Край “Дондуков” шум се вдига, като на “Слънчака”, но с опасност от за живота на кабинета

Вицепремиерът Валери Симеонов втора година се бори с шума в курортите, натъквайки се на противодействието на ресорния министър Ангелкова. Антагонизмът им прерасна дотам, че той вече я заплаши с прокурор и отправи прозрачни намеци за нея като за властови чадър над шепа олигарси техен правителствен чадър. 

Кой е прав ли?

Ето ви един “параметър”: Ангелкова се бори срещу палатките и свободното къмпингуване, а Симеонов с палатите на свободните да правят каквото си искат техни притежатели на същото това Черно море. Вярно, Симеонов не е защитник на малкия човек от палатките, но противопоставянето му на онези с палатите го поставя в рехавите редици на редките птици сред нашите политици по време на властово гнездене ( щото в опозиция всеки може за мъти водата и яйцата на своите надежди за власт). 

Битката ескалира днес с намек от страна на Симеонов, че може да подаде оставка. Може да не е Цицерон на страната на правото, свободата и народа срещу властника Цезар. Обаче Цезар го няма – пак е тръгнал да завоюва чужди племена, пък в тила му ако ще и “гражданска война” в собственото му правителство да пламне. Дали това няма да се окаже Рубикон за властта му?

България вече е учудвала света с уникални експерименти от рода на монархо-социалистическото управление на Станишев и Сакскобургготски, както и със сегашния кабинет от проруски граждани за европейско развитие ( нещо като бели негри). Шумен провал на правителството поради шум в заведенията би бил нов наш принос в класациите на абсурдизациите. 

В същото време коалиционният на нашенския Цезар проруски патриот Сидеров обясни по една телевизия днес, че оставката на всеки министър от тристранния пакт, наричан още за благозвучие “патриотичен”, ще означава падане на правителството.

Заедно с това Сидеров разпространи верноподаническо поздравление към своя началник Бойко Борисов във връзка с рождения му ден ( “Аве, Цезаре” ).

Що за морков и тояга размахва атакистът? Вживял се е в ролята на Давид от Ямбол ( нерде Стмбул?), който заговорничи с Голиат от Банкя, но и го заплашва с камъка в прашката на коалиционната подкрепа? Или пък предупреждава своя кум Симеонов да не си подава оставката?

Това е положението. Не само в Слънчев бряг – и край Дондуков шум се вдига. Шум в системата. Шум, задно с цената си, вдига и Сидеров. 

А Борисов? Борисов е в чужбина, като Ленин във Финландия след  руската февруарска революция ( нашенската проруска псевдореволюция от края на зимата през 2013 г. изпрати Борисов в удобна ваканция, за да си почине за следващите властови подвизи ) . 

Борисов се прави, че не вижда войната в собствения си кабинет. Има “по-важна работа”,  както обикновено от доста време насам, когато има да се гасят пожари у дома.  Вероятно ще изпрати поздравителна телеграма до търпеливия си народ, прелитайки следващия път над България.

18 мнения за “Край “Дондуков” шум се вдига, като на “Слънчака”, но с опасност от за живота на кабинета”

 1. Активизира се путиновата дивизия в България.Марешки открито призовава да не се *харчат пари* за оборудване на армията *за някакви си самолети*,а средствата да се дадат *за децата*.Явно идеята на путин да влезнат през задната врата войски,частни/*вагнер*например/ или редовни да охраняват руснаците в България, имотите им вече набира скорост.А НАТО да си седи в Черно море.То и без това според Марешки ще се разпадне скоро.Възлагаха надежди на пара военните формирования.Там обаче отидоха само криминални типове,
  Радев и Борисов са наясно.Затова Борисов след 3часа разговор с путин без преводач и протоколи,избяга посред нощ от Москва.Затова и нищо не каза в НС за тази среща.
  Настанят ли се руски военни в България в началото като охранители,а после и с техниката вече няма мърдане.превзети сме отвътре.
  Затова Марешки иска оставката на Каракачанов.Да дойде по смел *руски агент* и да свърши работата.А тя е за целите Западни и Източни Балкани.

 2. Иво, наричай ГЕРБ = Граждани за Евразийско Развитие на България.

  Казва цялата истина. Ясно е, че са проруски.

  Поздрави.

 3. Към 123:

  “Гражданите за евразийско развитие на България няма да допуснат Сидеров да свали властта
  BY ИВО ИНДЖЕВ ⋅ АПРИЛ 2, 2014” https://ivo.bg/2014/04/02/гражданите-за-евразийство-развитие-н/

  Написал съм това преди 4 години и ми е забавно да видя, че днес получавам съвет да наричам ГЕРБ по този начин.
  Радвам се да чуя вече и на митинги, че в наши дни политици използват това дешифриране на ГЕРБ. Не че някой ще се позове на първоизточника…
  Днес обаче съм във весело настроение, защото говорих с един западен дипломат, който употреби съкращението МОЧА, което също имам скромната претенция да съм предложил за всеобща употреба…

 4. Малко уточнение за перфекционистите: След руската февруарска революция Ленин е бил в колиба във Финландия ,а в Полша е бил преди Световната война.

