Путин пак излъга за общата ни история и Борисов пак не разбра

Премиерът Борисов си общува на руска тертория с лъжливия си домакин Путин без да забележи какви ги плещи руския самодържец.

Ето един акцент от лъжите на Путин, изречени в присъствието на нашия премиер Борисов, който не е в състояние дори да ги регистрира, какво остава да ги контрира.

На записа от видеото от пресконференцията на двамата единомишленици, домакинът Путин заявява пред разсеяния си гост една лъжа (малко след четвъртата минута), а Борисов клати глава кичозно с блуждаещ поглед като ( бистришко) тигърче на задната седалка на москвич.

IMG_8575

 

 

 

Путин заявява пред априори съгласния с него Борисов:

IMG_8572

 

 

 

“Изразих към господин министър-председателя признателност за внимателното отношение и към нашите воински мемориали на българска земя, където са погребани десетки хиляди руски и съветски воини, загинали в боевете за освобождението на България.

Договорихме се с господин министър-председателя, че ще бъде подготвено специално споразумение за сътрудничество за опазването и охраняването на погребенията”.  https://www.youtube.com/watch?v=0lvOZCDSEP8

Какви са фактите?

Нито един съветски войник не е загинал в България. Не и в боеве “ за освобождението на България” на българска територия. Ако има погребани червеноармейци тук, то те не са загинали в боеве в България. Още по – малко пък за нейното “освобождение”.

Путин или не знае това, или знае, но опакова лъжата за загиналите за “българската свобода съветски воини”  в рамките на митологията за руските жертви в Руско-турската война близо век и половина по-рано. Но дори и тези руски жертви, повечето от които са украинци, наборници от тогавашната южна част на руската империя, са доста по – малко от “десетки хиляди” (  макар това да не прави ничия смърт маловажна). 

А може би трябва да отбележим все пак с благодарност регреса в лъжите, според които до неотдавна руснаци и българи лъжеха солидарно, че имало загинали 200 000 хиляди руснаци за българската свобода, т.е. повече от целия състав на руския балкански корпус във войната на Русия с Турция?

Какво налага ново споразумение за опазване на съветските монументални светини в България при положение , че в договора между Русия и България от 1992 г. този въпрос е уреден и без това изключително в полза на руската трактовка на историята с формулировката “взаимна защита” на паметниците ( сякаш в Русия има паметници на българска окупация на Русия с реципрочна стойност)?

Да, това е въпрос, който е прекалено сложен ( и неудобен) за нашия премиер, привикан на аудиенция от Путин по друг дневен ред, но пуснат по пързалката на историческите руски манипулации на историята, върху която Русия гради хлъзгавото си влияние у нас по липса на друга писта, върху която това влияние може да се състезава с конкурентната привлекателност на толкова омразния за Москва евроатлантически свят.

Върху пластелин като Борисов Путин може да оставя какъвто отпечатък иска.

 

16 мнения за “Путин пак излъга за общата ни история и Борисов пак не разбра”

 1. Много е точна забележката на Иво Инджев. На България е обявена война през 1944 година и е докладвано на Сталин, че са превзети и окупирани четири града… Яко, а?
  Дали разсеяното тигърче от задната седалка на Масквича би се сетило, ако не беше упорствало повече в областта на бойните спортове? Ш’са сети, ама друг път- затова е на този пост. Но подпише ли, ще извърши национално предателство, защото не може да се държи паметник на окупационна армия. Второ няма такова нещо като наши мемориали! Те са български в знак на почит! Още малко ще кажат, че ще ги надстрояват или уголемяват!

 2. Поздрави до ИВО за отново брилятния език и прицел!
  Такива текстове трябва да заставят всеки ден сутринта на бюрото на “началниците” начело с борисов, а не текстове на техните гениални съветници – представям си с какво съдържание са те – със съдържание като неговата куха глава.

