Премиер за бой се стяга, носи на бой от началника Путин

Нервната реакция на премиера Борисов в отговор на журналистически въпрос, зададен му вчера относно темите на разговора му на предстоящата среща с Путин , издаде неговата несигурност, а вероятно и неподготвеност. С домакин като Путин, унижавал вече български гости в Сочи, като премиера Станишев, принуден да чака 3 часа в предверието на кабинета му през септември 2008 г., това е разбираемо. Ето защо Борисов се сопна, че никога не говорел предварително за срещите си и посъветва журналистите да го питат за състоялото се вече негово посещение в Украйна. Направи неуспешен опит да балансира впечатлението за подчинение на руската императивна покана да се яви до една седмица на килима пред Путин. 

За разлика от самия Борисов, неговите ласкатели, абонирани да коментират величието му по телевизиите у нас, демонстрираха обичайната си “осведоменост”. Професор Михаил Константинов, когото отдавна вече не представят като математик, защото го превърнаха в експерт по всякакви международни въпроси, предрече вчера в своя телевизиона изява, че Борисов ще си говори с Путин за енергийни проекти и за свалянето на санкциите.

Днес другият дежурен пророк, социолъгът Андрей Райчев, похвали за пореден път Борисов. Бил се вписал в тенденцията за разделяне на Европа от САЩ, зададена от Тръмп. Ето защо посещението на българския премиер в Русия било изключително важно. Само че на събитието трябвало да се гледа от “птичи поглед” ( както вероятно го гледа откровеният русофил, летецът Румен Радев). 

Както и да го погледнеш, положението е като пред струпване на градоносни облаци. Градушката е неизбежна, а щетите ще зависят от милостта на на стихията, срещу която нямаме подсигурено противодействие. Което няма да попречи на ласкателите да отбележат, че всъщност падащите от притичи поглед ледени късове са манна небесна за уискито на Началника. 

А общото между двамата, единият от който минава за десен, а другият за ляв, е че заедно рисуваха апокалиптична картина в разгара на кризата с мигрантите в Европа през 3 години. Райчев се възмущаваше от либералното лигавене на германци, които галят по главичките прииждащи мургави дечица, вещаеше унищожитгелна вълна от народно недоволство в Германия, която неминуемо ще помете Меркел до няколко месеца, а за мигрантите изобщо препочваше да бъде доведено до тяхното сведение, че в България ги очаква глад, бой и още нещо нещо. Проф. Константинов беше по-конкретен. Предлагаше да се стреля на месо на границата по всички нарушители, те. без разлика от мотива им, пола, възрастта и т.н.

Вписвайки се в тази истерия ( като става дума за вписване) Борисов от своя страна прогнозира опасност от има-няма 10 милиона мигранти да ни прегазят. Прегазени се оказаха само “лебералчетата” в България, които бяха изхвърлени от парламента под стройните крясъци на патриотарите.

Сега цялата тази лъжлива компания, която обича да създава страхове с цел да се почувстваме спасени от тях, когато прогнозите им се провалят, се е втренчила в собствените си радостни апокалиптични видения за голям разрив между Европа и САЩ. Мечтата за Путин!

Може ли една (не)скромна прогноза на този буреносен фон във връзка с очакваната градушка в Сочи? 

Няма да има “вписване” на Борисов в уж новата световна ситуация.  Може градушката да му “набие канчето”, но той не е от обидчивите, когато го унизяват руснаци. Обича да рита паднали, но носи на бой, когато ге пердашат началниците. Ще “удържи фронта” и ще завърне в обичайното си качество на измъкващ се сух от водата. 

Борисов се изхитри да обясни дори загубата на президенските избори, дължаща се изцяло на него, като своя победа в името на демокрацията, заради която позволил на Радев да спечели, та няколко руски ритника ли няма да представи като полезна за спортната му форма спаринг тренировка на руския тепих?!

 

Това, което не ме убива, ме прави силен, е казал Ницше. Не че Борисов е чел Ницше, но определено е ницшеаанец по поведение в горния смисъл. Въпросът е доколоко ние като народ и избиратели сме готови да потвърдим максимата, че човек може да излъже да излъже много хора повече от веднъж, но всички и завинаги не може.

1465010837-we

13 мнения за “Премиер за бой се стяга, носи на бой от началника Путин”

 1. Да припомня!
  На 30 май, сряда е последното заседание в Софийски Районен Съд-Наказателно отделение, адрес бул “Скобелев” 23, на ндчх 17036 , атакистът илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ от 13,30часа, 109-ти състав, съдия Славчев в 16-та зала.
  В тази връзка и подновявам кампанията на СИЯ “Левче за Иво”.
  https://ivo.bg/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BA%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B8-%D0%B1%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%B0/

 2. Според Григорий Явлинский в разговор с него, ввп с изцълклени от възторг очи е “признал”, че планетата отива към Трета световна, при това термоядрена война. Нещо повече, изразил е пълна увереност, че “победа будеть за нами”. ГНОМА в такава сапунка се е вкарал, просто не е истина. Да видим, освен баце и преди него, миналата седмица пРЕЗИДЕНТ Фърчилков, кой друг висопоставен шаран ще захапе въдицата.

