Който я построи, той и ще ни пороби

България беше Армения. Тук имаше ядосано на властта гражданско общество, способно да принуди управляващите да се съобразят с неговото мнение, както се случи в Армения повече от 20 години след големите протести у нас, довели до радикалната промяна от 1997 г., която подготви страната ни за най – големия ни успех в цялата история на възкръсналата през 19-те век България: приобщаването ни в орбитата на ЕС и НАТО.

Днес самите ние не вярваме, че “можем и ние като арменците”. Самоиронизираме се. Пак сме налегнати от камъка на неверието в собствените сили, който толкова дълго ни е притискал и преди.

Казват ни, че нямаме кауза и мотивация за обединение на силите, които искаме промяна в статуквото, напомнящо на “застоя” при “късния Живков”. 

Да, нямаме цел да влизаме в луксозни клубове, като ЕС и НАТО. Просто поне в това отношение сме постигнали най-доброто.  Но тъкмо по тази причина имаме гражданското задължение да не допуснем да ги “напуснем” под натиска на руската пета колона.

Няма друг по-ярък, голям и символичен пример за опитите да бъдем върнати на изходната точка във времената на пълната зависимост на България от Москва по пистата на реваншизма на лобизма в полза на АЕЦ “Белене”. 

Имаме кауза да се защитим от това посегателство върху постигнатото от нас и върху бъдещето на децата ни. Защото “ който я построи, той и ще ни пороби”.

Протестът срещу желаещите да ни надстроят миналото, за да ни поробят отново, ще се състои утре, 6 юни, от 8.30 сутринта пред Народното събрание, което се кани да извърши антинародното деяние с поредното реанимиране на руския Франкенщайн. Събитието е организирано от “Демократична България”, но всеки убеден привърженик на съпротивата срещу руския атомен реваншизъм на българска земя трбява да го подкрепи, независимо дали е привържник на тази партия или не. 

Ако не искаме да ни се случат “изненади”, както на Украйна. Тя се довери на Русия като й предаде атомните си оръжия срещу гаранции, че “големият брат” ще защитава суверенитета й. Вместо това получи руски ботуш в зъбите. Поучително, нали?!

28 мнения за “Който я построи, той и ще ни пороби”

 1. “Събитието е организирано от “Демократична България”, но всеки убеден привърженик на съпротивата срещу руския атомен реваншизъм на българска земя трбява да го подкрепи, независимо дали е привържник на тази партия или не.”
  Няма как да отида на какъвто и да е протест, организиран от бившите министри на комунистическата мутра и коалиционните му партньори.
  Оставка!

 2. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 3. И пак!
  На 7 юни от 14,30 часа в Софийският районен съд на бул “Скобелев” 23, 133 с-в ще разгледа в първо заседание Дело от Наказателно Частен Характер № 6989\2018 с жалбар георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ

  На 12 юни е второто заседание на второто дело на атакиста илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ

 4. След катастрофата в Чернобил на 26 април 1986г. съм отявлен, принципен душманин на “атомът за мирни цели”.
  Дори, лично и начело, Президентът на Великите САЩ Доналд Тръмп да дойде да удари първата копка на АЕЦ БЯлене и вместо сегашниште раззийски ръждавейки да са янки реактори, “последен писък” на съвременната техника и технология съм ПРОТИВ.
  https://www.facebook.com/events/1937369189627725/

 5. Към Мика.
  Вие добре ли сте, госпожо?
  Става въпрос за КАУЗА, а не за хора и партии. Още веднъж прочетете, какво е написал и ви казва Иво Инджев!
  И да ви припомня, че точно тези министри /всъщност министър бе само Христо Иванов, а ген. Атанасов и Радан Кънев бяха депутати от РБ/ на комунистическата мутра напуснаха на мига властта, когато стана ясно, че ГРОБ се отмятат от управленската си програма за реформи в съдебната система.

