ПУТИН НЕ Е МЕЧО ПУХ, НО УСПЯ ДА ВНУШИ, ЧЕ БОРИСОВ Е ЗАЙО

 

Арабите имат поговорка: “С една ръка не се ръкопляска”, т.е. “ за танц са нужни двама”. Ръкопляскането с една ръка и соловия танц на българското ухажване в Москва очевидно не постигна желаните резултати.

Има един безпогрешен критерий за това доколко една външна изява на премиера Борисов се смята от самия него за успешна или не. Ако той я припознава за постижение, не губи нито миг да го зяви. Винаги лично. Пример: посредническите му балкански мисии, за които обича да разказва при всеки възможен случай.

Когато обаче не може да каже на черното бяло, пуска своите приближени политици или висши администратори да говорят вместо него. 

Така стана и с посещението на премиера Борисов в Москва, където на практика се срещна за първи път с Путин “ в леговището на звяра”. Няма как да знаем, дали е бил схрускан, но че самодържецът заплю България дори със самия факт, че не позволи на нейния премиер да запази достойнството си и сам да оповести визатата си, разбраха всички. С което Путин постигна целта си да предпостави мисията на Борисов като васална.

Както вече отбелязах, Борисов прояви чудеса от дипломатичност – така, както я разбира. Например с прегръдки по негова инициатива пред камерите, както се видя пред камерите. Акцентира върху топлото отношение към българската делегация и дори направи изпреварващо съобщение, че ще има разклонение от “турската тръба “ към България. Може би е искал този път той да стане източник на информацията, за чието разпространение Путин не бърза.

Във всички случаи не му позволиха подобна инициатива. И въпреки, че беше опроверган от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, днес трите телевизии с най-голяма аудитория в България бяха посетени от българските очевидци на преговорите в очевиден опит да приложат така наречения кризисън пиар. А щом има кризисен пиар, значи има и криза. Още Мечо Пух  го е казал пред дупката на Зайо : “щом някой казва, че няма никой, значи има някой”.

Путин далеч не е Мечо Пух, а е ярък продукт на руските мечешки нрави в политиката. Какво точно е сторил, за да постигне внушението, че Борисов е Зайо, побегнал преждевременно от Москва, може и да не научим. Но фактът е, че истинското събитие в рамките на това събитие не е просто, че Борисов няма какво да ни каже след него, но че спешно и предварително се прибра в България без това да се налага от никакъв пожар – нито в в буквалния, нито в преносния смисъл на думата. 

От това , разбира се, се възползваха от БСП ( то човек да не посмее да разкритикува премиера, веднага се “оказва” в един окоп с Нинова и с ехидните и реплики, според които Борисов се бил извинил за собствените си грешки на Путин). Излишно е да търсим оригинално обяснение за това лешоядство. То щеше да е в реда на нещата като чисто опозиционно поведение, полагащо се на една опозиция, ако не беше мръсната публична тайна, че напълно нереалистичните енергийни проекти бяха натрапени на България от др. Георги Първанов, с когото дори и тя днес не си казва “добър ден”. 

Проблемът на БСП е друг: как да се разграничи от ГЕРБ, аплодирайки  едновременн с това всеки жест на Борисов към Москва. Не е само въпрос на ревност. Въпрос на идентичност е. Утре ако има избори, избирателите все по-трудно ще могат да схванат разликите между ГЕРБ и БСП, която е “по управляваща от управляващите” що се отнася до реверансите към Русия.

И ако от ГЕРБ казват по този повод нещо като “няма как, трябва да го правим”, то от БСП тръбят, че властта не се старае достатъчно. В превод: ах, ако ние бяхме на власт, не само щяхме да клякаме пред Гундяев и да му целуваме ръката на българска земя, както др. Йототова, но направо…Да не продължавам с тази образност, че ще трябва да слагам червена точка при положение, че червеното и без това избива отвсякъде напоследък в рамките на българската политическа порнография. 

