” Да влезе убитият” се случи по случая с фиктивното убийство на Бабченко: украинците надхитриха руските убийци

“Да влезе убитият” е стара шега  от криминалния фолклор. Но днес тя беше илюстрирана във възможно най-буквалния смисъл с появата на “убития” вчера в Киев руски журналист Аркадий Бабченко на пресконференция в украинската столица, от която стана ясно, че московците са надхитрени.

НА СНИМКАТА: Бабченко като живо доказателство за успешната акция на украинските служби, застанал между шефа на украинските служби и главния прокурор на страната на пресконференцията в Киев днес.

 

Unknown-1

 

 

 

Поръчали са убийството му, но украинците са им направили постановка, за да хванат наемника, купен за мръсната поръчка от руските специалисти по избиване на противници на Путин. https://www.youtube.com/watch?time_continue=10&v=xQGglrOBb-c

Не ми се вярваше, че толкова опитен военен кореспондент, като Аркадий Бабченко, преминал като боец през месомечалката на войните на Русия в Чечня, който си е “сложил главата в торбата” като остър критик на Путин, е бил застрелян толкова лесно в гръб в дома си в Киев вчера. Изчаках половин ден за подробности, преди да пиша по темата.

  Ден по-късно повярвах. Както целият свят. 

На въдицата се хвана и лицемерната Москва, която започна да оплаква руснака Аркадий само защото е руснак. Вече няма значение каква политическа позиция е заемал той, заяви председателят на Съвета на федерациите Валентина Матвиенко, която изрази соболезнования на семейството на Бабченко, цитирана от ТАСС. Тя дори предложи помощ на съпругата и децата му преди да стане ясно, че Русия, чрез своите служби, е вече доказано разкрита като поръчител на това убийство, което в крайна сметка е предотвратено от операция на украинските служби. 

Бабченко благодари на украинските си домакини, че са му спасили живота и се извини на съпругата и приятелите, повярвали, че е мъртъв. 

Беше нещо като интуиция, когато отказах да повярвам в убийството на Бабченко в Киев, отлагайки реакцията си по случая. Това е случаят, в който интуицията не ме е подвела. Желащите да ме обвинят в предварителна информираност, са свободни да си вярват на конспиративните теории, че съм “знаел”.

Фактите, изнесени на днешната пресконференция в Киев от ръководителя на Украйнската слижба за сигурност Василий Грицак: 

Убийството на Бабченко е поръчано от руските спецслужби. 

Нает е за целта ( и вече е арестуван) украинец, воювал на страната на проруските сепаратисти в Донбас.

Получил е 15 000 долара и са му обещани още 30 000. Посредникът в мръсната сделка е получил своите 10 000 долара.

Най – интересното предстои да научим. Защото хитрата руска сврака е хваната с двата крака от съседите, които я познават както никой друг никъде другаде по света. 

Многократно съм твърдял, че руската имперска надменност си е намерила майстора, създавайки от Украйна най – големия си враг, който никога и по никакъв начин не могат да прегазят, както Русия на Путин направи с миниатюрната Чечня. Ще имат да патят московските тарикати, които “ на баламите вода носят”, според българската поговорка.  

13 мнения за “” Да влезе убитият” се случи по случая с фиктивното убийство на Бабченко: украинците надхитриха руските убийци”

 1. Днес е един страхотно хубав ден за Украина и приятелите ѝ и България. Май по едно и също време, съдба ли е, предопределеност ли е, какво зна

 2. Изпуснах го и сега продължавам.
  Днес е един страхотно хубав ден за Украина и приятелите ѝ и България. Май по едно и също време, съдба ли е, предопределеност ли е, какво значение по дяволите има-Бабченко-ЖИВ, Иво, триумфира срещу рублофил в съдебната зала.
  Животът е прекрасен, приятели!

 3. Току-що, по TF1 показаха репортаж за това как украинските служби са “изтемарили курвенската” кацапите.
  Това е и първото споменаване по медиите на случая.
  Малей, кеф, та кеф!

