Путин си намери майстора в интервю, в което лъсна като лъжец

Армин Волф, журналист от австрийската радиотелевизонна компания ORF, изнесе лекция по журналистика за изостанали в професията в свое интервю с руския президент Владимир Путин. От първия му въпрос за екслузивните връзки на управляващата в Русия “Единна Русия” с националистически партии в Еврпоа, до последния, свързан с полуголите снимки на събеседника му, Армин Волф подложи Путин на такъв разпит, на какъвто никога не се е натъквал в публичното пространство в собствената му страна. http://kremlin.ru/events/president/news/57675

cjqMMXRmZVCgw9HGYDhPrMNdoFECsngA

 

 

 

 

С други думи Путин пак се оказа прав – в смисъл, прав е бил да се дърпа и да поставя условия за това интервю, опасявайки се, че ще бъде истинско, а не угодническо, на каквото е свикнал у дома. Едно обаче е сбъркал: пропуснал е да си поиска въпросите предварително, имайки фалшиво създадено от постановките му в Русия самочувствие, че може да се справи с всеки задаващ въпроси. Та нали в необятната му Родина му организарат всяка година стотици хиляди запитвания от граждани по време на неговото телевизионно шоу и той с лекота се справя с отговорите!

В този смисъл интервюто е сензационно не заради отговорите, а заради въпросите. Руската публика може да се убеди доколко несъстоятелна е самата руската журналистика на фона на достойното журналистическо поведение на един журналист от неутрална Австрия, който още с първите си думи уязвява и собственото си правителство, питайки Путин дали посещението му в Австрия не е награда на отказа на австрийските власти да изгонят руски диплоти във връзка със случая “Скрипал”.

Путин не казва нищо ново, отричайки всякаква вина и за авторитаризма на управлението си, и за окупацията на Крим, и за свалянето на малайзийския самолет и по целия конспект с въпроси, каквито руската аудитория не е чувала да му задават. Несъгласието на журналиста с него обаче бързо го извади от равновесие и той се опита да премине от обяснителен режим в настъпление. То обаче беше сведено до непрекъснатите му оплаквания, че не му давали да се изкаже. След което премина към обобщения в стил “вие там на Запад…”.

Свикнал на почтително, за да не кажа “повече от уважително” отношение, “господин президентът”  негодува срещу фактите, с които интервюиращият го контрира, натяквайки например, че вече му бил обяснил: не ставало дума за окупация на Крим от руски войски, а за постоянно пребиваващ руски контингент. За което Армин Волф практически го обвини в лъжа и му припомни собствените му първоначални твърдениа, че войниците без опознавателни руски знаци били местни доброволци, след което е признанал, че са руски военнослужещи, изпратени в Крим.

Особено безсилно звучи Путин в опитите си да смени темата по въпроса за руската намеса в Украйна, опитвайки се да заклеми украниците, че били извършили държавен преврат, както и да свърже свалянето на пътнически самолет над Украйна преди години като повод да внуши, че и за малайзийския самолет не може да се вярва по аналогия на украинските твърдения днес. Пък и произведени в СССР и в Русия ракети имали всички, зави Путин, игнорирайки споменатите от интервюиращия най-нови доказателства от междунардоното разследване за проследения маршрут на смъртоносната ракета “Бук” от райна на Курск в Русия до Донбес в Украйна. 

На няколко пъти журналистът “връща в мача” руския президент с припомняне, че въпросите му са насочени към руската позиция и действията на Русия, а не към това какво прави или не прави Украйна. Което Путин сметна за повод да смени аналогията и да започне да прави паралели между Косово и Крим. Армин Волф не му остана длъжен, припомняйки му, че практически никой в света не признава отделянето на Крим ( за разлика от Косово). 

С приказките си за правото на народите на самоопределение Путин си навлече бърза реакция от страна на журналиста, който го попита дали може да се хване за думите му. Със самочувствието на непобедим Путин отговори : “опитайте”. Волф опита като го попита това право на самоопределение дали би важало в случай, че Дагестан, Чечня или Ингушетия решат да се отделят от Русия или да си си създадат ислямски халифат. На това предизвикателство Путин практически не пожела да отговори, наблягайки на позволението чеченците да имат своя автономия ( която се изразява всъщност в диктатура на протежето му Кадиров). Пък и на Запад никой не би искал създаването на ислямски халифат в Русия, отсече той, сякаш това е акцентът в зададения му въпрос. 

