Каракачанов призова на “излезнем от присписвата песен” ЕС, а не чак от ЕС, засега

Следейки криволиците на Бойко Борисов в политиката може да изпуснем от погледа си на кого всъщност подражава той по своята всеядна “прагматичност”, демонстрирана от години и довела до голям успех по внедряването му във властта. Това е Красимир Какарачанов. Участвал е в толкова политически комбинации и конфигурации, че в сравнение с него Борисов игзглежда направо като праволинеен фундаменталист на “дясното” ( говорене). Защото за Каракачанов отдавна “няма ляво, няма дясно”. Има само нагаждане към обстановката и усилване на народното мърморене в посока, която носи дивиденти под формата на все по-голяма чуваемост сред избирателите. Борисов изглежда в това отношение негов младши партньор в коалицията на популистите. 

Дано да не прозвучи като комплимент, защото не е похвала. Въпреки успешната хибридност на зиг-загите му. Каракачанов, когото дълго не взимахме насериозно, изкласи до вицепремиер и министър на отбраната на България ( от собствените й съюзници, изглежда, щом не признава Русия за заплаха). Постигна го от позицията на популиста, който спечели най-много от крясъците срещу несъществуващата мигрантска заплаха срещу България. До степен, че мереше рейтинг с основните двама претенденти за държавен глава на последните президентски избори. Почти като Сидеров през 2006 г. за малко да стигне до балотаж.

Поводът да припомня този възход на политика, за когото няма каузи, недостойни за обслужване, ако носят рейтинг и одобрение от московската пета колона у нас , е днешната му поредна медийна изява на вълната на добре напипания пулс на изнервения от дебнещата го европейска демокрация българин. Този път на българина му посягат на нещо рално и наистина застрашено да пострада, като превозваческия бизнес, развит в България по времето, когато държавата беше превърнала международния транспорт в най-голямото предприятие от този род в Европа, макар и с двойно шпионско дъно, свързано с контрабандни канали.

Каракачанов не е единственият, който яха вълната на страха от вкарването на превозваческия бизнес в коловоза на високите европейски изисквания и заплашва основния коз на българските превозвачи: по-ниските разходи за нощувки , командировки и заплати, с които се славим в борбата с луксозната европейска конкуренция. 

Всяка успешна пропаганда се базира върху истини, па макар и частични. И този случай не прави изключение, дори никак. Защото шофьорите на кабимиони в българските фирми  действително могат да загубят основното си предимство, а именно да живеят закотвени седмици наред в кабините на камионите си, съгласявайки се при това на по-ниски заплати и командировъчни, за да може фирмата им да извърши услуги на неустоими за поръчителя цени. В резултат на което техните работодатели могат да фалират.

Оставям на лично засеганите да си признаят безмълвно, дали виковете за  побощ обслужват работодателите им или лично техния “пролетарски” интерес да бъдат наети от победоносната конкуренция, която да им плати повече и да ги принуди да работят при несравнимо по-добри условия. Да, има истина и изтъкнатото от Каракачанов обстоятелство, че шофорите ще се присъдинят към българите, обърнали се за по-висок жизнен стандарт към по-богатите европейски държави и това не е добре за българската държава. А дали е зле за самите шофьори и с  какво те се различават по правото си да потърсят по-добър живот от медицинските сестри?

Апропо, паричните преводи в България от работещите в чужбина България са най-големият финонсов поток към към България. Той надхвърля по обем европейските траншове. При това говорим само за преводите по банков път. Какво пристига у нас “на ръка”, не знаем. Знаем само, че българската енергетика, водещата индустрия в страната, е тотално зависима в суровинно отношение от руското снабдяване и това измуква от България милиарди евро в полза на руския бюджет, но подобни писъци срещу този постколониален грабеж на руските монополи няма да чуете от Каракачанов и компания. 

Всъщност на принципа на евтината рпаботна ръка е построена цялата привлекателност за чужди инвестиции у нас, доколкото изобщо ги има. Защо обаче се оказа, че евентуалната промяна в правилата в превозаваческия бизнес за страните от ЕС предизвика толкова остра реакция, че министърът на отбраната напусна любимите си окопи на приказването за възстановяване на наборната служба, сътрудничеството с Русия в поддържането на авицията и пр., за да се заеме с “цивилните” камиони?