 5. B България на общи приказки всички са За.
  Дойде ли обаче време за действия, всеки чака другия.
  А пък стане ли дума за кой носи отговорност,тогава настава такава какофония…
  Въпроса не е в шума, а в наглостта.
  Как до 2018 никой не се сети да постави шумоизолация.
  Как въобще нещо ще се случва без контрол в България?
  Безконтролна е корупцията и безхаберието нa длъжностни лица,на които им се плаща, за да Hе си вършат работата.
  Mинистър Aнгелкова сега иска да изключи националните курорти от Закона за шума.
  В такъв случай, защо да не отделим магистралите от Закона за пътищата?
  Между другото “Hационален борд по туризъм” , който вчера подкрепи и вдигна шум около тази “идея”, има твърде интересен Управителен съвет.
  Красимир Гергов – внук на ветерана – комунист Марин Бончев Туевски, който е първият комунистически кмет на Правец. Бивш щатен служител на Държавна сигурност и УБО.
  Притежател на рекламна фирма “Пиеро97” основен рекламодател в bTV и акционер в телевизията.

  Ветко Арабаджиев – Вълчо Кузмов Арабаджиев , агент „Стефан” към ОУ на МВР-Пловдив, отдел Държавна сигурност, един от от дарителите на пловдивското СДC по времетo на Иван Костов.

  Славчо Христов – кръга „Олимп” ,cъдружник със зетя на Иван Костов и известни сикаджии.

  Кънчо Стойчев “социолог”– вицепрезидент на Българската голф асоциация и съсобственик на BlackSeaRama Golf & Villas ..
  В годините, няколко медии, най вече “Капитал” и “Дневник” са проявили интерес, като как тези лица са придобили собственост за милиони от нищото.
  В тая стилистика, Борисов катo биография и характер, съвсем логично се вписва като част от пъзела.
  Pолята му на министър председател въобще не e учудваща.
  Oсвен ако не му придават свръхестествени сили, по пример на Владимир Владимирович Путин.
  Aко ги имаше, вероятно нямаше да бяга от отговорност, и да иска недъгавите деца “да му се махнат от главата”.

 6. Към Алан:
  Прав сте, обаче има толкова вицове на тема “Ленин в Полша” ( докато женичката му Надежда Крупская се развлича с други – има и колажи по темата в днешно време), че някак си се повлиях на инерцията на вицовете…

 7. Всеки калинково-краснокож “вождь” си има собствени троянски коне, и винету – също.
  Днес винету беше проводил един от тях – троянскоцветният маГарешки, да пропагандира хибридната демагогия и популизъм своят калинков “вождь”. Както може и да се очаква вождовият маГарешки , също както и винету, е против купуването на нови самолети за БНА, и каза че не искал да дава парите от българският бюджет на “чуждите производители” и за пенсиите на чуждите пенсионери?!?!?
  Чудно какво ли биха казали европейските данъкоплатци за техни данъци, които се “усвояват” от петата путлериска колона в задунайският колониален бандитустан НРБ?!?!?
  И щом като троянскоцветният маГарешки се е “загрижил” да “опази” българският бюджет от “ЧУЖДИТЕ производители” , то какво ще каже за над 10-20 МИЛИАРДА дефицит от “търговията” с Путлер?!?!?
  Или , може би , за троянскоцветният маГарешки, путлеристкият райХ не е “чужд”?!!?? За него са “чужди” само производителите от ЕС и САЩ?!?!? Но не и путлеристките “производители”?!?!?
  И още по наглото и циничното е ,че целият “бизнес” на троянскоцветният вождови маГарешки се дължи на тъкмо на продажбата на лекарствата произведени от “ЧУЖДИТЕ” производители,на които според него не трябва се дават парите от българският бюджет!
  Ето такива “титани на мисълта” е прибрал в своята троянска вождова конюшна “вождь” винету.
  Те са 100%(СТО!!!) зависими от “чуждите производителли” и въпреки това се борят срещу тях?!?
  Според “логиката” на троянскоцветният маГарешки в БНА трябва да има само българска техника?!?… Български самолети?!?….български танкове?!?!…. български ракети?!?!
  Явно на маГарешки не му е известно , че дори САЩ разчитат на “чуждите производители”, за пълното окомплектоване на своята армия?!? А какво остава за задунайският бандитустан НРБ?!?
  Все едно маГарешки да продава само “български лекарства”?!? А още по-смешното е ,че дори аспирина не е “българско изобретение”…..а маГарешки говори за “български производители”?!?!…..
  Ето такива хибридни коне си вкара “вождь” винету, за да може се “коалира” с тях в третият си порционен “мандат”, и …………… и да продължи с десетилетното “усвояване” на порциите от властть, след 2001г. ……..