Но “най – забавната” част от реакциите на Путин беше неговата невъзможност да каже каквото и да било смислено за собственото си обкръжение. При печално известния факт, че премиерът Медведев е безгласна буква в неговата сянка, Путин се опита да пренасочи към него въпросите за управляващата партия “Единна Русия”, защото Мдведев бил шефът там.

prigojin-putin

 

 

Цели три пъти Армин Волф обаче безмилостно изискваше отговор за ролята на Евгений Пригожин ( на снимката зад гърба на Путин), наричан в Русия и по света “готвачът на Путин”. Опитвайки се да иронизира, че не е сериозно един ресторантьор да е повлиял на изборите в САЩ, Путин се натъкна на припомнянието на журналиста, че Пригожин не е просто “готвач”, а притежава многобройни компании и ръководи фабриката за тролове ( за която Путин се опита да се измъкне с обобщенията, че отговаря за държавната политика, а не за някакви частни инциативи).

Изобщо, в интервюто Путин многократно беше уличен в лъжа и това го доведе до сътояние в един момент да заплаши, че ако журналистът не желае да чува отговорите му е по-добре да спре да задава въпроси. 

За финал си позволявам една прогноза: не се надявайте скоро Путин да повтори грешката си и да даде интервю на свободен журналист от свободна държава. И понеже нарече своя главен политически опонент Навални “клоун”, взимам повод да му препоръчам да си организира интервю с един истински клоун от български произход, който редовно позори България на брифингите на говорителката на външното министерство Мария Захарова със своите клоунади.

В този смисъл, запомнете това интервю заради въпросите и поведението на Армин Волф и го сравнете с онова, което ще случи, ако Путин реши да приеме поканата на президента Румен Радев да дойде в България и по този повод благоволи да ощастливи българската публика с някое интервю. Каква “братска дружба”, “традиционна близост” и “обща история” ще се леее само!

 

20 мнения за “Путин си намери майстора в интервю, в което лъсна като лъжец”

 1. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 2. Колко много са уязвими тези диктаторчета изправени срещу почтени морални хора (и професионалисти ) във нормална правова държава !

 3. И пак!
  На 7 юни от 14,30 часа в Софийският районен съд на бул “Скобелев” 23, 133 с-в ще разгледа в първо заседание Дело от Наказателно Частен Характер № 6989\2018 с жалбар георги жеков срещу ИВО ИНДЖЕВ

  На 12 юни е второто заседание на второто дело на атакиста илиан тодоров срещу ИВО ИНДЖЕВ

 4. Раззия на пут.ин днес. 770 000 въпроса на които ГНОМА щял да отговори. Тате, ще ми купи колело, ама друг път. АРМИН ВОЛФ го е направил луд. ШАПО! На всичкото отгоре миниум е с една глава по-висок от лилипут.ин. Което допълнително го е комплексирало джжуджи1.
  Припомням от онзи ден копнато от мрежата. Мордор е в киреча и няма начаин да няма начин там да не псувиса.
  “Това – да има 800хил. въпроса/оплаквания към президента на една държава – от гледната точка на модерните държави е ПРИЗНАНИЕ ЗА ПЪЛЕН ПРОВАЛ.
  Това говори за ПЪЛЕН КОЛАПС на държавната машина.
  ПЪЛЕН КОЛАПС на държавата или КОНСТИПАЦИЯ или ЗАПЕК по нашему.
  И 800хил. молби за английска сол или нещо подобно към ЕДИНСТВЕНИЯ доставчик на отпушващи ежедневния живот средства.
  НИКОЙ-НИКОГА-НИКЪДЕ в модерния Западен свят няма да се сети да моли Президента да реши местен въпрос от компетенцията на местните служби, кмета, полицията, болницата, пожарната, училището и личните отношения.
  НИКОЙ-НИКОГА-НИКЪДЕ в модерния Западен свят няма да остави решаването на важни въпроси на ЕДИН-ЕДИНСТВЕН човек – Ако и да е Наполеон Бонапарт, Сторъкият Шива или непорасналия крадльо в кремъл.
  Какво ще стане, не АКО, а КОГАТО путин псовиса?
  Ще закрият държавата ли?
  Тази пирамидална структура на управление е тотално обречена.
  НИКОЙ-НИКОГА-НИКЪДЕ в модерния Западен свят не живее така.
  Защото покрай своята крайна неефективност това е и УНИЗИТЕЛНО за Човека-избирател, който би трябвало да е Началник на непорасналия крадльо в кремъл.”