 6. Към chose:

  Апропо, бихме могли да се запознаем на тази демонстрация.
  Става дума за желаещи, вкл. сред онези коментатори, които от години тук са контра на всякакво единение на съмишленици от пиедестала на собствената си непримиримост към всички, които не са достатъчно праведни в позицията си срещу врага.
  По принцип не обявявам предварително присъствието си никъде, за да не давам възможност да ме дебнат с камери провокатори, като Георги Жеков, който сега ме съди, вкл. за това, че съм го снимал с телефона си докато ме нападна агресивно в присъствието на 10 годишната ми дъщеря и се опита да ме унизи пред детето ми с обиди и крясъци.
  Но този път приканвам анонимните контри, включително mika, да надмогнат презрението си над нас, недостойните, които правят компромис в името на по-важни ( от нас) каузи.

  Защото анонимното деклариране на презрение към всички е по-скоро диагноза, а не позиция.

 7. “Който я построи, той и ще ни пороби”

  Това е чудесно за протестен плакат срещу АЕЦ БеляНЕ!

 8. MIKA
  А бе какви ги дрънкате.Ние не отиваме на избори,а да защитим България.И Станишев да беше направил протест срещу Белене пак щях да бъда там.Що за глупост.Този бил такъв,онзи бил онакъв.Прост народ,не може една мисъл да отсее.Затова се влачим след събитията и ни цакат.Освен ,ако не сте за руска губерния.
  За утре съм казала на другарите,че няма да се явя,защото ще изпълнявам гражданският си дълг.В четвъртък също
  Призовавам съмишлениците да дойдат и да си носят мин, 10 лв.,защото наблизо има Райфайзенбанк,за по малки такси./това по Жоро Николов/.

 9. Към choss:

  С този надпис дефилирах на миналия митиг през сградата на Министерския съвет и раздадох няколко екземпляра ( ламинирани предварително от мен) на съмишленици, които пожелаха да го използват. Един известен политик ме попита, дали имам нещо против да го използва.

  Интересното е, че доста фотографи усмихнато го снимаха, но не го видях публикуван никъде.

  Явно фотографите разбират от шега ( и синтез на мисълта), но шефовете на медии, от които зависи какво да покажат, си имат свои критерии.

  Ако правилно разбирам, не искат да ме “популяризират”. В случай, че съм познал, трябва да знаят, че и аз не искам да ме популяризират ( точно те).

  Ще бъда и утре с този надпис на чело. В буквалния смисъл отново.

 10. Презрение?

  Председател – Радан Кънев.
  Заместник- председател – Атанас Атанасов.

  След наглите лъжи, коалицията с Борисов, пълен провал в политиката и изпадането от парламента, главните виновници трябваше да понесат политическа отговорност, но в замяна на това ни поднесоха фарс с оставки:

  Председател – Атанас Атанасов.
  Заместник-преседател – Радан Кънев.

  Ето това е презрение!

 11. Към Мика:

  Ехоо, вече Ви обясниха, че въпросните не са били министри, но явно не държите да подобни подробности ( и на думите си). Нали така написхате: мутрите министри?
  Вашето заяждане е легендарно и точно по тази причина Ви предложих да се появите с името и физиономията си на толкова презрения от Вас протест, за да изразите позицията си очи в очи с тези най-лоши хора на света.
  Но щом Ваше Величество не може да снизходи е най-добре да си спести усилието да убеждава читателите тук, че не си струва се протестира срещу АЕЦ “Белене”, щом лично Вие не сте организатор(ка) на протеста.
  Когато решите да организарате протест в лично качество – със своето заслужило доверието на хората име, обадете се. Дотогава- чао.

 12. До Мика,
  Ето това е типичен пример на хейтър и трол, а кой е той!!!? ха познай моя мила Мика. Мисля че, повече няма да се появиш с този никнейм. Но, пак ще се издадеш с безпринципното си негативно мислене. Не подценявай хората които пишат в този сайт.

