Ще пати ли Путин на български терен

а-7-1024x732

 

 

 

 

 

Ако може да се намери нещо положително от поредното разкопаване на руския проект АЕЦ “Белене”, то е в еволюцията на критиците му.  Като един от участниците в групата на тези критици,  допусната по закон до медиите по време на кампанията преди референдума от 27 януари 2013 г. , познавам процеса от първа ръка в най-концентрирания му вид. Защото многократно сме заседавали и обсъждали в една от залите на Народното събрание тактиката на общото ни говорене. 

Без да споменавам имена, защото не е нужно да превръщам и съмишлениците си във врагове, на практика бях единственият,  който застъпваше тезата, че АЕЦ “Белене”  е руски проект за московска геополитическа употреба и този факт трябва да бъде изтъкван приоритетно от нас, противниците на проекта, в медийните ни изяви. Но останах в такава изолация, че ми идеше да се откажа от участие в кампанията. Въздържах се само заради нежеланието да навредя на каузата,  а и на себе си. Защото щеше да прилича на “фасон”. 

Днес с удовлетворение констатирам колко променена е позицията на най-видните критици на АЕЦ “Белене”.  С изключение на някои експерти, повечето вече опонират на управленско-опозиционното единство в обслужването на руския интерес в контекста на руските планове за енергийно заробване на България.  Нещо, което,  меко казано , никак не правеха преди 5 години в името на илюзията, че така излишно се политизирал въпросът и така сме щели да отблъснем широката публика. Само че вече аудиторията на критиците на руския проект така се стесни в резултат на това отстъпление, че сега си хвърляме шапките от радост, че изобщо я има все още, че и е тръгнала да се обединява дори.

Несъстоялият се дебат на плоскостта на руското проникване обслужи московската пета колона. Критиците на проекта на практика съдействаха на противника, съгласявайки се да го принизят на битово ниво от гледна точка на мислещата част от аудторията, на която беше сервирано обичайното меню от кръчмарски сметки без кръчмаря, вместо за се засегнат въпроси като заплахата да имаме още една руска ядрена база на наша територия. Витаеше страх или поне нежелание от конфронтация с московската пета колона. В резултат на което тя изкласи до сегашната бетонирана от общото проруско статукво “коалиция Белене” в парламента, правителството и президентството. 

Интересното беше, че българите, които не бяха подложени на пропагандна обработка в страната, гласуваха на референдума против инкарнацията на руския ядрен Франкенщайн и на практика срещу мегаломанските ядрени амбиции на ядреното лоби на Русия у нас посред рязко засиления скепсис на японците и европейците спрямо перспективите на ядрената енергетика изобщо. От гласувалите в чужбина български граждани 47,2% бяха „за“ развитието на ядрената енергетика чрез нова централа” ( както беше формулиран въпросът за референдума). „Против“ бяха  50,8% от гласувалите. Резултат, който беше почти огледален на гласуването в самата България, където референдумът иначе се провали заради ниската избирателна активност. 

Не бива да забравяме, че той така или иначе се състоя по инициатива на БСП и Борисов играеше по тази причина “опозиция”, нареждайки да се гласува “против”. Дори в самия ден на референдума на 27 януари 2013 г. той заяви, че това се налагало, защото ГЕРБ били “последовлна партия”,  т.е. щом той е спрял проекта на 28 март 2012 г., значи и на референдума трябва да се гласува против възстановяването на централата. 

Както се вижда, ГЕРБ проявяват последователност само в лъжите за своята последователност.  Партията вече се бори да победи БСП на терена на русофилството като по-правоверна трансмисия на плановете за увековечаване и засилване на зависимостта от Русия.

Днес паякът на “коалицията Белене” е властелин в царството на дезориентираните насекоми. Изтъкал си е мрежите за лов на “мухи без глави” сред лековерната част от бългаската фауна с помощта на контролираната от власта проруска пропаганда и може да си позволи да хитрува тактически. Прави го единствено, за да не каже някой в Брюксел и Вашингтон, че проруската позиция на партиите в Народното събрание е 100 процентна. Съответно на ДПС беше поверена ролята да имитира “плурализъм” под формата на скетицизъм относно успеха на начинанието с разкопаването на Беленския атомен труп.  С това ни най-малко не беше попречено на НС да вземе вчера решението операцията по вдъхването на нов живот на мъртвеца да бъде пренесена в правителствената лаборатория, където дори и по формал(ин)нен признак няма условия за опозиционност. 

