Може ли един въпрос: кой е и къде е мистериозният др. Сие Дзядзие от Китай, който бил готов да плати милиарди за АЕЦ “Белене”

Навремето имаше израз за “бдителния читател” и с риск да обидя един приятел ( който с нищо не е заслужил това, тъкмо напротив), коментатор в ivo.bg, възпроизвеждам какво (не е) установил един “бдителен читател” на блога:

 

“Чета на сайта на Министерство на енергетиката на Република България:

“Министърът на енергетиката Теменужка Петкова и президента на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC) г-н Сие Дзядзие обсъдиха възможностите за сътрудничество в областта на ядрената енергетика.” https://bit.ly/2JBW8nX

Любопитството на гражданина затри главата на поданика. Нe откривам този теменужен президент г-н Сие Дзядзие нито на сайтовете на CNNC! нито на Каймановите острови; а и моите китайски приятели не го намират.

Може пък да е участник в международния ядрен форум “Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност”, който тече в момента. На сайта на организаторите обаче https://bit.ly/2xLC7Gs липсва информация за програма и участници.

Дали пък енигматичният президент на CNNC г-н Сие Дзядзие не е някъде в конферентните зали на х-л “Ривиера”, Варна? Последното за журналистите”.

 

IMG_8586

22 мнения за “Може ли един въпрос: кой е и къде е мистериозният др. Сие Дзядзие от Китай, който бил готов да плати милиарди за АЕЦ “Белене””

 1. Явно не е търсил както/където трябва:
  Jiajie Xie
  MBA 2008 – Fudan University
  Mr. Jiajie Xie serves as the Chief Executive Officer and Executive Director of CNNC International Limited since June 5, 2017

  https://bloom.bg/2sKLYXn

 2. Имам съвсем основателни предположения, че личността на др.Сие Дзядзие от Китай е съотносима с т.нар. РСО (Развито Социалистическо Общество), за което навремето всички бяхме чували и много се говореше (постоянно), ама НИКОЙ, НИКЪДЕ не беше го ВИЖДАЛ!

  Такива ми ти работи относно др.Сие Дзядзие от Китай!

 3. Според мен китайският другар е братовчед на инвеститорите в с. Баховица (Българска автомобилна индустрия). След прериране се оттеглят, а фалитът е за нас. Дали няма букмейски пункт където да заложа на този вариант?

 4. Какво ли още не знае ‘бдителния читател’. В ‘Медиапул’ теменужковият ‘президент’ е понижен в ‘представител’ (“Представителят на китайската държавна ядрена корпорация CNNC Сие Дзядзие, който отговаря за международните й проекти…”) – https://bit.ly/2sBGjnr

  Дотук добре. Но ето данните за CNNC International Ltd, където г-н Сие Дзядзие е също неоткриваем: https://www.reuters.com/finance/stocks/company-officers/2302.HK

 5. Сега ще ни премятат другарите от ЧАЙНА,докога не се знае,важно е салтоморталето да е винаги при нас и комисионните да са налице-УРА другари по КИТАЙСКИ.

 6. Към Тролкомнадзор (коментар 1 и 2 горе)

  Пояснявам като за неразбрали:
  ТВЪРДЕНИЕТО Е, че Сие Дзядзие НЕ Е ПРЕЗИДЕНТ НА КИТАЙСКАТА НАЦИОНАЛНА ЯДРЕНА КОРПОРАЦИЯ (CNNC), както твърди сайта на Министерство на енергетиката на Република България. Ясно?
  Лъжа глътнала боа с име теменужка. Дано смелиш.

  Виждам, че още един човек е реагирал на лъжата: https://bit.ly/2kUG6Yk

  Към вторототролско проявление, с име ‘Даниел’:
  Името на автора на този блог не е Инджов (прекалено мърляво от твоя страна). Името на АВТОРА на този блог е ИВО ИНДЖЕВ!

 7. При премиер, който се е прославил като най-големият ЛЪЖЕЦ, какви да са министрите му??? Лъжци естествено!

 8. Господинът не е ГИД от Ноември, 2017-та година. Повече от 6 месеца.