  Ако сте забелязали – забелязали сте, разбира се – редовното, ежедневно изражение на лицето на боко (всеки човек си има едно “средно” изражение, ежедневно) е една полуусмивка. Тъпашка, издаваща голяма вътрешна кухина (вместо плътност), и също така изтъкваща: “абе аз ги знам тия работи”, “на мен не ми ги плещите такива неща”, “по кой въпрос не съм компетентен, по кой, а?”, “питайте ме за друго, за к’во ме питате за това дето не трябва?”, “нали ви казах, не е така!, или пък е така!”, последното АКО Е В ПОЛЗА НА РУСИЯ.
  За огромно съжаление – но за радост на милиони у нас – такъв човек е ИЗБРАН за началник в държавата (и пак ще бъде) и с тази “усмивка” на никакво интелектно съдържание ще продължава да ИЗЛАГА БЪЛГАРИЯ ПРЕД ЦЕЛИЯ СВЯТ, докато той самият, и подкрепящите го избиратели, И ВАЖНО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЯТЕЛИ И СЪЮЗНИЦИ, ще продължават да са НА ОБРАТНОТО МНЕНИЕ.
  Какво по-чудесно нещо за Русия у нас??
  Какво по-чудесно същество за с/a/идер, курлела и цялата тайфа там??
  ПЪЛНО БЕЗОБРАЗИЕ!!!!

 3. Веднага се допълвам от по-горе, извинявам се, пропуснах:

  Има и още едно дежурно изражение на боко. Бих го нарекъл “уж анти шменти-капели”. Ярко сбръчкване на челото в акопманимент с реещ се уж да се концентрира поглед.
  Т.е., в такъв момент, когато иначе има наистина сериозен проблем наоколо, или е зададен серозен въпрос, по сериозна материя, в мозъчната кухина настава “мисловна дейност”. Тя обаче няма в какво сиво да протече или пък за какви подпорни точки да се хване, защото има силен контраст между запаметените шаблони от детството, че русията е все великата, америка лошата, и например зададен въпрос от журналист, другарю “господин борисов, какво да правим със свободата на печата у нас, на последно място сме в тоя есе (ЕС)”, “стандартите на ЕС не се спазват”, “няма правна реформа”, “критериите за върховенство на закона не са водещи”…
  Ябе, к’ви ми ги дрънкате вие бе, ей там, да ми се махате от главата, колко ПАРКО-МЕСТА ви направих аз без пари!!!!.
  Та някаква си там история с някакви освобождения и загинали освобождаващи руснаци… та то си е казано и попито… ПОПИТО И НЕПРОМЕНЕНО от детски години и учебници… МАНТАЛИТЕТ ..

 4. Триждий премиеринът ни баце, за сетен път доказа, че за безпределноста на неговата прословута “чудовищна некомпетентност” рамки няма. Планетата, не България, не Балканите, не и дори Европа, светът едва ли е имал, има и ще има по-мастит чалга политик.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 5. Единственото, от което може и да са загинали съветски войници на наша територия, е прекомерно пиене и особено хапливи въшки. Уви, Борисов поради прекалената липса на знания се излага като кифладжия. Това не би било проблем, ако не беше премиер и официален представител на България.

 6. От думите на путин, май той се е подразнил за “отношението” към руските паметници /мемориали/ на действителните БЪЛГАРИ и ПАТРИОТИ у нас. Нищо, че казва за “внимателно отношение” и благодари за “признателност”. Той просто ПРЕДУПРЕЖДАВА нашия кух, кучеподаряващ боко, да ВНИМАВА ПО ВЪПРОСА. Т.е. и да натяга гайки както може.
  Полковник-макаровците от посолството му в Софията със сигурност са му спретнали доклад по въпроса. Очевидно, използвайки за това доносници, разговори, партийни представители от сайдеровци и курлелии и други недоволни от настояванията за тяхното ПРЕМАХВАНЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ.
  Да не говорим и за ПУБЛИКАЦИИТЕ НА ИВО и родолюбивата амбиция около тях (за съжаление все още не преобладаващи в татковината ни).
  Но, ЗАЩО ЛИ путин не повдига въпрос за духо-освобождаващите паметници на руски “освободители” из Полша, Балтика, Узбекистан, Казахстан…
  (МАЙ НЕ СТАВАМЕ И ЗА “-СТАН”, поне в това отношение…)