Същият номер сред най-видните защитници на АЕЦ “Белене” върти сега социологът Андрей Райчев. Аз ли не знам нюансите в позицията му? Та нали ми беше позволено, за огромно неудоволствие на ядосаните от моята публична изява,  да споря с него в “Панорома” в навечерието на референдума през януари 2013 г.! Беше им ужасно неприятно, че не могат да ми откажат участие, защото бях предложен като представител на коментаторската група, конституирана по закон. Водещият Бойко Василев буквално се извини, че се е наложило ми бъда допуснат в студито. Сблъсъкът ми с Райчев беше среща на две противоположни позиции, особено по въпроса за руския произход на онова, което се опитват да ни пробутат като български национален интерес.

Днес Райчев се изказва скептично за необходимостта от възстановяване на строежа за баланс на все по-френетичните възгласи “ура” за властта и опозицията, които дружно се надпреварват в реанимацията на спасяват руския труп с дишане уста в уста. На практика червеният шаман е отстъпил ролята си на пропагандаторите от ГЕРБ, като министър Теменужка Петкова и подобията й.  Дори вицепремиерът Томислав Дончев, рисуван в медиите като нещо по-различно, по-европейско и атлантическо от шефа му,  не смее да направи и най-малка крачка встрани от партийната линия по въпроса.

В ГЕРБ няма такива глезотии като демонстрация на някакъв плурализъм. Там или следваш указанията на Началника,  или той те изхвърля от тепиха с един от неговите брутални суплекси. Тези номера с имитацията на плурализъм, който изобщо не застрашава общата партийна линия, са характерни повече за техните партньори от БСП. 

Същевременно, макар и със закъснение,  явната безпардонност на петата колона събуди най-сетне “отломките” на българската демокрация от приспивната песен ( това за “приспивната песене” е по Каракачанов и антиевропейските му изказвания) за уж ненужното политизиране на въпроса.  Да, основателно и много важно е да се говори за корупционата същност на АЕЦ “Белене”, за липсата на икономическа обоснованост, за парите, цените и прочее истини, но приоритетът трябва да бъде в разобличаването на основната причина за целия напън. За целта трябваше да бъде победен витаещият страх от  противопоставяне на марширващия руски фактор. 

Този страх вече е преодолян, но трябваше да се стигне дотам Борисов да бъде привикан в Москва и да задвижи механизма на ревашизма под московска диктовка лично. За което, както и за всичко останало, споменато по-горе, трябва да благодарим на Путин. Под неговия натиск “отломките” ( по ББ) от истинската опозиция на проруското статукво се освобождават в България от илюзиите си, че могат да умилостивят самодържеца и поддръжниците му  у нас.

Путин вече освободи Грузия и Украйна от русофилството.  Чудех се какво може да направи и за нас в това отношение при положение, че явно не е в състояние да помогне за българското изтрезнавяне с пряка военна агресия поради членството на България в НАТО.  Но таланливият самодържец намери начин да се изяви и в това отношение.  Благодарение на него ”отломките” имат обединителна кауза. 

Путин на практика изобличи Борисов. Пет години той се отбраняваше срещу всеки плах намек за зависимостта му от Кремъл. Главният му коз беше тъкмо спирането на проекта АЕЦ “Белене”. Путин сега му го отне и истината лъсна.  Борисов млъкна гузно, пращайки на талази в медиите своите камикадзета да обслужват победоносно поражението му на този фронт с аргументите на БСП, Атака, ВМРО и прочее явни инструменти на руското влияние у нас. 

А дали Путин ще пати на български терен, това изглежда съмнително все още. Но поне се открива шанс за това. 

 

 

31 мнения за “Ще пати ли Путин на български терен”

 1. Поздрав на ИВО за чудесната професионална публикация!!
  СМЪРТ НА РУСИЯ!!
  СВОБОДА НА БЪЛГАРИЯ!!
  Две неща в ПРЯКА ЗАВИСИМОСТ!!