 13. До МИКА,
  Всички сме наясно, че сте контра на всичко. Аз нямам никакъв спомен поне веднъж да не сте черногледствали.
  Какво предлагате?
  И в лично-блоговата си битност как гледате на инициативата на Сия: “Левче за Иво”. Поне веднъж били сте пред МОЧА? На кого стискате палци при делата на ит и гж срещу Иво Инджев.
  И последно. На кого и в качеството си на какъв искате “оставка”. Не се ли чувствате малко от малко неудобно, че сал с едно байганьовско “всички са маскари” паразитирате върху Блога. Стопанинът му е, от моя г.т. е прекалено толерантен спрямо коментатори които не могат да излъчат поне една позитивна мисъл и дава воля на неотреагирани комплекси.

 14. Живея от години в щатите и миналото лято реших да инвестирам в къща в Балчик, тъй като цената от сто хиляди евро за някаква виличка извън града не беше чак толкова висока, а ме гонеше и носталгията, но каква беше изненадата ми, когато се оказа, че комшията ми от едната страна е пенсиониран руски полковник от СПЕЦНАЗ!!! а от другата – руски ядрен специалист, дълги години работил на АЕЦ Козлодуй, който макар и пенсионер бил на повикване, защото имало в централата нещо, което само само той!!! можел да го спира и да го пуска и ако се строшело можело да обгази цяла България !!!! Вгорчи ми се и къщата, и морето и всичко и затова купих набързо два апартамента в Кавала, хванах ферибота за Италия и оттам през Франция – на презокеанския, обратно в хомленда!

 15. Това събитие ТРЯБВА да е нещо повече от протест! Много хора от страната ще са с него. И нещо належащо- вече ни е нужна по-подробна карта на България с концентрация на руски имоти,заселени зелени чорапи,затворени селища и т.н. В интернет и на обществени места. Надеждата е в Демократична България.

 16. Малко извън темата , но дава реалната картина на “интегрирането” на БНА в НАТО, 15 години след формалното приемане на НРБ ,за член на НАТО:
  http://aeropress-bg.com/news/bulgaria/5459-%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-e-3a-awacs-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F
  Както се вижда , дори льотчиците на музейните експонати МиГ-29 от Граф Игнатиево не са отишли да се срещнат със своите колеги на натовският AWACS!
  А и самият коментиращ това посещения , явно има стабилна комунистическа закалка от времето на Варшавският договор, след като дава неадекватни съвети за оборудването и самият самолет , при положение ,че техниката в БНА е савецка на 40-50 години, и не е модернизирана и не е съвместима с натовските системи, а пък и от друга страна AWACS-ите са водещи в този клас, и са най-многобройни. И не случайно техниката е засекретена и покрита, за да не привлича излишното внимание и на такива репортери в НРБ.

 17. На Фниманието на вождь винету , ГЕРБ, БКП:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B16D68209193
  Освен това и самият Путлер е забранил на Росатом и Роскосмос да подписват договори със страни ,които са наложили санкции на путлеристките олигарси и бандити. НРБ също е наложила санкции ,като член на ЕС:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5AD6FF946AF67
  Следователно Путлер е забранил от днес договорите между Росатом и НРБ!!!!!
  И сега разните платени рублофиски лобисти , като комунистическите дупетати – т.ерменков и ХУЙумджиев, трябва пак да ходят да се молят на Путлер да разреши на Росатом да им даде така трудно заработените от тях копейки за лобирането за мегакорупционният лобистки проект АЕЦ-белеНЕ!

 18. МИКА-МИКА твоето място е другаде,на сянка до твойте мили другари-таварищи,който ще се наслаждават на твоята всеотдайност,вярност към братския РУСОФИЗЪМ и ще тръпнат в очакване да се случи това за което са мечтали ВИНАГИ,
  да се надупем на ТВОЯТА БРАТСКА РУССИЯ.

