Бутафорият руски кеч между властта и опозицията в България

Колкото повече се заличават разликите между ГЕРБ и БСП по съществени въпроси от стратегическо и национално значение, толкова по глуповати изглеждат опитите им да се разграничат. Това се видя днес в парламента, когато ГЕРБ, подкрепена лично от Сидеров, златния пръст на кабинета Орешарски, се счепка с БСП по въпроси за кворума, и за процедура. 

Русофилите от всички парламентарни групи , като чуят за процедура,  се хващат за кобура и започват престрелка с халосни патрони. Вдигат чутовни скандали, а ехото повтаря “ процедура…дура..ура…ааа”.

За наивниците изглежда на пръв поглед, че голяма борба между конкуренти се води. Но ще бъдат прави само относно факта, че наистина са конкуренти, но предимно в състезанието как да угодят на Москва за АЕЦ “Белене”, по “случая Скрипал”, санкциите срещу котилото на Путин, въздържанието от ответни мерки срещу руската милитаризация в Черморския регион и прочее путиноугодни въпроси.

БСП, Атака и ГЕРБ не могат да се разберат също така кой е по- голям враг на европейската конвенция за защита правата на жените, известна като Истанбулска. И са солидарни мълчаливци в прикриването на следите към виновните за грабежа на хилядолетията КТБ на стойност по г голям дори и от корупционно похарчените милиарди за невъзможния руски обект в Белене. Както и за необходимостта от съдебна реформа.

За сметка на това се замерят с обиди кой е виновен за несъстояло се гласуване по законопроекти от маргинално значение. Дори и американският кеч ( кич ), в рамките на който грамадни мъжаги се  правят, че се бият за радост на публиката, която знае, че я лъжат, изглежда по – достоверно на тепиха. 

А истината е проста и се вижда с просто око и от простите избиратели на Борисов, за които той е просто един от тях ( по собствените му твърдения). Теорията за конвергенцията, т.е. постепенното сливане между плановата икономика и еднопартийните диктатури и техните противоположности със свободно стопанство и плуралистично общество на практика се сбъдна в рамките на България. Само изброените по – горе допирни точки между “дясната” ГЕРБ и “лявата” БСП, подкрепяни от “патриотичната” си патерица в Народното събрание, са напълно достатъчно доказателство за интереса, който им клати феса. 

Любопитното в случая е единствено в това, че според теорията за конвергенцията сливането между двете антагонистични системи се очакваше да стане предимно на икономическата основа на сближаване поради общия интерес от това. Но в България се видя, че конвергенцията е възможна и по други причини: в интерес на една чужда държава. 

21 мнения за “Бутафорият руски кеч между властта и опозицията в България”

 1. Не харесвах наложения стил на “двете различни гледни точки” в коментарните студиа. Но напоследък одобрявам нарушението от страна на държавни и частни медии. Ако спазваха изискването, то г-н Инджев не трябваше да излиза от телевизии и радиа. А аз щях да загубя ежедневното хапче противоотрова, на което оприличавам поредния блестящ анализ!

 2. С удоволствие гледах участието на г-н Светослав Малинов по БТВ при Цветанка Ризова по отношение рестарта на Гьола БелеНЕ, и политическото предателство от страна на ГЕРП по този въпрос!