  Междувременно:

  Кремъл заповядва и КГБ-МВР унищожава регистрации, архиви и други, показващи хората и имената им в безбройната ЧЕРВЕНА АРМИЯ НА ТРУДА – ГУЛАГ:
  https://themoscowtimes.com/news/russia-secretly-orders-destruction-gulag-prisoners-records-media-warns-61724

 2. Да живее БЦП-то ! /Борисов, Цацаров и Пеевски/

 3. Чисто и просто = Боко след банкянска баня
  Обяснено с думи ясни и прости.
  На кого “принадлежи” Крим исторически?
  Има ли действителни исторически основания русия да прави аншлус на полуострова?
  Разяснено, за боко, румко, за сидер и курлела и магарешки даже.
  Само дали те се зачитат където трябва…
  https://voxukraine.org/ru/chej-krym-dejstvitelno-li-byli-istoricheskie-osnovaniya-dlya-rossijskogo-anshlyusa-poluostrova-net/

 4. Русофилството е политическо суеверие, печалбарство и неграмотност водещо винаги до родоотстъпничество, предателство и катастрофа за България. Така че избора ни безспорно е: СВОБОДНА И ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ, А НЕ РУСИЯ.НЕК БАРЕ ТЕ!

 5. Вчера Путлер пак ни поднесе поредната си порция лъжи, че щял да посъветва внучките си ДА НЕ ЛЪЖАТ. Разбирасе, че такъв съвет няма да има, както няма и да им каже да не тровят затварят или убиват критиците си, няма и да ги съветва да не крадат няма и да им каже да не ламтят и да окупирват чужди земи . Такива човешки съвети от един световен наглец и хулиган са немислими…

 6. https://www.faktor.bg/bg/articles/tramp-nyama-da-govorya-za-izvestno-vreme-za-lazhliviya-ruski-lov-na-veshtitsi
  “Тръмп: Русия трябва да се върне в състава на Г-8”
  Маските падат!
  Тъй като във “Фактор” отново не мога да коментирам, бих искал да попитам чрез Свободата на словото в този забележителен Блог, господата А.Алексиев и Огнян Даскарев КАК БИХА КОМЕНТИРАЛИ ТОВА?
  И всичко това в момент, когато в Източна Украйна всеки ден загиват УКРАИНСКИ ГЕРОИ в битката с кремълските сепаратисти!

 7. Нашее вместо бузката, целуна пагоните на Путин, а той му каза, не целувай там, където други вдигат краката си !

 8. Изложената положителна насока се конкурира с поетия от властелините в държавата ни път, или по-скоро решетникова магистрала, към Азия. За две години от порив за енергийна ефективност, т.е. за независимост, минахме към руска ядрена енергетика, т.е. зависимост, да не кажа робство.
  “Ще пати ли Путин на български терен?” зависи от възобновяване на протестната вълна. Убеден съм, че не сме “затишие пред … бира”. (Тази статия ме провокира да следя блога на г-н Инджев)

 9. Към Българин:

  Ваша воля, но не бих искал тук да се пренася подобен спор точно със споменатите господа, които се ползват с всеобщото уважение на мнозина от нас, независимо от факта, че имат различна позиция спрямо Тръмп.

  Мразя да се намесвам в “регулацията на мненията” в такъв контекст, но случаят е особен.

  Ако Алекс и Огнян ( позволявам си фамилиарното отношение, защото съм наистина на ти с тях от някое и друго десетилетие) се произнесат в полза на Ленин ( нарочно преигравам абсурдистки), пак бих премълчал от уважение към тях.

  Скромното ми мнение е, че има авторитети, с които е по-добре да не се воюва при разминаване в мненията. Може и да грешат ( от наша гледна точка ) , но са заслужилили правото си да ги четем без да им обявяваме война заради несъгласието си по второстепенни теми.

  Други са “тръмпиистите”, които заслужават да бъдат питани за тяхната позиция.