Как защо? Защото в тази тема има голям политически келепир. Спор няма.Трудно някой ще повярва на Брюксел, че не става дума за лобистки натиск срещу конкуренцията ( като българската) от страна на бизнеса в Европа, който не желае да гледа повече безучастно как бедните съседи му подбиват цената. В резултат на това у нас настана политичска надпревара кой да яхне по – категорично вълната от евроскептицизъм. Точно както при надвикването срещу мнимата мигрантска заплаха, от което Каракачанов спечели най-видимо.

Ето че Каракачанов се опитва да оседлае тази вълна с призиви да “излезнем от приспивната песен” ( да “излезнем” – само илюзията на този етап, а не още да излизаме от самия ЕС) за европейското доброжелателство към нас и да ударим по масата като втвърдим тона към Европа- същата, благодарение на която той е във властта като коалиционен партньор в правителство, генерирало своята легитимност в съюз с партията, която дефинитивно се определя като проевропейска. Без нея Каракачанов щеше да си стои в кресливия миманс на търсачите на силни усещания в търсене на слабите страни на демокрацията ни за силова употреба от страна на русофилската му организация.

Страничен продукт на това търсачество на баланси и противовеси стана и днешната част от изявата на Каракачанов, който май за пръв път се самоопредели в прав текст, заявявайки, че не бил русофил. Просто искал да развиваме отношенията си с Русия и бил против това авиацията ни да се приземи само заради това, че има на въоръжение руски самолети. 

В същия контекст обаче Каракачанов не посмя да посочи поименно Русия и да я свърже с нашата история, когато заяви следното:

“Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и от интересите на по-малка държава, освен ако няма интерес за нещо друго”.

Който не е чел истинската история на България едва ли си дава сметка за бездушното отношение на Русия  към българските вопли в продължение на пет века. В нито една от безкрайните й войни с османците Русия нито веднъж не поставя въпроса за правата на българското население – нито в договора от Одрин през 1829 г., когато Турция е капитулирала и е готова на всичко, за да спре руското настъпление, нито дори в договора от Ункяр Искелеси от 1833 г., когато благодарният султан Мамуд II, спасен от руското оръжие от разбунтувалия се негов египетски васал Мехмед Али, сбъдва мечтата на Петър Първи да превърне Черно море в руско езеро ( за цели 7 години, преди европейските сили да отхвърлят  в Лондон тази евразийска двустранна спогодба за руската екслузивност в преминаването през Проливите .

Русия също така не подкрепя нито едно българско въстание. Нито с пари, нито с дипломация, нито с оръжия, нито с поощрение дори. Тъкмо напротив, тя прави възможното да препъня в зародиш всяка българска самоосвободителна инициатива чрез интриги, подкупи и заплахи към българските революционери – не случайно обесването на непримиримия с тезата за “външната помощ” Левски е било посрещнато с одобрително мълчание от Русия. Тя решава да действа сама и да дари българите със свобода по руски образец, но само след воплите, достигнали до Европа от пожарищата на Априлското въстание, след което видният московски славянофил Иван Аксаков възкликва: “сега вече ще си вземем Проливите”. Дори по-късното му възклицаи във вестника му “Рус” , “всяко тържество за България е смърт за Русия”, е издайническо със задна дата за истинските мотиви на руските “освободители” да водят поредна война с Турция. 

Не може да се очаква от Каракачанов, макар и историк по образование, да разкаже тази истина. Но очакванията, че ще услужи отново на руските интереси, макар и декларирайки дистанцираност от русофилството на думи, на практика се сбъдват. Защото основната цел на руската политика не е да окупира натовска България, както постъпи с Крим. На Путин му трябва ако не български таран, то поне български антиевропейски вирус за целите на европейското разединение. Така че Каракачанов предписа днес антидот срещу “европейската зараза”, инжекция с бавно действаща руска отрова в съзнанието на българите. А уж не бил русофил…

На това разграничаване от нищо незначещата на точно този кантар дума “русофил” може да повярва само дебил. 

НА СНИМКАТА: Вярвате ли, че Каракачанов казва на руския посланик Макаров “аз не съм русофил”?

Unknown-2

23 мнения за “Каракачанов призова на “излезнем от присписвата песен” ЕС, а не чак от ЕС, засега”

 1. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 2. И пак!
  На 7 юни от 14,30 часа в Софийският районен съд на бул “Скобелев” 23, 133 с-в ще разгледа в първо заседание Дело от Наказателно Частен Характер № 6989\2018 с жалбар георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ

  На 12 юни е второто заседание на второто дело на атакиста илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ

 3. ИВАН каракачанов е най-голямата карикатура водеща се военен министър в българската история и тази на НАТО.
  Рублофил, дебелосерковец, даже няма, СРАМ за България, допуск до класифицирана информация.
  ДГД от една долна, мръсна гад!