 3. Иска ми се в СЗИИ /Свободна зона Иво Инджев/ да коментирам изявлението на СВ Малинов за борбата му срещу АЕЦ Русофили Белене.
  Това което казва евродепутатът е супер, но му липсва желанието да излезе от скъпия костюм и да легне в палатка пред парламента за да дразни ББ. Също така искам да препоръчам на Св Малинов да изгледа ютуб видеото на Алексей Навални насочено срещу кражбите в руската енергетика основано на доклад на Сбербанк. Да! Сбербанк! Това показва ,че има и други руснаци а не само путиноидите на русофилите!
  Във видеото се вижда нещо, което ВАЖИ С ПЪЛНА СТЕПЕН ЗА проекта Южен поток и АЕЦ Беля и въобще за държавните проекти с пари от ЕС.
  В корупционния енергиен тръбопровод Силата на Сибир планиран между Русия и Китай се вижда, че не пазарната стойност и ефективност на проекта са важни, А ПОДИЗПЪЛНИТЕЛСКИТЕ ПОРЪЧКИ ДАВАНИ НА ТИМЧЕНКО И РОТЕНБЕРГ – БЛИЗКИ ПРИЯТЕЛИ НА ПУТИН. Там са заровени и откраднати милиардите, а самия проект даже не е и важен за Китай-важното е да се строи с подставени фирми които ЛАПАТ ДЪРЖАВНАТА ПОРЪЧКА!
  Убеден съм, че и в България така се работи не само с ЕВРОПАРИТЕ И ЕВРОПРОЕКТИТЕ, НО И С ПЛАНОВЕТЕ ЗА ЮЖЕН ПОТОК, БЕЛЯНЕ ХЪБ БАЛКАН , през които фирмите на пеевски бойко и други руски подлоги да се възползват от държавните гаранции и да крадат.
  ЕТО ТУК ТРЯБВА ДА КОНЦЕНТРИРА ЕНЕРГИЯТА СИ СВ МАЛИНОВ И ДРУГИТЕ ПРОНОРМАЛНИ ХОРА!
  Вижте вдеото, вижте анализа на Сбербанк, вижте коментарите и ще се бедите че Чайка и Цацаров, ББ и ВП , ДП и …… са едно и също котило.
  Само се чудя защо Рубин все още не е арестувал ББ по закона Магнитски а се лигави на общите им срещи……

 4. Путлеристката ФЕЙКдерация вече “съществува” само в хибридната ПАРАЛЕЛНА “реалность” на Путлер, както беше казала и Меркел след срещите си с него:
  https://inforesist.org/rossiya-uzhe-stala-territoriey/
  Същото се отнася и за путлеристката задунайска губерния НРБ, чийто васални “вождове” не изостават от колонаите си начальници в метрополията ИМ!
  А ето основателите на путлеризма , представени от А.Илларионов и за казионните рублофилски путлеристи в НРБ:
  http://www.kasparov.ru/material.php?id=5B22961866B8E
  Чекисткият Холокост над крепостните ватниците продължава , и никога да е спирал ……. и продължава и в “близката чужбина” – Чечня,Грузия,Украйна,Сирия,… задунайският бандитустан НРБ…. и т.н., и т.н. ….

 5. JEEP PATRIOT
  Идеята ви Св.Малинов да легне в палатка пред парламента за да дразни Бойко Борисов ми се струва твърде екзотична. Ако сте следили внимателно интервюто ще се съгласите,че той има по-важна работа в европарламента във връзка с Белене.
  Не е ли по-добре ние двамата с вас да отидем да легнем пред ББ за да го раздразним двойно повече, защото ще бъдем двама.Освен това ще подплатим идеята с личен пример.

 6. Като чуя за политическа “култура”.. и се фащам за к об ура… даа да…
  Така си остана, от десетилетия.

  Даа, само че от другото “да”: САЩ пак наложиха санкции на Русия, заради последни киберхаквания, “злобни и дестабилизиращи”, както казват.
  Но пък ние, начело с избран от народа президент румко, си обичкаме вечеринки и копринки, на които да ПРОТЕСТИРАМЕ СРЕЩУ САНКЦИИ срещу милата освободителка и НАСТОЯВАМЕ ЛОШИТЕ ДА СЕ ОТКАЗВАТ ОТ ТЯХ И ГИ МАХАТ. А пък иначе сме от НАТО и ЕС. Даа, да..
  https://edition.cnn.com/2018/06/11/politics/us-russia-cyber-sanctions/index.html