 10. Ако путин посочи ЗАДНИКА на “премиера” медведев на боко и му каже да го ЦУНЕ като някаква необходимост в “двустранните” отношения, боко ще го ЦУНЕ. И ще повтори.
  ДОЛУ РУСОБЛИЖЕЩАТА ТЪПАНАРСКА КЛИКА НА БОКО!! Цялата пасмина е една и съща, заедно със “социалисти”, “патреоте”, магарета и подобни. Дренки в същия дол.
  АНТИБЪЛГАРИ!
  НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ!
  АНТИЕВРОПЕЙЦИ!
  АНТИАТЛАНТИЦИ!
  ВРАГОВЕ НА БЪЛГАРИТЕ!
  ДОЛУ! ДОЛУ! ДОЛУ!
  ДА СЕ МАХАТ И ЗАМИНАВАТ С ПЪРВИЯ РУСКИ САМОЛЕТ В ЕВРАЗИЯ! НИКОГА ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ!

 11. ТРАЙЧО ТРАЙКОВ:

  – 200 милиона са вече готови за “консултантско” харчене по Белене;
  – ИЗПЛЮВАНЕ в лицето на избирателя на ГЕРБ: изпълняването на предизборното обещание на БСП за аеца;
  – и т.н.

  ТАКИВА ТРЯБВА ДА СА НАШИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ, ПРЕМИЕРИ, МИНИСТРИ, ГЛАСОВЕ ОТ ЕКРАН И ЕФИР, ЛИДЕРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ!!
  А НЕ ЧЕРВЕНО-КАФЯВИТЕ ПОСЕРКОВЦИ, водени от тайфата на боко.

 12. Оня ден , агенть гоцье, който е основен порционен “партньорь” на “вождь” винету, беше се изказал лаишки ,че нямало губеща АЕЦ никъде по света?!?!
  Тази “ядрена” увереност на ()РЕЗИДЕНТь гоцье, явно е придобита и от “консултациите” му с “ядреният експерт” и “ядреният съветник” на БКП – Р.Овч.?!?!
  А от друга страна “вождь” винету също се “съветва” с гоцье и по въпросите на ядрените централи, и така “експертните съвети ” на Р.Овч. за строежа на АЕЦ-белаНЕ , са стигнали и до винету, чрез “посредничеството” на агент гоцье.
  Но както знаем винету е оставил Р.Овч. за свой “съветник” и в Лукойл-Бургас.
  А както знаем от такива ядрени “експети” ,като Р.Овч., Лукойл-Бургас е на загуба , и не внася никакви данъци?!?!?
  А както е ноторно известно на ВСИЧКИ никъде по свет а НЯМА “губеща” нефтена рафинерия. Докато на ВСИЧКИ е ноторно ВСЕизвестно, че НАВСЯКЪДЕ ядрените централи се затварят, защото има много НОВИ по-евтини възобновяеми енергоизточници.
  И така ….. от една страна нито една рафинерия не е губеща, за разлика от Лукойл-Бургас, където е назначен “съветника” Р.Овч., а от друга страна всички ядрени централи са губещи.
  Освен това строежа на една ядрена централа е 10(ДЕСЕТ!!!) пъти по-скъп от строежа на една нова петролна рафинерия!!!!!
  И след като строежът на една рафинерия е 10(ДЕСЕТ!!!) пъти по-евтин ,и въпреки това тя е “губеща” , като Лукойл-Бургас, то какво остава за 10(ДЕСЕТ!!!) пъти по-скъпата АЕЦ-белеНЕ???????…???…???…?.?.?…..
  Освен това и ежегодните ПРИХОДИ от една петролна рафинерия са поне 2(ДВА!!!) ПЪТИ по-големи от “приходите” на всяка една АЕЦ, годишно!
  Излиза че в НРБ една 10(ДЕСЕТ!) пъти по-евтина петролна рафинерия, като Лукойл-Бургас, която въпреки че е по-евина, има 2(ДВА!) пъти повече годишни приходи от АЕЦ-белНЕ, е “ГУБЕЩА”!
  А от друга страна АЕЦ-белеНЕ ще е 10(ДЕСЕТ!) ПЪТИ по-скъпа , и ще има 2(ДВА!) пъти по-МАЛКО “приходи” , и……и ВЪПРЕКИ това ще е “ПЕЧЕЛИВША”…..
  Ето такива небивалици говорят КАЛИНКОВИЯТ “вождь” винету, КАЛИНКОВИЯТ ()РЕЗИДЕНТ гоцье, и “съветникът” им – Р.ОВЧ. , който е ЕДНОВРЕМЕННО “ядрен” “съветник” по АЕЦ-белеНЕ, и заедно с това и “съветник” и в Лукойл-Бургас.
  И след всичко това може да се каже ,че много по-евтино, и по доходоносно РЕШЕНИЕ ще е да се построи НОВА петролна рафинерия в Белене, защото ……ЗАЩОТО ще е 10(ДЕСЕТ!!!) пъти по-евтино, и 2(ДВА!!!) пъти по-доходоносно от строежа на АЕЦ-белеНЕ!
  А освен това и Лукойл-Бургас няма да е МОНОПОЛИСТ , а ще има КОНКУРЕНЦИЯ. Защото днес се видя ,че дизелът от Лукойл-Бургас е некачествен, от сравнението между гръцкият и лукойлският дизел, което направиха евродупетатите на винету.
  Една нова рафинерия – Нефтохим-Белене, ще е поне 10 пъти по-евтина и ще има 2 пъти повече ежегодни приходи от ръждясалата и непотребна АЕЦ-белеНЕ, а освен това и ще има конкуренция за “губещата” Лукойл-Бургас, където несменяем “съветник” е Р.Овч…..и вероятно неговите “компетентни” “съвети” са една от основните причини за ежегодните им “загуби”….. НАЛИ!
  П.П. И накрая да допълня ,че една НОВА рафинерия в Белене ще се построи много по-бързо, и няма да има радиоактивни отпадъци, и ще има повече работни места, а заради конкуренцията с Лукойл-Бургас може да паднат и цените на горивото по бензиностанциите в НРБ!