 4. Рано или поне в обозримото бъдеще, ей туй чака кацапите които вместо да си оправят кочината са тръгнали да изнасят “русский мир”. НО ПАСАРАН!

 5. Не ми се иска да се връщам на темата за А. Бабченко, особено през главата на г-н Инджев, но в последно време по путинофилите, та дори и БНР развяват като прани (донякъде) гащи възмущението на прагресивната световна общественост (та доори на „Репортери без граници“) от неморалната му постъпка. А другата гледна точка не ми е попадала (дано просто да съм я пропуснал) по нашите централни медии.
  Тези, които разбират руски вече са прочели на сайта на Каспаров цитираните статии, но молбата ми е, тези които не разбират да си дадат труда да си ги преведат. Според моето скромно мнение В. Зайдман най-точно е формулилал моралната страна, а Иларионов се е опитал да направи обективен анализ и на двете гледни точки.
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B0FC7BCBA258
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B12A969BFD4E
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B122D72C3A48

 6. Не го знам какъв историк е Красимир Каракачанов, но казаното от него, че “Световната история не познава случай голяма и силна държава да се е трогнала от воплите и от интересите на по-малка държава, освен ако няма интерес за нещо друго”, показва, че е пълен въздухар по отношение на историческата наука и най-вече, че русофилските ни историци с агентурно ДС минало са най-големите национални предатели на историята ни.
  И дори не световните, а българските исторически факти опровергават този неадекватник. Това е позицията на САЩ и Президентът Удроу Уилсън при подписването на Ньойския договор през 1919 г. САЩ не са имали никакъв интерес в България, но това не е попречило Уилсън да заяви – “По-скоро ще напусна конференцията и Париж, отколкото да се съглася на подялбата на един народ със самостоятелна държава и минало”. С тази си позиция американският президент проваля плана Венизелос и спасява съществуването на България като държава.
  https://trafficnews.bg/istoriya/amerikanskiiat-prezident-uilsan-spasiava-balgariia-32566/

 7. АМАН от тая русия бре бре!!
  Русия е ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!
  Не можа ли това да се разбере. Толкова просто и ДОКАЗАНО В ИСТОРИЯТА НЕЩО.
  И тук гледам някои залитат, че ни била наистина “освободила” от турско, само другото не било вярно, че и от “фашиско” ли е там, к’кво е.
  Ако русия има някакви пристрастия към балкански народия това са на ПЪРВО И ЕДИНСТВЕНО място гърци и сърби, т.е. и Гърция и Сърбия, но НИКОГА Българи и България. НИКОГА! Само глупаци ограничени се хващат на руски въдици. Плюс това, не става въпрос за никакви чувства и емоции, а за стратегически ВЪЗГЛЕДИ И ИНТЕРЕСИ! ВИНАГИ И ЕДИНСТВЕНО. “русия-сълзи”, или “русия-месия” това са руски лафчета за глуповати КРАТУНИ у нас, спуснати през москва и София и ПОПИТИ ОТ МИЛИОНИ БУДАЛИ ТУК.
  На това и се радват в русия.
  Затова и ни ползват като СМОТАНЯЦИ.
  С М О Т А Н Я Ц И!
  Каракачанкето е едно шкеНбелясало червено ЧУЧЕЛО НА ДС, червен офицер, заклел се във вярност на Русия и Кгб, да проваля СВОБОДНЯ път на България, който като такъв просто естествено СЪВПАДА с ЕВРОПЕЙСКИЯ, ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИЯ път, избор или ценности.
  СВОБОДА НА БЪЛГАРИЯ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЕ Е ИДЕНТИЧНО НЕЩО С РУСИЯ!!
  НЕЩАТА СА ВЗАИМНО ИЗКЛЮЧВАЩИ СЕ, ПРОТИВОРЕЧАЩИ ЕДНО НА ДРУГО, ДИАМЕТРАЛНО!

