Борисов не жали (чужди) сили в защита на руския атомен проект, който уж сам закри

Расте навалицата от желаещи да възкресяват покойни руски проект АЕЦ “Белене”, според възприемания обикновено насериозно вицепремиер Томислав Дончев. Средновековният принцип “кралят е мъртъв, да живее кралят” се събужда у нас под формата на “краят не е край, да живее началото на края”. 

Шоуто “да вдъхнем нов живот на закопания руски проект” продължава с елементи на загадъчност. Защото интересът към трупа този път бил проявен от кандидат, който е безименен. Дух. Без материя.

Ако беше вярно, че китайската държава, фернския частен концерт “Арева” и Росатом, руският имперски инструмент за правене на геополитика чрез атомни реактори за износ на предния й рубеж, се надпреварат да си похарчат милиардите за гранясалия гьол, щяхме да сме свидетели на най-важния ефект от конкуренцията. Тя винаги сваля цените, когато е истинска. В случая обаче това не е възможно. Защото никой не може да каже каква е цената на “неродения Иванчо”, героя от руските приказки.

В ролята на Иван глупака дефилира безмълвния български гражданин. С изключения на онези упорити , които протестираме, защото не искаме да ни правят на глупаци, но получаваме отговор от виновника Борисов: “ не схващам защо” ( срещу мен).

Дончев каза още по БТВ, че имало уговорка за руски газ, тръби и прочее отклонения към нас ( от истината) , но “по принцип”. Разбирам това. Като подрастващ съм си мечтал за някои каки, съгласни да ми се усмихнат по принцип. Но други получиха ласките им на практика.

Ценно уточнение от страна на Дончев е и оценката му, че между посещениятя на Радев и Борисов няма никаква връзка. В противен случай щяхме да повярваме, че единият е президент, а другият е премир. На една и съща България.

Иначе Дончев минава сред някои анализитори за стратегически ресурс на Борисов в борбата срещу скептиците, които се съмняват, че в обкръжението на премиера има поне един достоен за уважение политик. Ако е вярно, значи Бориов няма да пожали никакъв ресурс, за да се закрепи по-дълго на власт. 

 

Борисов дълго използваше закриването на АЕЦ “Белене” като доказателство, че не бил васал на Москва. Сега се кани да го открие, но вече не иска да бъде държан отговорен в лично качество. Знае, че не е за хвалене, а за прокурор. Изведнъж се оказа, че гърбът му е не толкова широк, колкото приведен пред Путин. Поради което иска да се скрие зад гърба на колективно решение, предизвестнено в това Народно събрание, където са се събрали поклониците на народа, но на руския.

086e7ff933784997beca03847d9560ef

31 мнения за “Борисов не жали (чужди) сили в защита на руския атомен проект, който уж сам закри”

 1. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 2. И пак!
  На 7 юни от 14,30 часа в Софийският районен съд на бул “Скобелев” 23, 133 с-в ще разгледа в първо заседание Дело от Наказателно Частен Характер № 6989\2018 с жалбар георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ

  На 12 юни е второто заседание на второто дело на атакиста илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ

 3. Koлкото до ролята на томислав дончев в обкръжението на бацем то е да дуе сериозен бузи и да мели политкоректни лакърдии с “евроатлантически” уклон.
  Колко му се получава на специалистът по всичко тд е въпрос с понижена трудност. За маТрияла който отдавна е ошашавен от салтоморталетата на банкянският император, все още върви. И дотам.

 4. Здравствуйте братушки!
  Борисов пак изрови уж “закопания” руски проект в името на светлото ни бъдеще.
  Ето го(бъдещето ни):