 13. Г-н Инджев, благодаря Ви за забележката.
  Аз лично, както и Вие, и цитираните от мен господа (вероятно), оставаме на различно мнение по отношение на Тръмп (и зависимостите му от Кремъл).
  Благодаря.

 14. Страхотна статия! Благодаря за възможността, която ми давате да се запозная с истинските проблеми пред нас в противовес на сутрешни блокове и вечерни новини по трите (четирите) казионни телевизии.

 15. С изключителна правота г-н Инджев показва днешното време,през което България отново я продават на Кремъл.
  Продажничеството на ГЕРБ,БСП и присъдружните им слуги /и на Кремъл слуги/ е ясно и не е изненада.
  Необяснима е досегашната тактика на така наречените “десни отломки”. Досега те се въздържаха да сложат решително пръст в раната и високо дах заявят,че Кремъл е бил и ще бъде източник на нашите нещастия.
  В този дух се чуха откъслечни гласове, като на президента Плевнелиев,но те бяуха яростно заклеймени и заглушени.
  Тактиката на наречените подигравателно “десни отломки= ослужи тяхните кръстници дето не даде ориентир,макар да беше много трудно,на мнозинството българи,обективно оценяващи кремълския балон,с което да ги поведят към властови позиции.
  Това е трудна тактика защото петоколонниците и отвъдните агенти са жестки и безкомпромисни.
  Все пак,като си припомним как те се бяха объркали и изпокрили при падането на комунизма ще стигнем до мисълта,че ако не тактиката,то стратегията им е слабата страна и тя ще ги погуби.

 16. Към Българин:
  Щом прост инженер като мен схвана манталитета на западните политици, не е зле и Вие да спрете да им се ядосвате. Не е важна какво говорят, а какво вършат.
  Меркел се прегръщаше с Путин (позор!), но го отряза за връщане в Г7 (хвала!). Тръмп казал да го върнат (напълно безопасна изцепка след думите на Меркел, но все пак позор!), но даде оръжие на Украйна (хвала!).
  Очевидно западните политици не са идеални, но не са и такива, каквито на Путин му се иска.