  За малко повече специалисти:
  Две от последните ДЕЗИНФОРМАЦИЯ КАМПАНИИ на русия – да ЗАМАЖЕ Солзбъри, някъде из Албиона, и Даума, някъде из Сурията.. да не говорим за още… То там ДЕЗИНФОРМАЦИЯТА е ВСЪЩНОСТ ИНФОРМАЦИЯ, ЗА НАРОДА ВКЛЮЧИТЕЛНО, както и ОБРАТНОТО, ИНФОРМАЦИЯТА СИ Е ПРОСТО ДЕЗИНФОРМАЦИЯ. Правена, спускана, и т.н.
  Нали русията си обичка химически рецепти за хора, толкова много ги “ползва”, от 1917-а, та и продължава още, най-вече срещу “врагове”, т.е. привърженици на СВОБОДА И ДЕМОКРАЦИЯ.
  https://euvsdisinfo.eu/timeline-how-russia-built-two-major-disinformation-campaigns/

  И още малко, пак от нормалната политическа култура:
  Анализ на т.нар. “историческа необходимост”, че Крим бил руски и “трябвало” да бъде анексиран.
  https://nv.ua/opinion/umland/rossijskij-anshljus-kryma-opravdan-chast-pervaja–2476666.html#

 7. JEEP PATRIOT
  Врели,некипели.*Рубин да арестува ББ.*.А Светослав Малинов да легне пред Парламента.Не драги ,както казва Стефан ние с вас трябва да легнем пред Парламента,за да има основание Светослав Малинов да иска Европейска защита от ядрената централа.Облечен бил във скъп костюм,а не гол ще тръгне.Това ,което сте написали много ви излага.Вие просто сте от страната на кликата ограбваща и унищожаваща България.НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ КАЗВАТ В ПРАВ ТЕКСТ,А НЕ ПОСЛЕ ЩО НИ ИЗЛЪГАХА.ПОДКРЕПАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЯСНА И КАТЕГОРИЧНА.
  Десните лидери започват акция,която е за спасяване бъдещето на България.Нужна е нашата безусловна подкрепа.Но отпора вече започва.Наемниците на руснаците почват офанзива.
  Снощи го слушам Диков.Ще бъда директна като него.Нарече десните лидери *леваци* и *нефелници*.Защото се обявили срещу Белене и събрали на протест само бабички.Горкият Диков. Не си беше направил труда да види присъствието на млади хора на протеста .А трябвало десните като Слави Трифонов да застанат зад майките на деца с увреждания.Ами нали точно*Белене* поражда трагедията на майките.Липсва на пари и радиоктивно замърсяване.
  Продал се е Диков,продал се вече на кликата зад Слави Трифонов.Това е положението както казва той.Нищо различно.Танцът продължава,даже и без Бойко ,но по бойковски.Шоуто трябва да продължи.

 8. Допълнение към бутафорния кеч.

  Продължава историческото затъмнение.
  Защо продължава мълчанието за спасените в България освен евреи и спасените тук американски летци и екипажи по време на ВСВ? Нищо, че са били “само” около 1 000 души.

  Никъде нищо не се споменава за тях. А трябва. Малко факти. При американските бомбардировки над България от началото на 1944 по искане на Сталин от свалените американските самолети са пленени около 1 000 души. Всички ранени пленени са оперирани, лекувани и после събрани във военнопленнически лагер до Шумен, където са хранени с порциона на българската армия.

  Пленени са от Червената армия, но на 20. 09. 1944. са предадени живи и здрави на Американската контролна комисия и транспортирани в Америка.

  За разлика от този случай, българските червени терористи-партизани при изтеглянето на германската армия избиват малко преди 9.9.1944. в един санаториум в Горноджумайско 20 неподвижнолежащи тежкоранени германски войници плюс дежурната милосърдна сестра.

  Това е разликата между България на Цар Борис и България на Гошо Гарабата.

 9. Савова и Стефан са засекли точно двете двете хиперболи в коментара ми.
  Но сентенцията е съвсем друга и тя е видна за всички, които търсят добрия анализ.
  Също така искам да подкрепя Диков като един от малкото журналисти, които имат смелостта да изразяват явно мнението си, което е различно от това на властимащите.
  И в заключение ще си позволя да кажа, че не сме голямо дясно мнозинство за да се подсичаме помежду си.

 10. Много обичам да разказвам почти неизвестни работи.