  Междувременно:

  29 години от продемократичната трагедия на централния площад в Пекин.
  Да си припомним, младата СЪВЕСТ на комунистически КИТАЙ се пробуди да настоява за промени.
  НО БЕ СМАЗАНА БЕЗМИЛОСТНО ОТ ЧЕРВЕНИ ТАНКОВЕ.
  Но, един ден и там ще паднат червените шапки.
  И Китай ще стане по-демократичен от русия.
  https://www.state.gov/secretary/remarks/2018/06/282922.htm

  КОВЧЕЗИ пред посолството на русия в Киев.
  Знаят вече украинците как да се отнасят с тая русия, “МНИМА ОСВОБОДИТЕЛКА” както казва ХРИСТО БОТЕВ!

 8. Нека тоя ванЮ каракачАНСКИ каже какво има предвид под “равнопоставеност” с ЕС?!?!?!!?………………..
  Нима тоя келепирофил не знае ,че НРБ НЕ е, …НЕ Е….. и НИКОГА НЕ е била “равнопоставена” на ВСИЧКИ дуги членове на ЕС, дори и спрямо членовете от цялата Източна Европа, и дори Румъния и Хърватска….. защото НРБ НЕ е изпълнила своите ПРЕДприсъединителни задължения към ЕС, и заради това никога няма да я приемат в Шенген, и еврозоната, защото има и мониторинг за НЕизпълнените задължения и към КРИВОсъдната система и “борбата” с КОРУПЦИЯТА от “агенТцията” – КОНПИ.
  Всички други са покрили и изпълнили своите задължения , но НРБ – НЕ е!
  Така че за КАКВА “РАВНОПОСТАВЕНОСТ” говори ванЮ каракачАНСКИ?!??…..
  И въпреки че НРБ НИКОГА не е изпълнявала ПРЕДприсъединителните си договори, НРБ получи достъп до европазарите, и десетки милиарди евро от ЕВРОфондовете……. без да направи нищо срещу това, никакви реформи, само “УСВОЯВАНЕ” от “вождовете” ,като винету и порционните му “ортаци” от ПОРЦИОННИТЕ “коалиции” , до сега………..
  А пък в конкретният случай с превозвачите пак НЯМА “равнопоставеност”, защото условията на труд не са “равнопоставени” със тираджиите от Франция и Германия.
  Както се вижда от всички ванЮ каракачАНСКИ НЕ иска “равнопоставеност”, а точно ОБРАТНОТО – иска нашите тираджии да са НЕравнопоставени , спрямо трудовите условия на френските и германските тираджии.
  Къде има тук “равнопоставеност”?????
  И след като тоя ванЮ каракачАНСКИ иска да е “равнопоставен” с “големите държави” в ЕС , нека внася повече , отколкото “усвоява” от евробюджета, както правят те, и едва СЛЕД това може да се мисли за някаква възможна “равнопоставеност” на НРБ със другите членки.
  И да напомним , още веднъж, на тоя ванЮ каракачАНСКИ ,че НРБ има положително търговско салдо с ЕС, получава милиарди за “усвояване” от еврофондовете. В ЕС работят над 1 милион гастарбайтери, които получават много по-високи , НЕравнопоставено ПО-високи, ЗАПЛАТИ и доходи в Германия и Франция и т.н..
  И освен това всички рублофили и путлеристи от ПЕТАТА колона и ОБРЪЧгарсите имат НЕравнопоставено много повече имоти и банкови сметки и офщорки в ЕС и САЩ, а не в путлеристкият им райХ.
  И след като путлеристите ,като ванЮ каракачАНСКИ, НЕравнопоставено са изпратили своите “отрочета” да ги обучават на Запад, то няма какво да ни говорят нагло и цинично за някаква , тяхна си, КРИВОразбрана “РАВНОПОСТАВЕНОСТ”.
  А конкретно ванЮ каракачАНСКИ и рублофилите могат да сравнят и колко “равнопоставено” е ОТРИЦАТЕЛНОТО МНОГОмилиардно търговско салдо с “равнопоставеният” му путлеристки бандитустан……………