  Дори и мрънкането на Боко срещу санкциите не ме дразни толкова, докато не ги е бламирал. Ама позорната му реплика за прощаващия голям брат ми дойде повече, въпреки че по принцип съм готов във всяка простотия да търся (интелигентна)самоирония…

 17. К’ъв е тоя Тръмп бре??…
  Затова са го подритнали Г-6, европейците+канадеца, та са го прогонили от масата на Г-7, дето иска той да стане пак Г-8, натиквайки отново русия.
  Пфу!
  Излагация!
  Това ли е американски президент!?!? Президент на Америка!?
  КЪДЕ Е РЕЙГЪН… РОНАЛД, КЪДЕ СИ, КЪДЕ???…
  https://edition.cnn.com/2018/06/07/politics/trump-g7-canada/index.html
  Тръмп – за пандиза:
  https://bit.ly/2sUarK5

 18. Дали товарищ Путин, с извинение, страда от маясъл (хемороиди), по този въпрос единствено може да ни осветли премиерът Борисов.

 19. Само едно не разбирам, какво е общото между Тръмп и Белене? Питам коментиращите.

 20. Като чета ИВО:
  Тоя, дето е “минал” уж случйно покрай него край “дома на българско-съветската/руската дружба/кражба” (т.нар. “Н”С) и изказал “мислите” си, със сигурност е бил “в любов” към боко и русията. Не откривам топлите лъчи. Но сигурно той се е подготвил, да се представи концентприрано и бързо и да изчезне, както и да не се представи, а и да “стресне”. Ще рече, че може да е пратеник на “евро-гражданския” герб, но пък и всякакъв друг, например от “б”сп, или пък някой от Дс-Данс, защо не. Като имаме предвид, че Дс-Данс следи протестите и гледа да няма “бъркотия” против русия.
  А и боко-герб обичат да играят със службите и ги ползват в свой интерес, пращайки да дебнат, уж в интерес на стабилност за правителство и да не е против интереси на нацията, да не говорим да “няма дразнене” на кремъл.
  Просто споделям 100 г мисли.
  И, още веднъж, обикновен съвет, докато трае разговора, ръката бърка в джоба, мобифона оттам скоро изваден, и “щрак” една снимка на такива червено-кафяви екземпляри.

 21. “Страната на голямата лъжа… Тъмен руски лес, в който трудно проникват лъчите на демокрацията.”- Чърчил
  Приятели, не само Чърчил е бил точен в оценката си за русия. Четете за: Д-р Стефан Маринов / съветник на президента Р. Рейгън / не се поколебава да се противопостави аргументирано на теоретиците на Запад, които защитават политиката на разведряването, като единствено възможна в отношенията със Съветския съюз. Като отбелязва безсмислието на “медикаментозното лечение” на комунистическата зараза, д-р Стефан Маринов отбелязва, че “източната политика на Бжежински беше точно толкова чужда на действителността, колкото и тази на Хенри Кисинджър, защото пренебрегваше първопричината за интернационалното напрежение: планетарния експанзионизъм на световния комунизъм” (с. 36). И добавя “Било ли е някога разведряването нещо друго освен плод на невежество, илюзии и страх? (с. 39).
  И нещо по тревиално: Приятели, аз установих, как да преведа пари в сметката на Иво без такси и др.подобни.Погледнете в дясно горе и намерете сметка на г-н Иво Инджев. В райфазен банк / само там / може да преведете до 20 лв. с уточнението “за попълване на сметка”. Правих го два пъти. Може да се уверите, че така ще процедират чиновниците, като ги запитате….. Не е обидно да подпомагаме макар и с много малко една кауза, която изпълва всички ни с Надежда и Упование в борбата с мафията на руската федерация.

 22. Днес, когато руските наемници, инсталирани във властта от Кремъл, възкресяват дружно призрака на българския ядрен апокалипсис “Белене” и би било нормално (поне от елементарно чувство за самосъхранение) българските градове и села да бъдат облепени с антиядрени призиви и да се тресат от протестни митинги, вместо това централните кръстовища на София, Варна, Пловдив, Русе, Бургас, а сигурно и други български градове, са облепени обилно с луксозни антигейски послания: “Не искаме гейпарад в нашия град!” или откриващи топлата вода умозаключения че “Семейството като висша ценност се състояло от мъж и жена” с информация за мястото и часа за няколко контрагей шествия като т.н. “Национален поход за семейството” или движението “Национална съпротива”.(Разбира се, националната съпротива не е срещу АЕЦ “Белене”, де!)
  Сред инициаторите на антигей контрапротестите са партия “Възраждане” на варненския фашизоиден русофил Костадин Костадинов, патреотичното ВМРО на агент Иван Каракачан и останалите руски патрЕоти, все доказани политически гейове и травестити.