  Днес ще разкажа за Военния санаториум в Наречен. Намира се в Наречен – от площада нагоре стръмно в дясно по един забранен от милювци сега път.

  Строен е от германците през 1941. За лекуване и санаториум на германски войници от Източния фронт. Един път влизах в него да го видя – има интересна архитектура. Например кухнята е на последния етаж, за да ходи пушека нагоре. За разлика от кухня на първия етаж, от където всичко мирише на пържена риба примерно.

  Интересното е, че там е лежал Макс Шмелинг – нокаутирал Световния шампион по бокс Джо Луис на Олимпиадата в Берлин 1936. Та Макс Шмелинг е бил прострелян в крака като като парашутист при десанта в Крит. И лежал в Наречен. И браннизи от Асеновград им носили яйца и козунаци за Великден.
  Та от тогава имам автограф в архива от Макс Шмелинг.

 11. Имам снимка от 1942.

  Шест млади бранничета от Асеновград с униформи снимани около леглото на Макс Шмелинг.

  На тази снимка баща ми винаги се просълзяваше. Един път ми я показа – като се уволних от казармата. И ми каза: “Тези двамата загинаха като горяни през 1948 и 1956. Този се самоуби у тях, след като го обградиха у тях и уби трима”. Пази се!

  Това беше.

 12. JEEP PATRIOT
  Вие подсичате десните,които добри, или лоши единствени се борят против руското статукво в това число и Белене и ограбването на страната.Изтичането по милиард евро за русия на година по редица претекси става традиция.И единствените ,които дават публичност са десните..И то реално и не е време да ги *подсичаме*.Ами цената на газа ,три милиарда сигурно ще опростим на руснаците.Не забравяйте,че фирмата *Южен поток* 50/50 работи ката ден на празни обороти и още и още.Е тези ли хора да посечем дето поне това ни го казват.
  А що се отнася за Диков ,да бъде смел и да не подкрепя подобни манипулатори като Слави Трифонов,който дума не каза за изброените от мен грабежи от русия.А дали Бойко или Слави ще навежда глава пред путин за мен е все тая.Не вижда ли Диков ,че Слави се крепи от същите клики с малки изключения като Бойко.И смяната няма да доведе до нищо ,освен популизъм ,като този с майките.Грабежът ще продължи.
  Да си спомни Диков за Цеко Минев,когото върло защитаваше.
  *Облякъл се Алия пАк у тия* е казал народът .А и Бареков настъпва,и него пак го активираха,че малко открадна и пропиля от КТБ.
  Вас нека да ви лъжат,но защо мен да ме лъжат ,не съм толкова глупава.
  ЗАТОВА ПОДКРЕПЕТЕ *ДА,БЪЛГАРИЯ*.

 13. Има тролове различни – прости,обучени,както и обвити с целоэан.

 14. Важно е хората да умеят да четат задълбочено и да експлицират многопластовото, а не първосигнално да падат за дузпа.

 15. *Експлицирам многопластово*.Винаги гледам задълбочено с визия в резултат на натрупан опит,и не падам за дузпа.Не позволявам една и съща мотика,монтирана като гребло да ме удари два пъти.

 16. Ще се съглася с мнението, че да съблечем костюмите и легнем пред парламента, е наша работа. Работа на евродепутатИТЕ е да информират колегите си и европейската общественост и тук логичният въпрос за мен е ще получи ли Малинов подкрепа от другите български евродепутати. Скандално би било ако не я получи.