 5. Боко не може да се прехвърли отговорността за мегакорупционният строеж на Белене върху парламента, защото за това е отговорна изпълнителната власт.
  Той ще свърши цялата далавера около Белене, а корупционерите около беленският гьол само ще го аплодират , и ще си приберат откатите без да си цапат ръцете.
  А горещите картофи ще останат само за Боко и лакеите му , като Дончев. Те ще ги вадят , а други ще ги ядат.
  А и Дончев отдавна е само един от безличните чиновници на Боко.
  Защото , отдавна е казано – кажи ми кои са ти приятелите , за да ти кажа какъв си.
  А и при Боко няма нужда от големи анализатори и стратези, той действа на приципа – и аз съм прост, и вие сте прости, значи ще се разберем.
  Боко си търси само прости калинки, които са на неговото ниво – слушкат и папкат.
  И всички около него в третият мандат са такива. Като в първите мандати на Боко поне имаше министри със чуждестранен или външен опит , квалификации и специализации, а сега всички са на нивото на вожда , защото вече всички са партийни калинки и Дончев не прави никакво изключение от това, или със своето самотно присъствие само го затвърждава.
  А иначе Боко и Дончев не трябва да чакат от кремълският чекист нито газ ,нито ядрена централа, защото ние нямаме нужда от тях.
  Боко можеше за последните 20 години във властта да проучи и добива газ в Добруджа и Черно море. Но както виждаме Боко забрани да се проучват газовите находища във Добруджа, и газовите хидрати в Черно море.
  Няма нужда и от Белене ,защото това ще струва стотици милиарди , а има и излишък на енергйини централи и мощности, което предполага че с Белене ще има още повече излишна електроенергия, и това ще доведе до загуби и фалити за всички, включително и за беленският гьол, защото няма да има достатъчно приходи от консумираната енергия и така гьола в Белене няма да може да се изплати никога. Още повече ,че и сега повечето задължения на НЕК са около беленският гьол, а НЕК е почти фалирала, а ако започне строежа в Белене окончателно ще фалира, и така цялата енергосистема ще пострада и ще се разпродаде на безценица, както в случая с “енергетичката” Гинка, която си купи ЧЕЗ.
  Така че, цялата отговорност за Белене ще е върху Боко, а другите само ще му гледат сеира, и ще си броят комисионните.

 6. Мога и две думи, но пустият “искам да имам вторият акъл на българина”-
  НАМАЗАН ПЕХЛИВАНИН е тд.

 7. Както винаги много точно казано,г-н Инджев. Да се надяваме,че някъде има здрав разум,добронамереност и решителност.
  При Дончев се долавя загадка за интелигентност,незначителност и нагаждачество.

 8. Затова на 06.юни – сряда от 08.30 ч пред Парламента – Национален протест срещу рестарта на кражбата АЕЦ „Белене”
  https://www.facebook.com/events/1937369189627725/

  Илиян Василев – Не се връзвайте на “контрата”, че това е партиен протест – да виждате много други партии или движения да реагират. ГЕРБ да бяха организирали протест с радост щях да се присъединя, но днес те гласуват за АЕЦ “Белене” Когато прочетете съобщението за организирания протест пред Народното събрание на 6 юни, от 8 30 часа срещу рестарта на АЕЦ “Белене” от “еднопартийната коалиция в НС” си задайте въпроса – ако бяха живи Раковски, Левски, Ботев, Каблешков, Бенковски – къде щяха да бъдат – вътре в Парламента, на удобните кресла, мекия мокет и кондиционирания микроклимат да гласуват за собственото си обогатяване /защото далаверата АЕЦ “Белене” е лична за много от депутатите и техните лидери/ или отвън с протестиращите.
  Имате право на избор, но не и да пасувате. Вие с кои сте? Питам и тези, които мълчаха в знак на почит на 2 юни. Гледайте децата и внуците си – Белене ще ги зароби до десет поколения напред.
  Отговорете си на обикновен въпрос – след енергийния шлем по-богати или по-бедни станаха основните политици и олигарси – Първанов, Овчаров, Станишев, Борисов, Манчев и т.н.
  Нямаме право да ипотекираме бъдещето им заради комфорта и богатството на шепа “народни изедници”, с езика на онова време.
  Ще възраждаме ли България или ще я поробваме?
  Всички имаме работа, но надявам се да намерите половин час за да се присъедините с Вашия протест ?
  Има едно скандиране на нашите момчета и момичета от Лондон, които протестираха на 22 май, което силно препоръчвам – “бе-ле-НЕ” и палецът надолу.