20 мнения за “ПУТИН НЕ Е МЕЧО ПУХ, НО УСПЯ ДА ВНУШИ, ЧЕ БОРИСОВ Е ЗАЙО”

 1. СТРАХОТНО!
  Прекрасно познаване на нравите, манталитета и психологията на едните, на “другите” и “третите”. Защото сите тъкат една и съща черга която са на път окончателно, не им ли се противопоставим, да издърпат от краката на България.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 2. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 3. И пак!
  На 7 юни от 14,30 часа в Софийският районен съд на бул “Скобелев” 23, 133 с-в ще разгледа в първо заседание Дело от Наказателно Частен Характер № 6989\2018 с жалбар георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ

  На 12 юни е второто заседание на второто дело на атакиста илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ

 4. “… Утре ако има избори, избирателите все по-трудно ще могат да схванат разликите между ГЕРБ и БСП …” – че то няма никаква разлика между двете компартии освен абревиатурата от наименованията им!
  Както знаем другаряТ Бойко Борисов напусна любимата си милиция в началото на 90-те години на миналия век (!!!) за да си остане член на още по-любимата си партия – БКП (още не преименувано на БСП).
  И ако избирателят иска нещо по-добро трябва да избира разумни хора да го управляват, не мутри и комунисти.

 5. ЕТО ТОВА ОБЯСНЯВА ПОВЕДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЛЕГАЦИИ ПРЕД ПУТИН! ЕТО ЗАТОВА СА МЕТАНИТЕ И ИЗВИНЕНИЯТА! СПОМНЕТЕ СИ СТАТИЯТА ВЪВ ФРОГ:
  Ако правителството в България подкрепи останалите от ЕС и САЩ като изгони руски дипломати, ще бъдем принудени да отговорим на „неприятелските действия“. В тази връзка могат да бъдат публикувани документи и доказателства компрометиращи високопоставени български служители и политици.
  Става дума за действия на лица на високи постове във властта, свързани с проектите „Южен поток“, АЕЦ-Белене и др. Това са предали руски дипломати на служител от българското Министерство на външните работи. Предупреждението е направено неофициално, по време на разговор, а не в писмена форма. Фрог нюз научи за компроматната заплаха от дипломатически източник, пожелал анонимност.

 6. В руската преса се споменава и още нещо от посещението на ББ, че той е поканил Путин да посети България.
  ЯВНО ПАК ЩЕ СЕ РЕЖЕ ЛЕНТА НА “ПИЯНСКИ ПОТОК” ИЛИ “ЛЪЖЕЦ-БЕЛЕНЕ”

 7. След Армения започнаха демонстрации срещу властта и в Грузия. Румънците протестират срещу заговора срещу Кьовеши. Скоро и тук ще дойде вълната.

 8. Не трябва да упрекваме толкова крайно калинковият вождь винету. Все пак дори той(винету!) не може да се сравнява с НЕадекватността и деградацията на своят кремльовски началник – Путлер.
  А може би всичко се дължи на клонингите , които използва Путлер:
  https://bit.ly/2soGXof
  Това би обяснило защо в много от задграничните посещения на Хуйло, той изглежда и се държи меко казано странно.
  И за сега винету поне си е “автентичен”, в чисто “физически”,”интелектуален” и “вождови” аспект! За разлика от буквално “многоликият” Путлер, с неговите често шизофренни реакции , както в путлеристкият МУ бандитустан, така и в чужбина.
  Така че, при сегашната им среща, винету може да разговарял с един от многото от двойниците на Путлер , с който въобще не се е срещал преди.
  Но , след като винету е приел да посети путлеристкият райХ, то трябва да се подготви за тоталната хибридност на метрополията си, където даже не можеш да си сигурен ,че с е срещаш със “реалният” си гасудар – Путлер!
  И не ДВУглавият орел трябва да е “герб” на руската “федера(ЙХ)ция”…… МНОГОглавият и МНОГОликият Путлер ТРЯБВА да е гибридният ГЕРБ на путлеристкият бандитустан………
  Макар че и в задунайският колониален бандитустан не изоставаме от гибридната ПОЛИфренность на Путлер и путлеристкият райХ, защото си имаме ГИБРИДофренен и ГИБРИДолик “евроразвит” вожд и неговата евроразвита “партия” – ГЕРБ, които са всъщност са си ГЕРБоазийски, и това се видя и при сегашната васална визита в Москва.

 9. Мога ли да попитам някой за коментар, дали ББ и ЦЦ са в обтегнати отношения по въпроса – Запад или Изток.

 10. Спомних си един стар виц, руснака предложил да делим по братски, а българина му отговорил по-добре по равно.
  Ако търсим аналогия в реалността едва ли ще я намерим. Нека поне края на този филм е щастлив, че може да се случи някога.

 11. И как да се държи Путин с прислугата?? Барабойко беше свикнал да го галят по тиквата снизходително но тук не му мина просташкия номер. Рашките не галят слугите а ги подритват. Уроците от Царя и Бай му Тоша не помогнаха. Ха Ха….