 9. ШкеНбе-караканчето е ЕДИНСТВЕНИЯТ МИНИСТЪР НА ОТБРАНАТА В НАТО, на когото НАТО не е разрешило допуск до тайна информация, секретна ли е каква й викат там.
  ЕДИНСТВЕНИЯТ.
  От 29 страни-членки на НАТО.
  СРАМ И ПОЗОР!!
  ЗА НЕГО!!
  И ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЗА СТРАНАТА НИ!
  Нали уж сме се “присъединили”. Към ЕС или НАТО.
  Към КАКВО сме се присъединили? Кой се е присъединил? КОЙ НЕ СЕ Е ПРИСЪЕДИНИЛ??
  Аз съм се присъединил по рождение и гласувам ЕДИНСТВЕНО ЗА ТАКАВА ПОСОКА НА БЪЛГАРИЯ, ВИНАГИ!
  Каракачарчето по рождение е в посоката “русия-кагебе” и гласува всеки път с червено и такава посока. Затова и ЗАПРАЩА БЪЛГАРИЯ НАТАМ, а НЕ ОБРАТНО.
  Лишаването му от допуск е ИЗТЪКНАТО ЛИЧНО ОТ ГЕНЕРАЛНИЯ СЕКРЕТАР НА НАТО ЙЕНС СТОЛТЕНБЕРГ, И ТЪПОТО БОКО ГО ЗНАЕ ТОВА МНОГО ДОБРЕ.
  СРАМ!!
  Затова караканчето го няма по срещите в Брюксел. Там на “натовец” се прави боко. Както и румко, правещ се на “генерал от НАТО”. А двамата, и хиляди още като тях, са с естеството си, ПО РОЖДЕНИЕ В ЕВРАЗИЯ! Русия та русия.
  СРАМ И ПОЗОР още веднъж, че мнозинството българи ГЛАСУВАТ и ПРАЩАТ такива да ни УПРАВЛЯВАТ И ПРЕДСТАВЯТ. Те, тези, не са застанали на “началническите” си столове ей така, отишли, влезли седнали.
  Те са ИЗБРАНИ.
  И пак ще бъдат избрани.
  ТАКОВА САМОУНИЖЕНИЕ НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА!!
  НАЙ-МАЛКОТО, НЯМА ГО В ЕВРОПА!
  ЩАСТИЕ И РАЙ ЗА РУСИЯ. ТОВА ОСТАВА БЪЛГАРИЯ. С ВЪРХОВНИ СМОТАНЯЦИ като караканчето, т.нар. “македонец” от русе…

 10. Няма да бъде лесно на ЕС да накара българските тираджии да въртят гевреците по европейските нормативи. И тука в щатите беше трудно да установим контрол върху подобни компании докато не въведохме пълно електронно наблюдение с помощта на сателит с което се зае преди години компанията Куалком и след това каквото и действие да предприемеше тираджията трябваше първо да докосне екранчето и така започнахме да ги контролираме до секундата какво правят докато са на работа. Подобни функции има и апликейшъна на Юбър такситата който например наблюдава за резки тръгвания и спирания, ненадвишаване на 12 последователни часа работа без прекъсване и прочие, може би затова Юбър не беше допуснат в България, макара че в щатите Юбър предизвика бум в туризма около градовете, защото много отдалечени дестинации станаха достъпни заради евтиния транспорт. Но така е то, колкото е разликата от България до ЕС, толкова е тя и между ЕС и Щатите.

 11. Всички пишман-енергетици крият истинските предимства на газовите турбинни централи, които компании като Сименс и Соларни турбини произвеждат и монтират за по-малко от месец. Предимството на тези централи е, че те консумират гориво само в момента на запалване на турбината, а след това тя гори предимно нагнетен с компресор ВЪЗДУХ с кислород, с използване на минимално количество гориво. Една такава 50-100 или повече Мегаватова централа може да бъде инсталирана за няколко седмици, променя мощността си според натоварването на мрежата и гори предимно ВЪЗДУХ и няма никакви вредни отпадъчни продукти, и най-важното е ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧЕН ПРОДУКТ НА ЗАПАДА, а не зависимост към ОТНОВНИТЕ ТЕНЕКЕТА НА РЕТРОГРАДНИЯ РЕЖИМ НА КРЕМЪЛ. Това може би знае ВЕЛИКИЯТ КАРДИНАЛ ОВЧАРОВ и затова бързат сега да НАТРЕСАТ РУСКОТО АТОМНО л-но на България, докато още не са се усетили хората.