 5. Холандски съд конфискува активи на “Газпром” заради спора с “Нафтогаз”
  ъд в Холандия разпореди да бъдат конфискувани активи на руския енергиен гигант “Газпром”, за да се изпълни решение на арбитражно дело, спечелено срещу него от украинската компания “Нафтогаз”, предаде “Интерфакс”.

  В Холандия са базирани главният офис на дъщерната компания, която работи по международните проекти на “Газпром” – Gazprom Internatonal (с централа в Амстердам) и доставчикът Gazprom Energy,

  През февруари Стокхолмският арбитражен съд нареди “Газпром” да изплати почти 2.6 млрд. долара на Украйна заради спор за цените, който изгуби и който е свързан със спорен договор за доставка на газ от 2009 г. Руският гигант обаче отказва да ги плати.

  Миналата седмица украинският президент Петро Порошенко обяви, че е наредил на “Нафтогаз” да конфискува активи като част от присъдата. Скоро след това бяха замразени руски активи в компанията Nord Stream AG – оператор на газопровода “Северен поток”. Междувременно друга компания, създадена, за да работи по “разширението” му, спорния в ЕС проект “Северен поток 2” и базирана в Швейцария, съобщи, че активите ѝ са били запорирани.

  “Шест от седем дъщерни компании на “Газпром” в Холандия отказаха да съдействат на съдебните изпълнители. Това обаче никак няма да повлияе,” съобщи “Нафтогаз” и добави, че миналата седмица е поискала дяловете на “Газпром” в дъщерни компании да бъдат конфискувани.
  https://www.dnevnik.bg/sviat/2018/06/05/3189758_holandski_sud_konfiskuva_aktivi_na_gazprom_zaradi/#comments-wrapper
  …………
  Питам аз!
  Имаме ли изобщо разузнаване и какво правиха пРезидента и Борисов?
  Защо президент и премиер се въргаляха в краката на Путин при условие, че назрява такъв удар върху Газпром и косвено върху Путин.
  Що за идиоти ни управляват?

 6. “ЦЯЛА РУСИЯ ЛЪЖЕ” !!
  СВЕТЛАНА АЛЕКСИЕВИЧ, БЕЛАРУС, НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ
  http://www.dw.com/bg/светлана-алексиевич-цяла-русия-лъже/a-18462520

  “ЛЪЖАТА В НАШАТА СТРАНА /русия/ СТАНА НЕ САМО МОРАЛНА КАТЕГОРИЯ, НО И ОСНОВЕН СТЪЛБ НА ДЪРЖАВНОСТТА” !!
  АЛЕКСАНДЪР СОЛЖЕНИЦИН, русия, НОБЕЛОВ ЛАУРЕАТ
  http://www.azquotes.com/quote/277604

 7. “РУСИЯ ДА БЪДЕ ЗАМРАЗЕНА / ИЗХВЪРЛЕНА ОТ ИНТЕРПОЛ”
  Британски парламент.
  Ами то русия си е престъпник, МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК, който вика “дръжте престъпника”, включително чрез Интерпол.
  Не беше ли по искане на милата освободителка русия дето ДС-ДАНС в Българията арестуваха разни руски опозиционери. Другите страни в ЕС не ги арестуват по руско искане, но тук нали сме още във Варшавския Договор, сега в Евразия! Десе-дансари, ченгета, военни начело с карачанското шкеНбе, и хиляди още. Те са си с русията. Да не говорим за “патреоте”…
  Кой уби С. Магнитски, кой уби С. Немцов, А. Политковска, кой????
  Кой, ако не САМАТА РУСКА ВЛАСТ. ПУТИН, КРЕМЪЛ, КГБ, ОЛИГАРХИЯ??!!
  КОЙ, аз ли,… като почват и все ОТРИЧАТ и ОТРИЧАТ извършени ХИЛЯДИ УБИЙСТВА НА СВЕСТНИТЕ ХОРА (които трябва да управляват, а путинци да са в ПАНДИЗИТЕ), ще взмема да повярвам, че съм аз извършителят…

  https://en.crimerussia.com/gromkie-dela/british-parliament-urges-to-oust-russia-from-interpol/

 8. Ти, да видиш. Оказа се, каква изненада, че прословутото заключение на малайзиският министър на транспорта по повод “невинността” на Раззия при свалянето на Бойнгът от полет МН 17 е извадено от контекста.
  There is no conclusive evidence to point at Russia under the JIT (Joint Investigative Team) evidence.
  Ето пълният текст на изявлението.