 17. JEEP PATRIOT, ще ти кажа каква е РАЗЛИКАТА между “лошият” Костов и всичките други премиери и президенти , преди неговият мандат , и след неговият мандат.
  РАЗЛИКАТА е ,че Костов имаше някаква програма и ПОЛИТИКА ,и което е НАЙ-важното – имаше желанието и възможностите да ги изпълни!
  Докато такива ДЕМАГОЗИ и ПОПУЛИСТИ, като – Луканов, Виденов, Кобурга, Станишев , а особено много това се отнася и за “вождь” винету и етническият ОБРЪЧен “демокраД” – доган, НЯМАТ нито “управленска програма” , нито ПОЛИТИКА ,която да следват и изпълняват. И повечето от тях са и неграмотни и неклалифицирани, едновременно, просто са “партийци” ,които са се докопали до властть , и не знаят какво да правят с нея, и след поредните купени и фалшифицирани избори правят само това ,което си “умеят” – раздаването на ПОРЦИИИ и “усвояването” ИМ!
  Пример за това са ОБРЪЧната “програма” на доган ,и порционната “ПОЛИТИКА” на “усвояването” на “вождь” винету, през последните 20 години, откакто заедно с Кобурга си прехвърлят властть, след 2001г..
  Костов имаше цели ,които в по-голямата си част изпълни, и сега сме в ЕС и НАТО.
  Докато през последните 20 години , след Костов, го “заместиха” Кобурга, Доган, Станишев , винету1,2,3 и все още…..ВСЕ ОЩЕ не сме НИТО във еврозоната, НИТО Шенген……и всеки може да си “обясни” защо е така.
  Как Костов успя при много по-тежки вътрешни и външни икономически , политически и социални условия да вкара НРБ в ЕС и НАТО , само за 2-3 години през своят единствен мандат, а в същото време ПОПУЛИСТИТЕ и ДЕМАГОЗИТЕ ,които го “заместиха” – доган, Кобурга,Станишев и “вождъ” винету …… НЕ могат…. повтарям! – НЕ МОГАТ да вкарат НРБ в Шенген и еврозоната , след 20 години във властть, и след близо 10 правителства след “лошият” Костов!!!
  За това, JEEP PATRIOT, не е важно какви популистки лозунги и демагогия ще издигне С.Трифонов и поредните “нови лица”, защото резИлтатЪТ ще е същият ,както след “мандатите” на доган,Кобурга, Станишев и винету, НЯМА да има “разлика”.
  За това НАЙ-важни са ПАРТИЙНИТЕ програми и ПОЛИТИКА , които да се изпълняват след изборите, които да са реалистични , актуални , РЕФОРМАТОРСКИ и ….. и най-важното е да са изпълними, а не ПОПУЛИСТКА ДЕМАГОГИЯ. И да има ПОЛИТИЦИ , които да МОГАТ да ги изпълняват …. ето това е РАЗЛИКАТА между Костов и демагозите след него.
  Същото важи и за С.Трифонов, дори и да се докопа до властта , той няма никаква политика и програма , нито пък има “възможностите” да ги изпъни, както стана след инсталираното на Кобурга и до днес , при неговият охранник – винету. А когато нямат НИТО способностите, НИТО реални цели , демагозите и популистите използват властта САМО за КОРУПЦИЯ, ….само за собствена употреба и обогатяване, за беззаконие и недосегаемост, само ….. само за ТОТАЛитаризъм , а не за демоСкрация.
  За сега само Демократична България представя реалистични политики и програми ,които да изпълнява , и има политици ,които могат да ги изпълняват. Те не са популисти и демагози , както “мандатоносителите” след Костов, след 2001г..
  Ето това е РАЗЛИКАТА между Костов и Демократична България от една страна ,и от друга страна винету,Кобурга, доган и станишев, и може би С.Трифонов.

 18. Хибридното тълкуване на моите коментари няма да промени истинската ми теза, за тези, които са я разбрали. Не видях къде е похвален Трифонов и Бойко или Южен поток. За неразбралите, анализът към който насочих вниманието на читателите на Иво.бг е от полза в борбата срещу руското влияние и неговите подлоги. Всички останали опити за дуплики са смешни.

 19. JEEP PATRIOT
  Казах ви за Тдифонов затова ,че Диков го превъзнася.А вие препоръчвате Диков.Трифанав след като не казва нищо срещу грабителските руски проекти каква е разликата от Бойко.Не ме карайте пет пъти да повтатарям нещо елементарна.Щом Диков се наема да славослови Трифонов при тези факти,значи е наемник.
  Какво има толкова *хибридно*,че не можете да разберете.Нещата оа просте.Търси се нова популярна фигура за омайване на преродо населението.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.