 9. Бойко Борисов е хлъзгав/слюзест, като лихнус/пораснала дънна риба попче/. Не се лови с голи ръце, но на всякаква стръв лакомо кълве. Дали израстна в онзи гьол, Белене, или в българското черноморие/за пладноходки и разходки/, което иска да превърне в руски анклаф, но накрая ще лапне въдичката и ще бъде изваден на светло и сухо. Оттам нататък пътят до тигана е кратък.

 10. Колективното говорене в момента е ако не искаме да сме БАНАНОВА РЕПУБЛИКА, то трябва да развиваме ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ. Това по повод ръждясалата корупционна технология АЕЦ Белене на русия.
  Аз и всеки Българин трябва да знае че само СКЪСВАНЕ С РУСИЯ ще ни върне на нормалния път. Иначе вече сме БАНАНОВА РЕПУБЛИКА с любезното съдействие
  на хилядите руски агенти в България.

 11. ДА СПРЕМ БЕЛЕНЕ, КАКТО УКРАЙНА СПРЯ русия.
  НА 6 ЮНИ ОТ 8.30 ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА. НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ ОРГАНИЗИРАН ОТ ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ.СПЕЦИАЛЕН ПРИЗИВ КЪМ ЧЛЕНОВЕТЕ НА ЗЕЛЕНИТЕ. КАУЗАТА БЕЛЕНЕ СЪВПАДА С КАУЗАТА ПИРИН, ЗАЩОТО С ПАРИТЕ ОТ БЕЛЕНЕ ЩЕ БЕТОНИРАТ ПИРИН.ВЗИМАЙТЕ ОТПУСКИ ,ЗАТЯЗВАЙТЕ РАБОТА И ВСИЧКИ ЗАЕДНО.
  О С Т А В К А

 12. Поздравления на ИВО за чудесната публикация, език и текст!

  САЩ ще налагат санкции на участващите в проекта Северен поток – 2
  БРАВО ДОНАЛД!
  От “не беше така в началото”, става все повече “КАКТО ТРЯБВА”!
  https://economics.unian.net/energetics/10139687-ssha-gotovyat-sankcii-protiv-stran-zadeystvovannyh-v-stroitelstve-severnogo-potoka-2-smi.html

 13. “Къде се изпариха над 1,2 млрд лв. от парите на българския данъкоплатец, изсипани в гьола Белене?” – проф. Касчиев
  https://bit.ly/2kJQj9D

 14. Не е необходимо да притежаваш Бог знае какви знания и аналитичност по предмета “раззийско-болХарские связи” за да схванеш бързо видимото задоволство което прозира от долната статия публикувана в патриотичният сайт, каквото и да означава това, “Военное обозрение”. Т.н “силни на деня” начело с изрично споменатият на няколкко пъти баце дават всичко от себе си да прецакат българските интереси. Прелюбопитно четиво и за многоуважаемият съкоментатор Йордан Тасев.
  http://focus-news.net/news/2018/06/03/2529399/voennoe-obozrenie-balgariya-otkriva-balkanskata-vrata-kam-rusiya.html

 15. Личната гвардия на Путя
  https://ic.pics.livejournal.com/fromnorthcyprus/61862470/9394550/9394550_1000.jpg

  — Владимир Владимирович, все ваши друзья олигархи, ваши дочери замужем за олигархами, ваш личный виолончелист миллиардер.
  А вы – честный и скромный человек, не чувствуете себя в их компании неудачником?

 16. Аз не знам как точно да ви го кажа но Чърчъл е искал много сериозно, английските войски да влязат в България и Сърбия, за да не влязат руските. Този, който го е спрял се казва Франклин Делано Рузвелт. Затова нека се научим да зачитаме първо истината. Българския интерес, може да се защити само от Българи. Когато сме единни, чуждия интерес не може да ни навреди. А те ни навреждат именно чрез тези от нас, които се интетесуват повече от златото, отколкото от съдбата на рода и народа им.

 17. И ако някой все още не знае, защо Борис беше убит… Убиха го защото Българите го обичаха и той ги обичаше! Убиха го защото беше Цар на Българите. Сега нямаме Цар, нямаме и единство, няма и Българи във властта да защитят Българите. България е обезглавена и главата на Лъва се търкаля в прахоляка на историята! А тялото бавно умира.

