Русия бие бедуините на футбол, но си остава бензиностанция на развития свят, като тях

У дома и стероидите, пардон – и стените помагат. Поне така изглеждаше футболната победа на Русия срещу Саудитска Арабия в деня на откриването на световното първенство по футбол в Русия. 

Радостта от голямата победа ( над Саудитска Арабия, тази “футболна сила”?) се изля в коментарната част от блога ми под формата на злобна еуфория. Спестявам на публиката обидите и гадостите, които ми пишат русофилите по повод “величието” на Русия, проявило се в разгрома на саудитците. Най- после нещо, с което да ми “натрият носа” заради дързостта ми да оспорвам лъжите за руската добронамереност спрямо нас.

Интересно, какво ли ще стане, ако Матушката на нашите русолюбци вземе, че напредне много с победите си на футболния терен, компенсирайки в очите им комплексите за малоценност, избиващи в грандомания по какви ли не теми? Ами ако стероидите, пардон – стените у дома помогнат дотолкова, че Русия спечели купата? Какво ли избиване на тези комплекси ще настане сред туземните братушки на руските победители?

Не, каквото и да се случи на футболния терен, който и да победи, на руския бедняк животът няма да стане по-добър от живота на гражданите на десетки държави, след които “великата Русия” крета клето по традиция в изоставането си по жизнен стандарт. Откакто се спука балонът на високите цени на горивата, надул временно заплатите в Русия, руските пропагандатори и техните протежета у нас спряха да се подиграват дори на българите за по-ниските им доходи. 

Няма го кметът на Москва, мафиотът Лужков, който господарски се хвалеше през българските телевизии как плаща в курорта Камчия “московски заплати” на българчетата с явния намек, че трябва да му целуват ръка или каквото там им даде за целуване. Млъкнаха неговите апологети, защото нещата отново си дойдоха на исторически утвърдените места: България, която не разполага с природните богатства на Русия, пак е напред по жизнен стандарт, спрямо нея. И го постига не с “ паднали от небето” подземни богатства, а с труда на своя народ – колкото и да сме (само)критични по въпроса –  и с участието си в онези част от световната икономика, от която Русия успешно продължава да се самоизолира по най-глупавия начин в търсенето и създаването на врагове.

Да сте чували българките да се избиват да се женят за руснаци и да искат да живеят в Русия? Защото обратното е необратима традиция от много десетилетия. Този мигрантски инстинкт на руско гнездене у нас е безпогрешен индикатор къде условията на живот са по-човешки. Ако ще да се скъсат да бият бедуините на футбол, “братушките” пак си остават тяхно подобие като бензиностанция на развития свят. Драпат да си купят имот в България с припечеления на бензиностанцията суровинен капитал, а онези от тях, които са откраднали повечко, се борят да си вложат откраднатото в пренаселения Запад, а не в необятната си родина.

Това е положението. А вие си ревете пред телевизорите от умиление и от глупост, когато Матушката най-после ви е дала повод да се почувствате прави в изповядването на суеверната си любов към една българска мащеха.

6 мнения за “Русия бие бедуините на футбол, но си остава бензиностанция на развития свят, като тях”

 1. Светъл пример!… Току що преведох 10лв през Пейпал на г-н Инджев. Реших всеки път когато някой заведе дело срещу него да превеждам (най-малко) по 10лв. Още само 500 човека да се съберат като мен, това са 5000лв, разделени на 5 месеца (колкото трае едно такова дело) и г-н Инджев ще си изкарва по една прилична месечна заплата благодарение на такива мижитурки като Жеков. POSTED BY VESELIN | МАЙ 31, 2018, 13:36

 2. Някои от достaвчиците в Русия блокират сайтове на ДНС ниво. Достатъчно е да се напише ИП адреса за да се прескочи блокировката. За иво.бг се пише http://164.138.222.108/ // POSTED BY ПАНТЕЛЕЙ | ЮНИ 2, 2018, 21:19
  Ако има някой в Русия да пробва

 3. Бедуините и ние ги бихме, ако те са критерии ,ние сме Футболна сила,никой по-света не се заблуждава,че Русия е ФАКТОР, освен нашите мили русоФИЛЧЕТА,които милеят за РАССИЯ,но не за своята РОДИНА.Удариха късмет,лесна група,МОЖЕ би ,,ще запишат този път участие,,да продължат по нататък.