 7. ПУТЛЕР трябва да знае че наистина има загинали руснаци у нас – но от ПРЕПИВАНЕ на МЕТИЛОВ АЛКОХОЛ а не от водене на сражения в България. И да не забравя че те бяха ОКУПАТОРИ а не ОСВОБОДИТЕЛИ и ние не сме длъжни да им пазим АЛЙОЩИТЕ и МОЧИТЕ. МУТРОПИТЕКА пак се издъни за да не вземе отношение за избълваните ПРОСТОТИЙ от страна на БОСА си – или по този начин засвидетелства ОБИЧТА и ПРЕДАНОСТА си към РАЗИЯ и него. Сега остава да ни нахендри и БЕЛЕНЕ и посещението му ще бъде уползотворено за ДООГРАБВАНЕ на Българския данакоплатец и ЕС- да ни е честито посещението му!IIC…..oIL.

 8. ПОЗДРАВ ОТ АРКАДИЙ БАБЧЕНКО!
  Сърдечен!
  До путин, кагебе, а и тукашните им приятели.
  Несъмнено кои са те, там и тук.
  Несъмнено, сънували са да го паднат през балкона.
  МОГАТ САМО ДА СИ ГО ЗАВРАТ ОТЗАД!

  https://img.pravda.ru/image/article/4/4/9/387449.jpeg

 9. До Иво : Поздравления за общия успех в делото за защита правото да се пише истината! Да благодарим на двамата адвокати, на нашите свидетели-защитници / какво да кажем за великолепния г-н Агов / и на всички присъствали на заседанията. Зная, имаше и за нас мъка и тревоги, а какво да кажем за Иво. Ние ще сме винаги до теб, в твоя и наша защита! Моля, не забравяй-ти си нашата Утеха и Надежда за по-добро бъдеще на нашия народ!…Пожелавам ти Иво, надявам от името на всички, много търпение и дай боже здрави нерви в името на Истината и Доброто!

 10. Да се слага знак на равенство между руската императорска армия и работническо селската червена армия е меко казано неуместно.
  Руската императорска армия е водила война, която е била освободителна за България, докато РККА е окупатор която е нападнала България след обявяване на война от страна на СССР.
  Борисов трябваше да заяви, че не може да задължи българите да уважават паметници на окупаторска армия донесла комунистическа диктатура в страната и станала причина за избиването на десетки хиляди българи.

 11. НАРОДЕ, най-голям български предател ще бъде този, който подпише ново “специално споразумение за сътрудничество за опазване и охраняване на паметниците на съветските пияндета и окупатори.

 12. Няма как да разбере Борисов нищо свързано със знание – човекът си е продукт на социалистическата образователна система на НРБ-то!!!

 13. Дали някой някога ще изследва истинските причини за тази направо извратена обич на българите към Русия? Тя е направо плашеща. Аз съм някъде далеч след третата си младост, работя с много по-млади хора (на годините на децата ми), във частна фирма, където политиката е безинтересна. Но… от време на време иде реч за руснаци, руски неща и прочие. Аз показвам безкомромисното си отношение по тази тема и тогава в очите на тези млади и готини хора светва някакъв фанатичен плам и започват да валят стандартните, клиширани доводи, които всички знаем – как и защо трябва да обичаме Русия.
  Нищо не може да ги обори – ни Раковски, ни Захари Стоянов, ни Вазов, даже Левски и Ботев са безпомощни.
  Докога? Как да се преборим с тази болест русофилията? Та тя ни дърпа назад, като всяка друга -филия (нямаше да е по-добре ако беше фанатична САЩ-о-филия, нали?)