  «Окончательных свидетельств, указывающих на Россию, следственная группа не представила. Кто отвечает за это… Нельзя однозначно указывать на Россию. Разумеется, мы должны учитывать дипломатические отношения. Любые дальнейшие действия будут основываться на окончательных доказательствах.
  То, чем мы занимаемся непосредственно сейчас, — это окончательный доклад следственной группы, который будет опубликован в июле. И я заявляю, что мы обнародуем его полностью, без каких-либо купюр или редактирования».

  https://theins.ru/antifake/104844

 9. Утре ставане рано и на протест пред парламента от 8.30 часа до 10.30.
  ПРОТЕСТ НА ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА-ЛЪЖАТА-КРАЖБАТА-РУСИЯ(БЕЛЯНЕ) ЗАЕДНО ДА ГИ СПРЕМ!!!

 10. Московия выдала полный сборник сочинений К.Маркса и… сфальсифицировала даже своего пророка и божка, не поместив его произведений о Московии. ____________________________________________________________________________________________________ Специально пишу на русском языке, чтобы здравомыслящие из бывших 15-ти республик ( И ИЗ 16-та ТОЖЕ :)))))) советского союза смогли прочитать эти строки… и спросить себя: ПОЧЕМУ Я ОБ ЭТОМ НЕ ЗНАЮ, ИЗУЧАЯ ИСТОРИЮ В ШКОЛЕ, ТЕХНИКУМЕ, ВУЗЕ. Учиться никогда не поздно! Сегодня, исследуя труды европейских историков 18-19-20 веков, понимаешь О Боже! Вся цивилизованная Европа 200-250-300 лет назад знала, что такое эта дикая азиатская Московия-Россия… И ничего не предприняла, чтобы остановить это ЗЛО?! Европа поставила заслонкой земли украинские, отгородившись от дикости… Украинцев отдали на растерзание варварам московитам, в надежде, что дальше это зло не полезет. Наивные!!!! Изучая свое прошлое, мы ищем в нем объяснение смысла нашей сегодняшней жизни. Удивительно, как вообще задерживается память о культуре своего края, об истории своей страны, о национальном – живя рядом столько лет с московитами… как еще не умерла память о цивилизованном мире у остатка общества вышедшего из СССР. Почему народ украинский сегодня такой безраличный? Это касается не только Украины, но и всех 15-ти республик СССР. Почему многие народы из 15-ти Соц.сов.республик безразличны к своей истории? Ответ прост. Быть под московитским игом на протяжение более 200 лет это страшная разрушающая сила всего украинского (белорусского, грузинского, казахского, молдавского, туркменского…). Карл Маркс о Московии Московия выдала полный сборник сочинений К.Маркса и сфальсифицировала даже своего пророка и божка, не поместив его произведений о Московии. (см. Разоблачения дипломатической истории XVIII века , Глава IV) 1889 год Элеонора дочь Маркса переиздала отдельной книжечкой. Там Маркс писал: В кровавом болоте московского рабства, а не в строгом славе норманнской эпохи стоит колыбель Московии. Изменив имена и даты, увидим, что политика Ивана III и политика нынешней московской империи являются не только подобной, но и тождественной . K. Marx, Enthulungen uber die Geschichte der Diplomatie des 18 Jahrhunderts , Free Press 1858 Далее Маркс хает (ругает) ту же московитскую политику: Политика Ивана I была тождественна политике Ивана III, Петра I и настоящего правительства. Единственная разница, что предшественники Петра боролись против ограничения могущества Московии, а Петр пытался достичь безграничного могущества. Московия порождена и воспитана в отвратительной и жалкой школе монгольского рабства. Сильной она стала лишь потому, что в мастерстве рабства стала непревзойденной. Даже назад, когда Московия стала независимой, она и далее осталась страной рабов. Петр соединил политическую хитрость монгольского раба с гордостью монгольского властителя, что ему Чингисхан завещал получить мир . K. Marx, Enthulungen uber die Geschichte der Diplomatie des 18 Jahrhunderts , Free Press 1858 Опять читаем Маркса: Московская политика неизменна. Московские способы, тактика менялись и будут меняться, но путеводная звезда московской политики подвести мир и господствовать в нем есть и будет неизменной. Московский панславизм это лишь одна из форм московского захвату. Целью московского панславизма является не свобода и независимость славянских народов, а уничтожение всего того, что создала Европа за тысячи лет своего культурного труда. Московский медведь заграбастывает всё, пока знает, что европейские звери не способны оказать сопротивление. Московия возлагается не на свою собственную силу, как на трусость европейцев. Она запугивает Европу и ставит ей можно больше требования, чтобы потом чем уступить и тем показать свою уступчивость, миролюбие … K. Marx, Enthulungen uber die Geschichte der Diplomatie des 18 Jahrhunderts , Free Press 1858 1964 год Румыния, борясь с московским захватом, выдала сборник антимосковитских произведений К.Маркса. Скажем, не напечатала ее разведка Enthulungen uber die Geschichte der Diplomatie des 18 Jahrhunderts , которую… ранее напечатал Лондонский журнал Free Press в 1858 году. А теперь подумайте! Владимир Ленин (Ульянов) был ярым марксистом! Он уважал и понимал Карла Маркса… а также прекрасно понимал несчастную и злосчастную политику Московии, он боролся всеми силами чтобы изменить нутро этого чудовища! Но… Московитская братия расправилась и с Лениным! Как со всеми неугодными…