 12. https://offnews.bg/analizi-i-komentari/sram-pozor-unizhenie-i-proval-za-bojko-borisov-v-moskva-681804.html
  Много интересна гледна точка по темата!
  Сега се сетих за още едни думи-заплаха на Путин по време на пресконференцията. Той каза на Борисов да внимава, защото Лукойл давал 25 процента от БВП на България. Демек ако Путин заповяда, Лукойл може да доведе до финансова криза в България.
  Въпроса ми е КОЛКО ДАНЪЦИ ПЛАЩА ЛУКОЙЛ?!!!

 13. Интересно, кога ли др. ББ ще му спретнат 10 ноември?
  И откъде ще дойде този път повелята за смяна на върха?

 14. Днес чета, че Турски поток завивал към България.

  Ами ще завива, като не го пускат към Гърция и оттам през Австрия и Италия. Това е нова идея на руснаците да се промъкнат през България, Сърбия и Унгария на европейските газови тържища в Германия.

  А не го пуска Турция, която без обяснение за руснаците национализира преди една година и отне правото на руски разпределител да търгува на турска територия. Руснаците пиха една студена вода на стойност 500 милиона турски лири печалби годишно, и даже не посмяха да спретнат по навик няколко атентата.

  Та както завива към България, така и ще спре в хъб Балкан. А там няма да има само руски газ. Очакват се потоци азерски, ирански и даже американски през реверса с Гърция.

  Така че не знам кой точно се е правил на зайо, на мечо пух, но имаше един, който приличаше на попикано мушкато и не можа даже да си пусне дежурната снизходителна усмивчица.

  А който не вярва да попита Иван Иванов, шефа на КЕВР, за цената на руския газ в България през последните години. И за отпадането на клаузи като “взимай или плащай, даже да не вземеш”, “привързване към цената на петрола” и прочие простотии.

 15. GEORGI NIKOLOV

  въпреки, че не съм ‘фен’ на г-н Инджев, за мен е удоволствие да чета блога му. Естествено, не винаги съм съгласен с него напълно но възможността да получавам и друга гледна точка за мен е безценна.
  Особено удоволствие е да чета и позовавания на исторически факти. Инициативата и възможността за дарения е много добра като алтернатива на заплата към медия със свързаните ограничения. за мен е удоволствие да подкрепя автора и смятам да го правя и занапред.

  Успех ви желая г-н Инджев и наистина се радвам да чета гледна точка толкова различна от стандартните медии независимо от това дали съм съгласен на 100% или не.

 16. Ето и Весела Чернева:
  УНИЖЕНИЕТО боко в русия.
  ЕС; Тръмп; Италия; още.

 17. МУТРОПИТЕКА замина за РАЗИЯ като АСЛАН и се върна като НАСРАН!IIC…..oIL.

 18. Мога ли да попитам някой за коментар, дали ББ и ЦЦ са в обтегнати отношения по въпроса – Запад или Изток.

  POSTED BY JEEP PATRIOT | ЮНИ 1, 2018, 17:40

  Да, твърдят запознати. Миналият четвъртък цвъчко е отказал покана пред “централна” телевизия защото спусната му задача е била, да прави, да струва, но да оправдае и то с плюс привикването на баце в масква. Апартаменталният го играе “янкифил”. Нали преди няколко години в битноста си на “силов вицепремиер” изкара близо месец “ПУЦ” в Америка. Рекорд по пребиваване който едва ли ще бъде надминат от нито един друг колега-българин. А и не само бъългарин. Шлифера държи целият апарат на “партията” герб. Чака само сгодн момент и подсвирване на КОЙто трябва и баце е пътник.
  Ше да видим.

 19. Извинявам се за офтопика, но днес едно от сериозните политически дискусионни предавания по обществената германска телевизия АRD (Presseclub) е било на тема “Приятел или враг? Какъв е правилният подход към Русия?” Не можах да го гледам, но влязох в сайта му да прегледам зрителската дискусията, започнала 21 часа преди началото и приключила три часа след края на излъчването на журналистическата дискусия по TV: 362 коментара, сред които 90 процента типичен антиамерикански и антиевропейски тролски бълвоч, който срещам и в българските сайтове. Няма спасение от тази напаст. (За тези, които поназнайват немски език и имат няколко часа за губене, ето линк: https://www1.wdr.de/daserste/presseclub/gaestebuch/gaestebuch-russland-100.html).

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.