 8. Госпожо Дачева,изглежда подметките за дарители,сътрудници и зет на Ив.Костов съдържат логика,разбираема само на вас.
  Здавайте вперьот. Заслужава си дългото писане.

 9. Иска ми се да е искрен Симеонов,но желанието не може да преодолее съмнението,че това е поредното задкулисно разпределение на ролите.Изчислени дози прах в очите на избирателите,които обаче никога няма да доведат до разрив в коалицията на евразийците.Освен ако кукловодите от Изток не решат да преразпределят ролите..Иво,моля Ви,не сравнявайте Борисов с Цезар..Все пак римлянинът е бил гений при цялата му историческа противоречивост..

 10. Да това също е забавно – “Рускините не трябва да си лягат с чужденците, които пристигат в Русия за Мондиала, за да не станат самотни майки, смята руската депутатка Тамара Плетньова” .

 11. Между другото прекалено сте съмнителни към В.Симеонов. Доста повече отколкото към “десните” които просто са окупирали една територия но нямат силна позиция. А как само Валери се обърна към руския владика! Браво Валери! Мъжко момче!

 12. ДРАГА D.SAVOVA,

  Добре го казвате.
  Марешки активиран, от резервната уж скамейка.
  И за “дечица”, нали са мили, та всички да се сепнат, и се откажат от пустите му натовски пушкала, и напътят паричките нататък, към дечицата…, ох ох, колко мило и загрижено…

  Осман Октай:
  – изнервеността на борисов;
  – пълното пропутинско мнозинство в парламента ни;
  – разместването на политическите пластове в България;
  – възможна ли е неочаквана поява на алтернатива, и още:

 13. Ленин в Польше беше филм и стана основа за многото вицове. Колибата е била във Финландия, споделяна с интимен приятел, но след “референдум” или друго на финландските друзя, сега е в РФ.

 14. Коментара не е свързан лично с Иван Костов или друга персона.
  Ако вие го възприемате така ,ваша работа.
  Цитираните лица бяха опит за пример ,че парите освен мирис ,явно нямат и цвят.
  Примера може би е неуспешен,но правилото се доказва за поредeн път.
  Беззаконието на Слънчев бряг от години мина всякакви граници и все пак се защитава на най високо ниво.
  “Социалистическите” активи бяха създадени с експлоатация на работна ръка под знамето на “благородни” идеи и безсмислени дългове.
  Съвсем естествено “Продавай и разграбвай” беше първото което хрумна на участващите лица след промените.
  Последва препиране на пари и резултата е , “чисти” пари и зацапани души.
  Kакто в театъра,публиката наблюдава ,актьорите играят ,но в представлението участват всички,пряко или косвено.
  Bсичко това се развива в наши времена и довежда до момента, в който демократично избран Министър-председател на страна oт ЕС, съобщава на всеослушание, че искреното му желание e, децата инвалиди c майките cи заедно , “да му се махат от главата“.
  Кога и какъв резултат ще има споделянето нa лично или служебно мнение и коментари,това никой нe може да знае със сигурност.

 15. До Стефан
  Общите приказки и конкретните лъжи – все пак това зъздава известни проблеми. Дали ще се съгласите?

 16. DоСтефан
  Стига с тези мантри за разграбването.Реформата беше да преминем на разарна икономика.Там ,ако се спазват заноните оцелява тови .който е предприемчив и способен.САмо така маже да се тргне напред и да има развитие.Пазарът не дели на комунисти и демократи.
  Научете ги най роале тези ряботи.че ми омръзна да ви чета глупостите.Имам чувствота.че един и същи човек ги пише тези неграмотности под различно име и целта е да пвлюе големият български реформатар Костов.
  Само че,Костов успя с тези действия дя придвижи България напред и я направи годна за ЕС.а сега не се прави нищо и сме в едно застойно
  Сървите ни изпревариха.

  ясто

  .
  Чета,че сърбите ще ни изпреварят по даходи.
  Ето затова се ограмотете и не пишете глупости.

 17. пп
  Извиняваите за грешките.Машинката ми даде фира.

 18. Здравейте,
  Всъщност може би правилният подход за разбиране на широката Валериевска душевност в случая с истериите му по морките курорти (които вече не струват нищо и шумът не е основният проблем там) е да се анализира (или проследи в бъдеще), коя конкурентна мутренска групировка на настоящата би (и ще) спечелила от цялята дандания.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.