 9. EVERYONE ELSE, Ако разрешите да помогна с информация.

  “The Board is pleased to announce that Mr. Xie Jiajie has been appointed as an executive
  director, chief executive officer, member of the Remuneration Committee and member of the
  Nomination Committee of the Company with effect from 5th June, 2017.
  The Board also announces that Ms. Wang Ying has been re-designated as executive vice
  president and has resigned as member of the Remuneration Committee and the Nomination
  Committee of the Company with effect from 5th June, 2017. ”

  Mr. Xie, aged 53, joined Qinshan Nuclear Power Co., Ltd (formerly known as: Qinshan
  Nuclear Power Co.) in 1985 and worked as vice manager in the repair & maintenance
  department and supplies & logistics department. Mr. Xie was transferred to Third Qinshan
  Nuclear Power Co., Ltd in 1996 and worked as manager in the plant management department
  and quality assurance department. Mr. Xie was promoted to vice general manager of that
  company in 2004. In 2010, Mr. Xie returned to Qinshan Nuclear Power Co., Ltd as vice
  general manager. In 2012, Mr. Xie was appointed as vice general manager of CNNP Nuclear
  Power Operation and Management Co. Ltd and as general manager of the third plant of that
  company. During March 2014 to May 2017, Mr. Xie was appointed as vice general manager
  of China National Nuclear Power Co., Ltd, a company listed in the Shanghai Stock Exchange
  (stock code: 601985). Qinshan Nuclear Power Co., Ltd, Third Qinshan Nuclear Power Co.,
  Ltd, CNNP Nuclear Power Operation and Management Co. Ltd and China National Nuclear
  Power Co., Ltd are subsidiaries of China National Nuclear Corporation, the ultimate holding
  company of the Company. Mr. Xie has obtained a bachelor degree in mechanics engineering
  in 1985 and a master degree in business administration in 2008 from Institute of Shipbuilding
  Engineering of Harbin and Fudan University respectively. He was qualified as a senior
  research engineer.
  Mr. Xie has entered into a service contract with the Company for a term of one year
  commencing 5th June, 2017. Upon expiry, the service contract may continue with the
  agreement of both parties. Mr. Xie is subject to retirement by rotation and re-election in
  accordance with the articles of association of the Company. Mr. Xie’s director remuneration
  will be determined by the Remuneration Committee with reference to his duties and
  responsibilities on the Group, the Group’s performance and the prevailing market situation

 10. АЕЦ тук, токът – там

  “При всички случаи на финансиране на ядрени обекти има едно общо нещо – това е нуждата от гаранции от страна на правителството, за да бъде защитен рискът на външният инвеститор. Това заяви Сие Дзядзие, президент и директор на CSZEC, международна компания, 100% собственост на китайската национална ядрена корпорация CNNC.”
  http://www.dotbg.bg/article/6899830
  Това изказване е в рязък контраст на „консенсуса” на политиците – фенове на нова централа, които в хор се кълнат, че ще е „без държавни гаранции, на пазарен принцип”.
  Нека се опитаме да видим за какво става дума:
  Г-н Сие Дзядзие ни напомня, че поради огромните капиталовложения в АЕЦ и свързаните рискове, всяка страна с правителство, решила да построи АЕЦ за задоволяване на нейни енергийни нужди, е необходимо да гарантира изкупуването на произведената ел. енергия на определени цени, така че инвестицията да се изплати в рамките на срока за погасяване на взетите кредити (20-на години след пускане в експлоатация). Ако действително правителството на България не смята да дава каквито и да е гаранции (както и ако изобщо смята да строи, а не само едни пари да изчезнат), това може да означава само едно: Строим АЕЦ в България, „скъпият ток” (докато се изплатят кредитите) се продава навън, в друга държава (държави). В този случай гаранциите са договори за изкупуване на „скъпият ток” и се дават от други правителства на други държави, където цената на ел. енергия е трайно по-висока от тази в България, така че „скъпият ток” от АЕЦ на територията на България ще е гарантирано по-евтин от пазарният в съответната страна за продължителен период от време (20-на години).
  С две думи: АЕЦ с рисковете и „скъпият ток” ( само за 20-на години) у нас, реалният пазар на изнесеният вече „евтин ток“ , без ядрените рискове, е далеч от България. Г-н Сие Дзядзие едва ли си го е представял изобщо като възможност, че ще има страна като нашата, която ще поеме всички рискове за 2-а АЕЦ! (най-бедна в ЕС), направена специално почти изцяло за износ на „скъп” за нас и евтин „чист”, за други пазари ток, като най-вероятно като заработи ще плаща данъци колкото „Нефтохим” – нищо, защото е на загуба (посредници).
  Затова г-н Сие Дзядзие не знае и не подозира за такива варианти, защото много трябва да мразиш страната си и всичко в нея.
  Темата с гаранциите ще става все по-интересна. Тя посочва кой ще строи – който може да сключи дългосрочни договори със „скъпи” външни пазари на електрическа енергия.

