Гербаджийски щрих край Народното събрание, превърнато в Дом на българо-съветската кражба

Покрай репортажите за днешния пореден протест пред Народното събрание срещу проруското статукво в него, размило и последните граници между управляващи и опозиция в надпревата им кой да обслужи по – добре Путин по въпроса за АЕЦ “Белене”, добавям един дребен, но характерен детайл.

След края на протеста, на който бяха поканен да кажа няколко думи за ставащото в Народното събрание, превърнато в Дом на българо – съветската кражба, бях “разпознат” неделеч от това място от весел гражданин. Подминавайки ме , той извика с широка усмивка на лицето “нема да видите скоро власт”.

След като го повиках да обясни какво иска да ми каже и го репликирах, че не се стремя към никкав власт, той гордо се похвали, че е гербаджия. Не пожелах да изслушам тирадата му защо обича Бойко, когато започна да ги изброява на пръсти. Предложих му иронично като говори за кумира си да падне на колене, както е редно. Той не се обиди и продължи да се хили доволно, уверен, че Бойко ще векува заради добрините, които ( му ) е направил. 

На раздяла отказа да се представи ( след като знае с кого говори, би било редно да каже и нещо за себе си) , гражданинът гербаджия тържествуващо обяви, че той и подобните му били 20 процента от протеста и се внедрили, за да ни чуят и видят. С други думи- ние ( наречените вчера от Борисов “отломки) сме малко, а те са навсякъде. И ни следят.

Ето така се сблъсаках днес с гербаoжийската реалност. Не знам дали наистина ще реанимират АЕЦ “Белене”, но че са възкресили образа на самодоволния Бай Ганьо и на подличкия хитрец Андрешко, е факт!

СНИМКА: Клуб Z

белене протест атанасов инджев

7 мнения за “Гербаджийски щрих край Народното събрание, превърнато в Дом на българо-съветската кражба”

 1. “Народното събрание, превърнато в Дом на българо – съветската кражба”
  Много точно казано! А как ми се иска това да е хипербола….

  Аз ли не съм разбрал или в НС срещу Белене е само ДПС – партията, прогонила Лйтви Местан за антипутинска дейност?… вай, вай, вай, жална ни макя…

 2. И все пак основният въпрос е дали този герберастки лумпен, иска да се строи АЕЦ-белеНЕ! Това е въпросът , а не дали ДСБ, ДБ, БЗНС или СДС ще са на власт.
  Този протест е конкретно срещу АЕЦ-белеНЕ, а засега не е мутропартията – герб, и срещу нейният мутровождь!
  И след като протеста не е срещу мутропартията – герб, а е срещу путлеристкият проект АЕЦ-белеНЕ, то защо разни герберсати са отишли да си губят времето пред парламента, в ПОДКРЕПА на АЕЦ-белеНЕ?
  Уж БКП са най-големите поддръжници на мегакорупционният беленски ГьОЛ, а пък мутогерберастите са най-многобройните му защитници на жълтите павета, според този герберастки примитив?!?!?!
  И откъде знае този герберастки примат, ДОКОГА неговият мутровождь ще е на власть??!?! Това е за него основното , а не дали , и кога, ДБ,ДСБ,СДС или БЗНС ще са във “сакралната” им власть!
  В демократичните държави правителствата падат и през няколко месеца, и не властта е “определящата”, както е в тоталитарните , диктаторските и тиранските режими и хунти, или в мутрорепубликите, като НРБ.
  Още повече,че тъпата банкянска мутра нямаше достатъчно гласове ,за да управлява нито през първият си мандат, а още по-малко вторият и третият си “мандати”!!!
  Нека тоя примитивен гербераст каже ,коя партия може да управлява сама, без да направи солидна, повтчрям СОЛИДНА и СТБИЛНА коалиция…….КОЯ?!?!?
  И се видя ,че мутровождь МУ не иска да прави политически КОАЛИЦИИ , а само да УСВОЯВА, зад фасадата на ПОРЦИОННИТЕ си КОРУПЦИОННИ “коалиции”.
  Ето това е “властть” и за демогогстващият и популистки мутровождь , и за лумпенизираните и примитивни калинкови дегенерати от “партията” ИМ – герб!
  Това за тях “властть” – порции и “усвояване”.

 3. Този гербаджииски простак /не виждам по-подходяша дума/ показва,че за него единствено е важно кой е на власт.
  Какво прави тази власт,както в случая с АЕЦ”Белене”,той не иска да види,като че ли е обсебен от кокоша слепота.
  Да се надяваме, да се върви към оздравяване от това заразно заболяване.

 4. METODI ANDREEV:
  SRAM ME E, che byah v gerb !!!!
  Belene ubiva Marica
  30 godini evroatlantizam otivat na KINO!!
  (izvinete za latinicata)

 5. Не знам дали е уместно, но си позволявам да копирам коментара на О. Минчев по същата тема, който е бил изтрит от модераторите на Фейсбук (най-вероятно от засегнати фенове на Боко тиквата – агент Буда, като описания от Вас в статията).
  Тъй като там вече той не може да бъде прочетен, дано от Вашия блог да имат достъп негови потенциални читатели. Извинете, ако нарушавам с това добрия тон – защото не съм питал нито него, нито Вас.