 23. Жалкото е, че пропуснахе питомното за да гоним дивото – мутрата-милиционер премиерстваща територията България за 3-и път, успява да властва въпреки доказателствата на всяка крачка за лъжите му! Защо българският “избирател” го “избира” на изборите???
  То не беше “ало Ваньо”, то не беше “ти си го избра ЦацАров”, то не беше “Мишо бирата”, то не беше провалът на “реформата” на правосъдието, то не беше раздаване на 100 милиона на милицията заради 1 билборд…. толкова много са изцепките му за последните 17 години откакто го направиха шеф на милицията при царЯТ МУ!???

 24. Светъл пример!
  Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков.

  POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 25. Към РОБЕРТ АЛТЪНОВ
  Моля уточнете за кой офис на Райфазен банк става дума, защото в два техни офиса: в Младост и на бул. Христо Ботев служителките ми заявиха, че понеже не съм титуляр по сметката не може без такса, без значение сумата. Аз се опитах да направя същото, което вие сте направил, но не стана. А иначе таксата е 3 лв. за суми до 10 000лв.

 26. Re: Роберт АЛТЪНОВ

  Силни и на място са и коментара, и цитатите! По повод съветниците на РЕЙГЪН се замислих защо смъртта на RICHARD PIPES резонира сравнително слабо в медиите (сравнявам с други световно значими личности). Освен изключителните му исторически трудове върху Русия (повечето преведени и на руски език), като съветник на РЕЙГЪН той разчистваше от възприятието на западните политици бутафорно налепените по Русия меки перушини. Апропо, великолепният цитат на д-р Стефан МАРИНОВ е неотносим към историка. Пайпс знаеше ‘Why the Bear Growls’, живя и си отиде без илюзии за Русия:

  “Neither the Russian government nor the population at large is able to establish a modus vivendi with the international community.”

  “The cause of this is in some measure the deliberate refusal of the post-communist regime to make a clean break with the Soviet past. Outside of the two capital cities, Moscow and St. Petersburg, the relics of the communist era are everywhere in evidence. . . . According to opinion polls, nearly one-third of Russians, presumably mostly residents of rural districts and small towns, are not aware that the Soviet regime no longer exists: They still continue to view it as “their” government.”

 27. Лицето на ИВО на тази снимка говори точно толкова силно, сложно, но разбираемо, открито и човешки, колкото текстовете му.

 28. До г-н Гаврилов, Добър ден! Аз мислех, че съм открил правилния начин за внасяне на пари в сметката на Иво. Мислех от време на време да пускам това мое съобщение за превод без такси. Сега Вие ме разколебавате. Двата превода направих от гр. Русе в банката до Общината. Във вторник ми предстои нов превод и ще Ви пиша за резултата. Благодаря за съобщението.

 29. Според мен АЕЦ Белене е и едно послание за българите в чужбина…в България нищо не се епроменило, не се прибираите.

 30. Не знам Путин дли ша пати, ама твърде вероятно е заедно с почването на АЕЦ Белене в контейнери уж с “оборудване” да пристигнат в страната отново и тайните агенти на Кремъл и спецназовците, които да се съединят с местните формированиея на атака и другите националистичеки формации и така да осигурят добра охрана на новото строителство като отцепят района но това ще бъде само началото, после ще започнат да внедряват агенти и доносници вътре в самите български среди колкото са останали които да пеят на Кремъл какво става вътре, какви са настроенията, кой още обича низвергнатите от Кремъл Ботев и Левски, кой говоре че нови ФАШИСТИ ГАЗЯТ РОДНАТА ЗЕМЯ и прочие, за да се стигне накрая до навиване на едни българи, например тези които сторят на Белене срещу други Българи като лично под тайното и не толкова тайно ръкововство на Кремъл започнат да бъдат организирани тайни атентати като този в Света Неделя и накрая се завърши и с групови екзекуции на непокорни българи от други техни сънародници загубили човешкия си облик от допира до азиатската КРАСТА, това ни чака, да

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.