  https://echo.msk.ru/blog/yavlinsky_g/2210638-echo/

 3. Малко история. За мен, най-впечатлително е % на участниците в Гражданската война в Русия-4.
  За сметка на това, при интервецията на 14-страни последните са претърпели огромни загуби. Няколко стотин убити. За няколко години.Толкова колкото блядовете за 2-3 часа ги докараха на 7 февруари в битката при р.Ефрат.
  http://www.km.ru/v-rossii/2018/05/26/istoriya-khkh-veka/825040-grazhdanskaya-voina-v-rossii-razvenchanie-mifov-propag

 4. Ясно е защо Борисов не казва какви ще ги разговаря с Путин. Първо: този илитерат изобщо не може да разговаря- или произвежда плиткоумни и назидателни монолози на чис’ банкенски или геройски мълчи като изловено хулиганче. Второ: самият той не знае за какво го викат. Много добре помни какви неопровержими компромати му наложиха кандидатурата на Цецка, та президент да стане Льотчика. Сега положението му е аналогично “в шише”. И той не знае какво ще му искат, а по-лошото е, че не знае с какво от многото ще го изнудват. Говори се, че гнусният материалец вече е достояние на еврошефовете му. Може да е предоставен и на Щатите, защото посещението на главния им прокурор също ни се яви малко изненадващо. Не съм сигурна дали Б. е чел Илф § Петров, но е сигурно, че ледът се пука под краката му. Сега е моментът БНТ да завърти за n-ти път “Момчето си отива”. Много рейтингово ще бъде.

 5. Светъл пример

  Преди точно 99 години, Генералният прокурор на САЩ Палмър наторва на кораба «Buford» 249 “пасажери”-полезни янки идиоти-симпатизанти на Съветска Русия и ги отправя по местоназначение. Да се порадват на място на настъпващият комрай. Едва ли някой от тях е умрял в постелята си.

  Ще ли дойде ден и при нас, чемодань, самальот, Сибир за рублофилите-петоколонци.

  https://twitter.com/segozavr/status/944264528732311553

 6. Всеки който поддържа мита за “липса на алтернатива на Борисов И ГЕРБ” е удобен на собствениците на големите медии и прилежащия персонал.
  Даже и да ca изкукуригали и то съвсем не на майтап,тъй като въпросните коментатори явно забравят, че децата,внуците им и техните деца ще живеят на тая територия.
  Борисов не e вечен.И изобщо човек би си помислил, че след около 6 хиляди години писана история, хората ще осъзнаят факта, че ако власттa не е споделена, бива отбранявяна и обикновено на висока цена.
  Oт инструмент на властта, управляващия се превръща в оръжие.
  Oптитие за злепоставяне и унищожаване в зародиш на всяка опозиция,,парламентарна,
  извънпарламентарна,медийна,,гражданска,
  обществена,почти сигурно е неосмислена грешка.
  Hай вероятно няма да я плащат изкукуригалите.

 7. Всички казионни “ласкатели” на властта и на “вождь” са само лумпенизирани натегачи, комплексирани калинки и наемни рупори на пропагадността.
  Подобна калинкова “експертност” имаше и по темата за аец-белеНЕ , тази сутрин по БНТ.
  В студиото бяха двамата “енергийни Иксперти” – “проф.” тасев и путлеристкиЯТ лобист от БКП- кЮмЮрджиев.
  Да припомним ,че преди 4 години , при “управлението” на ОБРЪЧгархски, кЮмЮрджиев заедно с другият “енергиен” “Иксперт” от БКП – т.ерменков, внесоха в парламента най-лобисткият законопроект за Южен поток, писан директно под диктата на Газпром.
  А пък и днес “енергетика” кЮмЮрджиев “оправдаваше” строителството на аец-белеНЕ със ……..със възможността след 15-20 години в НРБ да има 100 000(сто хиляди!) електрически автомобили….!?!?!?…..
  Чудно КАК някакви си 100 000 електрически коли могат да предизвикат недостиг на електроенергия?!?!? И то евентуално след 15-20 години?!?!
  Даже кЮмЮрджиев направи някакви БАКАЛСКИ “сметки” , че всяка от тези 100 000 електрически коли щяла да консумира по 40 кВтч на ден…?!??!?!
  И като се има предвид ,че тези 40 кВтч ще струват около 8 лева , толкова колкото струват сега 4 литра бензин….?!?!.. Това показва ,че няма да има голяма “икономия” от електрическите коли спрямо бензиновите, след като всяка електрическа кола ще струва 8 лева ВСЕКИДНЕВНО…… или около 3000 лева годишно за електричество !!!!!!!!!!!
  Но дори и тези 100 000 елекрически коли ще изискват само 4 000 000 кВтч всекидневно. А толкова малко електроенергия могат да произведат 5-ти и 6-ти блок на АЕЦ Козлодуй, за …. 2 (ДВА!!!) часа…..
  Но такива “Иксперти” ,като кЮмЮржджиев “проф.” тасев, няма как да пресметнат, че 100 000 електромобила могат да се заредят само за 2(ДВА!!!) часа от двата енергоблока на АЕЦ Козлодуй!!!!
  Ето такива са всички калинкови “Иксперти” в третият “мандат” на “вождь” винету.
  калинка, милиционер, калинка, милиционер ………калинка, милиционер……..
  Но какъвто е “вождь” – такива са “сОветниците” и КАЛИНКИТЕ му……..

 8. Анализът е право в десетката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.