 11. Това интервю е пробив в пропагандната машина на Москва и в бетонната обшивка окoло мозъка на Кремъл -Владимир Владимирович Путин.
  Лошото е, че Бойко Борисов вече никога няма да се съгласи да отговаря на въпросите на Армин Волф-ORF,или друга голяма независима медия с мислещи журналисти,неподвластни на страха и автоцензурата.
  Ами ако, празнодумствотo за Западните Балкани се замести c факти около как и c цената на какво, се задържа на власт вече 10 години?
  За “Ало Bаньо”,” Ти си го избра” и прочие шедьоври на лидера на ПП ГЕРБ?
  Hа яркия фон на тази журналистическа проява, безмълвните сенки в българските медии придобиват oще по контрастнa форма.
  Лицемерието на “удивените” журналисти, oт българското 111-о място в класацията за свободата на медиите е учудващо.
  Можеха поне да си мълчат.
  Oт друга страна обаче ,oмертата обикновено се спазва докато заплашена част oт системата, нe пропее солово и на висок глас.

 12. Интервюто е уникално!
  Бях скептичен, че ще е подобно на едно друго интервю по ARD от 2013 където по една или друга причина водещият Йорг Шьоненборн беше прекалено притеснен и не успя да го притисне така, както сега.

  Очертава се за доста дълго време да няма подобни авантюри от страна на путин, освен ако не са за някой “полезен идиот”

 13. Поредното потвърждение за “легитимността” на Путлер:
  https://bit.ly/2J8Sbr8
  И след това Путлер си назначава калинки, както е било и по времето на Сталин:
  https://bit.ly/2xG6gHg
  И всякакви прилики и “разлики” с задунайстият колониален бандитустан са ….. “случайни”…..

 14. Не е журналист щом задава въпроси. https://www.youtube.com/watch?v=Z72EYCAIn3c
  А помните как отлично служил продюсер, интервьюер, конэсер (простите за галицизм) деятельности путина оливер стоун.
  Отивам назад да намеря коментарите на СТАМБО по неговото интервю.

 15. Армин Волф, ЖУРНАЛИСТ с главна буква! Как се гърчи Володя във видеото, не е истина. В един момент го съжалих. 🙂

 16. В дъното на “Ало Ваньо” стои кукловода Параванов,той е този,който се застъпва за Мишо Бирата.А това,че ББ го слуша и изпълнява желанията му е друга бира.

 17. Само го вижте на снимката! Май на ПУТЛЕР му се е ПРИАКАЛО от въпросите на Австрийският журналист Армин Волф. Трябва да знае че това ще го очаква от страна на репортерите от западния свят – те няма да се съобразяват с това че той е путин за да не го обидят с задаваните неудибни за него въпроси.IIC…..oIL.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.