 12. Към българите на възраст 7-17 години:

  “Ако преди освобождението се явеше някой да доказва с каквито и да било средства, че приготовляваната от Руссия война с Турция за нашето освобождение е война, не за освобождението на „ бедных славян”, а за разширението на русската Империя и за завладяванието на Балканите и България от Руссия, – нямаше да се намери нито един българин, който да го повярва и когото да не наречаха враг на славянството, враг на българския народ, на неговото освобождение. Никой българин не можеше да допусне тогава мисъл, че „православна Руссия“, която с векове ни е пращала икони и камбани подарък, която е водила няколко войни с Турция, не се стреми за нашето освобождение, а за разширение на своето царство, за обладанието на Балканите. Истина е, че на мнозина от нас беше известно завещанието на Петър Великий, както и желанието на всички подир него русски царе, да завземат Цариград; но нашите понятия за тия русски стремления не са отивали никога по-нататък от завземанието на Цариград. Рядко и твърде рядко може да е имало някой умен и далновиден човек, който да е разбирал, да е съглеждал, че с стремлението си, да завземе Цариград, Руссия ще завладее окончателно и България. Гневът ни против Турция, на която до тогава бяхме роби; желанието ни да видим своята угнетителка разбита, съсипана, – бяха толкова силни, щото малцина са искали да знаят за последствията, които можаха да ни сполетят от нахлуванието на Руссия в Балканите. През последната половина на настоящия век само, българския народ захвана да се събужда от летаргическия сън на пет-вековното робство. Тук-там из угнетените краища на отечеството ни захванаха да се явяват искри, които даваха да се разбира, че българщината не е огаснала, че тя тлее под мракът на политическото робство на Турция и духовното, – на гръцкото духовенство. Появиха се Пайсий, Софроний, Раковски, които, всред поядающия ни гръцизм, високо заявиха за съществуванието на някогашна България и поискаха да има тя и за в бъдеще право на съществувание. Техните дела се подеха по-после от други патриоти. В желанието си да видят българския народ като политическа единица, да имат свое духовенство, своя църква, да чуват молитви към Господа на славянски, да четат и пишаг на български, – те не се спираха пред никакви средства, които можаха да ги улеснят към достигванието на тази цел. Всичко предприемаха те, с всекиго се сдружаваха, стига да бяха уверени, че този всеки ще им спомогни да постигнат желаемото за отечеството си. Руссия, през ония мътни времена, се е смятала за единственната, която може да им помогне. Като са гледали, че тази държава предприема няколко пъти война с Турция, те са мислили, че нейната цел не е да завоевава территория от отоманската империя, а – да освобождава нас българите. Еднаквостта на религията и славянската племенност са спомогнали твърде много за затвърдяванието на туй убеждение. Сполуката да се сдобием с църковна автономия през 1870 г. още по-вече усили това убеждение. Едва в последните години, преди освобождението ни, някои от българските патриоти като Ботйов, Любен Каравелов, Стамболов и В. Левски, бяха захванали да исказват съмнение в добрите намерения на Русия и действуваха, щото освобождението да стане от самите българи, чрез въстания. Но тия техни съмнения не се изказваха тъй ясно и публично, за да можеше да се образува едно мнение в обществото. Техните думи се вземаха от всички като исказвани под влиянието на нихилистически стремления, а не проникнати от дълбоко съзнание. Освен туй, нямаше нито един пример, на който можеше да се укаже, че русейте работят за завладевание на Балканския полуостров, а не за освобождението на България. Примерите за постъпките на Руссия с Полша и Кръм не бяха никак тогава убедителни за нас българите, които бяхме навикнали вече да получаваме подаръци от Руссия за църквите и други благодеяния. Полша и Кръм са исповядвали друга религия, и за туй, мисляхме си ний, Руссия е постъпила с тях така жестоко, но българите са православни, следователно към тях тя ще бъде по-милостива. Войната през 1877-78 г., която се обяви под общеизвестния предлог за освобождението на угнетените славяни, заглуши окончателно всяко съмнение за лоши намерения на Руссия към България. Никой не можеше да помисли даже, че Руссия крие каквито и да било цели с нахлуванието си в Балканите, освен създаванието на една България. Под впечатлението на всеобщата радост, че се освободихме, никой не можеше да си помисли, че Руссия веднага след туй ще се залови, под формата уж на една България, да създава своя русско-задунайска областъ. И ако се намираше такъвзи смелчак, ний, самите българи, бяхме готови да му издерем очите, за да не злослови против освободителката ни, която, казвахме си ний, зарад нас хора истрепа, пари похарчи с миллиони, и хиляди още други неща, без да съобразим, че всичките разноски за таЗи война ще паднат пак на гърбът на българина, както стана. Нашите „братушки“ обаче, си знаяха работата. Техния план бил предначертан. Ний се радвахме, че ще създаваме някогашната България на славните български царье Крум, Асен, Симеон и пр., а те в туй време, тихо, без шум, са определяли, по кой начин да наредят тъй работите и устройството на държвицата, щото в едно скоро време създадената уж България да стане русска-задунайска област.
  Кой би могъл от нас българите в него време да помисли подобно нещо и до подозира, че Руссия устроява своя област, а не България? И кой би посмял да го каже открито? Или, ако го кажеше, кой щеше да бъде онзи, който би намерил в себе си достатъчно сила и подготвен ум, за да го повярва?” (Д. Петков)