 11. Днес, на протеста пред НС срещу рестартирането на АЕЦ “Белене”, имаше по-малко граждани, но си знам, че за гьонсуратите като Румен Петков, Таско Ерменков, Яворчо Куюмджиев, Румен Овчаров и останалите руски наемници на власт, броят на протестиращите “кучета”, които лаят срещу руското енергино заробване, всъщност , няма никакво значение. Дали са 100, 1000, милион… презрението им към тях е едно и също! Да си протестират колкото си искат и докогато си искат!
  Но протестиращите българи не трябва да забравят, че в битката си с руските наемници имат голям “коз”. Радиацията не признава граници и затова няма държава и международна институция по света, която да остане равнодушна (след Чернобил!) към опасността от пускане на нова, допотопна руска ядрена технология. Нека да привлечем като съюзници срещу подготвянето на новото ядрено престъпление срещу България и българите Европейската комисия, Европейският парламент, комисии и комитети в ООН, международни правителствени и неправителствени екоорганизации , Международният съд по правата на човека в Страсбург, Международният наказателен съд на ООН в Хага, защото става въпрос за подготвяно престъпление срещу човечеството. Да се разпространяват периодично, чрез световните агенции и най-авторитетните световни медии открити апели и жалби на българските граждани за помощ срещу змийския ” чатал” на вечната енергийна зависимост, с който руските наемници на власт у нас отново се готвят да върнат България в руска орбита.
  Естествено, гьонсуратите няма да се трогнат и съобразят с искането на българите, въпреки че точно те са им дали доверието си да ги представляват, но със сигурност няма да е същото с международните институции и съдилища, с които даже наглецът Орешарски от Бобов дол беше принуден да се съобрази, защото става въпрос за наказания със затвор и глоби за милиони!

 12. “… с които даже наглецът Орешарски от Бобов дол беше принуден да се съобрази, защото става въпрос за наказания със затвор и глоби за милиони!”

  Орешарски – видния масон ли имате предвид, Даниел ?

  Каква сплотеност само : управляваши, “опозиция”, масони – всички срещу гражданите на България… които все някога ше осъзнаят силата си да накарат/ме онези в НС пак да запеят – в очакване на бели автобуси…

 13. Към Даниел:

  Позволявам си да вметна по повод Вашите коментари, че те могат да съдържат различна информация от тази, която ги е предизвикала. Но това не е повод да се опитвате да натривате победоносно носове тук. Като знаете нещо повече, ОК. Разбрахме вече. Честито. Но ще продължавам да публикувам въпроси за задкулисието около АЕЦ “Белене”, независимо от мобилизацията, на такива като Вас. Долнопробно е да се нахвърляте върху мен за въпрос, който съм препредал.
  Освен това написахте лъжата, че съм се бил въртял според вятъра. Ако и останалите Ви твърдения са толкова верни, по-добре ходете да се натрапвате някъде другаде.

 14. Не съм трол, просто дадох малко официална информация, но явно положението на другаря още не е ясно, ще го пускат да лети нагоре или надолу по стълбицата.. затова и Ройтерс не уточняват каква точно му е позицията а само ‘Xie Jiajie, a senior official at CNNC’

  https://af.reuters.com/article/energyOilNews/idAFL5N1T92I3

  А може и да са му обещали, ако я построи и президент да го направят, на некой по малък клон… Макар че то това си е живо разжалване, президента обик. е само с представителни функции.

 15. JIAJIE XIE,
  Да бяхте цитирали докрай, че др. Сие е бил изп. директор до 13.11.2017 г.

  Mr. Jiajie Xie served as the Chief Executive Officer and Executive Director of CNNC International Limited since June 5, 2017 until November 13, 2017.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.