 4. Това,което снощи ни показаха по ТВ беше дълго подготвяното и добре режисирано руско представяне по повод откриването на Световното първенство по футбол.
  Използван беше опита на други подобни събития. Нищо не беше спестено. Дори от Англия докараха скъп и емблематичен певец. Многократно ни показваха благата бащинска усмивка на Путин,но не видяхме по трибуните нито една по-видна политическа личност,с изключение на саудитския шейх. Това,струва ми се, не се е случвало до сега.
  Голямата победа на руския отбор беше свързана с изключително физическо натоварване,което предизвиква възпоминания.Не съм гледал целия мач и не мога да съм меродавен по въпроса.
  На него ще отговорят следващите мачове.

 5. Лобистите във МОК и ФИФА , които продадоха олимпийските и футболните идеали и правила за черните петрорубли на Путлер ,и за черните петродолари на Катар вече бяха частично разобличени и отстранени от своите постове със съдействието на данните от американските и другите западни служби още в президентският мандат на “рестартиранеТО” на “отстъпчивият” Обама.
  А сега …… сега при Тръмп няма продължение на тези разследвания?!?!? Защо?????
  Явно Тръмп е загрижен повече за своят “протеционизъм” ,което го СБЛИЖАВА максимално със идеологията на Путлер за “иЗконният” му “руский мир”….. и още повече го сближава със иделогията-ЧУЧХЕ на наследствените тирани в КНДР. Следвайки “мъдрите завети” на комунистическите им “велики вождове” и “велики кормчии” – Сталин , и особено Мао…..
  И сега и Тръмп иска да приспособи иделогията ЧУЧХЕ за своят ретрограден тип изолационизъм, също както Путлер се стреми да постои своят изолиран чучхе-райХ. Явно това е една от причините за срещата му с третият Ким в Сингапур, да обмени “опит” със автентичен чучхе-тиран?!?
  И така все повече Тръмп се превръща чучхе-“президент”, който в началото на 21 век се опитва да построи своят “чучхе по американски”……….
  И може би и ззаради това все още Тръмп не е продължил разследванията срещу корупционните свърталища – МОК и ФИФА, които изтъргуваха зимната олимпиада през 2014, и футболните първенства през 2018 и 2022г..
  И така “футболистите” на Путлер се “класираха” служебно за сегашното си участие на това световно ,…….което едва ли щеше да се случи ,ако путлеристките футболисти участваха на квалификациите мкато другите отбори , и НЕкласиралата се НРБ – включително.
  Така че сега разните путлеристки рублофилски блядове в НРБ, едва ли щяха да имат някакъв повод за “гордост” от СЛУЖЕБНАТА “победа” на путлеристкият бадитустан срещу Саудитска Арабия. Всичко това се дължи на подкупите с коиото Путлер си купи “участието” на това световно. А сигурно е платил и за още някои служебни “победи” , които да използва за своята хибридна пропагадност, чрез платените си рублофилски лумпени и “полезни идиоти” в НРБ, които драскат нечленоразделни простии в блога на г-н Инджев.
  Но докато не продължи разследването започнато от Обама, но изоставено от Тръмп, срещу корупционните свърталища на Путлер в МОК и ФИФА, ще има и такива примитивни платени рублофилски “фенове” на путлеристкият “футбол” в НРБ.

 6. футболобесие | юни 15, 2018, 15:17
  Поздравления за цветния, емоционален и безкрайно точен коментар!
  Наблюдавайте внимателно динамиката на току-що започналата прокремълска медийна фудбалерска вакханалия – на бас, че ще се смеете много (макар че никак не е до смях)!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.