  “Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област. Сборник исторически документи”, превод Галина Христова
  https://bit.ly/2JeWVHX

 13. Преди малко в бТВ беше поканен дългият инкасатор да “коментира” АЕЦ-белеНЕ!
  По-нагли хибридни лъжи и демагогия за беленският гьол едва ли някой е слушал скоро.
  И като се има предвид ,че именно дългият инкасатор е един от “съветниците” на “вождь” винету по въпросите на беленският гьол , то никак не чудно че винету иска да го рестартира, след като е слушкал само тъпотиите на лобисткият дълъг инкасатор.
  А и вероятно дългият инкасатор, като “представител” на НРБ в Лукойл-Бургас, е един от “организаторите” на вчерашната среща между Путлер и неговият васал – винету. И за това винету никога няма да махне дългият си инкасатор от борда на Лукойл-Бургас.
  И така, първата хибридна глупост на дългият инкасатор, която каза в предаването по бТВ е, че беленският гьол щял да струва “само” 4-5 милиарда евро, което е около 10 милиарда лева?!?!? И това явно е най-голямата тъпня, защото всички ядрени централи по света се оскъпяват с най-бързи темпове, а за разлика от тях ВЕИ-тата поевтиняват с няколко пъти , и вече са десет пъти по-евтини от ядрените централи.
  Което предполага ,че АЕЦ-белеНЕ ще струва поне 15 милиарда евро (30 милиарда лева!) докато я построят евентуално след 10 години. А като прибавим и лихвите по заемите за строежа на централата , ще поскъпне поне ДВОЙНО – 60 милиарда лева , докато се изплати, евентуално след 30-40 години.
  Но към това трябва да се прибави и свързването към мрежата на НРБ, и ежегодните експлоатационни разходи, за гориво, ремонти и т.н., поне още 1-2 милиарда ,годишно.
  И като ги прибавим , и тях , към разходите за строеж и заемите , се получават над 100 милиарда, сегашни лева, за първите 30-40 години!!!
  Което показва, че само за да се изплати АЕЦ-белеНЕ, трябва да има повече от 2,5-3 милиарда приходи ежегодно, за първите 30-40 години!!! Без никаква печалба, и разходи за заплати , и съхраняване на ядрените отпадъци, извозването на оръжейният плутоний към путлеристкият бандитустан и т.н..
  Втората глупост на дългият инкасатор е ,че електроенергията от АЕЦ-белеНЕ щяла да е “по-евтина” от тази на АЕЦ-Козлодуй???????
  Но при условие ,че не се отчитат капиталовите разходи за строителството и заемите за строителството, а се вземат предвид САМО ежегодните експлоатационни разходи за гориво, труд,ремонти и т.н..
  Сякаш според дългият инкасатор някой ще “подари” и построи БЕЗплатна , готова ядрена централа, без пари за строежа , и без лихвите по заемите за строежа?????
  По същата логика, ако се вземат предвид само експлоатационните разходи за ВЕИ-тата, без да се броят разходите за построяването им, то тогава енергията от ВЕИ-тата ще е практически БЕЗплатна, защото НЯМА нужда от никакво гориво ,или скъпи ежегодни ремонти, а още по-малко за съхраняването на особено опасните ядрени отпадъци , които трябва да се съхраняват няколко милиарда години?!?!?
  И все пак ,по фройдистки, дългият инкасатор каза точно ,колко РЕАЛНО ще струва електроенергията от АЕЦ-белеНЕ, като се включат ВСИЧКИ разходи ,за първите 30-40 години……. дългият инкасатор каза ,че цената на електроенергията от беленският гьол ще е….. 20-23евроцента за кВтч, или 40-45 стотинки за кВтч. Т.е. реалната цена от белеНЕ, според дългият инкасатор, ще е по-висока дори от преференциалите цени на енергията от ВЕИ-тата ,които си построиха с еврофондовете порционните обръчи около винету и тройната коалиция , преди 5-10 години. По-високи,и то според дългият инкасатор!
  И ,трето, дългият инкасатор каза как ще се “изплати” беленският гьол. Той директно и цинично каза ,че трябва да се закрият повечето ТЕЦ-ве, и така да се създаде изкуствен дефицит на енергия. А заедно с това и да се намалят ВЕИ-тата. Ето така дългият инкасатор иска да се хвърлят над 100 милиарда ,за следващите 30-40 години, и след това да се закрият другите централи, за да може да се продава СВРЪХскъпият ток от беленският гьол, на цени от 40-45 стотинки за кВтч.
  При положение че няма да има повишаване на търсенето на енергия , през тези години, заради повишаването на енергийната ефективност. Също както пропагандираха , че към 2010г. щяло да има недостиг(!) на енергия, а сега има излишък!
  Ето това каза дългият инкасатор – 40-45 стотинки от белеНЕ, и закриване на повечето централи, за да може НРБ да има ядрен монополист на енергия, с дял 80-90% от енергопотреблението, пряко зависим от ядрени доставки и отработено гориво от Путлер и неговите енергийни бандити, …. без ВЕИ-та, без миньори, без ТЕЦ-ве…..и т.н..
  То и сега 10 милиарда отиват от задунайската колония НРБ за путлеристкият бандистан ,всяка година. А сега дългият инкасатор иска да ги увеличи поне двойно………..
  Почтти същите тъпотии каза дългият инкасатор и за газовите доставки , Турски поток и хъба балкан…..
  Не случайно казват ,че дългият инкасатор е толкова енергиен “експерт” , а още повече е чист партиен секретар и доживотен номерклатурчик. Партията “любима” тях ги “води”….и както в античността – всичките “партийни” пътища ги водят към – мАсква…….