  Огнян Минчев:
  Майка ѝ на тая България. Важното е Путин да не се сърди

  Този обществен дебат е воден години наред след 2005 г. и нито един аргумент срещу строителството на АЕЦ “Белене” не е загубил и грам от стойността си.

  Тези, които са на власт от 10 години и които пропуснаха нарочно възможността да се обжалва арбитражът, спечелен от “Росатом” поради практическото отсъствие на България като страна в делото, сега измислят нови “аргументи”.

  Като например – държавата няма да инвестира нищо повече, няма да дава гаранции, проектът “Белене” ще бъде изцяло частен.

  Браво, граждани за европейско развитие на собствения си джоб!

  ГЕРБ ще се задави с АЕЦ “Белене”
  Преди години на няколко пъти продавахме “Химко” – Враца. Най-накрая хитроватият вицепремиер се похвали – “Продадохме го на солиден американски инвеститор…” Така и се оказа – малко по-късно във Враца пристигнаха високопоставени представители на американския инвеститор – г-н Ковальов и г-н Петров… Днес “Химко” ръждясва на края на Враца вече десетилетия… Такава съдба очаква и мегапроекта на управляващите “Белене”. Властта знае това, работи за това и – извинете – едва ли работи за това безкористно. “Белене” е силен удар срещу България, но … дето рекъл Стамболов – “…Майка ѝ на тая България…” Важното е Путин да спре да ни се сърди – поне на някои от нас. И да ни вземе в схемата… А схемата е ясна от 15 години.

  Под каквато и да е форма да вземе Москва проекта “Белене”, целта няма да бъде само и предимно икономическа – целта е дългосрочното и необратимо поробване на България, поставянето й отново в позиция на руска провинция – сателит. “Белене” може да фалира НЕК, може да изкара от строя АЕЦ “Козлодуй” и “мариците” (ТЕЦ-ове “Марица Изток” – б.р.), може да затвори окончателно кръга на руския енергиен – а оттам и стопански и политически контрол на Москва върху България.

  Говорихме и писахме за това многократно през годините. Да оставим настрана поробването на българския народ със заеми – косвени, ако не преки. Да оставим настрана стратегическата стойност на един подобен гигантски файтон като руската “Белене” в епохата след двигателя с вътрешно горене – образно казано. Светът е на прага на революция в енергийните технологии, защото за все по-голямо мнозинство от глобалните елити диктатурата на петрола, газа и “мирния атом”, и притежаващите ги примитивни диктатори, вече не е допустима.

  Парламентът извади АЕЦ “Белене” от гьола
  Но това са бели кахъри – България все по-трудно ще върви със света, защото нейните “граждани за европейско развитие + патриоти” все по-тясно я свързват отново с родината на примитивния евразийски империализъм, който е готов да вкара собствения си народ в нова епоха на мизерия, невежество и брутална диктатура, стига да може да завладее обратно изгубеното през “най-голямата геополитическа катастрофа на 20 век” – рухването на Съветския съюз.

  Благодарим ти за европейското развитие, Бойко! Ти го обеща на хората и доста от тях гласуваха за теб – затова си и досега на власт. Виж се накъде водиш тези, които ти се довериха. Ще искаш ли отново доверието им? Или ще си го получиш по путински начин? Всъщност това не е въпрос към властта – това е въпрос към българското общество. Ще позволим ли да ни поробят отново тези, които унищожиха българската държава и превърнаха значителна част българския народ в стадо от безпаметно блеещи “русофили”? Докога ще трябва да правим живи вериги срещу продажни проекти като АЕЦ Белене?

 6. Още малко за русия-белене-ПЕТА КОЛОНА!!

  Ако сте слушали МЕТОДИ АНДРЕЕВ ГОРЕ!

  “Посещението на генерал от КГБ решетников” в ДЕВИН, в “тайната квартира” на меди доганов, офицер от ДС, 6 МАЙ 2018 г., ПОДАВА КОМАНДИ ДО ПЕТАТА КОЛОНА, ВОДЕНА ОТ БОЙКО & СИЕ:

  – РЕСТАРТИРАНЕ НА БЕЛЕНЕ;
  – “Българската” “православна” “църква” (т.е. нашенската дс-данс под-резидентура на резидентурата кремъл-кгб) да се откаже да бъде църква-майка на Македонската православна църква и да не посети 1000-годишнината в Охрид
  – боко и румко да “дойдат” при путин на заслушване: путин да покаже пред ЕС и НАБИЕ КАНЧЕТО НА “ПРЕДСЕДАТЕЛЯ/НАЧАЛНИК” на ЕС, че енергийната политика може да се диктува от русия и тя ПАК да налага СВОЯ СТРАТЕГИЯ, КОРУПЦИЯ ПОЛИТИКА.

  И още, заедно с магарешки и сидеров.
  “Да не се купуват самолети от НАТО”
  “За рождения си ден съм в Крим”
  НЕАМ ДУМИ!!

  КОМАНДИ, КОИТО ВЕЧЕ СЕ ИЗПЪЛНЯВАТ!!
  ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ Е ВЕЧЕ ПОД ВЪПРОС!!

  ДОЛУ КЛИКАТА НА БОРИСОВ И СИЕ!
  ПРЕДАТЕЛСТВО!!

  https://bit.ly/2sDtFV4
  https://bit.ly/2LxViG0

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.