 19. Човек ,който се крие зад някакви никнейми там тинтириминтири и не смее да покаже името си значи нещо косъма му не е чист аз за съжаление съм от провинцията и не мога да присъствам ,но напълно подкрепям идеята …Поздравления и Благодаря на стпанина на блога !

 20. МИКА
  Забрави ли ,че Атанасов реално участваше в изгонването на руски шпиони.Затова има морално право да води протест.
  А ти като си толкова издигнат защо участвуваш в чужд интелектуален труд.Направи си блог и си пишете там с другите тролове.Не крадете и не манипулирайте.

 21. @ Теменушка за конкурс д’елеганс

  Изживях същият духовен потрес, узнавайки КОИ всъщност са ваканционните ми съседи! Не отричам, че в началото имах моменти на упорити пораженски подтици да напусна терена на “цивилизционното полесражение”, но за разлика от Вас и не без усилия, постепенно надмогнах първоначалната паника и погнуса, защото, все пак, АЗ СЪМ СИ У ДОМА и не искам да предам доброволно родината си, за която повече от 1300 години поколения българи са проливали кръвта си, не искам китната ни природа, която се надяваме да оставим на децата си, да бъде бетонирана и оповръщана от пияните руски орки, да бъде превърната от безумните ИМ ядрени проекти в радиационна пустиня!
  От тогава им вгорчавам живота и комфорта на безнаказаността (на неканените си съседи) давайки публичност на всяка тяхна постъпка, която не е в съответствие с българските закони! Констатирах, че ако човек целенасочено ги наблюдава, ще осъзнае, че те ВЪОБЩЕ НЕ ЗАЧИТАТ ЗАКОНИТЕ НИ и непрекъснато си осигуряват незаконни привилегии по отношение на българите, използвайки корупционни хватки и шантаж на местната власт. И не само на местната!

 22. МИКА до едно време пишеше само про-герберастки постинги, после мина само на анти-ДСБ-рски – даже и с анти-герберастки нотки за прикритие. Много плитко. Предел нямат глупостта и лицемерието тролски.

 23. до СИМПАТИЗАНТ/КА НА ДСБ

  Лъжете, но за съжаление това не ме учудва.

  Ако напишете в Гугъл “mika site:ivo.bg” ще видите всички страници в които съм коментирал.

 24. Към mika:

  Позволявам си да потвърдя, че не си спомням да сте писал ( за първи път установявам в какъв род да се обърна към Вас след толкова години) нещо в полза на ГЕРБ, но същевременно моля, да престанете да дразните целенасочено доста голяма част от коментаторите със също така неверни твърдения, каквото беше онова за “министрите”, заради която подпалихте поредната междуособица тук.
  Какъв е смисълът да напишеш коментар за това къде няма да отидеш ( както в случая с протеста срещу АЕЦ “Белене”), освен да ядосвате решените да отидат? Като не Ви се ходи някъде, не ходете. Но да обявявате другите, които са решени да направят нещо, за разлика от Вас, за слуги на мутрата, си е чиста проба провокация от тролски вид.

 25. MIKA
  Има ваши коментари критични и към Герб и Русия за заблуда на противника.Този похват го ползуват тук много тролове.Явно такива са указанията на поръчителите.И след това изведнъж обръщат мнението.

 26. Към MIKA:
  Използвайте емоционалната си скала на нетърпимост и определете с една дума Б.Борисов и Р.Радев.

  Не е “презрение” това което чувствате MIKA, това е края Ви. Вашият и този на себеподобните Ви, защото всяка победа на ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ е смърт за русофилството, Благоденствие и триумф за БЪЛГАРИЯ!

 27. Ако не е вярно твърдението ми, значи съм се объркал/а, за което се извинявам. Но не мога да си спестя коментара, че е подло да скачаш на единствената политическа формация с пробългарска позиция, без да казваш от позицията на какви политически пристрастия го правиш. И то вадейки “аргументи”, които са чисти лъжи.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.