 14. @ИНКАСОРГЕНОСЕН

  Циркаджийският номер е, че ‘дългият инкасатор’ притича НА ПОМОЩ НА ПОБЕДИТЕЛЯ (винету§ко.алицията от парламентарни вождове).

 15. към EVERYONE ELSE:
  EVERYONE ELSE, не бих определил ,че ‘дългият инкасатор’ притичва да ‘помага’ на победителите.
  ‘дългият инкасатор’ не случайно е сложен за надзирател в Лукойл, и откъдето винету§ко.алицията от парламентарни вождове , нямат разрешение да го махнат повече от 4 години след падането на олигархски, който го назначи в борда на руският монополист на горива. Ако беше вожд , винету трябваше да го махне от Лукойл още 2014г., но се видя че винету е само васал, и ‘дългият инкасатор’ му организира васалните срещи с началниците и истинските му сюзеренни вождове от Кремъл.
  И в този случай едва ли точно ‘дългият инкасатор’ е “притичващият”, по-вероятно е да е точно обратното…..

 16. Каба*кочанов е един от най-успелите руски политици, и много талантлив руски пърдеот /патриот/. Няма много руски пърдеоти на такива високи постове като вице-премиер и министър на отбраната на Европейска и Натовска държава! Заради тези високи успехи в хибридната война срещу България, кабакочанов ще получи солидно количество рубли, значка и секретни почести в тайният свят на КГБ, както и няколко храчки по реверите си от признателните българи, /стига да изпълзи извън министерски съвет и парламента, на място, където преминават и нормални българи./

  *каба – /от турски/ -“мек”

 17. @ИНКАСОГЕНОСЕН

  Изразът е от дипломатическия речник от края на 19 век и е изцяло ироничен. Никой в парламента няма нужда от помощ за съсипването на България. Идва им отръки, в пълно единодушие по кремълска програма.
  Ако някой се нуждае от помощ, това сме ние. Търсим я в мненията на еспертите по темата, които почти нямат шанс за екранно време. Надявам се, че ако нашият народ няма интуиция за прогрес, то поне има памет за Чернобил т.е. инстинкт за самосъхранение.
  Докладите за промените в генетичния материал след чернобилската ‘авария’ стоят в чекмеджетата на UN. Наричат го ‘generally reassuring statement’. Още черна ирония.

  Нямам възражения към написаното от Вас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.