19. СТЕФАНКО,

  Всеки относително последователен в честността си човек би си задал Вашите въпроси.

  В дух ‘Да посипем Русия с хармония от пасти и рози’ идва и изказването на Лагард, публикувано в сайта на IMF:

  “Russia has put in place an admirable macroeconomic framework—saving for a rainy day, letting the exchange rate float, introducing inflation targeting, and shoring up the banking system. As a result, it was able to weather tough times well, and today it has virtually no fiscal deficit, a solid current account balance, and very little debt. And now it needs to continue with its modernization program to boost productivity and dynamism—including by diversifying out of oil, boosting investment in health and education, reducing market concentration, and integrating more into the global economy.”

  Интеграция на Русия в глобалната икономика…! Какви санкции и какви международни трибунали…?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.