 4. Малко, да чете и ИВАН каракачанов на кави съюзници може да разчитат неговите подчинени. Не знам, с какъв акъл ватниците дрънкат оръжие. Винаги трябва да им се припомня га се надървят как завърщи първата и последна сухопътна битка между американци и руснаци. На 7 февруари т.г. под р.Ефрат. 300:0 за янките. На терен е имало само 16 инструктора на Пентагона. Правете му сами сметка за какво говорим.
  https://www.gazeta.ru/army/news/2018/05/29/11594551.shtml?updated

  https://censoru.net/27216-vot-kakie-voennye-vozmozhnosti-imeet-amerika.html

 5. Изкопано от мрежата за вас.
  Добре изиграно!
  Не разбирам съветските апологети какво точно не разбират! Като е инсценирана смъртта са провокирали заподозрения посредник да комуникира с тези които са поръчали убийството. Този който е получил $40,000, платил е $30,000 на убиеца и е задържал $10,000 за себе си се е обадил където трябва да се отчете. Понеже е бил вече под наблюдение, всичките му комуникации са записани. Това са веществени доказателства за да се разкрие истинския поръчител.
  Какво неясно има тука? За какво “загубено” доверие в Украйна говорите. Напротив, много добре са си свършили работата и са събрали нужната им информация. Нека сега плешивото джудже си гризе ноктите в Кремъл. Разбира се ще отрича, ще плаче че това било фашистка провокация, ще напомня че някъде, някой бие негрите но …. задника му блесна.
  А на заклетите руски “българи” нищо никога не може да накърни светия образ на Владимир Владимирич. За останалите нормални хора – браво на Украинците. Сега ще разкрият поне част от огромната руска мрежа в Украйна.
  А каква е тя в България не ми се мисли. Няма да се учудя ако в такава благоприятна и приятелска среда, руските шпиони са повече от служителите на МВР в България. В това число слагам и селянина с фуражката и другия селянин пожарникар и бабаит-бияч и всичките му там руски-турци, комунисти-гейове, ловци и повечето от управленската фауна в БГ.

 6. Това, как звучи на фона на разкритията за руските престъпления? Бойко Борисов пред Путин – “Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим. В сферата на сигурността и борбата с тероризма, работим много добре с вашите служби”. !?
  Банкянски гълъб е просто жалък!!! Срам ме е че това нищожество и подобните му заемат властови позиции в Родината ни! Срам ме е от всеки Българин, който не иска да разбере, този абсурд. Ние сме във вътрешна война помежду си от както Червената Армия пороби България, а банкянския гълъб щял да им лъска паметниците???!!! А защо няма смелост да си поиска заграбеното ??? Нали и Путкин стана православен, че даже и Икона му носят. На най-големия злодей и убиец, Гълъба му носи икона?????!!!! Да не мисли, че оня ще я погледне??

 7. Eдна много проста истина изпъква от само себе си, с това “убийство” и оживяване. Истина за украинската “служба”, дето го е спретнала.
  Че СБУ е цивилизована и украинска. Навярно и всичките им останали служби, за сигурност става въпрос.
  И, че тя е “от Европа”, “от НАТО” и “от ЕС”.
  При което веднага се набива на очи, че нашата ДС-ДАНС продължава да е с червена русия, т.е. също така от “от варшавския договор” все още, с една дума “от цк на капеесес” и “от КГБ”.
  Нима ДС-ДАНС не арестува, чрез ръцете на МВР, руски дисиденти, избягали в Европа, озовали се по някакъв начин в милата ни, “свободна” татковина??
  Нима ДС-ДАНС не работеше активно срещу протеста в България през 2013 г., който бе насочен за “повече ЕС”, повече Европа и европейски ценности??
  Нима от ДС-ДАНС не са всичките офицери-“тръмписти” и цялата “инициатива”, спусната от Москва, в подкрепа на полезния проруски идиот тръмп??
  Нима от ДС-ДАНС не изпратиха също като тях тъпичките ченгета, този път с униформа, през март 2018 г. по домовете да плашат хората да не публикували във фейсбук критики, че т.нар. “патриарх” на русия, т.е. генерал от КГБ на прикритие ръководител на резидентурата, наречена “синод”, да не се “дразни”????
  НИМА??????
  ……

 8. Този метод на службите се нарича “Контролирано престъпление” в който се изчакват последвалите действия на престъпника. Както при “Контролирана пратка” където пратка с незаконно съдържание бива пропусната през граница, за да бъде задържан крайния получател при нейното получаване.
  Сега в Кремълториума ще си мълчат като “Путин в нови гащи”…

 9. Към BLUE:
  „Срам ме е от всеки Българин, който не иска да разбере, този абсурд. „

  От русофила се срамувай, а от БЪЛГАРИНА се гордей!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.