 18. Съжалявям, но предният линк беше грешен. Ето го правилния и ни трябва също подкрепа отвън, защото с рехава съпротива вътрешна няма да се получи решителен отпор на статуквото и на руско-българската енергийна мафия: http://newsader.com/46964-ne-ostanovyatsya-ni-pered-chem-ssha-gotov/?utm_medium=ppc&utm_source=onesignal&utm_campaign=onesignal-push

 19. Този документ (дежурните герб активисти да докладват по вертикала слънце) е с дата 21 февруари, 1979:
  https://nsarchive2.gwu.edu//rus/text_files/Perestroika/1979-02-21.pdf
  ‘Чернобил’ гръмна на 26 април, 1986 г. Забележете още ситуацията в 1978 г, спомената в края на документа (данни на КГБ).
  Тоест повече от седем години живяни в пълно съзнание, че голямата трагедия може да стане факт!

  Каква Русия, какъв Росатом?
  Народе????

 20. Освен заробващ корупционен проект, Белене в в звметръсната зона с център Вранча. Крайно време е тоя проруски парламент да си ходи, а на проруския президент не гундяев, а народът да му набие канчето! Никой не ги е упълномощавал да сключват тайни от нас договорки! Хайде марш на бунището на историята!

 21. Копнато от мрежата:
  “Това – да има 800хил. въпроса/оплаквания към президента на една държава – от гледната точка на модерните държави е ПРИЗНАНИЕ ЗА ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
  Това говори за ПЪЛЕН КОЛАПС на държавната машина.
  ПЪЛЕН КОЛАПС на държавата или КОНСТИПАЦИЯ или ЗАПЕК по нашему.
  И 800хил. молби за английска сол или нещо подобно към ЕДИНСТВЕНИЯ доставчик на отпушващи ежедневния живот средства.
  НИКОЙ-НИКОГА-НИКЪДЕ в модерния Западен свят няма да се сети да моли Президента да реши местен въпрос от компетенцията на местните служби, кмета, полицията, болницата, пожарната, училището и личните отношения.
  НИКОЙ-НИКОГА-НИКЪДЕ в модерния Западен свят няма да остави решаването на важни въпроси на ЕДИН-ЕДИНСТВЕН човек – Ако и да е Наполеон Бонапарт, Сторъкият Шива или непорасналия крадльо в кремъл.
  Какво ще стане, не АКО, а КОГАТО путин псовиса?
  Ще закрият държавата ли?
  Тази пирамидална структура на управление е тотално обречена.
  НИКОЙ-НИКОГА-НИКЪДЕ в модерния Западен свят не живее така.
  Защото покрай своята крайна неефективност това е и УНИЗИТЕЛНО за Човека-избирател, който би трябвало да е Началник на непорасналия крадльо в кремъл.”

 22. Русия не е европейска страна. Ние сме наследници на Чингис хан.
  александър дугин

 23. Атомната енергия всъщност е много скъпа, защото някой трябва да приема ядрените отпадъци. А тази дейност е много скъпа. Поддръжката на атомна енергия е пряк израз на корупцията, която никой не може да изобличи. Всъщност има хора, които до толкова са се награбили, че никой не вижда колко са станали големи. От друга страна онези 5 ст заслепяват безумната тълпа, която един ден ще плаща прескъпо за съхранение на ядрени отпадъци. Там е проблема или малката част от него. Другата част е липсата на пионери в нашата държава, защото почвата е отровна за здравия разум.

 24. За пореден път пожаникаряТ – премиер доказа, че си е най-обикновен ЛЪЖЕЦ!!! Честито на всички, които МУ гласуваха (доверието си) за да не дойде(ло) (другата част на БКП-то) БСП на власт!

 25. След окупацията Кремъл е заселил тихомълком в Крим близо 1 милион руснаци!
  (А в България, още преди окупацията й, Русия вече засели половин милион орки! И дори не си прави труда да го крие, щото няма никаква съпротива! Властта тук даже съдейства с “подходящо” за целта законадетелство и умишлено бездействие.)

  https://www.faktor.bg/bg/articles/novini/svyat/sled-okupatsiyata-kremal-e-zaselil-v-krim-blizo-1-milion-rusnatsi

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.