 14. Ние , в НРБ, си имаме калинков “вождь” – винету, който също така е известен и като байхуй, но все пак…., все пак, неговият “начальник” и “гуру” – Путлер, е на светлинни години преди калинковият си банкянски васален “вождь”, защото байХУЙЛО е върховният “вождь” на евразийските калинки , по целият останал свят.
  А сега байХУЙЛО иска да подпише и някакво си “специално споразумение за сътрудничество за “опазването” и “охраняването” на сАвеЦките “погребения” в задунайската му губерния НРБ….. ?!?!?!?!?!?!??!?!?
  Чии “погребения” иска да “почита” байХУЙЛО в задунайската си колониална губерния НРБ?!?!?!?!?
  Все пак МОЧА , извисяващ се над СУ-Кл.Охридски, не е “издигнат” върху някакви си “погребения” на загинали “пролетарски” роби от съветският башибозук от РККА!!!!!!!
  И след като МОЧА не почита сАвеЦки “погребения”, то едва ли и трябва да се “охранява” и…..и още повече да се “ОПАЗВА”.
  ЗАЩОТО , защото МОЧА е ЕДИН ….ХИБРИДЕН….”ПАМЕТник”…..
  ЗАЩОТО МОЧА е ЕДИН …..ФЕЙК “ПАМЕТник”……
  Всичко това показва и,че според байХУЙЛО МОЧА нито трябва да се “охранява”, НИТО трябва да се “ОПАЗВА” , след като не е издигнат върху “сакралните” за него(за байХУЙЛО!), “погребения” на сАвеЦкото пушечно мясо…
  П.П. И след като байХУЙЛО така се е загрижил за “погребенията” на сАвеЦките войници, то е много чудно защо същият байХУЙЛО не “почита” днешните си ватници ,които е пратил да водят ХИБРИДНА война в Украйна, в Сирия , в Грузия, в Судан, в Либия, в Йемен….. НАВСЯКЪДЕ!!!!!
  Защо байХУЙЛО прави НЕлегални “погребения” на пушечното мясо ,което използва за терористичните си хибридни войни , ДНЕС, а се е “загрижил” за ФЕЙК “ПАМЕТниците” в НРБ, останали след окупацията от Сталин и РККА ,след 1944г.?????????
  Защо байХУЙЛО “погребва” НЕлегално “груз 200”, а иска даже да “охранява” и “ОПАЗВА” едни бетонни грамади, които нямат никаква ИСТОРИЧЕСКА “ЛЕГИТИМНОСТь” и “оправдание”….?!?!?!?
  Нека байХУЙЛО си припомни, също, че неговият “идол” – Сталин е “ЦЕНЯЛ” живота на сАвеЦките войници през Втората световна война, колкото сега байХУЙЛО “цени” живота на ХИБРИДНИТЕ си ватници , които използва за ХИБРИДНИТЕ си войни.
  ЗАЩОТО …. защото НЯМА разлика в отношението на СТАЛИН към “груз 200”, през “великаТА отечественаТА война”, преди 75 години, и “отношението” на байХУЙЛО към ГИБРИДНИЯТ “груз 200” , който “погребва” в НЕлегалните “братски могили”….
  И …. накрая , НЕКА най-напред байХУЙЛО да “охранява” и “ОПАЗВА” СОБСТВЕНИЯТ си ГИБРИДЕН “груз 200”, преди да използва СТАЛИНисткият “груз 200” от РККА ,за СОБСТВЕНИТЕ си ЛИЧНИ и МЕРКАНТИЛНИ пропагадни “цели”…….защото преди 74 години дори е нямало НИКАКЪВ сАвеЦко-СТАЛИНистки “груз 200” на територията на царство България……, което обезсмисля “охраняването” и “ОПАЗВАНЕТО” на МОЧА…….
  Нека байХУЙЛО си построи СОБСТВЕН, реален “МОЧА”, за СОБСТВЕНИЯТ си ГИБРИДЕН “груз 200”, и нека си го “охранява” и “ОПАЗВА” ,колкото си иска……., защото в НРБ има НЕлегитимен и НЕреален “МОЧА”, един фейк-МОЧА, “почитащ” СТАЛИНисткият “груз 200” в НРБ, какъвто реално НИКОГА е нямало….. НЯМАЛО!

 15. Мантрата, че милиони българи обичали Русия, е изключително удобна за путлерастките ни управници, за да обосновават клечането си пред путКин с народни пристрастия. Факт е, че няма никакви сериозни научни изследвания по въпроса. Но съдейки по рехавите редици на гласуващите за откровено путлерофилски партии като БСП и АТАКА, можем да си извадим извода, че с проруски настроения са има-няма 10% от българите. И предвид презрителното отношение на двете джуджита напоследък към нашите премиер, президент, и културно наследство и история, не виждам никаква обективна причина този процент да се вдига, напротив.

 16. След посещението на двамата височайши ДУМЕДАВЦИ в Русия се очаква височайши, руски ХАЗНОБРЪК.
  /думите са от сатиричното творчество на Р.Р./

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.